Nyhetsarkiv 2009/2010:

 

2010-12-31: Gott Nytt År!

Vi önskar alla våra hästägare, samarbetpartners och alla andra vi känner ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

 

2010-12-30: Solvalla onsdag

Tyvärr gick det inget bra för Scratch My Back i comebacken igår och vi har nu besämt att det är färdigtävlat för hans del. Kaizen var vi tvungna att styrka då han hade feber. Vi laddar om inför ett nytt år och nästa vecka, på onsdag, har vi No More Headache till start.

 

2010-12-28: Inför Solvalla onsdag

Det gick bra för Maria igår när hon körde Rakel Tabac på Romme. En fjärdeplats och nytt rekord för hästen. Kul!

Imorgon är det Solvalla som gäller. Där inleder vi med Kaizen som galopperade från ett knepigt läge senast. Nu har han fått ett bakspår bakom bilen vilket borde innebära felfri avgång, men från spår 12 blir det ändå svårt att blanda sig i segerstriden.

Sen ska "Plutten" som vi kallar Scratch My Back göra comeback. Han har inte startat på 1,5 år och vi begär inga stordåd av honom direkt i comebacken. Han är mycket tränad men inte speciellt vässad i jobben och han behöver säkert några lopp för att komma i form. När han är fräsch så brukar han i alla fall springa vad han kan, men vi förväntar oss alltså inga stordåd direkt. Kul att han är tillbaka på tävlingsbanan i alla fall.

 

2010-12-27: God fortsättning!

Hoppas ni alla haft en njutbar julhelg. Ikväll håller vi tummarna för Maria som åker till Romme för att köra lopp. Hon ska där köra hennes familjs Rakel Tabac i lopp 2. Lycka till Maria!

Vi återkommer i veckan med senaste nytt inför Solvalla onsdag.

 

Tomte2010-12-24: GOD JUL

Stall Guldstjärna med personal vill önska alla hästägare och samarbetpartners, alla läsare här på sidan och, ja alla vi känner en riktigt G O D   J U L !

 

2010-12-23: "Plutten" gör comeback

Nästa starter från stallet blir på Solvalla nästa vecka. Det är på onsdag som Kaizen inleder i lopp 2. Den här gången är det bilstart och han inleder från bricka 12 med Torbjörn Jansson i sulkyn.

Sen har det blivit dags för Scratch My Back (lopp 9), vår alldeles egna "Plutten" att göra comeback. Han har haft en hel del problem och inte startat på nästan 1,5 år. Kul att han kommit så här långt och kan starta igen och vi får hoppas att han nu kan vara med och starta regelbundet framöver. På onsdag är det Sören Eriksson som kör.

Plutten

 

2010-12-22: Kall kväll på Sundbyholm

Tisdagskvällen på Sundbyholm var kall, på flera sätt. Det var över 20 minusgrader så det var riktigt ruggigt. Tyvärr blev det heller inga framgångar på tävlingsbanan.

Tvååriga debutanten Olzons Luring galopperade tyvärr i ledningen varvet från mål. Sören som körde tyckte att hästen kändes mycket fin men när Åkes häst kom snabbt tog hon i för mycket och kastade sig i galopp, tyvärr! Hon såg annars mycket fin ut i värmning och provstart och Sören var också nöjd med hur hon kändes.

Valles Emile värmde också bra och var fin i provstarten men i loppet blir han väldigt trög och ovillig. Även om han som nu fick dödens ska han kunna bättre, det vet vi. Vi får reda ut om det när något som stör honom och helt enkelt jobba vidare för att hitta en lösning då vi vet att han kan prestera bättre än vad han visade denna gång.

 

2010-12-21: En Luring och Valle med bra chans

Eskilstuna ikväll och vi inleder i lopp 1 där tvååriga Olzons Luring gör debut. Hon tränar bra och har fått ett bra läge så vi hoppas att hon ska få ett fint lopp. Hon kan vara lite småstressad men sköter hon sig känns det som att hon är rätt kvick ut. Nu möter hon en hel del hästar som har startat förut och det är inte realistiskt att tro att hon ska räcka till seger, men sköter hon sig kan hon vara ett platsbud.

Sedan dröjer det till lopp 10 där Valles Emile är med. Läget med spår fyra blev inte det bästa men han är ganska säker på benen och borde ta sig iväg felfritt. Förhoppningsvis kan han sedan glida fram och få överta ledninen och då ska det vara en ganska bra chans med tanke på att det känns som att han går ner lite i klass mot i starterna på slutet. Inga ändringar är planerade på honom utan som senast ett öppet huvudlag och skor runt om med brodd i.

 

2010-12-20: Krafter kvar för "Bakis"

Hästarna gick bra på Solvalla igår. No More Headache blev trea efter ett invändigt lopp. Han kom ut alldeles för sent på upploppet och gick i mål med krafter kvar, både norsken och tussarna var oryckta. Texas Flickan slutade fyra efter ett lopp i rygg på ledaren och gick förbättrat mot i starten före. Imorgon väntar starter på Eskilstuna och vi återkommer ikväll eller imorgon med senaste nytt inför tisdagen.

Vi kan också notera att vi passerat 50.000 besökare på sidan. Jätteskoj och vi hoppas ni fortsätter att kika in på vår sida framöver.

  

2010-12-18: Lördagsbesök och inför Solvalla

Idag har vi haft hästägare på besök i stallet. Både ägarna till Sa Calobra och Boris the Blade har varit ute och hälsat på idag och det var trevligt.

Imorgon har vi två hästar till start på Solvalla. No More Headache var vi nöjda med senast och Tobbe som körde tyckte hästen var riktigt fin. Han har tränat på lugnt mellan starterna och formen pekar uppåt. Han har fått ett bra läge denna gång och vi får prova för ledningen – kommer vi dit kör vi där. Det är bra hästar emot men han är bra själv också och ett platsbud är han i alla fall. Inga ändringar är planerade och det blir norskt som senast.

I loppet efter startar Texas Flickan som vi inte hittat några fel på efter senaste loppet och när hon tränar som hon ska så provar vi igen. Hon är lite svårbedömd med tanke på senaste insatsen och vi får se hur långt det räcker här. Hon får visa lite bättring innan vi kan tro alltför mycket på henne. Inga ändringar är planerade på henne i nuläget.

 

2010-12-16: Galopp för Kaizen - Trottningen skötte sig fint

Igår blev det galopp för Kaizen. Tyvärr hade han fått spår fyra och inte helt oväntat blev det ett problem för honom och han klippte i galopp direkt i starten.

I kvalloppet tidigare under kvällen hade vi med Trottningen och hon skötte sig bra. Hon blev rejält störd i sista sväng och var nästan stillastående men klarade den störningen. Via 1.18 sista varvet så kom hon hem på 20,5 full väg.

Nästa starter från stallet blir på söndag då No More Headache och Texas Flickan startar. Sedan har vi två till start på Eskilstuna på tisdag. Då debuterar tvååriga Olzons Luring och sen startar också Valles Emile. Vi återkommer med mer info inför söndagsloppen i slutet av veckan.

 

2010-12-15: Två till Solvalla ikväll

Ikväll är vi på Solvalla och inleder redan i kvalloppet kl 17.05. Där är treåriga Trottningen med från spår 11.

Sen startar vi Kaizen i lopp 11. Han var sämre senast än i de två imponerande segrarna före det. Han har tränat på lugnt efter senaste starten och känns helt okej. Tyvärr blev spåret ikväll, det fjärde, sämsta tänkbara och det är galopprisk.

Vi gör lite småjusteringar på honom och hoppas i första hand att han ska ta sig iväg felfritt. Gör han det så är inget offensivt upplägg på loppet planerat. Gör han sedan ett lopp som vid segrarna kan han vara ett platsbud.

 

2010-12-14: Rix-hästen har egen sida

Igår var det anmälningar till Solvalla på söndag och vi startar två hästar där. I lopp 9 kommer No More Headache ut och han körs denna gång av Örjan Kihlström. I lopp 10 startar Texas Flickan som kommer att få Björn Goop i sulkyn denna gång. Imorgon återkommer vi med senaste nytt inför Solvalla på onsdag kväll.

Nu har vi också lagt till en ny undersida på vår hemsida. Uppe i menyraden har nu Rix-hästen fått en egen sida där vi kommer att uppdatera med nyheter kring vår Rix-häst Star From Heaven.

Igår lämnade tvååriga Flow Above planenligt stallet. Hon har varit här för inkörning och uppträning men åkte nu vidare till Stig H Johansson precis som det var förutbestämt. Vi önskar henne och ägarna Stall Lycka Till HB lycka till framöver. Kvar i vårt stall är hennes lillebror, ettårige Boris the Blade, som har samma ägare och uppfödare som Flow Above.

 

2010-12-09: "Bästa jag känt hästen"

Så sa Torbjörn Jansson efter att han kört in No More Headache till en femteplats på Solvalla igår.

"Bakis" gjorde ett bra lopp. Han tog något galoppsteg i starten vilket gjorde att han hamnade sist och det blev för tufft för honom för att han skulle kunna vinna. Men han gick bra sista varvet och ökade farten hela vägen in mot mål.

14,5 avslutade han slutvarvet på och han blev femma. Tobbe som körde tyckte också att det var det bästa han känt hästen så det var kul. Bara ta nya tag.

Nästa vecka på Solvalla har vi en som ska kvala och en som startar. Trottningen är med i kvalet från spår 11. Och i lopp 11 har vi Kaizen till start. Han fick spår fyra och ska köras av Sören Eriksson.

 

2010-12-07: Intressant ändring på "Bakis" imorgon

Imorgon är det dags igen för en tur till Solvalla. I sista loppet onsdagkväll, lopp 11, så har vi No More Headache till start. Han vann senast trots att han inte är i toppform ännu, men han hade gått framåt jämfört med i starten före. Det känns i träningen efter segerloppet att han gått framåt ytterligare och han känns bra.

Nu är det lite besvärligt läge med många hästar att runda. Vi hade hoppats att det skulle bli lite färre hästar på start och fler på tillägg men det är som det är. Risken är väl att han kommer att hamna långt bak och det blir många att runda och då blir det ett sista varv i tredjespår. Då är det inte så lätt att vinna på Solvalla. Han fungerar i alla fall bra bakifrån och helt borta ska han inte vara.

Den här gången kommer han att ha ett norskt huvudlag för första gången och det blir intressant. Annars blir det som senast skor runt om med brodd.

 

Star From Heaven2010-12-02: Ny start för "Bakis" på Solvalla

Idag var det anmälningar till Solvalla på onsdag och efter segern senast så har det blivit dags för en ny start för No More Headache.

"Bakis" är med i lopp 11 där han startar med 20 m tillägg och kör gör Torbjörn Jansson. Förstapriset i loppet är 60.000 kronor.

Kolla in bildspelet från vinterdag på gården i bildgalleriet.

Här är en bild på Rix-hästen Star From Heaven (bilden till höger).

Fler bilder kommer så småningom...

  

Vinterdag2010-12-01: Valle femma på Valla

Ikväll startade vi Valles Emile på Solvalla och han slutade femma. Efter att åttan i loppet strukits fick han starta från spår åtta och han fick en löpning på innerspår. Det blev tredje invändigt och han fick aldrig fritt till slut och gick i mål med krafter kvar. Dessa får vi hoppas att han får chansen att utnyttja nästa gång. Torbjörn som körde var också nöjd med hästen ikväll.

Bilden till höger är från tidigare under dagen hemma på gården – en kall vinterdag...

 

2010-11-30: Inför Solvalla onsdag-Valles Emile:

Imorgon början december och på startfronten inleder vi årets sista månad med Valles Emile. Han startar i Solvallas lopp 1 och körs av Torbjörn Jansson. Valle gjorde det bra senast som spurtade in som trea och vi var fullt nöjda med honom. Han har tränat på fint efter det och kändes bra i måndagens intervaller på rakan. Framspår hade varit att föredra, men krånglar det inte med löpningen så tror vi att han kan vara på en liknande placering som senast. Ett platsbud alltså. Det blir som senast ett öppet huvudlag och skor med brodd runt om.

 

2010-11-26: Nu har vi valt RIX-häst

Vi har letat efter en Rix-häst åt stall Stockholm och nu har vi gjort vårt val. Hästen heter Star From Heaven och är uppfödd av Stall Solgård HB.

Star From Heaven är efter From Above och mamman är en Pine Chip-märr som heter Theresia F. Det är en stam som vi gillar och både Jonas och jag har jobbat nära From Above på Menhammar. Även Theresia F. var en period hos Stefan Hultman när jag jobbade hos honom.

Star From Heaven är en stor och rejäl häst och verkar vara en klok individ. Hon gjorde sitt kvallopp i mitten av oktober då hon var först i mål på 21,5. Star From Heaven har nu anlänt till vårat stall och hennes nya hem. Vi är klart nöjda med vårt val och vi hoppas, tillsammans med alla andelsägare, kunna få riktigt kul med henne nästa år.

/Ullis

 

2010-11-25: No More Headache vann på Solvalla

Igår slog han till igen - No More Headache vann på Solvalla. Riktigt skönt med tanke på att han känts fin i träningen och han värmde riktigt bra igår. Samuel Rehn körde till seger i amatörloppet och han vann säkert till slut på 16,7. Det var hans tredje seger i år och nu har han tjänat över 218.000 kronor under året.

Vi startade ytterligare två hästar på Solvalla men det gick inte lika bra. Ida’s Joy fick tyvärr problem med fjärdespåret och galopperade bort sig direkt i starten. Texas Flickan fick ett fint lopp i rygg på ledaren, men var bara dålig och slutade oplacerad.

Till nästa veckas tävlingar har vi anmält Valles Emile och han är en tolv hästar som kom med i loppet.

 

2010-11-23: Nya tag på Solvalla onsdag

Idag var vi på Gävle och tävlade men det blev ingen tredje raka för Kaizen idag, tyvärr. Han kördes fram i dödens 1300 kvar men stumnade på upploppet och var sämre än vid segrarna och slutade oplacerad.

Vi tar nya tag på Solvalla imorgon kväll där vi har tre hästar till start. Vi börjar med No More Headache (lopp 1). Han gjorde ett godkänt lopp senast även om vi hade hoppats på lite mera. Han känns bra i träningen efteråt och förhoppningsvis har han gått framåt ytterligare med senaste loppet i sig. I ett sånt här sällskap borde han duga långt och det är klart att han ska ses med segerchans. Inga ändringar, öppet huvudlag och skor runt om igen.

Ida’s Joy (lopp 10) har varit positiv i de två senaste starterna där hon avslutat bra över upploppet och spurtat förbi några hästar. Nu har hon ett dåligt spår och det gäller i första hand att hon tar sig iväg felfritt. Sköter hon sig är det ändå risk att hon hamnar en bit bak i fältet igen, men skulle hon trampa iväg och få en hygglig position så kan hon vara trea, fyra, men det är inget hett vinstbud. Inga ändringar, skor runt om och öppet huvudlag.

Kvällen avslutas med Texas Flickan (lopp 11). Hon hamnade för långt bak från ett dåligt utgångsläge senast men gjorde ett anständigt lopp och fick inte riktigt chansen då hon krokade i ett annat ekipage in mot upploppet. Hon har fått ett bra läge nu och kan förhoppningsvis komma först till plankan, sen får vi se om kusken vill köra där eller inte. Hur som helst hoppas vi att hon får ett fint lopp och hon kan då vara ett platsbud. Inga ändringar, skor runt om och öppet huvudlag igen.

 

2010-11-23: Inför Gävle - Kaizen

Travtävlingar idag med Gävle som destination och Kaizen som startar på lunchtravet. Två raka segrar har han och visst har han övertygat i segerloppen. Idag är det väl lite tuffare motstånd men förhoppningsvis blir han själv också bättre för varje lopp. Vad kul det vore om han slog till med en tredje raka seger. :)

Allt verkar i alla fall bra med honom i träningen. Idag blir det första gången med bilstart och vi får visa honom bilen före tävlingarna. Öppet huvudlag och skor runt om som senast, ända ändringen är att han har brodd den här gången. Trots lite hårdare motstånd idag så får vi ändå tro att han är med där framme i segerstriden igen med tanke på hans segerlopp på slutet.

 

Valles Emile trea på Solvalla2010-11-18: Bra onsdagkväll på Solvalla

Det blev en bra kväll på Solvalla igår. Kvalhästen fungerade fint och "Valle" (trea på bilden) var precis så positiv i loppet som det hade känts i träningen.

Valles Emile spurtade bra över upploppet när han tog sig förbi några hästar till en tredjeplacering på 18,9. Det var skoj och kan han nu starta på kontinuerligt så tror vi att han kommer att utvecklas allteftersom.

I kvalet skötte sig Scratch My Back och Emma bra (längst ut på bilden).
Scratch My Back kvalloppEmma körde ett fint lopp med "Plutten" som via 18,5 sista varvet och en bra spurt på upploppet kom i mål på 20,0. Snyggt jobbat Emma.

Idag var det anmälningar till Solvalla nästa onsdag och där har vi tre hästar till start. No More Headache är med i ett amatörlopp och körs av Samuel Rehn. Ida´s Joy fick ett fjärdespår och körs av Torbjörn Jansson och Texas Flickan fick spår 6 och körs av Sören Eriksson. Dagen före startar Kaizen i Gävle och körs av Sören Eriksson, så det blir dagar att se fram emot.

 

2010-11-17: Inför kvällens start på Solvalla

Valles EmileIkväll är det Solvalla och vi har en häst med i kvalloppet och en som startar i lopp 10. Kvalar gör Scratch My Back och hans lopp startar kl 17.05. Han har spår ett och körs av vår lärling Emma Höglund.

I lopp 10 startar Valles Emile (bilden). Han uppträdde oinspirerat i sitt debutlopp för en månad sedan. Det är en fin häst men något flegmatisk ännu och vi tror att han utvecklas när han kommer igång och startar.

Han har tränat på och vi har vässat till jobben lite på honom efter förra loppet och han känns bra. Han har fått ett bra läge ikväll, men vi ligger lite lågt med tanke på insatsen i debuten. Löper han upp som i träningen så kan det räcka en bit. Ikväll får han tävla med ett öppet huvudlag istället för helstängt som han hade i debuten och det blir skor som senast. Valle körs i loppet av Torbjörn Jansson.

Idag på morgonen har det även varit anmälningar till Gävle på tisdag som har lunchtrav. Där startar vi Kaizen som fick spår 9 bakom bilen och kör gör Sören Eriksson.

  

2010-11-14: Ny häst i träning

I helgen har det kommit en ny häst i träning. Det är en ettårig hingst som heter Offshore Man. Han är efter Offshore Dream – Ladymint e. Malabar Man. Offshore Man ägs av Kerstin och Rune Larsson samt Gösta Andersson. Vi hälsar både häst och ägare hjärtligt välkomna till vårt stall.

 

2010-11-12: "Vårtan" har börjat marschen igen

On Cloud NineInget höjdarväder denna fredag med regn och rusk. Tur att vi har så bra personal i Emma och Maria som jobbar på på bästa sätt.

Idag har det varit full fart i stallet och 14 hästar har tränat. En av dessa är On Cloud Nine, (kallas i stallet för "Vårtan") som gick sitt första jobb efter halsoperationen som gick bra. Det blev intervaller på rakbanan, vilket det även blev för bland annat Valles Emile som tränade fint inför starten på Solvalla på onsdag. En annan häst som börjat träna efter sin skada är Creole Queen. Träningen med ettåringarna fortsätter och dom sköter sig fint och blir allt starkare för varje tur. (bilden till höger är på "Vårtan")

Trevlig (travlig) helg önskar vi er alla!

 

2010-11-11: Resultat onsdag och nya starter

Det blev två femteplatser igår på Solvalla. No More Headache fick dödens och blev lite stum till slut. Travet var bra men han behövde nog loppet i kroppen för att komma i riktig form.

Ida’s Joy fick ett fint invändigt lopp och avslutade bra på upploppet. Före tävlingarna kvalade tvååriga Olzons Luring in på 22,7 med en galopp i sista sväng.

Idag var det även anmälningar till nästa veckas tävlingar på Solvalla. Där startar Valles Emile i lopp 10 från spår 3 och han körs av Torbjörn Jansson. I ett kvallopp före tävlingarna är Scratch My Back med från spår 1 och han kommer att köras av en våra lärlingar, Emma Höglund.

 

2010-11-10: Senaste nytt inför Solvalla onsdag

Dags för Solvalla ikväll där vi inleder redan i ett kvallopp där tvååriga Olzons Luring är med. Hennes lopp startar kl 1705.

I första loppet startar sedan No More Headache (bilden) i ett amatörlopp och han ska köras av rutinerade Johnny B Karlsson. "Bakis" var inte så bra som vi trodde i förra starten men han hade väl fått det lite för bra före det loppet. Han har tränat bra efteråt och vi tror att han kommer att göra ett bra lopp denna gång.

Hur långt det räcker från tillägg är alltid svårt att spekulera i, men visst är han en av dom som kan vinna loppet. Det blir skor runt om med grepp bak. Den här gången plockar vi bort det helstängda huvudlaget och han får tävla med öppet.

I lopp 10 startar Ida’s Joy från samma spår som förra gången – nummer ett. Hon svarade förra gången för en positiv insats och vi hoppas att hon gått framåt ytterligare till denna start. Från ett fint läge hoppas vi på en liknande placering som senast. Det blir inga ändringar på henne.

 

2010-11-08: Rix-andelarna slutsålda i Stall Stockholm

Idag startade försäljningen av anderlar i Rix-hästarna och vi deltar i nästa års tävling som Stall Stockholm. Efter 2 timmar och 43 minuter var de 1.000 andelarna till Stockholms stallet slutsålt. Läs mer här.

Nästan samtidigt startade Texas Flickan på Solvalla idag. Efter ett lopp i trede par utvändigt knep hon sista pengen i loppet på 17,9.

Nästa starter från stallet blir på onsdag på Solvalla och vi återkommer med senaste nytt om hästarna här på sidan.

 

2010-11-07: Senaste nytt om Flickan inför Solvalla

New FairytaleImorgon startar vi Texas Flickan på Solvalla. Hon gjorde ett bra lopp i comebacken senast. Hon har tränat på som vanligt efter det och ska normalt ha gått framåt med ett lopp i kroppen. Tyvärr blev läget dåligt i spår åtta bakom bilen och vi kan bara hoppas på en hel del tur från det läget så får vi se hur långt det räcker.

Imorgon kl 12.00 börjar även försäljningen av andelarna till Rix-hästen. Andelar köper du hos ditt ATG-ombud.

Apropå andelar så finns det andelar kvar att köpa i ettåriga New Fairytale (bilden) som finns i vår träning. Hon tränar på och springer jättefint för vagn och rör sig bra. Hör av dig till oss, uppfödaren New Track (gå där in under "till salu") eller klicka här om du är intresserad av att köpa en andel i hästen. För pdf-fil klicka här.
(för större bild klicka på bilden)

 

2010-11-04: Kaizen tog andra raka segern

Kaizen vinner i GävleTreårige Kaizen fortsätter att leverera på tävlingsbanan. Ikväll tog han andra raka segern i Gävle när han vann sista loppet där. Härligt, härligt! :)  :)

Ikväll var det Sören Eriksson som satt i sulkyn och man fick en bra start och var snabbt framme som fjärde häst från sitt tillägg. 1500 kvar fick Kaizen gå fram utvändigt om favoriten Eye Love som ledde.

600 kvar avväpnade Kaizen ledaren och tog över täten och sedan klev han undan till seger med några längder. Segertiden blev 1.17,7.

Jätteskoj att ändringarna som vi gjort på honom de senaste starterna har slagit så väl ut så han har två raka segrar. Han verkar också utvecklas för varje lopp han gör. Yippie säger vi och till ägarna Ola, Lars, Nina och Katarina säger vi åter ett stort grattis! (flower)                     Kaizen vinner i Gävle. Foto:atg-live

Har du missat intervjuen vi har här på sidan med Kaizens ägare Ola Jansson efter hästens första segerlopp? Bläddra då fram till nyheten daterad 25 oktober för att läsa den.

Stallets kommande starter:
Solvalla måndag: Texas Flickan
Solvalla onsdag: No More Headache och Ida’s Joy samt i kval tvååriga Olzons Luring.

 

2010-11-04: Senaste nytt inför Gävle

Ikväll bär det av till Gävle där Kaizen startar. Han vann på den banan senast och vi får hoppas på repris ikväll. Han har tagit det loppet bra och varit fin i de jobb han fått efter segerloppet.

Kaizen uppträder mera lugnare nu än tidigare. Han har fått ett hyfsat läge med springspår och med få hästar på start. Förhoppningsvis kan han tidigt vara med där framme i loppet.

Loppet ser ut att vara likvärdigt som senast och vi har förhoppningar om att han ska kunna vara med och slåss där framme igen. Han tävlar med samma balans och utrustning som vid segern senast.

På måndag är det också dags att köpa andelar i Rix-hästen. Klockan 12 börjar andelsförsäljningen. 300 kronor kostar en andel. Vi håller på och letar Rix-häst och hoppas ha en häst klar så snart som möjligt. Här kan du läsa mer om Rixallsvenskan.

 

2010-11-02: Texas Flickan startar på Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvallas tävlingar på måndag. Jo då, Solvalla har tävlingar den 8 november och det är lunchtrav.

Vi har en häst till start i lopp 9 så det blir på eftermiddagen. Det är Texas Flickan som fick spår 8 :@ bakom startbilen. Distansen är 2140 meter och det är Torbjörn Jansson som ska köra henne.

På torsdag kväll ska Kaizen starta i Gävle och här kan du som vill se banprogrammet ladda ner det. Vi kan avslöja att Kaizen är tippad etta i progget…

 

2010-11-01: Fantastisk personal

Ny dag, ny vecka och inte nog med det, det är ny månad. November har börjat idag och vad kan mer passa än att berömma vår fantastiska personal.

Emma och Maria är verkligen två toppentjejer som sliter på i stallet och gör ett fantastiskt bra jobb. Vi är superglada att vi fått tag på så bra tjejer och man kan inte berömma dom för mycket. :) Här kan du läsa lite mer om Maria och Emma.

På torsdag startar Kaizen i Gävle och vi återkommer med senaste nytt om honom närmare inpå start.

 

2010-10-29: Kaizen startar i Gävle igen

Idag var det anmälningar till Gävle nästa torsdag och där startar Kaizen i lopp 10. Han ska med andra ord försöka upprepa bedriften från senast då han slog till med seger i Gävle… :)  Det hoppas i alla fall. Han fick spår sex på tillägg och den här gången är det Sören Eriksson som ska köra Kaizen. (star)

 

2010-10-28: Intervju med Ullis i Svenska Dagbladet

Under onsdagen publicerades en artikel i Svenska Dagbaldet där Ullis är intervjuad om kvinnorna i travsporten.
Klicka här för att läsa artikeln.

 

2010-10-25: Hästägare bjuder på segerkänslan

Ola JanssonI fredags tog Kaizen sin första seger när han vann i Gävle. Det var i hästens femte start och en av hästens delägare Ola Jansson (bilden) får försöka beskriva lite hur det känns när ens häst vinner. (klicka på bilden för stor bild)

- Det är egentligen omöjligt att beskriva. Jag tror man måste vara hästägare och uppleva det. Jag sa till en kompis efteråt att nu fattar jag vad dom som vinner OS-guld menar när dom säger att det inte går att beskriva känslan vid en seger.

Ola fortsätter:

- Det är så jävla grym känsla och speciellt som det i fredags var första segern för hästen också. Jag har tänkt rätt mycket på det loppet under helgen måste jag säga och jag har varit ganska stirrig i några dagar. Extra härligt är det också att jag och min bror har ägt hästen ändå sedan han föddes, så vi har följt han hela vägen.

Ola och hans bror Lars äger Kaizen tillsammans med Katarina Svedefelt. Man kan verkligen påstå att dom varit med och följt sin häst från allra första början. Till och med före han föddes.

- Ja, vi åkte och hämtade sperma på Tap In som skulle insemineras på Nightingale Song som vi hade leasat det året för att få ett föl. Vi hade två timmar på oss att leverera sperman till märren. Så det här är helt obeskrivligt nu när Kaizen har fått vinna sitt första lopp. Men oj vad roligt, berättar Ola.

Kul att du ville dela med dig av dina känslor och tankar Ola och vi hoppas så klart på fortsatta framgångar framöver!

 

2010-10-24: Kaizens ägare kom & firade med bullar

Idag har det varit en riktig höstdag. Regnet tilltog alltmer under dagen. Hästarna fick vara ute i hagen och lufta sig och som tur var började inte det värsta regnandet förrän efter lunchtid.

Idag har vi också haft besök av Seppo med familj som är delägare i Valles Emile som fick en påse morötter att mumsa på. Igår hade vi besök av Lasse och Nina som är med på Kaizen. Dom hade med sig bullar för att fira Kaizens seger i fredags och morötter till Kaizen så klart! Även Lars Nilsson, som äger Texas Flickan, tittade in en sväng i stallet med sin fru och ett av barnbarnen.

Avslutningen på veckan var bra med fina resultat i Gävle. Nu laddar vi om för en ny vecka!

 

2010-10-22: Seger för Kaizen i Gävle

Det blev en riktigt bra dag i Gävle idag med en seger och en tredjeplats. Kaizen vann och tjänade 20.000 kronor. Utrustningsändringarna slog väl ut och han uppträdde lugnare och mera avslappnat idag och det verkar som han blir allt bättre.

Han svarade också för ett riktigt bra lopp idag. Tredje utvändigt blev det och i sista sväng fick han attackera i fjärdespår. Redan 200 kvar hade han avgjort loppet och vann med flera längder. Det var jättekul och stort grattis också till ägarna Ola, Katarina, Lasse och Nina som haft hästen sedan han var föl. Jätteskoj.

För Texas Flickan blev det en tredjeplats. Hon galopperade kort efter start och tappade en del på det men kom tillbaka fint. Hon hängde lite på en töm över upploppet och Torbjörn trodde nog att hon hade vunnit loppet annars.

Det var lite synd det men annars var det jättebra av henne att få en tredjeplacering efter sitt tävlingsuppehåll. Hon travade också bra i loppet och kändes fin enligt Tobbe.

En härlig dag och riktigt skönt att hästarna idag svarade för så fina lopp.

 

2010-10-21: Lunchtrav på Gävle – fredag

Idag hämtade vi hem Jody May efter hennes halsoperation. Det hade gått jättebra och hon tyckte säkert att det var skönt att komma hem till stallet igen.

Imorgon är det lunchtrav på Gävle och vi åker dit med två hästar. Texas Flickan är med i lopp 5 men hon fick tyvärr ett trist spår långt ut på startbilsvingen, nr 7, så vi får hoppas på tur därifrån. Kaizen är med i loppet efter och inleder från bakspår så vi ligger lite lågt även där. Kaizen kommer vi att prova lite ny utrustning på imorgon för att han ska mindre het, vilket kan vara intressant om det fungerar som vi hoppas.

 

2010-10-20: "Toppen" lämnade stallet

Igår lämnade Take Me To The Top stallet. Han är utleasad till en amatör. Vi önskar lycka till med honom och det känns bra att veta att han kommer till ett hem där han kommer att få det bra.

Jody May kollades upp idag på Solvalla och där hittade veterinär Anders Ekfalk ett problem i halsen på henne. Det går att åtgärda med operation så hon kommer att operaras imorgon. Det var skönt att vi hittade problemet och att vi nu kan komma till rätta med det. Nu känns det ännu bättre att vi tog beslutet att stryka bort henne efter värmningen i fredags.

