Månadsrapport

En månadsrapport om dagsläget med hästarna i stallet.

Februari/mars 2010

2010-03-30

Tyvärr blev det ingen månadsrapport i februari men här kommer en rapport där vi slagit ihop vad som hänt i februari och mars. Tyvärr har vi haft lite tunt med starter i år ännu så länge, men hästarna har fått mycket mängdträning i vinter och har successivt börjat få tempojobb och varefter ska vi plocka ut lite hästar till start framöver. Det har även varit lite halsinfektioner i stallet och som så många andra stall har även vi haft lite karledsproblem på hästarna, men det är inget som sitter i speciellt länge. Nedan följer då senaste rapporten om stallets hästar:


2-åringar:

Creole Queen är igång och tränar efter sin rehabilitering av överbenet som stoppade upp henne lite i januari och februari. Hon känns stark och bra för dagen. Är en lågställd tjej med en kompakt kropp. Hon har ett ädelt huvud och en intressant stam.

Flow Above har skött träningen på ett bra sätt och mängdtränas nu i lag med andra tvååringar. Hon är en temperamentsfull tjej med en mycket snygg och elegant kropp och hon är lik sin far From Above.

Fritiof Piraten sköter träningen på ett bra sätt och har förutom mängdträningen även börjat gå rundbanejobb under mars där han sprungit 1.40/1600 meter. Det är en liten, käck häst med snygg exteriör som visar mycket fart.

Let’sdancetango har växt mycket under vintermånaderna. Hon känns ändå spänstig när hon springer men har lite svårt att orka med sig hela vägen och får därför jobba på i lite lugnare tempon. Är en rejäl och gänglig tjej med lätt och fin gång.

New Proud har vuxit en del under vintern men visar fortsatt bra spänst och styrka i sina träningspass. Har börjat varva mängdträning med rundbanejobb och visar en härlig spänst. Det är en stor och elegant hingst med långa ben och mycket integritet och ett vackert huvud. Han gillar morötter mycket…

New Royalty har varit i vagn i två månader nu och är körd i cirka två månader. Trots det visar han redan nu bra stryka och god fart. Han visar fina takter redan och det känns som en häst med goda fysiska egenskaper. Är en kompakt och muskulös häst med stor hingstkaraktär. Det är en mycket snygg häst av medelstorlek.

Olzons Ligist sköter uppträningen fortsatt bra. Mängdtränas med inslag av rundbanejobb. Han är en fin travare med bra storlek som rör sig väldigt fint.

Olzons Luring har opererat bort lösa benbitar i bak i has och kota och har därför vilat och varit ifrån träningen en tid. Hon är sedan i slutet av mars igång och tränar igen. Det är en tjej som rör sig mycket fint och lätt i travet.

Russell Viper sköter träningen på ett bra sätt. Mängdtränas och har även börjat gå rundbanejobb där han visat 1.40/1600 meter. Han är en lågställd hingst med ett härligt psyke. Han har en bra inställning och är en fin travare.


3-åringar:

Ida’s Joy har jobbat på i februari med sin mängdträning. I mars har hon övergått till mer rundbanejobb och i slutet av mars var hon inne på Solvalla och tränade 1.24/1600 meter.

Jody May har fortsatt mångdtränats i februari och i mars övergått till tempojobb på rundbanan och ser fortsatt fin ut.

Kaizen har mängdtränats och även fått en del distansjobb över 3000 meter. Har varit in till Solvalla och jobbade där 1.22/1600 meter men var något sämre än väntat den dagen och det visade sig efteråt att han hade en halsinfektion. Han har sedan ådragit sig en lättare skada på ett griffelben efter det vilket innebär att han får ta det lite lugnare i några veckor.

Knick Ovel har fått mycket mängdträning men även gått en del distansjobb över 3000 meter på rundbana. I slutet av mars var han inne på Solvalla och sprang 1.24/1600 meter på ett bra sätt.

Olzons Clara har mängdtränats vilket även varvats med intervaller och jobb på rundbanan. Hon var varit inne på Solvalla två gånger i mars och som snabbast tränat 1.24/1600 meter vilket hon gjorde på ett mycket bra sätt.

