Nyhetsarkiv 2011:                                         (Nyhetsarkiv 2009/2010 - klicka här)

 

 

2011-12-30: Över 100.000 besökare - Gott Nytt År!

ChampagneVa skoj, igår kväll passerade vi 100.000 besökare på den här sidan. Skoj att så många är inne och kikar på sidan och läser om våra hästar och vad vi pysslar med. Tack för alla besök och vi hoppas att ni även nästa år kommer att fortsätta kika in här.

Så här på 2011 års näst sista dag vill vi också passa på att att önska alla hästägare, samarbetspartners och ja, alla travintresserade ett Gott Nytt År!


2011-12-29: Första starten 2012

Stallets sista start för året gjorde Valles Emile igår på Solvalla. Tyvärr agerade han trögt loppet igenom och slutade oplacerad. Med in till Solvalla hade vi även Aredrose och My Gemma som gick ett snabbjobb före tävlingarna och det gjorde det på ett bra sätt. För My Gemmas del var det så bra så hon kommer att starta på Solvalla på onsdag. Hon fick spår fyra och ska köras av Daniel Olsson. Det blir för övrigt stallets först start 2012...


2011-12-28: Solvalla ikväll

Ikväll har vi Valles Emile till start på Solvalla. Han är med i lopp 1 som är ett amatörlopp. Läget blev inte till någon fördel då han visat sig löpa bäst när han tidigt är med där framme i loppen. Vi får smyga med och hoppas på en bra slant ikväll.


2011-12-26: Ingen lycka på Örebro

Örebro turen igår blev tyvärr inget lyckad. Både Kaizen och No More Headache galopperade bort sig, trist...

Nästa start från stallet blir på Solvalla på onsdag då Valles Emile ska starta.


2011-12-25: Juldagen mot Örebro

Juldagsmorgon och vi rullar mot Örebro idag. Där har vi två hästar till start. Kaizen (lopp 4), galopperade senast i starten då han fick huvudet ovanför vingen på startbilen. Han har tränat normalt efteråt. Han har fått ett fint läge för att smyga med och tjäna en fin slant.

No More Headache (lopp 11) fick vandra i dödens senast och gjorde ett klart godkänt lopp som femma. Läget nu kan vara lite lurigt då man kan bli hängandes om man laddar men sist om man tar upp. Vi får se hur det löser sig. Det kan bli svårt att runda till seger men vi hoppas att han ska göra att bra lopp och dyka upp på tredje- fjärdeplats.


2011-12-24: G O D   J U L !

JulgranTomte2011-12-23: "Charmen" sexa

Idag startade vi Absolut Charm på Romme idag tillsammans med Jennifer Tillman i sulkyn. Tyvärr blev det en omstart i loppet vilket inte är gynnsamt för "Charmen". I loppet blev det tredje inne, sedan hittade Tillman ut 600 kvar och det blev en sjätteplats för Charmen.


2011-12-23: Gävle igår - Romme idag

Igår kväll hade vi två hästar till start på Gävle. Jody May slutade fyra på 15,1 i sin tävlingscomeback och vi var klart nöjda med hennes insats. Hon fick ett rygglopp fram tills upploppet och avslutade snabbt till slut. Det här loppet borde också föra fram henne formmässigt till nästa gång.

Star From Heaven slutade femma på 16,9. Tempot var långsamma 18 första varvet och det gick snabbt till slut även i detta lopp. Hon avslutade bra och det var svårt att plocka placeringar i den snabba avslutningen. Nu blir det som planerat en liten tävlingspaus för Stjärnan – läs mer om Stjärnan på hennes egen flik här.

Idag åker vi till Romme som har lunchtrav. I lopp 2 har vi Absolut Charm till start. Hon har gjort två starter för oss och gått bra och slutat trea båda gångerna och hon känns fortsatt fin i träningen. Idag har hon fått ett fint läge bakom startbilen och ska kunna vara med på en plats igen och lite segerchans ska hon ses med.


2011-12-22: Inför Gävle torsdag

Torsdag och ikväll startar vi två hästar på Gävle. Jody May gör comeback efter ett litet uppehåll. Hon fick ett snabbare test på Solvalla för drygt en vecka sedan då hon fick knalla 16,5/1600 meter och det gjorde hon på ett bra sätt. Läget blev väl inte det bästa och helst ser vi en lugn avgång och ett rygglopp så då kan det bli lite positionsproblem från detta spår. Vi hoppas i första hand på att hon gör ett bra lopp så får vi se vad det kan bli för placering.

Star From Heaven satt fast senast och enligt Danne kändes hon fin och hon värmde också bra. Så vi provar igen då hon verkar i fin form för dagen. Från det här läget blir det ett rygglopp igen och hon ska väl inte vara helt borta här med tanke på att hon känns fin för dagen. Hon tävlade med norskt huvudlag senast men det behövde aldrig användas och hon kommer att ha norskt ikväll igen så får vi se om hon får prova det denna gång... I övrigt inga ändringar.


2011-12-21: Starter på Juldagen

Det har varit anmälningar till Örebros tävlingar på Juldagen. Där har vi med två hästar. Den ena är No More Headache (lopp 11) som i söndags kvalade in till finalen som har ett förstapris på 75.000 kr. Han är med i lopp 11 och startar från spår 6 på 20 meters tillägg. Kaizen startar också i Örebro (lopp 4) och han fick spår 9 bakom startbilen. Båda hästarna körs av Kaj Widell.


2011-12-19: Bakis vidare till final

Igår var vi i Örebro och tävlade. No More Headache fick tredjespår genom första sväng fram till dödens och slutade femma. Det var ett försök till en final som körs på Örebro på Juldagen. I finalen fick han spår sex på 20 meters tillägg. Även Russell Viper startade igår och efter en löpning en bit ner i andraspår höll han sin fart till slut till en sjundeplats.


2011-12-17: Inför Örebro söndag

Solvalla igår och det blev tyvärr galopp direkt i starten för Kaizen. Valles Emile hamnade en bit ner i kön och där agerade han sedan trögt under loppets gång och fick bara med sig en matlapp hem.

Nya tag på Örebro imorgon. No More Headache (lopp 8) fungerade inte alls på banan senast och tog sig till och med en kortare galopp i starten. Före det har han avslutat bra i några lopp och han känns även fortsatt bra i jobben efter senaste starten. Inga ändringar är planerade utan som på slutet ett norskt huvudlag och skor runt om. Russell Viper (lopp 10) sprang och slog på sig lite senast och vi kommer därför att prova honom barfota runt om denna gång om banan tillåter. Får han aktionen att flyta som i debuten så kan han vara med på en plats.


2011-12-16: Nya starter nästa vecka

Idag har varit anmälningar till några banor nästa vecka. I Gävle på torsdagkväll startar Star From Heaven igen. Hon fick inte fritt senast och var så pass fin den dagen så vi provar en start till i år. Hon fick spår 9 bakom bilen och körs av Daniel Olsson. I Gävle gör också Jody May (lopp 5) comeback. Hon var riktigt fin i ett snabbjobb inne på Solvalla i onsdags före tävlingarna. Hon fick spår 7 bakom bilen och det blir även här Daniel Olsson som kör.

På fredag den 23 december är det lunchtrav på Romme. Där startar Absolut Charm (lopp 2) från spår 2 bakom bilen med Sören Eriksson i sulkyn.


2011-12-16: Inför lunchtrav Solvalla fredag

Aredrose hade ingen lycka med sig på Gävletravet igår kväll. Det blev dödens och hon var slagen i sista sväng. Hon agerade ändå lite segt och hade heller inte sin bästa dag på jobbet.

Nya tag på Solvalla idag som har lunchtävlingar. Först ut är Valles Emile (lopp 1) som har fått ett lite sämre spår än senast men förhoppningen är att han ska komma ner på innerspår. Skulle han få ett lika fint lopp som senast kan han vara med på en plats igen. Kaizen (lopp 4) öppnade snabbt med helstängt huvudlag senast och det blir samma huvudlag igen och förhoppningsvis en snabbstart även idag. Får han ett liknande lopp som senast är även han ett platsbud.

 

2011-12-15: Mot Gävle ikväll

kväll har vi Aredrose till start på Gävle. Hon är ute på en bättre distans ikväll än senast och hon har tränat på fint efter senaste loppet. Spåret är lite väl långt ut bakom bilen men hon är snabb ut och får laddas framåt och förhoppningsvis komma ner till plankan. Eventuellt blir det ett norskt huvudlag ikväll istället för stängt som det var senast. Lite platschans ska hon ha.

 

2011-12-14: Stjärnan blev fast

Star From Heaven på SolvallaStar From Heaven (bilden) fick aldrig någon lucka till slut igår och blev fast med krafter kvar. Tvåan, som hon hade rygg på i starten galopperade direkt och då chansade "Danne" mycket riktigt invändigt. Där blev hon sedan kvar utan att få chansen till slut. Så kan det bli ibland. Hon kändes i alla fall mycket fin och såg bra ut från sidan så det var bra. Det norska huvudlaget som hon hade igår behövde aldrig användas denna gång. Bilden är på Stjärnan efter värmningen.

Igår var det även anmälningar till Örebro på söndag. Där startar vi No More Headache och Russell Viper.

 

2011-12-13: Kvällens tävlingar flyttade till Solvalla

Sundbyholm har tvingats flytta tävlingarna ikväll på grund av banförhållandena. Istället kommer kvällens lopp att avverkas på Solvalla. Det blir därmed en kortare resa för Stjärnan som får starta på hemmabanan... Då syns vi på "Valla" ikväll!

 

2011-12-12: Inför Stjärnans start tisdag

Imorgon är det dags igen - ny start för Star From Heaven. Senaste loppet har vi gått igenom då hon blev lite het av all väntan före loppet. Då det även denna gång handlar om voltstart med risk för omstarter så kommer vi att byta huvudlag på henne. Istället för det helstängda hon har haft så kommer hon att få ett norskt huvudlag på sig. Hon har känts bra i jobben efter förra loppet och formen är fin. Nu blir det även till att gå i ryggar från bakspåret och det kan vara bra för henne denna gång. Klaffar det lite från bakspår så ska hon ses med platschans. Även om det är några bra emot så har hon även mött hårdare hästar tidigare under året. Som vanligt så får hon tävla med skor på hovarna.

 

2011-12-12: Nya starter på Solvalla

Idag var det anmälningar till Solvalla på fredag. Där startar vi Valles Emile i lopp 1. Han fick spår 6 bakom bilen och kommer att köras av Sören Eriksson. I lopp 4 startar Kaizen. Han fick spår 3 bakom bilen och kommer att köras av Kaj Widell.

 

2011-12-12: Valle trea på Valla

Det blev en tredjeplats för Valles Emile på Solvalla igår efter ett lopp i rygg på ledaren. Han noterades för 16,9 som sluttid och fick nu lite nya startpoäng. Russell Viper fick ingen bra start och hamnade sist i fältet. Sedan höll han farten godkänt till slut till en sjundeplats och han fick med sig en matlapp hem. Nya tag på Eskilstuna imorgon och vi återkommer med en "senaste-nytt-rapport" inför den starten.

 

2011-12-11: Solvalla söndag

Två hästar till start på Solvalla idag. Vi börjar med Russell Viper i lopp 3. Han hade lite problem med banan i senaste starten men han har tränat på fint efter det och var bra i veckans jobb. Vi hoppas att han ska kunna vara med på en plats som i debuten.

Valles Emile (lopp 10) har också tränat på fint i veckan. Han har fått ett bra läge då han ska vara med i den främre träffen direkt i loppen. Från ett bra läge bakom bilen så ska han kunna tjäna en fin slant.

 

2011-12-09: Broddskor på

Idag trotsade vi vädrets makter och tränade ett gäng hästar. Det blev intervallträning både på rundbanan och rakan. Skönt nu på kvällen när man får kliva in i en varm dusch. Det har blivit mycket vinterskoningar för Jonas torsdag-fredag då det är isigt på vägarna till banan. Så nu har alla hästarna broddskor på sig.

Idag var det anmälningar till Gävle på torsdag. Där kommer Aredrose att starta i ett av loppen. Hon fick spår 7 bakom bilen och ska köras av Sören Eriksson. Trevlig helg!

 

2011-12-08: Solvalla resultat

På Solvalla igår slutade Kaizen fyra. Han gjorde ett bra lopp och var klart positiv. Kul att han visade upp så fin startsnabbhet också. Tyvärr fungerade inte No More Headache lika bra på den besvärliga banan. Han fick det tyvärr inte att stämma med fästet och sprang sig trött alldeles för tidigt på grund av det.


2011-12-07: Ny start för Stjärnan

Idag anmälde vi Star From Heaven till Sundbyholmstravet i Eskilstuna på tisdag. Hon startar där i Knut Bondes Pokal (lopp 6) med 50.000 kronor i förstapris. Hon fick spår 9 och kommer att köras av Daniel Olsson.

 

2011-12-07: Inför Solvalla onsdag

Två hästar till start på Solvalla ikväll. Först ut är Kaizen som är med i lopp 4. Han har tränat på normalt efter förra loppet och har fått ett fint läge men måste visa lite uppryckning i lopp innan det går att tro på honom. Den här gången blir det ett helstängt huvudlag istället för norskt som han haft i de senaste starterna och så blir det brodd i bakskorna.