Det blir inget premielopp på Solvalla ikväll för Let'sdancetango då hon inte är helt kurant för dagen. Det är ingen större fara, men det är ingen idé att köra premieloppet.

Istället kan ni kika på en film. I söndags grejade Russell Viper sitt premielopp. Vi har ingen film på det, men väl en liten filmsnutt på "Drutten", som vi kallar han, när han var föl. Det är när han några veckor gammal är på väg in från hagen tillsammans med hans mamma First Time Flying och när han hoppar på Jonas. Klicka här.

 

2010-10-19: Två till start i Gävle

På fredag har vi två hästar till start i Gävle som har lunchtrav och våra hästar startar under eftermiddagen. Texas Flickan är med i lopp 5. Hon fick spår 7 bakom bilen och distansen är 1640 meter. I loppet efter är Kaizen med. Han fick spår 11 och distansen är 2140 meter med voltstart. Båda hästarna körs av Torbjörn Jansson.

 

Russell Viper2010-10-18: Bra söndag på Solvalla

Igår var det tävlingar på Solvalla och där skötte sig hästarna bra. Ida’s Joy gjorde sin andra start och efter ett lopp i tredje invändigt så slutade hon fyra på 18,6.

I premieloppet var Russell Viper (bilden) med. Det var hans första besök på Solvalla och han hade inga problem att ta sig runt på banan på 30,0. Jättekul.

Närmast att starta av stallets hästar är Let'sdancetango som ska vara med i ett premielopp på Solvalla på onsdag.

 

2010-10-17: Solvalla idag

Tyvärr gick det inget vidare i Örebro i fredags. Valles Emile slutade oplacerad och sprang tyvärr inte så bra som han kan. Jody May fick vi stryka. Daniel Olsson som värmde tyckte att hon lät i halsen och då var det bäst att stryka och inte chansa med något utan nu får vi ta reda på varför hon gör det.

Nya tag på Solvalla idag. Russell Viper är med i ett premielopp som startar klockan 12.45. Senare i eftermiddag startar Ida's Joy som tränar normalt efter förra loppet. Hon har fått ett fint läge så får vi se hur långt det räcker idag.

 

2010-10-14: Rix-häst nästa år

I början veckan kom det roliga beskedet att vi får vara med i Rixallsvenskan nästa år då vi är ett av stallen som ska ha en rix-häst. Det är kul att vi får det förtroendet och det känns verkligen inspirerande.

Imorgon har vi starthästar på två banor. Först ut är Take Me To The Top som startar på Romme som har lunchtrav. Han känns jättefin i träningen och vi hoppas att han ska göra en bra prestation. Den här gången byter vi ut det norska huvudlaget mot ett helstängt.

På Örebro på kvällen startar två hästar. Det blir spännande att se vad Valles Emile ska kunna göra i sin debut. Han har fått ett fint läge och vi hoppas att han kan få en fin position, men som vanligt är det svårt att bedöma chanserna i den här typen av lopp.

Jody May är också med i Örebro och hon tränar fortsatt bra. Den här gången provar vi med lite ny utrustning på henne, vilket har fungerat bra hemma i träningen. Läget behöver inte vara så tokigt och hon kan vara med långt framme om hon löper som i träningen.

 

2010-10-11: Veckans starter

Förra onsdagen blev det en femteplats för Kaizen på Solvalla. Samma dag "vann" Inspired Love sitt premielopp på 29,2.

Den här veckan har vi flera starthästar. På onsdag på Solvalla är No More Headache med i ett Klass I försök. Han fick spår 9 och körs av Torbjörn Jansson.

På Romme på fredag är det lunchtrav och där är Take Me to The Top med i lopp fyra. Kaj Widell kör honom från spår 9 bakom bilen.

På kvällen på fredag har vi sedan två till start i Örebro. I lopp 1 är Valles Emile med från spår 6. I lopp 6 startar Jody May från spår 8. Båda hästarna körs av Daniel Olsson.

 

2010-10-05: Auktionsköpet på plats 

QuaeritoDet blev ett inköp under Kriteriehelgens auktioner. Det var i torsdags som vi köpte en ettåring efter Andover Hall med Jungle Belle (e. Valley Victory) som mamma.

Han heter Quaerito (bilden ovan och till höger) och kom idag till vårt stall. Jungle Belle har lämnat två hästar som är äldre än Quaerito och det är tvåårige Fritiof Piraten som vunnit i sin enda start i år och treårige Velten Ovambo som vunnit ett lopp i år.

Imorgon startar vi Kaizen på Solvalla. Han galopperade från ett snävt femtespår senast och har imorgon ett bättre läge i spår tre. Han känns fin hemma och från ett bra läge så hoppas vi på felfri avgång och då är han ett platsbud. Vi har även en premiehäst imorgon. Det är Inspired Love som ska ut i det kl 17.05.

 

2010-10-02: Ingen lycka för Jody May

Igår startade Jody May på Solvalla. Hon såg jättefin ut och allt kändes också bra enligt Daniel som körde fram till mitten av sista sväng då hon var slagen. Troligtvis kvävde hon sig på något sätt trodde Daniel så det får vi försöka åtgärda till nästa start. Hon kom i mål på 18,2.

Vi får ta nya tag och ikväll beger vi oss åter till Kriterieauktionen i Upplands Väsby.

 

2010-09-30: Senaste nytt om Jody May inför Solvalla

Imorgon startar vi Jody May på Solvalla (lopp 7). Senast hon startade hade hon en halsinfektion och hon fick stå över lite efter det loppet. Hon har jobbat på bra i ett par veckor och känns fin. Hon har fått ett bra läge och förhoppningsvis kan det bli ledningen och då ska hon ses med chans. Den här gången blir det rycktussar för första gången i lopp och det har fungerat bra i träningen. I övrigt blir det som tidigare ett helstängt huvudlag och skor runt om.

Vi fick en ny ettåring i träning idag. Det är Global Opinion (e. Cantab Hall – Precious Player) som ägs av Fredrik Eriksson. Det är mammans andra avkomma. Den första är två år.

Idag var det även anmälningar till Solvalla nästa onsdag. Där startar vi Kaizen som fick spår 3 i ett treåringslopp (lopp 10) och han körs av Torbjörn Jansson. På onsdag kommer även tvåårige Inspired Love att vara med i ett premielopp och det är Jonas som kör honom. Det blev spår tio och premieloppet startar kl 17.05.

Håll nu tummarna för oss på Solvalla imorgon!

 

2010-09-29: Auktioner i dagarna fyra

Kriteriehelgen stundar med tävlingar fredag-söndag och redan imorgon börjar auktionen med ettåringarna som pågår torsdag-söndag. Vi kommer att finnas på plats på auktionen alla dagarna och är det någon som behöver hjälp med besiktning av häst eller med inköp av en ettåring eller så, är det bara att ringa oss:
Ullis 0739-241947 och Jonas 0739-853814. Vi hörs.

Idag fick vi också in en ny ettåring i träning. Det var hästens ägare och uppfödare Tomas som kom förbi och lämnade Boris the Blade som hästen heter. Boris är efter From Above och Call It A Dream som tidigare lämnat miljonären Katjing och Pinekiller som tjänat 697.000 kronor. 

Under torsdagen återkommer vi här med senaste nytt inför fredagens start med Jody May.

 

2010-09-29: Resultat Eskilstuna

Det blev inga pengar till stallets hästar som tävlade i Eskilstuna igår. Ida’s Joy slutade sjua efter ett lopp i tredje par invändigt. Hon blev precis förbisprungen om sista pengen före mållinjen.

Kaizen hade ett knixigt femtespår och det blev lite ivrigt när springspåren kom också och han galopperade direkt. Det var synd det. På fredag tar vi nya tag med Jody May på Solvalla.

 

2010-09-28: Inför Eskilstuna ikväll

Ikväll bär det av till Eskilstuna med två hästar. Först ut är Ida’s Joy som ska göra debut. Hon skötte sig i kvalet i slutet av juli och har fått träna på efter det. Hon ska ha gått framåt ytterligare med den träningen i kroppen, men från bakspår så får vi ändå ligga lite lågt. Motståndet är också svårbedömt i sådana här lopp, men vi hoppas att hon ska sköta sig så får vi se hur långt det räcker. Det blir öppet huvudlag och skor runt om.

I loppet efter startar Kaizen som var riktigt bra i debuten som tvåa men som inte fungerade i sin senaste start då han pullade bort för mycket krafter före loppet. Han känns bra i träningen, men spåret blev inte det bästa. Vi hoppas att han ska sköta sig och i felfritt lopp kan han vara ett platsbud. Han kommer att tävla med öppet huvudlag istället för helstängt som han haft tidigare och det har han fungerat bra med hemma i träningen. I övrigt blir det skor runt om som tidigare.

 

2010-09-26: Jody May startar på Solvalla

På fredag har vi ytterligare en häst till start i veckan. Det är Jody May som ska starta på Solvalla. Hon fick spår ett och ska köras av Daniel Olsson, som också körde henne vid segerloppet i Eskilstuna.

 

2010-09-23: Två starthästar i Eskilstuna

Nästa vecka har det blivit dags för lite starter. Det är i Eskilstuna på tisdag som Ida’s Joy och Kaizen ska starta. Ida’s Joy är med i lopp 1 och fick spår 10. Kaizen startar i loppet efter från spår 5. Båda hästarna ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2010-09-16: Inga problem för Flow Above

Igår hade vi med en häst i premielopp på Solvalla. Det var tvååriga Flow Above som sprang runt Solvallas oval på 31,3 och hon klarade premieloppet galant.

New Fairytale 

2010-09-13: Ny ettåring i stallet

Igår anlände ännu en ettåring till stallet. Hästen heter New Fairytale (bilden) och hon är uppfödd och ägs fortfarande av New Track, alltså Jeanette och Niclas Olofsson.

New Fairytales pappa heter Express It och mamma är Texana Silvio som själv vann i sex av 31 starter som hon gjorde. Det är ett trevligt tillskott till stallet och nu har ettåringarna här växt till sex stycken till antalet.

Det är Jeanette som tagit bilden till höger. För ytterligare bilder på New Fairytale, klicka här.

 

 

2010-09-09: En tvååring i premielopp på Solvalla

Besök från KrafftIdag hade vi besök från Lantmännen Krafft som levererar kraftfoder till oss. Det var Stefan och Tina (bilden) som hälsade på och det blev en fika efter att dagens körning var avklarad.

Tömkörningen av ettåringarna i stallet pågår för fullt och det går bra.

Idag var det även anmälningar till Solvalla nästa onsdag. Där har vi med en premiehäst. Det är Flow Above som ska ut med Jonas i sulkyn och det blev spår 8.

 

2010-09-07: Grattis Fritiof Piraten!

Igår vann tvåårige Fritiof Piraten på Örebro i sin debut. Ett stort grattis till Susanne Richter och Kjell Hägg som äger hästen. Vi hade Fritiof för inkörning och uppträning fram till i maj i år då Susanne tog hem hästen, så det är jättekul att han fick vinna direkt. 17,0 var ingen dålig tid heller.

Vi har lagt in lite nya bilder på hästarna i vårt stall. Dessutom har vi lagt in bilder på de fem ettåringarna som är hos oss, så spana in dom nya bildena.

 

2010-09-03: Jody May hade halsproblem

I onsdags startade Jody May på Solvalla men tyvärr kunde hon inte göra sig själv rättvisa där. Hon värmde på ett mycket fint sätt men i loppets slutfas började hon låta mycket i halsen enligt Olsson som körde och hon var ansträngd efteråt så någonting var det som satte ner henne. Det var synd det, men vi får ta och kolla upp vad det kan vara.

Med till Solvalla var även Ida’s Joy som gick ett snabbjobb före tävlingarna. Hon fick ett 1.21-jobb med lite snabbare tempo i avslutningen.

Vi kan också notera att vår sida passerat 40.000 besökare, vilket är roligt. Hoppas ni fortsätter att kika in här framöver också.

Trevlig helg på Er!

 

2010-08-31: Ny start på Solvalla onsdag

Igår var vi till Bollnäs där Take Me To The Top startade. Tyvärr flöt inte travet för honom och han fick därmed inga pengar med sig hemåt.

Desto trevligare hade vi i söndags hemma på gården då vi hade trevligt besök. Både Lars och Margareta Uggla som äger Jimmy Weston och Janne som är med på New Proud var ute och hälsade på. Det blev en rundvisning av stallet och gården och det var en trevlig stund.

Imorgon är det dags för en ny start för stallet och det är Jody May som ska starta på Solvalla. Hon har varit fin i träningen efter segerloppet och vi hoppas det går bra även denna gång. Nu är det bakspår så det blir ingen ledning men känslan är att hon går lika bra bakifrån. Inga ändringar är planerade på henne.

 

2010-08-30: "Toppen" startar i Bollnäs

Ikväll måndag startar Take Me To The Top i Bollnäs. Han var bättre senast med ett lopp i kroppen och blir förhoppningsvis bättre för varje lopp. I träningen känns det också som att han har tagit det förra loppet på ett bra sätt. Det blev ett trist läge den här gången med bakspår på tillägg och vi får i första hand vara nöjda om han gör ett bra lopp den här gången så får vi helt enkelt se hur långt det räcker. Det blir inga ändringar utan som senast barfota fram och ett norskt huvudlag.

 

2010-08-27: Stallnytt inför helgen

Igår var det anmälningar till Solvalla och vi hade anmält en häst som kommer att starta på onsdag. Det är Jody May som kommer ut i ett treåringslopp från spår 10. Det är Daniel Olsson som ska köra henne igen.

En häst lämnade stallet i veckan. Det är Magic Rex som lämnat oss.

Vår egen Wendy Viper har varit på stuteriet en månad och hon är nu konstaterad dräktig med Even Better Odds. Kul det. Wendys mamma är First Time Flying som vi också ägde, så det är roligt om vi kan få en avkomma till från den släkten.

Vi kan också berätta att vi är ett av fyra stall som kommer att vara med i en studie för att undersöka betydelsen av virus och luftvägsinfektioner hos svenska travhästar. Målet med det föreslagna projektet är att belysa betydelsen av och förbättra förståelsen för dessa problem. Vi ser det som självklart att ställa upp på detta spännande och intressanta projekt, vilket vi också kommer att ha nytta av i vår verksamhet. Projektet började i somras och pågår i tre år.

Nu får vi önska er kära läsare en trevlig helg och ta gärna en titt på den här trevliga filmsnutten som sändes i SVT för några år sedan, klicka här.

 

2010-08-25: Iskall tur till Malmö

Det gick ju inget vidare på Jägersro igår för No More Headache, och man kan säga att det minst sagt blev en iskall utflykt tor Malmö. "Bakis" fungerade inte alls igår och nu är det bara till att kolla upp honom.

Nästa start för stallet blir på måndag där Take Me To The Top är med i lopp 4. Det blev väl inget kul läge direkt med spår 10 på tillägg, men så är det ibland och förhoppningsvis har han gått framåt ytterligare med den senaste genomköraren. Sören Eriksson är det som kör på måndag.

 

2010-08-24: Bakis och Ullis på plats på Jägersro

Ullis och No More Headache åkte ner till Jägersro under måndagen och allt har gått bra. Resan gick fint och "Bakis" har ätit och druckit bra så allt ser bra ut så här långt. Det blev en förmiddagspromenad idag på en väldigt blåsig stallbacke och "Bakis" verkar pigg och taggad inför kvällen.

Senast tävlade han med skor runt om men ikväll blir det utan bakskor vilket normalt ska vara ett litet plus. Annars blir det inga ändringar i utrustningen. Nu är det bara fortsätta ladda upp inför kvällens lopp och hoppas på det bästa. Det gäller att vi har lite tur och att det klaffar i loppet för att vi ska gå till final och det får vi hoppas att det gör. Håll nu tummarna ikväll!

 

2010-08-23: Tung dag på Eskilstuna

Olzons ClaraDet gick inget vidare på Eskilstuna igår. Olzons Clara (bilden) såg mycket fin ut och tog ledningen i sitt lopp och det såg bra ut. Tobbe tyckte också att det kändes bra fram till sista sväng då hon tog slut och slutade oplacerad. Hon blåste också väldigt mycket efter loppet så det är väl risk att allt inte stod rätt till där.

Kaizen gjorde av med lite väl mycket krafter före loppet och i en omstart, och han fick helt enkelt mjölksyra i loppet. Det är inte alltid det går som man tänkt sig…

I helgen var vi också och hämtade en ny ettåring som nu är bosatt i vårt stall. Han heter Tricky Track och är efter Adams Hall u. Fancy Trick och är mammans första avkomma. Välkommen "Tricky".

Idag klockan 11 så åker Ullis och No More Headache till Malmö där "Bakis" startar i Derbykval imorgon på Jägersro. Spännande, spännande och vi återkommer imorgon med senaste nytt inför tisdagens start.

 

2010-08-22: Två till start på Sundbyholm

Nytt travbesök idag då vi åter åker till Eskilstuna där vi har två hästar till start. Olzons Clara (lopp 2) skötte sig fint i kvalet och har tränat på bra efter det. Motståndet i sådana här lopp är svårbedömda men hon har fått ett fint läge och hon kommer att få ett fint lopp här så får vi se hur långt det räcker.

Kaizen (lopp 9) gjorde det bra i debuten som tvåa och har varit fin efteråt i träningen. Läget är inte så tokigt och hittar han ner i en vettig position så är han åter att platsbud.

 

2010-08-20: "Toppen" femma i Örebro

Det är strax midnatt och vi har nyss kommit hem från kvällens start i Örebro. Där slutade Take Me To The Top femma, men han kunde lika gärna ha slutat trea, då det var tre hästar på linje över mål. Där hade vi dock inte millimetrarna med oss… Han travade bra idag och var bättre än senast och förhoppningen är nu att han ska blir allt bättre för varje lopp han får i kroppen.

 

2010-08-20: "Toppen" till Örebro ikväll

I eftermiddag blir det en tur till Örebro där det var tänkt att vi skulle ha startat två hästar. Nu blir det bara en, då vi tyvärr fått stryka Texas Flickan som har lite dåliga blodvärden.

Take Me To The Top är det som ska starta och han gör det i lopp 1. Han gjorde comeback efter långt uppehåll senast och fick mjölksyra till slut. Vi hade hoppats att han skulle kunna lite bättre men han behövde nog helt enkelt det loppet i kroppen.

Han har tränat okej efter det, men läget är sådär och vi ligger lite lågt den här gången. Han får tävla barfota fram som senast då han hade ett öppet huvudlag. Den här gången sätter vi på ett norskt huvudlag. Dessutom får han en bättre kusk den här gången så får vi se om det kan göra något också :)

 

2010-08-18: Seger för Jody May!!

Jody May prisutdJody May (bilden) vann igår kväll ett lopp på Sundbyholm i sitt livs andra start. Vad härligt!! Hon var precis så förnuftig som vi trodde hon skulle vara och i första sväng fick hon ledningen. Sedan vann hon lätt utan att Daniel Olsson, som körde, behövde mana på henne. Hon visade också att hon klarade av den kladdiga banan som det blivit efter allt regnande på kvällen.

Det var andra treåringen vi startat nyligen. Den förra blev tvåa i sin debut så det ser bra ut så långt.

Även Magic Rex startade under kvällen och han hamnade en bit bak i fältet från sitt bakspår. Sedan följde han med till en femteplats på ett godkänt sätt och vi får hoppas på ett framspår nästa gång så han kan utnyttja sin startsnabbhet.

 

2010-08-17: Två chanser på Sundbyholm ikväll

Dags för nya starter ikväll och vi tar en tur till Sundbyholm utanför Eskilstuna. Jody May är med i lopp 2 och hon har känts fin i träningen efter sitt debutlopp så hon gör säkert ett bra lopp. Hon galopperade senast men det sätter vi upp på orutinkontot och hon känns normalt travsäker. Hon visade bra fart efter galoppen senast och i felfritt lopp så ska hon kunna dyka upp långt framme. Det blir skor runt om och helstängt huvudlag som i debuten.

I lopp 9 startar Magic Rex som inte kunde starta på Axevalla i juli då han hade lite feber. Nu har han kommit tillbaka och tränar bra igen. Tyvärr fick han bakspår över kort distans och det hade varit roligare om han fått framspår då han är snabb från start. Nu får vi hoppas att han kan hitta en bra position ändå och klaffar det med loppet är han ett segerbud. Den här gången blir det barfota fram och eventuellt ett norsk huvudlag.

 

2010-08-16 (em): "Bakis" i Derbykval

Idag har det varit anmälningar till både Eskilstuna och Jägersro. Jägers kör på tisdag om en vecka, den 24 augusti, då man har Derbyuttagningar. Vi provar No More Headache i Derbykvalet och han fick spår fem i sin uttagning. De två bästa går vidare till finalen. Erik Adielsson kör "Bakis" i försöket. Det har han gjort en gång tidigare och det var när "Bakis" vann sitt första lopp. Så här blev startlistan till hans uttagning:

1. Turning Radius – Ulf Ohlsson
2. Ågårds Ludde – Åke Svanstedt
3. Zyrano Boko – Örjan Kihlström
4. G.H.Nemo – Jörgen Westholm
5. No More Headache – Erik Adielsson
6. Melvin Z. – Stefan Persson
7. Klondike B.B. – Johnny Takter
8. Caballion – Fredrik B Larsson
9. Continental – Jörgen Sjunnesson
10. Staro Dynamite – Björn Goop

Det var även anmälningar till Eskilstuna som har tävlingar på söndag. Där startar Olzons Clara, som fick spår 1 och Kaizen som fick spår 7. Båda körs av Torbjörn Jansson.

 

2010-08-16 (morgon): Nytt rekord av ”Bakis” i Tingsryd

HästbussenI helgen blev det en tur till Tingsryd där "Bakis" startade igår. Efter en bit hamnade han i tredje invändigt och det blev ju lite fel i sista sväng då en häst framför galopperade. Tobjörn fick då ta upp hästen och backa loss honom och sen börja köra igen på honom och då var det alldeles för långt fram till de andra.

Det gick fort hela vägen och han gick i alla fall nytt rekord igår då han kom i mål på 12,8. Resan fram och tillbaka gick också bra. Det gjorde det även för Jonas som körde transporten både dit och hem fastän han är rejält mörbultad efter "smällen" i fredags. 

 Igår var det även anmälningar till Örebro på fredag. Där startar Take Me To The Top i lopp 1 från spår sju bakom bilen med Torbjörn Jansson i sulkyn. I lopp 6 är Texas Flickan med från spår 1 i voltstart med Björn Goop i vagnen. Innan dess är det dock starter för både Jody May och Magic Rex på Eskilstuna imorgon kväll.                                                                                Bild: Hästbussen till Tingsryd.

  

2010-08-14: Fredagen den 13:e en olycksdag och senaste ”Bakis”-nytt inför Tingsryd

No More HeadacheStrax efter kl 13 idag rullade vi iväg med No More Headache (på bilden i transporten) i hästbussen från Hemtorpet med destination Tingsryd. Mer om "Bakis" lite längre ner i texten. Först lite om fredagen den 13:e som verkligen blev en otursdag – framförallt för Jonas.

Under ett träningsheat på banan skyggade hans häst för en "vattenbil" som stod på banan. Hästen bröt ut på den andra hästen och Jonas vagn välte och han for i backen med en jädrans smäll. Smärtorna på kvällen blev så stora så vi fick uppsöka sjukhus där det visade sig att Jonas fått en smäll på höften och det hade blivit en blodutgjutning i ryggen samt att några av revbenen hade fått sig en ordentlig törn.

Idag är det trots allt bättre och Jonas, som det är hårt virke i och som har en otroligt hög smärtgräns, kör till och med hästbussen till Tingsryd idag. Hästen som kom lös stannade och käkade gräs vid banan och klarade sig utan skavanker.

Imorgon är det så dags för start för "Bakis". Han kändes bra i träningen på rakbanan i torsdags så allt verkar väl med hästen inför morgondagens lopp.

Nu blir det första långresa med övernattning och det ska normalt inte vara några problem även om man aldrig kan veta sånt med säkerhet på förhand. Det är dock bra att han får lära sig sånt här innan det är dags för Derbykval.

Vi tror också att han är gynnad av milebanan. Det blir som vanligt ett helstängt huvudlag och troligtvis skor runt om som senast. Han ska räknas tidigt i det här loppet.

 

2010-08-12: ”Luringen” vann på Solvalla

Olzons Luring SolvallaDet var en trevlig kväll på Solvalla igår och sammantaget gick båda hästarna bra också vilket så klart var roligt. Först ut var Olzons Luring (bilden) som är en av hästarna som tillhör Olzon-familjen. Det är alltså Anita Olzon och Lars Linderberg som äger henne och dom har ytterligare fyra hästar hos oss.

"Luringen" var med i premieloppet och hon skötte sig bra där. Hon tog ledningen i första sväng och spatserade sedan undan till en lätt seger i fin stil. Hon noterades för 30,0/2140 meter.

Sedan var det dags för treårige Valles Emile att kvala och det gjorde han på ett trevligt och bra sätt. Via ett sista varv på 1.18 så landade han på 20,0/2160 meter. Kul också att så många från ägargänget tagit sig till Solvalla för att titta på sin häst. Dom är verkligen entusiastiska för sin häst och det är ett roligt gäng som har "Valle" och vi hoppas att dom också kommer att få roligt med hästen framöver.

Gå in under rubriken Webb-TV så finns en länk till Valles Emiles kvallopp som det går att titta på.

Under onsdagen var det även anmälningar till Eskilstuna på tisdag. Där startar vi två hästar, Jody May och Magic Rex, och båda kommer att köras av Daniel Olsson. Men dessförinnan ska vi åka och starta No More Headache i Tingsryd på söndag. Det blir spännande!

 

2010-08-11: Kval- och premielopp på Solvalla

Ikväll är det tävlingar på Solvalla och vi tar turen in dit på eftermiddagen. Vi har nämligen hästar som ska ut i premie- och kvallopp före tävlingarna.

Redan kl 16.45 ska Olzons Luring vara med i ett premielopp. Hon startar från spår fem. Klockan 17.05 är det sedan dags för treårige Valles Emile att kvala. Han startar med 20 meters tillägg och har spår 3. Båda hästarna körs av Jonas.

 

2010-08-09: ”Bakis” i Tingsryd på söndag

Idag var det anmälningar till Tingsryd på söndag. Där kommer vi att starta No More Headache i ett Klass I-försök. Det blev ett fjärdespår bakom startbilen och loppet körs över 1609 meter. Det innebär att loppet är ett varv då Tingsryd är en "milebana". Torbjörn Jansson kommer att köra "Bakis" i loppet och förstapriset är 100.000 kronor.

 

2010-08-07: Kaizen tvåa i debuten

Kaizen tvåa i GävleIgår var vi till Gävle där treårige Kaizen gjorde sin tävlingsdebut (målgång till höger). Han skötte sig bra i loppet och 1400 kvar kunde Sören Eriksson trycka sig till spets med Kaizen. I sista sväng tryckte Västerbo Mudcake på och dessa två lämnade de övriga hästarna och duellerade på upploppet. Tyvärr kunde inte Kaizen svara vinnaren sista biten men det blev i alla fall en andraplats på 18,3 och det får vi vara nöjda med i hans debut.

Med till Gävle var även Take Me To The Top som gjorde första starten för oss. Jonas körde själv och hittade tredje par utvändigt. Tyvärr tröt krafterna för hästen lite sista biten och som vi hade lite på känn så behövde han det här loppet i kroppen då han inte startat sedan i januari. Annars var vi nöjda med hur "Toppen" kändes och det här loppet bör ha fört fram honom formmässigt till nästa gång.

I bildgalleriet finns ett bildspel från gårdagen på Gävle, klicka här.

 

2010-08-06: Två i comeback & en debutant i Gävle

Idag tar vi turen till Gävle, som kör eftermiddagstrav med första start 15.00, med två hästar. I lopp 2 gör Jonas comeback i tävlingssammanhang då han kör sitt första lopp för året. Det gör han bakom Take Me To The Top som inte startat sedan 26 januari och nu gör sin första start för oss. Han tränar på bra och var fin i sista jobbet, men då han inte startat på ett tag så kan han behöva loppet i kroppen och vi är klart nöjda om han kan dyka upp på en tredje- fjärdeplats. Han kommer att tävla barfota fram.

I lopp 10 är det dags för treårige Kaizen att debutera. Han klev iväg stabilt i en återkallad start i kvalet och galopperade tyvärr i den giltiga starten, men skötte sig därefter bra. Att det är bakspår nu ökar nog på chanserna för felfri avgång och sköter han sig så är han ett platsbud. Han kommer att tävla med skor runt om.

Nästa vecka på Solvalla har vi en ny premiehäst och en ny kvalhäst. Olzons Luring är det som är med i premieloppet och hon fick spår 5. Treårige Valles Emile är med i kvalloppet och han fick spår 3 på 20 meters tillägg. Jonas ska köra båda hästarna. Håll tummarna för oss på Gävle i eftermiddag.

 

2010-08-04: On Cloud Nine och New Royalty fina på Solvalla

On Cloud NineDet blev en trevlig kväll på Solvalla där stallets båda hästar skötte sig utmärkt. Först var det On Cloud Nine (bilden) som var med i kvalloppet och han knatade runt banan på 20,0. Han gjorde det på ett energiskt och bra sätt och skötte sig fint så det ser bra ut.

New Royalty var på Solvalla för första gången och han skötte sig helt perfekt under kvällen. Han vann sitt premielopp på 28,4 och var jättefin. Det var kul att hästarna var så fina som vi hade hoppats på denna kväll.

Under fliken Webb-TV i menyn ovan går det att kolla på både On Cloud Nine och New Royaltys lopp från ikväll.

Vi har också haft ett trevligt besök från Skåne under tisdagen och onsdagen. Det är uppfödarna New Track, Niclas och Jeanette Olofsson som bland annat fött upp New Royalty och New Proud som är i vår träning, som hälsade på hos oss och hästarna. På bilden nedan står hela gängen tillsammans med New Royalty i stallet i Hemtorp.

New Royalty

 

2010-08-02: Stallnytt

Sofia LindhIdag började Sofia Lindh (bilden) sin anställning hos oss och vi hälsar henne välkommen till Stall Guldstjärna. Sofia är en 19-årig tjej från Sala som har hållit på med hästar sedan hon var en liten flicka. Familjen har haft hästar hemma och Sofia började med ridning och ponnyhästar innan hon övergick till de stora travarna. Hon har gått 3-årig gymnasieutbildning på Wången, vilken hon avslutade i våras. Sofia gillar också att rida hästarna och har montélicens och även körlicens.

Vi har fått in en del nya hästar i stallet. Dessa är:
Inspired Love (2 år e. Love You – Texas Trixi)
Corleone Boko (1 år e. Chocolatier – To The Wire)
Olzons Bodyguard (1 år e. From Above – Kings Venus)
Sa Calobra (1 år e. Scarlet Knight – Ruby Tuesday)

Lämnat stallet har Hyper Viper som lagt tävlingsskorna på hyllan vilket även gäller Wendy Viper. Den sistnämnde har lämnat stallet och är nu betäckt med Even Better Odds. Även A Bit Of Heaven har lämnat stallet då hon har blivit utleasad.

Idag var det anmälningar till Gävles tävlingar på fredag och vi har två som startar där. Det är Take Me To The Top som är med i lopp 2 och som Jonas själv kommer att köra. Sedan är det treårige Kaizen som ska göra sin första start och han kommer att köras av Sören Eriksson.


