Nyhetsarkiv 2012:                                                                     Nyhetsarkiv 2011         Nyhetsarkiv 2009/2010 

 

2012-12-31: Årskrönika 2012

Årskrönikan med våra tankar från 2012 finns nu publicerad här på sidan:

".2012 sjunger på sista versen och jag tänkte sammanfatta året som har varit. Jag är ingen duktig "skrivare" men har i alla fall lyckats få ihop några rader om hur året har sett ut för oss så håll tillgodo kära vänner! Det har varit ett år som har innehållit det mesta, både med- och motgångar. Men det är väl så både livet och verkligheten ser ut för de flesta. När det gäller tävlandet så har det varit många "gråa hår"och mycket stolpe ut men också många fina glädjestunder..."

Läs hela årskrönikan 2012 - klicka här.

 

2012-12-31: Ingen bra dag på Solvalla

Tyvärr gick det inget bra på Solvalla i lördags. No More Headache galopperade in mot upploppet med en andra- tredjeplats på gaffeln. Han fick det inte att stämma på den lösa banan och detsamma gällde New Fairytale som inte alls trivdes med underlaget och slutade oplacerad.

Då lägger vi om några timmar ett nytt år till handlingarna och ser med spänning fram emot 2013! Stall Guldstjärna önskar ett riktigt Gott Nytt År!!

 

2012-12-28: Inför Solvalla lördag (V4)

Tävlingar på Solvalla imorgon där vi har två hästar till start, båda i V4-loppen. Först ut är No More Headache (lopp 2) som på grund av ett tramp i näst senaste starten hade fått det väldigt lugnt inför senaste loppet där vi var nöjda med honom. Han fick visserligen ett fint lopp, men fullföljde bra och det loppet bör ha fört fram honom med tanke på hur lugnt tagen han var. Tätare starter som det är nu ska funka bra och han har bara gått ett par lugna jobb emellan och känts fin. Den här gången kommer hästen tävla i en jänkarvagn, en multicam, för första gången. Senast tävlade han med pg-skor för första gången på väldigt länge och det fungerade bra så det blir samma igen samt aluminiumskor med brodd bak och öppet huvudlag. Lite platschans ska han ha med tanke på att formen bör peka uppåt.

New Fairytale är med i lopp 3  och har svarat för två bra lopp i rad och visat att hon springer ändå till mål. Efter senast har hon tränat på i lite lugna underhållande jobb och det känns som att formen är behållen. Hon slår väl lite ur underläge igen igen, men man ska inte nonchalera henne och hon kan vara en platsaspirant igen. Det är första gången med framspår bakom bilen så hon får vara med och öva bakom bilen före tävlingarna. Känslan är att hon inte ska han några problem med den i alla fall och att hon ska kunna öppna skapligt. Hon kommer att tävla med broddskor, öppet huvudlag och ryckhuva som i de två senaste starterna. Dessutom kommer även hon att tävla i multicam-sulkyn. Den har hon haft en gång tidigare, det var när hon hade bakspår bakom bilen så det var ett tag sedan.

 

2012-12-27: Ny start för Stjärnan

Under torsdagen var det anmälningar till Solvalla på onsdag och där startar Star From Heaven på nytt. Hon är med i lopp 10 som är V86-7 och det blev spår 4 bakom startbilen, vilket får anses som ett bra spår. Det är som vanligt Torbjörn Jansson som ska köra henne.

 

2012-12-24: Nu är det jul igen

God Jul alla kära läsare önskar vi i Stall Guldstjärna!

Under söndagskvällen var vi på Solvalla där vi hade två till start. Jody May hade spår 12 och fick gå sista varvet ute i tredjespår. Hon fullföljde fint till slut, men tyvärr slutade hon som första häst utanför pengarna och det är tufft från dessa utgångslägen.

Star From Heaven fick en invändig resa, men fick tyvärr chansen alldeles för sent för att hinna göra så mycket. Hon blev sjua och fick sista pengen och gick i mål med sparade krafter. Varken tussar eller norsken hann användas denna gång. Synd att hon inte kom loss tidigare så hon hade kunnat vara några placeringar längre fram. Hästen såg lugn och fin ut och Tobbe var också mycket nöjd med hur Stjärnan kändes.

 

2012-12-22: Inför Solvalla söndag

Imorgon söndag är det tävlingar på Solvalla med V75. I lopp 2 startar Jody May som visat fin form i de senaste starterna. Näst senast spurtade hon bra efter sen lucka och senast fick hon aldrig riktigt chansen och Tobbe var nöjd med hästen. Hon har känts fortsatt bra i lugna jobb efteråt, men fick här ett trist läge. Vi smyger med och hoppas hon kan tjäna en fin slant. Inga ändringar och den här gången blir det skor runt om.

I lopp 10, som är V75-5 och MälardalsCupen final, startar Star From Heaven. Hon galopperade tyvärr från start senast då hon blev väl ivrig, men i bilstart brukar hon sköta sig. Hon känns bra i jobben efter förra loppet och fick ett bra läge här. Förhoppningsvis kan hon få en bra position och då vara med långt framme. Motståndet är tufft och vi får vara nöjda om hon kan vara trea, fyra. Balansen beror lite på hur banan blir så den är svår att sia om, men går det så är det aktuellt att köra barfota fram.

 

2012-12-20: Nya starter på Solvalla

Under torsdagen har det varit anmälningar till Solvallas tävlingar lördag 29 december då man har V75-finaler. Vi har med två hästar den lördagen. I lopp 2 är No More Headache med från spår 5 bakom bilen med Björn Goop i sulkyn. I lopp 3 fick New Fairytale spår 2 bakom bilen och hon körs återigen av Torbjörn Jansson.

 

2012-12-20: "Bakis" fyra på Solvalla

Igår hade vi No More Headache till start på Solvalla i finalen av Travrondens Guldklocka. Det blev Chris Trotter som körde hästen och han körde ett helt perfekt lopp. Det blev andra ytter och sedan fullföljde "Bakis" med bra som fyra. Efter 1.14 sista varvet kom han i mål på 15,7. Han hade inte startat på ett tag före det här loppet och var heller inte så tufft tränad så det här loppet bör föra fram honom formmässigt.

 

2012-12-18: Inför Solvalla onsdag

Imorgon har vi No More Headache till start på Solvalla. Han är med i lopp 12 som är finalen i Travrondens Guldklocka och därmed är det inte klart vem som ska köra ännu utan det blir klart efter lopp 8 imorgon. "Bakis" har inte startat på lite mer än en månad, men känns fin och formen ska vara hygglig. Han kommer att tävla med skor, men med pg-skor som han inte haft på länge och han har känts klart bra på dessa i de senaste jobben. Läget är heller inte så tokigt. Det är några bra emot, men han kan säkert vara trea, fyra med lite klaff.

 

2012-12-18: Nya starter på Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på söndagkväll där vi har två hästar till start. I lopp 2 har vi med Jody May som fick spår 12 bakom startbilen över 2140 meter. I lopp 10 är Star From Heaven med och hon fick spår två bakom bilen över 2140 meter. Stjärnan är med i MälardalsCupen final med 200.000 kronor till vinnaren. Båda hästarna kommer att köras av Torbjörn Jansson.

 

2012-12-15: "Bakis" startar på Solvalla

Nästa start från stallet blir på Solvalla på onsdag där No More Headache är med i lopp 12. Det är finalen i Travrondens Guldklocka och därmed är det inte klart vilken kusk det blir. "Bakis" fick spår fyra bakom bilen och distansen är 2140 meter.

 

New Fairytale2012-12-13: Fairytale tvåa på Solvalla

Hästarna presterade bra på Solvalla igår. New Fairytale fick ett lopp i andra ytter, men tempot var lågt första rundan. Desto snabbare gick det på sista varvet och hon spurtade mycket fint över upploppet till andraplatsen (målfotot till höger). Sista 700 meterna avslutade hon på 12,2 så hennes insats får vi vara mycket nöjda med. Klicka här och läs en rapport i Aftonbladet.

Jody May kändes mycket fin under gårdagen, men fick tyvärr aldrig fritt i loppet och fick inte chansen och hade krafter kvar i mål.

2012-12-12: Inför V86 Solvalla

Ikväll har vi två till start på Solvalla. I lopp 7 startar Jody May från innerspår på 20 meters tillägg. Hon var riktigt positiv i senaste starten då hon löpte upp till träningsformen. Hon fick också ett fint invändigt lopp, men sköt till klart bra när luckan kom över upploppet. Allt är fortsatt väl i lugna jobb efter senaste starten. Ikväll har hon fått ett läge som gör att hon kan få sitt smyglopp och får hon sedan chansen till slut så kan hon förhoppningsvis spurta som senast. Hon kommer tävla på samma balans och med samma utrustning som senast.

I lopp 8 är New Fairytale med från 10 bakom bilen. Hon svarade för ett riktigt bra lopp senast då hon vann trots ett lopp i tredjespår sista 700. Hon har känts lugn och fin efteråt i jobben och känns bara bra. Det är lite tuffare motstånd ikväll och återigen bakspår, men med tanke på hur hon löpte senast så har vi förhoppningar om att hon ska kunna dyka upp bland de tre ändå. Det blir samma balans och utrustning som vid segerloppet senast.

 

2012-12-11: New Fairytale i Aftonbladet inför Solvalla-starten onsdag

Idag har Aftonbladet gjort en intervju med Ullis om New Fairytale inför starten på Solvalla imorgon. Klicka här för att läsa den.

 

2012-12-10: Galopp för Stjärnan

Tyvärr blev det galopp i starten för Star From Heaven i Gävle igår. Hon tog helt enkelt i för mycket från början och ville bara vräka sig iväg, vilket hon gjort någon gång tidigare när det varit voltstart. Efteråt såg hon fin ut och hon fick aldrig riktigt fritt över upploppet, men fick tyvärr inga pengar med sig hem denna gång.

2012-12-08: Inför Gävle söndag

Imorgon har det blivit dags för en ny start för Star From Heaven. Vi har inte hittat några fel på hennen efter senaste starten på Solvalla och hon känns fortsatt bra i träningen. Hon tränade i torsdags och kändes fin i ett lugnt jobb. Loppet ser ganska överkomligt ut och det ska bli kul att starta henne imorgon då uppgiften ser ganska vettig ut på pappret. Trots 20 meters tillägg så ska hon ha en hygglig chans att vara med bland de tre om hon löper upp till vad hon kan.

 

2012-12-06: Nya starter för Fairytale och Jody

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på onsdag och där har vi med två hästar. I lopp 7 är Jody May med från innerspår på 20 meters tillägg. Distansen är 2160 meter och det är Torbjörn Jansson som ska köra henne.

I lopp 8 är New Fairytale med och hon fick spår 10 bakom startbilen den här gången. Precis som vid segerloppet i söndags är det Torbjörn Jansson som ska köra och distansen är 2140 meter. New Fairytale gick ett lugnt jobb under förmiddagen idag och det känns att hon tagit loppet på ett fint sätt. Hon var lugn och harmonisk så det känns bra.

 

2012-12-05: Stjärnan startar på söndag

På söndag har det blivit dags för Star From Heaven att starta igen. Hon är då med i lopp 4 i Gävle och det är Torbjörn Jansson som ska köra henne. Hon fick spår 2 på 20 meters tillägg över distansen 2160 meter.

 

2012-12-03: Jody May tvåa på Romme

Jody May skötte sig utmärkt på Romme ikväll då hon slutade tvåa. Efter ett lopp i tredje inner fick hon luckan vid upploppets början och sköt till mycket fint. Hennes fina spurt räckte till en andraplats och det var ett skönt besked av henne och mycket roligt. Hon såg dessutom inte ut att vara så trött efteråt heller så det var bra.

Två fina travdagar med en seger och en andraplats och det är skoj när hästarna levererar så fina prestationer.

 

2012-12-03: New Fairytale i Aftonbladet

Efter segerloppet för New Fairytale skrev Aftonbladet en artikel om henne - klicka här för att läsa den.

 

2012-12-03: Jody May på Romme ikväll

Ikväll har vi Jody May till start på Romme. Hon fortsätter att träna fint, men måste visa det i lopp också innan vi kan tro alltför mycket på henne. Dessutom är läget lite lurigt eftersom det kan vara svårt att ladda med henne i voltstart. Vi hoppas i alla fall att hon ska sköta sig och löpa upp till träningsformen och få med sig en bra slant och nya startpoäng med sig hem. Hon kommer att tävla med skor och brodd runt om ikväll.

 

2012-12-02: Seger för New Fairytale

New FairytaleTreåriga New Fairytale (bilden) tog sin första seger när hon idag vann ett E3 Bonus-lopp i Gävle. Trots ett dåligt utgångsläge i nr 12 bakom bilen så rundade hon till seger. Efter ett lopp i femte ytter fick hon gå sista 750 meterna i tredjespår, men kunde trots det koppla greppet i början av upploppet och vinna lätt.

- Hon har gått bra i skymundan flera gånger och gjort flera jättebra lopp som inte synts i programraden. Hon kändes jättefin idag och svarade för ett jättebra lopp. Redan i sista sväng kändes att det skulle gå vägen, sa körande Torbjörn Jansson i vinnarcirkeln efter segern.

Tiden blev 1.16,6 över 2140 meter med bilstart och förstapriset var 50.000 kronor. Stort grattis säger vi också till New Fairytales alla andelsägare som idag fick känna på hur härligt och roligt det är att få vinna lopp.

 

2012-12-02: New Fairytale till Gävle idag

Mot Gälve idag där vi startar New Fairytale i lopp 5, V64-2. Hon blev behandlad efter senaste starten och fick lite vila, men har sedan tränat på och tränat fint. Hon kan ändå behöva ett lopp i kroppen för att komma i riktig form och läget är dessutom tråkigt. Hon får smyga med och så får vi se hur långt det räcker härifrån och vi får hoppas att vi har lite tur idag och att det löser sig med positionerna.

 

2012-11-29: Stjärnan sexa

Star From Heaven gjorde comeback på Solvalla igår kväll efter ett litet tävlingsuppehåll. Efter att ha sprungit i ledningen slutade hon sexa på 1.16,5 över 2140 meter, men tyvärr hade hon lite väl hög puls efter loppet. Idag hade hon heller inte ätit upp sin mat som hon brukar, hon är annars alltid matglad, och vi misstänker att hon kan ha en infektion i kroppen. Vi får avvakta några dagar och se hur det utvecklar sig. 

 

2012-11-28: Inför Solvalla onsdag

Ikväll har vi Star From Heaven till start på Solvalla i lopp 5, V86-2. Senast hon startade i Romme fick hon inte riktigt med fäste och hon var heller inte riktigt som bäst den dagen. Hon blev behandlad efter det loppet, men har nu tränat på en tid igen och känns fin. Hon gick sitt finslipande jobb i måndags då hon fick springa intervaller på rakbanan och hon kändes bra. Hon har fått ett bra läge i spår 3, till och med ännu lite bättre nu när nr 2 har blivit struken. Det är några tuffa motståndare med i loppet, men från det här läget ska hon kunna skaffa sig en bra position och då förhoppningsvis kunna vara med och slåss om en platsplacering. Hon kommer imorgon att tävla med bakskor, eventuellt kan det bli barfota fram, men det beror på hur banan är.

 

2012-11-27: Ny häst i träning

I helgen var vi och hämtade en ettåring som kommit i vår träning. Det är ett sto vid namn Happy Ours e. From Above u. Call It A Dream e. Callit. Det innebär att Happy Ours bland annat är helsyster till miljonären Katjing. Det är hon även till tvååriga Heckuvahausse och treårige Boris The Blade som redan finns i träning hos oss och som båda ägs av Stall Lycka Till HB som även äger Happy Ours.