No More Headache, som är med i lopp 5, har visat finfin form på slutet och känns väldigt fin efteråt så formen ska vara riktigt bra. Distansen funkar bra och läget är inte så dumt och klaffar det lite med löpningen så ska han kunna vara med bland de tre igen. Som på slutet blir det norskt huvudlag och skor runt om men denna gång med brodd i bakskorna.

 

2011-12-07: Julpynt

 

Ullis pyntar
Igår julpysslade Ullis i stallet som ni ser på bilden ovan. Även hästarna ska väl få ha lite julmys i december...:)

Jonas och Melvin spanade nyfiket in hur det såg ut från vardagsrumsfönstret...

Jonas och Melvin

 

2011-12-07: Nya starter

Igår tisdag var det anmälningar till Solvallas tävlingar på söndag där vi startar två hästar. Russell Viper kom i lopp 3 och ska köras av Kaj Widell. Han fick spår sju i voltstart och distansen är 2140 meter. Valles Emile är med i lopp 10 och ska köras av Torbjörn Jansson. Han fick spår fyra bakom bilen och loppet körs över 2140 meter.

 

2011-12-06: Till salu

1-åriga hingstar i stallet finns till salu, bland annat med Going Kronos som pappa och med miljonären Magic Space som bror. Alla 1-åringarna är inkörda under hösten och tränar för vagn. Klicka på "Till salu" i menyn ovan för mer info och för att se bilder på ettåringarna.

 

2011-12-05: Stjärnan sexa

Det blev en sjätteplats för Star From Heaven på Solvalla igår där hon sprang nytt rekord på 16,6. I sista sväng såg det ut som att hon hade vinstchans men tyvärr tröt krafterna 100 kvar. Tobbe tyckte det var väldigt synd att man fick vänta 20 minuter på att få komma igång och starta. Detta eftersom en häst fick materialfel flera gånger och Tobbe hade vässat upp Stjärnan i provstarterna för att ha henne taggad i loppet. Tyvärr gjorde den långa väntan då att hon därmed blev stressad och det satte nog ner henne lite. Det blev som det blev den här gången. Hon mår i alla fall bra idag och har fått mysa i hagen. Planerna är att hon ska få starta en gång till i år och i så fall blir det en ny start inom kort. Vi återkommer när det blir bestämt var hon kommer ut.


Melvin läser på2011-12-03: Inför Stjärnans start söndag

Melvin har börjat läsa på. Det gäller väl att börja i tid...:D

Imorgon blir det start på Solvalla för Star From Heaven. Hon har tagit förra loppet bra och tränat på fint. Hon gick några intervaller på rakbanan igår och det kändes bra. Det känns i jobben som att hon gått framåt formmässigt efter förra loppet.

Läget är lite lurigt denna gång och det finns ju risk att hon kan bli fast på innerspår. Löser det sig ska hon ses med platschans. Vi gör inga ändringar utan hon får tävla med skor runt om och ett helstängt huvudlag precis som senast.

Ni som inte har program till imorgon kan ladda ner Solvalla programmet här.

 

2011-12-01: Charmen trea i Örebro

Absolut Charm rätvarv ÖrebroIdag var vi till Örebro där vi startade två hästar. Bäst placerad blev Absolut Charm (bilden till höger) som slutade trea på 18,1. Efter ett lopp i fjärde par invändigt kom hon ut i andraspår 800 kvar. Hon fick sedan fritt in på upploppet och avslutade fint sista biten och hade bra steg över mål. Det var en bra avslutning med 13,5 sist 700. Det innebär att hon varit trea i båda starterna för oss.

Aredrose (bilden nedan) knep en matlapp via en sjundeplats. Hon tog som väntat ledningen och fick sedan ett lopp i rygg på ledaren men blev lite trött till slut. Hon behövde nog denna genomkörare till nästa gång.

Idag var det även anmälningar till Solvalla på onsdag. Där startar Kaizen (lopp 4) och No More Headache (lopp 5).

Aredrose bakvarv Örebro

 

2011-11-30: Mot Örebro...

Inte idag, men väl imorgon torsdag åker vi till Örebro. Tidig avgång från stallet blir det då vi har två som startar på lunchtravet och inom V4. Först ut är Aredrose (V4-3) som ska göra sin första start för oss. Hon har varit här en månad ungefär och fått träna på i backen och på sandbanan men hon har inte fått något snabbare rundbanejobb. Hon känns bra, men är väl ändå lite svårbedömd eftersom hon inte testats något snabbare och vi provar och ser hur hon står sig. Hon är startsnabb men kommer hon till spets får hon nog släppa till någon bra och så hoppas vi hon kan följa med och göra ett bra lopp. Det blir skor runt om och ett helstängt huvudlag.

Absolut Charm (V4-4) gjorde första starten för oss senast och vi var nöjda med placeringen och med att hon höll sig lugn i loppet då hon tidigare tydligen haft en tendens att ligga på. Hon känns även allt lugnare i träningen efter det loppet och det är vi nöjda med. Däremot sprang hon snett med huvudet senast och därför sätter vi på en murphy till den här starten i hopp om att hon ska springa rakare. Kan hon hålla spets så får hon noga springa där om kusken vill och hon ska ses med platschans igen. Det blir skor runt om som senast.


2011-11-29: Ny häst i träning

Det har kommit en ny häst i träning. Det är ettårige hingsten Fortunate Son C.J. som ägs av Sjömossen HB i Fjärdhundra som vi hälsar välkomna i "gänget". Fortunate Son C.J. har Juliano Star som pappa. Mamma är Gidde Palema-dottern Susie Q.C.J. och Fortunate Son C.J. är hennes andra avkomma. Ettårings mormor är Marianas Pride som lämnat bland annat Philippa Pride som tjänat 552.550 kronor och Paulina Pride som sprungit in 459.100 kronor.


2011-11-28: Ny start för "Stjärnan"

På söndag har det blivit dags för ny start för Star From Heaven. Det var anmälningar idag till Solvalla som har söndagstrav och hon startar i lopp 5. Det är tillägg vid 45.000 kronor så hon startar den här gången med 20 meters tillägg. Hon fick spår ett i sin volt och kommer att köras av Torbjörn Jansson. Vi hade även anmält No More Headache till ett av loppen på söndag men han blev andra reserv. Det var synd och åt honom får vi leta nya lopp.


2011-11-27: Snökaos på hemresan

Det blev inga större framgångar på Gävle idag. Valles Emile slutade oplacerad på 17,3. Till Kaizens lopp hade det börjat snöa ordentligt. Han knep i alla fall en matlapp i och med sin sjätteplats på 18,9. Det mest upphetsande under dagen var nog annars hemresan när det var snökaos ändå från Gävle till Uppsala, men resan gick fläckfritt  och vi kom hem till gården utan incidenter på vägen. Är månne vintern på gång... Det är bara ladda om för en ny vecka. Nästa starter blir på torsdag. Imorgon är det anmälningar till Solvalla söndag så får vi se imorgon eftermiddag om vi har någon som startar där med.


2011-11-26: Inför Gävle söndag

Lördagkväll och vi laddar för en tur till Gävle imorgon där vi har två till start. Valles Emile är med i lopp 5 där han tyvärr fått ett litet knepigt utgångsläge, vilket han haft på slutet. Senast var Johan fult nöjd med hur hästen kändes men som han sa efteråt kom dom aldrig in i loppet. Från ett liknande läge får han kämpa på så gott han kan och jaga nya slantar. Valle har startat en gång förut på Gävle och då blev han tvåa och vi kan väl hoppas på att det är hans turbana...;)

Kaizen är med i lopp 11 och även han brukar göra bra lopp i Gävle. 2-1-1-0-2-3-0 är hans resultat där på sju starter. Han har fått ett lopp i kroppen efter ett litet uppehåll och ska ha gått framåt lite med det loppet i sig. Distansen ska funka bra, han har varit tvåa på den en gång och senast han startade över 2640 meter var han inte riktigt hundra för dagen och därav galoppen. Vi hoppas att även han kan tjäna en fin slant denna gång.

Inga ändringar på någon av hästarna, ja, förutom att Björn Goop kör båda till skillnad mot i deras senaste lopp.


2011-11-25: Två till start i Örebro

Idag har det varit anmälningar till Örebro på torsdag och dit anmälde vi två hästar och båda kom med. Det blir en intressant dag. I lopp 3 ska Aredrose göra sin första start i vår regi. Hon fick spår 5 bakom bilen och körs av Daniel Olsson. I loppet efter, det fjärde, startar Absolut Charm som var trea i debuten för oss härom veckan. Hon fick spår ett på torsdag och ska köras av Sören Eriksson.


2011-11-24: "Bakis" trea på Solvalla

No More Headache visade kanonform på Solvalla igår. Han hamnade sist från början och hade långt fram till täthästarna. Sista 700 meterna avslutade han mycket starkt till tredjepriset, inte långt efter de två andra och kom i mål på 13,2. Skönt, och nu fick han lite mera startpoäng. Hoppas vi får ett bättre startspår nästa gång så...;)


2011-11-23: Artikel om "Bakis" på trav365

Igår hade Aftonbladet/trav365 en artikel om Ullis och No More Headache på Solvalla - klicka här för att läsa den.


2011-11-23: Nyklippt "Bakis" på Solvalla ikväll

Ikväll blir det Solvalla där No More Headache är med i V64-5. Han har känts klart uppåt på slutet och formen är fortsatt bra av jobben att döma. Ikväll får han ett helstängt huvudlag på sig, haft norskt på slutet, för att Björn får försöka ladda framåt från det trista spår 7 och försöka skaffa en bra position. Sedan hoppas vi att han ska kunna vara med på en plats. Det blir skor runt om som på slutet och han är även nyklippt inför kvällens start, lite lättad alltså...;).


2011-11-22: Nya starter på Gävle

Vi var till Gävle igår och på söndag åker vi dit igen med två andra hästar. Då ska Valles Emile och Kaizen starta i varsitt lopp, 5 och 11. Båda körs av Björn Goop.


2011-11-22: Stjärnan trea i Gävle

Stjärnan på GävleGävle igår och det blev en tredjeplats för Star From Heaven. Hon höll ledningen, såg ut som en vinnare på upploppet, men orkade inte riktigt sista biten och fick släppa två hästar förbi sig. Det är möjligt att det hade blivit lite väl långt mellan det här loppet och starten före samtidigt som innerspåret igår var lite tungsprunget, framförallt i svängarna och det var inga spetshästar som vann.

Stjärnan travade i alla fall bra och kusken var nöjd. Det blev 8.000 kronor för den tredjeplatsen och mera startpoäng så nu hoppas vi att hon kan vara med och starta snart igen.

Med till Gävle var även Russell Viper som galopperade kort efter start. Enligt kusken sprang han och grävde ner sig i banan och galopperade. Sedan gjorde han en bra upphämtning då han kom tillbaka till ett sjättepris.

Bilden är från Stjärnans värmning och fler bilder från värmningen finns i Stjärnans bildarkiv - klicka här.


2011-11-20: Inför Gävle måndag

Söndagkväll och nu laddar vi inför trippen till Gävle imorgon måndag. Där ska Star From Heaven starta i V4-4. Hon har tränat på bra efter förra starten och varit anmäld både till lopp på Solvalla och V75 utan att komma med, men nu kom hon med i alla fall. Läget blev bra och vi får hoppas på ledningen, sen får kusken avgöra om han vill köra där eller inte men det ser vi gärna att han gör. Hur som helst ska hon få ett fint lopp från det här spåret och visst ska hon räknas med segerchans. Det blir helstängt huvudlag och skor runt om som tidigare.

Med till Gävle åker även Russell Viper som är med i lopp 7. Han var vi klart nöjda med senast, speciellt att han uppträdde så bra och förnuftigt och fick en bra placering i debuten. Spåret är snävt igen men det gick bra senast och vi hoppas att han kliver iväg igen och kan dyka upp på en plats även denna gång. Inga ändringar är planerade på honom.


2011-11-17: Ny start för "Bakis"

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på onsdag. Där har vi med No More Headache i V64-5. Han fick spår 7 bakom startbilen och kommer att köras av Björn Goop.


2011-11-17: Valle "kom aldrig in i loppet"

Valles Emile fick tyvärr inget med på Solvalla igår kväll. Utgångsläget var inte det bästa med bakspår på tillägg och han låg placerad som sjunde häst på innerspår. Kusken Johan konstaterade efter loppet att:"Vi kom aldrig in i loppet någon gång och det är inget att säga om från det läget. Han travade i alla fall bra och kändes fin och det är bara att anmäla på nytt". Och då är det bara att hoppas på ett bättre spår...

På Stjärnans egen flik i menyn ovan finns lite info om hennes nästa start - klicka här.


2011-11-16: Stjärnan startar på måndag

På måndag kom Star From Heaven med i ett lopp på Gävle som har lunchtrav. Hon är med i lopp 4 och hon fick spår 1 bakom startbilen. Daniel Olsson var bortlovad på en annan häst så det blir Torbjörn Jansson som ska köra henne denna gång. Spår ett får vi vara klart nöjda med och hon känns också riktigt fin i träningen.