2010-08-01: Se Olzons Claras kvallopp

Nu kan du se Olzons Claras kvallopp från Gävle i torsdags. Gå in under Webb-TV i menyn ovan så hittar du kvalloppet där.

Vi har också lagt upp lite nya bilder på några av stallets hästar i respektive bildgalleri: Jimmy Weston, Kung Bosna, Magic Rex, No More Headache, Olzons Clara, Olzons Ligist, On Cloud Nine, Powers, Take Me To The Top och Texas Flickan.

 

2010-07-30: Debuten avklarad för Jody May

Olzons ClaraOlzons Clara (bilden) skötte sig fint i kvalloppet på Gävle igår när hon kvalade in på 22,6. Hon sprang med i rygg på hästar och hade inga problem med det.

Sent på kvällen gjorde Jody May sin första start. Tyvärr slog hon på en galopp kort efter start vilket får sättas upp på ”orutinkontot”. Sen gjorde hon ett bra lopp då hon hann ifatt till sista pengen i loppet trots galoppen i början.

Hon visade fin fart efter galoppen då hon sprang i underkant 16,5 sista 1800 meterna och mer än så går inte att begära så här i första starten. Det var synd att hon hoppade i början för det hade varit intressant att se henne utan galoppen igår då hon hade fått en fin position, men vi tar nya tag.

Igår var det anmälningar till Solvalla på onsdag och där har vi en kvalhäst och en som ska gå premielopp. On Cloud Nine är med i kvalloppet (fick spår 5 på tillägg) och i premieloppet är New Royalty med (spår 3) och det är Jonas som kör båda hästarna.

 

2010-07-29: Jody May debuterar ikväll

Igår var vi på Solvalla där två av stallets hästar var med i ett kvallopp. Ida’s Joy kvalade in på 22,1 men tyvärr gick det inte lika bra för Kung Bosna som inte lyckades kvala in. Anledningen till det visade sig vara att han hade slem i halsen då han kollades upp av veterinären efter loppet.

Ikväll åker vi till Gävle där Jody May ska debutera. Hon skötte sig fint i kvalet och har tränat på bra efteråt. Motståndet är som vanligt svårbedömt i sådana här nollopp och bakspår är inte heller optimalt men det rör sig om en fin häst som vi ändå tror ska ha platschans. Hon kommer att tävla med ett helstängt huvudlag och skor runt om.

Med till Gävle åker även hennes hagkompis Olzons Clara som ska vara med i ett kvallopp som körs innan lopp 1.

 

2010-07-26: Flickan oplacerad

Igår hade vi en heldagstur till Axevalla där Texas Flickan startade i sista loppet. Tyvärr gick det inget vidare då hon trots en löpning i andra par utvändigt slutade oplacerad och inte fick några pengar med sig hem. Hon var annars fin i värmningen före loppet och så, så vi får ta nya tag.

 

2010-07-23: Flickan mot Axevalla söndag

Tyvärr har vi tvingats stryka Magic Rex från morgondagens lopp på Axevalla då han har feber. Däremot verkar allt bra med Texas Flickan inför hennes lopp på Axevalla på söndag. Hon galopperade i ledningen senast som slagen men hon hade en infektion i kroppen då så hon var lite nedsatt av det. Hon känns fin i träningen och var bra i jobbet igår. Nu är det första gången hon ska ut mot lite tuffare hästar och vi ligger lite lågt på förhand även om känslan är att hon kan öppna ganska bra bakom bilen. Förhoppningen är att hon ska göra ett bra lopp och tjäna fina pengar.

På onsdag har vi två kvalhästar på Solvalla. Det är Ida´s Joy, som Torbjörn Jansson ska köra, och Kung Bosna som Jonas kör. På torsdag ska treåriga Jody May debutera och det gör hon på Gävle där hon fick spår nio. Torbjörn kör även henne i loppet. Med till Gävle får även Olzons Clara åka för att kvala och där kör Jonas.

Trevlig helg!

 

2010-07-21: Ligisten och Kaizen var på Solvalla

Det gick bra på Solvalla ikväll och båda stallets hästar blev godkända i premie- och kvalloppet. Olzons Ligist tog sig en galopp i första sväng, men efter att han åter kom i trav så sprang han på som han skulle. Han kom i mål på 29,3/2160 meter och han har därmed klarat av premieloppet.

Kaizen, som var med i kvalloppet, klev iväg bra i starten men så blev det omstart. I den giltiga starten så blev det tyvärr galopp i starten, men som tur var kom han i trav efter en bit. Därefter åkte Jonas med i klungan där bak med hästen och utan att pressa Kaizen så kom han i mål 21,1/2140 meter. Galopperna på hästarna var lite olycksfall i arbetet och båda två kom igen bra så det blev en bra kväll på Solvalla.

I bildgalleriet finns det bilder på hästarna från kvällen. Under Webb-TV i menyn ovan går det även att se både premie- och kvalloppet.

 

2010-07-20: No More Headache tvåa trots galopp

Bakis slutade tvåa på Eskils ikväll och han gjorde ett mycket bra lopp. Tyvärr blev det galopp i starten och att han blev nerstruken till innerspåret var inte helt optimalt, men som tur var kom han i trav efter en bit. Sedan gjorde han det jättebra som försökte utmana ledande Vincent du Ling till slut. Vi är mycket nöjda med Bakis insats och han har nu på sina fyra starter efter halsoperationen två segrar och två andrapris.

Imorgon blir det en tur till Solvalla på eftermiddagen. Klockan 16.25 är Olzons Ligist med i ett premielopp och klockan 16.45 ska Kaizen vara med i ett kvallopp.

 

2010-07-20: Bakis på Eskils

Idag blir det en tripp till Eskils då No More Headache startar där. Han var bra senast när han vann och är han lika bra som då är han långt framme även i detta lopp. Han har även fått ett bra läge även om innerspåret så klart kan bli en fälla om han inte håller upp ledningen, men han får hur som helst ett bra lopp. Ikväll blir det skor runt om och som vanligt ett helstängt huvudlag.

 

2010-07-19: Axevalla lördag-söndag

Till helgen blir det nya starter för två av stallets hästar på Axevalla. På lördag startar Magic Rex från spår nio bakom bilen. På söndag är det Texas Flickan som ska starta och hon fick spår sex bakom bilen. Båda loppen körs över 2140 meter och det är Torbjörn Jansson som ska köra båda hästarna.

Redan imorgon är det dags för en tur till Eskilstuna där No More Headache ska starta.

 

2010-07-15: Kval- och premielopp på Solvalla

Nästa vecka återupptas tävlingarna på Solvalla dit det var anmälningar idag. Två hästar startar vi där i kval- och premielopp. Tvåårige Olzons Ligist är med i premieloppet och startar från spår tre i sin volt från 20 meters tillägg. Kvalar gör treårige Kaizen som fick spår två i sin volt. Båda hästarna körs av Jonas.

 

2010-07-14: Nytt rekord av Magic

Idag blev det en sjundeplats för Magic Rex i Lindesberg. Han hamnade långt bak i loppet, sjätte utvändigt och det gick fort hela tiden där framme i täten. Det blev därmed svårt att plocka något över upploppet för Magic som egentligen aldrig kom in i loppet. Det blev i alla fall nytt rekord för honom på 14,0.

Det var anmälingar till Eskilstuna på tisdag idag. Där startar vi No More Headache som fick spår två bakom bilen och som kommer att köras av Torbjörn Jansson.

 

2010-07-13: Lindesberg – here we come again!

Nu är det tisdagkväll och vi laddar inför en tur till Lindesberg igen och deras lunchtrav imorgon. Senast vi var där gick det mycket bra då det blev en dubbelseger till stallet.

Imorgon onsdag är det Magic Rex som ska starta där igen och vi hoppas så klart att han ska upprepa bedriften från senast och vinna. Till skillnad mot då så har han bakspår denna gång, vilket så klart gör det lite mer chansartat. Från ett framspår med spetschans hade det varit en riktigt bra chans, men visst kan han vinna även från detta spår.

Han har tagit segerloppet bra och känns fin i träningen. Senast tävlade han barfota runt om och det gav en bra effekt och det blir samma igen. Liksom senast blir det även ett öppet huvudlag. Lindesberg – here we come again!

 

Jody May kvalar2010-07-06: Jody May inkvalad

Tyvärr gick det inget bra på Solvalla igår för A Bit Of Heaven som slutade oplacerad. Hon tog aldrig riktigt i som hon skulle i loppet och vi får kolla upp om hon är nedsatt av något.

Bättre gick det för Jody May som var med i kvalloppet och hon kvalade in på 20,7/2140 meter.

Bilden är från kvalloppet där Jody May är hästen på innerspår.

Fler bilder från kvalloppet finns i Jody Mays bildgalleri

 

2010-07-05: Galopp för Flickan

Igår var vi till Örebro och startade Texas Flickan. Hon tog planenligt hand om ledningen men i sista sväng så galopperade hon. I det läget var hon dock slagen och hon var inte som bäst denna dag tyvärr. Vi får kolla upp om det är något som felar eller om hon helt enkelt hade en dålig dag.

Ikväll är det Solvalla som gäller där Jody May kvalar och A Bit Of Heaven är med i ett försök till Dam-SM som vi får hoppas att hon kan kvala in till.

 

2010-07-03: Senaste nytt inför Örebro

Det är lördag eftermiddag och solsken skiner och det är varmt och skönt. Imorgon blir det en tur till Örebro där Texas Flickan startar (lopp 8). Hon gjorde ett bra lopp senast där hon höll bra från ledningen och krigade på till mål. Allt verkar bra med henne efteråt i träningen och formen ska vara fortsatt fin. Hon fick ett bra läge, är startsnabb och kommer hon till ledningen ska det vara en bra segerchans.

Lite andra stallnyheter. Ny häst i träning är Persos Peppe. Det är en treåring efter Home Alone och Persos Parma som ägs av Antons Konsult AB i Bro. Lämnat stallet har Ashoka som i fortsättningen tränas av Stig H Johansson.

På måndag har vi två till start på Solvalla. A Bit Of Heaven är med i ett uttagningslopp till Dam-SM. Hon kommer att köras av Jenni H Åsberg i loppet. På måndag kvalar vi även en treåring. Det är Jody May som Jonas kommer att köra i kvalloppet.

Ha en fortsatt trevlig lördag kväll och håll tummarna för Flickan på Örebro imorgon.

 

2010-07-01: Både Magic och Bakis vann i Lindesberg

Magic Rex lederVilken underbart härligt kväll det blev på Lindesberg. Både Magic Rex (i ledningen på bilden) och No More Headache vann sina lopp och det är knappt att man kan tro att det är sant, att det blev en stalldubbel!

Det känns oerhört skönt och det betyder så mycket för oss också nu när vi flyttat till ett nytt stall och får kvitto på att allt fungerar så bra. Båda hästarna vann dessutom oerhört lätt med tussarna kvar och ingen av dem var bottnad i mål.

Magic Rex tävlade barfota runt om för första gången och det fungerade perfekt när han vann på sitt nya rekord 14,8. Bakis vann ett Klass II-försök med 100.000 kr i förstapris. Som sagt en underbar kväll var det och vi ser fram emot fler såna…

Vi vill också tacka så hjärtligt för alla gratulationer som kom på telefon och via sms igår samt här i gästboken.
Stort tack! Det värmer mycket!

Lite bilder från kvällen finns i bildgalleriet, klicka här.

 

2010-06-29: Onsdag = Sommarutflykt till Lindesberg

Imorgon kväll är det dags för en tur till Lindesberg där vi har två hästar till start. I lopp 3 är Magic Rex med och han fick ett bra läge över passande distans och han ska kunna leda sitt lopp länge, kanske hela vägen. Han har inte startat på ett tag och det gör att han är lite svårbedömd, men han känns stark och fin i jobben. Den här gången blir det barfota runt om, vilket har slagit väl ut i jobb så nu är det dags att prova det. Sen avgör vi på tävlingskvällen om det blir ett halvstängt huvudlag som senast eller ett öppet huvudlag.

I ett Klass II-försök, lopp 9, är No More Headache med. Han var struken från en tilltänkt start för några veckor sedan då han hostade lite men det var ingen stor grej. Han känns fin i träningen och var riktigt bra i intervallerna på rakbanan i söndags. Den här gången blir det skor runt om och som vanligt ett helstängt huvudlag. Vi tror att han slutar långt framme i detta lopp och räknar med lite vinstchans.

Båda dessa hästar gör sina första starter sedan vi flyttat till nya gården och det vet man inte hur det påverkar, men båda känns fina och vi har inget negativt att peka på i alla fall.

Idag var det anmälningar till Örebro på söndag och där fick vi med en häst. Det är Texas Flickan som startar från spår sju i voltstart tillsammans med Sören Eriksson i sulkyn.

 

2010-06-28: Bilder från vårt nya stall

Vi har nu uppdaterat billdgalleriet med lite bilder från vårt nya stall Hemtorp på Söderby Gård så ni kan se lite hur det ser ut. Klicka här eller på bildgalleriet i menyn ovan för att kolla på bilderna.

2010-06-24: Två nya hästar i stallet + starter på Lindesberg

Igår var vi och hämtade två nya hästar som vi ska ha i träning. Take Me To The Top heter den ena, en 6-årig hingst som vunnit i 7 av 28 starter och tjänat 177.941 kronor. Den andra heter Powers och är ett 2-årigt sto e. From Above u. Steffi Bob. Båda hästarna ägs av Kenneth Eriksson Screen AB.

Igår var det även anmälningar till Lindesberg på onsdag där vi startar två hästar. Magic Rex är med i ett fyraåringslopp (lopp 3). Han fick spår 2 bakom bilen och distansen är 1640 meter. No More Headache är med i ett Klass II-försök (lopp 9). Han fick spår 6 bakom bilen och distansen är 2140 meter. Båda hästarna körs av Torbjörn Jansson.

 

2010-06-23: Bli delägare i en travhäst!

New Fairytale
Foto: newtrack.eu

Så här ser hon ut, New Fairytale, som det går att köpa andelar i. Det är uppfödarna New Track (Jeanette och Niclas Olofsson) som säljer hästen och du kan läsa mer om New Fairytale på New Tracks hemsida. Bilden har vi fått ifrån New Track. På deras hemsida kan du också se fler bilder på hästen. Klicka här för att få en större bild på New Fairytale.

 

Texas Flickan2010-06-20: En regning men bra dag på Eskilstuna

A Bit of Heaven fick ett bra lopp av duktige lärlingen Kim Möller Nielsen i andra par utvändigt och såg segerfarlig ut i sista sväng. Hon hade också greppet en bit i på upploppet men kunde inte svara två hästar som spurtade förbi sista biten. Hon blev trea men var målfotoslagen om andrapriset. Vi var ändå nöjda med henne och den tunga banan var inte till hennes fördel och hon tvingades gå med skor idag.

Texas Flickan svarade återigen för en fin insats. Hon tog ledningen direkt och sprang där loppet igenom. Hon kämpade på bra men kunde inte stå emot vinnaren sista biten men vi var ändå klart nöjda. Hon fortsätter att utvecklas för varje start. På bilden till höger är det Texas Flickan som värmer upp tillsammans med Jonas.

 

2010-06-19: Jimmy Weston på plats i vårt stall

Jimmy WestonNu är Jimmy Weston (bilden) på plats i vårt stall på Söderby. Vi var och hämtade hästen hos Helmut under lördagskvällen och vi hade även en trevlig pratstund med Helmut där Jimmy Weston varit på rehab träning. Nu ska det bli kul att träna den fyraårige hingsten.

Söndag eftermiddag är det trav i Eskilstuna där vi har två hästar till start. I lopp 6 är A Bit of Heaven med. Det blir första starten i vår regi och det är därmed lite svårt att bedöma henne men hon känns i alla fall jättefin i träningen. Hon har haft tur i spårlottningen och känslan är att hon är bäst när hon är med där framme direkt i loppen. Det ser rätt bra ut på pappret och vi hoppas att hon ska vara med i den främre träffen. Kusken känner henne sen tidigare då han kört henne i lopp.

I lopp 8 är Texas Flickan med och hon känns riktigt fin i träningen. Det är också intressant med springspår och kusken får prova en bit från start då Flickan är gynnad av att vara med i den främre träffen i loppen. Vi hoppas att även hon slutar långt framme.

 

2010-06-15: Två till start i Eskilstuna

På söndag har det blivit dags för nya starter. Det är på Eskilstuna där vi startar två hästar. A Bit of Heaven är med i ett lärlingslopp och körs av Stig H-lärlingen Kim Möller Nielsen som har kört henne två gånger tidigare. Nu blev det spår två i voltstart och distansen är 2140 meter. Den andra hästen som startar är Texas Flickan. Hon fick spår 6 i voltstart och även här är distansen 2140 meter. Torbjörn Jansson ska köra henne.

Imorgon onsdag sponsrar vi ett lopp på Solvalla, lopp 6, som är Stall Guldstjärna lopp. För du som har Solvallas program finns vår annons på sidan 8.

I RST:s (Riksförbundet för Sveriges Travhästägare) tidning som kom ut under elitloppsveckan var det ett mycket bra reportage om Stall Guldstjärna. Det var en bra artikel som är väl läsvärd för er som har den tidningen.

Vi vill också påminna om andelshästen som är till salu. Det är i samarbete med uppfödaren New Track som New Fairytale som det finns andelar till salu i. New Track består av paret Jeanette och Niclas Olofsson som satsar hårt på uppfödningen och får fram fina och bra hästar. Vi har redan två hästar uppfödda av dom i träning hos oss som båda är riktigt fina. Du kan läsa mer om New Track och andelshästen på New Tracks hemsida, klicka här för att komma dit.

 

2010-06-09: No More Headache struken ikväll

Tyvärr blir det ingen start för No More Headache ikväll. Han hostar och vi har därför blivit tvungna att stryka bort honom ur loppet. Det går inte att ta några risker, speciellt inte med den här hästen som är halsopererad. Det var synd, men vi får ta nya tag framöver.

 

2010-06-07: Ligist till fotbolls VM eller...?

På fredag drar fotbolls VM igång. Är det det som har inspirerat Olzons Ligist till att spela boll.

Klicka här och kolla när Olzons Ligist spelar boll.

Hur som helst så verkar han tycka det är roligt, men vilket lag ska trada honom? Han kanske gör sig bäst travbanan ändå. Vi får väl hoppas...

 

2010-06-05: Andelshäst och Corleone för uppträning

I veckan publicerades en artikel på Aftonbladets nätsida trav365 där Ullis var intervjuad. Du har väl inte missat och läst den. Annars kan du klicka här och läsa artikeln.

I samarbete med uppfödaren New Track så finns det en andelshäst till salu. Vi har redan två hästar uppfödda av dom i träning hos oss. Nu har New Track en ettåring till salu som man kan köpa andelar i för 3.750 kronor. Du kan läsa mer om det och hästen på New Tracks hemsida, klicka här.

På Elitauktionen förra helgen köpte Susanne Richter och Kjell Hägg en ettåring vid namn Corleone Boko (e. Chocolatier - To the Wire) för 580.000 kronor. Nu är den på bete, men glädjande nog så kommer den till oss för inkörning och uppträning den 1 augusti.

I fjol tränade vi upp en annan häst åt Richter/Hägg vid namn Fritiof Piraten. En mycket fin individ som gick premielopp i april på ett jättefint sätt. Därefter tog Susanne hem hästen och han tränar fortsatt fint enligt rapporterna.

Ha en fortsatt trevlig lördag kväll och en skön nationaldag imorgon.

 

2010-06-03: In och ut i stallet + en till start

En häst har lämnat stallet och en ny har kommit. Lämnat stallet har treåriga Trottningen som ska tränas av Stig H Johansson. Istället har till vårt stall A Bit Of Heaven kommit från just Stig H. Båda hästarna ägs av Stall H.G.S.

Idag var det anmälningar till Solvalla nästa onsdag och där startar vi No More Headache. Han fick spår fem i voltstart och kommer att köras av Johnny Takter.

 

2010-06-01: Nu har vi flyttat

Då har vi flyttat in i nya stallet på Söderby. Alla hästar är på plats, dom flyttade dit under gårdagen och nu håller vi på att installera oss där. Det känns riktigt bra och vi återkommer snart med mera rapporter.

Karta för att se var gården ligger.

Det är Stall Sisyfos som äger gården, alltså Olle och Jenny Larsson. Klicka här för att läsa mer om anläggningen.

 

2010-05-27: Se bilder från New Prouds premielopp

Igår klarade New Proud premieloppet galant. I hans eget fotoalbum kan du se fler bilder från gårdagen. Klicka här.

Klicka här och se "Prouden" ett varv från mål.

Klicka här och se när "Prouden" springer på upploppet.

 

2010-05-27: New Proud skötte sig utmärkt

New Proud i provstartDet gick alldeles utmärkt i premieloppet på Solvalla igår. New Proud (e. Enjoy Lavec) skötte sig hur fint som helst när han travade runt på 29,2/2160 meter.

Hästen såg lysande ut och "kusken" var mycket nöjd med hästen. Han var precis så fin som vi hade trott att han skulle vara så det ser lovande ut för framtiden.

Fler bilder från premieloppet kommer.


 2010-05-26: New Proud i premielopp ikväll

Ikväll på Solvalla är det dags för ännu en av våra tvååringar att gå premielopp. Det är New Proud som Jonas kör som är med i loppet som startar klockan 16.45.

 

2010-05-24: Härlig söndags utflykt

Jimmy WestonIgår hade vi en trevlig utflykt till Katrineholm. Vi åkte dit tillsammans med Margareta och Lars Uggla för att hälsa på Jimmy Weston som är på rehab träning hos Helmut Tscharnke.

Där visade Helmut oss runt på hans anläggning och vi fick även se Jimmy Weston vattenträna så som han gjort under sin rehabilitering. Därefter fick vi kaffe och en härlig pratstund så det var en mycket trevlig och intressant söndagstur.

Det var första gången vi träffade på hästen och det var en mycket trevlig och fin individ som gillade att man kelade med honom.

Jimmy är fyra år och har bara gjort fem starter innan han skadades. På dessa har han vunnit två lopp, bland annat vann han i Örebro som tvååring på 15,3 1609 meter med bilstart.

Planerna är att Jimmy Weston ska komma i träning till oss i slutet av juni. Vi är mycket glada över att få chansen att träna Jimmy Weston och det ser vi verkligen fram emot.

Klicka på Bildgalleriet i meny ovan eller klicka här och se fler bilder från besöket hos Jimmy Weston igår.

 

2010-05-22: Två tredjepris i Eskils

Det blev två tredjeplatser i Eskilstuna igår. Texas Flickan gjorde det riktigt bra då hon rekordsänkte till 15,4/1640 meter. Hon fullföljde riktigt bra till slut och hon har gått framåt rejält för varje lopp.

Magic Rex startade med 20 meters tillägg och fick ett ganska tufft lopp. Han kopplade greppet på ledaren 300 kvar, men blev lite stum sista biten in mot mål och kunde inte svara två konkurrenter. Två tredjepris under kvällen får vi vara nöjda med med tanke på att hästarna skötte sig bra.

Nä, nu är morgonfikat avklarat så nu får vi gå ut och mocka lite boxar. Vi önskar en trevlig lördag!

 

2010-05-21: Fina chanser i Eskilstuna ikväll

Fredag och ikväll tar vi turen till Sundbyholm, Eskilstuna där vi startar två hästar. Texas Flickan är med i lopp 3 och det var skönt att hon fungerade lika bra i lopp senast när hon vann som hon gjort i träningen före. Efter den starten har hon fått några lugna jobb och hon känns fortsatt fin.

Vi är nöjda med framspår då hon senast visade att hon kan öppna rätt bra. Hon gör nog sina bäst lopp när hon är med där framme, ännu så länge i alla fall, så hon provas säkert för ledningen en bit. Med tanke på den senaste insatsen så ska räknas tidigt även om vi inte riktigt kan motståndet och det på pappret är några som gått hyggliga tider. Flickan kommer som senast tävla med en ”can´t see back-muff” på vänster sida samt skor runt om.

I lopp 5 ska Magic Rex göra sin tredje start för året. Han var väldigt bra senast och var ursäktad att han blev lite stum sista biten. Han är stor i kroppen och hade bara ett lopp i kroppen och blir bättre med några till lopp innanför västen.

Han känns fin efter det tuffa loppet senast och han ska räkans tidigt här trots tillägget. I årets båda starter har han tävlat med öppet huvudlag och skor runt om, men den här gången blir det barfota fram och ett halvstängt huvudlag, vilket gör att han blir lite rappare.

 

2010-05-20: Premielopp på onsdag

Idag var det anmälningar till Solvalla nästa onsdag och där har vi en tvååring som ska ut i premielopp. Det är New Proud (e. Enjoy Lavec) som ska ut och testa på Solvalla-ovalen och det är Jonas som ska köra hästen i premieloppet.

 

2010-05-19: ”Bakis” tapper tvåa på Solvalla

Bakis och UllisDå är vi hemma efter en kväll på Solvalla där vi hade No More Headache till start. Det var hans andra start efter sitt uppehåll och sin halsoperation och han svarade återigen för ett riktigt topplopp.

Det gick lite väl långsamt inledningsvis av loppet för att gynna vår häst, men hans avslutning var riktigt, riktigt bra. Han fick vandra i tredjespår utan rygg sista 700 meterna och knaprade ändå in på vinnarhästen i ledningen hela vägen in mot mål.

Via 1.13 sista rundan så kom ”Bakis” i mål på 15,7/2660 meter och vi kan inte vara annat än mycket nöjda med hästen. Johnny Takter som körde ikväll tyckte också att hästen kändes jättefin och att han gjorde ett strongt lopp.

Nu hoppas vi bara att han får vara fortsatt frisk och fräsch så ska det kunna bli ett riktigt roligt år för den här hästen.

Nästa starter från stallet blir på fredag då Texas Flickan och Magic Rex startar i Eskilstuna. Hoppas stallformen håller i sig då. Stallets fem senaste starter har slutat med placeringarna 2-4-1-1-2, så vi hoppas att det ska bli något liknande på fredag. Vi återkommer med senaste nytt angående dessa starter imorgon eller på fredag morgon.

 

2010-05-19: No More Headache på Solvalla ikväll

Ikväll är vi på Solvalla där vi startar No More Headache. Han var strålande i sin comeback efter halsoperation när han vann direkt. Allt har varit bra i lugna jobb efter det och formmässigt känns han ännu lite bättre och mer taggad nu.

Läget blev trist med bakspår på tillägg och det kan bli en del trafikproblem från det här läget, men vi tror ändå att han kommer att vara med i den främre träffen. Distansen är heller inget som missgynnar honom. Som senast så kommer han att tävla barfota bak och med ett helstängt huvudlag.


2010-05-18: Två till start på fredag

På fredag startar vi två hästar på Sundbyholm utanför Eskilstuna. Texas Flickan, som vann senast, är med i lopp 3 som körs över 1640 meter och hon fick spår tre. Magic Rex, som gjorde en rejäl rekordsänkning senast, är med i lopp 5 och startar med 20 meters tillägg i ett medeldistanslopp. Båda hästarna kommer att köras av Torbjörn Jansson.

 

2010-05-13: Ny häst i träning

Vi har i dagarna fått in en ny häst i träning. Det är fyraårige Kung Bosna (e. Gidde Palema) som närmast kommer från Torbjörn Jansson. Hästen är ostartad men kvalade i fjol i augusti på 23,8. Det var dock ett tag sedan och han måste kvala igen. Kung Bosna ägs av Knutby Krog BE AB i Knutby.

Lämnat stallet har tvåårige Fritiof Piraten gjort. Han har varit hos oss för inkörning och uppträning och gick premielopp i tisdags på 30,5 på ett jättefint sätt. Efter det så åkte han som planerat hem till ägaren Susanne Richter med licens på Romme som nu fortsätter med träningen av Andover Hall-sonen.

I söndags vann No More Headache på Solvalla. På onsdag är det dags för start igen för hästen på Solvalla. Han är då med i V64-2 som körs över 2640 meter och han startar med 20 meters tillägg. Han fick spår åtta i sin volt och kommer den här gången att köras av Johnny Takter.

 

2010-05-12: Texas Flickan vann i Örebro!

Texas Flickan vinner i ÖrebroStallet tog en ny seger när Texas Flickan vann i Örebro igår. Vad härligt med ännu en seger och Flickan sprang igår som vi hade hoppats på och som hon gör i träningen. Trots ett femtespår i volt kunde Torbjörn Jansson köra till spets och hade hon inga större problem att vinna.

Via 16,5 sista varvet så vann Flickan på 18,4. Det var skönt att hon visade samma takter i lopp som i träningen och hon vann med krafter kvar så det bådar gott för framtiden.

Med till Örebro var även tvåårige Fritiof Piraten som gick premielopp. Han skötte sig jättebra när han sprang runt på 30,5/2160 meter i jättefin stil.
                                                                                                                                                                                                     Texas Flickan vinner. Bild: atg-live.

2010-05-11: Flickan startar i Örebro ikväll

Ikväll åker vi till Örebro med en starthäst och en premiehäst. Texas Flickan är med i lopp 2. Hon agerade trögt i debuten och sprang inte så bra som vi hade hoppats på. Hon har tränat bra efter det och i träning har hon visat jättefin fart.

Agerar Flickan i loppet ikväll som hon gör i träningen så kan hon sluta bland dom tre, men tills hon visat samma takter i lopp som i träningen så ligger vi lite lågt. Ikväll så ändrar vi från det helstängda huvudlaget som hon hade senast till ett öppet huvudlag och eventuellt kan det även bli barfota bak.

Före Flickans start så premieloppar Fritiof Piraten som har tränat på bra inför premieloppet.

Igår publicerades också en artikel med Ullis på travnet.se. Klicka här för att läsa den om du inte redan gjort det.

Vi har också lagt in en del nya bilder på flera av hästarna i respektive hästars bildgalleri samt även uppdaterat lite bilder på Hästar i stallet.

Glöm heller inte att spana in den senaste månadsrapporten.

 

2010-05-09: "BAKIS"  VANN PÅ SOLVALLA IDAG! VILKEN COMEBACK!

Bakis vinst på SolvallaDär satt den! Årets första seger tog vi idag på Solvalla och den satt grymt skönt. Vilken comeback han gjorde No More Headache, eller som han kallas "Bakis"!

Han gick ut och vann överlägset på 14,9 över 2140 meter med Johnny B Karlsson i sulkyn. Sista 700 avverkade han på strax över 11,5 och det med tussarna kvar i öronen. Härligt! :):)

Det var skönt också att få ett kvitto på att den halsoperationen som han gjorde i februari blev lyckad och gav ett så bra resultat.

På bilden delägaren Christer Dahlqvist, "Bakis" och Jonas.

Ikväll njuter vi av den här segern och laddar om inför en ny vecka!

 

2010-05-08: Comeback för "Bakis" + ny månadsrapport

Imorgon startar vi No More Headache på Solvalla som gör comeback efter sin halsoperation. Han har på Solvalla tränat 17/1600 meter på ett bra sätt. Tyvärr hade han otur i spårlottningen och fick ett skitspår. Från det här läget måste det klaffa mycket om man ska vinna loppet och med tanke på att det är comeback så får han nog en snällare löpning denna gång och så får vi hoppas att han kan gå en trudelutt till slut.