 

2012-11-27: Nya starter

Idag har det bland annat varit anmälningar till Gävle och Romme där vi har med hästar. I Gävle på söndag startar New Fairytale i lopp 5. Det är ett treåringslopp för ston över 2140 meter med bilstart och hon fick spår 12. Körsven är Torbjörn Jansson. På måndag i Romme är Jody May med i lopp 8. Hon startar med 20 meters tillägg över 1640 meter och fick spår 7 på sin volt. Kör gör Sören Eriksson.

 

2012-11-23: Stjärnan på Solvalla

Igår var det anmälningar till Solvalla dit vi anmälde Star From Heaven. Hon startar på onsdag i lopp 5 och fick spår 3. Torbjörn Jansson kör.

 

2012-11-23: Galopp för Jody

Tyvärr blev det galopp i första sväng för Jody May på Örebro igår kväll.

- Hon kändes spänd i början och var rullig och gick inte att släppa av och till slut kom galoppen i första sväng, konstaterade Richard som körde.

 

2012-11-22: Inför Örebro torsdag

Ikväll har vi Jody May till start i Örebro. Hon är med i lopp 9 som är ett amatörlopp och det är Richard Hjellström som ska köra henne i loppet. Jody May fick en träningsperiod under sitt tävlingsuppehåll och hon svarade för en positiv insats i sin comeback senast i Mantorp. Vi hoppas hon fortsätter på den inslagna vägen och hon känns fortsatt fin i träningen efter det loppet. Läget är fint och hon ska kunna få en bra position och förhoppningsvis ska hon kunna vara med och slåss om en platsplacering den här gången. Hon kommer ikväll tävla med lätta aluminiumskor på hovarna.

 

2012-11-16: Jody May till start i Örebro

Idag fredag har det varit anmälningar till Örebro dit vi anmälde en häst. Det var Jody May och glädjande så kom hon i ett av loppen trots att hon inte har så många startpoäng. Jody May är med i ett amatörlopp, lopp 9, där hon fick spår ett och det är Richard Hjellström som ska köra.

 

2012-11-13: Resultat Mantorp

Igår startade Jody May i Mantorp och det blev en sjätteplats. Efter en löpning i andra ytter attackerade hon 700 kvar och höll sedan farten bra in mot mål och var i mål bara en längd efter tvåan i mål. Det var hennes första start efter ett uppehåll och hon svarade för en positiv insats.

 

2012-11-12: Inför Mantorp måndag

Ikväll gör Jody May comeback när hon ska starta i Mantorps lopp 4. Senast hon startade var i slutet av augusti. Efter det har hon fått en träningsperiod och förhoppningsvis har hon gått framåt av den. Om banan tillåter tävlar hon barfota runt om ikväll.

 

2012-11-09: Boris The Blade trea

Det blev en tredjeplats för Boris The Blade i Örebro igår. Han agerar fortfarande lite trögt i loppen, men gjorde ett klart godkänt lopp igår och över upploppet sprang han förbi många hästar så det får vi vara nöjda med. Vi letar upp något till lopp på "orten" och hoppas att han fortsätter att utvecklas för det finns bra fart i honom.

 

2012-11-08: Inför Örebro torsdag

Ikväll startar Boris The Blade (lopp 7) i Örebro. Han kom från Stig i bra skick och har sedan fått träna på hos oss. Vi har inte testat av honom i något banjobb så han är lite svårbedömd, men hästen känns fin. Han har tidigare agerat lite trögt i starterna på Solvalla och därför provar vi honom på en annan bana ikväll. Det finns fart i honom och i ett sånt här lopp kan han vara med bland de tre. Han kommer att tävla med skor bak, eventuellt barfota fram samt med norskt huvudlag.

 

2012-11-07: Galopp för "Bakis"

Det blev en tung resa för No More Headache i Gävle igår. Från sitt spår längst ut bakom startbilsvingen fick han gå en bit i spåren till dödens i första sväng. Där fick han sedan vandra resten av loppet och mitt på upploppet galopperade han tyvärr, så det var tungt.

Vi kan också berätta om att Offshore Man åkt hem till sina ägare på västkusten för lite vintervila. När hästens ägare Kerstin och Gösta var här och hämtade honom hade de istället med sig deras fina ettåring efter Orlando Vici som ska vara här hos oss i träning istället. Sedan är tanken att Offshore Man ska komma tillbaka hit för fortsatt tävlande nästa år.

 

2012-11-06: Inför Gävle tisdag

No More Headache är med i lopp 8 och har tyvärr återigen lottats till ett åttondespår och han har inte haft någon direkt tur med spårlottningen på sistone... I nuläget har han i alla fall blivit nerstruken ett spår, men precis som senast är det inte lätt att komma till från detta läge. Senast satt han långt bak och avslutade med 11,5 sista 700, han var nästan på linje med trean i mål, men blev första häst utan pengar... Formen är i alla bra och vi får hoppas att det löser sig bättre ikväll. Han kommer ikväll att tävla med skor, barfota senast, och som senast med helstängt huvudlag.

 

2012-10-31: Bakis startar i Gävle

Idag var det anmälningar till Gävle på tisdag. Där har vi med No More Headache i lopp 8 och han fick tyvärr spår 8 igen...:@ Torbjörn Jansson ska köra och distansen är 1640 meter.

 

2012-10-27: Fredagsresultat

New Royalty öppnade bra till ledningen, men fick över upploppet släppa tre ekipage förbi sig och slutade fyra på 16,3.

På Romme galopperade tyvärr New Fairytale efter 500 meter när hon var på väg att prova för ledning. Star From Heaven slutade oplacerad men sprang en tiondel över sitt rekord och noterade sin näst bästa tid, så det var helt enkelt ett tufft lopp.

 

2012-10-25: Spännande fredag

Imorgon fredag har vi tre hästar till start på två olika banor så det är verkligen något att se fram emot.

Solvalla:
Vi börjar på Solvallas lunchtrav där New Royalty är med i lopp 3 (V4-3). Han gjorde sin första start för oss senast, men galopperade i en trång situation efter första sväng. I övrigt kändes han jättefin den dagen. Han har också känts laddad och mer framåt i träningen efteråt och snabbjobbet före loppet senast och den genomköraren har nog också gjort sitt till för det. Senast hade han öppet huvudlag, men får ett helstängt på sig denna gång då planen är att försöka köra till lite från början och få en bra position. Då ska han kunna vara med långt framme i det här loppet och det är klart han startar med vinstchans. Den här gången blir det skor runt om istället för barfota som det var senast.

Romme:
På Romme på kvällen har vi två hästar till start. New Fairytale är med i lopp 6 (V65-4) och har spår fyra. Även om inte det spåret är idealiskt så har hon fixat det tidigare så det ska säkert kunna gå bra igen. Hon har gjort bra lopp på Romme tidigare och senast på Solvalla så fick hon en strulresa med en dålig rygg att springa i, men sköt till bra över upploppet. Det känns som hon fortsätter utvecklas och hon gör säkert ett bra lopp igen och hon ska ha lite chans i detta lopp. Den här gången blir det skor runt om istället för barfota bak som på slutet, men det ska inte vara någon nackdel för henne. Hon har haft ryckhuva på sig, men kommer den här gången att få rycktussar, hon blir nämligen att lugnare vartefter hon varit med och startat.

Star From Heaven är med i lopp 8 (V65-6) och startar från spår tre. Hon har blivit bättre och bättre för varje lopp hon gjort efter sitt uppehåll och det var synd att hon inte fick vinna förra gången. Hon möter flera mycket bra hästar den här gången, men från ett fint läge så kan hon nog bland sig i striden om de tre första platserna igen. Vi siktar på att köra henne barfota runt om, men årstiden blir allt kallare och det beror på hur banan blir. Däremot kommer hon ha ett norskt huvudlag denna gång. Det har hon haft någon gång tidigare ifjol, men inte i starterna i år och i starterna efter uppehållet har hon tävlat med öppet huvudlag.

 

2012-10-23: Rolle på Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på fredag. Där har vi med New Royalty i lopp 3 som är V4-3. Han fick spår 3 bakom bilen och ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2012-10-22: Stjärnan och Fairytale till Romme

Idag har det varit anmälningar till Romme på fredag och vi har två hästar som startar där. New Fairytale är med i lopp 6 och fick spår 4 och Star From Heaven är med i lopp 8från spår 3. Båda körs av Torbjörn Jansson. Både Stjärnan och Fairytale har rest tillsammans till Romme tidigare och båda har svarat för bra lopp då så vi hoppas tjejerna gör det på fredagkväll igen... ;)

 

2012-10-21: Resultat Mantorp

Idag startade vi No More Headache i ett V64-lopp i Mantorp. "Bakis" satt i sjättepar utvändigt och spurtade bra över upploppet, men det räckte tyvärr inte till pengar denna gång utan han slutade som första häst utanför pengar. Via 11,5 sista 700 kom han i mål på 14,7.

 

2012-10-19: Resultat Solvalla

Tyvärr gick det inget vidare på Solvalla i onsdag. Både New Royalty och Offshore Man galopperade, men så är det ibland. En galopp kort efter start blev det även för New Elegance, men han knatade på rätt hyggligt sedan, men hade tappat för mycket på galoppen för att greja premieloppstiden. Han får göra ett nytt försök på onsdag och då hoppas vi han sköter sig och fixar det.

 

2012-10-17: Inför Solvalla onsdag

Ikväll har vi med oss fyra hästar till Solvalla. Två som startar, en premiehäst och en som ska gå fort. före tävlingarna. New Steel ska få ett snabbjobb och New Elegance är med i premieloppet.

New Royalty (lopp 3) har vi haft ett par månader och han var nyligen in till Solvalla och gick ett 1.16-jobb. Han kändes fin och det ska bli intressant att börja starta honom. Det är klart vi har förhoppningar om att han ska kunna vara med i striden även om han startar från tillägg. Han kommer att tävla barfota runt om idag.

Offshore Man (lopp 8) galopperade i sista sväng senast men det var inte slutsålt då enligt kusken som satt och letade lucka. Han känns fortsatt bra efter det och håller fin form. Spåret blev lite väl långt ut bakom bilen, men vi får prova ladda framåt och hoppas komma ner i en bra position. Det är några bra hästar med i loppet, men han har bra kapacitet själv och ska med lite klaff dyka upp långt framme.

 

2012-10-15: Strullopp på "Valla"

Det blev ett struligt lopp på Solvalla igår för New Fairytale. Hon hade bakspår och fick tyvärr dåliga ryggar, men hon gick bra till slut sista biten i alla fall. Torbjörn tyckte hon kändes stark så det är bara ta nya tag och leta nya lopp. Hon slutade sjua på 17,2.

 

2012-10-14: Ny häst i träning

Vi har fått in Boris the Blade i träning, så det blir en nygammal bekantskap. Vi hade hästen för inkörning och uppträning och han gick även premielopp innan han planenligt gick över till Stig H Johanssons träning. Hästen har gjort fem starter med en andraplats som bästa resultat. Vi hälsar både häst som ägarna Stall Lycka Till välkomna tillbaka till Stall Guldstjärna.

 

2012-10-14: Inför Solvalla söndagkväll

Ikväll är det Solvalla som gäller där New Fairytale startar i lopp 4. Hon har svarat för två riktigt fina lopp då hon vandrat i dödens och hon känns fortsatt bra i träningen. Nu är det bakspår och vi siktar på en ryggresa denna gång. Hon kommer säkert göra ett bra lopp igen, men hur långt det räcker får vi se, motståndet ser lite tuffare ut ikväll, men samtidigt är även hon under utveckling. Det blir inga ändringar och hon tävlar utan bakskor igen.

 

2012-10-11: Starter på Solvalla

Under torsdagen var det anmälningar till Solvalla på onsdag där vi har tre hästar med. New Elegance är med i ett premielopp som Jonas kör. New Royalty är med i lopp 3 där han fick spår 4 på 20 meters tillägg. Offshore Man är med i lopp 8 där han fick spår 6 bakom bilen. Båda dessa ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2012-10-10: Ny start för New Fairytale

På söndag ska New Fairytale starta på Solvalla. Hon är med i ett treåringslopp för ston (lopp 4) där hon startar från spår 10 bakom bilen. Kör gör Torbjörn Jansson.

 

2012-10-08: Stjärnan tvåa på Färjestad

Star From Heaven gjorde ett bra lopp på Färjestad idag då hon sprang nytt rekord på 14,9 över 2.160 meter voltstart. Efter ett lopp i fjärde ytter fick hon ge sig ut i spåren 800 kvar och rundade fram till ledaren i sista sväng. Dessa två lämnade de övriga med flera längder och gjorde upp om segern, men efter den snabba rushen fram till dödens så kunde Stjärnan inte ta sig förbi ledaren. Hon höll farten bra, endast slagen med en halv längd. Stjärnan svarade återigen för en mycket fin insats och hon står på tur för att få vinna ett lopp snart. Tony Wallin var också nöjd med hur Stjärnan kändes i dag. Andraplatsen var värd 17.500 kronor.

 

2012-10-08: Inför V4 Färjestad

Det blev galopp för Offshore Man igår. Han satt i rygg på ledaren när han rullade över i galopp i sista sväng. Enligt kusken var det gott om krafter kvar i det läget så det var tråkigt.

Idag är det Färjestad och lunchtrav som gäller där Star From Heaven startar i V4-4. Hon håller fin form och har tävlat riktigt bra utan skor på hovarna. Hon kommer att tävla barfota runt om även idag och står bra till i loppet så trots tillägg så ska hon kunna vara med i striden.

 

2012-10-06: Dubbelmiljonär ny i träning

I helgen fick vi ett intressant tillskott i stallet då Flea Southwind anlände i träning. Det åttaåriga stoet har sprungit in över 2,6 miljoner kronor och vunnit 18 lopp på 92 starter. Vi hälsar hästen och ägarna Stall Par Fem välkomna till Stall Guldstjärna.

 

2012-10-06: Inför V64 Årjäng

Imorgon blir det en tur till Årjäng där Offshore Man startar i V64. Det är ett lämpligt treåringslopp för hans del och han fick också ett bra läge bakom startbilen i spår 1. Han visade senast att han är förnuftig bakom bilen och öppnade bra. Han har tränat på bra efter segerloppet och det är klart att vi inte åker så här långt om vi inte tror att han ska vara med i striden. Han kommer tävla med samma balans och utrustning som vanligt.

 

2012-10-04: Inför Solvalla fredag

Imorgon har vi No More Headache till start på Solvalla och vi hoppas så klart det går bättre än igår. Quaerito galopperade tyvärr bort sig igen kort efter start och Heackuvahausse fungerade inte som hon ska under onsdagskvällen.

No More Headache spurtade vasst efter ett smyglopp näst senast i Eskilstuna. Senast fick han en tyngre löpning i Mantorp, men höll farten bra över upploppet trots en störning i utgången av sista sväng. Det var bra gjort att bara ta något galoppsteg då. Hästen är inte så osäker som man kan tro när man ser att han har flera galopper i raden. I de två senaste starterna har han nog tagit tre galoppsteg totalt och galopperna har inte varit hans fel. Han känns fortsatt fin efter senaste loppet, men från bakspår krävs det alltid lite flyt. Vi får hoppas att det löser sig som det gjorde näst senast, då lär han komma med en bra avslutning. Imorgon kommer han tävla med skor runt om.

 

2012-10-03: Inför Solvalla onsdag

Ikväll har vi treårige Quaerito till start på Solvalla. Han har blivit lite ivrig i starten i sina båda starter och därför är vi nöjda att få prova honom från bakspår ikväll. Han känns fortsatt bra i träningen och där håller han sig lugn och fin. Ikväll kommer han att dövas ner mera så han ska hålla sig i skinnet. Vi hoppas så klart på felfritt lopp vilket är målet i första hand och sedan får vi se hur långt det räcker. Det är en fin häst som visat att han kan springa bra så det är klart att vi har förhoppningar om att han ska vara med där framme i felfritt lopp.