Med till Gävle åker även Russell Viper som var tvåa i sin debut i fredags. Han hade då spår fyra i volten och fick på måndag spår fem. Denna gång blir det Daniel Olsson som kör.

Ikväll har vi Valles Emile till start på Solvalla. Vi får vänta ändå tills sista loppet (12) där han startar från bakspår på tillägg. Han sköter träningen fint och Johan får smyga med från det där läget och försöka roffa åt sig en fint slant med Valle.


2011-11-13: Fin comeback av Kaizen

Kaizen gjorde comeback på Solvalla igår och han skötte sig fint. Han spurtade bra till slut och slog sig förbi några hästar över upploppet fram till en femteplats på 16,7. Det loppet lär säkert göra honom gott tills nästa start.


2011-11-11 kl 23.09: Bra kväll på Romme - en 2a och en 3a

11111 är det visst denna dag – många ettor – det blev tyvärr ingen etta för oss på Romme ikväll, men väl en andra- och en tredjeplats för våra båda starthästar. Sen fredagkväll och vi är nu på väg hem från en bra kväll på Rommetravet. Russell Viper som gjorde debut skötte sig mycket bra under hela kvällen och var mest intresserad av äta mat på vägen upp till Romme... Väl på plats så värmde han klart bra och då steg förhoppningarna och i loppet var han också bra då han spurtade in som tvåa på 18,6. Det var en debut med mersmak.

Absolut Charm gjorde första starten i vår regi och hon gjorde det bra i comebacken. Efter några utrustningsändringar, som fungerade bra, så var hon lugn och fin i loppet. Hon fick inte fritt förrän strax före mål och sköt till fint och hade bra steg över mål. Åt de två första hann hon inget göra men tredjeplatsen var med mersmak så det var kul.

Sammantaget alltså en trevlig kväll på Romme och vi kan se fram emot de båda hästarnas nästa starter. Nu tar vi nya tag på Solvalla imorgon med Kaizen.


2011-11-11: Två till start på Romme ikväll

No More Headache hade inget direkt flyt på Solvalla i onsdags. Han startade bra och var på väg att få en fin position när han oturligt slog på en galopp kort efter start och hamnade istället sist i fältet. Därifrån blev det sedan alldeles för långt fram och trots en vass spurt över upploppet blev placeringen blygsam igen – en sjätteplats. Formen verkar i alla fall sitta där, nu ska vi bara hoppas att poängen räcker för en start snart igen.

Romme ikväll där vi startar två hästar. Russell Viper (lopp1) har behövt mycket tid på sig men nu har han kommit så långt så vi kan börja starta igång honom. Han kommer säkert behöva några lopp i kroppen innan han kommit igång ordentligt. Här kan ni förresten se en liten filmsnutt på när han är någon vecka gammal:

Absolut Charm (lopp 5) gör debut i vår regi. Hon tränar bra men har inte fått något snabbare jobb utan har tränat i backen och på sandbanan. Läget blev bra och hon ska kunna få en fin resa och förhoppningsvis dyka upp en bit upp i resultatlistan, men samtidigt tar vi detta som ett test och ser var hon står sig efter träningsperioden.

Imorgon är det Solvalla och där har vi en häst till start. Kaizen (lopp 13) gör comeback efter ett litet uppehåll. Han sköter träningen som han ska men från tillägg på Solvalla så går det åt en del tur om man ska vara med på en framsjuten placering.

Star From Heaven hade vi anmält till Solvalla på onsdag men hon kom tyvärr inte med i det loppet. Vi anmäler på till nya lopp och hoppas att hon snart kommer med. Det känns som att hon har riktigt bra form för dagen så det vore kul. Hon tränade intervaller under torsdagen igår och hon känns fortsatt riktigt bra. En som däremot kom med på Solvalla på onsdag var Valles Emile (lopp 12) och som kommer att köras av Johan Untersteiner.

Trevlig helg!


2011-11-09: Skrällchans för "Bakis" ikväll

Ikväll har vi No More Headache till start på Solvalla. Vi har ett tag väntat på ett bra formbesked från honom och det visade han senast. Trots en blygsam siffra som resultat så var det ett klart fall framåt formmässigt och Björn Goop trodde han varit tvåa om det löst sig lite bättre. "Bakis" känns fortsatt fin i jobben efter det. Spår fem ska normalt inte vara några problem men från tillägg måste man ha lite tur. Han är dock på gång nu och bör kunna vara med långt framme och lite skrällchans tycker vi att han ska ha. Det blir skor runt om och ett norskt huvudlag som senast.


2011-11-07: Nya starter i veckan

Den här veckan ska vi på trav tre dagar. På Solvalla på onsdag startar No More Headache med Björn Goop i sulkyn. Sedan blir det Romme på fredagkväll med två hästar. Russell Viper ska göra tävlingsdebut. Han fick spår fyra i voltstart. Sen ska Absolut Charm göra sin första start i vår regi och hon fick spår två bakom bilen. På lördag är det sedan Solvalla som gäller. I sista loppet (13) så startar Kaizen från 20 meters tillägg och han fick spår tre. De tre sistnämnda hästarna ska köras av Torbjörn Jansson.


2011-11-05: Hem ljuva hem!

Det var härligt att komma hem på fredagkvällen efter en lång dag i Eskilstuna och väntan på att auktionen skulle dra igång. Efter en oerhört spänd och nervös dag så kunde vi köpa tillbaka Star From Heaven som igår kväll fick komma hem till stallet och sin box igen. Mycket härligt! Eftersom Stjärnan har känts så pass fin i jobben efter sin andraplats så har vi planer på att starta henne om sisådär 14 dagar ellet nåt sånt.

I en ny blogg på Rixallsvenskans sida går det att läsa mera om fredagens äventyr - klicka här för att läsa den.


2011-11-04: Star From Heaven kommer hem igen

På dagens Rix-auktion kunde vi köpa tillbaka Rix-hästen Star From Heaven till stallet. Hon kostade 160.000 kronor. Det känns jättekul och nu kan vi se fram emot nya starter och en ny rolig period tillsammans med alla Er som köpt in sig i henne. Nu kör vi!

Trevlig helg på Er alla travälskare önskar Stall Guldstjärna!


2011-11-03: Ny blogg av Ullis

På Rixallsvenskans hemsida finns en ny blogg av Ullis - klicka här för att läsa den.


2011-11-03: "Bakis" på Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på onsdag. Dit anmälde vi No More Headache och han kom med i ett av V64-loppen (lopp 5, V64-2). Han startar med 20 meters tillägg, fick spår fem och kommer att köras av Björn Goop.


2011-10-31: Ingen start för Valle ikväll

Ikväll var det tänkt att vi skulle ta turen till Mantorp för att starta Valles Emile. Han hade dock lite feber på morgonen och därför kan det så klart inte bli någon start för Valle ikväll. Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande så han snart kan vara med på banan igen.


2011-10-28: Kul med stort engagemang

Melvin 1 årVad kul det är att så många engagerat sig i det fortsatta ägarskapet i Star From Heaven. Det är jättekul att så många är intresserade och vi ser verkligen fram emot auktionen som faktiskt är om precis en vecka, nästa fredag i Eskilstuna.

Igår kväll hade vi kalas här hemma, 1-års kalas. Igår fyllde nämligen vår Melvin 1 år. Det var ett trevligt kalas med många vänner på plats och redan på dagen tittade några av Er hästägare förbi och gratulerade också. Skoj! Allra mest för Melvin som fick massa paket under gårdagen...:) Det blev ingen häst i år till Melvin – han fick nöja sig med en traktor, men lika glad var nog han för det;).

På måndag börjar en ny tjej arbeta hos oss. Ida Hällberg heter hon som vi hälsar välkommen hit!

Trevlig helg på Er alla där ute önskar Stall Guldstjärna!


2011-10-25: Snopet...!

Vi hade tänkt starta Star From Heaven på Mantorp på måndag som är sista dagen i Rixallsvenska tävlingen. Tyvärr kom hon inte med i loppet utan var första reserv. Det var minst sagt lite snopet... Men så är det och därmed hinner hon inte göra någon mer start i Rix-tävlingen. Närmast väntar auktionen den 4 november där vi tänker köpa hem henne.

En som kom med på Mantorp var Valles Emile. Han fick spår två på tilläg och ska köras av Daniel Olsson.


2011-10-24: Ny häst i träning

Igår anlände en ny häst till vårat stall. Det är femåriga stoet Aredrose som vunnit fyra lopp på 29 starter och sprungit in 186.900 kronor. Hästen ägs av Vidells Plåtslageri i Enskede HB.

Star From Heaven kommer imorgon att anmälas till ett lopp på Mantorp nästa måndag. Det är ett treåringslopp stängt vid 125.000 kr och med sina 124.200 kr så står hon perfekt inne i det loppet... Nu hoppas vi på ett bra läge där.


2011-10-23: "Bakis" på väg mot formen

No More Headache slutade sexa idag men svarasde för ett fint formbesked då han kom i mål på nytt rekord, 14,4. Björn var klart nöjd med hästen och trodde han kunde ha varit tvåa, trea om det hade stämt bättre men han blev tyvärr utknuffad ett spår 500 kvar. Bra i alla fall att "Bakis" avslutade fint och nu ser vi fram emot nästa race. För New Pleasure blev det ingen start. Hon är dessutom såld och lämnade söndagkväll stallet.

 

2011-10-22: Inför Solvalla söndag

Det är lördag och imorgon tar vi en tur till Solvalla för att starta två hästar. Först lite kort om torsdagsstarten då New Proud var i Gävle. Tyvärr så löpte han inte upp till hur han har tränat och han fick bara med sig sista pengen i loppet hem. Det var en liten besvikelse och vi får fila lite till på honom.

Solvalla söndag: New Pleasure (lopp 3) har tränat på och formen ska vara som vid tredjeplatsen näst senast. Spåret ska hon normalt klara och får hon ett smyglopp så kan hon dyka på en tredje-, fjärdeplats. Inga ändringar är planerade.

No More Headache (lopp 9) har inte visat någon toppform på slutet och letar efter formen. Nu har vi vässat på honom lite i jobben efter förra lopp men han fick ett dåligt läge här. Risken är att de på tillägg är uppe i rygg på honom direkt. I första hand så hoppas vi att han hittar formen och tjänar en hygglig slant. Det blir norskt huvudlag, eventuellt kan det bli barfota bak men det beror på hur banan blir.

Vi önskar Er en trevlig lördag kväll så kanske vi syns på Solvalla imorgon!

 

2011-10-20: Rix-hästen tvåa på Solvalla

Idag ska vi till Gävle med en häst, mer om det lite längre ner. Vi börjar med gårdagen på Solvalla där det var blandat resultat. Om vi tar det från början så skötte sig Tricky Track utmärkt i sitt kvallopp där han noterades för 22,6/2140 meter. Här är hans kvallopp:

Och här är kvalloppet från löpningsfilmen:

Tyvärr gick det inte lika bra för Jody May. Efter ett lopp i ledningen var hon tidigt slagen och något stod inte rätt till, så där får vi leta och se vad som kan fela. Bättre gick det då för Rix-hästen Star From Heaven som slutade tvåa. Efter ett lopp i rygg på ledaren som också vann loppet, så gick hon i mål med krafter kvar och hade tussarna oryckta. 30.000 kronor var den placeringen värd. Skoj och vi hoppas att hon ska kunna starta snart igen. Här kan du höra vad Ullis sa efter loppet:

Idag bär det av till Gävle med en häst. Det är New Proud som startar i lopp 9. Det är eftermiddagstrav där och hans lopp startar ca kl 17.30. Han var inte helt kurant senast när han startade men efter lite behandling och vila så har han tränat på bra. Det är en bra häst i grunden som ska kunna dyka upp där framme i striden, men han kan behöva loppet i kroppen för att vara ett hett segerbud direkt. Ett platsbud är han i alla fall trots bakspår.

 

2011-10-19: Inför Solvalla onsdag

Igår kväll hade vi Ida's Joy till start på Sundbyholm och tyvärr galopperade hon direkt i starten och slutade sedan oplacerad.
Ikväll är det Solvalla och dit ska vi med tre hästar. Vi börjar redan i ett kvallopp där tvåårige Tricky Track ska vara med. Hans lopp börjar kl 16.55. I lopp 3 startar vi Jody May som har fått ett perfekt läge i spår 1 och därifrån ska hon få ett fint lopp. Hon tränade tillsammans med Star From Heaven i måndags och båda kändes fina och i bra form. Jody May kommer att tävla med skor runt om och ett helstängt huvudlag.

Det blir samma utrustning och balans på Star From Heaven (lopp 7) som det känns är på väg i bra form med senaste loppet och några jobb till i kroppen.Spår två ska normalt inte vara några problem då hon känns stabil och fin och vi hoppas och tror på en fin insats av henne ikväll. Här kan du ta del av två bloggar på Rixallsvenskans sida där mer info om Star From Heaven finns:
Klicka här för blogg 1

Klicka här för blogg 2

Vi kan också rapportera att tvåårige Boris the Blade nu planeligt efter uppträningen övergått i Stig H Johanssons träning. Härom dagen lämnade vi hästen på Hårby gård och vi önskar honom och ägarna lycka till framöver.