Kanske räcker det ändå till en placering bland de tre med tanke på hans bra grundkapacitet. Vi har ju också en bra kusk för de här sammanhangen i Johnny B Karlsson. Som vanligt tävlar han med ett helstängt huvudlag och eventuellt blir det barfota bak.

Vi har idag också publicerat en ny månadsrapport. Det är rapporten för april. Klicka här för att läsa den eller gå in under månadsrapport i menyraden ovan.

Under eftermiddagen tog vi en tur till Söderby Gård för att kolla in vårt nya stall som är under uppbyggnad. Det börjar nu bli klart och här kommer några bilder från det:

SöderbystallSöderbystall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Söderbystall

 

2010-05-06: Texas Flickan startar i Örebro

På tisdag så startar Texas Flickan i Örebro. Hon fick spår fem i loppet som körs över 2140 meter med voltstart. Det är Torbjörn Jansson som kommer att köra Flickan. Förstapriset i loppet är 15.000 kronor. Med till Örebro åker också Fritiof Piraten som ska gå premielopp. Han fick spår fyra och premieloppet startar kl 17.50.

 

2010-05-04 (kväll): Vilken rekordsänkning av Magic Rex

Magic Rex gjorde ett jättebra lopp i Eskilstuna idag, men trots att han sänkte sitt rekord med 1,9 sekunder till 14,9 över 2140 meter räckte det "bara" till en fjärdeplats. Man kan säga att det blev ett tufft lopp idag för det gick undan i loppet.

Det var trots allt bara hans andra start i år och vi var mycket nöjda med hästen och Tobbe Jansson som körde tyckte att hästen kändes fräsch och fin. Hästen gick i alla fall en fantastisk tid och nu är det bara att se framåt och ta nya tag.

 

2010-05-04 (morgon): Magic Rex startar på lunchtravet idag

Idag startar Magic Rex på lunchtravet i Sundbyholm. I årsdebuten senast hade han bakspår och som det kan göra från sådana lägen strulade det en del. Han spurtade sedan bra över upploppet och var inte långt efter vinnaren i mål och han har känts bra i lugna jobb efter det.

Tyvärr blev det bakspår igen vilket är synd då han är startsnabb bakom bilen. Vi får hoppas att det löser sig bättre denna gång än senast och han är tillräckligt bra för att vinna loppet. Från det här läget får vi dock vara klart nöjda om han är på en plats. Som senast tävlar han med skor runt om och ett öppet huvudlag.

Igår lämnade två hästar stallet. Det var Piova Kronos och Knick Ovel.

Vi hade lite hästägarbesök igår då Anita Olzon var och hälsade på sina hästar och gav dom äpplen och morötter.

Igår var det även anmälningar till Solvalla på söndag. Där fick vi med No More Headache i ett amatörlopp och Johnny B Karlsson ska köra hästen. Tyvärr så blev det ett trist spår igen, spår 12…

Håll nu tummarna för Magic på lunchtravet!

 

2010-05-01: First Eleven L. till Stig H

First Eleven L. var Norges bästa treåring med seger i Kriteriet och Oaks hemma i Norge 2008. Hon har vunnit i nio av sina tio starter, men åkte sedan på en skada. Hon har varit hos oss som konvalescent och sedan för uppträning och det har gått bra.

Igår kväll åkte vi till Stora Alby där vi som planerat lämnade First Eleven L. till Stig H Johansson som ska träna hästen i fortsättningen. Vi önskar kretsen kring hästen lycka till framöver.

 

2010-04-29: Piova diskad – Jody smällfin i snabbjobb

Igår var vi på Solvalla med två hästar. Piova Kronos var med i ett kvallopp, men det gick tyvärr inget bra. Hon var nyligen väldigt fin i ett banjobb inne på Solvalla och hon var lugn och jättefin i värmningen igår. I kvalet fungerade hon dock inte och galopperade efter 400 meter och fick det inte att stämma sedan och det var en besvikelse för oss att det inte fungerade i skarpt läge. Nu får vi ta en funderare på vad vi ska hitta på för att det ska fungera nästa gång.

Med in till Solvalla var även Jody May som fick ett snabbjobb före tävlingarna. Vi har varit väldigt nöjda med hur hon skött vinterträningen och av jobbet igår att döma så har hon tagit till sig det bra. Hon sprang 20,5/1600 meter med 19,5 sista varvet och såg smällfin ut. Det var riktigt roligt.

Nästa start från stallet blir på tisdag då Magic Rex är med i lunchtravet på Sundbyholm, Eskilstuna. Han är med i lopp 2 fick spår 9 bakom startbilen och det är Torbjörn Jansson som ska köra Magic i loppet.

 

2010-04-26: Vi hämtade ett mirakel i helgen

Olzons MirakelI helgen var vi i Österbybruk och hämtade en ettåring som ska vara i träning hos oss. Hon heter Olzons Mirakel (e. From Above – Sunbird Denice). Det var första gången som hon fick ut och åka transport, men det gick bra och hon har nu blivit hemmastadd i sin nya bostad.

Det är Lars Linderberg och Anita Olsson som äger Olzons Mirakel (bilden) och dom har sedan tidigare ytterligare tre Olzon-hästar hos oss, bland annat Mirakels ett år äldre syster Olzons Luring (e. Express It).

 

2010-04-23: Ingen Romme för Flickan

Tyvärr blev det ingen start för Texas Flickan ikväll. Hon hade lite förhöjd temp och vi var så klart tvungna att stryka bort henne, men det är ingen större fara med henne.

 

2010-04-22: Piova Kronos kvalar på Solvalla

På onsdag på Solvalla kvalar toppstammade Piova Kronos (e. Viking Kronos – Pine Dust). Hon är med i kvalet som startar kl 17.05. Hon fick spår fem och kommer att köras av Örjan Kihlström.

Håll nu tummarna för Texas Flickan på Romme imorgon kväll.

 

2010-04-22: Bakis och Valle gick fort på Valla

Igår var vi en sväng till Solvalla med två hästar som fick gå snabbjobb före tävlingarna och det var två trevliga besked vi fick. No More Headache sprang 1.17/1600 meter på ett bra sätt och det kändes att han gått framåt från förra Solvalla-jobbet. Veterinär Ekfalk kollade också halsen på hästen 20 minuter efter jobbet och det såg riktigt bra ut. Även det var alltså mycket positivt.

Treårige Valles Emile var för första gången på Solvalla och det tyckte han var väldigt roligt. Han sprang ensam 1.23/1600 meter i lite flegmatisk och valpig stil, men rörde sig bra och sammantaget var det klart positivt arbete av hästen.

Vi var kvar på tävlingarna en stund innan vi åkte hem. När vi åkte hem var det snöstorm och marken var vit när vi kom till Almunge. Är vintern här igen…?

 

2010-04-21: Flickan startar på fredag

Nästa start från stallet blir på fredag på Romme. Där är Texas Flickan med i första loppet och tyvärr blev det samma trista läge som i förra starten, spår 12… Hon har i alla fall tränar bra efter förra loppet och vi hoppas på lite flyt i loppet denna gång. Det är åter Torbjörn Jansson som kör.

 

2010-04-17: Ivan Tilly till Stig H

Igår eftermiddag åkte vi till Stora Alby där vi lämnade tillbaka Ivan Tilly till Stig H Johansson. Hästen har varit hos oss för uppträning efter sin konvalescens och planeligt är hästen nu tillbaka hos Stig H. Vi önskar de inblandade kring hästen lycka till framöver.
 

2010-04-16: Fina träningsjobb på Solvalla

Idag har fyra av stallets hästar varit på Solvalla och tränat. Piova Krons och Texas Flickan sprang 18,5/1600 meter tillsammans. Piova var riktigt positiv idag och planerna är att hon kommer att kvala inom två veckor. Det ska bli kul att börja starta den här fartfyllda märren. Flickan sprang lätt och fint i dagens jobb och visar i träningen att hon kan springa fort. Hon kommer ut till start inom en snar framtid.

Det andra paret ut var Knick Ovel och Olzons Clara som tränade 22,5/1600 meter på bra sätt. Ove visar i de här jobben att han går framåt hela tiden och idag var han klart plusbetonad. Både han och Clara kommer att fortsätta jobba på hemmavid den närmsta tiden.

Vi önskar er kära läsare en trevlig helg!

 

2010-04-15: Magic Rex tvåa på Solvalla

Magic Rex slutade tvåa i sin årsdebut på Solvalla igår och vi var klart nöjda med hästens insats. Han hamnade en bit bak och det gick för sakta första varvet, 1.21, men han avslutade bra över upploppet och gick med full fart över mål. Det båda fint inför fortsättningen på denna säsong.

 

2010-04-13: Vi kommer att flytta till Söderby Gård

StallDet är nu klart att vi ska flytta vår verksamhet från Seglinge till Söderby Gård vid Odensala, strax norr om Märsta där stall Sisyfos håller till med sin verksamhet. Se karta här.

Våra hästar kommer att flytta in i ett nybyggt stall på gården sista veckan i maj. Bilderna är från uppbyggnaden av stallet tidigare i vintras.

Det känns som ett jättelyft för vår verksamhet och det ska bli jättekul att få samarbeta med hårdsatsande stall Sisyfos som manageras av Olle och Jenny Larsson. Det känns otroligt inspirerande.
Klicka här och kika in på Sisyfos hemsida.

Onsdag kväll startar vi Magic Rex på Solvalla som årsdebuterar i lopp 11. Han var fin i sista jobbet i söndags och känns bra förberedd inför onsdagens start. Se också tidigare rapporter från hans två banjobb på Solvalla.

Tyvärr blev inte spåret vad vi hade hoppats på och det hade varit optimalare Stallmed ett framspår. Vi tror att han kommer att göra ett bra lopp och han ska kunna dyka upp på en framskjuten placering och ett sunt platsbud är det.

Det är kul att Magic är tillbaka på tävlingsbanan och vi tror att han kommer att få en fin säsong i år.

Vi kan också rapportera att Cash or Credit har lämnat stallet. Tyvärr visade det sig att hans halsproblem kvarstår även efter halsoperationen vilket är mycket tråkigt. Det här är en häst som vi verkligen gillar och han vann sex lopp för oss varav fem segrar togs i rad så han gav oss mycket glädje.

Nu laddar vi om inför en ny arbetsdag imorgon och en förhoppningsvis härlig kväll på Solvalla. Väl mött där.

 

2010-04-08: Magic Rex gör årsdebut på onsdag

Idag var det anmälningar till Solvalla på onsdag och där startar vi Magic Rex i amatörloppet. Han fick spår tio och kommer att köras av Johnny B Karlsson. Det blir årets första start för både häst och kusk. Magic Rex tränade på Solvalla igår, läs rapporten från gårdagen nedan. Loppet på onsdag, som är lopp 11. körs över 2140 meter med bilstart och förstapriset är 25.000 kronor.

 

2010-04-07: 1.16-jobb av Magic på Solvalla

Magic RexUnder eftermiddagen var vi till Solvalla dit vi hade med oss två hästar som gick fort före tävlingarna. Magic Rex (bilden) sprang 1.16/1600 meter på ett mycket bra sätt och han kommer att anmälas till Solvalla nästa vecka.

No More Headache sprang enligt planerna 1.22,5/2100 meter och det var också bra. Det här var hans första riktigt snabba jobb efter hans halsoperation som har gått bra.

Han återhämtade sig också precis som vi hade hoppats på efter jobbet och låg bra i puls så det var klart positivt. Planerna är att han kommer att få åka in till Solvalla och gå ett jobb igen om två veckor.

 

2010-04-06: Nya Solvalla-jobb imorgon

I söndags lämnade M.T.Danny Boy vårat stall. Han åkte till Ulrika Rehn, amatörtränare på Solänget.

Imorgon åker vi in med två hästar till Solvalla för snabbjobb före tävlingarna. Det är Magic Rex och No More Headache som kommer att gå varsina jobb där.

 

2010-04-03: Texas Flickan slutade femma

Flickan värmerTexas Flickan gjorde sin tävlingsdebut på Sundbyholm igår och det blev en femteplats på 19,8.

Hon skötte sig godkänt men sprang inte riktigt lika bra som vi hade förväntat oss och hon agerade lite väl trögt i loppet. Vi får tränar på och göra ett nytt försök snart igen. 3.000 kronor fick Flickan för sin femteplats. Bilden är från första värmningen då Jonas värmer henne.

Vi har även lagt ut ett bildsvep från gårdagen på Sundbyholm. Klicka på Bildgalleriet för att kolla in det eller klicka här.

 

2010-04-01: Senaste nytt inför Långfredan

PåskkycklingarImorgon är det Långfredag och då tar vi en tur till Eskilstuna för att starta Texas Flickan på Sundbyholm. Allt verkar bra med henne inför starten imorgon. Hon gick intervaller på rakbanan i tisdags och allt var som det skulle. Spår 12 var ju inte vad vi hade hoppats på och läget drar så klart ner chanserna en del. Motståndet i sådana här lopp är svårbedömt, men vi är nöjda med vår häst och tror att hon kan vara med bland de tre om det klaffar med löpningsförloppet.

Glöm inte att kolla in den senaste månadsrapporten om stallets hästar.

Vi vill också önska alla en riktigt Glad Påsk!

 

2010-03-30: Ny månadsrapport finns ute nu

Det blev tyvärr ingen månadsrapport i februari, men nu har vi påtat ihop en rapport för det som hänt i februari och mars. Den nya månadsrapporten finns nu publicerad med lite information om dagsläget för stallets hästar. Ha en trevlig läsning, klicka här.

 

Flickan och Plutten2010-03-27: Debut på Sundbyholm

Idag var det anmälningar till Sundbyholm, Eskilstuna på långfredagen.

Där kommer Texas Flickan att debutera i lopp 10. Tyvärr hade hon ingen tur i spårlottningen då det blev spår 12. Torbjörn Jansson ska köra henne i loppet.

Bilden här bredvid är från snabbjobbet på Solvalla i onsdags som hon gick tillsammans med Scratch My Back (till vänster). Bilden är tagen av Olle Larsson.

 

2010-03-25: Många fina snabbjobb på Solvalla

Idag var vi inne på Solvalla och körde fort med sex hästar och så här gick det:

Olzons Clara var kanonfin i ett 1.24-jobb där hon avslutade med 1.21 sista varvet. Utvändigt om sig hade hon Ida’s Joy som blev lite seg till slut, men som ändå var positiv efter att ha travat utvändigt om Clara. Ida höll sig lugn och travade bra.

Knick Ovel var jättefin men snubblade tyvärr till på upploppet i avslutningen och slog på en galopp. Han såg väldigt fin ut före det och vi var nöjda med honom i detta 1.23-jobb trots galoppen. Utvändigt om sig hade Ove Magic Rex som var bländade fin idag. Han avslutade med 1.21 sista 1000 och bara pullade runt utvändigt. Det såg faktiskt ut som om han ägde banan idag…

Ashoka provade vi barfota fram idag, men han blev lite rullig av det och det gick lite som på nålar till slut och han landade på 1.25-tempo. Piova Kronos sprang ett 1.22-jobb och hon var stark på det. Att Ashoka blev rullig berodde på att han gick barfota fram men vi får ta och kolla upp honom ändå för säkerhets skull.

På det stora hela är vi riktigt nöjda med hästarna idag och även de två som tränade på Solvalla igår och det känns nu att hästarna är på gång igen. De har fått mycket mängdträning och tung snöpulsning under vintern och behöver lite tempojobb för att komma igång mot startklar form.

Det var en väldigt rolig dag på Solvalla då många av hästägarna var på plats och bevakade sina hästar i jobben. Alltid kul och trevligt att se så många av er på plats.

Ett trevligt gästspel gjorde även Johnny B Karlsson som hjälpte oss att köra fort med hästarna idag och vi tackar så mycket för hjälpen och hoppas att det kan bli flera gånger framöver.

 

Plutten och Flickan2010-03-24: Texas Flickan mot start

Ikväll var vi på Solvalla och körde snabbjobb med två hästar. Först fick Scratch My Back springa 1.22/1600 meter och det gjorde han på ett bra sätt och vi var nöjda med honom. Han kommer allt närmre att vara startklar, men ännu fattas lite dit och han får tränat på ett tag till.

Sedan sprang Texas Flickan 18,5/1800 meter och hon kändes stark och bra på det så det var ett positivt jobb. I och med dagens fina jobb så siktar vi på att starta henne under långfredagen, nästa helg.

På bilden är det Texas Flickan som är invändigt och Scratch My Back utvändigt. Bilden är tagen av Olle Larsson.

Nu laddar vi om och kliver upp tidigt imorgon bitti. Då åker vi in till Solvalla med sex hästar som ska få träna där inne. Vi återkommer imorgon med hur det gick.

 

2010-03-23: Två till Solvalla imorgon

Vi tar med oss två hästar in till Solvalla imorgon som ska få varsitt snabbjobb före tävlingarna. Det är Texas Flickan och Scratch My Back. Dom kommer att gå var för sig och Texas Flickan kommer att få ett skarpare test för en eventuell start under Påskhelgen.

 

2010-03-21: Nu är uppdatering igång igen

Söndagkväll och vi är åter igång med uppdatering på sidan igen. Vi har haft lite tekniska problem på slutet, men nu är vi igång igen och det ska inte behöva dröja så länge mellan uppdateringarna framöver.

Som många andra tränare och stall har även flera av våra hästar haft bekymmer med karlederna. Det är märkligt att det har kommit nu med tanke på den fina vinter och de bra förhållandena som varit. Men det verkar vara någon form av karledssjuka som går runt i stallarna. Klicka här och läs en utförlig och bra artikel med Stig H Johansson som berättar mera om karledssjukan och vad det innebär.

Igår lördag hade vi besök från Norge då First Eleven L.:s ägare Kjell Arne var här och hälsade på oss och sin häst. First Eleven L. har skött uppträningen som vi önskat och hon har nu övergått till fas två i uppträningen. Hon har börjat gå heat på rundbanan och det ser bra ut. Längre fram under våren kommer hon som planerat att övergå till Stig H Johanssons träning.

Idag hade vi även besök av Hans och Anita Andersson som hälsade på sin häst Ivan Tilly som också tränar på som han ska.

Lite mer hästnytt så har No More Headache varit på återkoll efter sin halsoperation och det såg mycket bra ut och läkningen hade gått bra. Det innebär att hästen har kunnat börja träna igen vilket känns bra.

På onsdag har vi planerat att åka in till Solvalla och låta två av våra hästar springa ett snabbjobb före tävlingarna och på torsdag förmiddag tänkte vi åka in med sex hästar till Solvalla.

Vi jobbar också på en ny månadsrapport. Ja, vi vet att februari månadsrapport inte har publicerats tyvärr, men då snart mars månad är över så slår vi ihop februari och mars. Vi siktar på att publicera en ny månadsrapport i slutet av denna månad.

Häromdagen började man se lite vårtecken, men idag var det vinter igen! Det har toksnöat hela dagen och en decimeter nysnö ligger nu på marken. Vintern är lång…

Nu börjar klockan bli sen så nu väntar bingen snart innan en ny vecka tar sin början.

/Ullis & Jonas

 

2010-03-06: Tårta idag

 Idag fyller Jonas år. Ett stort grattis på födelsedagen önskar jag, katterna och alla stallets hästar!

/Ullis

 

2010-03-05: Träningsdag på Solvalla

 Bilden: Kaizen i snabbjobb på Solvalla

Igår torsdag var vi på Solvalla och körde snabbjobb med sex av stallets hästar så det var en trevlig dag. Hästarna som var där och fick känna på Solvalla-ovalen var:

* On Cloud Nine och Olzons Clara som tillsammans fick springa 1.29/2000 meter på bra sätt. Extra plus för On Cloud Nine då detta var första gången han sprang på Solvalla-banan.

* Piova Kronos fick springa 1.25/1600 meter tillsammans med Scratch My Back. Härligt att Piova är tillbaka på banan efter sin knäoperation och även Scratch My Back som det har strulat med länge.

* Kaizen och Ashoka fick gå ensamma i sina jobb var för sig. Kaizen knatade runt på 1.22/1600 meter. Ashoka sprang 1.22 första varvet men då han inte kändes bra så togs han upp och hans jobb fick avbrytas. Veterinär Roneus var på plats i stallet på Seglinge på kvällen och kollade halsen och det visade sig att Ashoka hade en halsinfektion. Även Kaizen hade en lindrigt röd och hade lite slem i halsen så även han var lite nedsatt i gårdagens jobb.

Trevlig var det också att se flera av hästägarna som var på plats och tittade på sina hästar och hälsade på oss på Solvalla. Sånt är alltid skoj.

Slutligen vill vi rikta ett stort och varmt tack till vår veterinär Nils Roneus och hans assistent Monica Lindström-Rydstrand för deras otroliga service.

 

2010-02-22: Montéstart på söndag

På Solvalla på söndag ska Hyper Viper starta. Han ska då prova lyckan i ett montélopp tillsammans med Jenni Åsberg i sadeln. Hyper Viper är med i lopp tre och fick spår två och distansen är 2140 meter.

 

Ashoka Jonas Solvalla2010-02-18: Texas Flickan kvalade på Solvalla

Texas Flickan kvalade på Solvalla igår kväll och det gick bra. Hon knatade runt banan på 20,5/2160 meter med strax under 1.19 sista varvet. Hon uppträdde fint och bra både före och under loppet.

Med in till Solvalla hade vi även Ashoka (bilden) som före kvalloppet fick gå ett snabbjobb. Han sprang strax under 1.22/1600 meter med 19,5 sista varvet. Det gick bra och han kommer allt närmare ett kvallopp.

 

2010-02-15: Lösa benbitar bortplockade på "Luringen"

Idag har tvååriga Olzons Luring varit på Hästsjukhuset på Solvalla där hon har opererats för lösa benbitar i hasen och bakkotan vänster bak. Det innebär att hon kommer att få ta det lugnt en månad, men ingreppen är en rutinsak.

Det ingår också i våra rutiner i stallet att friröntga alla unghästarna och att eventuella lösa benbitar plockas bort i ett tidigt skede. I och med att Olzons Lurings lösa benbitar nu är bortplockade så är stallets samtliga unghästar friröntgade.

Idag har även tvåårige New Royalty fortsatt sin träning framför vagn och det går fortsatt bra och han är snäll och fin.

 

2010-02-12: Inga pengar för Hyper Viper

Fredagkväll och klockan är strax före midnatt och vi har nyss kommit hem från kvällens tur och retur resa till Eskilstuna. Vår egen ägda Hyper Viper startade på Sundbyholm ikväll, men fick tyvärr inga pengar med sig hem. Han fick ett lopp som tredje- fjärdehäst på innerspår och på upploppet såg det ut som att han skulle kunna bli femma, sexa och få en peng med sig hem, men tyvärr blev han förbispurtad precis före mål om sista pengen. Det är bara att ta nya tag. Nu säger vi godnatt och önskar er läsare en trevlig helg.

 

2010-02-11: Kvallopp för Texas Flickan

Idag hämtade vi hem No More Headache från Solvallas hästsjukhus där han opererades tidigare under torsdagen (se gårdagens rapport nedan). Operation hade gått bra så nu hoppas vi på ett snabbt tillfrisknande.

På onsdag har det blivit dags för en av stallets hästar att kvala. Det är Texas Flickan som Jonas ska köra. Dom fick spår sex på 20 meters tillägg. Texas Flickans kvallopp startar klockan 17.05.

 

2010-02-10: Operation för No More Headache

No More Headache har inte löpt upp till våra förväntningar i de senaste två starterna och vi tycker att han har underpresterat. Därför var hästen idag inne på Solvalla för undersökning av halsen hos veterinär Anders Ekfalk där hästen genomgick ett körprov med kamera.

Ekfalk hittade också ett fel på hästen som är orsaken till att No More Headache underpresterat i loppen. Därför kommer han att genomgå en operation för det under morgondagen. Ekfalk berättade att det är väldigt bra prognos på den här typen av skada och att konvalescenstiden bara är en månad. Det är skönt att vi hittat felet till varför han har underpresterat i de senaste starterna.

 

2010-02-09: Worri har lämnat stallet

Igår måndag, på eftermiddagen, lämnade B.W.T.Warrior stallet och vår träning.

 

2010-02-08: Ny start på fredag

På fredag kommer Hyper Viper till start igen. Idag var det anmälningar till Eskilstuna fredag och han kom med i ett lopp över 2.640 meter. Det blev spår två i voltstart och Sören Eriksson kör stallets maskot på fredag.

 

2010-02-07: Första gången med vagn

New Royaltykaizen on cloud nineInkörningen av tvåårige New Royalty (bilden till vänster) går vidare och i fredags så fick han ha vagn på sig för första gången. Det gick bra och han skötte sig fint med vagn på. Alltid kul när det går så bra med unghästarna.

Idag hade vi besök av Kaizens ägare. Dom fick se Kaizen och On Cloud Nine gå ett jobb på rundbanan (bilden till höger) och sen blev det fika med bullar som dom hade med sig. Trevligt, trevligt och gott var det.

Det var en skön dag med klart och fint väder och man fick se solen hela dagen.                    Foto: Ola Jansson
Det känns som det var ett tag sedan…

 

Texas Flickan2010-02-04: Bra snabbjobb av Texas Flickan

Det gick inte som vi hade tänkt oss igår på Solvalla då No More Headache slutade oplacerade och han underpresterade tyvärr igen. Precis som efter förra loppet blåste han ovanligt mycket efteråt och nu måste vi gå till botten för att se vad som kan fela på hästen.

Något som däremot var roligt igår var Texas Flickans (bilden) uppträdande på Solvalla och i snabbjobbet. Jonas körde 1.19/1600 meter med 17,5 sista varvet på den moddiga banan och det sprang hon hur lätt som helst utan sällskap.

Det var mycket roligt. Vi var mycket nöjda med henne och det fanns luft kvar under vingarna i det här jobbet. Hon uppträdde dessutom förnuftigt och var inget stressad av banmiljön så det var roligt.

 

2010-02-03: Worri är struken ikväll

B.W.T.Warrior kommer inte till start ikväll. Han är struken på grund av ett kommande tränarbyte, vilket vi fick reda på sent igår kväll.

No More Headache kommer i alla fall till start och med honom in till Solvalla åker även Texas Flickan. Hon kommer att gå ett skarpare jobb före tävlingarna.

 

2010-02-02: Två platschanser på Solvalla imorgon

Imorgon på Solvalla startar vi två hästar, båda på V64. No More Headache var vi nöjda med senast då han gjorde ett bra lopp från en svår position i loppet. B.W.T.Warrior kändes fin som vanligt senast men 300 kvar slirade han till på den moddiga banan som var på Romme och därav galoppen. Normalt är han travsäker. Efter det avslutade han bra igen och var nära att hinna fram och bli trea ändå.

Båda hästarna har tränat på fint efter det och ska vara i bra form. Båda har lite chansartade lägen imorgon och vi får hoppas att dom har lite tur den här gången för det ska väl kunna stämma till någon gång?

Båda har absolut platschans och skulle det klaffa i loppet och om dom har turen på sin sida så kan det nog bli någon seger också, men i första hand är det sunda platschanser. Imorgon kan vi nog plocka ur brodden ur framskorna på båda, annars är inga ändringar planerade. Alltså:

No More Headache helstängt huvudlag, skor runt om, brodd bak och B.W.T.Warrior öppet huvudlag, skor runt om, brodd bak.

Nu kör vi och ni håller tummarna!

 

2010-02-01: Månadsrapport

Som ni kan notera i menyraden ovan så har vi lagt till ytterligare en rubrik som vi kallar för månadsrapport. Här tänkte vi berätta om dagsläget med stallets hästar och tanken är att ha en liten genomgång efter varje månads slut. Så kika in och ta en koll på årets första rapport. Trevlig läsning.

Uteboxar 

2010-01-31: En söndagsrapport

Cash or Credit har i veckan friskförklarats från sin hjärtmuskelinflammation så det var ett glädjande besked. Hjärtmuskelinflammationen upptäcktes i samband med filmning av halsen under körning då man konstaterade ett problem i svalget som hämmar luftintaget. Nu när hjärtat ser bra ut så sätts behandling in för halsproblemet som vi hoppas också ska få ett lyckat resultat.

I veckan har också Trottningen opererats i ett framknä och hon får nu ta det lugnt i cirka två månader.

Idag tränade B.W.T.Warrior och No More Headache inför starterna på Solvalla på onsdag. De fick träna i sex intervaller på rakbanan och båda hästarna kändes bra, så nu ser vi fram emot on    

                                                                                                    

2010-01-28: Dags för nya starter                                                       Våra uteboxar med innebelysning, här tittar On Cloud Nine ut.

Som ni förstår av rubriken ovan så har vi nya starter på gång för stallet.
Det är på Solvalla på onsdag som både No More Headache och B.W.T.Warrior ska starta och båda hästarna är med på V64.

Först ut är No More Headache som fick spår nio bakom startbilen (2140m) och som ska köras av Sören Eriksson. B.W.T.Warrior fick spår åtta i voltstart (2140m) och han ska köras av Torbjörn Jansson.

2010-01-26: More Sea har lämnat stallet

Efter försäljning har More Sea lämnat stallet. Den nya ägaren var här och hämtade hästen i söndagskväll och vi kan bara önska dom lycka till i framtiden.

 

2010-01-22: Eftersnack Romme fredag

Utflykten till Romme denna fredagkväll gav två fjärdepris, men vi kan inte vara missnöjda med hästarna som trots det svarade för bra prestationer.

Bakis laddar inför loppNo More Headache (bilden) försökte Sören avancera med varvet kvar, men han fick sent svar och fick ta upp "Bakis" lite. Sen gick hästarna framför inte framåt speciellt mycket så på långsidan fick Sören vrida på i fjärdespår och där ute fick han vandra resten av loppet utan rygg. Han höll i alla fall bra och var inte så långt borta från tredjepriset.

B.W.T.Warrior hade också dåligt utgångsläge och fick börja avancemanget långt nere från kön. I utgången av svängen så galopperade han då han fick lite för dåligt fäste och Sören sa att han slirade till på den lite moddiga banan. Worri kom dock i trav igen i början på upploppet och kunde spurta till sig fjärdeplatsen och var målfotoslagen av trean. Sören trodde att Worri hade varit tvåa utan galoppen men åt vinnande Notice var det inget att göra denna kväll.

Hyper Viper kördes invändigt, men 600 kvar blev det tvärstopp framför honom då en häst tröttnade och han drogs bakåt bland de sista och sedan kunde han inte ta något. Han travade i alla fall bra och kändes fin tyckte Sören så vi får hoppas att han kan komma med i lopp snart igen.

Sammantaget så var hästarna fina och presterade bra, men vi hade lite för dåliga spår och inte det där flytet man behöver från dessa lägen för att vinna, men vi kommer igen.

Trevlig helg önskar Ullis & Jonas

 

2010-01-21: Ny tjänst - Webb-TV:

Nu har vi lagt till en ny rubrik i menyraden ovan - Webb-TV. Det är också precis vad det låter. Där kommer vi lägga ut intervjuer och filmsnuttar då och då och nu finns en intervju med Ullis inför tävlingarna på Romme på plats.

 

2010-01-21: Bra chans på Romme - fredag

BakisImorgon har vi tre hästar till start på Romme, stallets första starter för året så det blir spännande. No More Headache (Bakis på bilden) är väl den som på pappret har den bästa vinstchansen. Även B.W.T.Warrior kan ha lite chans men där drar ju läget ner förhoppningarna så i första hand får han väl ses som ett platsbud.