Ikväll har vi även tvååriga Heckuvahassu med i ett premielopp på Solvalla som startar klockan 17.05.

 

2012-10-02: Nya starter

Under tisdagen var det anmälningar till Solvalla och Färjestad. På Solvalla på fredag har vi med No More Headache som fick spår 10 och kommer att köras av Torbjörn Jansson. I Färjestad på måndag kom Star From Heaven med. Hon fick spår 1 på tillägg och kommer att köras av Tony Wallin.

 

2012-10-01: Start i Årjäng

Idag var det anmälningar till Årjäng på söndag. Där har vi med Offshore Man i ett treåringslopp (lopp 6) som körs på V64. Han fick spår 1 bakom bilen och ska köras av Tony Wallin.

 

2012-10-01: Tre inköp på auktionen

Det blev tre inrop på auktionen för vår del i helgen som var. Till nya hästägare i stallet köptes Swimming Pool (hingst e. Revenue u. Garden Party e. Valley Victory) och Dennis de Castella (hingst e. Repeat Love u. Miss Peyton e. Super Arnie. Dessutom köpte vi in Espadon Boko (hingst e. Virgill Boko u. Romanella e. Coktail Jet).

Här kan du se film på Swimming Pool och här på Espadon Boko

 

2012-09-27: Starter och premielopp

På Solvalla igår hade vi med Royal Blue Eyes i premieloppet. Det fixade han på 1.133,9/2180 meter. Nästa vecka är Heckuvahausse med i premielopp på Solvalla. Hon fick spår 3 på 2180 meter. Då har vi även Quaerito till start. Han är med i lopp 1 från spår 10 och ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2012-09-25: "Bakis" fyra på Mantorp

Det blev en fjärdeplats för No More Headache på Mantorp igår kväll. Från ett spår längst ut bakom bilen blev det en dryg första sväng i tredjespår fram till dödens varvet kvar. I utgången av sista sväng gick ett ekipage ut snävt på "Bakis" som tog något galoppsteg då han blev störd. Han kom sedan tillbaka över upploppet och var femma i mål, men blev fyra på 14,0 sedan ekipaget som störde "Bakis" blivit diskad.

 

2012-09-24: Inför Mantorp måndag

Ikväll har vi No More Headache till start i Mantorp i lopp 5. Han var väldigt fin i comebacken senast och hade vunnit loppet om han inte touchat i sulkyhjulet på vinnaren när han attackerade och tog en kort galopp på upploppet. Han spurtade sedan mycket fint och landade på en bra tid. Formen är alltså mycket bra, men läget här blev trist. Från ett bra läge hade det varit en bra chans. Nu är det lite mer chansartat och det kan lätt häxa från ett sånt här spår, men löser det sig ska han vara med i segerstriden. Det blir barfota bak precis som senast.

 

2012-09-22: Mycket bra insatser på Romme

Det blev en bra fredagkväll på Romme då båda våra hästar gjorde mycket bra ifrån sig.

New Fairytale klev iväg bra från andraspåret, men blev efter 600 meter av med sin rygg och fick trava som första häst i andraspår. 500 kvar kunde Jansson pressa sig till ledning och Fairytale ledde in på upploppet, men kunde inte svara två smygkörda hästar. Lite tur för oss så galopperade en konkurrent så hon blev tvåa, men det behöver hon inte skämmas för efter sin finfina kämpainsats idag. Den lättare balansen fungerade också bra och Tobbe var nöjd med den och sa att det är bra utveckling i det här stoet. 16,3 var också en fin rekordsänkning.

Star From Heaven följde upp detta med ett mycket bra lopp som trea. Hon fick också springa större delen av loppet i dödens och kämpade på storstilat och var bara en längd efter vinnaren i mål. Hon sänkte sitt voltrekord till 15,2. Båda hästarna återhämtade sig fint efter loppen och det verkar som att Fairytale och Stjärnan gillar att åka till Romme tillsammans... :)

Tobbe var mycket nöjd med båda hästarna. Han tyckte också det var kul att det känns att hästarna är bra i ordning för dagen och sa att om vi haft lite mera flyt med positionerna hade det lika gärna kunnat bli två segrar. Vi är i alla fall nöjda med kvällen och när hästarna gör så här fina prestationer så känns det nästan som segrar i alla fall...

 

2012-09-21: Inför Romme fredag

Ikväll är det Romme som gäller där vi har två hästar till start och precis som senast vi åkte till Romme så är det New Fairytale och Star From Heaven vi har med oss.

New Fairytale (lopp 11) gjorde det bra senast då hon fick ett lopp i dödens. Hon visade fin inställning och kämpade på bra. "Fairy" har fått några lugna jobb mellan starterna och allt är väl. Förhoppningsvis kan hon trampa iväg bra från spår två och skaffa sig en fin position och hon ska kunna vara med bland de tre igen. Hon kommer att lättas lite den här gången till aluminiumskor fram och barfota bak.

Star From Heaven (lopp 13) känns fortsatt uppåt efter senaste starten och hon känns laddad och bra hemma i träningen. Från det här läget med springspår på tillägg så lär Torbjörn ladda framåt och så får vi hoppas hon kan slinka ner i en vettig position. Med tanke på att "Stjärnan" känns så pass fin i träningen så kan hon vara med långt framme här och vi tror hon kommer göra ett bra lopp. Det blir barfota runt om precis som senast samt öppet huvudlag.

 

2012-09-18: Starter på Romme och Mantorp

Det har varit anmälningar till Romme på fredag och där har stallet två hästar till start. I lopp 11 är New Fairytale med från spår 2 i voltstart. I lopp 13 är Star From Heaven med och hon startar med 20 meters tillägg och fick spår 6 i sin volt. Båda hästarna körs av Torbjörn Jansson. På Mantorp på måndag har vi med No More Headache. Han fick spår åtta bakom bilen och ska köras av Tony Wallin.

 

2012-09-13: Offshore Man vann i Örebro

Treårige Offshore Man skötte sig utmärkt i Örebro ikväll och vann sitt lopp hur lätt som helst. Han snabbstartade bakom bilen och kunde ta ledningen i första sväng. In mot upploppet ryckte Daniel Olsson undan och Offshore Man vann med flera längder. Segertiden blev 1.18,0 över 2140 meter med bilstart och förstapriset var 25.000 kronor. Stort grattis till hästens ägare Kerstin & Rune Larsson och Gösta Andersson!

Daniel Olsson körde Offshore Man till seger och så här sa han i vinnarcirkeln:
- Jag har kört honom tidigare och vet att det är en bra sort, men han är fortfarande lite valpig och sådär och det finns en hel del att slipa på fortfarande. Han har bra teknik och jag gillar inställningen på hästen också. Han är fortfarande väldigt lugnt tagen och har förutsättningar för att bli bra. Hästen har vuxit till sig under hela säsongen och får han en fin vinterträning på det här så kommer han att duga gott nästa år.

Skojigt och det här var Offshore Mans andra seger i karriären.

 

2012-09-13: Inför Örebro torsdag

Ikväll startar Offshore Man i Örebro (lopp 9). Han låg på lite för mycket senast samtidigt som tempot var rätt bra så han blev lite stum över upploppet. Han har tagit det loppet bra och känns fin. Nu blir det debut bakom bilen och han för öva lite på det under kvällen. Formen är fin och klaffar det under loppet så ska han kunna vara med bland de tre främsta.

 

2012-09-12: "Bakis" tvåa på nytt rekord

No More Headache gjorde ett mycket bra lopp på Sundbyholm igår då han slutade tvåa på 12,9 i voltstart. Det var ytterst nära att han hade vunnit. Tyvärr touchade han i vinnarens sulkyhjul när Goop styrde ut honom på upploppet och det blev en kortare galopp där han tappade mycket fart. Utan den incidenten hade han vunnit loppet, men vi är ändå mycket nöjda med "Bakis" lopp och andrapriset.

Tyvärr galopperade Quaerito kort efter start vilket förstörde hans möjligheter denna kväll. Han blev för ivrig och ville springa fortare och fortare och rullade då över i galopp till slut enligt Torbjörn.

 

2012-09-10: Inför Eskilstuna tisdag

Vi har två hästar till start på Sundbyholmstravet tisdag. Quaerito (lopp 2) hoppade lite oturligt i debuten, men såg väldigt fin ut efteråt. Han har tagit det loppet på ett fint sätt och känns bra efteråt. Spåret är vi nöjda med och han borde kunna kliva iväg bra. Förhoppningsvis kan han försvara ledningen och det är klart att vi måste tro att han kan vara med och göra upp om segern. Han kommer tävla med samma balans och huvudlag som i senaste starten.

No More Headache (lopp 8) var inte bra senast och han kollades upp mycket grundligt utan att det hittades något fel. Efter en liten paus så har han fått träna på ett tag. Han kändes nyligen bra i ett skarpare jobb och det är dags att prova starta honom igen. Från bakspår får vi dock ligga lågt i comebacken. Eventuellt blir det barfota bak.

I söndags hade vi stallträff för alla delägare i Star From Heaven. Det var en mycket trevlig dag och vi är mycket belåtna med dagen och hoppas även att alla besökare är det. Här är två bilder från den dagen och under Stjärnans flik finns fler bilder.

Stallträffen Stjärnan

Stallträff

 

2012-09-07: Ny start för Offshore Man

Idag har det varit anmälningar till Örebro på torsdag och där har vi med Offshore Man. Han fick spår fem bakom bilen och kommer att köras av Daniel Olsson.

 

2012-09-05: New Underline fixade premieloppet

New Underline var med i ett premielopp på Solvalla ikväll. Han slog på en galopp i inledningen, men skötte sig sedan fint och sprang på bra. Han kom i mål på 32,0/2160 meter och grejade därmed premieloppet.

 

2012-09-05: Nya starter på Sundbyholm

Idag har det varit anmälningar till Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna på tisdag och vi har två hästar som är med där. I lopp 2 fick Quaerito spår 1 och körs av Torbjörn Jansson. I lopp 8 är No More Headache med och han fick spår 11 och körs av Björn Goop.

 

2012-09-03: Tvåa och trea på Romme

Det blev en bra dag på Romme denna eftermiddag med en andra- och en tredjeplats. New Fairytale fick vandra i dödens loppet igenom och gjorde det mycket bra. Hon kämpade på riktigt bra hela vägen in i mål och var bara en längd efter vinnaren. Hon kom i mål på 18,0 som trea.

Star From Heaven öppnade snabbt, men tyvärr för oss var Hod lite för snabb och tog ledningen för att släppa till vinnaren. Det blev dödens en bit för Stjärnan som sedan fick en rygg. Hon spurtade bra över upploppet och tog sig förbi Hod till ett andrapris och sprang 15,8. Torbjörn var nöjd även med henne idag och sa att hade Stjärnan bara kunnat svara ut Hod och fått ledningen så hade ordningföljden blivit ombytt i mål. Skönt att hästarna fungerade så bra idag och vi är så klart nöjda med dagens utflykt.

 

2012-09-03: Inför Romme måndag

Romme i eftermiddag och vi har två hästar till start där. I lopp 4 startar New Fairytale som inte fick ett helt optimalt spår i femte. Hon har tävlat bra i skymundan på Solvalla och det ska bli intressant att se hur långt hon räcker här. Hästen gick ett lugnt jobb i fredags och kändes bra. Planerna är att hon ska tävla barfota bak om bara banan tillåter det.

Star From Heaven är med i lopp 5 och blev lite ivrig i sin comeback och galopperade i starten från spår 4. Barfotabalansen fungerade bra förra gången och vi kör samma igen, bara det inte blir något konstigt med banan eller så. Spåret är bra och hon är rätt kvick ut och ska få ett bra lopp härifrån. Stjärnan gick ett lugnt träningspass i fredags och kändes bra. Vi åker upp med förhoppningar om att hon ska vara med bland de tre.

 

2012-08-31: Resultat Gävle

Det blev två femteplatser på Gävle igår. Quaerito tog sig en galopp kort efter start då springspåren kom lite snävt ner på honom enligt kusken. Tyvärr tappade han en hel del mark på det och Uffe tyckte helt riktigt att det inte var någon idé att jaga ikapp de andra då han låg så långt efter utan han lät iställlet hästen lunka på en bit bakom. Qurre fick sedan sträcka ut lite till slut och hade bra steg över mål och knatade strax under 1.17 sista 1800 meterna. Hästen såg bra ut och Uffe tyckte också att Qurre kändes jättefin.

Offshore Man höll ledningen, men låg på lite under loppet och ödslade en del krafter på det samtidigt som tempot blev lite högt. Därför stumnade han något över upploppet, men samtidigt travade han fint och skötte sig bra i övrigt.

 

2012-08-29: Inför Gävle torsdag

Imorgon har vi två hästar som startar i Gävle som har eftermiddagstrav. I lopp 1 (kl 15) debuterar treårige Quaerito som har tränat på fint efter kvalloppet och känns bra. Han visade fina takter i kvalet och med tanke på det så ska han kunna vara en av dem som ska kunna vara med i striden och vinna loppet om han går felfritt. Det är i alla fall vår förhoppning även om motståndet är svårbedömt. Spår 4 är aldrig bra för en debutant, men vi både hoppas och tror att han ska sköta sig och ta sig iväg felfritt.

I lopp 6 är Offshore Man med och känns jättefin i träningen efter senaste loppet. Han fick ett bra läge och är rätt snabb ut. Sedan får kusken avgöra om han vill köra i spets eller släppa, men i vilket fall så får han ett bra lopp och han ska då kunna vara med bland de tre. Båda hästarna i Gävle körs av Ulf Ohlsson.

På Solvalla hade vi en premiehäst med under onsdagskvällen. Aibohphobia slog på en galopp kort efter start men knatade sedan runt i 1.27-fart i 2.000 meter och grejade premieloppet på 30,1.

Det har även varit anmälningar till Romme på måndag idag. Där har vi New Fairytale och Star From Heaven till start.

 

2012-08-26: Söndagsturer

Då är snart en lång, men givande och händelserik söndag snart till ändå. Vi börjar med det som hände under kvällen då Star From Heaven gjorde comeback på Solvalla. Hon hade spår 4 på tillägg och tyvärr galopperade hon direkt i starten, enligt Torbjörn var hon alldeles för pigg och ville bara sticka iväg. Det var så klart tråkigt med galoppen, men sedan körde Tobbe ett 1.16-jobb i 1900 meter med Stjärnan så hon fick sig en genomkörare i alla fall och såg mycket fin ut. Tobbe var också väldigt nöjd med hur hon kändes och sa att hon fungerade perfekt på barfotabalansen och aldrig har travat så bra som tidigare. Det var trots allt ett skönt besked även om utdelningen blev klen denna kväll och vi får leta nya lopp.

Tidigare på dagen var vi med ett par nya hästägare och tittade på unghästar både på Menhammar och hos Boko. Det var en trevlig utflykt och nog hittade vi allt några guldkorn. Dessutom fick Ullis hälsa på sin gamla stjärna Jaded som står på Menhammar stuteri och det blev ett kärt återseende.

Idag fick vi också höra att Hasse och Kjelle, som är med och äger New Steel, varit i Skåne och tittat på "Stålis" lillasyster. Det vore ju trevligt både för oss och Stålis om hans lillasyrra skulle komma hit till gården...:)

Nu ser vi fram emot en ny härlig vecka. Travbesök är inplanerade till Solvalla på onsdag och Gävle torsdag och kanske kan det bli ytterligare någon travturné i slutet av veckan...

 

2012-08-25: Inför Solvalla söndagkväll

Imorgon har vi Star From Heaven till start på Solvalla. Hon har inte startat sedan i april och blev efter det loppet opererad i en bakkota. Efter konvalescenttiden har hon varit igång och tränat sedan i midsomras. Hon är ordentligt tränad, inte jättevässad, och kommer säkert som tidigare när hon kommit tillbaka efter uppehåll behöva något lopp innan formen är på topp. Stjärnan kommer säkert göra ett bra lopp, men vi ska inte begära stordåd i comebacken. Hon kommer tävla barfota runt om för första gången och förhoppningsvis kan hon vara med på en bra placering direkt för hon behöver ju även startpoäng. Spår fyra ska hon normalt fixa, det har hon gjort tidigare.