 

2011-10-17: Två på Solvalla på söndag

Idag måndag har det varit anmälningar till Solvallas tävlingar på söndag. Där har vi två stycken som ska starta. I lopp 3 är New Pleasure med. Hon fick spår 2 på tillägg och ska köras av Torbjörn Jansson. I lopp 9, som är ett sprintelopp, startar No More Headache från spår 10 och det är Björn Goop som ska köra honom.

 

2011-10-14: Även Gävle nästa vecka

Nästa vecka har det blivit dags för treårige New Proud att göra comeback. Han har tränat på fint under hösten och det är skoj att han kommer ut på banan igen. Det blir på torsdag på Gävle där han fick spår 11 (lopp 9). Torbjörn Jansson är det som ska köra. Tävlingar alltså nästa vecka på Sundbyholm-tisdag, Solvalla-onsdag och Gävle-torsdag för vår del. Trevlig helg!(flower)

 

2011-10-13: Solvalla-starter nästa vecka

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på onsdag och vi har två som startar samt en tvååring som ska kvala. Tvååringen är Tricky Track som fick spår två i sitt kval. Starta ska Jody May (lopp 3 spår 1) och Rix-hästen Star From Heaven (lopp 7 spår 2) göra.

Idag har vi haft en del körning på förmiddagen. Bland annat har Piggybank, New Fairytale, Olzons Miralel, Actionman Em, Quaerito, Tricky Track, Offshore Man och Kaizen tränat intervaller på sandbanan. Imorgon är det dags för ett nytt gäng att träna på. Vi får hoppas på en lika solig men gärna lite mindre blåsig dag då.


2011-10-12: Nya starter och anmälningar på gång

Idag var det anmälningar till Sundbyholm på tisdag. Där har vi Ida's Joy till start. Hon fick spår 5 och kommer att köras av Daniel Olsson.

New Underline tömkörsVi kan också meddela att vi dolt mailadresserna i gästboken. Detta då några av er som lämnat inlägg där fått konstiga mail och blivit "spammade" från personer som påstår sig vara från Afrika. Därför har vi valt att dölja mailadresserna så ni även i fortsättningen ska kunna skriva små trevliga inlägg i gästboken utan att råka ut för detta.

Idag har träningen och inkörningarna med ettåringarna fortsatt och det rullar på bra. På bilden är det New Underline som är ute och tömkörs.

Imorgon är det anmälningar till Solvalla nästa vecka dit Star From Heaven ska anmälas. Klicka här och läs en ny blogg av Ullis på Rixallsvenskans sida.

 

2011-10-11: Snart auktion för Rix-hästen

Den 4 november är det auktion på Rix-hästarna och så även för "vår" Star From Heaven. Stjärnan, som vi kallar henne för, är en häst vi tror mycket på för framtiden. Därför vill vi hemskt gärna köpa tillbaka henne till stallet och det vore väldigt roligt om så många som möjligt vill vara med. Du som vill haka på se till att köpa dig din andel före den 25 oktober. Priset per andel som även inkluderar träningsavgiften ett år framåt är 5.000 kronor. Läs mer här:

Klicka här för sammanfattning

Klicka här för avtal om enkelt bolag

 

2011-10-08: Se Piggybanks premielopp

I onsdags klarade Piggybank sitt premielopp på Solvalla. Se loppet här:
2011-10-06: Spargrisens första inslag

Piggybank på SolvallaIgår var det inga problem för Piggybank (bilden) att klara premieloppet. Efter lite utrustningskorrigeringar så skötte hon sig fint denna gång. Jonas körde till spets och sedan "vann" Piggybank på 28,9 vilket innebär att hon fixade 25.000 kr i premiepengar till ägarna Deskjockeys AB i Sala.

Tyvärr gick det inte lika bra med starthästen i lopp 11, New Pleasure. Hon galopperade 1200 meter från mål och slutade sedan oplacerad.

Vi tar en liten gullig bild på stallkatterna Sessan och Prinsen också som ligger och håller värmen tillsammans i stallet:
Sessan och Prinsen


2011-10-05: Rix-hästen trea i Örebro

Star From Heaven slutade trea i Örebro i går. Hon hamnade en bit bak från sitt tofltespår och fick sedan ett slutvarv i tredjespår, med fjärdespår en bit på bortre långsidan då man blev utputtade ett spår av ett ekipage framför som svarade sent. Daniel som körde tyckte att hon avslutade bra då det gick fort till slut i loppet och han var nöjd med hur hon kändes och tyckte att det var en trevlig häst att köra.

I Eskilstuna igår blev det en sjundeplats för No More Headache som fick sista pengen. Han travade bra, bättre än någonsin enligt kusken, men var utan tryck till slut. Ida’s Joy slutade oplacerad och var mycket lugnare denna gång enligt Calle men var då lite segare i loppet istället.

Ikväll på Solvalla är Piggybank med i ett premielopp. I lopp 11 har vi New Pleasure till start. Hon gjorde ett bra lopp senast och ska kunna rekordsänka lite till denna gång så får vi se hur långt det räcker.

 

2011-10-04: Tre till start idag tisdag

Innan vi går igenom starthästarna till idag så kan vi berätta att det blev ett inköp på årets Kriterieauktion. Vi köpte en hingst från New Track. Han är efter Kiss Francais och mamman heter Misconduct. Hästen själv heter New Elegance och han går redan under smeknamnet Snyggen - och ni förstår säkert varför...;)

Vi har tre hästar till start under tisdagen. Vi börjar med lunchtrav på Örebro där Rix-hästen Star From Heaven startar. Hon har tagit det senaste loppet bra och behövde den genomköraren. Hon har känts fin efteråt och formen är i antågande. Däremot blev läget denna gång trist. Från spår 12 krävs det alltid lite tur om man ska vinna, men löser det sig någorlunda ska hon kunna vara ett platsbud. Inga ändringar är planerade förutom att det blir första gången som Daniel Olsson kör henne.

På kvällen har vi två till start i Eskilstuna. Ida's Joy galopperade tyvärr bort sig senast men kändes bra enligt Calle. Hon har tränat på fint men har tyvärr inte kommit med i lopp förrän den här gången. Att stå med tilägg är aldrig roligt och vi får hoppas att hon sköter sig och drar ihop lite mer startpoäng. No More Headache har gjort två starter efter kastration och ska vara i bättre form nu med loppen i kroppen. Spåret blev kanske lite väl långt ut och det kan bli svårt att rå på Benskins denna gång, men bland de tre ska han kunna vara.

 

2011-09-30: Två nya hästar i träning

Det blev inga inköp på gårdagens auktion, men härom dagen så fick vi in två nya 3-åringar i träning. Den ena är Absolut Charm som vunnit i två av sina nio starter och tjänat 78.000 kronor. Hon startade sedan i ett av Oaks-kvalen. Den andra är My Gemma som startat två gånger med en fjärdeplats som bästa resultat. Båda hästarna ägs av Frida, Björn och Christer Videll som även har en ettåring, Anewtoy, hos oss sedan tidigare. Trevlig helg på Er alla där ute, så kanske vi syns på Kriterieauktionen ikväll eller imorgon.

 

2011-09-29: Flera starter nästa vecka

Russell Viper kvalade in på Solvalla igår (loppet ovan). Han knatade runt ovalen på 21,7 och blev godkänd. Nu kommer han få träna på några veckor till innan det blir start. Piggybank var med i ett premielopp men hon galopperade tyvärr. Det var ett olycksfall i arbetet och hon är med i premielopp redan nästa vecka på Solvalla och då ska hon fixa det... På Solvalla på onsdag startar också New Pleasure som kommer att köras av Daniel Olsson.

Före onsdag har vi tre hästar ut på tisdag. Det är Rix-hästen Star From Heaven som ska starta i Örebro på lunchtravet. Dock hade hon ingen tur med spårlottningen denna gång då hon fick spår 12 bakom bilen...:@ Ny kusk blir det på henne då Daniel Olsson ska köra henne för första gången.På tisdagkväll startar vi Ida’s Joy och No More Headache i Eskilstuna.

Ikväll inleds också Kriterieauktionen och vi planerar att vara där alla tre dagarna så hör gärna av till oss om ni behöver hjälp med besiktning av häst eller om ni är intresserade av ett inköp av en ettåring.

 

2011-09-28: Kval- och premiehäst på Solvalla

Ikväll blir det Solvalla där vi är igång tidigt. Russel Viper är med i ett kvallopp som startar kl 16.15. 40 minuter senare är tvååriga Piggybank med i ett premielopp. Jonas kör båda hästarna.

 

2011-09-25: Två nya ettåringar

Ytterligare två nya ettåringar har kommit in i träning de senaste dagarna vilket innebär att vi har sju stycken i stallet. Tidigare i veckan anlände Heckuvahausse, ett sto med From Above som pappa och Callit-dottern Callit A Dream som mamma. Hon har tidigare lämnat bland annat miljonären Katjing samt Flow Above och Boris The Blade som vi har kört in. Äger gör Stall Lycka Till HB. Idag anlände Anewtoy som har Good As Gold som pappa och Tap In-stoet Cometolife som mamma. Hon har tidigare bland annat lämnat treåriga Absolut Charm som vunnit i två av nio starter. Äger gör Frida, Björn och Christer Videll. Vi hälsar både hästar och hästägare välkomna till Stall Guldstjärna.

 

2011-09-23: Resultat torsdag

Tre hästar till start igår torsdag. Bäst gick det för No More Headache som gjorde ett klart godkänt lopp som fyra och har nu fått två nyttiga lopp i kroppen efter kastration. Valles Emile var också på Romme och knep sista pengen i sitt lopp, men agerade lite väl trögt som han även gjorde i starten före. I Gävle startade On Cloud Nine och han tröttnade tyvärr till slut och blev första häst utan pengar i sitt lopp.

Igår var det även anmälningar till Solvalla på onsdag. Där har vi en kvalhäst, Russell Viper, och en premiehäst, Piggybank.

Trevlig fredag och helg på Er alla!

 

2011-09-22: Romme och Gävle idag

Star From Heaven blev oplacerade igår men travade bra och kändes fin och det här loppet ska föra henne framåt formmässigt till nästa start.

Dubbla travbanor idag. Romme på lunchen och Gävle ikväll. På Rommes lunchtrav startar Valles Emile som var lite väl trög senast. Vi provar igen och hoppas att han tar i bättre idag. Läget är inte så bra och här får vi hoppas på turen. Senast var det barfota runt om men idag kör vi med skor på alla hovarna.

No More Headache känns som han gått framåt med loppet senast och känslan är att han kommer att göra ett bra lopp idag. Däremot kan det bli för långt fram för att vinna från det här utgångsläget. Senast hade han ett helstängt huvudlag, men idag kör vi med norskt.

Ikväll startar On Cloud Nine i Gävle. Han har inte fungerat som han ska i de tidigare starterna. Nu har han haft ett uppehåll och tränat på fint under den perioden. Han är ändå lite svårbedömd med tanke på hur han uppträtt i loppen förut och i första hand hoppas vi att han sköter sig och går felfritt denna gång.

 

2011-09-21: Rix-hästen på Solvalla & 1-åring e. Going Kronos ny i stallet

Utflykten till Örebro på tisdagskvällen gick inget vidare. Tyvär blev det galopp för både Jody May och Kaizen.

Dags för Rix-hästen Star From Heaven att göra comeback. Det blir ikväll på Solvalla där hon är med i ett Oaks-kval (lopp 10). Hon har spår nio och det behöver inte vara så tokigt då hon kan få ett fin smygresa härifrån och från start kan kusken välja på innerspår eller andraspår. Hon känns bra i träningen och vi har vässat henne mot Oaks-kvalen och gjort det vi kunnat för att han henne i bästa skicka till detta lopp. Nu möter hon ju flera i kulltoppen direkt så vi får ligga lite lågt ändå eftersom risken finns att hon behöver detta lopp för att komma i toppform. På Rixallsvenska sida går det att läsa mer inför denna start i en blogg av Ullis – klicka här.

I måndags anlände tre nya ettårshingstar till oss. Den ena är New Racer (e. Dream Vacation). Dessutom New Underline (e. Revenue) och så dessutom en avkomma efter Going Kronos som heter New Steel. De två sistnämnda är till salu och snart kommer vi med mer info om detta koncept.

 

2011-09-20: Inför Örebro tisdagkväll

Ikväll har vi två hästar till start på Örebro. Jody May är med i ett lärlingslopp (lopp 9) och Jonas kör. Hon känns fin och formen är bra. Hon har också fått ett fint smygläge då hon ska gå i ryggar och spara sin speed till slut. Med rätt löpning så är hon med i striden. Kaizen (lopp 7) blev för ivrig och galopperade senast men kändes i övrigt bra enligt Torbjörn som kör igen. Han bör sköta sig denna gång och då ska han kunna tjänat en fin slant. Platsskräll.

 

2011-09-17: Tredjeplats för Pleasure

Det gick bra på Romme igår. New Pleasure skötte sig fint och slutade trea. Precis som vi hade hoppats hade hon gått framåt ytterligare med förra lopp i sig. Efter en löpning på innerspår fick hon luckan i början av upploppet och då avslutade hon fint och han precis fram till tredjepriset på nya rekordet 17,1. Skoj.