Bakis fick visserligen dödens senast men vi tycker att han var lite sämre än han borde. Efter loppet hade han hög puls och längre återhämtning än normalt och det visade sig också att han hade lite problem med halsen. Han fick pusta lite efter det, men har nu tränat på fint ett tag och känns stark och bra.

Läget kunde ha varit bättre, men han tål att göra en del själv och hans lopp såg inte så tufft ut på pappret.

Worri gjorde ett hyggligt lopp senast från dödens, men vi tycker ändå att han var lite blek och han borde nog ha varit tvåa den gången. Han tränar som vanligt bra och det är ju lite av en glänsputte det här. Spår elva över kort distans är aldrig kul och det ser väl inte ut som någon het segerchans, men han kan absolut vara med bland de tre om det klaffar med löpningen.

Käre gamla Hyper Viper ska också med till Romme och starta, något han inte gjort på över ett år. Han har helt enkelt inte kommit med i några passande lopp, men nu lyckades han i alla fall komma med och han har tränat på bra och fint inför det här. Vi har dock inga stora förväntningar på honom utan hoppas att han tjänar pengar i första hand. Då är vi nöjda med honom.

Vi har heller inte planerat några ändringar på någon av hästarna.

Har du inte tillgång till Rommes program kan du ladda ner det från Rommetravets hemsida. Klicka här och ladda sedan ner den bifogade filen som finns uppe till höger på sidan.

Nu hoppas vi att ni håller tummarna för oss på fredag kväll! 

 

Ullis2010-01-20: Ullis blev intervjuad i TV4

Idag onsdag var Ullis med i lunchsändningen Dagens Rätt i TV4 där hon blev intervjuad av Per Skoglund och Micke Nybrink. Missade du programmet och intervjun kan du se den på tv4.se/anytime eller klicka här.

När du kommer in väljer du dagens datum i menyn till vänster. Cirka 9 minuter och 25 sekunder in i programmet kommer intervjun med Ullis. Du kan hoppa fram i programmet genom att dra i stapeln till höger om play-knappen.

Trevlig onsdagkväll!

 

2010-01-19: Ullis i TV4 på onsdag

Imorgon onsdag ska en nyfriserad Ullis vara med i travsändningen på lunchen, Dagens Rätt i TV4 med start klockan 13. Hon ska vara med i studion där man ska presentera Solvallas nya tränare, varav Ullis är en. Det är trevligt och kul att få vara med i sådana former. Så missa inte det!

I torsdags var First Eleven L. på en återkoll på Mälarkliniken och det blev ett fortsatt bra besked. Allt ser bra ut och tillsammans med Stig H Johansson så beslöt vi att vi fortsätter med hennes uppträning fram i vår då vi lämnar över henne till Stig H.

 

2010-01-17: Årets första starthästar - Romme fredag

Nu har det blivit dags för årets första starter för stallet. Det blir på Romme på fredag dit det var anmälningar idag och det blev tre hästar från stallet som ska starta. Trevligt det, men tyvärr var det inte lika trevligt med startspåren.

Både No More Headache och B.W.T.Warrior fick spår elva i sina respektive lopp som båda startas med startbil. Den tredje hästen vi tar med oss till Romme är Hyper Viper som startar med 40 meters tillägg och han fick spår tio.

Alla tre ska köras av Sören Eriksson. Vi återkommer senare i veckan med lite rapporter om hästarna inför respektive lopp.

 

New Royalty2010-01-16: Ny häst i träning

Idag fick vi en ny häst i träning. Vi var på förmiddagen och hämtade tvåårga New Royalty (bilden) på Täby Galopp dit hästen anlänt under morgonen.

Hästen kommer från sin uppfödare New Track och det är också dom som fortfarande äger hästen.

Vi tycker att det är jättekul att vårt samarbeta fortsätter med New Track. New Royalty är efter Orlando Vici och New Look Staro. Nu har New Royalty flyttat in i sitt nya hem.

Nu önskar vi alla en fortsatt trevlig lördagkväll!

 

2010-01-08: Lady Lindy Lane blir avelssto

I onsdags lämnade Lady Lindy Lane vårat stall. Hon ska nu bli avelssto på grund av skada och anlände i onsdags till Menhammar Stuteri där hon så småningom ska betäckas, men hingst är ännu inte bestämd. Själv har hon en väldigt intressant stam då hon är efter Lindy Lane och Lady Snärt.

I övrigt är det ganska lugnt på startfronten för dagen, men hästarna tränar på så får vi se sen vem som blir först ut till start i år.

Glädjande nog så har treåriga Jody May friskförklarats från sin griffelbensskada. Det såg bra ut på röntgen i veckan och hon får nu börja träna igen.

Trevlig helg!

 

2010-01-03: Nya bilder

Nu har vi uppdaterat några nya bilder på hästarna i stallet, alltså där hästarna i träning är presenterade.

 

Champagne

2009-12-31: Gott Nytt År!

Årets sista dag är här och snart stundar ett nytt år. Vi kan inte vara annat än nöjda med 2009 även om det funnits en del motgångar och att inte alla hästar har tävlat så bra som vi hade hoppats på, men överlag har det varit bra.

Vår rörelse har kommit igång och vuxit sig till 30 hästar stor och vi har kommit i kontakt med och fått träffa många trevliga personer under året. Ullis har även plockat ut en proffslicens. Vi ser fram emot ett nytt härligt år 2010.

Nu ska vi snart fira nyår - hoppas ni alla där ute också gör det och får en trevlig kväll och natt!

Gott Nytt År!

 

 

Tårta2009-12-27: God fortsättning!

God fortsättning på er allihopa och hoppas ni jaft en bra jul!

Idag fyller vår hemsida 1 år! Den 27 december i fjol hade vi vår första uppdatering och sen har det rullat på. Kul! Hoppas ni fortsätter hänga med oss även under 2010.

Vi har också lagt in ett bildsvep från den härliga vinterdagen som vi hade på Seglinge idag. Gå in i bildgalleriet och kolla på bilderna. 

 

2009-12-24: Nu är det Julafton - GOD JUL!

TomteDet gick inte riktigt som vi hade hoppats på Solvalla igår kväll. Magic Rex blev i alla fall trea i sitt lopp och han fick återigen springa på i tufft tempo i ledningen. Han blev lite stum till slut men höll bra till tredjeplatsen på 16,8. Kul att han visade så bra uppfattning bakom bilen första gången och dessutom var så startsnabb så han kunde ta ledningen.

No More Headache var tyvärr inte som bäst för dagen. Visserligen fick han ett lopp i dödens men han skulle nog ha varit med bland de tre ändå om allt var som det skulle. Tyvärr blåste han onormalt länge efter loppet för att vara honom och man kan misstänka att det är något som stör. Synd det när han varit så fin inför det här loppet och dessutom värmde så bra. Men, men det är bara att komma igen. Det blev ett sjättepris för "Bakis" på 17,0.

Då återstår det bara att önska alla en underbar Julafton och en riktigt God Jul!

 

 

2009-12-22: Ullis proffstränare & senaste nytt inför Valla

Idag blev det klart med Ullis proffstränarlicens. Nu är den inmatad och klar i STC:s dataregister! Härligt och äntligen kan vi köra igång "proffsigt" på riktigt! Jonas har också gått proffstränarkursen, men till att börja med så tar vi bara ut en proffslicens för Ullis och hästarna kommer att flytta över på hennes träningslista efter morgondagens starter på Solvalla.

Solvalla ja, där startar vi två hästar imorgon, Magic Rex (lopp 2) och No More Headache (lopp 6). Det känns inspirerande då båda hästarna känns riktigt bra i träningen.

Det blir första gången bakom bil för Magic, men det tror vi ska fungera bra. Han kommer också att få öva bakom bilen före tävlingarna. Den här gången blir det brodd bak, men det ska inte vara något minus och i övrigt blir det skor runt om och halvstängt huvudlag på. Det är väl risk att han får dödens på Necklace och då kan det bli svårt att vinna loppet, men han är så pass bra den här hästen så vi tror på lite segerchans ändå och han ska vara med och kriga om en framskjuten placering. Det är ju en krigare det här, det visade han ju om inte annat i sin senaste start!!

No More Headache vann senast med tussarna kvar i öronen och han känns ännu finare efter det loppet så formen pekar fortsatt uppåt. Han får päronskor på fram den här gången istället för öppen tå och han blir rappare i framsteget med det. Det blir brodd bak den här gången, men det ska inte vara något minus och som senast tävlar han med ett helstängt huvudlag.

Vi är optimistiska inför det här loppet. Det handlar ju om en bra häst i bra form som har fått ett bra läge så vi tror på en bra segerchans!

 

2009-12-20: En härlig 4:e advent

Det har varit en härlig fjärde advent idag med massor av nysnö! Det var inte bara vi tvåbenta som fick julstämning utan även hästarna tyckte det var toppen med all snö. Dom rullade sig o busade runt när vi släppte ut dem i morse. Tyvärr hade vi ingen kamera tillgänglig så vi kunde föreviga de härliga scenerna.

No More Headache o Magic Rex som båda startar på onsdag fick inte bara känna på snön i hagen utan fick också pulsa lite intervaller i skogen. Båda känns väldigt fina, pigga och glada inför sina uppgifter på onsdag. Hoppas tomten kommer redan på onsdagkväll till Solvalla.....

Ha en riktigt skön och mysig avslutning på fjärde advent!

 

2009-12-18: Worri blev fyra i Gävle

B.W.T.Warrior slutade fyra på Gävle igår. Han värmde som vanligt mycket fint. I loppet fick han en hygglig start, men det blev tredjespår runt första sväng innan han kom fram utvändigt om ledande favoriten Walenzio. Varvet kvar blev det lite körning då Sören var tvungen att svara ut en konkurrent, sen tryckte han på utvändigt om ledaren på bortre långsidan i hopp om att kunna knäcka ledaren men det gick inte.

Tyvärr stumnade Worri något sista 30 meterna och fick precis före mål släppa två hästar förbi sig så det blev en fjärdeplats istället för en andraplats. Worri svarade i alla fall för ett fullt godkänt lopp och travade bra i loppet och Sören var också nöjd med hur hästen kändes och travade.

Nu laddar vi om inför nya starter och närmast från stallet att starta är Magic Rex och No More Headache på Solvalla på onsdagkväll. Magic Rex fick spår sex bakom bilen och No More Headache, som är med i ett V75-lopp, fick spår två bakom bilen. Båda körs av Sören Eriksson. På onsdag är det den 23 december, hoppas vi får tidiga julklappar då!

Trevlig helg på er allihopa!

 

2009-12-16: Senaste nytt om Worri inför Gävle

Imorgon torsdag blir det en tur till Gävle på eftermiddagen då B.W.T.Warrior startar där på kvällen. Han har varit väldigt fin efter senaste loppet och var bra i rakbanejobbet i måndags. Worri behövde senaste loppet och har gått framåt väldigt mycket av det så vi är optimistiska inför den här starten och tror på segerchans. Enda ändringen är att det blir brodd bak den här gången, men det är inget minus. I övrigt blir det ett öppet huvudlag.

 

2009-12-13: Ny start för Worri

På torsdag har det blivit dags för en ny start för B.W.T.Warrior. Han ska då starta i Gävle från spår sex bakom bilen, distansen är 2.140 meter. Sören Eriksson kör och förstapriset i loppet är 40.000 kronor. Loppet är V65-6 och DD-2 på torsdag.

 

2009-12-10: "BAKIS" VANN I GÄVLE!

Bakis vinnerYES! Det gick vägen – full pott för "Bakis" på Gävle ikväll.

Sören tog en lugn start med No More Headache och hamnade sist. 1300 kvar styrde han på i tredjespår och han kom ner utvändigt ledaren 700 kvar. In i sista sväng pressade han sig till ledningen och sedan försvann "Bakis" ifrån till en överlägsen seger. Via 16,5 sista varvet landade han på 18,6/2660 meter och tjänade 18.000 kronor. Skönt att han fick vinna igen!

Så här sa Sören Eriksson i vinnarcirklen efter loppet:

- Jag tog en lugn start med honom då han kan vara lite ivrig ibland och jag tyckte inte att vi behövde jäkta iväg i det här loppet. Sedan körde de friskt från början där framme och det var bra för oss, men när tempot blev lite lägre tyckte jag det var lika bra att kliva på framåt, sa Sören och fortsatte:

- "Bakis" kändes jättefin hela tiden och fick springa på i sin fart in mot mål och          Foto: atg-live
det blev lätt. Det här är en topphäst som vi har stora tankar om och vi hade förhoppningar på att han skulle vara med i de stora loppen, men han blev tyvärr sjuk i höstas. Det får vi ta igen nästa år. Jag är inte främmande för att den här hästen kommer att vara med bland de tolv som ska göra upp i de stora loppen nästa år.

Härligt, härligt och nu njuter vi av den här segern!

 

2009-12-09: Bra chans för "Bakis" i Gävle

BakisNo More Headache (Bakis), var vi mycket nöjda med senast i Örebro och han har tagit det loppet bra. Han gick jobb på rakbanan i måndags tillsammans med B.W.T.Warrior och båda hästarna var mycket fina.

Vi är optimistiska även inför denna start med "Bakis" (bilden) och loppet ser passande ut för hans del. Han bör ha en bra segerchans den här gången.

Det blir precis som senast skor runt om och ett helstängt huvudlag. Han vann ett lopp i början av och har sedan gjort flera bra prestationer utan att få vinna, så det vore verkligen kul om han fick vinna igen.

Nu håller vi tummarna för det!

 

2009-12-08: Möte på Solvalla

Igår kväll (måndag) var Ullis på Solvalla för höstmöte i Stockholms Travsällskap. Ullis blev invald som en av medlemmarna i Travsällskapet. Det var roligt och det ska bli intressant.

 

2009-12-04: "Bakis" startar på Gävle

Magic Rex efter loppetIdag var det anmälningar till Gävle nästa torsdag och där startar vi No More Headache. Han är med i ett lopp över 2640 meter och startar med 20 meters tillägg. "Bakis" fick spår tre och körs av Sören Eriksson och det ser ut som en passande uppgift. Nu har han också ett lopp i kroppen.

Magic Rex fick ett tufft lopp i onsdags på Solvalla och han har tagit det loppet på ett bra sätt. Han är som vanligt här hemma i stallet och är pigg och glad.

När vi kom i onsdagskväll så kastade han sig över maten, så det är skönt att han tagit det loppet bra.

På bilden är det Magic Rex i stallet efter duschningen efter loppet i onsdags.

Trevlig helg på er allihopa!

 

2009-12-03: Enorm insats av Magic Rex

Magic Rex och UllisMagic Rex svarade för en fantastiskt bra insats på Solvalla igår. Normalt borde han ha fått ledningen, men Klaus Kern satt och svarade ut honom med sin häst som dessutom travade väldigt dåligt.

Till slut kunde ändå Magic Rex pressa sig till spets, men strax därefter gick Kern ut igen med sin häst och ville ha högre tempo och tryckte på en gång till. Märkligt agerande av honom. Det gjorde att första varvet öppnades på elaka 15,4 och då det här var blott den femte starten för vår treåring så blev det så klart väldigt tufft.

Magic orkade så klart inte stå emot till slut, men höll strålande till tredjepriset och han var väldigt nära att bli tvåa. Han föll verkligen med flaggan i topp. Synd bara att loppet blev som det blev. Skönt i alla fall att Magic visar sin klass!

Nu har Magic Rex gjort fem starter, vunnit i tre och tjänat 66.500 kr, så vi är mycket nöjda med vad han presterat hittills. Det blir en spännande fortsättning.

 

2009-12-01: Inför Solvalla - Vi tror på vinstchans

Magic Rex har gjort det mesta rätt i sina fyra starter och vi kan inte vara annat än nöjda med honom. Senast vann han på nytt rekord med tussarna kvar i öronen och vi tror att han kan rekordsänka igen. Han känns fortsatt bra efter senaste starten och var mycket fin i fredagsjobbet. Spåret är bra och även om han inte är någon blixt från början lär det bli en bra start. Det blir skor runt om som vanligt och ett halvstängt huvudlag som han hade i senaste starten. Vi är optimistiska inför den här starten och tror på vinstchans.

 

2009-11-30: Jonas är på Wången

Idag flög Jonas upp till Wången för den avslutande delen i proffstränarkursen för dom som idag är amatörtränare med fler än fem delägda hästar i träning. Kursen har hittills lästs på distans men de sista tio dagarna är på Wången. Nästa torsdag ska dom vara klara.

Det gick bra på Örebro med våra två starthästar. Klicka här och läsa ett reportage inför tävlingarna som var publicerad på travnet.se igår.

 

BWT Warrior till lopp i Örebro2009-11-29: Tvåa och trea på Örebro

Nöjda och glada är vi på väg hem från Örebro. Hästarna gick bra denna dag och det är alltid lika skönt.

Det var däremot rätt trista förhållanden med dimma så sikten var väldigt dålig på travbanan och på vägen hem.

B.W.T.Warrior (bilden överst) fick tredje invändigt. På upploppet kom han fram invändigt och spurtade bra till tredjepriset. Han sprang med full fart över mål så det var härligt.

No More Headache (undre bilden) hade många att runda och lyckades nästan göra det. På slutrundan gick han med i rygg i tredjespår och i sista sväng fick han attackera i fjärdespår.

Bakis väntar på loppet i ÖrebroTyvärr slank det loss en häst från rygg ledaren då hästen i dödens galopperade på upploppet och den kunde inte "Bakis" ta sig förbi, men han spurtade bra som tvåa.

Sören var nöjd med båda hästarna, som han tyckte kändes fina och som båda svarade för bra lopp. Kul att dom är igång igen pojkarna!

Nu laddar vi om inför onsdag och Magic Rex start på Solvalla. Vi återkommer i veckan med senaste nytt.

Ha en fortsatt trevlig första advent!

 

2009-11-28: Senaste nytt inför Örebro

Två hästar till start i morgon på Örebro. B.W.T.Warrior (lopp 7) har haft halsinfektioner i de två senaste loppen och har fått ladda om. Nu har han tränat på ett bra tag och har som snabbast sprungit 18,5/1600 meter och det var på ett bra sätt. Spåret blev bra även om det inte är säkert att han kan hålla spets, men gör han det kör säkert Sören där. Vi vill ändå ligga lite lågt och är han trea, fyra får vi vara nöjda då han möter några hästar som säkert är i bättre form.

No More Headache (lopp 9) har inte heller startat på ett tag då han fick problem med en hov som medförde lite andra småproblem som det tyvärr tog lite tid för honom att bli bra ifrån. Nu tränar han bra igen och har som snabbast gått 18,5/1600 meter. Han har mycket bra kapacitet och vi tycker att han står billigt inne i klassen. Bakspår på tillägg är aldrig roligt men vi tror ändå på en bra segerchans för honom.

 

2009-11-26: Magic Rex startar på Solvalla

Idag var det anmälningar till Solvalla kommande onsdag och där startar vi Magic Rex. Han fick spår sex i voltstart och kommer att köras av Sören Eriksson som vann med hästen senast. Distansen är 2140 meter och förstapriset är 50.000 kronor. Loppet är på V64 och den fjärde avdelningen.

Vi återkommer med senaste nytt inför Örebro på söndag och våra två starthästar där.

 

2009-11-25: Äntligen hemma!

Då är proffstränarkursen på Wången avklarad för min del och äntligen har jag kommit hem! Vad glad jag är över att vara hemma igen hos mina älsklingar!

Det var roliga och lärorika veckor på Wången. Jag har också träffat många härliga människor där och fått många nya kompisar som jag hoppas hålla kontakten med framöver.

Det viktigaste: Jag blev godkänd på kursen så nu kan vi äntligen dra igång vår verksamhet på "riktigt". Jag kommer att plocka ut min proffslicens så fort som möjligt, helst redan i december, men allra senast blir det till årsskiftet. Det känns riktigt bra!

Riktigt bra känns det också att få kliva in i stallet imorgon till alla underbara hästar och dra igång att arbeta igen. Nu kör vi!

/Ullis

 

2009-11-24: Ullis intervjuad i TV4

Tisdagkväll. Idag var Ullis med i ett reportage som sändes i Dagens Rätt i lunchsändningen i TV4. Missade du intervjun kan du se den på tv4.se/anytime eller klicka här. När du kommer in väljer du dagens datum i menyn till vänster. Cirka 8 minuter in programmet kommer reportaget från Wången. Du kan hoppa fram i programmet genom att dra i stapeln till höger om play-knappen. Titta och njut.

 

2009-11-24: Worri och Bakis startar på Örebro

Tisdag. Idag var det anmälningar till Örebro på söndag och där ska vi starta två hästar. B.W.T.Warrior fick spår ett i voltstart i sitt lopp som körs över 2.140 meter. Förstapriset är 40.000 kr.

No More Headache startar från 20 meters tillägg i sitt lopp och får starta från spår nio i sin volt. Hans lopp körs över 2.140 meter och förstapriset är 18.000 kronor. Båda hästarna ska köras av Sören Eriksson.

 

2009-11-22: Positivt snabbjobb & en tråkig rapport

Söndagkväll. Idag testade vi av två hästar i ett snabbjobb på rundbanan och vi fick bra besked. No More Headache och B.W.T.Warrior sprang tillsammans och landade på 18,5/1600 meter med 1.14 sista 500. Båda två kändes starka och bra på det och kommer att anmälas till varsitt lopp på Örebro nästa söndag (29 nov). Anmälningarna är på tisdag. Spännande och vi hoppas på bra lägen.

Tyvärr är inte allt bra och vi har lite tråkiga nyheter att rapportera om också. Förra veckan undersöktes Cash or Credit av veterinär Ekfalk på Solvalla som gick ner i halsen med en kamera och hittade då ett fel i hästens hals. Dessvärre hittades också en hjärtmuskelinflammation och till att börja med så måste Cash or Credit vill i två månader på grund av denna. Sedan väntar återbesök och då får vi se hur läget är. Mycket tråkigt.

 

2009-11-18: Alla ettåringarna i vagn

Onsdagmorgon. Ullis fortsätter sitt "pluggande" på tränarkursen på Wången. Hon var hemma i helgen men åkte upp i måndags igen. Nu återstår en vecka i skolbänken, nästa onsdag är sista dagen. Sen hoppas vi på att hon kan plocka ut proffslicensen.

Alla ettåringarna som vi har i stallet har kommit i vagn och det är roligt. Även Flow Above som kom till oss i slutet av oktober går nu för vagn och det är bra. Ettåringarna ligger lite olika långt framme beroende på när de kom in i stallet.

I måndags var två av ettåringarna, Russell Viper och Olzons Ligist på Solvalla och opererade bort lösa benbitar. Det gick bra och dom två är nu konvalescenter en liten tid. Dom två var annars först i vagn och har tränat längst tid av ettåringarna så här långt.

Nu kämpar vi på i leran!

 

2009-11-13: MAGIC REX VANN PÅ ROMME!

Magic Rex vinner på RommeYes, där satt den! Magic Rex vann på Romme ikväll. Efter första sväng avancerade Sören Eriksson och Magic Rex kunde överta spets cirka 1500 meter före mål. In på upploppet var det bara en häst som kunde hänga på men Magic Rex kunde vinna med en längd över den hästen som ni kan se på bilden här bredvid.

Segertiden blev 16,8/2140 volt vilket är nytt rekord för honom med en sekund. Han visar härlig uppfattning och har nu vunnit i tre av sina fyra starter i karriären. Ikväll var det 20.000 kronor i förstapris och han har tjänat 49.000 kr totalt. Det var en grymt skön seger och ett stort grattis till alla delägare i hästen!

 

2009-11-13: Senaste nytt inför Romme

Ikväll är det Romme som gäller för där startar Magic Rex. Allt verkar bra med honom och vi hoppas att han kan komma till ledningen. Därifrån har han vunnit sina lopp och vi hoppas att han kan göra det igen, men han har inte startat på ett tag och kan behöva lopp i kroppen. Han har tävlat med öppet huvudlag men ikväll blir det första gången med halvstängt huvudlag och även första gången med rycktudssar. Mer info om senaste jobbet kan du läsa i rapporten nedan från i måndags. Ikväll tar vi dom! (hoppas vi).

 

2009-11-10: Kvart över åtta startar Magic

Magic Rexs lopp på fredag startar enligt Romme-programmet cirka kl 20.15. Romme är saxbana i atg-live på fredag så den som inte kan vara på plats på Romme men ändå vill se hans lopp kan göra det i atg-live sändningen på fredagkväll. Magic är tippad etta i programmets ranking av loppet. Du som inte får program kan ladda ner det från Dalatravets hemsida. Klicka här för att komma dit om du vill ladda ner programmet.

 

2009-11-09: Magic Rex på Romme - fredag

Måndagkväll nu och det var idag anmälningar till Rommes tävlingar på fredag. Där startar vi Magic Rex som fick spår två i voltstart och som ska köras av Sören Eriksson. Distansen är 2140 meter och förstapriset är 20.000 kronor. Magic Rex har inte startat sedan hann vann i Bollnäs den 13 september. Efter lite förkylning har han nu tränat på en tid. Idag gick han ett rundbanejobb tillsammans med B.W.T.Warrior på 1.22/1600 meter med 1.19 sista 500 meterna och båda hästarna var fina. Vi återkommer senare i veckan med sista info inför fredagens start.

 

Cash or Credit Solvalla2009-11-08: Resultat Solvalla - Cash or Credit

Tyvärr gick det inget vidare för Cash or Credit (bilden) på Solvalla idag. Han värmde bra och kändes fin men i loppet gick han tyvärr ingenting och han slutade oplacerad på 16,4. Han borde ha kunnat bättre än så och vi får helt enkelt ladda om och ta nya tag.

 

2009-11-07: Inför Solvalla - Cash or Credit

Imorgon söndag är det trav på Solvalla och vi startar Cash or Credit vars lopp startar klockan 13.40. Han var bra vid segern som togs från ledningen och även senast såg han fint ut men fick aldrig riktigt chansen i loppet. Han känns fortsatt bra efteråt och var fin i intervallerna på rakbanan i torsdags. Läget blev lite väl långt ut bakom vingen, men vi får hoppas att han kan slinka ner i en bra position. Löser det sig under vägen så kan han dyka upp på en plats.

 

2009-11-04: Ullis på proffstränarkurs

Den här veckan började proffstränarkursen på Wången utanför Östersund och Ullis reste upp dit i måndags. Kursen pågår i tre och en halv vecka. Ullis är en av tolv travtränaraspiranter som är på utbildningen som ger dem förutsättningar att starta egen tränarverksamhet efter att utbildningen är fullbordad.

 

2009-11-02: Cash or Credit på Solvalla

Ny vecka och idag har det varit anmälningar till Solvalla på söndag. Där har det blivit dags för Cash or Credit att starta igen. Han fick den här gången spår sex bakom startbilen och loppet körs över 2140 meter. Torbjörn Jansson kör.

Vi kan också rapportera att en häst har lämnat stallet och vår träning. Det är Master of Speed som lämnade stallet i söndags.

 

2009-10-27: Master of Speed struken

Tyvärr blev det ingen start för Master of Speed på Axevalla denna kväll. Han har ont i ett bakben som han är halt på så därför fick han stanna hemma. Trist, trist och det känns jobbigt nu när han kommit igång och hade fått några lopp i kroppen.

 

2009-10-26: Ännu en ny häst till stallet

I helgen kom ännu ett nyförvärv till vårt stall. Det handlar om Flow Above, ettårigt sto e. From Above med Call It A Dream som mamma och som ägs av Stall Lycka Till HB som också fött upp hästen. Call It A Dream har tidigare lämnat bland annat Pinekiller som tjänat 690.000 kr och Katjing (340.500 kr) som vann lopp på Solvalla under söndagen. Grattis till den segern Tomas och Sandra som äger Katjing och som även äger Flow Above.

 

2009-10-25: Wendy Viper struken

Tyvärr blev det inget premielopp för Wendy Viper på Solvalla idag. Hon hade feber och fick därför stanna hemma.

 

2009-10-23: Ny häst i träning

En ny häst har anlänt till vårt stall och det är ostartade Texas Flickan som vi har fått i träning. Det är ett treårigt sto med Gidde Palema som pappa. Mamma är Texas Trixi e. Texas. Äger Texas Flickan gör Trixi Trav HB, Petersson, nadim & Nyberg.

 

2009-10-22: Resultat Solvalla onsdag

Cash or Credit blev sexa igår. Han fick ett bra lopp i tredje utvändigt men då attackerna kom så tidigt valde Torbjörn att sitta kvar och hästen fick inte chansen förrän sent på upploppet. Han hann inte göra så mycket då men travade fint och kändes bra så det är bara ta nya tag.

Tidigare under kvällen var Knick Ovel med i premielopp och det gick bra. Han skötte sig fint i loppet och kom i mål på 32,2 över 2160 meter.

Idag var First Eleven L. på återbesök på Mälarkliniken och vi fick ett positivt besked. Det känns härligt. Skadan har läkt som den ska och vi kan försiktigt börja smyga igång henne. Det känns spännande även om det är lång väg kvar för henne innan hon kan börja tävla igen.

 

2009-10-21: Master of Speed till Axevalla

Idag var det anmälningar till Axevalla på tisdag och där kom Master of Speed med i ett av loppen. Det blev bara totalt nio hästar med i loppet vilket passar bra. Master startar från spår fem med 20 meters tillägg och det blir Kaj Widell som kör.

Nu laddar vi för Solvalla om en liten stund.

 

2009-10-20: Cashen jagar seger på Valla

Imorgon onsdag startar vi Cash or Credit i lopp 6 på Solvalla. Han gjorde ett mycket bra lopp vid segern senast i Gävle där han även visade prov på sin startsnabbhet. Han tog ledningen och ledde runt om. Han känns riktigt bra för att vara honom efteråt i träningen också och täta starter ska inte vara något negativt. Snarare tvärtom då formen verkar på uppåtgående. Läget blev bra och vi måste tro på chans igen även om det kanske är tuffare motstånd den här gången.

Före tävlingarna är fint stammade Knick Ovel med i ett premielopp.

 

2009-10-19: Wendy Viper i premielopp på Solvalla

På söndag är det tävlingar på Solvalla och då provar vi Wendy Viper i ett premielopp. Hon startar med 20 meters tillägg, från spår 3 och det är Jonas som kör henne. Klockan 12.30 startar hennes premielopp.

 

Uteboxar2009-10-18: Våra nya uteboxar är klara

Här ser ni våra nya fantastiskt fina uteboxar som blev klara förra veckan. Vi vill rikta ett stort tack till Lage som ställt upp och byggt boxarna. Det blev kanonbra!

Hästarna som bor där nu är från vänster Kaizen, On Cloud Nine och Scratch My Back.

 

2009-10-17: Ludde har åkte hem

Ludde S.R. har lämnat vårt stall och åkt hem till sin ägare. Vi har haft hästen några månader då vi skulle testa om Ludde skulle må bra av miljöombyte, men tyvärr har hans bekymmer fortsatt och då vi inte kommit tillrätta med det har han nu åkt hem till ägarna. Det var inspirerande att få testa ett så fint kallblod och det kommer att bli tomt efter honom. Ludde var ett exotiskt inslag i stallet och vi kommer att sakna honom.

 

2009-10-16 (kväll): Galopp för Master

Tyvärr gick det inget vidare för Master of Speed ikväll. Han galopperade direkt i starten och så var den dagen förstörd. I övrigt såg han fin ut så vi får helt enkelt leta nya lopp åt honom och hoppas att det stämmer bättre nästa gång. Vi hade inte ens tur med vädret ikväll. Ösregn hela kvällen...