 

2012-08-24: Treårig debutant

Idag har det varit anmälningar till Gävle på torsdag. Det är eftermiddagstävlingar med första start klockan 15.00 och i lopp 1 ska treårige Quaerito göra sin första start. Han fick spår 4 och ska köras av Ulf Ohlsson. Med till Gävle åker även Offshore Man som fick spår 1 i lopp 6 och som också får Ulf Ohlsson i sulkyn.

 

2012-08-21: Comeback för Stjärnan

Så har det äntligen blivit dags för Star From Heaven att göra comeback. Idag var det anmälningar till Solvallas tävlingar på söndag och Stjärnan kom med i ett av loppen. Hon ska starta i lopp 5 och fick spår 4 på 20 meters tillägg och kommer köras av Torbjörn Jansson.

 

2012-08-16: Premiehäst på Solvalla

På onsdag gör vi ett nytt försök med tvåårige Royal Blue Eyes på Solvalla. Han ska där vara med i ett premielopp och han fick spår två i sin volt.

 

2012-08-15: Stall Nya Stjärnor

Nu lanserar vi ett nytt andelskoncept innehållande tre hästar. Stall Nya Stjärnor innehåller tre intressanta hingstar, en 2-åring, en 1-åring och ett årsföl. Stall Nya Stjärnor kommer bestå av 20 andelar och administreras av Easy KB.

 

2012-08-13: Resultat Hagmyren

Tyvärr blev det startgalopp för Jody May igår. Hon tappade mycket på galoppen och loppet var över direkt för hennes del. Russell Viper var med i ett lopp som blev väldigt ryckigt kört och det blev en sjundeplats på 17,9. Sista 1500 sprang han på 16,7 och då var det en femhundring mitt i loppet som gick i 1.13-tempo.

 

2012-08-12: Inför V4 Hagmyren söndag

Piggybank slutade oplacerad i Örebro i fredags. Hon hamnade tyvärr sist invändigt i loppet från bakspår. När det gick sakta i täten och ett snabbt sista varv så gick det inte att plocka in något till slut.

Nya tag på Hagmyren idag där vi har två hästar med på V4:an. Jody May har fått ett bra spår som bör kunna ge henne en bra resa i loppet. Hon är i behov av nya startpoäng och då hon forsätter att kännas fin i träningen så hoppas vi att hon kan greja en bra peng idag, trea-fyra eller något sådant. Russell Viper var lite blekare senast än vid segern, men känns normal efteråt. Vi hoppas att han kan göra en liknande insats som vid segern och då dyka upp på en plats.

 

2012-08-10: Örebro ikväll

Piggybank startar i Örebro ikväll. Hon var lite sämre näst senast, men det berodde på att hon var lite röd i halsen. Att det var en tillällighet visade hon senast då hon gjorde ett bra lopp i V75 och var på linje med trean i mål. Får hon smyga med i ryggar som senast så har hon en bra avslutning och hon ska ses med platschans.

 

2012-08-09: Resultat Solvalla

New Fairytale blev första häst utanför pengar igår. Tyvärr fungerade hon lite sämre i travet än tidigare och det får vi kolla upp. Offshore Man får med beröm godkänt för sin fjärdeplats. Det var skönt att han gick felfritt denna gång vilket var det primära huvudmålet.

Tyvärr blev premiehästen Royal Blue Eyes väldigt stressad vid sitt första Solvalla-besök och galopperade och det är bara ta nya tag. Quaerito däremot skötte sig finfint i kvalloppet. Efter ett lopp i rygg på ledaren spurtade han till lätt "vinst" över upploppet. Här är hans kvallopp:


2012-08-08: Inför Solvalla onsdag

Ikväll blir det full fart på Solvalla då vi har fyra hästar med oss in. I lopp 2 startar New Fairytale som har börjat bra och sprungit fina tider. Hon har fortsatt tränat på bra efter senaste starten. Den här gången ändrar vi lite på huvudlaget och så får hon en ryckhuva på sig som hon svarade bra på i måndags när vi testade det. Hon kan nog dyka upp på en tredje-, fjärdeplats. I lopp 12  startar Offshore Man som känns fin i träningen. Den här gången sätter vi på ett helstängt huvudlag och från ett bra läge har han platschans. Med in till Solvalla är även Royal Blue Eyes som är med i ett premielopp och Quaerito som ska kvala.

 

2012-08-07: Två till Hagmyren

Idag har det varit anmälningar till Hagmyren på söndag där vi har två hästar till start. Jody May är med i lopp 1 och hon fick spår 2 och Russell Viper är med i lopp 3 och fick spår 4. Båda hästarna körs av Sören Eriksson.

 

2012-08-05: Örebro-start för Piggybank

På fredag ska Piggybank starta i Örebro. Hon är där med i ett treåringslopp för ston, lopp 9, där hon fick spår 10 bakom startbilen. Torbjörn Jansson är det som ska köra.

 

2012-08-04: Jody sjua

Det blev en sjunde plats för Jody May på Romme. Efter ett lopp i rygg på ledaren kom hon i mål på 16,0 vilket var nytt tangerat rekord för hennes del över medeldistans.

 

2012-08-04: Rättvik lördag

Idag har vi Jody May till start i Rättvik i V4-4. Hon har tränat på fint, men har lite ont om startpoäng och har haft svårt att komma med i lopp. Här fick hon ett bra läge för att skaffa sig en fin position. Förhoppningsvis kan hon få med en bra slant och nya startpoäng med sig hem.

 

2012-08-02: Starthästar på Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på onsdag. New Fairytale är med i lopp 2 där hon fick spår 10 och Offshore Man är med i lopp 12 där han fick spår 1. Båda hästarna ska köras av Torbjörn Jansson. Treårige Quaerito är med i ett kvallopp och han fick spår 2 medan premiehästen Royal Blue Eyes fick spår två på tillägg och dessa båda kör Jonas.

 

2012-07-31: Resultat Lindesberg

Tyvärr blev det inga framgångar på Lindesberg igår. Varken Russell Viper (femma) eller No More Headache (sjua) presterade så som de kan i grunden och det stod nog inte helt rätt till med dem. Så kan det vara ibland och det är bara ta nya tag. Nästa start från stallet blir på lördag då Jody May ska starta i Rättvik. Hon fick spår 3 bakom bilen och det är Torbjörn Jansson som ska köra.

 

2012-07-30: Inför Lindesberg

Idag är det Lindesberg som gäller. Russell Viper var mycket fin vid segern senast. Då tävlade han utan skor runt om, men idag blir det bakskor. Han har tränat lugnt efter senaste starten men känns bra och kommer nog göra ett bra lopp igen. Han står lite svårare till nu, men visst kan han vara med i striden igen.

No More Headache är med i ett amatörlopp. Han har fått pausa ett par månader då han var dålig i senaste starten. Han har tränat på fint ett tag nu och brukar gå bra efter uppehåll. I ett sånt här lopp ska han så klart ses med chans även om det är svårt med tillägg den här årstiden.

 

2012-07-29: Piggybank femma i V75

Piggybank slutade igår femma i V75-loppet på Bollnäs. Hon svarade för ett fint lopp och var inte långt efter att slå sig in på en pallplacering. Hon gick också nytt rekord i voltstart med 16,0.

 

2012-07-27: Inför V75 lördag

Fredagkväll och vi laddar för V75-start med Piggybank imorgon i Bollnäs. Förberedelserna har inte varit helt optimala eftersom hon var röd i halsen efter ett lopp nyligen. Det är inget som syns nu och hon är uppkollad igår och då såg allt bra ut. Hon gick ett lugnare jobb igår torsdag och kändes bra. Vi får ändå ligga lite lågt och nu har hon fått ett smygläge så vi siktar in oss på en smygresa och så får vi se vad hon kan knipa av priskakan. Hon kommer att tävla barfota bak för första gången imorgon.

 

2012-07-26: Nytt rekord av Fairytale

New Fairytale sprang nytt rekord igår på Solvalla. Hon gjorde åter ett bra lopp och kom i mål på 17,1 och sänkte därmed sin tid från debuten med tre tiondelar. Den här gången blev det en sjätteplats och nästa gång får vi hoppas på ett bättre startspår.

 

2012-07-25: Inför Solvalla onsdag

Ikväll har vi New Fairytale till start på Solvalla. Hon gjorde det bra i debuten och har tränat på fint efteråt. Nu fick hon ett dåligt läge i spår 12 och det krävs en hel del tur härifrån, men vi hoppas att hon ska göra ett bra lopp som senast så får vi se hur långt det räcker.

 

2012-07-24: Anmälningar till Lindesberg

Idag har det varit anmälningar till Lindesberg på måndag den 30 juli och vi har två hästar till start. Russell Viper är med i lopp 8 där han fick spår 1 på 20 meters tillägg och kommer att köras av Sören Eriksson. I lopp 10, som är ett amatörlopp, så startar No More Headache och det är Richard Hjellström som kör. Man startar med 40 meters tillägg och har spår 1.

 

2012-07-23: V75-start för Piggybank

På lördag startar vi Piggybank i V75 i Bollnäs. Hon är med i V75-5, ett treåringslopp för ston med 100.000 kr i förstapris. Piggybank fick spår 9 och kommer att köras av Torbjörn Jansson.

 

2012-07-20: En Kriteriefinalist har anlänt

Det har blivit en bra avrundning på veckan då två nya hästar har anlänt i vår träning. Idag fick vi in New Royalty till stallet, en häst som ifjol var med i Kriteriefinalen. Det var ett kärt återseende då vi hade honom här för inkörning som ettåring och tränade honom fram till hösten som tvååring, så det här var väldigt roligt. Det är Mats Ryström som äger New Royalty och han har även lovande tvååringen New Underline, som har samma mamma som "Rolle" hos oss. New Royalty har tjänat drygt 240.000 kronor och vunnit två lopp i karriären så här långt.

Häromdagen anlände även Runnerup till stallet. Det femåriga stoet har tjänat drygt 109.000 kronor och vunnit ett lopp. Peter Fritzdorf som äger har även fine tvåårshingsten Royal Blue Eyes i träning hos oss sedan tidigare. Det här var två riktigt trevliga nyheter!

Nästa start från stallet blir på onsdag då New Fairytale är med på Solvalla. Här blev det ett trist läge i spår 12… Precis som i debuten så är det Torbjörn Jansson som ska köra henne i loppet.

 

2012-07-18: Resultat Eskilstuna

Tyvärr fungerade inte Offshore Man som han har gjort i träning utan galopperade i Eskilstuna igår, så här vi lite att slipa vidare på. Däremot gick det bra för New Racer i premieloppet. Visserligen tog han sig en galopp efter 50 meter, men sedan sprang han 1.26 sista 1500 meterna och kom i mål på 1.30,3 över 2140 meter. Så nu har även den tvååringen fixat sitt premielopp.

 

2012-07-16: Russell Viper vann i Lindesberg!

Russell Viper och RichardRussell Viper och Richard Hjellström fixade seger till stallet i Lindesberg idag. Efter ett lopp i andra ytter styrde Richard på 700 kvar och då svepte man till ledning, en position man inte släppte ifrån sig. Det var grymt härligt för alla inblandade och för oss som även är uppfödare till Russel Viper. Skoj för Richard som körde sitt första lopp sen november 2004. Det här var hans tredje seger på 21 starter totalt och båda gångerna han kört på Lindesberg har han vunnit!

Tyvärr fungerade inte Piggybank lika bra idag. Hon fick visserligen dödens efter tredjespår i första sväng, men var ändå inte som bäst idag.

Nya tag tar vi imorgon tisdag på Sundbyholm där vi startar Offshore Man i lopp 8. Han fungerade inte riktigt som han borde senast, men nu har vi korrigerat lite i utrustningen på honom och han tränar riktigt fint. Löper han upp till vad han kan så ska han kunan dyka upp bland de tre i detta lopp. Till Sunbyholm har vi även med oss New Racer som ska vara med i ett premielopp före tävlingarna.

Innan vi säger godnatt så vill vi också visa detta klipp. Det är på vår vinnare idag Russell Viper när han är några dagar gammal.

 

2012-07-15: Inför Lindesberg måndag

Söndagkväll och nu laddar vi för lunchtrav på Lindesberg imorgon. Det blir tidig avresa då Piggybank är med redan i lopp 2. Hon gjorde det bra i E3-kval senast och har tränat fint efter det. Läget med spår sju i volt är okej, men det är alltid lite snävt att vända upp och inte säkert att man får lika bra start som från spår sex. Kommer hon iväg bra och får en vettig position ska hon ha en bra chans att vara bland de tre.

Med till Lindesberg är även Russell Viper som är med i lopp 10. Det är ett amatörlopp och det blir Richard Hjellström som gör comeback i tävlingssulkyn. Han har varit inne på Solvalla under våren och kört flera provlopp med Russell Viper så dem känner varanda väl. Fjärdespåret är inte helt optimalt och det blir nog ingen snabbstart. Hästen får tävla barfota igen och vi hoppas att han sköter sig och då kan han dyka upp på en framskjuten placering.

 

2012-07-12: Även Eskilstuna nästa vecka

Igår var det anmälningar till Eskilstuna på tisdag. Där har vi Offshore Man till start i lopp 8. Han fick spår 2 på 20 meters tillägg och kommer köras av Torbjörn Jansson. Med till Eskils tar vi även tvåårige New Racer som ska vara med i ett premielopp. Han fick spår fyra och ska köras av Jonas.

 

2012-07-11: Nya starter

Igår var det anmälningar till Lindesberg på måndag. Där ska Piggybank starta i lopp 2 från spår 7 med Torbjörn Jansson i sulkyn. I lopp 10 som är ett amatörlopp starta Russell Viper från spår 4 med en comebackande Richard Hjellström i sulkyn.

 

2012-07-11: Fin debut av Faiytale

New Fairytale skötte sig fint i sin tävlingsdebut på Solvalla igår. Hon sprang 17,4 över 2140 meter och slutade fyra. Det bådar gott för framtiden. Jody May slutade oplacerad och det hjälpte inte att hon sprang nytt rekord över medeldistans, 16,0.

 

2012-07-09: Inför Solvalla tisdag

Imorgon tisdag är det eftermiddagstrav på Solvalla och vi har två som startar. I lopp 1 ska New Fairytale göra sin första start i karriären. Hon sprang på bra i kvalet med ett 1.17 varv till slut och har känts bra efteråt. Vi hoppas att hon sköter sig och hon fick ett fint smygläge så hon får smyga med så får vi se hur långt det räcker. Motståndet är alltid svårbedömt i denna typ av lopp. Hon tävlar med skor runt om och en fast huva.

Jody May är med i lopp 3 och fick bakspår på tillägg vilket minska chanserna på förhand. Hon har bra form och gick bra i skymundan senast från dåligt läge. Hon får smyga med så och köras på chans så får vi hoppas att det kan lösa sig till slut.

 

2012-07-04: Anmälningar till Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på tisdag där vi har två hästar till start. I lopp 1 startar New Fairytale från spår 9 med Torbjörn Jansson i sulkyn. I lopp 3 är Jody May med från 20 meters tillägg där hon fick spår 9. Hon ska köras av Örjan Kihlström.

 

2012-07-04: Offshore Man femma

Igår kväll startade Offshore Man på Hagmyren. Efter en galopp i andra svängen kom han tillbaka till en femteplats på 17,9. Han fick 8.000 kr för det och har nu tjänat 43.000 kr på sina fem starter.