Jag (Ullis) mår mycket bättre och har hämtat mig och nu känns det bra. Jag vill tacka för alla krya på dig hälsningar jag fått sedan förr helgen. Det värmer stort!

Trevlig helg önskar vi i Stall Guldstjärna!

 

2011-09-16: Romme ikväll

Ikväll har vi en häst till start på Romme. Det är New Pleasure (lopp 1) som skötte sig senast och gjorde ett godkänt lopp. Förhoppningen är att hon gått framåt ytterligare med det loppet. Från ett bra läge ikväll så ska hon kunna var med på en liknande placering som senast och hon kan vara ett platsbud.

Nästa vecka blir den hel del trav. Tisdag-Örebro, onsdag-Solvalla, torsdag-Romme och Gävle. En av hästarna som ska starta nästa vecka är Rix-hästen Star From Heaven. Hon är med i ett Oakskval på onsdag (lopp 10). Det blev spår 9 bakom bilen för henne. Hon kändes mycket fin i ett skarpare jobb igår. Nu laddar vi för Romme, håll tummarna för New Pleasure där!

 

2011-09-15: Valle på Valla igår

Premiehästarna gick bra igår på Solvalla som ni kan se i Webb-klippen nedan. Valles Emile startade i sista loppet. Han fick rygg på ledaren men agerade väl trögt när han kom ut 500 kvar och det blev en sjundeplats på 17,6. Vi tar nya tag och han är idag anmäld till Romme på torsdag. Dit har vi även anmält No More Headache så får vi se om dom kommer med där.

Med hem från Solvalla igår fick vi också en ettåring vid namn Aibohphobia (e. From Above - Chelsea Smile). Mamman Chelsea Smile är syster med gårdagens premiehäst Boris the Blade. Äger Aibohphobia gör Stall Dåndimpen HB.

 

2011-09-14 (kl 17:58): Se kvällens premiehästar

Både Boris the Blade och New Fairytale vann sina respektive premielopp ikväll på Solvalla. Boris the Blade noterades för tiden 1.29,3 och New Fairytale kom i mål på 1.29,7 i sitt premielopp. Här går det att se båda hästarnas lopp:

Nu laddar vi inför Valles Emile lopp som går om några timmar.

 

2011-09-14: Start- och premiehästar på Solvalla

Igår startade vi Kaizen på Sundbyholm, men tyvärr så fick han inget med. Han galopperade i starten men kändes för övrigt fin så det var riktigt synd. Vi letar nyalopp och idag har vi anmält honom, Jody May och Ida's Joy till Örebro på tisdag, så får vi se om dom kommer med där.

Ikväll är det Solvalla och vi inleder redan på eftermiddagen med två premiehästar. Boris the Blade och New Fairytale är med i premieloppen som startar kl 16.15 respektive 16.35. Sen avrundar vi med en starthäst i lopp 12. Där är Valles Emile med och trots att han inte fick några pengar med senast så känns det att formen är fortsatt bra. Han är rätt travsäker så fjärdespåret ska gå bra och vi hoppas kunna slinka ner i en bra position. Han gör säkert ett bra lopp om det stämmer på vägen och då är han ett platsbud.

 

2011-09-13: Rix-hästen prepareras hemma på Söderby

Det har varit tal om att Rix-hästen Star From Heaven eventuellt skulle ha åkt till Solvalla imorgon för att gå ett snabbjobb. Det blir dock ingen tripp till Solvalla utan istället fortsätter hon att prepareras hemma på Söderbys träningsbanor till starten den 21 september. Läs mer om dagens träningspass i bloggen på Rixallsvenskans sida - klicka här.

 

2011-09-13: Informationsbrev om ägarskap i Rix-hästen och inför Kaizens start ikväll

Under Rix-hästens flik finns nu informationsbrevet som handlar om det fortsatta ägarskapet i Star From Heaven utlagt. Ni som är intresserade av det kan klicka in på den fliken. Där finns även lite bilder från stallträffen i söndags. På Rixallsvenskans sida finns mera bilder från i söndags - klicka här.

Ikväll har vi en häst till start i Eskilstuna. Det är Kaizen (lopp 7) som har känts fin i träningen efter förra loppet. Den här gången fick han ett riktigt bra läge och han ska ha chans att vara med bland de tre. Han möter bland annat Arby’s Amalia som har sju raka segrar och hon blir nog svår att slå men ett platsbud ska han kunna vara.

Igår var Björn Jonsson, delägare i Quaerito, ute hos oss och hjälpte till. Han frågade för någon månad sedan om han fick komma och hjälpa till på måndagarna för han ville lära sig "stalljobbet". Det är jättekul med ett sånt engangemang och nu har han även börjat köra hästarna i träning. Efter ett dagsverk i stallet så åker han varje måndag in till Solvallas Travskola där han är med på en av deras kurser. Skoj.

I övrigt denna vecka är det Solvalla imorgon och Romme på fredag som vi ska tävla på, men först alltså Eskils ikväll. Håll tummarna!

 

2011-09-11: Rix-hästens "Öppet hus"-dag

Stjärnan tränar på rundbanan
Stjärnan tränar på rundbanan inför delägarnas ögon.

Söndagkväll nu och idag har det varit full fart då det var Öppet hus-dagen för Rix-hästens alla delägare. Cirka 150 personer sökte sig hit till stallet för att hälsa på idag och det var väldigt trevligt. Det blev tipspromenad, ponnyrid- och körning för barnen, korv och läsk (Tack Christer!!), kaffe och bulla och så en massa snack om Star From Heaven om bland annat fortsatt ägarskap i henne. Vi selade även ut Stjärnan och hon fick gå ett jobb på rundbanan inför delägarna. 1.28/2000 meter blev det och det blev ett bra jobb och närmast siktar vi på Oaks-kval med henne.

Sammantaget var det en väldigt trevlig och lyckad träff och det var roligt att se så många på plats. Och tur får vi säga att vi hade med vädret också med sol och ganska varmt. Tyvärr kunde Ullis inte närvara då hon fick akut magont på natten till söndagen och fick uppsöka sjukhus. Dessbättre så fick hon lämna sjukhuset på söndagskvällen efter att man konstaterat en infektion i buken och med hem följde en påse mediciner.

Till sist ett stort tack till alla som var på plats vid dagens aktivitet och gjorde dagen så lyckad.

Korvgubbar
Tack Christer (till höger på bilden) med assistent som skötte korvkokningen.

 

2011-09-10: Öppet hus imorgon

Imorgon har vi "Öppet hus"-dagen för Rix-hästen Star From Heaven och vi hoppas att det är många av hennes delägare som kommer ut och hälsar på henne och oss. Klockan 11 drar det igång och vi kommer bland annat att köra Stjärnan en tur på rundbanan.

Idag på V75 var vår andelshäst Quaeritos båda bröder etta och tvåa i samma V75-lopp. Velten Ovambo vann före Fritiof Piraten i Klass II-loppet. Kul att Quaeritos bröder sköter sig fint på tävlingsbanan.

 

2011-09-08: Solvalla resultat och nya starter

Solvalla igår där vi hade tre hästar till start. No More Headache gjorde comeback men fick en lite för tung löpning och blev trött till slut och slutade oplacerad. Vi får hoppas att den genomköraren gör honom gott till nästa start.

Inspired Love var nära att få ledningen men fick ta tredje invändigt. Där blev han sedan kvar för länge och när väl luckan kom så var det väldigt långt fram till täthästarna men han sprang på bra när han fick fritt. Jody May kördes som planerat på chans och låg sist i under loppets gång och fick tyvärr inget med denna gång.

Igår var det anmälningar till Eskilstuna på tisdag och där har vi med Kaizen som fick ett bra läge. Det blev spår 1 och Torbjörn Jansson ska köra. Idag var det anmälningar till Solvalla på onsdag och där har vi Valles Emile till start i ett lärlingslopp så Jonas tar plats i sulkyn igen. Dessutom har vi två premiehästar på onsdag – Boris the Blade och New Fairytale.

 

2011-09-07: Inför Solvalla ikväll

På Eskilstuna igår kväll startade Ida’s Joy. Hon fixade tyvärr inte andraspåret utan galopperade direkt och blev diskad. Hon såg sedan bra ut och Calle som körde tyckte att hon kändes fin så vi får leta nya lopp åt henne så hon får starta snart igen.

Ikväll är det Solvalla där vi har tre hästar till start. Tyvär har alla fått halvtaskiga lägen. No More Headache (lopp 6) är kastrerad sedan senaste starten. Detta då han haft problem med travet i svängarna och vi inte hittat något fel på hästen, men däremot så har han haft väldigt stora testiklar som nu är bortplockade. Han känns fin i träningen, löpsugen och glad. Med ett bättre läge hade vi varit lite mer optimister men nu krävs det en del tur för att han ska kunna hävda sig. Känslan är att han kommer att göra ett bra lopp i alla fall. Vi tar detta som ett test. Han har tävlat med norskt på slutet men nu blir det nog helstängt samt skor som han haft på slutet.

Inspired Love (lopp 7) slog ihop i starten senast och galopperade men kändes enligt Tobbe fin. Han har även känts fin hemma i träningen efter den starten och detta är en treåring som vi håller högt. Vi tror på en bra insats ikväll och felfri ska han kunna vara med bland de tre. Spår fyra klarade han i alla fall i debuten då han vannn. Det blir skor och öppet huvudlag som i tidigare starter. Båda dessa hästar körs av Derbyvinnar-kusken i söndags Torbjörn Jansson.

Sedan avslutar vi lopp 11 med Jody May som är med i ett lärlingslopp och Jonas tar där hand om tömmarna. Hon gick bra senast som tvåa även om hon inte vann. Formen är bra men läget denna gång är dåligt. Det blir en försiktig avgång och vi letar ryggar och kör på chans. Vi hoppas på bra tempo för då kan hon plocka många till slut. Eventuellt kan det bli barfota runt ikväll.

 

2011-09-06: Grattis Tobbe till Derbysegern!

Vi vill skicka ett stort grattis till Torbjörn Jansson och hans Derbyseger! Det var riktigt skoj! Det är kul att vi får chansen att använda en Derbyvinnare på våra hästar rätt ofta. Imorgon på Solvalla kör han två av våra hästar.

Ikväll beger vi oss till Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna. Där har vi en häst till start. Det är Ida's Joy (lopp 2) som ska göra comeback efter ett långt uppehåll på grund av en knäoperation. Hon skötte sig fint i kvalet och har tränat på som hon ska efter det. Spår två är väl inte helt optimalt men sköter hon sig så kan hon vara ett platsbud.

Vi vill också påminna er om Rix-hästens "Öppet hus"-dag hos oss på söndag. Hoppas att ni andelsägare i Star From Heaven har lust att komma hit då.

 

2011-09-05: New Pleasure fyra

Igår var vi på Romme och startade New Pleasure i ett lärlingslopp med Jonas i sulkyn. Efter omstarter blev Pleasure nerstruken till innerspår. Det blev bra det för hon tog sig iväg felfritt och det blev tredje invändigt. Hon fick fritt i sista sväng och höll farten godkänt över upploppet som fyra. Nu hoppas vi att hon kan starta på kontinuerligt framöver och utvecklas av loppen.

 

2011-09-02: Fem hästar med halvrad

På Solvalla i onsdags slutade Kaizen femma och han gjorde det bra från sitt tillägg. Han verkar på gång nu med två lopp i kroppen. Valles Emile hängde på fullt godkänt i sitt lopp men blev tyvärr utan pengar.

Igår var det anmälningar till Solvalla nästa onsdag och där har vi tre som startar. No More Headache, som gör comeback efter kastration, och Inspired Love som båda körs av Torbjörn Jansson. I ett lärlingslopp startar Jody May och där sköter Jonas tömföringen. Före onsdag har vi New Pleasure till start på söndag på Romme. Även här svingar sig Jonas upp i sulkyn. På tisdag har vi Ida's Joy till start på Sundbyholm. Carl-Erik Lindblom kör. Flera starter det närmsta dagarna alltså och det är kul att det rör på sig.

Ha nu en trevlig fredag!

 

2011-08-31: Två till start på Solvalla ikväll

Ikväll är det Solvalla som gäller där vi har två till start. I lopp 7, som är ett V64-lopp, startar Valles Emile. Han gjorde det bra som trea senast och av jobben att döma efter det loppet så håller han formen. Även om femtespår aldrig är bra så är han travsäker och borde gå iväg felfritt. Däremot kan det bli svårare att komma till ledningen som senast men vi får hoppas på en så bra position som möjligt och då ska han kunna dyka upp på en liknande placering som senast och han kan vara en plats luring igen.

Kaizen startar i lopp 11. Han hamnade lite väl långt bak i förra starten men höll farten bra till slut och vi var nöjda med hans comeback. Allt verkar också bra efteråt och som det ska i jobben. Tyvärr fanns det inga riktigt bra lopp åt honom och vi går ut här även om han står svårt till med tillägg. Vi får sikta in oss på ett invändigt lopp och hoppas att han kan hinna fram till en så bra peng som möjligt.