 

2009-10-16 (morgon): Master of Speed på Gävle ikväll

Ikväll startar vi Master of Speed i ett montélopp igen. Han har känts fin som vanligt i träningen efter senaste loppet, men måste visa lite av det i lopp innan vi kan tro allt för mycket på honom. Vi hoppas att han går framåt ytterligare med de två lopp i kroppen han fått och att han släpper till ikväll, så får vi se hur långt det räcker. Han står i alla fall lite bättre inne i kvällens lopp än senast. Rider ikväll gör Zandra Karismaa.

 

2009-10-15: Cashen jagar andra raka

Idag var det anmälningar till Solvalla på onsdag och i ett av V64-loppen startar Cash or Credit. Han har tagit förra veckans segerlopp bra och fick den här gången spår tre bakom bilen. Kör gör som vanligt Torbjörn Jansson och distansen är 1640 auto.

Vi har också en tvååring i premielopp på onsdag. Det är Knick Ovel (e. General du Pommeau - Icetea Knick) som är med i det första premieloppet som startar klockan 16.05. Jonas kör och man fick spår tre på 20 meters tillägg.

 

Olzons Clara premielopp2009-10-14: Clara och Hyper Viper på Solvalla

Olzons Clara (nr 10 på bilden) var med i ett premielopp på Solvalla ikväll och det gick bra. Däremot slog hon på en galopp efter 450 meter då hon skyggade för lite stänk från hästarna framför, men hon kom ner i trav efter en bit.

Därefter sprang hon mycket fint och det gick snabbare och snabbare ju längre loppet gick. Hon spurtade bra på upploppet och kom i mål på 31,7 vilket gott och väl räckte för att hon skulle klara premieloppet.

En kort stund därefter gjorde Hyper Viper comeback på tävlingsbanan efter mer än åtta månaders frånvaro. Han tog en kort galopp i starten, men sedan skötte han sig fint. Han kom i mål på 18,5 och avslutade med 16,5 sista varvet. Då så satt han lite småfast i mål så det var en positiv insats av Hyper Viper ikväll.

 

2009-10-13: Ny montéstart för Master

På fredag får Master of Speed prova lyckan i monté igen. Han ska då starta på Gävle dit det var anmälningar igår måndag. Han fick spår fem i sin volt och inleder med 20 meters tillägg. Jenni Åsberg är avstängd på fredag och rider den här gången gör Zandra Karismaa. Master gick ett bakvarvsjobb på rundbanan idag och visade fortsatt allt väl.

Innan fredag är det dock Solvalla som gäller för vår del på onsdagkväll. Två hästar ska ut där. Först ska Olzons Clara vara med i ett premielopp klockan 16.25 och klockan 17.05 ska Hyper Viper kvala.

 

2009-10-09: Cashen vann på Gävle

Jippiejej, vad skönt. Cash or Credit vann på Gävle igår. Härligt. Han tog spets direkt men öppningen blev snabb, 1.10,5 första 500. Han blev lite stum på upploppet men stred hela vägen in och visade sin härliga löpskalle när han jöll undan till seger på 16,3.

Master of Speed blev däremot oplacerad i sin montédebut på 17,1.

På onsdag har vi två ut på Solvalla. Olzons Clara ska vara med i ett premielopp och Hyper Viper ska kvala. Jonas kör båda hästarna.

 

2009-10-07: Gävle torsdag - två till start

Imorgon torsdag bär det av till Gävle med två hästar. Båda har haft tur i spårlottningen får man ju säga då båda har fått spår ett. Master of Speed har fått ett lopp i kroppen efter ett längre uppehåll och han ska förhoppningsvis gå framåt med det loppet. Han känns också fin i träningen efteråt. Nu blir det första starten i monté. Han har dock kvalat i monté och var fin då och Jenni som även red den gången var nöjd med hästen. Läget är bra men han är lite uppanmäld och vi får i första han hoppas att han gör ett bra lopp nu i montédebuten så får vi se hur långt det räcker.

Cash or Credit kom i mål med lite sparat senast och Jansson var nöjd med hästen. Läget är fint men han kanske får svårt att försvara ledningen men ett bra lopp bör han få härifrån. Han har hög grundkapacitet och löser det sig hyggligt under vägen kan han vara med där framme även om vi i första hand är nöjda om han svarar för ett bra lopp den här gången.

Ett nyförvärv till stallet kan vi också rapportera om. Det är ettårige Play It By Ear som är här för inkörning och uppträning. Han är en Menhammar-uppfödning efter Andover Hall och Jungle Bell. Äger Play It By Ear gör Susanne Richter som även äger Nonstop som slutade trea i Kriteriet i söndags. Grattis till den framgången Susanne!

 

New Proud2009-10-04: Enjoy Lavec-son ny i stallet

Söndagkväll och ännu en Kriteriehelg är avslutad. Vi hade själva tyvärr ingen häst som var med och startade i helgen, men det siktar vi på att ha nästa år.

Ett nyförvärv fick vi till stallet då vi fick med oss ettårige New Proud från Kriterieauktionen. New Proud är efter Enjoy Lavec - Queen Fish e. Bonefish. En riktigt fin hingst som blir intressant att följa.

Uppfödare till New Proud är New Track som Niclas och Jeanette Olofsson står bakom. Dem hade fyra mycket fina unghästar på auktionen vilka alla såldes. Det var mycket roligt att träffa Niclas och Jeanette som är mycket trevliga personer och vi kommer att bevaka deras uppfödningar i framtiden.

Om du vill titta mer på New Tracks hästar och läsa mer om dem kan du göra det på deras hemsida www.newtrack.eu och det är där bilden på New Proud kommer ifrån.

 

2009-10-02: Nya tag på Gävle

Fredag. Idag var det anmälningar till Gävle nästa vecka och trav där på tordag. Vi fick med två hästar. Master of Speed får prova lyckan i ett montélopp och han fick spår ett bakom bilen. Ryttare blir hemmalärlingen Jenni H Åsberg. Även Cash or Credit fick spår ett i sitt lopp som startas med bilstart och kör gör Torbjörn Jansson. 

Trevlig helg önskar vi Er alla!

 

2009-10-01: Resultat Bollnäs/Solvalla

Två hästar till start på onsdagskvällen. Master of Speed var på Bollnäs där han slutade oplacerad. Tyvärr pullade han sig i galopp efter 200 meter och han hamnade således sist i fältet. Sedan fullföljde han godkänt på en för honom kanske lite opassande distans (3160 meter).

Cash or Credit stod med tillägg på Solvalla och hade inget flyt med sig. Som kusken Torbjörn Jansson sa efteråt, "det krånglade väldigt mycket under loppet och vi fick dåliga ryggar och galopperande hästar framför oss, hästen kändes bra". Det blev ingen utdelning för Cash or Credit heller, men han kom aldrig till i loppet och det var skönt att han travade bra och att Jansson tyckte att hästen kändes fin under loppet.

Vi tar nya tag! Lita på det!

 

2009-09-30: Nytt bildspel

Nu har vi lagt ut ett nytt bildspel. Det är från V75-tävlingarna på Färjestad i lördags. Klicka här eller gå in under bildgalleri i menyn ovan för att kolla in bildspelet.

 

2009-09-30: Solvalla och Bollnäs ikväll

Av kvällens fyra starthästar har det blivit två. Både Olzons Clara och Magic Rex har vi blivit tvungna att stryka bort på grund av förkylning.

På Solvalla startar vi Cash or Credit som behövde loppet senast och han känns fin i jobben efteråt. Han står lite byngligt till den här gången och det är aldrig lätt att runda ett stort fält. Han bör göra en bättre insats än senast, är bra i grunden och kan ha lite platschans med lite tur. Det blir skor runt om igen.

Master of Speed startar på Bollnäs ikväll. Han har tränat på bra en längre tid efter en lättare skada. Han har varit anmäld till flera lopp men inte kommit med på grund av poängbrist, men nu kom han äntligen med. Löper han upp till hur han tränar så ska han kunna vara med långt framm i kvällens lopp även om det är ett frågetecken för distansen. Det blir norskt huvudlag och förhoppningsvis barfota runt om.

 

2009-09-27: Ingen lycka på V75

BWT Warrior värmer på FärjestadDet blev ingen lycka för B.W.T.Warrior i gårdagens V75-lopp på Färjestad. Allt såg bra ut på förhand då han värmde kanonfint (bilden) och Jansson var mycket nöjd med honom. I loppet tog dock krafterna slut i sista sväng och han blev oplacerad på 16,9. I övrigt såg han fin ut och vi får leta nya lopp åt honom och ta nya tag.

Vi kan också rapportera att Hod lämnade stallet och vår träning under lördagen.

Imorgon börjar en ny intensiv vecka, med för vår del trav på onsdag på Solvalla och Bollnäs. Vi ska också försöka besöka ettåringsautkionerna i veckan. 

 

2009-09-25: Worri på V75 och fyra på onsdag

Imorgon lördags startar vi B.W.T.Warrior på V75 i Färjestad. Han hade halsinfektion senast men har nu tränat på en längre tid med sikte på det här loppet och på slutet har vi skärpt till träningen också. Han känns bra men läget drar så klart ner förväntningarna en del, men med den här hästen känner man sig aldrig helt slagen. Distansen tror vi är ett plus och det blir skor runt om och ett helstängt huvudlag som senast.

På onsdag fick vi med tre hästar till start på Solvalla och en i Bollnäs. Äntligen kom Master of Speed med i ett lopp och han startar i Bollnäs. På Solvalla är det Cash or Credit och Magic Rex som startar och om deras chanser återkommer vi om nästa vecka. Dessutom går Olzons Clara premielopp på onsdag.

Olzons Clara fick gå ett snabbare jobb i måndags för sulky och hon skötte sig utmärkt på 28/1600 meter på en något tung bana.

Håll nu alla tummar ni kan imorgon för Worri på V75.

 

2009-09-24: Ny häst i stallet

Igår på Solvalla så hämtade vi en häst som ska vara hos oss. Det är treåriga Lady Lindy Lane (e. Lindy Lane - Lady Snärt). Vi får börja med lite vila då hon har en skada, men vi hoppas kunna börja träna henne så småningom. Vi hälsar hästen och ägarna välkomna till oss.

 

2009-09-22: Även Jonas mot A-licens

Nu har det blivit klart att Jonas är en av 17 tränare med B-licens som är utvald av STC att i höst vidareutbilda sig med sikte på att bli professionell tränare med A-licens. Utbildningen pågår under hösten och sker dels på distans och dels på Wången.

 

2009-09-20: "Worri" provar V75

Söndagkväll och det har idag varit anmälningar till V75 på Färjestad på lördag. Där fick vi med B.W.T.Warrior i ett av loppen (V75-2). Tyvärr hade vi ingen tur i spårlottningen och det blev spår elva. Torbjörn Jansson ska köra och distansen är 2.640 meter med bilstart. Förstapriset i loppet är 100.000 kronor.

 

2009-09-18: "Cashen" åtta i comebacken

Cash or Credit gjorde idag comeback när han startade på lunchtravet i Örebro. Efter 500 meter kunde Torbjörn Jansson köra till spets med "Cashen" och man varvade sedan på 15,5. I sista sväng blev "Cashen" hårt ansatt och han fick ge sig på upploppet. Han slutade åtta på 16,2/2100 auto och fick sista pengen i loppet, 2.000 kronor.

 

2009-09-17: Imorgon hoppas vi på "Cashen"

Imorgon fredag är det lunchtrav i Örebro och dit åker vi med förhoppningar på Cash or Credit som startar i lopp 3 med Torbjörn Jansson i sulkyn. Det har blivit lite långt mellan starterna nu för "Cashen" men han har tränat på normalt. I sista jobbet i måndags var han fin på rakbanan. Han har bra grundkapacitet och är en härlig löphäst så trots att han inte startat på ett tag så borde han räcka en bra bit i ett sånt här lopp. Inga ändringar är planerade och han får tävla med skor runt om.

 

2009-09-16: Jody May har gått premielopp

Under onsdagseftermiddagen så var tvååriga Jody May inne på Solvalla och gick premielopp. Hon travade iväg från sitt springspår men galopperade efter 50 meter då hon skulle försöka ta sig förbi de invändiga hästarna för att komma ner i andraspår. Sedan gick hon jättebra och Jonas klockade henne till 28,5/2000 meter efter galoppen. Hon skötte sig bra och sprang fint i premieloppet. Jody May kom i mål på 30,9/2160 meter.    

 

Emma Höglund

2009-09-15: Välkommen Emma!

Tisdagkväll. Det har varit två härliga dagar som inlett den här veckan med varmt och soligt väder. Skönt.

Igår måndag började Emma Höglund jobba hos oss. En 19-årig tjej från Härnösand som i våras gick ut gymnasiet på Wången där hon pluggat i tre år med inriktning på trav. Emma har haft ponnylicens när hon var yngre innan hon gick över till stora travare. För 1,5 år sedan tog hon ut lärlingslicens under skoltiden på Wången. Hon har hittills kört 15 lopp och har två andraplatser så här långt. Välkommen till oss Emma!

Nu laddar vi om inför onsdagen och premielopp på Solvalla med Jody May på Solvalla på eftermiddagen.

 

2009-09-14: Ettåringar i vagn

Olzons Ligist i vagnIdag satte vi två av ettåringarna i vagn för första gången och det gick mycket bra. Både Olzons Ligist (bilden) och Russel Viper skötte sig bra och knatade på med vagnen som om de inte gjort något annat så det var ju jättebra. Nu är det bara börja träna på!

Idag var det också anmälningar till Örebro på fredag som kör lunchtrav. Där fick vi med Cash Or Credit i ett av loppen (lopp 3). Han fick spår fem bakom bilen och kommer att köras av Torbjörn Jansson.

 

2009-09-14: Magic Rex vann i Bollnäs!

Yes! Magic Rex vann! Härligt! Härligt!

Magic Rex seger i BollnäsMagic Rex (bilden) var riktigt fin igår när han vann. Han tog ledningen efter 150 meter och fick bestämma tempot första varvet. Sedan fick han tryck på utsidan av ett annat ekipage så det gick fort första 500 på sista varvet men Magic svarade lätt upp den pressen och kunde över upploppet sticka ifrån till en lätt seger på 17,8. Han vann med krafter kvar också så det var skönt. Alltid härligt med en seger och nu matchar vi vidare honom mot nya lopp.

Med till Bollnäs var även Hod, men tyvärr, tyvärr gick det inte lika bra. Han tog ledningen i en snabb öppning, men släppte sedan spets och fick ett bra lopp i rygg på ledaren. Dock tröt krafterna för tidigt och det var nog så att han inte trivdes med att springa så långt som 3.000 meter.

Nu laddar vi om till onsdag då Jody May ska gå premielopp på Solvalla.

Vi måste också tacka alla som gratulerat efter gårdagens seger på Bollnäs. Tackar, tackar!

 

2009-09-12: Bra chans för Magic Rex

Imorgon söndag bär det av till Bollnäs där vi startar två hästar. Hod är med på V4 och fick ta det lite lugnt efter senaste starten där han hade halsinfektion. Han är uppfräschad efter det och har tränat normalt inför det här. Han har lite startpoäng och det är lättare att komma med i ett sånt här lopp över 3.000 meter då han får prova det. Får han en ryggresa så har han säkert en pollett kvar och då har han lite platschans.

I loppet efter startar Magic Rex som hade lite sparat senast och han känns fortsatt fin i träningen. Att han klarar snäva spår visade han på Solvalla senast och kommer han iväg bra imorgon så borde han kunna köras till spets efter en bit. I så fall så ser det ut som att han ska ha en bra chans att kunna vinna. Loppet ser passande ut för hans del och vi har segerförhoppningar med honom.

Håll tummarna imorgon!

 

2009-09-10: Nu blir det proffstränarkursen!

Nu är det klart. Ullis kom med på proffstränarkursen, så löper allt på som det ska så ska hon snart kunna kvittera ut en A-licens. Kursen börjar den 2 november och pågår i tre veckor. Härligt och kul!

Ida's Joy fixade premieloppet igår, men det var lite dramatik innan det var klart. Hon blev rädd i starten och reste sig på bakbenen, men både hon och Jonas klarade sig bra och utan en skråma. Däremot gick ena skalmen av och hon fick byta vagn och även byta lopp. Hon fick vara med i det andra premieloppet istället och då skötte hon sig bra och knatade runt banan på 29,9/2160 meter.

Nästa vecka ska vi vara med i ett premielopp igen på Solvalla, då med Jody May. Först väntar dock Bollnäs på söndag och två starthästar och om dessa återkommer vi.

 

2009-09-08: No More Headache struken imorgon

Imorgon var det tänkt att No More Headache skulle ha startat på Solvalla, men idag har vi varit tvungna att stryka bort honom ur loppet. Han har problem med en hov och kan därför inte starta. Det viktiga nu är att komma tillrätta med hoven tills det är dags för Kriteriekval. Däremot är allt väl med Ida's Joy som kommer att vara med i ett premielopp på Solvalla klockan 16.45.

Idag testade vi ännu en av tvååringarna med sulky för första gången. Det var Jody May som skötte sig bra med sulky och kändes fin då hon sprang 1.25/1600 meter på rundbanan. hennes sparringpartner idag var B.W.T.Warrior som också var fin. Jody May kommer att anmälas till premielopp på Solvalla nästa onsdag.

Ullis var idag på intervju hos STC angående proffstränarkursen. Imorgon får vi veta om hon blir antagen eller inte. Vi väntar med spänning och hoppas...

Anmälningar har det varit idag också. Till Bollnäs på söndag och två hästar kom med. Både Hod och Magic Rex fick spår fem i sina respektive lopp och båda kommer att köras av Sören Eriksson.

 

2009-09-03: Premiehäst + "Bakis" i treåringslopp på "Valla"

På onsdag startar No More Headache eller som han kallas i stallet - "Bakis". Han är då med i treåringsloppet Locomites lopp på Solvalla med 100.000 kronor till vinnaren. Han fick spår fem bakom bilen och kommer att köras av Johnny Takter. För motståndet står bland annat Timo Nurmos Red Hot Dynamite som fick spår elva.

Före tävlingarna drar igång på onsdag så har vi med en tvååring i premielopp också. Det är Ida's Joy som fick spår elva och det är Jonas som kommer att köra henne i premieloppet.

 

Prinsen och Badan2009-09-01: Ida's Joy testades i sulky

Sen tisdagkväll nu och första dagen på en ny månad tar snart slut. Idag testades tvååriga Ida's Joy med sulky bakom sig för första gången och det gick jättebra.

Hon skötte sig mycket bar i rundbanejobbet som hon sprang runt på 25,5/1600 meter. Det var ett fint jobb och därmed kvarstår planerna på att låta henne gå premielopp nästa onsdag, den 9 september.

Ida´s Joy sparrades i jobbet av Cash or Credit som löste det här jobbet på ett fint sätt och han kändes också mycket bra. Han är på gång nu igen efter sin halsinfektion. Skönt!

Förre veckan var praktikanten Petra Källman tillbaka i vårat stall. Hon var hos oss i våras och praktiserade och efter sommarlov har nu skolan börjat igen för henne.

Även denna termin ingår praktik hos oss för Petra som den här hösten kommer att vara tre dagar i veckan och praktisera i vårt stall. Kul och vi hälsar Petra välkommen tillbaka!Prinsen och BadanVi har även fått ett svar på vår annons där vi sökte personal och har även haft en tjej på besök häri början av veckan. Vi ska höras vidare i slutet av veckan och förhoppningsvis så blir det klart med en ny anställd inom kort. Vi återkommer här på sidan så fort det klart och då kommer så klart en närmare presentation också.


Det kom med lite bilder från stallet idag också. Men det är ju inte på några hästar tänker ni säkert. Jodå, det är en häst rumpa ni ser och inte vilken som helst. Det är vår egen Hyper Vipers bakdel som har fått sällskap av en av våra stallkatter som ser ut att mysa där han ligger/sitter. Det är Prinsen som kelar lite med "Badan".

Nej, nu är det dags att säga godnatt och ladda om inför en ny arbetsdag. En härlig onsdag får vi hoppas att det blir!

 

2009-08-29: Nytt i boxarna

Creole QueenDe senaste dagarna har vi fått in två nya hästar i träning. Igår var vi och hämtade M.T.Danny Boy (e. Andover Hall - Barbs Bowl) som ska vara hos oss som konvalescent. Fyraåringen har gjort nio starter och vunnit i tre av dem och tjänat 112.000 kronor.

Tidigare under veckan kom en ettåring till stallet också. Hon heter Creole Queen (bilden). Hennes pappa heter Orlando Vici och mamma är Tiffany D.T. och det här är hennes första avkomma. Vi kan också rapportera att tvåårige Valles Emile blev kastrerad i veckan och numera är valack.

Ha en skön och härlig lördag alla läsare av vår sida!

 

2009-08-26: Magic Rex blev fyra

Magic Rex skötte sig fint ikväll. Han kom iväg bra från spår fyra och fick rygg på ledaren. Sedan fick han aldrig riktigt fritt till slut och blev fyra i mål. Han landade på 18,2 och fick för det 7.000 kronor, så nu är det bara se framåt, träna på och så småningom leta nya lopp. Det blev sammantaget en bra onsdagkväll då båda hästarna ikväll skötte sig fint. Det var kul.

 

2009-08-26: Kaizen fixade premieloppet

Strax före kl 17 ikväll var tvåårige Kaizen ute i ett premielopp på Solvalla. Han sprang runt på 28,6 och vann sitt premielopp med flera längder tillsammans med Jonas i sulkyn. Det var bra och då är premieloppet avklarat för hans del. Han hade kunnat springa snabbare om det hade behövts, men i premieloppet får det ju inte gå snabbare än 1.28. Om en stund startar Magic Rex i loppet 1. Håll tummarna!

 

2009-08-25: Magic och Kaizen till Solvalla

Imorgon onsdag är det Solvalla och då är det dags för Magic Rex att starta igen. Han har bara gjort en start men då blev det seger. Efter det har han varit struken en gång då han hade en halsinfektion. Han blev bra snabbt och har inte behövt stå över något utan kunnat jobba på normalt. Han var bra i jobbet i fredags då han fick få några tuffare intervaller på rakbanan, men det är klart att formen ändå är lite svårbedömd.

Dessutom blev inte spåret det bästa då han är stor och han kan hamna byngligt på det i loppet. Går han iväg så tror vi att han gör ett ganska bra lopp i alla fall och då ska han ha platschans. Han kommer att tävla med ett öppet huvudlag, skor runt om och fast bomull i öronen precis som vid segerloppet i Lindesberg.

Före Magic Rex lopp så ska tvåårige Kaizen ut i premielopp. Han har gått lugnt efter det lite tuffare sulkyjobbet han fick, men känns bra. Normalt ska han sköta sig och premieloppet ska inte vara några problem för hans del.

 

2009-08-20: Nya starter på gång på Solvalla

På Solvalla på onsdag startar Magic Rex igen. Han är med i lopp 1 och fick spår fyra i voltstart. På onsdag är det även dags för vår första tvååring att gå premielopp. Det är Kaizen som ska vara med i ett premielopp som startar kl 16.45. Jonas kommer själv att köra hästen som fick spår fyra på 20 meters tillägg.

 

2009-08-19: Vi söker personal

Nu söker vi en som vill börja jobba hos oss. Du som är intresserad av det är hjärtligt välkommen att höra av dig till oss. Slå gärna en signal till Ullis 0739-241947 eller Jonas 0739-853814. Eller skicka oss ett mail på stall.guldstjarna@gmail.com.

Vi hörs

 

Knick Ovel2009-08-16: Knick Ovel tillbaka i stallet

Idag, under söndagseftermiddagen, åkte vi till Stig H Johanssons gård, Stora Alby. Där hämtade vi tvåårige Knick Ovel (bilden) som nu är tillbaka i vårt stall.

Det är inga fel på Knick Ovel, men Stig tyckte inte att hästen var riktigt mogen att gå i hans träningsprogram ännu utan nu får vi träna vidare med honom ett tag till. Kul att ha "Ove" tillbaka i stallet då det är en jättetrevlig häst att köra och hålla på med.

 

2009-08-14: Tvååring testades med sulky

Idag testades tvåårige Kaizen för första gången i sulky och det gick jättebra. Han sprang 1.26/1600 meter och kändes mycket bra. Nu siktar vi på premielopp för hans del den 26 augusti. Det blir vår första premiehäst i år, men han ska följas av fler...

Sparringpartner till Kaizen var Master of Speed som har kommit tillbaka fint efter sin skada. Han kändes jättefin i dagens jobb.

Nyförvärvet Ludde S.R. kördes också för första gången hos oss och han fick lunka på lite på banan och bekanta sig med omgivningen. Han fick springa i rygg på Hyper Viper i ett bakvarvsjobb på rundbanan och klockan stannade på 1.39/2000 meter. Vi kan konstatera att Ludde är en jättefin travare, fortsättning följer.

I veckan så blev No More Headache behandlad. Det var enligt planerna då han nu ska ladda om inför Kriteriekvalet som vi siktar på med honom i slutet av september.

Även B.W.T.Warrior behandlades i veckan och det passade bra nu när han ändå ska ta det lite lugnare då han hade en halsinfektion nyligen. Han laddar vi om med till Unionstravet där han kan vara med i ett V75-lopp på Färjestad i slutet av september. Då siktar vi på revansch.

Tänk att det redan är helg igen, vad en vecka går fort.

Trevlig helg på Er alla läsare av vår sida!

 

2009-08-11: Nytt bildspel

Tisdagmorgon och ett nytt bildspel är utlagt. Det är lite bilder från i söndags på några av stallets hästar. Spana in det nya bildspelet i bildgalleriet.

 

2009-08-09: Första kallblodet i stallet

Ludde S.R.Det blev en lång söndag, men det var en kul dag då det anlände en ny häst till vårt stall. Denna gång ett kallblod (!) och det är första kallblodet som vi får i träning. Mycket kul och spännande. Dessutom handlar det om en mycket kapabel sådan. Det är Järvsöfaks-sonen Ludde S.R. (bilden) som ägarna kom hit med på eftermiddagen.

6-åriga Ludde har tjänat 690.200 kr och vunnit 11 lopp. På slutet har han dock inte alls fungerat i loppen och nu hoppas ägarna på att ett miljöombyte ska få Ludde på bättre tankar i loppen. Vi provar och kan vara hoppas att så ska bli fallet. Det ska bli kul och vi hälsar Ludde S.R. hjärtligt välkommen till Seglinge.

På söndagskvällen transporterade vi in två hästar till Solvalla. Det är Ashoka och Piova Kronos som båda ska få besöka hästsjukhuset på Solvalla under måndagen där båda ska opereras. Vi återkommer med rapporter i veckan om dessa.

Nu har också fler bilder uppdaterats på "hästar i stallet", så det är bara gå in och spana in dom. Det saknas fortfarande några hästar men det ska vi snart fixa till också.

 

2009-08-08: Tyvärr var "Bakis" inte frisk

No More Headache på SolvallaIdag var vi på Solvalla och startade "Bakis" (No More Headache) i ett treåringslopp. Han slutade fyra på 16,1 och gjorde ett klart godkängt lopp, men tyvärr, tyvärr var han inte helt frisk.

Det lät ur halsen och efteråt så konstaterades vid en veterinärkoll att även han, liksom flera av stallets andra hästar, hade en halsinfektion. Ändå hade vi kollat halsen på honom inför den här starten och det gav inget utslag då, så det är verkligen lömskt det här med halsar. Det är ju något som kommer och går i stallarna och det är många stall som varit drabbade denna sommar.

Trist är det i alla fall när hästarna inte kan prestera sitt bästa i loppen, men det är bara se till att dom blir friska och ta nya tag.

Trevlig lördag kväll!

 

2009-08-07: Ny häst från Stig H

Ikväll har vi hämtat en ny häst från Stig H Johansson. Det är fyraårige Ivan Tilly som har sprungit in 259.700 kronor och vunnit fyra lopp på 25 starter. Ivan är gaffelbandsskadad och har också blivit kastrerad och kommer att vara här under konvalescenstiden innan han ska tillbaka till Stig H.

Nu laddar vi och "Bakis" inför morgondagens lopp på Solvalla. Där startar No More Headache från ett bra spår och allt verkar fortsatt bra med honom inför loppet. Vi hoppas att han ska kunna vara med i striden imorgon.

Trevlig helg!

 

2009-08-05: Ingen start för Magic Rex

På fredag var det tänkt att Magic Rex skulle ha gjort sin andra start i karriären, men nu blir det inte så. Han kollades i halsen idag på morgonen av veterinären som kunde konstatera att det fanns en liten halsinfektion. Därför var det bara att ta bort honom ur loppet. Nu hoppas vi på ett snabbt tillfrisknande så han kan vara med snart igen.

Även No More Headache, som ska starta på lördag på Solvalla, kollades i halsen idag, men där såg allt bra ut så han ska starta. Han tränade igår, tisdag, och allt kändes bra med honom. Han fick även ett bra läge den här gången och på förhand ser det ut som om han är en av tre, fyra som ska ses med segerchans i loppet.

 

Olzons Ligist2009-08-02: Bra spår för "Bakis" på Solvalla

Söndagkväll. Idag var vi och hämtade en häst som nu ska vara i vår träning. Det handlar om ettåriga Olzons Luring (e. Express It - Sunbird Denice). Ägare är Anita Olsson och Lars Linderberg som redan har tvååriga Olzons Clara och ettårige Olzons Ligist hos oss. På bilden är det Olzons Ligist som är under inkörning.

Närmsta start från stallet den kommande veckan är Magic Rex på fredag och han ska köras av Torbjörn Jansson. Tyvärr fick han ett dåligt startspår då han drog spår tolv.

Bättre läge blev det för No More Headache på lördag. Han ska då starta på Solvalla och fick spår tre bakom bilen. Han kommer att köras av Sören Eriksson.

 

2009-07-30: Worri och Hod hade halsinfektioner

Igår onsdag hade vi veterinär Roneus på plats som kollade upp halsar på några av hästarna, bland annat Hod och B.W.T.Warrior som startade nyligen och som underpresterade i sina lopp. Det visade sig också att båda hade halsinfektioner, vilket man ju kunde ana redan när man såg loppen. Även Cash Or Credit som skulle ha startat igår på Solvalla kollades upp på morgonen och även han hade halsinfektion så därför blev han struken. Det är trist och känns ju lite tungt att några av hästarna som startar ska bli sjuka, men det är sånt som händer. Hästarna som är sjuka står under medicinering och dom är förhoppningsvis friska snart.

Alla hästar är dock inte sjuka och Magic Rex verkar i alla fall frisk och har tränat fint efter sin debutseger. Imorgon kommer han att anmälas till ett lopp i Eskilstuna nästa fredag så nu hoppas vi på lite fru fortuna i spårlottningen också.

 

2009-07-28: Ingen framgång för B.W.T.Warrior

Sen tisdagkväll och det gick tyvärr dåligt på Jägersro för B.W.T.Warrior. Trots att alla förberedelser hade gått bra inför loppet så visade inte B.W.T.Warrior sitt rätta jag i loppet. Han värmde toppbra men i loppet kände Torbjörn, som körde, att det inte var det rätta trycket i hästen. Han tappade alldeles för mycket till slut och det är bara konstatera att något var fel ikväll. Synd, synd, när man åker så långt och det är ett litet större lopp, men så är det i den här branschen. Bara att kämpa vidare.

 

2009-07-28: Nya tag på V75 ikväll!