 

2012-07-03: Inför Hagmyren

Ikväll har vi Offshore Man till start på Hagmyren i lopp 2. Det här är en bra treåring som har tränat på bra efter senaste starten och han ska nog kunna springa en 1.16-tid ikväll. Från bakspår krävs det lite tur och han är ett platsbud.

 

2012-06-27: Start på Hagmyren

Igår startade Jody May på Visby. Efter ett lopp i ryggar spurtade hon in som sjua på 15,5. Idag har det varit anmälningar till Hagmyren på tisdag. Där startar vi Offshore Man i lopp 2. Han fick spår 10 och ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2012-06-26: Inför V65-tisdag

Ikväll startar vi Jody May på Visby i V65-6. Hon var klart bra näst senast då hon fick gå en rejäl speed i 500 meter före upploppet, men blev sedan lite stum till slut. Senast blev det ett väldigt tufft lopp och hon är lite ojämn, men allt är väl i träningen. Hon anlände till Visby igår kväll och är ute på sin första övernattning i samband med start. Bakspår över kort distans är inte så kul och vi får hoppas att hon har lite tur i loppet så kan hon kanske dyka upp på en plats. Hon tävlar barfota bak den här gången och med norskt huvudlag som vanligt.

 

2012-06-20: Visby-start

Idag har det varit anmälningar till Visbys tävlingar på tisdag. Där har vi med en häst. Det är Jody May som är med i lopp 8 där hon fick spår 11 över 1640 meter. Förstapriset i loppet är 50.000 kronor och det är Kaj Widell som ska köra.

 

2012-06-20: Piggybank fyra

Piggybank svarde för en fin insats i E3-kvalet på Sundbyholm igår. Efter ett invändigt lopp fick hon lucka på upploppet och spurtade bra som fyra. Hon sänkte också sitt rekord till snygga 14,8 över full väg i sin femte start.

 

2012-06-19: Piggybank i E3-kval ikväll

Ikväll är det E3-kval i Eskilstuna där vi startar Piggybank i lopp 2. Hon har inlett karriären på ett bra sätt förutom plumpen på Bergsåker som det fanns förklaringar till. Nu möter hon tuffa hästar, men hon fick i alla fall ett helt perfekt läge för att smyga med. Sedan får vi se hur långt det räcker.

 

2012-06-17: Premieloppet avklarat

På Solvalla idag var tvåårige Fortunate Son C.J. med i ett premielopp. Han sprang runt på 1.30,7/2160 meter och grejade premien.

 

2012-06-17: Fairytale struken

New Fairytale skulle ha startat på Solvalla idag, men hon stod tyvärr med feber nu på morgonen och hon kan därför så klart inte starta. Vi åker in till Solvalla ändå då vi har Fortunate Son C.J. med i premieloppet som startar klockan 12.05.

 

2012-06-14: Galopper på Lindes

Det blev tyvärr galopp för båda hästarna på Lindesberg idag. Olzons Bodyguard blev störd till galopp efter 50 meter, medan Offshore Man galopperade i första sväng. Trist dag, men vi tar nya tag.

 

2012-06-14: Inför Lindesberg torsdag

Lindesberg har tävlingar i eftermiddag och vi åker dit med två hästar. Olzons Bodyguard (lopp 2) fortsätter att träna på fint och har fått ett bra läge i kväll bakom bilen. Det är debut i bilstart för honom men i voltstart har han varit startsnabb. Sköter han sig som han ska så är han ett platsbud.

Offshore Man (lopp 5) var fin vid segern i Lindesberg senast och det fanns krafter kvar i mål. Nu är läget annorlunda och det lär bli svårt att nå ledningen som förra gången... Å andra sidan lär han få ett fint lopp härifrån och han ska inte räknas bort ur segerstriden om det löser sig.

 

2012-06-13: E3-start på tisdag

Idag har det varit anmälningar till E3-försöken på Eskilstuna på tisdag. Vi har med Piggybank i stoavdelningen. Hon fick spår 1 bakom startbilen och kommer att köras av Torbjörn Jansson. Hennes försök går som lopp 2, klockan 17.40.

 

2012-06-12: Fairytale startar på Solvalla

Idag tisdag har det varit anmälningar till Solvalla på söndag. Där ska treåriga New Fairytale debutera. Hon gör det i lopp 1 som startar klockan 14.00. Daniel Olsson ska köra henne och hon fick spår två. Före det har vi en premiehäst också. Det är Fortunate Son C.J. som är med i premieloppet som startar klokan 12.05. Han fick spår åtta och ska köras av Jonas.

 

2012-06-11: Resultat Gävle

Idag på Gävletravet gjorde Olzons Mirakel sin första start. Hon kördes av Daniel Olsson. Efter ett lopp i fjärde utvändigt som blev tredje ytter efter en bit, slutade hon oplacerad på 18,6/2140 meter.

 

2012-06-11: Mirakel till Gävle

Vi inleder veckan med en tur till Gävle idag där Olzons Mirakel gör tävlingsdebut. Hon har utvecklats mycket under våren och skötte sig fint i kvalloppet. Hon har fortsatt att träna bra efter det och vi tror på en bra insats idag. Hur långt det sen räcker i sådana här lopp är svårt att bedöma, men vi hoppas så klart att hon ska vara med bland de tre.

 

2012-06-08: Piggybank fyra på Solvalla

Idag startade vi två hästar på Solvalla. Piggybank slutade fyra efter en löpning i andra utvändigt. Hon kom i mål på 17,7 och fick för det 5.300 kr. Även Jody May var ute och startade idag men det blev lite för tufft lopp för henne och hon slutade oplacerade på 17,0. Nästa start från stallet är på måndag i Gävle där Olzons Mirakel startar. Trevlig helg!

 

2012-06-08: Starthästar på Lindesberg

Nästa torsdag har vi med två hästar i Lindesberg som har första start kl 15. I lopp 3 startar Olzons Bodyguard som fick spår 3 bakom bilen. I lopp 5 startar Offshore Man som fick spår 8 i voltstart. Båda hästarna kommer att köras av Daniel Olsson.

 

2012-06-08: Inför lunchtrav på Solvalla

Idag startar vi två hästar på Solvalla. I lopp 5 har Jody May fått ett bra läge i spår 4. Hon gjorde ett bra lopp senast då hon fick lägga en mycket snabb speed i 500 meter för att komma fram till ledaren. Att hon sedan stumnade lite på upploppet är inget att säga om efter den rushen. Hon håller bra form och hittar hon bara en vettig position och får spara speeden, så kan hon vara en kul platsskräll.

I lopp 6 är Piggybank med från spår 5 i voltstart. Hon svarade för ett bra lopp senast då hon spurtade in som tvåa. Hon har känts fin efteråt och täta starter ska inte vara några problem. Spåret blev inget kul, men hon är rätt stabil och borde normalt kunna ta sig iväg felfritt. Sköter hon sig och löper som hon gjorde senast så kan hon vara med i striden igen. Det blir inga utrustnings- eller balansändringar på någon av dessa två hästar idag.

 

2012-06-07: Nyfödd

Tango föl

Natten till i tisdags föddes denna hingst efter Order By Fax undan Letsdancetango. Ägare är Lage o Agneta.

Vi kan också rapportera att Olzons Mirakel startar på Gävle på måndag (lopp 6). Hon fick spår 9 och kommer att köras av Daniel Olsson.

 

2012-06-04: Nya starter på Solvalla

Idag måndag var det anmälningar till Solvallas lunchtrav på fredag där vi startar två hästar. Jody May (lopp 5) fick spår 4 bakom bilen och distansen är 2140 meter. Piggybank (lopp 6) fick spår 5 i voltstart och distansen är 2140 meter. Båda hästarna ska köras av Daniel Olsson.

 

2012-06-01: Piggybank tvåa på Romme

På fredagskvällen startade Piggybank på Romme och det gick bra. Den som hade spår ett galopperade i starten och hon fick gå ut och runda den men klarade den störningen utan problem. Sedan blev det en löpning i tredje invändigt innan hon kom hon ut ett spår 600 kvar och sen ut i tredjespår i sista sväng. Hon avslutade bra som tvåa på 18,1 och fick 22.000 kr för det. Det var härligt och det blev en bra vecka med en seger och två andrapris. Trevlig helg!

 

2012-06-01: Inför Romme fredag

Ikväll startar vi Piggybank på Romme (lopp 2). Hon var blek i regnvädret på Bergsåker i senaste starten men det finns förklaringar till den prestationen. Hon har tränat på normalt efter det och vi räknar med att hon gör ett bra lopp ikväll. Hon har ett fint smygläge och är ett platsbud.

 

2012-05-29: Seger på Lindesberg!

Det blev en bra eftermiddag på Lindesberg idag. Offshore Man gjorde oss inte besvikna denna dag då han skötte sig som vi hade trott och hoppats på. Han tog spets och ledde sedan runt om. Han stack enkelt undan över upploppet och avslutade med 16,5 sista varvet. "Danne" var jättenöjd med hästen och tyckte det var det bästa han känt honom. Skoj! Stort grattis till ägarna Kerstin och Rune Larsson samt Gösta Andersson.

Även Jody May gjorde ett bra lopp idag då hon slutade tvåa. Hon stod med dubbla tillägg och fick gå en riktigt snabb rush över den sista borte långsidan. Det gjorde att hon blev lite stum sista biten men det var ändå skönt att hon blev tvåa.

På tisdagskvällen hade vi även starthäst i Gävle. Där fick Olzons Bodyguard springa som första häst i andraspår första varvet innan han blev avlöst 950 kvar. Det blev till slut en åttonde plats 17,4 och han knep sista pengen i loppet.

 

2012-05-29: Inför Lindesberg och Gävle

Idag har vi starthästar på två banor. Vi inleder på eftermiddagen på Lindesberg där vi har två av hästarna till start. Offshore Man (lopp 8) har fått ett bra läge då han är startsnabb. Det borde vara en bra chans att han kan hålla ledningen och då ska han även ses med en bra vinstchans. Jody May (lopp 9) känns fortsatt fin i träningen men står lite byngligt till med dubbla tillägg. Hon borde ändå kunna ha en god chans att dyka upp bland tre i detta lopp.

Senare på kvällen startar vi Olzons Bodyguard i Gävle (lopp 9). Han har tränat på bra efter förra loppet och står bra inne i loppet. Vi har ändrat lite på hans skoning till den här starten och det känns som det ska fungera fint. Han är rätt så kvick från början och ska ses som ett platsbud i detta lopp.

 

2012-05-28: Piggybank på Romme

Idag har det varit anmälningar till Romme på fredag. Där startar vi Piggybank i lopp 2 som är ett treåringslopp för ston. Hon fick spår 8 i voltstart och kommer att köras av Torbjörn Jansson. Förstapriset i loppet är 50.000 kr.

 

2012-05-25: Premietårta

Idag kom glada delägare i New Steel ut till stallet. Med sig hade dom en fantastiskt god tårta för att fira att han grejade premieloppet i onsdags.

Tårta

Trevlig Elitloppshelg önskar vi Er alla!

 

2012-05-24: "Stålis" och Fairytale klarade sina uppgifter

New SteelIgår hade vi en premie häst och en kvalhäst på Solvalla och det gick bra för båda två. Going Kronos-sonen New Steel (bilden) var med i ett premielopp. Han tog sig en galopp kort efter start men skötte sig sedan fint och kom i mål på 1.31,4/2160 meter vilket innebär att han nu har fixat sitt premielopp.

Treåriga New Fairytale var med i kvalloppet och hon skötte sig fint. Hon hade spår 3 och kom iväg bra och sprang runt på 1.20,0/2140 meter. Se hennes kval här:

Här är Solvallas löpningsfilm från New Fairytales kvallopp:

 

2012-05-24: Nya starter nästa vecka

Igår var det anmälningar till tisdagsbanorna. Vi startar tre hästar på två olika banor. I Lindesberg är det lunchtrav och där startar vi Offshore Man (lopp 8) från spår 1 och Jody May (lopp 9) som fick spår 3 i sin volt på 40 meters tillägg. Båda hästarna kommer att köras av Daniel Olsson.

På kvällen är det tävlingar i Gävle och där är Olzons Bodyguard med. Han startar i lopp 9 från spår 3 och kommer att köras av Torbjörn Jansson.

 

2012-05-22: Jody sexa på Romme

Igår kväll startade vi Jody May på Romme. Hon tog sig en kort galopp i starten och hamnade därmed sist i fältet. Hon gjorde sedan ett godkänt lopp då hon slutade sexa på 17,5.

 

2012-05-21: Inför Romme måndag

Tyvärr gick det inget bra för Olzons Bodyguard i lördags. Han låg i rygg på ledaren när han slog på en galopp 1300 kvar...

Nya tag på Romme ikväll. Där har vi tyvärr fått stryka bort Russell Viper men vi har med oss Jody May som startar i lopp 10. Hon har på slutet gjort klart godkända lopp i skymundan och tränar fortsatt fint efter det. Hon har ont om startpoäng och det skulle sitta fint med en framskjuten placering ikväll och påfyllning av startpoängen. Ikväll blir det Kajsa Frick som sitter upp i sulkyn bakom Jody.

 

2012-05-19: Inför Gävle lördag

Idag har vi en häst till start i Gävle. Det är treårige Olzons Bodyguard som är med i lopp 13. Han har gjort det klart godkänt i två starter och han bör komma allt mer. Spår 5 är inte så kul med orutinerade hästar men han känns stabil så vi har förhoppningar att det ska bli felfri avgång ändå. Får han sedan en bra position så ska han kunnna vara ett platsbud.

 

2012-05-16: Premie- och kvalhäst på Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvalla nästa onsdag och där har vi med två hästar. Då ska tvåårige Going Kronos-sonen New Steel vara med i ett premielopp som startar klockan 16.25. Han fick spår 4 på tillägg. 20 minuter senare ska New Fairytale vara med i ett kvallopp. Hon fick spår 2 och båda hästarna körs av Jonas.

 

2012-05-15: Starter på Romme

Idag har det varit anmälningar till Romme måndag och vi har med två hästar där. Russell Viper är med i lopp 3 där han fick spår 3 på tillägg över 2160 meter. I lopp 10 var Jody May med och hon fick spår 4 på 2160 meter. Båda hästarna ska köras av Sören Eriksson.

 

2012-05-14: Nästa Gävle

Det har varit anmälningar till Gävle på lördag och där har vi med en häst. I lopp 13 startar Olzons Bodyguard som fick spår 5 i voltstart. Han kommer att köras av Daniel Olsson.

 

2012-05-12: Inga framgångar på Bergsåker

Tung resa till Bergsåker där regnet öste ner och båda hästarna underpresterade. Piggybank slutade nia på 19,3, men fick 5.500 kronor ändå enligt resultatlistan medan No More Headache blev oplacerad på 17,8.

 

2012-05-11: Inför Bergsåker fredag

Idag ger vi oss ut på turné till Sundsvall där vi har två hästar till start på Bergsåker. Piggybank i lopp 2 skötte sig fint i debuten och hade lite sparat i mål. Hon har tränat på bra efter det loppet och ska normalt kunna göra ett bra lopp igen. Hur långt det räcker är svårt att säga, men det är klart vi åker upp med segerförhoppningar.

No More Headache i lopp 8 var inte bra senast men tränar fint och kändes bra i måndagsjobbet. Läget är inte så dumt och ibland kan han öppna rätt så bra. Hoppas han kan slinka ner en bra position och då ska det vara en vettig platschans.

 

Olzons Mirakel2012-05-09: Nytt rekord av Jody och Mirakel fin i kval

Jody May slutade oplacerad på Solvalla ikväll. Efter ett invändigt lopp fick hon inte riktigt chansen till slut då hon blev dragen bakåt i sista sväng och hamnade för långt bak när det var dags för upplopp. Hon sänkte ikväll sitt rekord i voltstart till 16,7.

Med till Solvalla ikväll var även treåriga Olzons Mirakel (bilden) som skötte sig fint i kvalloppet. Hon sprang 20,2 över 2140 meter och blev godkänd.