 

2011-08-28: Olzons Mirakel "vann" sitt premielopp

Olzons MirakelIdag var Olzons Mirakel (bilden) med i ett premielopp på Solvalla. Hon skötte sig fint under hela dagen och i loppet. Hon "vann" sitt premielopp på 30,1/2160 meter. Det var skoj. Äger "Miraklet" gör Lars Linderberg och Anita Olsson som även är uppfödare till hästen. Här är Miraklets premielopp:

I onsdags var vi till Solvalla och kollade upp Trottningens hals. Hon fick springa på banan med en kamera och det visade sig att hon hade ett fel där gommen la sig under struplocket, något som kallas för "tie forward". Därför blev det operation redan i torsdags så nu hoppas vi att det läker väl så hon snart är tillbaka.

Nya starter blir det på Solvalla på onsdag. Där har vi Valles Emile och Kaizen till start och båda kommer att köras av Torbjörn Jansson.

 

2011-08-24: Premiehäst

Idag blir det en tur till Solvalla på eftermiddagen. Vi kollade upp Trottningen i måndags och det gav en misstanke på att hon kan ha ett "mekaniskt" fel i halsen. Därför kommer hon i eftermiddag att genomgå en halskoll under träningskörning på Solvalla.

På Söndag har vi en premiehäst på Solvalla. Det är Olzons Mirakel som ska vara med där.

Ny blogg om Rix-hästen Star From Heaven finns på Rixallsvenskans hemsida - klicka här.

 

2011-08-21: Jody May tvåa på Romme

 Quaerito tårtaIgår var vi till Romme där Jody May slutade tvåa. Hon skötte sig fint den här gången och gick felfritt, vilket var glädjande, och då gjorde hon också ett bra lopp. Det var skönt att hon skötte sig denna gång och att hon dessutom fick med sin en fin placering hem med ett andrapris. Även Trottningen startade på Romme men hon blev oplacerad och lät i halsen under loppet så vad det berodde på får vi kolla upp i veckan.

Bilden under är från i fredags då en av delägarna i Quaerito var ute i stallet med en tårta för att fira hans fina premielopp härom veckan.

 

2011-08-19: Inför Romme lördag

Fredagkväll och nu laddar vi för en dag på Romme. Imorgon lördag har vi två till start där, lopp 4 och 13 är det som gäller. Först ut är Jody May som galopperade senast. Vi siktar därför in oss på att hon i första hand ska sköta sig och göra ett felfritt lopp imorgon. Gör hon det så har hon ett bra läge som bör ge henne ett fint lopp och då får vi se hur långt hon kan räcka, men felfritt lopp är det alltså som gäller i första hand.

Trottningen har inte startat på ett tag men har tränat på fint och känns bra. Hon har fått ett bra läge för att skaffa sig en bra position. Det är första gången på 3100 meter och det är svårbedömt så vi får se hur det går, men vi hoppas så klart att det ska bli en bra slant i alla fall. Trevlig helg på Er!

 

2011-08-18: Valle trea på Valla

Det var en trevlig kväll på Solvalla igår. Vi hade två hästar till start i samma lopp och båda hästarna var fina men med olika slutresultat.

Valles Emile överraskade positivt med en tredjeplats och nu är det väl bara att inse att han har höjt sig några snäpp för i de senaste tre starterna har han tävlat riktigt bra. Han fick ett fint lopp igår men hängde på riktigt bra och det var skoj. I samma lopp hade vi Inspired Love till start och Tobbe var riktigt nöjd med hästen i värmningen. Tyvärr slog han ihop i starten och galopperade, men sedan kändes han bra enligt Tobbe och vi får leta nya lopp åt honom.

Nästa starter blir på Romme på lördag där vi startar två hästar. Nästa onsdag på Solvalla har vi en premiehäst med. Dit var det anmälningar idag och det är tvåårige Boris the Blade som ska vara med där. Spår tre på 20 meters tillägg fick Boris.

 

2011-08-17: Två till start på Solvalla ikväll

Igår var vi på Solvalla som hade lunchtrav. Där slutade Kaizen sexa i sitt lopp och han får klart godkänt för det och han ska gå framåt med det loppet till nästa gång. Ida's Joy var med i ett kvallopp. Hon travade bra och kom i mål på 1.20,5 och blev därmed godkänd.

Solvalla även ikväll där vi har två till start i samma lopp. Valles Emile har höjt sig ett snäpp på slutet och gjort bra lopp. Formen är bra och från ett bra läge så ska han absolut ha chans att tjäna en bra slant. Normalt ska han dock få svårt att slå vår andrahäst Inspired Love som är en stor och rejäl häst som vi har förhoppningar på.

Inspired Love var struken för en lättare förkylning för ett tag sedan. Han känns bra i jobben och har fått ett tuffare jobb inför detta lopp. Läget är bra och han ska ha chans på ledningen och därifrån kan han vinna. Det kan dock fattas lite efter uppehållet så vi ligger lite lågt ändå och får i första hand vara nöjda med en plats bland de tre.

I bildgalleriet finns nu ett bildsvep från tävlingarna på Bollnäs i fredags där vi startade två hästar. Vi har även lagt in lite nya bilder på några av stallets hästar, bland annat Offshore Man, New Pleasure och Jody May.

 

2011-08-16: Lunchtrav på Solvalla

Ingen lycka på Gävle igår. New Proud fick ett fint lopp men agerade under standard och något stod inte helt rätt till där, tyvärr. Nu är vi på väg till Solvalla där vi startar Kaizen i V4-4. Han har inte startat sedan i början av juli men har tränat på som han ska på slutet. Senaste tiden har han även fått träna en del under sadel. Läget är bra och han bör få ett fint lopp och då ska han kunna tjäna en bra slant denna gång. Med in till Solvalla åker även Ida's Joy som ska vara med i ett kvallopp.

 

2011-08-15: Inför Gävle måndag

Gävle ikväll där vi startar New Proud. Han skötte sig fint i debuten och var bra som tvåa bakom Klaus Kerns överlägsna vinnare. Efter det åkte "Prouden" på en liten halsinfektion men efter lite vila har han tränat på och känns bra inför starten ikväll. Eftersom han visade upp bra startsnabbhet i debuten så var det synd på bakspår denna gång, men det i sig ska inte vara några problem. Vi åker till Gävle med förhoppningar på att kunna segerstrida och åtminstone vara med på en plats.

Igår var det anmälningar till Romme på lördag där vi startar både Jody May och Trottningen.

Kolla också in bildsvepet från Quaeritos premielopp i onsdags som finns i bildgalleriet.

 

2011-08-13: Galopper i Bollnäs...  :@

Jody May Bollnäs

Det blev ingen lycka på Bollnäs igår då båda hästarna galopperade i början av loppen. Jody May (bilden) galopperade i första sväng när Sören precis backat ner i andraspår och New Pleasure hoppade kort efter start i körningen om spets.

Båda hästarna kändes annars fina för dagen och efter galopperna, så det var synd att det inte blev felfria lopp. För New Pleasures del så var det ändå ett positivt uppträdande då hon höll sig lugn under hela dagen och uppträdde mycket lugnare än senast i Gävle.

Nästa start blir på måndag i Gävle då New Proud ska starta.

Vi önskar alla en trevlig helg!

 

2011-08-12: Två till start i Bollnäs på lunchtravet

Transport mot BollnäsFredagmorgon och vi är på väg till Bollnäs för lunchtrav med två hästar. Solen skiner och det ser ut att bli en fin dag. Jody May är en fin häst i grund och botten men hon har haft bekymmer med halsen till och från vilket också var fallet senast. Efter behandling har hon fått en liten träningsperiod och känns fin och har jobbat bra. Från det här läget borde hon få en bra start och vi åker till Bollnäs med segerförhoppningar.

New Pleasure är en stor och rejäl märr med fin gång. Hon har gjort en start för oss och la då bort mycket krafter före loppet och blev därmed trött till slut. 1600 meter som det är idag kan nog passa henne men vi siktar in oss på ett snällt lopp och kör lite på chans så får vi se vad det räcker till för placering.

På bilden kliver Jody May och New Pleasure på transporten till Bollnäs.

 

2011-08-10: Quaerito skötte sig galant på Solvalla

Valles Emile blev sjua på Solvalla ikväll och vi får vara nöjda med vad han presterade. Johan Untersteiner som körde sa att det inte var slutsålt i mål och han var nöjd med hästen. Det blev ett invändigt lopp och från tillägg är det inte så lätt och Valle fick chansen sent på upploppet och hann inte göra så mycket mer.

Quaerito premielopp provstartTvåårige premiehästen Quaerito (bilden) skötte sig mycket bra när han för första gången var på Solvalla. Han uppträdde lugnt och förnuftigt hela kvällen, både på och vid sidan om banan, så han får bara plus för ikväll. I loppet spatserade han på i ledningen och "vann" på 1.30,6. Kul också att så många av delägarna var på plats och det är alltid lika roligt när det är sånt intresse kring hästarna.

Nu laddar vi om inför starterna i Bollnäs på fredag och vi återkommer med senaste nytt kring dessa.

Quaeritos premielopp:

 

2011-08-10: Inför Solvalla ikväll

Valles Emile värmer GävleSolvalla ikväll där vi har Valles Emile (bilden) till start i lopp 10. Han gjorde sitt klart bästa lopp i karriären senast då han slutade tvåa, slagen bara med en nos. Trots att han inte vann så visade han bra moral och styrka. Ikväll har han tillägg och det blir tuffare men han hade inte några andra lopp att välja på så vi provar. Det blir nog svårt att vinna men formen är bra och en bra slant ska han kunna tjäna.

Med till Solvalla åker även Quaerito som ska vara med i ett premielopp. Det loppet startar klockan 16.35. Quaerito är en helbror med Fritiof Piraten som igår kvalade in till E3-finalen. Grattis Susanne Richter! Det finns några andelar kvar att köpa i Quaerito och är du intresserad så kontaktar du oss.

Vi har sedan flera hästar till start de kommande dagarna. På fredag startar Jody May och New Pleasure i Bollnäs, på måndag i Gävle startar New Proud och på Solvalla på tisdag startar Kaizen samt att Ida's Joy ska kvala.

 

2011-08-07: Presentation av Eva

New Pleasure och EvaI ungefär en och en halv månad har Eva Willing Ljungberg jobbat hos oss. Hon började i slutet av juni och det har blivit hög tid att berätta lite vem hon är. Eva är 19 år och kommer från Hudiksvall där hon är uppväxt. Hästintresset började som liten och hon började i tidig ålder på ridskola och sen dess har hästintresset varit stort. När en granne köpte en travare började hon hänga i stallet där och så var även travintresset fött.

Sedan har hon hjälpt till hos bland annat Per-Åke Holmsten och Svante Båth. Efter grundskolan blev det tre år på travgymnasiet på Wången utanför Östersund. Uppe på Wången tog Eva både monté- och travlicens och det var blivit två körda lopp, ett på Östersund och ett på Leangen i Norge. Hennes ridintresse har fortsatt och hon har redan börjat ridträna några av hästarna i stallet ibland. På bilden poserar Eva tillsammans med New Pleasure.

Nu har vi även lagt ut lite bilder på vårt föl som Wendy Viper födde i slutet av juni. Kika in i bildgalleriet i menyn ovan och kolla in bilderna på den sötnosen. Vi har även lagt in lite bilder på några andra av stallets hästar, bland annat Olzons Bodyguard, Boris the Blade och New Fairytale.

Nästa start från stallet blir på Solvalla på onsdag då Valles Emile ska starta samt tvåårige Quaerito som ska vara med i ett premielopp.

 

2011-08-04: Bakis fyra & Bodyguard fixade premien

Det blev en fjärdeplats på Solvalla igår för No More Headache. Han avslutade bra sista biten och var inte långt efter trean i mål. Nytt rekord blev det också för honom då han sprang 14,9.

Premiehästen Olzons Bodyguard gick det också fint för. Han vann sitt premielopp på 1.31,1.

Se Olzons Bodyguard i premieloppet:

 

2011-08-03: "Bakis" på Solvalla ikväll

Ikväll har vi två hästar till start på Solvalla sedan Inspired Love blivit struken. I lopp 7 startar No More Headache. Han galopperade senast i sista sväng men har tränat på fortsatt fint efter den starten och vi provar igen. Att från tillägg på Solvalla gå runt ett fält till seger är inte lätt och vi siktar i första hand in oss på att hästen ska göra ett bra lopp ikväll och sköta sig och då kommer han säkert att vara med på en framskjuten placering i alla fall.

Klockan 16.55 har vi med Olzons Bodyguard i ett premielopp och han startar från spår åtta på tillägg.

Vi har nu även lagt ut ett bildsvep från förra veckans tävlingar i Gävle där vi startade två hästar. Kolla in bilderna i Bildgalleriet eller klicka här. Nu finns det även en bild på Eva under Personal-fliken.

 

2011-07-30: Ny häst i träning

Royal Blue EyesDet har blivit lördagkväll och vi tog och käkade lite wokat ikväll. Det satt fint det.

Igår fick vi en ny häst i träning. Det är ettårige Royal Blue Eyes (bilden till höger) efter Adams Hall och Malabar Circle Ås-dottern Qwamina. Royal Blue EyesDet här är mammans första avkomma. Äger gör Peter Fritzdorf som även fött upp hästen och vi hälsar Peter och hans häst hjärtligt välkomna till Stall Guldstjärna.