I söndags startade Hod på Bollnäs och det gick inte alls som vi hade tänkt oss. Hod stannade på upploppet och det kunde ju alla som såg loppet förstå att det är något som inte stod rätt till med hästen. Daniel sa också att han kände redan efter ett varv att det var tomt i tömmarna. Vi får kolla upp Hod i veckan och se vad som kan fela.

Stallet tar nya tag ikväll på Jägersro i ett V75-lopp där B.W.T.Warrior startar. Han och Ullis reste ner till Malmö igår morse och resan och övernattningen har gått mycket bra. Worri reste lugnt och fint och har övernattat bra och ätit och druckit som vi önskat oss. Han var jättefin i torsdagsjobbet då vi testade ett helstängt huvudlag på honom och det kommer han att ha ikväll. Torbjörn kan hästen och bestämmer taktiken, men vi kan ana att han kommer att köra offensivt från början. Hästen verkar i alla fall i bra form och trots tufft motstånd så tror vi att han är med och krigar om tätplaceringarna.

 

2009-07-25: Stort förtroende från Stig H

Igår fick vi en ny häst till stallet. Det handlar om det norska fyraåriga stoet First Eleven L. som i fjol vann det norska Kriteriet och som vunnit i nio av tio starter i karriären. Hon är skadad och vi hämtade henne på Mälarkliniken igår. Det är Stig H Johansson som ska ha hästen i träning och han ringde i torsdags och frågade om vi kunde ta hand om henne under konvalescent-tiden, vilket vi så klart gärna gör.

Scratch My Back kom också hem igår efter ett besök på Mälarkliniken. Han har opererats i sina båda framknän och kommer att få ta det lugnt de närmaste sex veckorna.

Imorgon söndag bär det av till Bollnäs där Hod startar. Han gjorde ett bra lopp igen senast men kunde inte plocka någon placering i den snabba avslutningen. Han känns fortsatt fin efter det loppet och har fått ett bra läge imorgon. Han är startsnabb och kan nog ta ledningen, sedan får Daniel Olsson bestämma om han vill prova i spets eller släppa. Vi har förhoppningar om en placering bland de tre främsta och med lite klaff på loppet så kan Hod vara en av dom som kan vinna i ett öppet lopp.

 

2009-07-23 (kväll): Härligt intryck i dagens snabbjobb

Idag körde vi ett intressant jobb. B.W.T.Warrior fick springa sitt finslipande jobb inför V75-starten på Jägersro på tisdag. Han fick springa 1.25/1600 meter med en lite snabbare avslutning på rundbanan. Han kändes väldigt fin och spänstig och det ska bli kul att åka med honom till Jägersro och se hur långt han räcker till i V75-loppet. Med i detta jobb var även Cash or Credit som också agerade bra och han verkar ha tagit förra loppet på ett bra sätt. Han startar nästa gång på Solvalla på onsdag. Båda hästarna kommer att köras av Torbjörn Jansson.

 

2009-07-23: No More Headache tapper tvåa

Bakis laddar inför loppetNo More Headache (på bilden laddar han upp inför loppet), som kördes av Sören Eriksson, blev gårdagens stallskrik på Solvalla. Kul att så många har sett att det är en bra häst. Han gjorde åter ett mycket starkt lopp då han slutade tvåa. Han fick avsluta sista 800 i tredjespår och höll tappert men kunde inte svara Caddie Eagle som Torbjörn Jansson vann med. Två Seglinge-tränade hästar etta och tvåa alltså. "Bakis" fick 22.500 kronor för andraplatsen.

Med oss hem från Solvalla hade vi en ny häst. Det handlar om Piova Kronos, som är en dotter till Pine Dust och pappa är Viking Kronos och Piova finns numera i stallet hos oss på Seglinge. Det här är Pine Dusts första avkomma och det är extra kul att vi får ta hand om henne. Ullis hade Pine Dust som passhäst när hon bland annat vann Svenskt Trav Oaks på Solvalla.

En som däremot lämnar oss idag är Knick Ovel som åker till Stig H Johansson för fortsatt träning mot start. Vi önskar hästen och kretsen kring honom lycka till i fortsättningen.

Igår var det även anmälningar till Jägersro på tisdag och en extra V75-omgång där. I ett av V75-loppen startar vi B.W.T.Warrior som fick spår sju bakom bilen. Det var väl ingen tur i spårlottningen och helst vill man ha ett bättre läge, men det kunde ju även ha blivit sämre... Torbjörn Jansson kör hästen på tisdag.

 

2009-07-22: "Bakis" på Solvalla ikväll

Onsdagmorgon. ikväll startar vi No More Headache (Bakis) på Solvalla och det ser intressant ut. Han har gjort mycket bra lopp på slutet men fått klen utdelning och ikväll hoppas vi att det blir full pott. Han har tagit det senaste loppet bra och han känns fin i träningen. Bakspåret gör inte så mycket, vi hoppas på felfri avgång och då ska han vara med i segerstriden.

På söndag startar Hod i Bollnäs och han fick spår två så det var ett bra läge. Idag på morgonen har vi även anmält B.W.T.Warrior till Jägersro på tisdag i ett av ramloppen till Hugo Åbergs. Han bör komma med och då är det bara hoppas att vi har tur i spårlottningen.

 

2009-07-19: Nytt bildspel

Söndag kväll och snart inleds en ny vecka. Den här veckan har vi starthäst på onsdag på Solvalla då No More Headache kommer ut till start. Han fick spår elva den här gången och kommer att köras av Sören Eriksson. Vi återkommer med senaste nytt om hästen inför loppet senare under veckan, men allt ser bra ut så här långt och han har tagit det förra loppet på ett bra sätt.

Förra söndagen tog vi en dubbelseger på Lindesberg med Magic Rex och B.W.T.Warrior. Nu är ett nytt bildsvep utlagt från den tävlingsdagen och det finns att beskåda under bildgalleriet. Klicka här eller i menyraden ovan för att komma dit.

På Lindesbergs hemsida kan man även se målfotona och läsa lopp kommentarer från tävlingarna. Klicka här så kommer du dit (tar lite tid och öppnas i ett word-dokument).

 

Russell Viper selas2009-07-15 (kväll): Härligt besked på More Sea

More Sea kollades av veterinären idag och det gav ett positivt besked. Skadan i hasen är inte lika allvarlig som först befarades. Det var ett skönt besked.

På eftermiddagen så plockade vi in två ettåringar från utedriften en stund för att jobba med dom. Det var de båda hingstarna Russell Viper (bilden) och Olzons Ligist. Russell som är en cool kille klarade av det galant medan Ligisten levde upp lite till sitt namn och var lite mer busig. Fortsättning följer för de båda Express It-sönerna som båda är två fina hästar.

 

2009-07-15 (morgon): En fjärdeplats för Hod

Hod värmer på EskilsDet blev en rätt bra tur till Eskilstuna igår, det var en skön och varm kväll och Hod fick med sig 5.000 spänn hem via en fjärdeplats.

Hod öppnade sin vana trogen snabbt och det var på vippen att han kunde ta ledningen men det fattades väl ett halvt sulkyhjul eller något sådant. Då backade så klart Daniel ner i rygg på ledaren då det finns open stretch där.

Tyvärr blev tempot sedan lågt fram till 300 kvar, sen i den mycket snabba avslutningen var det svårt att plocka något på open stretch-spåret. Hod skötte sig bra och visade i alla fall fortsatt form. På bilden är det Hod som värmer inför loppet.

Idag är det Solvalla men det står vi över, då vi tyvärr inte har någon som startar där. Vi letar nya lopp i prophäftet. Veterinär Roneus kommer till Seglinge idag så några av hästarna får besöka honom. Solen skiner och det är redan riktigt varmt på morgonen, det ser ut att bli en fin dag idag.

 

2009-07-14: Hod på Eskils ikväll

Ny start för stallet ikväll på Sundbyholm, Eskilstuna, men innan vi går in på det så måste vi först rikta ett stort tack till vår gode vän Richard som ställer upp för oss i vårt och torrt. Nu när han har semester är han dessutom ute flera gånger i veckan och hjälper till i stallet och med körning av våra hästar. Härligt för oss! Och visst har han dykt upp här till morgonfikat även denna dag...

Ikväll är det Hod som startar och han visade i sin senaste start på Gävle att han är på väg mot formen. Han ska normalt gå framåt med det loppet också. Han är snabb iväg och Daniel lär ladda för spets, men sen får Daniel själv bestämma om han vill prova där eller inte, det finns ju open stretch på Sundbyholm. Hur som helst så ska han kunna vara med och slåss om en framskjuten placering igen och med lite klaff på bitarna så kan han nog vara med bland de tre.

Vi avslutar tisdagsmorgonens uppdatering med en liten tillbakablick mot den härliga söndagen och dubbelsegern. Klicka här och läs travnet-artikeln från Lindesbergs tävlingar i söndags.

 

2009-07-12: Yippie! Båda vann på Lindes!

Både Magic Rex och B.W.T.Warrior vann idag i sina respektive lopp på Lindesberg. Härligt, härligt och jätteskoj.

Magic Rex med ägare

Magic Rex med ägare


Worri med ägare

B.W.T.Warrior med ägare


Magic Rex och B.W.T.Warrior

B.W.T.Warrior (tv) och Magic Rex innan avfärd hemåt.

Magic Rex tog över ledningen efter 500 meter och fick sedan bestämma tempot första varvet. Sedan blev det full körning sista 700 meterna och efter 13,2 sista 500 vann han med ett huvud på 19,1. Han skötte sig jättebra och kusken Tobbe var mycket nöjd och sa att han tror att det här blir bra framöver. Idag vann han också med krafter kvar.

B.W.T.Warrior var stor favorit i sitt lopp och infriade det favoritskapet utan problem. Han tog över ledningen i första sväng. 700 kvar ökade Torbjörn tempot och över upploppet stack hästen ifrån till en överlägsen seger på 15,9 och såg mycket fin ut över mål. Jättekul att han kommit tillbaka så fint efter sin svåra skada han hade förra året. Om allt är bra så siktar vi på ett V75-lopp på Jägersro den 28 juli.

Nu sitter vi i bilen hem och regnet vräker ner utanför - men, men vad gör väl det en sån här dag. En dubbelseger värmer och med två så fina hästar i släpkärran bakom så bara njuter vi nu.


2009-07-11: Två med vinstchans på Lindes

Imorgon söndag tar vi turen till Lindesberg med två hästar. Den ena är Magic Rex som gör tävlingsdebut. Han har tränat fint inför det här loppet och han har varit bra i veckans jobb. Sköter han sig från start så räknar vi med att han gör ett bra lopp och då ska han vara med i segerstriden.

B.W.T.Warrior är den andra hästen som vi startar på Lindes och han vann i sin senaste start. Han har varit bra i veckans jobb och det ser bra ut inför startern imorgon. Han fick ett bra läge och det ser ut som en vettig segerchans på förhand.

Båda hästarna kommer att köras av Torbjörn Jansson i loppen.

Nu är det bara att hålla tummarna!

 

2009-07-10: "Hedvig" till Stig H

Idag åker A Bit Of Heaven tillbaka till Stig H Johansson för vidare träning där. Vi är glada och stolta över förtroendet vi fick att ge "Hedvig" lite miljöombyte och en träningsperiod. "Hedvig" är en mycket trevlig häst att pyssla om och vi önskar henne och ägarna lycka till på tävlingsbanan!

 

2009-07-09: Nya starter i veckan

På söndag plockar vi ut två hästar på Lindesberg. Det är Magic Rex och B.W.T.Warrior. Båda hästarna körs av Torbjörn Jansson. På tisdag på Sundbyholm, Eskilstuna, är Hod med och han körs av Daniel Olsson. Vi återkommer senare i veckan med lite rapporter inför loppen.

 

2009-07-08: Cash or Credit trea på Solvalla

Idag på Solvalla gjorde Cash or Credit comeback i tävlingssammanhang efter ett långt uppehåll på grund av skada. Efter första sväng kunde han överta ledningen men fick sedan en rejäl tryckare av Erik Adielssons häst och varvet öppnades på 15,7.

Sedan fick Cashen lite småtryck även på slutvarvet men kunde ändå stå emot tills hundra kvar då han fick ge vika mot vinnaren. Precis på målsnöret hann även ett annat ekipage nosa ut Cashen om andrapriset men han blev trea på 16,1.

Både vi och Jansson var nöjda med hästen men det blev lite väl tuff körning i loppet och han orkade helt enkelt inte stå emot sista biten. Nu hoppas vi att han tar det här loppet på rätt sätt så att han kan vara med och starta snart igen.

 

2009-07-05: Trevlig söndag

Jody May ägareMånga besökare i stallet denna söndag och det är alltid trevligt. Bland annat var ägarna till Jody May, Christer och Gunilla (bilden), ute och hälsade på sin Jody May. Jonas körde en tur på banan med hästen och det gick så bra så bra. Gunilla och Christer kunde sedan ge Jody välförtjänta morötter i stallet och det blev också en hel del fotografering.

Kari och Virve kom också ut och hade tårta med sig, segertårta för att fira B.W.T.Warriors segerlopp på Rättvik. Två härliga jordgubbstårtor som smakade bra.

Även Lage och Agneta var på plats med lunchmat så det blev en hel del mumsande i fikarummet på eftermiddagen och mycket roligt surr. Dessutom var en delägare i On Cloud Nine ute och klappade om sin häst.

Nu laddar vi om inför en ny härlig vecka!

 

2009-07-02: Cash or Credit gör comeback

Idag var det anmälningar till Solvalla nästa onsdag och då har det blivit dags för Cash or Credit att göra comeback. Det blir hästens första lopp sedan den 3 september förra året. Förra veckan var han med i ett kvallopp på Solvalla och travade 18,2 full väg. På onsdag fick han spår tre bakom startbilen och körs av Torbjörn Jansson.

 

2009-07-01: Kanonlopp efter galopp av "Bakis"

På Lindesberg ikväll startade No More Headache. Han värmde jättebra men tyvärr galopperade han i starten och tappade en hel del mark och position på det. Efter det gjorde han en mycket bra upphämtning och slutade femma på 16,4. Sista 1900 meterna efter galoppen travade han på cirka 13,5 så han gjorde en toppupphämtning. Torbjörn sa efteråt att det fanns krafter kvar i hästen, så han visar att han kan springa fort och länge den här grabben. Det är bara hoppas att det blir bättre utdelning för honom nästa gång han startar.

 

2009-07-01: Ingen Red Hot Dynamite ikväll

Onsdag och inget Solvalla ikväll. Istället är det Lindesberg som gäller och där startar vi No More Headache som ser ut att han en klart intressant uppgift. Vi var jättenöjda med hans insats i E3-försöket där han spurtade mycket bra över upploppet och bara var en längd efter Red Hot Dynamite i mål, ja ni vet hästen som vann E3-finalen i lördags...

"Bakis" har känts bra i träningen efter det loppet, han fick ett lugnt rundbanejobb i början på förra veckan och i fredags fick han intervallträning på rakbanan. Han tävlar ikväll med ett helstängt huvudlag och barfota bak som senast och läget blev inte heller så tokigt. Det känns positivt inför kvällen och det ser ut som en bra vinstchans. Dessutom är det ingen Red Hot Dynamite med i loppet ikväll...

Därmed får ni trogna läsare av vår sida en vinnare till ikväll och det borde vara ett kul spel.

 

2009-06-30: Scratch My Back oplacerad

Måndagens utflykt till Rättvik gick tyvärr inte som vi hade hoppats på. Efter ett lopp i femtepar utvändigt slutade Scratch My Back oplacerad på 16,2. Tyvärr sprang han inte som vi trodde och det verkar som att det är något som stör honom. Han hade känts fin inför den här starten så vi får helt enkelt kolla upp honom nu och försöka ta reda på vad som kan fela. Tungt...

Vi tar nya tag på Lindesberg imorgon med No More Headache. Vi återkommer om det.

 

2009-06-28: Hod sprang nytt rekord

Hod gjorde ett bra lopp i fredags på Gävle då han slutade fyra. Han sprang dessutom ett nytt fint rekord då han kom i mål på 12,9, så det var klart bra gjort av honom. Han öppnade snabbt och tog ledningen. Sedan släppte Daniel spets och man fick aldrig lucka till slut och Hod hade nog lite krafter kvar i mål också. Kul och nu verkar han ha hittat formen igen.

Imorgon måndag startar Scratch My Back i Rättvik. Han har fått ett lopp i kroppen men behöver nog ytterligare något lopp innan formen är på topp. Han har tränat fint efter förra starten, men det är alltid svårt att stå med tillägg så vi får se hur långt det räcker den här gången. Det finns dock inte så många lopp åt honom så vi får prova här trots tillägg. Sören Eriksson kör som vanligt.

På onsdag är det sedan dags för No More Headache att prova lyckan i Lindesberg, men det återkommer vi till i början av veckan.

 

2009-06-25: "Cashen" fin i kvalet

Cash Or Credit kvalade igår onsdag på Solvalla och han gjorde det på ett klart tillfredsställande sätt. Han såg riktigt bra ut när han kom i mål på 18,2 och det var mycket positivt.

Imorgon fredag är det dags för Hod att starta och det blir på Gävle. Han har fått ett lopp i kroppen, det fattades lite då, men han ska ha gått framåt med det loppet. Han känns fin i träningen efter den starten och vi hoppas att han kan utnyttja sin startsnabbhet och slinka ner i en bra position. Stämmer det till lite så har han lite platschans.

 

2009-06-23: Smått och gott och lite blandat

Det är tisdagkväll och vi har haft några sköna dagar nu vädermässigt. Solen skiner och värmen har kommit och så ska det vara resten av veckan så nu är det fint. Igår hade vi trevligt besök på eftermiddagen av More Seas ägare som hade med sig bröd och bullar så det blev en stunds fika. Trevligt!

Cash Or Credit i hagenImorgon väntar kval för Cash or Credit (bilden), på fredags startar Hod och idag var det anmälningar till Rättvik på måndag och där plockar vi ut Scratch My Back till start. Det blir hans andra start efter sitt uppehåll. Han startar med 20 m tillägg och körs av Sören Eriksson.

Förresten gick Scratch My Back och Hod jobb på rakbanan idag, sex härliga intervaller i bra stil på båda, så det ser trevligt ut inför kommande starter.

Tyvärr har vår personal Moa Linck slutat och flyttat hem till Bollnäs igen. Vi tackar för den tid som varit och önskar henne lycka till framöver.

 

No More Headache i hagen2009-06-22: Ny vecka, nya möjligheter, nya starter.

Förra veckan blev bra. "Bakis" (bilden), gjorde det bra på Romme på måndagen då han avslutade starkt i E3-försöket och i torsdags vann "Worri" lopp i Rättvik, vilket var härligt.

Den här veckan kvalar Cash Or Credit på Solvalla på onsdag tillsammans med Torbjörn Jansson i sulkyn.

På fredag ska Hod starta i Gävle. Han fick spår sex bakom bilen och körs av Daniel Olsson.

 

Katter på vagn2009-06-20: Kattmys

Våra stallkatter tog sig en vilostund idag på en av våra vagnar. Där brukar dom ta sig en tupplur ibland. Visst ser det väl mysigt ut. Och skönt...

 

2009-06-19: SEGER för B.W.T.Warrior!

Skönt, härligt, kul, jävligt kul, så kan vi sammanfatta torsdagskvällen på Rättvik när vi nu sitter i bilen på väg hem mitt i natten.

B.W.T.Warrior hade en bra uppgift på pappret, men även straffsparkar ska rullas i mål och det fixade Sören Eriksson den här gången.

Worri vann på RättvikEfter några hundra meter övertog B.W.T.Warrior ledningen och sedan hade han inga problem att vinna loppet. Sören petade till hästen en gång mitt på upploppet och då stack han ifrån med ett par längder och vann på 15,4 med tussarna kvar i öronen.

Han såg jättefin ut och det var skojigt att han äntligen fick vinna lopp igen. Vi fortsätter vår tripp hem och hoppas vara i stallet vid kl 04.00-tiden.

Ha en riktigt trevlig och skön midsommar!

 

2009-06-18: Midnattstrav på Rättvik

Ikväll ska vi bege oss ut på vägarna igen och känna lite på asfalten. Eller ikväll och ikväll, vi ger oss av redan på eftermiddagen då det ju är stor risk att det kan ta sin tid att komma fram till Rättvik med tanke på midsommartrafiken.

Det är B.W.T.Warrior som ska ut och starta med Sören Eriksson i sulkyn och det blev ett bra läge i spår tre. Han har tränat normalt efter förra starten och allt verkar väl med honom. Det ser ut som en bra uppgift för honom men inga lopp är givna på förhand, men det är klart att vi har goda förhoppningar på att det ska gå bra ikväll.

Senast tävlade hästen barfota bak, ikväll blir det skor runt om, men det ska inte göra någon speciell skillnad på honom. Nej, nu måste vi släppa morgonkoppen och jobba på så vi hinner dra iväg på trav sen.

 

2009-06-16: Det gick mycket bra på Romme

No More Headache eller "Bakis" som vi kallar honom för gjorde ett jättebra lopp på Romme i E3-försöket. Han spurtade mycket bra till slut och var bara 1,5 längd efter vinnaren i mål som femma. Han kom i mål på 14,8 så han sänkte sitt rekord ordentligt. Det var jätteskoj att han visade att han duger i de här sammanhangen, som vi har haft förhoppningar på att han ska göra och nu ser vi fram emot nästa start.

 

2009-06-15: E3-kval på Romme ikväll

Ny vecka, nya möjligheter. Ikväll, måndag, är det E3-försök på Romme som gäller och vi provar med No More Headache i ett av kvalen. Han avslutade bra senast och fick då en nyttig genomkörare i kroppen. Allt är väl med hästen efter det, men det är tufft emot och tyvärr hamnade han nog i det tuffaste av försöken så det blir svårt att gå vidare till final, men vi ska göra ett försök i alla fall. Ikväll blir det ny utrustning på hästen. Han får tävla med helstängt huvudlag och urryckare. Eventuellt kan det även bli barfota bak, som vid Örebro-starten, men banan måste först inspekteras.

Under söndagen var det anmälningar till Rättvik på torsdag och där startar B.W.T.Warrior med Sören Eriksson i sulkyn. 

 

2009-06-12: Regnig fredagkväll

Sen fredagkväll och vi sitter i bilen på väg hem från Romme och regnet öser ner utanför. Scratch My Back blev oplacerad i sin comeback men det är inte så mycket att säga om. Loppet blev väldigt tufft och dom vann på 14,4. "Plutten" hamnade långt bak utvändigt och fick gå i tredjespår sista 700 och det blev helt enkelt för tufft för honom ikväll. Han behövde den här genomköraren och vi hoppas att han tar det här loppet på rätt sätt för då har han nytta av detta lopp.

Vi önskar alla en trevlig kväll och helg!

 

2009-06-12: Äntligen

Ikväll är det dags för Scratch My Back att göra comeback då han startar på Romme. Han har haft en del problem och det har tagit tid att få ut honom till start igen, men nu är han på g hoppas vi. Han var i alla fall fin i kvalet, men behöver säkert ytterligare något lopp i kroppen för att komma i ordentlig form. Han fick dessutom ett trist läge ikväll bakom bilen och det blev även ganska bra motstånd i loppet. Vi tar det här loppet så att han får en genomkörare i kroppen så får vi se hur långt han räcker ikväll.

  

2009-06-11: Inga pengar för Hod

Det blev inga pengar för Hod och Jonas igår. Hod slutade som första häst utanför pengar så det var lite synd att han inte kunde knipa en slant, men han behövde helt enkelt det här loppet då han varit ifrån tävlandet en tid. Vi hoppas att han tar det här loppet rätt och att han kan vara med snart igår för då ska han ha gått framåt med det här loppet i kroppen.

Nu tar vi nya tag på Romme imorgon med Scratch My Back.

 

2009-06-10: Hod provar lyckan på Solvalla

Ikväll startar vi Hod på Solvalla. Han har varit struken efter senaste starten och formen är nog inte hundraprocentig och han kan behöva loppet. Det blir till att smyga med från det här läget och hoppas att vi kan få med något till slut. Kusken har inte kört lopp på två år men han känner sig lugn och trygg inför kvällen.

 

2009-06-09: No More Headache i E3-försök

På måndag på Romme körs uttagningsloppen till E3 och där provar vi lyckan med No More Headache. Han fick spår fem bakom bilen i sitt försök och kommer att köras av Sören Eriksson. Där möter han bland annat First Jag samt den obesegrade duon Red Hot Dynamite och Global Limousine. De körs sex uttagningslopp och de två bästa går vidare till finalen på Gävle den 27 juni.

 

2009-06-08: Scratch My Back gör comeback

Idag var det anmälningar till Romme på fredag och där ska vi starta Scratch My Back. Han fick spår sju bakom startbilen och kommer att köras av Sören Eriksson. Distansen är 2.140 meter.

 

2009-06-05: Resultat Gävle

Igår onsdag slutade No More Headache sexa i Gävle på 16,9 vilket är nytt rekord för honom. Han startade med tillägg och hamnade i femtepar utvändigt. Hästen avslutade bra men var utan chans att nå täthästarna, men både vi och Jansson var nöjda med hästen som nu fick en bra genomkörare i kroppen. Sjätteplatsen gav 5.000 kronor.

Nästa start från stallet blir på onsdag då Hod startar i ett amatörlopp på Solvalla med Jonas i sulkyn.

 

2009-06-04: No More Headache i Gävle

Ikväll startar No More Headache på Gävle. Han har ett litet taskigt läge då han startar från tillägg men han behöver ett lopp i kroppen inför E3-försöken som körs om en och en halv vecka. Han har tränat bra och trots läget är det inte omöjligt att han kan vara med bland de tre om han skulle sköta sig i volten. Han visade senast i Örebro att han fungerar och kan avsluta bra bakifrån. Med en liknande avslutning som i Örebro så ska han kunna runda många ikväll.

 

2009-06-02: Nytt bildspel

Nytt bildspel finns nu ute i Bildgalleriet.

 

2009-05-28: B.W.T.Warrior tvåa på Solvalla!

B.W.T.Warrior slutade tvåa igen på Solvalla. Torbjörn Jansson körde fram utvändigt om ledare efter 600 meter och han höll sedan bra som tvåa på 15,7. Han fick dessutom punktering ett varv från mål på vänster hjul och det underlättar ju inte direkt.

Han stötte återigen på en bra häst som vann och nu har B.W.T.Warrior tagit tre raka andraplatser på Solvalla och det är bra gjort. Vi tar nya tag nästa gång.

 

2009-05-27: Det krävs lite flyr från spår 12

Worri värmer uppIkväll provar vi lyckan med B.W.T.Warrior (bilden) på Solvalla. Det blir hans fjärde start efter sitt långa uppehåll. Han borde bli bättre och bättre för varje lopp han får och senast gjorde han ett bra lopp men fick ge sig sista biten mot en som helt enkelt var bättre för dagen.

Ikväll har han ett svårt läge i spår 12 och det krävs en hel del flyt för att han ska dyka upp där framme, men kapacitet har han för att vara med bland de tre med lite klaff.

 

2009-05-25: Nya bildspel i Bildgalleriet

Två nya bildspel finns nu att beskåda i Bildgalleriet.                         

Se bildsekvenser från Scratch My Backs kval igår:                                     Foto: Mimmi Friedrich
- Klicka här för att se andra kurvan.
- Klicka här för att se sista sväng.
- Klicka här för att se intervju med Ullis efter värmningen.

 

2009-05-24: "Plutten" kvalade på Gävle

Plutten och UllisEfter drygt ett års frånvaro från tävlingsbanorna var idag Scratch My Back på Gävle för att genomföra ett kvallopp. Det gjorde han också på bästa sätt. Sören Eriksson som körde lät "Plutten" följda med som femtehäst i fältet och via ett slutvarv på 1.17 så kom Scratch My Back i mål som tvåa på 18,7.

Nu hoppas vi att han tar detta lopp på rätt sätt och då ska det här kvalet föra fram honom formmässigt tills det är dags för nästa lopp. Bilden är från värmningen med Ullis i vagnen.

Veckans träning är uppdaterad.

 

2009-05-20: Inget Eskilstuna torsdag

Tyvärr har vi fått stryka bort båda hästarna som skulle ha startat i Eskilstuna imorgon. Hod har en halsinfektion och Master of Speed har ett svullet bakben så tyvärr kan ingen av dom starta.

Nästa häst ut på banan från stallet blir istället Scratch My Back som ska kvala på Gävle på söndag. Klockan 13.30 gör han det tillsammans med Sören Eriksson från spår åtta.

Idag var det anmälningar till Solvalla nästa onsdag den 27 maj. Där kom B.W.T.Warrior med i ett lopp. Spår 12 fick han så det var ju inte så bra läge, men han verkar i alla fall fortsatt fin efter förra starten.

 

2009-05-17: Ny häst i stallet

Olzons LigistVeckans träning är uppdaterad.

Idag hämtade vi en ettåring som ska vara i träning hos oss. Vi åkte och hämtade den ettåriga hingsten i Österbybruk. Olzons Ligist som han heter är efter Express It - Kings Venus. Han var jättesnäll att lasta och åka med och nu går han tillsammans med Russell Viper i hagen. Kolla in bildspelet i Bildgalleriet.

I slutet av veckan så lämnade Kanallt stallet. Han har tyvärr en skada som gör att han inte kan fortsätta som travhäst, men nu har en tjej tagit hand om honom som sällskapshäst. Vi uppskattar den tålmodighet som Kanallts ägare Micke Jonsson visade då han ville ge sin häst ett bra hem när Kanallt nu inte kunde fortsätta som travare.

 

2009-05-16: En fjärdeplats i Örebro

No More Headache slutade fyra i Örebro på fredagskvällen. Det blev en safety start och han gick felfritt men hamnade en bit bak i fältet och fick femte par utvändigt. Han gick med i rygg i tredjespår sista 700 och fick själv attackera inne på upploppet. Han avslutade vasst sista biten och gick med full fart över mål och fick tiden 17,0 över 2140 meter. Fjärdeplatsen var värd 6.000 kronor och den här kvällens utflykt är vi nöjda med.

Nästa starter från stallet blir på torsdag i Eskilstuna. Där gör Master of Speed debut i monté (Jenni H Åsberg rider) och så startar Hod i ett annat lopp (Hans-Owe Sundberg kör).

 

2009-05-15: No More Headache på Örebro

Fredagkväll startar No More Headache i Örebro med Torbjörn Jansson i sulkyn och hästen känns fin i träningen. Den här gången får han prova på bilstart då han varit lite strulig och gjort bort sig i voltstart några gånger. Han har fått spår nio och det behöver inte vara så tokigt då det är debut bakom bilen. Vi har förhoppningar om en placering bland de tre om han sköter sig.

 

2009-05-14: Bra prestationer på Solvalla

Det blev en andraplats och ett sjundepris på Solvalla igår. B.W.T.Warrior öppnade snabbt och tog hand om ledningen. Han svarade för ett bra lopp och kom i mål på nytt rekord men fick tyvärr ge sig över upploppet mot en häst som var bättre för dagen helt enkelt.

Master of Speed hamnade långt bak invändigt men när väl luckan kom i början av upploppet spurtade han bra över upploppet och även han kom i mål på nytt rekord. Det är kul att det pekar fortsatt uppåt för honom.

Före tävlingarna kvalade Magic Rex och han skötte sig bra på 1.19,7 och blev godkänd.