Här är hennes kvallopp:

 

2012-05-09: Solvalla ikväll

Ikväll har vi Jody May till start på Solvalla. Hon har tränat på fint efter senaste loppet och har fått ett bra läge ikväll. Hon är dock uppanmäld och här jagar hon nya startpoäng som hon är i behov av. Ikväll kvalar också treåriga Olzons Mirakel. Hennes kvallopp startar klockan 16.25.

 

2012-05-08: Russell femma i Gävle

Det blev en femteplats för Russell Viper på Gävle idag. Efter en löpning i femte par invändigt så kom han ut ett spår på upploppet och gick med bra fart över mål som femma på 16,5. Det blev en rekordsänkning för hans del med 1,9 sekunder.

Nu laddar vi om inför Solvalla imorgon där vi har en kvalhäst och en som startar på V86.

 

2012-05-08: Russell Viper till Gävle

Idag startar vi Russell Viper i Gävle som har eftermiddagstrav. Han är med i lopp 4 där han fått ett fint smygläge i spår 8. Han tränar på fint och den här gången så kan vi sätta på en huvudstång på honom och dessutom rycker vi alla skor så får vi se hur långt det kan bära. Vi hoppas så klart att han ska tjäna en fin peng idag.

 

2012-05-07: Fredagsturné till Bergsåker

Idag har det varit anmälningar till Bergsåker på fredag där vi startar två hästar. Piggybank är med i lopp 2 och fick spår 10 i voltstart och No More Headache är med i lopp 8 och fick spår 4 bakom bilen. Båda hästarna ska köras av Sören Eriksson. Idag har vi även trimmat på med tvååringarna samt med hästarna som ska starta på onsdag och fredag. Full rulle med andra ord och hästarna känns fina.

 

Tårta2012-05-03: New Fairytale fyller år

Idag fyller New Fairytale år. För tre år sedan denna dag föddes hon hos New Track. Idag kom en av hennes delägare Christina ut med tårta. Trevligt!

Idag har det också varit anmälningar till Solvalla på onsdag. Där har vi Jody May till start i lopp 6 och hon kommer att köras av Daniel Olsson. Dessutom ska treåriga Olzons Mirakel vara med i ett kvallopp.

 

2012-05-02: Fjärdepalts för Bodyguard

Olzons Bodyguard slutade fyra på Solvalla ikväll. Han gjorde ett godkänt lopp efter ett lopp i rygg på ledaren, men han borde nog ha kunnat hålla undan och blivit trea. Nu blev det en fjärdeplats på 17,9. Tyvärr gick det inget bra för kvalhästen New Fairytale som galopperade och blev diskvalificerad. Nästa start från stallet är på tisdag i Gävle då Russell Viper ska starta där.

 

Olzons Bodyguard2012-05-02: Solvalla ikväll

Ikväll har vi en häst till start på Solvalla och en treåring som ska kvala. Olzons Bodyguard (bilden) är med i lopp 1. Han skötte sig fint i debuten och gjorde ett bra lopp även om han blev lite trött sista biten. Han har tagit det loppet bra och tränat på fint efter det. Springspår visade han senast att han kunde öppna bra ifrån och kan han komma till ledningen igen så kan han säkert dyka upp bland de tre.

I ett kvallopp, som startar kl 16.45, har vi treåriga New Fairytale till start. Hon har spår 7 i sitt kval och kommer att köras av Jonas.

 

2012-04-30: Måndagsjobb

Idag har vi trimmat på de två hästarna som ska till Solvalla på onsdag. Både New Fairytale och Olzons Bodyguard fick springa intervaller och båda kändes fina. Dessutom har flera av tvååringarna fått träna idag: Bland annat New Racer, New Underline, New Steel, Heckuvahause, Royal Blue Eyes och Fortunate Son C.J.

 

2012-04-26: Ny start + kval på Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på onsdag. Där har vi en häst till start i lopp 1. Det är Olzons Bodyguard som även denna gång kommer att köras av Torbjörn Jansson och han fick spår 6 i voltstart (i debuten hade han spår 7 och tog ledningen...). På onsdag har det även blivit dags för det treåriga stoet New Fairytale att kvala. Hon är med i kvallopp 2 som startar klockan 16.45. Hon fick spår 7 och kommer att köras av Jonas.

 

2012-04-25: Tårta på "Stålis" födelsedag

Tårta

Idag var det Going Kronos-hingsten New Steels födelsedag. På besök idag kom hästens delägare Hasse med tårta med "Stålis" på bild. Även New Steel fick så klart en tårta. På bilden nedan är det Hasse, Britt-Marie och Jonathan som håller i "Stålis" morotstårta.

Tårta

2012-04-24: Piggybank trea i debuten

Ikväll gjorde Piggybank sin första start och hon gjorde det bra då hon slutade trea. Piggybank öppnade bra och tog ledningen, sedan släppte Tobbe till favoriten Adena Ås. Inne på upploppet kom Piggybank ut ett spår och följde sedan med i rygg bakom vinnaren M.T.Havana Girl till tredjepriset utan att få helt fritt till slut. Det blev en fin debut och hon kom i mål på 18,2 och tjänade 17.500 kronor.

 

2012-04-24: En debutant på Sundbyholm

PiggybankIkväll har vi treåriga stoet Piggybank (bilden) till start på Sundbyholm. Det är hennes första start och hon är med i lopp 2. Hon visade fina takter i kvalet för två veckor sedan (kika på det under fliken Webb-TV här på sidan) och har skött sig fint i träningen efter det.

Det är ett sto som vi har förhoppningar på framöver och hon ska kunna dyka upp bland de tre så här i debuten även om man inte kan bedöma motståndet i dessa lopp.

 

2012-04-19: Resultat Rommes lunchtrav

Jody May och Star From Heaven
Jody May och Star From Heaven på väg till defilering.

Star From HeavenVi hade två hästar till start på Romme idag. Jody May slutade femma och Star From Heaven (bilden) galopperade i rygg på ledaren i första sväng.

- Jag ville försöka försvara ryggen på ledaren och fick köra lite på henne i första sväng. När hon då ökade tempot så klarade hon inte riktigt av att jag forcerade henne i det läget, då hon även sprang och bröt ner ilite, säger Jonas som körde Stjärnan.

Efter galoppen fick hon springa ikapp fältet, det gick lite över 1.14 i 1000 meter. Upphämtningen efter galoppen blev lite för tuff och hon blev lite stum till slut och efter loppet var hon trött. På hennes egen flik här på sidan finns några bilder från dagen på Romme.

Jody May (bilden nedan) fick en löpning i tredje inner. I sista sväng kom hon ut ett spår och i den snabba avslutningen höll hon sin fart till slut. Det blev ett femtepris och hon får klart godkänt för dagens insats.
Jody May

 

2012-04-19: Inför Romme lunchtrav torsdag

Star From HeavenIdag har vi två hästar till start på Romme och båda är med i lopp 4. Både Jody May och Star From Heaven (bilden) fick bra lägen men då står de i gengäld lite tuffare inne i loppet pengamässigt. Båda hästarna var fina i veckans jobb i måndags och "Stjärnan" ska ha gått framåt med ett lopp i kroppen.

Loppet såg dock lite väl tufft ut på förhand med några bra deltagare emot och vi får vara nöjda om våra hästar kan vara trea, fyra. Båda hästarna kommer att tävla som de gjorde i senaste starten, Jody med skor runt och norskt och Stjärnan med skor och öppet huvudlag.

 

2012-04-19: Bodyguard femma i debuten

Olzons Bodyguard debuterade på Solvalla igår kväll och det blev en femteplats. Han visade bra uppfattning från start när han tog ledningen och det är en bra egenskap som han kan få nytta av framöver. Han kom i mål på 17,8 och den debuten får vi vara klart nöjda med och han lär gå framåt med detta lopp till nästa gång.

Även Russell Viper tog ledningen för att sedan släppa till rygg ledaren. Här blev det full fart på loppet och 1.16 första varvet blev lite väl tufft för Russell som tröttnade lite sista biten. Det var dock första starten i år och den klart snabbaste tidsnoteringen av han så förhoppningsvis ska detta lopp också föra honom framåt.

 

2012-04-18: Debutant i Eskilstuna

Idag har det varit anmälningar till Sundbyholms tävlingar på tisdag. Där ska treåriga Piggybank göra sin debut. Hon fick spår 6 i voltstart och kommer att köras av Torbjörn Jansson. Förstapriset i loppet är 50.000 kronor.

 

2012-04-18: Inför Solvalla onsdag

Olzons BodyguardIkväll har vi två hästar till start på Solvalla, en i lopp 1 och sen avslutar vi med en i lopp 12.

I lopp 1 ska treårige Olzons Bodyguard (bilden) debutera. Han har tränat fint efter kvalloppet. Spår 7 är väl inte helt optimalt för honom och det är stor risk att han inte kan utnyttja springspåret. Därför är det  bra att det inte var fullt lopp och han borde ses med platschans även om det är svårt att bedöma hästarna i loppet så här på förhand.

I lopp 12 gör Russell Viper comeback efter några månaders tävlingsuppehåll. Han har under mars vässats till i några provlopp för amatörlicens av Richard och har blivit bättre och bättre för varje lopp. Springspår är dock ingen fördel för honom då han inte är så kvick iväg men vi hoppas att han kan hitta ner i en bra position ändå. Han känns fin för dagen men har inte startat på länge och vi ligger lite lågt och hoppas på en bra slant så här i comebacken.

 

2012-04-16: Bra svar i provlopp på Solvalla

Under måndagskvällen var vi inne på Solvalla med två hästar som var med i provlopp och vi fick bra besked av båda två. New Fairytale hade spår 3 i sitt provlopp och hon kom i mål på strax under 1.22/2100 meter med 17,5 sista 500 och då hade hon ännu bättre fart över mål. Hon skötte sig fint och nu väntar kval för henne om två, tre veckor. Se hennes provlopp här:

Även New Proud var med i ett provlopp och han hade spår 8. Han var lugn och fin i loppet och det är viktigt för honom. Han fick rygg på ledaren hela loppet och kom hem på 1.23/2100 meter och det var ett bra besked han gav oss ikväll. Här är New Prouds provlopp:

I respektive hästs bildgalleri finns även några bilder på New Fairytale och New Proud från kvällen på Solvalla.

 

2012-04-16: Starter på Romme på torsdag

Idag har det varit anmälningar till Romme på torsdag som har lunchtrav och vi har två som startar där - båda i samma lopp. För både Jody May och Star From Heaven var det ett passande lopp så vi anmälde båda två och båda kom med. Det är i lopp 4 där Jody May, som ska köras av Erik Lindegren, fick spår 1 och Stjärnan, som Jonas kör, fick spår 2. Loppet körs över 2140 meter med bilstart och förstapriset i loppet är 25.000 kronor. Både Jody och Stjärnan har tränat idag på rakbanan och det var fint med båda.

 

2012-04-13: Se Piggybanks kvallopp

I onsdags kvalade Piggybank på 20,3 på Solvalla. Här är hennes kvallopp:

 

2012-04-12: Anmälningar till Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvalla och vi har med två hästar. Treårige Olzons Bodyguard ska debutera i lopp 1. Han fick spår 7 och ska köras av Torbjörn Jansson. I lopp 12 har vi med Russell Viper som fick spår 6 och även han körs av "Tobbe". Tyvärr räckte inte Star From Heavens poäng för att komma med i Mälardals Cupen, så åt henne får vi leta nya lopp.

 

Offshore Man2012-04-11: Galopp i spets...

Det såg länge bra ut för Offshore Man (bilden till höger) på Solvalla ikväll. Han tog ledningen och ledde loppet till sista sväng när han tyvärr galopperade 300 kvar. Han började schabbla med travet strax före galoppen. Enligt "Danne" var det okört i det läget och han satt med bakvänt spö, så det var ju minst sagt - suuurt...

Piggybank (bilden under) var med i ett kvallopp före tävlingarna och hon skötte sig utmärkt. Hon knatade runt ovalen på 20,3 och blev godkänd.

Piggybank

 

2012-04-11: Inför Solvalla onsdag

Ikväll har vi treårige Offshore Man till start på Solvalla. Han gjorde ett bra debutlopp och har tränat på bra efteråt. Läget ikväll är bra och han borde ha en bra chans att vara med och slåss om en tätplacering igen. Ikväll har vi även det treåriga stoet Piggybank med i ett kvallopp.

 

2012-04-10: Ny ägarkonstellation köpte New Steel

Nu är det klart. En av tvååringarna som vi har haft i träning och som varit till salu är nu såld. Det är tvåårige Going Kronos-hingsten New Steel som i samarbete med uppfödaren New Track sålts ut i andelar och ett nytt ägarkonsortium har bildats. Vi hälsar därmed de nya ägarna välkomna som hästägare hos oss. Vi är mycket glada att den fina tvååringen stannar i vårt stall.

 

2012-04-07: Stjärnan femma i årsdebuten

Idag gjorde Star From Heaven årsdebut på Romme och det blev en femteplats på 16,9. Precis som vi anade så fattades det lite i henne i årsdebuten, så som det gjorde ifjol när hon återkom efter ett uppehåll. Stjärnan kändes fin i värmningen och Daniel Olsson var riktigt nöjd med henne trots att placeringen blev lite blygsam. Han tyckte att hon kändes rejälare i år och var fräsch och fin och sa direkt efter loppet att han var "skitnöjd". Enligt planerna ska det här loppet föra fram henne till nästa start och det ska vi hem och klura på var det blir start nästa gång för henne.

Vi hade även Jody May till start på Romme idag. Hon var nära att galoppera i början och tappade därför en del inledningsvis. Hon fick sedan ett invändigt lopp en bit bak. I sista sväng fick hon fritt och när hon fick fritt så höll hon sin fart till en sjätteplats på 18,1.

 

2012-04-06: Inför Romme lördag

Imorgon är det Romme som gäller där vi har två hästar till start. För Star From Heaven handlar det om årsdebut i lopp 4. Hon har tränat på fint och fick några skarpare intervaller på rakbanan i förra veckan. Hon känns bra förberedd och vi räknar med att hon ska göra ett bra lopp direkt. Med erfarenhet av fjolåret så behövde hon ett lopp i kroppen efter uppehåll för att gå framåt formmässigt och så lär det säkert vara även denna gång, men hon känns stark och rejäl. Motståndet såg lämpligt ut och vi måste tro på en bra chans att hon ska kunna vara med bland de tre i alla fall. Hon kommer att tävla med skor runt om och ett öppet huvudlag.

Jody May är med i lopp 13. Det strulade lite för henne i sista sväng senast då hon blev lite hindrad men gjorde ett klart godkänt lopp. Det känns som att hon är i hyfsat bra form och hon har skött träningen i veckan på ett bra sätt. Läget blev fint och motståndet ser ganska lämpligt ut och om det stämmer med positionerna så kanske hon kan dyka upp på en plats. Hon tävlar med skor runt och ett norskt huvudlag som senast.

 

2012-04-06: Resultat Eskilstuna

Idag har vi varit på Sundyholmstravet utanför Eskilstuna där vi startade Kaizen. Då det snöade en hel del under dagen blev det en rejält skitig bana. Kaizen tog sig iväg felfritt från fjärdespåret och det var bra. Sedan blev det ett invändigt lopp en bit ner i fältet och han slutade sjua på 18,4. Därmed blev det en liten peng och nya startpoäng.

 

2012-04-05: Inför Eskilstuna Långfredagen

Imorgon åker vi tll Eskilstuna där Kaizen startar (lopp 8). Han skötte sig senast och gjorde då ett klart godkänt lopp. Han fortsätter att träna på fint efter det och kändes bra intervallerna på rakbanan i tisdags. Spår 4 blev dock inget vidare åt honom och i första hand handlar det om att försöka få iväg honom felfritt denna gång.