Peter berättade att det fina namnet Royal Blue Eyes har hans dotter hittat på, då hästen var blåögd när han föddes men det är han inte längre..., men namnet är läckert.

Charlotte Perrelli är delägare i en tvååring hos oss som heter New Fairytale som var med i premieloppet på Solvalla i onsdags. Perrelli var själv på plats på Solvalla och hon har nu i sin blogg lagt ut bilder och skrivit om sitt besök där. Klicka här och läs den, bläddra ner till ett inlägg den 30 juli. Vi var förresten på middag hos Perrelli efter Solvalla i onsdags tillsammans med hästens uppfödare New Track. Det var en väldigt trevlig kväll!

Snart är det söndag och då tar vi och gnuggar på i stallet som vanligt. Närmsta starter blir på Solvalla på onsdag.

 

2011-07-29: Valles Emile tvåa i Gävle

Valles Emile tvåa i GävleVeckorna går snabbt och det har redan blivit fredagkväll. Igår var vi till Gävle där Valles Emile slutade tvåa (bilden). Han svarade för sitt bästa lopp hittills då han först var med i en tuff öppning men sedan även hade mod och kraft att utmana om segern, men han fick ge sig med en nos mot vinnaren. Synd att han inte fick vinna men kul att han var så bra!

New Pleasure gjorde sin första start för oss men fick nöja sig med en matlapp. Hon blev lite för hetsig före loppet och la bort en del krafter där. Hon hade inte heller startat på ett tag och var inte så tufft pressad i jobben så loppet kan föra henne framåt till nästa gång. På Gävle fick vi se Fritiof Piraten, som vi körde in åt Susanne Richter vinna. Extra kul också med tanke på att vi har helbrodern Quaerito i stallet och som det finns andelar kvar att köpa i. Bara att kontakta oss vid intresse.

Niclas OlofssonIdag har New Proud börjat tränas igång igen. För första gången fick Niclas (bilden) som är från hästens uppfödare New Track känna på "Prouden" och han var riktigt nöjd med hästen. Niclas bara satt och njöt i solskenet när han fick köra honom och ägaren Janne satt på en kulle vid rakbanan och såg nöjd ut han med. "Prouden" sparrades idag av tvååringarna Quaerito och Boris the Blade.

Stall Guldstjärna med medarbetare och vänner önskar alla en riktigt trevlig helg!!

Ps. Vi tackar Jeanette Olofsson för bilderna till dagens uppdatering. Ds.

 

2011-07-28: Inför Gävle ikväll

Idag har vi haft Niclas från New Track och Richard som catchdriver i stallet och vi har tränat tvååringar idag. Bland annat fick Tricky Track, Offshore Man och Olzons Bodyguard träna på rundbanan.

Snart bär det av till Gävle där vi ikväll startar två hästar. Valles Emile (lopp 7) tränade på fint i tisdags och har fått ett bra läge ikväll. New Pleasure (lopp 9) gör sin första start i vår regi. Hon har successivt fått ökad träningsdos sedan hon kom hit och hon känns fin i träningen utan att hon fått några tuffare rundbanejobb. Hon får smyga med så får vi se hur långt det räcker. Vi ligger lite lågt med båda på förhand, men hoppas så klart på ett bra resultat för båda ikväll..!

Idag var det anmälningar till Solvalla nästa vecka. Där har vi med Inspired Love och No More Headache samt tvåårige Olzons Bodyguard i ett premielopp. Vi har också planerat in att Quaerito ska vara med i ett premielopp den 10 augusti på Solvalla.

Håll tummarna för hästarna på Gävle ikväll!

 

2011-07-26: Tisdagkväll - nya skyltarna på plats!

Guldstjärna skyltarSå här blev det nya skyltarna som sitter uppe på stallet nu. Snyggt va!!? Det tycker vi i alla fall... :)

Dessa blev uppsatta av Jonas och Lage ikväll tisdag som ni ser i arbete här på bilden bredvid. Eva och Maria sprejade på guldfärg på skyltarna på dagen medan Ullis fixade lite guldstjärnor i stallet, så här snackar vi teamarbete... Som ni märker är det full fart som vanligt...

Tidigare på dagen så var det hästträning som gällde. Bland annat sprang New Pleasure och Valles Emile intervaller på rakbanan idag inför sina lopp på Gävle på torsdag och det var bara bra. Trottningen, Inspired Love och Jody May var också några som fick träna idag. Dessa fick springa i backen och på sandbanan liksom bland annat tvååringarna Actionman Em, Olzons Bodyguard, Tricky Track och Offshore Man.

Imorgon på Solvalla har vi en premiehäst till start. Det är New Fairytale som det fortfarande finns andelar till salu i. Så här står det i Solvalla programmet till imorgon:
Annons

Program

Då syns vi kanske på Solvalla imorgon. Vi är på plats i alla fall.

 

2011-07-26: Galopper på Rättvik

Trista och tunga dagar har det varit. Söndag-måndag har vi åkt 120 mil utan att det blivit en krona in. Det har för en stund sedan blivit tisdag och vi har nyss kommit hem från Rättvik där det blev galopp för båda hästarna. No More Headache rullade över i galopp i sista sväng, tyvärr, och tappade en fin placering där. Jimmy Weston galopperade direkt i starten. Vad värre var så bräckte han ner i gaffelbandet vänster bak. Det var mycket tråkigt. Nu får det bli några timmars sömn innan det är dags att hugga tag i tisdagsarbetet.

 

2011-07-25: Nya tag på Rättvik ikväll

Dags för nya race idag och vi är på väg till Rättvik där vi ska starta två hästar på V65 ikväll. Först lite om gårdagen dock. Det gick ju inte alls som vi hade tänkt oss i Rixloppet och Star From Heaven var inte frisk. Vi har kollat upp henne idag på morgonen och det visade sig att hon hade en infektion i kroppen så nu får hon kurera sig. I bloggen på Rixallsvenskans sida kan ni läsa mera om Stjärnan och veterinärkollen imorse - klicka här.

Vi har även, som en säkerhetsåtgärd, kollat upp övriga starthästar i halsen och det visade sig att några av dem inte var helt friska och både New Proud och Kaizen har vi fått stryka bort från onsdagsloppen.

Båda hästarna som ska starta ikväll var i alla fall utan anmärkning vid halskollen. No More Headache har fin form för dagen. I ett litet fält så ska han kunna få en fin position och han ska kunna vara med bland de tre i det här loppet.

Jimmy Weston visade fina takter senast och att han är på rätt väg nu. Han ska också ha gått framåt med det senaste loppet. Han står "alltid" stenhårt inne i loppen med tanke på sin tvångssumma och det går inte att begära vinst men vi blir inte förvånade om han är med på en tätplacering denna gång. Han fungerade fint utan skor senast och det blir samma ikväll.

 

2011-07-21: Tre till start på Solvalla

Då gör Solvalla comeback på onsdag efter sex veckors uppehåll. Det var anmälningar dit tidigare idag och vi har tre hästar med. Vi börjar redan i ett av premieloppen där tvååriga New Fairytale ska vara med. Hon fick spår sju på 20 meters tillägg och det är Jonas som kör. Hennes premielopp startar klockan 16.15. Sedan ramar vi in tävlingarna med att ha häst i första och sista loppen. I lopp 1 är New Proud med från spår 10. I lopp 11 är Kaizen med från spår 4 på tillägg. Båda hästarna ska köras av Torbjörn Jansson.

Du har väl heller inte missat att läsa Ullis senaste blogg på Rixallsvenskas hemsidan - klicka här och läs.

 

Melvin Jimmy Weston2011-07-19: Nya starter - Axevalla och Rättvik

Rix-loppet avgörs på Axevalla på söndag och där är Star From Heaven med så klart. Hon tränade igår och kändes bra och förberedelserna har gått bra. Tyvärr fick hon bakspår medan de två värsta konkurrenterna Aina Sting och Banker's Garcon fick framspår. Det är som det är och vi får hoppas att det löser sig bra och att det inte blir alltför långt fram till dessa när upploppet nalkas.

På Rättvik på måndag startar vi två hästar. No More Headache och Jimmy Weston. Båda fick spår fyra och ska köras av Torbjörn Jansson.

För övrigt ser ni på bilden till höger när vår nya montéryttare Melvin tar sig an en tur på Jimmy Weston...  

Och så bjuder vi på en liten bild på Sessan och Prinsen som ligger och gosar och har det skönt.

Katterna

 

2011-07-16: Rix-hästen mot ny start

Star From Heaven, eller Stjärnan som vi kallar henne har gått några jobb i backen och på sandbanan sedan hon började träna igen efter sin halsinfektion. Igår fredag fick hon sträcka ut lite i intervaller på rakbanan då hon ska vässas till för nästa start. Hon kändes jättefin och det var ett bra jobb. Hon kommer att få träna på rakbanan även på måndag. På måndag är det även anmälningar till Rixloppet nästa söndag på Axevalla som blir hennes nästa start. Ni kan läsa lite mer om Stjärnan i en blogg från i torsdags på Rixallsvenskans sida - klicka här.

Ha nu en fortsatt trevlig lördag!

 

2011-07-14: Andelar kvar i tvåårige Quaerito

Då har det blivit klart, bolagsbildandet med andelshästen Quaerito är klar. Det finns dock fortfarande några få andelar kvar till salu i hästen så är du intresserad av 1/20-del i denna fina hingst så kontakta någon av oss, Ullis eller Jonas eller skicka ett mail. Quaerito tränar på fint och vi siktar på att han ska gå premielopp första halvan av augusti.

 

2011-07-13: Bra debut av New Proud

Det blev en bra kväll på Eskilstuna igår. Debutanten New Proud skötte sig bra och slutade tvåa. Han öppnade fint och tog ledningen. Efter 600 meter så släppte Jansson spets till Klaus Kerns häst som var överlägsen men bakom den hästen tog "Prouden" en säker andraplats. En fin debut.

Comebackande Jimmy Weston fick ett invändigt lopp första varvet. Sedan sökte sig Jansson utåt allt mer under slutvarvet och när hästen fick fritt på upploppet sköt han till fint som femma och var ett målfoto från tredjeplatsen. Det var en bra comeback av honom och han lär också gå framåt med det här loppet i kroppen till nästa gång.

 

2011-07-12: Bakis fyra - nya tag ikväll

No More Headache slutade fyra igår och vi kan inte vara annat än nöjda när han sänkte sitt rekord till 12,3. Det gick fort i loppen på Mantorp igår... Han travade bra och Torbjörn tyckte också att hästen kändes fin så vi får prova starta snart igen.

Startar två andra hästar gör vi redan ikväll i Eskilstuna. Där ska treårige New Proud debutera. Det är en jättefin treåring, stor och rejäl, och som är väl förberedd. Spår 7 är okej men inte det bästa läget när man har en stor häst. Motståndet i sådana här lopp är som vanligt svårbedömda, men vi tycker att vår häst är bra och även om vi inte begär seger direkt så skulle vi heller inte bli förvånade om han vann.

Jimmy Weston är bra i grunden men lär behöva lopp i kroppen. Han står hårt inne i loppet med tanke på sin tvångssumma och han behöver vara med och få lite hårdhet. Läget blev också dåligt och han får smyga med och se vad han sedan kan få med av priskakan. Han kommer att tävla barfota runt om ikväll.

Då kör vi!

 

2011-07-11: "Bakis" till Mantorp

Nu är vi på väg mot Mantorp där det är tävlingar i eftermiddag. No More Headaches lopp  startar kl 16.40. Det blev galopp i sista sväng senast men han känns fin i träningen hemma och formen ska vara bra. Bakspår nu innebär en lugn av gång men felfri bör det bli i alla fall. Det kan däremot bli svårt att hinna fram till seger men en hyfsad platchans bör det vara. Han kommer att ha skor runt om som senast men kommer att lättas lite i fram idag vilket ska vara en fördel. I övrigt blir det norskt huvudlag som vanligt. Då hoppas vi på det bästa idag och att han gör ett bra lopp.

 

2011-07-06: Kaizen blev trea

Ålandstrippen gav ett tredje- och ett sjättepris. Det började med On Cloud Nine som galopperade i första sväng och sedan var den dagen förstörd för hans del. Visserligen ställde han sig men då var han en bit efter fältet. Han kom sedan i mål som sexa och tjänade sina första pengar men han var ändå inte lika bra efter galoppen denna gång som i starten före i Eskilstuna.

Med Kaizen fick Jonas en pangstart och kom i rygg på ledaren trots sitt tillägg. Han backade sig sedan loss på den sista bortre långsidan men när attacken sattes in så bet det inte lika bra som i starten före. Visserligen spurtade han hyggligt och det räckte till ett tredjepris men den där riktiga udden saknades. Nu är det bara ladda om för hemfärden och vi tar morgonfärjan hem som går vid 8-tiden.

 

2011-07-05: På plats på Åland

Actionman EmDå är vi på plats på Åland. Vi tog färjan från Grisslehamn och drygt två timmar senare så var vi i land på Åland. Resan gick bra och både Kaizen och On Cloud Nine är "installerade" i sina gästboxar. Vi har själva varit på hotellrummet en stund men ska strax åka ut till banan och börja förbereda hästarna inför kvällens lopp.