On Cloud Nine har skött träningen på ett bra sätt. Han har mängdtränats, vilket varvats med intervaller och distansjobb på rundbanan. Han har i mars också varit inne på Solvalla och tränat för första gången och för att bekanta sig med banan. Han skötte sig utmärkt då han tränade 1.29/2100 meter med spända linor. I den senare delen av mars så har han sprallat till i hagen och fått en sårskada på insidan av ett bakben och har därför fått vila två veckor från träning.
 
Trottningen har varit ifrån träningen då hon har rehabiliterats från sin operation i framknät. Läkningen ser ut att ha gått bra. Hon har i sista veckan i mars börjat träna igen och till en början blir det lätt träning.

Valles Emile har vuxit en del under vintermånaderna och skött träningen på ett bra sätt. Han har mängdtränats mycket med inslag av intervaller och distansjobb på rundbanan. Han visar en otrolig spänst i steget men behöver stärka på sig lite mer i kroppen.

Wendy Viper har äntligen kunnat träna på kontinuerligt utan bekymmer vilket gett stora framsteg för hennes del. Hon har mängdtränats vilket även varvats med rundbanejobb.


4-åringar:

Ashoka har fortsatt att gnuggas på i jobben och har tränat på bra. I mars har han varit inne på Solvalla två gånger och som snabbast gått 1.22/1600 meter med 19,5 sista 1000. Han visar bra vilja att springa och har en härlig inställning men är fortsatt lite tung och grov i aktionen. Han får fortsätta träna på med intervaller.

Magic Rex har uteslutande inriktats på tung mängdträning under vintern vilket resulterat i några extra kilon på hans stora kropp. I slutet av mars var han inne på Solvalla och gick sitt första rundbanejobb och såg lysande ut på 1.23,5/1600 meter.

No More Headache underpresterade i sin sista start i februari vilket gjorde att vi misstänkte att något inte stod rätt till. I en veterinärundersökning hos Anders Ekfalk konstaterades ett problem i hästens hals vilket åtgärdades med en operation. Läkningen har gått bra och efterkollen visade att operationen har gått bra så här långt. Han är igång med träningen igen och han känns mycket fin.

Piova Kronos har skött träningen på ett bra sätt. Har fått mycket mängdträning vilket varvats med intervaller på rakbanan. Hon har i mars varit inne på Solvalla och tränat två gånger och som fortast gått 1.22/1600 meter. Hon var inte helt till belåtenhet så hon får fortsätta att jobba på här hemma tills det blir dags för kval.

Texas Flickan tränade på bra i februari vilket ledde till att hon kvalade på Solvalla på 1.20,5. Hon visade lite sämre takter i kvalet än vad hon gjorde i ett jobb inne på Solvalla före kvalloppet, vilket ledde till veterinärbehandling. Efter lite vila sedan har hon åter tränat på fint igen och visade 18,5/1600 meter i ett jobb på Solvalla i slutet av mars. Hon kommer att debutera på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna den 2 april, alltså nu på fredag.


5-åringar och äldre:

Cash or Credit kom igång med träningen i februari och har ökat på träningsdosen i mars med rundbanejobb. Han ser mycket fin ut och ska på återbesök hos veterinär Anders Ekfalk för att kontrollera halsen som han har haft problem med tidigare.

First Eleven L. har tränat på bra med mycket mängdträning. I mars har hon gått en del distansjobb över 3000 meter. Hon har på rundbanan jobbat i 1.40-tempo och hon ser fin ut.

Ivan Tilly har haft problem med gaffelbandet men har klarat uppträningen bra så här långt. Han har fått mycket mängdträning och har även börjat gå distansjobb på rundbanan och har tränat i 1.40-tempo.

M.T.Danny Boy tog det fortsatt lite lugnt under februari. Sedan mitten av mars är han igång och tränar och det känns helt okej i de lugna tempon han hittills tränats i.

Scratch My Back har äntligen svarat bra på den träning han fått under vintern. Han har fått mycket mängdträning som varvats med intervaller och inslag av rundbanejobb. I slutet av mars var han inne på Solvalla och sprang 1.22/1600 meter på ett mycket fint sätt. Han får fortsätta jobba på ett tag till så ska det kanske kunna bli kval inom en snar framtid.

Hyper Viper har tränat fint här hemma men när han startat har han inte visat någon motivation så vi har bestämt att han har tävlat färdigt. Han har därför övergått till att vara stallets maskot på heltid.