 

2012-04-05: Resultat Solvalla

Tyvärr inget det gick bra på Solvalla igår för No More Headache. Han värmde jättefint och kändes bra i loppet enligt kusken tills i sista sväng då han började schabbla med travet och sedan galopperade på upploppet.

 

2012-04-04: Solvalla-anmälningar

Idag har det varit anmälningar till Solvallas tävlingar nästa onsdag (11 april). Där har vi med Offshore Man i ett treåringslopp (lopp 2). Han fick spår 1 och kommer att köras av Daniel Olsson. På onsdag har vi även en kvalhäst. Det är treåriga Piggybank som fick spår 10 och där är det Jonas som kör.

 

2012-04-04: Inför Solvalla onsdag

Ikväll har vi No More Headache till start på Solvalla. Det var skönt att han fick full utdelning senast då han vann i Gävle och han vann med krafter kvar. Utgångsläget ikväll blev lite svårare med spår långt ut bakom vingen och det är risk att en tuff inledning eller positionsstrul är att vänta. Har han dock turen på sin sida och kan slinka ner i en vettig position så kan han dyka upp bland de tre då formen är bra. Inga ändringar.

 

2012-04-02: Stjärnan gör årsdebut

Igår kväll var det anmälningar till Romme på lördag och där har vi två hästar som startar. Det har blivit dags för Star From Heaven att göra årsdebut. Hon är med i lopp 4 och fick spår 10 bakom startbilen. Hon kommer att köras av Daniel Olsson och förstapriset i loppet är 25.000 kronor. I lopp 13, som är ett lärlingslopp, startar Jody May. Hon startar med 20 meters tillägg och inleder från spår ett. Jonas kör och förstapriset i loppet är 25.000 kronor. Vi återkommer under veckan med rapporter om hästarna inför loppen. Närmast är det No More Headache som ska starta på Solvalla på onsdag.

 

2012-03-30: Sundbyholm på Långfredagen

Om en vecka, på Långfredagen, blir det en tur till Sundbyhom. Dit var det anmälningar idag och vi startar där Kaizen. Han är med i lopp 8, V5-4, och startar från spår 4 i voltstart.

 

2012-03-29: "Bakis" startar på Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på onsdag. No More Headache ska då starta i ett av loppen. I lopp 10, V86-7, fick han spår 7 bakom startbilen. Distansen är 2140 meter och förstapriset i loppet är 60.000 kronor. Precis som vid segerloppet i Gävle senast är det Torbjörn Jansson som ska köra hästen i loppet.

 

Hyper Viper och Ida2012-03-25: Ida och Badan på tur i skogen

Idag fick Hyper Viper (bilden till höger) vara ute på en ridtur. Ida slängde sig upp på hästryggen och tog en sväng på vägarna häromkring. Det gillades av båda två!

I helgen har vi haft en del hästägarbesök i stallet. Först ut var Peter med sin dotter, som äger Royal Blue Eyes. Sedan kom Chrille som äger No More Headache ut med segertårta. Chrille tog även med sig Olle Lindström, som bl a äger Triton Sund, hit och det var skoj att få träffa honom och få visa hur vi har det. Även delägare till Qurre var här, Tommy med fru, som också fick en rundvisning här på gården och smaka på en bit av tårtan.

Även Piggybanks ägare Hanna var ute och hälsade på och idag har Janne varit ute en sväng och tagit en runda med sin New Proud.

Trevligt, trevligt har det varit och nu laddar vi för en ny vecka.

 

2012-03-24: Resultat Romme

Jody May Det blev en fjärdeplats och en som var först utan pengar på Romme under fredagskvällen.

Kaizen var fyra i sista loppet. Från tillägg över kort distans så svarade han för ett klart godkänt lopp. Han kom i mål på 16,8 och nu fick han ihop 35 startpoäng så det var ett fall framåt i alla fall då han före dagens lopp hade noll poäng.

Jody May (bilden) hamnade en bit bak i fältet och fick inte fritt förrän en bit inne på upploppet. Hon blev dock tyvärr första häst utan pengar på 14,9 och den tiden var nytt rekord för henne.

Ha nu en fortsatt trevlig helg!!

 

2012-03-23: Inför Romme fredag

Ikväll har vi två till start på Romme. Jody May (lopp 3) var nyligen struken då hon hade lite undertemp men det gick över på någon dag. Hon har tränat på efter det och känns bra. Den här gången fick hon ett fint startspår och härifrån ska hon kunna skaffa sig en bra position. Då ska hon kunna dyka upp som trea, fyra. Den här gången får hon ett norskt huvudlag (vilket hon haft någon gång tidigare) på sig mot öppet som hon haft på slutet.

Kaizen (lopp 11) tränar mycket bra för dagen, klart bättre än det han visar resultatmässigt i lopp. Han måste dock visa lite resultat i lopp innan man kan tro för mycket på honom. Inga ändringar förutom kuskbytet.

 

2012-03-22: Offshore tvåa i debuten

Igår debuterade treårige Offshore Man på Solvalla. Han uppträdde fint och gjorde ett bra lopp som tvåa. Han kom i mål på 1.19,0 och tjänade 20.000 kronor.

På Solvalla kvalade även treårige Olzons Bodyguard. Han kvalade in på 20,1 över 2160 meter och sprang 18,5 sista 1600 meterna. Så det blev ju en trevlig Solvalla-kväll!

 

2012-03-21: Inför Solvalla onsdag

Ikväll är det Solvalla som gäller. I kvalloppet har vi treårige Olzons Bodyguard till start. Han har spår 5 på tillägg och kvalloppet startar kl 16.45.

I lopp 1, som startar kl 18, debuterar vi treårige Offshore Man. Han skötte sig fint i kvalet (se det under fliken Webb-TV) och har tränat fint efteråt. Spår 5 är inte det bästa men han verkar förnuftig och har klarat det både i premieloppet och i ett kvallopp. Sköter han sig så ska han vara med i den främre träffen även om det är svårt att bedöma motståndet i detta lopp.

Både Bodyguard och Offshore var fina i måndagens träningspass.

 

Bakis2012-03-19: Seger för "Bakis" i Gävle

Det blev full pott vid utflykten till Gävle ikväll. No More Headache vann tillsammans med Torbjörn Jansson i sulkyn. Kort efter start tog "Bakis" hand om ledningen. Sedan vann han säkert på 17,2 över 2640 meter. Förstapriset i loppet var 25.000 kronor och därmed passerade "Bakis" en halv miljon kronor i insprungna pengar. Stort grattis till Christer Dahlqvist som äger hästen.

 

2012-03-19: Inför Gävle måndag

Ikväll har vi en häst till start på Gävle. Det är No More Headache (lopp 6) som har spår 4 vilket normalt sett inte är något problem. Han hade varit borta lite inför senaste starten och det känns i träningen efteråt att han har gått framåt med loppet och formen ska vara fin. Vi hoppas han kommer iväg och får en bra position. Motståndet såg inte så tufft ut så man ska inte räkna bort honom från segerstriden. Inga ändringar är planerade utan det blir skor runt om och ett norskt huvudlag som vanligt.

Idag har det varit anmälningar till Romme på fredag. Där har vi med två hästar. Det är Jody May och Kaizen och båda ska köras av Torbjörn Jansson.

Jessica, som vi tidigare berättat om och som är här och praktiserar hos oss har en egen blogg. Där har hon lagt ut lite bilder från stallet m m. Klicka här för att komma till Jessicas blogg. Hon kommer att fortsätta att vara hos oss fram till i sommar.

 

2012-03-17: Snabbjobb på Solvalla

Under lördagen var vi inne på Solvalla och körde ett snabbjobb med Star From Heaven. Läs mer om det under hennes flik här på sidan där det även finns några bilder från dagens jobb.

 

2012-03-15: Lördagsutflykt

På lördag har det blivit dags för en utflykt till Solvalla för Star From Heaven. Vi kommer då att åka in med henne för att köra ett jobb där på banan. Hon har nu fått en del rakbane- och rundbanejobb här på gården och nu vill vi känna av henna lite på Solvalla i ett jobb i lite snabbare tempon. Ni som kan och har lust, ta gärna en tur dit och spana in jobbet och hälsa på Stjärnan. Om ni parkerar vid stallbacksentrén så är det bara att knalla in på stallbacken. Vi kommer troligtvis att stå i det första stallet där. Stjärnan kommer att springa på banan kl 11.

 

2012-03-15: Anmälningar till Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på onsdag. Där har vi en kvalhäst och en som startar i lopp1. Kvalhästen är treårige Olzons Bodyguard. I lopp 1 debuterar treårige Offshore Man som fick spår 5. Båda hästarna ska köras av Daniel Olsson.

 

2012-03-14: Start på Gävle

Det har varit anmälningar till Gävle på måndag. Där har vi No More Headache till start. Han fick spår 4 i voltstart och kommer att köras av Torbjörn Jansson. Distansen är 2640 meter och förstapriset i loppet är 25.000 kronor.

 

Offshore Man2012-03-08: Offshore Man kvalade på Solvalla

Igår var vi på Solvalla där treårige Offshore Man var med i ett kvallopp. Han skötte sig fint och travade runt på 20,3 tillsammans med Daniel Olsson i sulkyn. Danne var mycket nöjd med "Offen". Här kan du se kvalloppet:

PiggybankMed in till Solvalla hade vi även Piggybank (bilden till höger) som fick springa ett snabbjobb före tävlingarna. Hon sprang 20,5/1600 meter på ett riktigt bra sätt.

 

 

2012-03-06: Välkommen Jessica & inför Sundbyholm

Den här veckan har vi fått en praktikant till stallet. Jessica Söderberg, 19 år, kommer att vara hos oss ett par dagar i veckan fram till i sommar. Hon pluggar på travinriktningen på praktiska gymnasiet och är nu ute på praktik.

Ikväll har vi en häst till start på Sundbyholm. Det är Kaizen som är med i lopp 5. Senast strulade det i sista sväng, annars hade han varit fyra, femma. Han skötte sig och kändes fin och vi hoppas på felfritt lopp igen. Då har vi förhoppningar om att han ska kunna tjäna en fin slant.

 

2012-03-04: Mot Solvalla

Klockan är 13 och nu rullar vi mot Solvalla med "Bakis". Här är han precis innan det är dags att kliva på transporten:

No More Headache

2012-03-04: Inför Solvalla söndag

Idag har vi en häst till start på Solvalla sedan vi tvingats stryka Jody May då hon har visat lite undertemp i några dagar.

No More Headache verkar dock allt bra med. Han kändes fin i ett skarpare jobb i måndags men då han inte startat på en månad kan det ändå fattas lite i honom. Läget är inte det bästa heller så vi får ligga lite halvlågt och sikta på en tredje- fjärdeplats känns realistiskt.

 

2012-03-02: Lägesrapport om Stjärnan

Nu finns en lägesrapport uppdaterad om dagsstatusen för Star From Heaven. Den finns under hennes egen flik här på sidan.

Nästa starter från stallet är på Solvalla på söndag och vi återkommer i helgen med rapport inför dessa starter.

Trevlig helg önskar Stall Guldstjärna

 

2012-03-01: Torsdag och första uppdateringen i mars

KaizenTävlingar har det varit tisdag och onsdag, men tyvärr utan någon vidare framgång. Kaizen (bilden) skötte sig och travade felfritt på Sundbyholm i tisdags men hade lite otur i sitt lopp. Han blev nämligen störd i sista sväng och hade nog kunnat vara fyra, femma utan den incidenten.

Nytt försök för Kaizen blir det på Sundbyholm igen nu på tisdag. Han fick då spår 6 och ska återigen köras av Jonas.

Igår var vi till Gävle där både My Gemma och Aredrose blev utan pengar. Det var nog så helt enkelt att banan ställde till det för dessa två.

Igår var även frysmärkarna här ute på gården och frysmärkte våran och Stjärn Els ettåringar.

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på onsdag. Där har vi treårige Offshore Man med i ett kvallopp. Han fick spår 1 och kommer att köras av Daniel Olsson. Hans kvallopp startar klockan 16.45.

 

2012-02-28: Inför Eskilstuna och Gävle

Ikväll har vi en häst till start i Eskilstuna (Sundbyholm). Det är Kaizen som är med i lopp 11 som är ett lärlingslopp och det är Jonas som kör. Kaizen var med i ett provlopp på Solvalla i förra veckan och skötte sig bra. Det är bara hoppas att han sköter sig lika bra ikväll så att han kan vara med och jaga en framskjuten placering.

My GemmaImorgon har vi två hästar till start på lunchtravet i Gävle. My Gemma (bilden) i lopp 1 har fått ett bra startspår. Hon är snabb ut och borde kunna ta ledningen. Kusken bestämmer taktiken men känslan är att hon körs i spets i detta lopp då förutsättningarna för det är fina och hon ska ses med en bra chans i detta lopp. Enda brasklappen är att hon var klen i ledningen för tre starter sedan men det tror vi var en tillfällighet.

I lopp 4 startar Aredrose. Hon har också fått ett bra läge, är startsnabb och kan mycket väl ta hand om ledningen. Hon känns fin i träningen och gick ett skarpare jobb på Solvalla i onsdags och det gjorde hon på ett bra sätt. Från det här läget ska hon i alla fall ses med en platschans.

Vi vill också hälsa Mats Ryström med familj välkomna som hästägare. Han har köpt en av New Tracks uppfödningar i form av tvåårige New Underline. Mats har tidigare köpt hästar av New Track, bland annat New Royalty, som är en två år äldre bror till "Underline".

Idag har det även varit anmälningar till Solvalla på söndag. Där har vi två hästar med - No More Headache och Jody May. Tyvärr blev det inga bra startspår för dom i form av spår åtta i volten och spår 8 bakom bilen.

 

Aredrose2012-02-26: Söndagsturer

En solig och fin vinterdag men det blåser tyvärr kyligt...

Idag var en av bröderna Videll ute i stallet och körde två av sina hästar. Christer tog en tur med både My Gemma och Aredrose (bilden till höger) som båda startar på Gävle på onsdag.

 

2012-02-23: "Valle" har lämnat stallet

Efter försäljning har idag Valles Emile lämnat stallet. Nya ägarna hämtade hästen hos oss i stallet på torsdagseftermiddagen för vidare färd mot Gävle som blir Valles Emiles nya hemadress. Vi önskar köparen Sonny F Olsson med familj ett stort lycka till med Valle och att ni får det trevligt med denna sympatiska häst framöver.

 

2012-02-23: Fint snabbjobb och nya starter

Idag har det varit anmälningar till Gävles lunchtävlingar på onsdag. Där har vi två hästar till start. My Gemma (lopp 1) fick spår 6 i voltstart och kommer att köras av Daniel Olssson. Aredrose (lopp 4) fick spår två bakom bilen och även här är det Daniel Olsson som ska köra. Aredrose var förresten med till Solvalla igår kväll där hon sprang ett jobb före tävlingarna och det gjorde hon på ett klart bra sätt. Bra spår för hästarna på onsdag så det ser intressant ut.

2012-02-23: Galopp för Valle

Igår startade vi Valles Emile på Solvalla. Han kändes fin före loppet men blev tyvärr lite för pigg i starten enligt kusken och galopperade direkt och blev diskad.

 

2012-02-22: Ny start för Kaizen

Idag onsdag har det varit anmälningar till tävlingarna på Sundbyholm på tisdag. Vi har med en häst där. Det är Kaizen som är med i lärlingsloppet, lopp 11. Kaizen startar med 20 meters tillägg, fick spår 2 på sin volt och kommer att köras av Jonas.

 

2012-02-22: Inför Solvalla ikväll

En häst till start på Solvalla ikväll. Det är Valles Emile som kommer från en bra insats som trea på Romme senast. Han känns fortsatt fin i träningen efter det så formen ska vara bra. Läget är fint och kanske kan han sno åt sig ledningen igen. Det kan väl bli svårt att räcka ändå till seger i det här loppet, men en liknande placering som senast vore bra.