 

2009-05-13: Full fart på Solvalla ikväll

Ikväll blir det full fart på Solvalla med tre hästar till start. Det inleds med Magic Rex i kvalloppet. Sedan ska B.W.T.Warrior ut i Sverigeloppsuttagningen och vi hoppas han vinner så han går till final i Sverigeloppet. Allt verkar bra med hästen och Torbjörn får köra offensivt. Det ser ut som en bra uppgift.

I sista loppet på Solvalla startar Master of Speed som har fått ett lopp och ett montékval efter ett långt uppehåll och han bör gå framåt med loppen. Han känns fortsatt bra och vi hoppas att han åter gör ett bra lopp. Då ska han kunna tjäna en fin slant.

Redan på fredag är det sedan dags för nya starter då No More Headache ska ut på Örebro. Det är Torbjörn Jansson som kör honom.

 

2009-05-11: "Pure" har lämnat stallet

Pure Dreamcatcher har lämnat stallet och återfinns numera i träning hos Torbjörn Jansson.

Veckans träningslistor är uppdaterade. Se dessa genom att klicka på Veckans träning i menyraden ovan.

 

2009-05-07: Tre till start på Solvalla

Idag var det anmälningar till Solvalla kommande onsdag och vi har tre hästar till start. Först ut är Magic Rex som är med i ett kvallopp från spår två med Torbjörn Jansson i sulkyn. Torbjörn kör även B.W.T.Warrior som fick spår sju i ett uttagningslopp till Sverigeloppet och det ser ut som en klart intressant uppgift på pappret. Vinnaren i det här försöket får vara med i semifinalen i Sverigeloppet den 17 juni på Solvalla. Sedan avslutas kvällen på onsdag med att Master of Speed startar i lopp 11 tillsammans med Johnny Takter i sulkyn.

 

2009-05-07: Caunis On har lämnat stallet

Tvååriga Caunis On lämnade i söndags vårt stall. Hon var här för inkörning och uppträning och har nu åkt till Hans-Owe Sundberg som tar över träningen. Caunis On kom i vagn ganska sent, men har redan visat bra styrka och vi önskar ägarna lycka till med henne framöver.

 

2009-05-05: Nytt bildspel

Ett nytt bildspel ifrån förra onsdagens tävlingar på Solvalla finns nu att beskåda i bildgalleriet.

 

2009-05-01: Fina insatser onsdag-torsdag

Onsdag-torsdag har det varit full fart, med starter på Solvalla och Gävle. I onsdags på Solvalla gjorde B.W.T.Warrior sin andra start efter sitt långa skadeuppehåll och han gjorde en mycket fin insats. Han blev tvåa på nya rekordet 15,3. Han fick till en början vandra i dödens innan han fick andra par utvändigt. Sedan fick han attackerade i tredjespår och tog på vinnaren hela vägen så vi var klart nöjda med honom.
Före tävlingarna hade vi med oss treårige Magic Rex som fick gå ett snabbjobb. Jonas körde 17,5/1600 meter med honom och det var på ett mycket bra sätt. Om han tar detta jobb på rätt sätt väntar kval för Magic Rex inom en snar framtid. Kul också att se så många av delägarna på plats för att bevaka jobbet. Sånt värmer!

Torsdag var Ullis till Gävle med två hästar. Master of Speed var med i ett montékval och det gick bra och han kvalade in på 21,2 tillsammans med Jenni H Åsberg. Hon var mycket nöjd med hur "Master" kändes och tyckte att han travade bra. Det var skoj att det fungerade bra.
Med till Gävle var även Scratch My Back som med Sören Eriksson i sulkyn fick gå ett snabbjobb före tävlingarna. Sören körde strax under 1.19/1600 meter och hästen såg mycket fin ut. Sören var också väldigt nöjd med hur Scratch My Back kändes så det blev en härlig utflykt till Gävle.

Stall Guldstjärna önskar alla läsare en riktigt trevlig helg!

 

2009-04-29: Worri på Solvalla

Igår var vi på Eskilstuna med två hästar, men tyvärr utan framgång. Hod galopperade efter 200 meter. Daniel styrde ner hästen lite hastigt i tredje invändigt och han tog på sig galoppen. I övrigt var hästen fin så vi får leta nya lopp, men tyvärr har han ju inte så mycket startpoäng.

No More Headache fixade inte andraspåret och galopperade från start. Sedan körde Torbjörn ett 1.16-varv och han var nöjd med hur hästen kändes och galoppen får vi sätta upp på orutinkontot.

Vi tar nya tag ikväll på Solvalla då B.W.T.Warrior startar i lopp 10. Han avslutade bra i sin comeback på Hagmyren till tredjeplatsen och han har tagit loppet bra. Nu fick han ett spår lite långt ut bakom bilen men Torbjörn som kör får försöka hitta en vettig position ändå. Kommer han till i loppet och får en vettig position så ska han kunna vara med i den främre träffen och slåss om en bra placering.

 

2009-04-28: Inför Eskilstuna tisdag

Ikväll startar vi två hästar på Eskilstuna. Hod hängde med godkänt senaste i ett lopp där han startade med tillägg och det är inte riktigt hans melodi. Det är bättre förutsättningar ikväll med framspår bakom bilen och 1600 meter och så finns det ju open stretch på Eskils också... Hod känns i alla fall väldigt fin i träningen och vi blir inte överraskade om han är med bland de tre ikväll.

On Cloud Nine på klinikenNo More Headache skötte sig på bästa sätt senast och han har tagit det loppet på bästa sätt och känns mycket fin i träningen. Sköter han sig bara i starten och går felfritt, vilket vi tror att han gör, så ska han ha en bra chans att vara med bland de tre främsta i kvällens lopp.

Vi kan också rapportera att tvåårige On Cloud Nine kastrerades idag så numera är han valack. På bilden ligger han på operationsbordet.

 

2009-04-26: Veckans träning & montékval

Veckans träning är nu uppdaterad och förhoppningsvis ska vi hålla den kontinuerligt uppdaterad i slutet av varje vecka framöver. Gå in under fliken "Veckans träning" i menyraden ovan eller klicka här för att komma dit.

Master of Speed ska prova att kvala in i monté på Gävle på torsdag (spår 2). Han har provat det i träningen hemma en gång och det slog väl ut då, så det ska bli spännande att se hur det fungerar på torsdag. Det är Jenni H Åsberg som ska rida honom på torsdag och kvalet startar klockan 1645.

I veckan som gått har vi haft en del besök i stallet och det är alltid trevligt och roligt när det kommer ut folk och hälsar på. Vi hoppas på fler besök framöver nu när vädret förhoppningsvis blir bättre och varmare, så ni som vill ta en tur ut till oss i stallet är alla hjärtligt välkomna. 

 

2009-04-23: Kaizen kastrerad och nya starter

Igår kastrerades Kaizen så numera är han valack. Det är en häst som har bra fart i sig, men han har tyvärr visat lite tjuriga tendenser och därför togs beslutet i samråd med ägarna att han skulle kastreras.

Det är fler och fler hästar från vårt stall som nu kommer ut till start och det är skojigt. Nästa vecka har vi tre hästar till start. På Eskilstuna startar Hod från spår fem bakom bilen (D Olsson kör) och No More Headache fick spår två i voltstart i sitt lopp (T Jansson kör). På Solvalla på onsdag startar B.W.T.Warrior från spår sex bakom bilen (T Jansson kör). Vi återkommer så klart med en lägesrapport om hästarna närmare in på starterna i nästa vecka.

No More Headache transport

2009-04-22: En fjärdeplats på Eskilstuna

Master of Speed gjorde sin första start för året på Eskilstuna igår och vi var klart nöjda med hans comeback. Han spurtade bra över upploppet och plockade ett par placeringar. Han kom i mål på 16,5 och han borde normalt bli bättre tills nästa gång med den här genomköraren i kroppen.

 

2009-04-21: Master of Speed på Eskils

Ikväll gör Master of Speed comeback på Eskilstuna. Det blir första starten för året och han har sedan senaste starten blivit kastrerad. Det handlar om en kapabel häst som sprungit med handbromsen i och när han nu gör sin första start som valack så får vi se        Klockan är 22, dags att lämna Sundbyholm.
om det har gjort någon effekt på honom. Han känns i alla fall jättefin i träningen och
kommer att tävla ett norskt huvudlag och med optimal balans, dvs barfota runt om. Med tanke på hur fin han känns i träningen så tror vi att han kommer att göra ett bra lopp ikväll.

 

2009-04-19: Nytt bildsvep

Nytt bildsvep finns att beskåda i bildgalleriet.

 

2009-04-17: Resultat Solvalla

Hod slutade sjua i onsdags på Solvalla. Det strulade lite inledningsvis och han hamnade långt bak i fältet. Det är inte riktigt hans melodi att runda ett helt fält och han fullföljde godkänt till slut och tjänade en slant. 5.500 kronor för att vara exakt. Han kändes bra enligt kusken som tyckte att formen finns där på hästen. Hod verkar också ha tagit loppet på ett bra sätt.

Nästa start från stallet är på tisdag då Master of Speed gör comeback på Sundbyholm och vi återkommer efter helgen med senaste nytt inför den starten.

 

BWT Warrior Ullis Hagmyren2009-04-14: B.W.T.Warrior och Hod

Igår slutade B.W.T.Warrior trea på Hagmyren. Som planerat fick han ett lopp i ryggar och han fick sedan gå en trudelutt till slut och avslutade bra.

Klicka här för att se Ullis berätta mer om loppet.

 

Hod startar på Solvalla på onsdag.

Klicka här för att se intervjun med Ullis inför loppet.

 

 

BWT Warrior Jonas i box2009-04-12: Senaste nytt från B.W.T.Warrior

Imorgon måndag är det dags för B.W.T.Warrior (bilden) att göra comeback och det gör han på Hagmyren.

Klicka här och se intervjun med Jonas som berättar om dagsläget med hästen.

 

2009-04-10: GLAD PÅSK!

Stall Guldstjärna önskar alla en riktigt Glad Påsk!

Idag har vi haft fortkörning i stallet. Bland annat tränade B.W.T.Warrior som fick några lugna intervaller på rakbanan och han kändes bra. No More Headache har bara gått i hagen efter sitt segerlopp på Solvalla och han har tagit loppet bra och ser fin ut. Vi återkommer under söndagen med lite mer rapporter inför Hagmyren måndag.

 

No More Headache Solvalla seger 8 april2009-04-08: No More Headache vann på Solvalla

Ikväll fungerade allt och No More Headache, eller "Bakis" som han kallas, kunde vinna på Solvalla! Härligt, härligt. Det blev Erik Adielsson som körde och han prickade starten perfekt, tog ledningen och sedan blev det en lätt seger på 18,2 via 1.16 sista varvet. Han vann dessutom med krafter kvar och var så fin som vi hoppades på.

Ikväll tävlade han med öppet huvudlag då han är bättre med det i volten, men han är fortfarande lite flegmatisk så i själva loppet skulle han kunnat ha helstängt för att vara mera skärpt. Han vann dock komfortabelt och det här lovar gott inför större uppgifter i framtiden.

 

2009-04-08: Adielsson kör ikväll

Björn Goop missade sitt plan från USA och hinner inte till Solvalla ikväll. Därför blir det kuskändring på No More Headache som kommer att köras av Erik Adielsson.

Idag var det anmälningar till Solvalla nästa onsdag och där kom Hod med i ett av loppen. Han kommer denna gång att köras av Sören Eriksson.

 

2009-04-08: Ullis inför Solvalla ikväll

Ikväll startar No More Headache på Solvalla i lopp 1. Klicka här och se intervjun med Ullis om kvällens chanser.

 

2009-04-06: Ny häst i stallet

More Sea är tillbaka i stallet hos oss. Efter en tid som konvalescent är Super Tilly-sonen här för uppträning igen. More Sea ägs av Stall Surprise och hästens senaste start var den 14 november i fjol.

På måndag gör B.W.T.Warrior comeback på "riktigt" då han ska starta i ett lopp på Hagmyren. Han kommer den här gången att köras av Sören Eriksson (Torbjörn Jansson är upptagen av lopp på Halmstad samma dag) och B.W.T.Warrior fick spår 12 bakom startbilen. Loppet körs över 2140 meter.

 

2009-04-06: Resultat Gävle

Hod startade på Gävle igår och han blev fyra på 14,1/1640 meter. Han fick ett lopp i rygg på ledaren och fick inte chansen förrän 100 kvar och då var det för sent. Han gick i mål med både tussarna och norsken oryckta så det fanns gott om krafter kvar i mål, eller som kusken Daniel Olsson sa efter loppet "kommer vi loss i tid vinner vi med 40 meter...". Han var alltså mycket nöjd med hästen. Det blir till att leta nya lopp åt Hod helt enkelt.

 

2009-04-04: Ullis om Hod inför Gävle

Imorgon söndag startar vi Hod på Gävle. Klicka här och se intervjun med Ullis som berättar om läget med Hod inför starten.

 

2009-04-03: Torbjörn Jansson om B.W.T.Warrior

Torbjörn Jansson körde B.W.T.Warrior i kvalloppet i onsdags. Klicka här och se en intervju med Torbjörn efter kvalet.

 

2009-04-02: Nya bildspel ute

Nu finns två nya bildspel publicerade i bildgalleriet. Det är från Solvalla igår kväll och när Master Of Speed gick ett snabbjobb före tävlingarna och på B.W.T.Warrior som kvalade.

 

20009-04-02: Spår ett för "Bakis"

No More Headache, som i stallet går under namnet "Bakis" :), startar på Solvalla på onsdag. Han fick spår ett den här gången och kommer att köras av Björn Goop. Det blev tio deltagare i loppet som körs över 2140 meter och förstapriset är 30.000 kronor. Det ser intressant ut!

 

2009-04-01: Positiva hästar på Solvalla

Denna onsdagkväll kvalade B.W.T.Warrior och han gjorde det på 20,5/2140 meter. Han skötte sig bra och han fick enligt planerna ett lugnt och snällt lopp av Torbjörn Jansson som sedan lät hästen sträcka ut lite i en snabb avslutning på upploppet.

Före kvalloppet gick Master of Speed ett snabbjobb. Tanken var att köra runt 1.20 med honom och allt gick också enligt planerna i jobbet. Han sprang 1.20/1600 meter på ett positivt sätt. Han var mycket fin och gick jobbet ensam.

Vi hoppas att båda dessa hästar ska kunna starta under april månad om allt är som det ska med dom även framöver.

 

2009-04-01: Kval och snabbjobb på Solvalla 

Ikväll på Solvalla är det dags för B.W.T.Warrior att kvala. Torbjörn Jansson kör och hans kvallopp går klockan 1705. Med in till Solvalla åker också Master of Speed som ska gå ett snabbjobb på banan innan tävlingarna.

 

2009-03-31: Ny häst i stallet

Från Stig H Johansson har det fyraåriga stoet A Bit of Heaven kommit till vårt stall. Hon ska få en liten paus från tävlandet och är här för att ladda om batterierna.

Idag var det anmälningar till Gävle på söndag och där kom Hod med. Han fick spår 6 bakom startbilen och kommer att köras av Daniel Olsson. Distansen är 1640 meter och förstapriset är 20.000 kronor.

 

2009-03-30: Sorg i stallet

Det har varit en sorglig helg. Marquis du Pommeau skadade sig allvarligt vid sin start i fredags på Bergsåker. Röntgenbilderna som togs på Ultuna i lördags visade att skadorna var av så allvarlig grad att hästens liv inte gick att rädda. Vi lider med ägaren Owe Lindström och sorgen i stallet är stor.

 

2009-03-27: Senaste nytt om Marquis du Pommeas-start

Ikväll, fredag startar Marquis du Pommeau på Bergsåker. Han har tränat på sedan han kom till oss men är inte vässad i träningen. Han har mestadels gått lite lugna jobb och vi har försökt hålla humöret uppe på honom och få honom att känna sig kaxig. Vi hoppas i första hand att han ska göra ett bra lopp den här gången och med lite klaff på loppet så har han platschans. Som det ser ut på pappret så kommer nog Standpoint till ledningen och då kan det bli svårt att rå på den. Vi tror och hoppas att "Marquisen" ska göra ett bra lopp, för han känns fin i träningen.

 

2009-03-26: B.W.T.Warrior kvalar

Idag var det anmälningar till Solvalla på onsdag och då har det blivit dags för B.W.T.Warrior att kvala. Han skadade sig allvarligt i samband med starten i Gävle den 5 juni i fjol och fick en lång konvalescent period. Han har nu varit igång och tränat en längre tid och känns riktigt bra. Han fick spår fyra i kvalet som körs klockan 1705 och han ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2009-03-25: Ingen framgång - men hästarna positiva

Det blev inga framgångar på Solvalla ikväll, men hästarna var ändå positiva. No More Headache blev för stressad av omstarten och galopperade tyvärr direkt i den giltiga starten. Sedan sprang han 17,5/2000 med strax under 1.16 sista varvet, men fick tyvärr inga pengar. Han såg i övrigt jättefin ut under kvällen och vi får leta upp något nytt lopp om ca två veckor och hoppas på bättre utdelning då.

Hod var mycket fin för dagen och det löste sig också bra då han fick andra par utvändigt. Han fick attackerade 900 kvar och 300 kvar såg han ut som en vinnare, men var tyvärr slagen 250 kvar. Kusken sa att hästen fick mjölksyra då och tröttnade helt enkelt, så han var inte sjuk. Det fattades lopp i kroppen, det var ett tag sedan han fick något riktigt lopp i kroppen och vi får leta nytt lopp åt honom igen.

 

2009-03-23: Marquis du Pommeau startar på fredag

På fredag gör Marquis du Pommeau sin första start i vår träning. Idag var det anmälningar till Bergsåker på fredag och "Marquisen" fick spår 9 bakom startbilen. Loppet (V65-4) avgörs över 2.140 meter och förstapriset är 40.000 kronor. Det blir Ulf Ohlsson som kör hästen på fredag. Han har kört Marquis du Pommeau tre gånger tidigare, med en andraplats i ett Guldlopp på Solänget som bästa placering. På fredag möter "Marquisen" bland annat Stig H Johanssons Standpoint som fick spår fyra.

 

2009-03-19: Två starthästar på Solvalla

På onsdag, den 25 mars, startar vi två hästar på Solvalla. I lopp 1 gör treårige No More Headache tävlingsdebut och han fick spår 10. Kusk på onsdag är Sören Eriksson. I lopp 10 startar Hod från spår 9 bakom startbilen. Han körs som på slutet av Daniel Olsson.

 

2009-03-15: Veckans träning

Nu finns det en ny rubrik i menyraden på vår hemsida och det är "Veckans träning". Under den rubriken kommer vi i slutet på varje vecka rapportera om hästarnas träning som varit under veckan.

 

2009-03-12: Redneck Lavec vann i Gävle

Ikväll var Ullis och Moa på plats på Gävletravet för att kolla in Redneck Lavec och Smalltown Brat som båda varit i träning hos oss. Redneck Lavec lämnade oss i slutet av januari och ikväll lät Stig H hästen göra comeback i Gävle. Hästen såg lugn och mycket fin ut och det blev seger direkt. Grattis, grattis säger vi till ägarna och kretsen kring hästen! Grattis även till kretsen kring Smalltown Brat som fick en andraplats i sin tävlingsdebut ikväll.

 

2009-03-12: Nytt bildspel ute

Nytt bildspel finns att beskåda i bildgalleriet. Denna gång från onsdagens kvallopp med No More Headache.

 

2009-03-11: No More Headache kvalade på Solvalla

No More HeadacheIkväll på Solvalla kvalade treårige No More Headache på Solvalla. Björn Goop körde och efter ett lopp i tredje invändigt kvalade No More Headache in på 22,6. Det var dock lite dramatik då hästen galopperade på upploppet, men han hann ställa sig i trav innan hundrameters pålen och klarade sig därmed undan diskning. Skönt det...

Björn Goop tyckte att No More Headache var en mycket fin häst och han sa efteråt att han gärna kör honom igen. Galoppen berodde på att hästen slog ihop när han skulle accelerera på upploppet. I övrigt var hästen mycket fin denna kväll. Om han tar det här loppet bra och allt är väl siktar vi på att låta honom debutera om cirka 14 dagar.

Klicka här - se bilder från 1500-1200 kvar av kvalet.                                      Jonas och No More Headache i värmning inför kvalloppet.

Klicka här - se bilder i sista sväng och på upploppet.

 

2009-03-10: Bildgalleri

Nu har vi även dragit igång ett bildgalleri om stallets hästar och händelser kring dessa. Först ut är Hod som startade i V75 i lördags. Klicka på bildgalleriet i menyraden ovan eller klicka här för att komma till bildgalleriet.

 

2009-03-09: Unghästar tränade

No More Headache fick en motionstur under förmiddagen som uppladdning inför kvalet på onsdag. Ullis körde och allt verkade bra. Annars var det unghäst träning på programmet under dagen där tvååringarna fick springa på en mil.

 

B.W.T.Warrior med ägare2009-03-08: Födelsedagskalas

Idag var det kalas i stallet. Födelsedagskalas!

Den som fyllde år var B.W.T.Warrior och han blev idag fem år. Ägarna till B.W.T.Warrior, Kari och Virve, bjöd på fika och tårta och hade med presenter till "Worri" som fick fyra nya bandage.

Det var en trevlig eftermiddag och tårtan smakade gott. "Worri" fick dock ingen tårta utan fick nöja sig med extra morötter och äpplen.

 

 

 

Hod efter loppet V75 Mantorp 2009-03-07: Galopp för Hod

Klockan är strax efter 18 och vi är på väg hem från Mantorp. Det blev tyvärr galopp för Hod och det var ju riktigt trist.

Hod öppnade snabbt till ledningen utan att Daniel behövde köra på honom men när Jormas häst galopperade efter en bit blev Hod ensam och slappnade av och bromsade sig i galopp enligt Daniel.

Det var trist att inte få chansen när det handlar om final, men, men vi får ta nya tag. Nu åker vi hem och får ladda om. Ha en trevlig lördagkväll!

 

 

2009-03-07: Lördag fm - Mantorp

Hod Mantorp V75 värmer uppKlockan är 10.45 och Hod har anlänt till Mantorp. Resan tog fyra timmar och allt gick bra. Nu står hästen och laddar upp i boxen medan Jonas och Ullis tar sig en munsbit på stallfiket. Det är en plusgrad, mulet och uppehåll här.

Idag kommer Hod (bilden från uppvärmningen) att tävla med skor runt om, men han får tävla utan brodd idag för första gången i år. Det borde vara ett litet plus. Det här är hans största lopp i karriären, hittills, och realistiskt är väl att tro att han kan vara trea, fyra. Vi vet dock att han är väldigt speedig och med rätt lopp i draget kan allt hända.

 

 2009-03-06: Kvalhäst på onsdag

På Solvalla på onsdag är det dags för treårige No More Headache att gå sitt kvallopp. Han gör det från spår två och det är Björn Goop som ska köra. Loppet startar klockan 16.45.

 

2009-03-05: Hod-rapport inför V75

På lördag startar vi Hod i V75-2 på Mantorp. Klicka här för att höra vad vi tror om chanserna på lördag.

 

2009-03-03: Det kom ett bud på "Badan" från Mallis

Idag hände en kul grej. Det ringde i telefonen och det var en kille som ringde från Mallorca och frågade om "Badan" var till salu (Badan = Hyper Viper). Det är han ju inte, men han la ett bud ändå. En sak är säker, man måste lägga ett betydligt högre bud än vad Mallis-killen gjorde om man vill ha vår kära Hyper Viper. Nej, vår "stallmaskot" kan vi ju inte släppa iväg. Han är inte till salu, så är det bara. Men lite lustigt att dom ringer och frågar om honom... :)

Lite mer hästnyheter från stallet är att mycket fine tvååringen Knick Ovel igår opererades för en lös benbit i höger bakkota. Allt gick bra och hästen är hemma hos oss i stallet igen, men får lite sportlov nu innan träningen kan återupptas.

I söndags var vi och tittade på lite unghästar i Österbybruk. Två ettåringar med Express It som pappa och som kanske kommer att dyka upp i stallet under våren. Det vore kul.

En som redan dykt upp i stallet är Petra Källman. Hon ska praktisera hos oss två dagar i veckan under våren. Välkommen Petra!

 

2009-03-01: Hod startar i V75-finalen på Mantorp

Hod kom med i Klass II-finalen på Mantorp på lördag som går som V75-2. Jättekul att han fick vara med och det ska bli skojigt att åka dit med en häst i bra form. Han fick spår fem bakom bilen, distansen är 2.140 meter och det är Daniel Olsson som kör precis som senast. Vi återkommer senare i veckan med de sista rapporterna om Hod inför loppet och vad vi tror om hans chanser.

 

2009-02-28: Vi hoppas på V75-final

Förra helgen var Hod fyra i Klass II-loppet på Axevalla och tack vare den placeringen är han nu första reserv för att komma med i V75-finalen på Mantorp nästa lördag. Så imorgon söndag blir det spännande att se om han får vara med där eller inte. En av de tolv hästarna före honom på listan måste alltså strykas bort och är det nån som gör det så får Hod vara med. Vi hoppas så klart att han kommer med, det skulle vara roligt, så det blir en spännande söndag att vänta in startlistorna på kvällen.

Här är de tolv hästarna som står före Hod på listan i poängordning: Tamil Image, Carmen Launcher, Blues Star, Manhattan Sassy, O.J.'s Nasdaq, Tjacke Gold, Memory Pearsall, Chili Ås, Lowkeyed, Riccione Ås, Olympic Athen och I'm Alone Face.

 

Nils Roneus veterinär Scratch My Back2009-02-26: Veterinären

Den veterinär som vi använder oss av är Nils Roneus. Varje onsdag är han på Seglinge och tittar igenom och undersöker de hästar som har problem eller som ska friskförklaras. Här är det Scratch My back som Nisse gör ett böjprov på.

 

 

 

 

 

2009-02-22: Stallrapport

B.W.T.Warrior (bilden) och Scratch My Back har båda varit borta länge för skador, men nu är båda på gång igen. Dom tränar för fullt och om cirka en månad kan det vara aktuellt med kval för båda två, bara allt går som det ska.

 

 

 

 

 

2009-02-21: Hod satt fast på V75

Hod skötte sig jättebra i sin start på V75 på Axevalla. Han fick aldrig fritt till slut och gick i mål med både tussarna och norsken oryckta. Det blev en fjärdeplats värd 15.000 kronor.

 

2009-02-18: Hyper Viper struken

Tyvärr är Hyper Viper tjock i ett ben idag så han är struken från montéloppet på lördag. Det är inget allvarligt, och han är säkert fit for fight snart igen, men han kan inte delta på lördag.

Däremot är Hod med och han reser på lördagmorgon. Han var jättefin i tisdagsjobbet och kändes stark och fin, så hans fina form verkar bibehållen. Han har fått ett bra läge, är snabb ut och bör få ett fint lopp härifrån. Med ett bra lopp är han vass till slut och då kan han vara med i den främre träffen. Han tävlar som på slutet med norskt huvudlag och skor runt om.

 

2009-02-15: Hod startar på V75

På lördag på Axevalla startar Hod i V75-6 som är ett Klass II-försök. Han fick spår två bakom bilen i loppet som körs över 1640 meter och han kommer att köras av Daniel Olsson. Med till Axevalla åker även Hyper Viper som startar i ett montélopp och han ska ridas av Lina Alm.


2009-02-05: Snabbjobb på Solvalla

I onsdags var No More Headache inne på Solvalla igen och gick ett snabbjobb. Jonas körde 1.22 med honom över full distans. Kvalloppet kommer allt närmre...

 
2009-01-30: Hod femma

Hod slutade femma på Gävle och fick för det 3.000 kronor. Tyvärr hade han inte sin bästa dag utan hängde på högertöm under loppet så vi får kolla upp honom hos veterinären vad det är som stör honom.

 
2009-01-28: Start på fredag

På fredag startar Hod på Gävle (lunchtrav). Han vann senast och var fin i tisdagsjobbet så formen ska vara lika bra. Han ska åter ha en bra platschans och med lite klaff på loppet så kan han vinna igen. Det blir inga ändringar utan norskt och skor med brodd runt om som senast.

Imorgon torsdag lämnar Landers Lyx stallet för att i fortsättningen tränas av Mikael M Andersson på Bergsåker.

 
2009-01-21: In och ut i stallet

Under onsdagen lämnade Redneck Lavec stallet. Han var här under sin konvalescenstid och nu när han är hel och fräsch så åkte han idag till Stig H Johansson som även tränade hästen innan han kom till oss. Vi hoppas det fortsätter att gå bra för hästen och önskar lycka till.

Idag kom det även en ny häst i träning som vi kan hälsa hjärtligt välkommen. Det är tvååriga stoet Trottningen (e. From Above - La Reine) som ägs av Hasse Sundqvist.

 
2009-01-19: Första årssegern för stallet!

Hod vann V4-4 på Romme idag och fixade därmed stallets första seger i år. Efter ett lopp i andra par utvändigt kunde Sören Eriksson attackera in på upploppet och Hod plockade lätt ned ledande Victor Ru och den i dödens travande Chateau Neuf trots att den moddiga banan idag inte passade Hod. Segermarginalen blev nästan en längd. Tiden blev 15,1 och segern var värd 25.000 kronor. Härligt, härligt och det passade bra med en ny etta i raden och nya friska startpoäng för Hod.

Hyper Viper fick däremot inga pengar med sig hem i sitt lopp då han efter ett lopp i femte par utvändigt slutade oplacerad på 16,3, men han fick tyvärr punktering under loppets gång.

 
2009-01-18: Romme måndag

Hod (V4-4) har bra form och har fått ett fint läge och ska ses med en bra platschans. Vi hoppas att han får ett lopp i rygg på favoriterna och klaffar det med positionerna till slut så är det ingen omöjlighet att han kan vinna. Han tävlar med skor och brodd runt om och ett norskt huvudlag.

Hyper Viper (V4-3) är mest med som resesällskap och jagar pengar i första hand från ett dåligt utgångsläge. Även han tävlar med skor och brodd runt om samt ett halvstängt huvudlag istället för norskt.

 
2009-01-13: Till start

Nästa starter från stallet blir på Romme på måndag och det handlar om lunchtrav. Där ska Hyper Viper och Hod starta i varsitt lopp och båda hästarna körs av Sören Eriksson.


2009-01-12: Ny häst i träning

Idag fick vi in en ny häst i träning. Det handlar om 2006 års Kriterievinnare Marquis du Pommeau som tjänat nästan tre miljoner kronor. Ett mycket trevligt tillskott i stallet och det ska bli mycket roligt att få träna honom.


No More Headache på Solvalla2009-01-11: Fint snabbjobb

Före tävlingarna på Solvalla gick treårige No More Headache (bilden) ett snabbjobb inne på banan. 19,5/1600 meter blev det på ett mycket fint sätt.

Hyper Viper slutade oplacerad i ett montélopp på Solvalla.


2009-01-07: Till start

På söndag startar Hyper Viper i ett montélopp på Solvalla.

Idag blev Master of Speed valack.


2009-01-06: Snabbjobb

B.W.T.Warrior och Redneck Lavec 1.45/2000 i bakvarv på rundbanan.

Kha Khan, Magic Rex och Ashoka 1.42,5/2000 på rundbanan.

Sex intervaller på rakbanan: Hyper Viper, Hod och No More Headache.


2009-01-01: Ny häst

Chatain sur Mer kom i träning. Hon är två år.


2008-12-27: Börjat träna

Scratch My Back har börjat tränar igen - nu som valack.