2012-02-18: Inför Solvalla söndag

Imorgon har vi Jody May till start på Solvalla (V65-2, lopp 5). Hon var tyvärr inte helt kurant när hon startade senast och hon blev behandlad direkt efter loppet. Nu har hon tränat på fint och hon kändes bra i ett jobb under gårdagen. Hon står lite tufft inne i loppet och möter några bra motståndare, men får hon ett lopp smyglopp så kan hon avsluta fint, precis som hon gjorde vid segern näst senast, och då ska man inte nonchalera henne.

Här bjuder vi på en bild från igår eftermiddag då det var ett härligt väder och när temperaturen sjönk så la sig också en dimma över hagarna:

Vinterbild

 

2012-02-16: Ny start för Valle

I fredags slutade Valles Emile trea på Romme. Idag anmälde vi honom till Solvalla på onsdag där han startar från spår 3. Liksom i senaste starten är det Tony Wallin som ska köra honom i loppet.

En statusuppdatering om läget med Stjärnan finns också under hennes egen flik.

 

Kaizen2012-02-14: Gävlegalopp + ny start

Tyvärr återföll Kaizen (bilden) till gamla galoppsynder på Gävle igår. Han tog ledningen men galopperade kort efter start. Han hade skött sig två gånger i rad så vi hade förhoppningar om att det skulle gå vägen även denna gång, men det är bara ta nya tag.

Idag var det anmälningar till Solvalla på söndag som blir nästa start från stallet. Det är Jody May som är med i lopp 5. Hon fick spår 5 bakom bilen och kommer att köras av Daniel Olsson.

 

2012-02-13: Inför Gävle måndag

Ny vecka och nya möjligheter... Ikväll har vi Kaizen till start i Gävle (V65-4). Han skötte sig och gick felfritt i kvalet och även senast i loppet fast det blev inga pengar den gången. Han har nu fått ett bra läge över kort distans som ska passa fint. Han bör få ett fint lopp härifrån och ska då kunna få en fin slant med sig hem.

 

2012-02-11: En trea och en fyra på Romme

Igår var vi till Romme med två hästar. Valles Emile gjorde en klart förbättrad insats som trea. Det var första gången han sprang i ledningen och han gjorde det bra, trots debut över lång distans. Skönt att han löpte upp till träningsformen, så det var kul.

My Gemma slutade fyra efter ett lopp i andra utvändigt. Hon gjorde det klart godkänt och sprang nytt rekord på en bana som hon inte var gynnad av, men hon får godkänt. Den som vann var det dock inget att göra åt. Det verkade vara en riktigt bra häst. Sammantaget blev det en klart godkänd kväll på Romme.

Vi önskar alla en fortsatt trevlig helg!

 

2012-02-10: Inför Romme fredag

Ikväll har vi två hästar till start på Romme. Valles Emile (lopp 8) ska ut på lång distans för första gången så det är svårbedömt. Han har haft ett litet tävlingsuppehåll men tränat på fint på slutet. Han måste dock visa något i loppen innan det går att tro på honom.

My Gemma (lopp 10) var blek näst senast men efter lite ändrade rutiner så fungerade hon fint senast och avgjorde lätt när luckan kom. Eftersom hon är så startsnabb så var det synd på bakspåret men vi får hoppas att hon får några fina ryggar att gå i. Hon visade senast att hon kan avsluta bra och trots läget ska man nog inte nonchalera henne.

 

2012-02-09: "Bakis" trea och ett bra snabbjobb

Igår kväll slutade No More Headache trea. Han fick ett lopp i tredje par invändigt och spurtade sedan bra när han fick chansen över upploppet. Året har börjat bra för "Bakis" med en andra- och en tredjeplats.

En annan häst vi hade med in till Solvalla under onsdagskvällen var treårige Olzons Bodyguard. Han fick träna före tävlingarna och sprang 20,5 i 1600 meter på ett bra sätt. Se sista 400 meterna av träningsjobbet här:

 

2012-02-08: Inför Solvalla ikväll och snabbjobb på "Valla"

Igår var vi till Solvalla med två hästar. Förra veckan kvalade Offshore Man på Solvalla och han fungerade inte alls där. Allt har dock sett bra ut med honom efteråt och vid veterinärkollen. Därför fick han ett jobb på Solvalla igår medan veterinären åkte bredvid i sin bil och kikade hur det såg ut men det fanns inget att anmärka på. Vad som hände i kvalet förra veckan kan man ju verkligen undra över, men skönt i alla fall att det inte är några fel på honom och därmed kan vi fortsätta att trimma på. Med till Solvalla igår hade vi även andelshästen New Fairytale. Hon sprang 21,5/1600 meter i sitt jobb och det gjorde hon på ett bra sätt.

Igår var det även anmälningar till Gävle på måndag. Där startar vi Kaizen som fick spår 1 och som ska köras av Torbjörn Jansson.

Även ikväll blir det Solvalla där vi har No More Headache till start. Han spurtade bra senast och efteråt känns han riktigt fin så formen ska vara bra. Han har även fått ett bra läge och bör få ett fint lopp härifrån. Det är några bra emot den här gången så vi får vara nöjda om han kan vara med bland de tre. Inga ändringar är planerade.

 

2012-02-06: Anmälningar till Romme

Under måndag förmiddag var det anmälningar till Romme på fredag och där startar vi två hästar. Valles Emile är med i lopp 8 som är V65-6. Han fick spår 7 och kommer att köras av Tony Wallin. My Gemma, som vann i sin senaste start på Solvalla, är med i lopp 10. Hon fick spår 11 och kommer att köras av Daniel Olsson.

 

2012-02-03: Bakis på Solvalla

Nästa start för stallet blir på Solvalla på onsdag. Där ska No More Headache vara med i ett av loppen och han fick spår 2 bakom bilen och ska köras av Torbjörn Jansson.

Jättekul också att så många hört av sig med positiv respons efter inslaget i TV4 i onsdags. Stort tack för det och det är alltid kul när man får en klapp på axeln... Har du missat inslaget kan du se det via länken nedan i onsdagsuppdateringen.

 

2012-02-01: Se intervjuen med Ullis

Ingen lycka på tävlingsbanan ikväll på Solvalla tyvärr. Offshore Man fungerade inte i kvalet och galopperade och Kaizen slutade oplacerade på 17,6 i sitt lopp.

Stall Guldstjärna blev uppmärksammade i TV4-sändningen där både Ullis och Jonas blev intervjuade efter att intervjuen "Porträttet med Ullis" visats. Missade ni porträttet kan ni se det genom att klicka här.

 

2012-01-31: Inför Solvalla onsdag

Imorgon får ni kika på V86-sändningen i TV4 Sport på kvällen. Där kommer nämligen en intervju med Ullis, det så kallade porträttet, att sändas under direktsändningens gång.

Vi är även på plats på Solvalla imorgon. I kvalloppet har vi med treårige Offshore Man. Kul att ägarna, som bor i Orust, kommer upp och kikar på sin häst. De har även sin Inchmurrin till start på Solvalla under kvällen. Själva har vi Kaizen till start i lopp 11. Han skötte sig fint i kvalet senast efter att ha galopperat i tre starter i rad. Vi hoppas att han sköter sig även imorgon och att han då kan tjäna en fin peng. Hans kval kan ni förresten se under fliken webb-tv.

Nu finns även en status uppdatering med senaste nytt om Star From Heaven under hennes egen flik.

 

2012-01-26: Anmälningar till Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på onsdag. Kaizen skötte sig bra i kvalloppet igår så vi anmälde honom till nästa vecka. Han startar i lopp 11, från spår 3 på tillägg och kommer att köras av Ville Karhulahti. På onsdag kommer vi även att kvala en av treåringarna. Det är Offshore Man som Daniel Olsson ska köra och här blev det spår fem. Klicka här och ladda ner Solvallas program till onsdag och se de fullständiga startlistorna.

 

2012-01-25: Kval- och snabbjobb på Solvalla

Ikväll har vi varit på Solvalla med två hästar. Kaizen var med i ett kvallopp och han skötte sig fint. Jonas körde och Kaizen blev godkänd i kvalet på 19,3 över 2140 meter. Se hans kvallopp här:

Med till Solvalla var även treårige Actionman Em som fick springa ett snabbjobb före tävlingarna. Han skötte sig utmärkt på 1.20/1600 meter. Här är bilder från hans träningspass på Solvalla:

 

2012-01-22: Seger på Solvalla idag!

Idag kom årets andra seger för stallet på Solvalla då My Gemma vann första loppet denna söndag. Daniel körde till spets och släppte sedan ledningen och fick ett lopp i rygg på ledaren. Så här sa körande Daniel Olsson i segerintervjuen efter loppet:
- Jag körde henne i ledningen senast och det passade inte. Idag fck vi ett fint lopp. Sedan kom luckan som på beställning och My Gemma var snabbare än Eriks häst.

Segertiden för My Gemma blev 19,5 och förstapriset var 30.000 kronor. Stort grattis till ägarna Frida, Björn och Christer Videll!

Det var även nära att det blev en seger till under dagen. No More Headache svarade för en mycket fin spurt som tvåa på 17,7 och tjänade 15.000 kronor. I sista sväng var det lite otur att hans sulkyhjul hakade ihop med ett annat ekipage och han tappade fart. Men skönt var det att han hade så fint steg över mål.

Sammantaget blev det en bra dag på Solvalla med en seger och ett andrapris! Då måste man vara nöjd och det är skönt när hästarna fungerar.

 

2012-01-22: Inför Solvalla söndag

Solvalla idag där vi har två hästar till start då Aredrose är struken och tyvärr inte kommer till start. My Gemma (lopp 1) känns fin i träningen. Spåret ska hon nog kunna greja då hon inte verkar speciellt osäker. Vi hopppas hon hittar ner i en bra position och att hon sedan kan tjäna en fin slant, men det är nog inget för vinnarspelarna den här gången.

No More Headache är med i lopp 11 som är ett amatörlopp. Han har inte startat på en dryg månad men tränar på fint och ska vara bra i ordning. Läget blev inte så kul med bakspår på tillägg och det är inte lätt att runda ett helt fält. Vi räknar dock med att han ska göra ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker. Har han lite tur från det här läget så kan han dyka upp på en plats.

 

2012-01-20: Kaizen i kvallopp

Det gick tyvärr inget vidare för Jody May på Solvalla i onsdags. Hon kände helt enkelt av något och rullade över i galopp i första sväng. Det blev därmed ett veterinärbesök efter loppet och hon får nu vänta några veckor på nästa start. 

På onsdag har vi Kaizen till start i ett kvallopp på Solvalla. Han fick spår 3 och det är Jonas som kör hästen. Före onsdag har vi starthästar på Solvalla på söndag och senaste info om dessa återkommer vi med här på sidan under helgen. Tills dess får ni ha en riktigt skön helg!

 

2012-01-18: Inför Solvalla onsdag

Ikväll har vi Jody May till start på Solvalla i lopp 7 (V86-5). Hon har gjort två lopp efter ett uppehåll och gjort det bra och senast blev det seger. Hon känns fortsatt fin i träningen efter segerloppet. Från det här läget över kort distans kan det dock bli svårt att upprepa segern. Men vi hoppas att det ska klaffa som senast och då kan hon dyka upp på en plats. Inga ändringar utan skor runt om och ett öppet huvudlag som senast.

 

2012-01-17: Tre till start på Solvalla söndag

Idag har det varit anmälningar till Solvallas tävlingar på söndag. Där har vi tre hästar till start. My Gemma fick spår 5 i lopp 1 och Daniel Olsson ska köra. I lopp 5 startar Aredrose från spår 2 och Torbjörn Jansson ska köra. I ett amatörlopp, lopp 11, startar No More Headache som Samuel Rehn ska köra. Här blev det spår åtta på 40 meters tillägg.

 

2012-01-16: Galopp för Kaizen

Tyvärr blev det inget felfritt lopp för Kaizen denna gång heller. Han galopperade dubbelt i loppet igår på Solvalla. Det var tredje starten i rad så nu väntar kval för honom. Nästa start för stallet är på Solvalla på onsdag och Jody May.

 

2012-01-15: En till start på Solvalla idag

Idag har vi Kaizen till start på Solvalla i lopp 3. Det är ett lärlingslopp och Jonas kör. Spåret är inte så bra, nu spår 7 då en är struken innanför. Hästen har galopperat i två starter i rad, så idag hoppas vi han ska sköta sig och tjäna en bra slant.

 

2012-01-12: Ny start för Jody May på Solvalla

Idag var det anmälningar till Solvalla på onsdag. Där har vi med Jody May, som vann på Solvalla i söndags. Hon är med i lopp 7 (V86-5) där hon lottades till spår 11...:@ bakom bilen över 1640 meter. Daniel Olsson är det som ska köra.

Vi har också uppdaterat dagsstatusen för Star From Heaven, som finns att läsa på hennes egen flik – klicka här.

 

2012-01-10: Ny start på Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvallas tävlingar på söndag. Där har vi med Kaizen i lopp 3 som är ett lärlingslopp. Det blir Jonas som kör och man fick spår 8 bakom startbilen...:@

 

2012-01-08: Seger på Solvalla för Jody May

Jody May och UllisJody May vann idag på Solvalla och året kunde inte ha börjat på ett bättre sätt. Torbjörn Jansson hittade rygg på ledaren. Sedan löste det sig fint till slut och när luckan kom så spurtade hon till en lätt seger över upploppet och vann på 16,2/1640 auto. Förstapriset var 40.000 kronor. Stort grattis till ägarna Stall Tomtis HB.

Så här sa Torbjörn Jansson i vinnarcirkeln:
- Hon hade gått bra förra gången och nu när det klaffade bra med loppet så var jag inte jätte överraskad att hon vann. Tittar man på hur hon hade presterat i förhållande till motståndet och nu när hon fick ett fint lopp så var det inte så överraskande att det räckte till seger. Vi smög med invändigt och det löste sig bra när Björn Goops häst galopperade och sedan avgjorde hon säkert till slut. Se Jody Mays segerlopp:

 

2012-01-07: Inför Solvalla söndag

Det har blivit lördagkväll och imorgon har vi Jody May till start på Solvalla. Hon gjorde comeback i Gävle efter ett litet tävlingsuppehåll och vi var klart nöjda med hennes prestation där. Loppet blev som vi hade tänkt oss med ett rygglopp och sedan att hon fick gå med full fart över mål. Hon har tränat bra efter det. Vi siktar in oss på ett rygglopp igen och sen får hon gå en trudelutt till slut så får vi hoppas att hon kan få springa med bra steg över mål igen. Helt borta behöver inte vara om det skulle klaffa med loppet men som sagt så hoppas vi i första hand att hon får komma med en bra avslutning till slut. Inga ändringar är planerade.

 

2012-01-05: Valla-resultat & snabbjobb

Vi startade My Gemma på Solvalla igår. Tyvärr tröttnade hon från ledningen och fick inga pengar med sig hem. Med in till Solvalla hade vi även treårige Offshore Man som fick ett snabbjobb före tävlingarna. Han knatade strax under 1.18 sista varvet på ett bra sätt och han skötte sig fint.

 

2012-01-03: Nya starter på Solvalla

God fortsättning på Er! Idag har det varit anmälningar till tävlingarna på Solvalla på söndag. Där startar vi Jody May i lopp 6. Hon fick spår tio och kommer att köras av Torbjörn Jansson.

Redan imorgon är det tävlingar på Solvalla. Där har vi My Gemma till start i lopp 1. Det blir första starten i vår regi. Hon har varit här i några månader och tränat på. Spår 4 är aldrig helt optimalt men normalt ska hon kunna greja det. Sedan är det alltid svårt att bedöma chansen i dessa låga klasser men vi hoppas att hon gör ett bra lopp och tjänar en fin slant.