Idag hade vi anmält No More Headache till Mantorp på måndag. Han fick spår 9 bakom bilen över 1640 meter och kommer att köras av Torbjörn Jansson.

Bilden till höger är på tvåårige Actionman Em som ligger och vilar i hagen tillsammans med sin ägare Emma häromdagen.

 

2011-07-04: Välkommen Eva

Det har hänt lite på personalsidan senaste veckan. Johanna slutade hos oss och i måndags i förra veckan började i stället en tjej som heter Eva Willing Ljungberg, 19 år. Ett härligt tillskott och vi hälsar henne hjärtligt välkommen till Stall Guldstjärna. Vi vill också gratulera Maria som har blivit uttagen till Travets talanger. Det var skojigt! Ett stort grattis måste vi så klart skicka också till Emma, som är mammaledig. Hon födde i förra veckan en pojke som ska heta Casper. Grattis!

Imorgon åker vi (Ullis och Jonas) till Åland för att starta On Cloud Nine och Kaizen och Jonas kör båda två i loppen. Färjan går klockan 10. Det blir spännande!

 

2011-07-01: Mot Åland på tisdag

På tisdag ska vi ut på en annorlunda utflykt. Då ska vi starta två hästar på travbanan i Mariehamn på Åland. Det är första gången vi har starthäst där. Det blir skoj.

Främsta anledningen till det är att On Cloud Nine har ett passande lopp där då vi vill prova honom med bilstart och det är dessutom kort distans i hans lopp. Med till Åland har vi även Kaizen som startar med 20 meters tillägg i sitt lopp. Jonas kör båda hästarna själv.

Stall Guldstjärna önskar alla en trevlig helg!

 

2011-06-28: Kaizen bra som fyra

On Cloud Nine på EskilsPå Sundbyholm igår blev det en galopp och en fjärdeplats som resultat. On Cloud Nine (bilden) galopperade i starten och tappade 100 meter så det var kört att få något med i detta sprinterlopp. Ändå blev det ett litet bra test för hästen då han sprang strax under 1.16 i 1500 meter sedan, vilket visade att han har bra spring i benen, så nu gäller det att han ska sköta sig framöver också.
 
Kaizen slutade fyra. Efter att ha suttit i femte utvändigt bytte Jonas till sig tredje invändigt varvet från mål. Ett smart drag. När han sedan fick chansen på upploppet spurtade Kaizen bra till fjärdepriset via 1.13 sista varvet. Vi var klart nöjda med vad Kaizen presterade och det var ett bra formbesked.

 

2011-06-27: Inför Sundbyholm måndag

Vårtan och Kaizen i hagenIkväll har vi två till start på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna. On Cloud Nine har haft mycket problem med hals och virus men i grund och botten är det en riktigt fin häst. Han har tränat på en tid efter loppet och nu känns det som det är dags att prova igen. Spår 12 är inget vinstläge, men med honom siktar vi på ett felfritt lopp och i första hand en pengaplacering. Ikväll kommer han att få tävla barfota runt om.

Kaizen var mycket blek i senaste loppet. Han fick ta det lugnt efter den starten och har fått tränat på normalt och visar allt väl i jobben. Tillägg och bakspår innebär att vi kör på chans så han får ett lopp i kroppen som han säkert kan behöva till nästa start. Han kommer att tävla med skor och ikväll blir det första gången med ett norskt huvudlag.

Bilden är On Cloud Nine och Kaizen i hagen igår.

 

2011-06-25: Galopp för Bakis på Lindes

Bakis värmning på LindesbergDet blev galopp för No More Headache på Lindesberg igår och man kan väl påstå att hästen inte gör skäl för sitt namn - nog blev det allt lite huvudvärk igår...

Han värmde jättefint och kändes fin även i loppet enligt Sören. När han var på väg framåt i tredjespår i sista sväng blev han rullig och galopperade. Det var riktigt synd det, för han kom tillbaka på upploppet och spurtade bra men blev tyvärr första häst utanför finalplats. Sören trodde att det var vinsten som rök i och med galoppen, då han hade mycket kvar att köra med. Det var riktigt surt och hemresan var tung.

Det är i alla fall en skön söndagsmorgon idag med sol och uppehåll.  Imorgon är det Eskils som gäller och vi kör senaste nytt inför dom starterna imorgon. Bilden är från "Bakis" värmning på Lindesberg.

 

2011-06-24: Inför Lindesberg lördag

 

Wendy Viper med föl2011-06-23: Vi fick ett föl

Som vi har väntat, men imorse var det dags. Kl 5 fölade våran Wendy Viper och hon fick ett stoföl. Det är hennes första avkomma. Pappan heter Even Better Odds. Bilden är några timmar efter fölningen.

Stall Guldstjärna önskar alla en riktigt glad och trevlig midsommar!


2011-06-22: Star From Heaven hade halsinfektion

I måndagskväll var Star From Heaven med i ett E3-försök på Färjestad. Tyvärr gick det inte som vi hade tänkt oss och hon agerade sämre än i de tidigare starterna. Torbjörn sa direkt efter loppet att det måste vara något med halsen som spökade och igår så fick vi det konstaterat att hon hade en halsinfektion. Trist det, men tyvärr är det sånt som händer. Nu får hon kurera sig och ta det lugnt en vecka så hoppas vi att hon tillfrisknar och snart kan vara ute på banorna igen.

Några nya anmälningar har det varit i början på veckan. På lördag kommer No More Headache att starta i Lindesberg. Det handlar om ett försök- och finallopp så är han bland de sju bästa i sitt försök går han vidare till finalen senare samma dag. Tyvärr fick han spår åtta bakom bilen, men det kanske är bättre än ett som han hade när han galopperade i starten senast. Sören Eriksson ska köra. På måndag har vi två till start. On Cloud Nine och Kaizen och båda hästarna kommer Jonas själv att köra i loppen.

Snart stundar midsommar och vi kommer att vaccinera alla stallets hästar i slutet på veckan, utom dem som startar, så då kommer dessa hästar att få ta det lite lugnt i några dagar.

Det har ringt lite folk och hört sig för om hästarna, Quaerito och New Fairytale, som det finns andelar till salu i. Det är roligt att det finns intresse och i helgen ska det även komma ut några och titta på hästarna.

Se nu till att ha en trevlig onsdag!

 

2011-06-20: E3-kval ikväll
 
Ikväll är det så dags för E3-kval på Färjestad och vi startar Rix-hästen Star From Heaven där. Hon var bra i senaste starten på Solvalla och har tränat på efter det och allt är väl. Tyvärr fick hon ett tråkigt startspår denna gång, men vi får göra så gott vi kan så får vi se hur långt det kan räcka. Inga ändringar är planerade utan det blir skor och helstängt huvudlag som senast. Tyvärr är Ullis själv för risig för att åka med till Färjestad utan hon får vara hemma och kurera sig, så det blir Jonas och Star From Heavens skötare Maria som får ta turen till Färjestad med hästen ikväll. Håll tummarna för Stjärnan ikväll!

 

2011-06-19: Bra dag på Solvalla

Det gick bra på Solvalla idag och båda våra hästar var fina. Tvåårige Offshore Man "vann" sitt premielopp på 31,9. Kul att ägarna till hästen var på plats och kikade på sin häst också. De åkte upp från Orust under gårdagen och övernattade på det fina hästägarhotellet på Söderby gård. Skoj. Även kvalhästen, treårige New Proud, skötte sig fint idag. Han "vann" också och sprang 22,4 i sitt kvallopp.

Lämnat stallet har Olzons Ligist.

Vi har också uppdaterat en vägbeskrivning ut till vårt stall för er som vill komma och hälsa på. Den finns under kontakt i menyn ovan.

 

2011-06-15: Star From Heaven i E3-försök

Igår var vi till Lindesberg. Olzons Clara tog ledningen men stumnade över upploppet och slutade oplacerad. Valles Emile blev påkörd i första sväng och galopperade. Sedan gjorde han ett godkänt lopp som sexa. Som tur var blev det inge blessyrer på hästen efter incidenten i första sväng.

Igår var det anmälningar till E3 på Färjestad på måndag. Rix-hästen Star From Heaven hade dock inget vidare flyt med spårlottningen, vi fick spår 8 bakom startbilen… Det är som det är och vi får försöka göra så gott vi kan och hoppas att vi har lite tur i loppet istället. Som vanligt kör Torbjörn Jansson henne.

Före måndag ska vi in till Solvallas tävlingar på söndag där vi har en kvalhäst och en tvååring i premielopp. Först ut av dessa blir tvåårige Offshore Man som är med i premieloppet som startar kl 13.20. Han startar med 20 meters tillägg och fick spår fem. Kvalhästen är treårige New Proud som fick spår tre i kvalet som startar kl 13.40. Båda hästarna kommer att köras av Jonas.

 

2011-06-13: Ny tvååring i stallet + senaste nytt till Lindes

Vi har fått in en ny jättefin tvååring i stallet. Han heter Actionman Em och är Super Arnie-stoet Miss Trottings första avkomma och pappan heter Zerberus. Actionman Em har gått premielopp den 11 maj i år då han sprang 29,1. Vi hälsar häst såväl som ägarna Stjärn El HB i Knivsta välkomna till Stall Gulstjärna.

Imorgon bär det av till Lindesberg som har eftermiddagstrav med första start kl 15. Vi startar två hästar där. Olzons Clara i lopp 1 och hon känns bra i träningen. Hon har fått ett bra läge som kan innebära spets, sen om hon körs där eller inte får kusken avgöra. Hon bör i alla fall få en fin resa och ska ha en vettig platschans. Det blir barfota runt om igen.

I loppet efter starta Valles Emile som var lite sämre senast än i starterna före. Det största problemet var nog banan den dagen som var riktigt skitig. Han känns fin i träningen men har ett lite chansartat läge denna gång. Det ser ändå ut att vara lite lättare emot än på slutet och platschans ska han ha. Som vanligt blir det barfota fram och ett norskt huvudlag.

Rix-hästens egen flik här på sidan kan du läsa senaste nytt om Star From Heaven. Glöm heller inte bort att läsa bloggarna om henne på Rixallsvenskans sida. Håll tummarna för våra hästar på Lindesberg imorgon!

 

2011-06-12: Ny häst i träning - Dust All Overs syster

New PleasureI veckan som gick fick vi in en ny häst i träning - New Pleasure. Det handlar om ett fyraårigt sto med Egon Lavec som pappa. Mamma är Mystic Park-dottern Pinafore Miss som tidigare lämnat bland annat Dust All Over som sprungit in nästan 4 miljoner kronor.

Det är New Track som har fött upp och äger New Pleasure och fram till nu har dem tränat hästen själva. Det har blivit tre starter med ett fjärdepris som bästa resultat. Nu hade inte Niclas och Jeanette i New Track tillräckligt med tid för att träna sin häst själv och då ville dem prova henne här hos. Det är kul och det ska bli spännande.

Bilden till höger är New Pleasure på väg in från hagen.

 

2011-06-09: Blandat på Solvalla

Det blev lite blandat resultat på Solvalla igår. En var vi väldigt nöjda med och två av hästarna var lite sämre än vi hade hoppats på av olika anledningar. Om vi börjar med Rix-hästen Star From Heaven så skötte hon sig mycket fint och svarade för ett bra lopp. Vi var nöjda med att Torbjörn satt kvar när attackerna kom 700 kvar. Sen fick hon sen lucka men gick med bra fart över mål vilket var ett bra tecken. Nu kan vi se fram emot nästa start som blir i E3-kvalen på Färjestad den 20 juni.
 
Trottningen sprang nytt rekord på 16,4 och mer kan man väl egentligen inte begära men vi hade ju hoppats att hon skulle kunna tjäna en peng i alla fall. Björn tyckte att hon inte riktigt tog i i alla lägen så vi får se om vi ska hitta på något till nästa start. Jody May såg som tidigare fin ut men sprang enligt Daniel på sig mjölksyra när det blev tuff körning på andra femhundringen och sen var det så klart svårt för henne att göra något.
 
Som sagt, en blandad kväll på Solvalla. Ni kan för övrigt läsa mer om Star From Heaven i en blogg på Rixallsvenskans hemsida – klicka här.

 

2011-06-07: Bra dag på Lindes och inför Solvalla onsdag
 
Lindesberg igår gav ett andra- och ett tredjepris och det var fina prestationer av hästarna. Inspired Love hamnade i dödens och fick vandra där loppet igenom och gjorde det bra som trea. No More Headache blev tyvärr lite ivrig från innerspåret bakom bilen och galopperade, men sedan gjorde han en riktigt stark upphämtning. Han fick ge sig ut i fjärdespår i sista sväng men spurtade ändå in som tvåa så han håller riktigt bra form för dagen.
 
Ikväll har Rixallsvenskan sin årliga båtresa där tränare och delägare träffas och umgås och det ges information om de olika Rix-hästarna. Det blir en perfekt uppladdning då "vår" Rix-häst startar på Solvalla imorgon.
 
Star From Heaven är med i Juliennes lopp (lopp 6) och hon har tränat på fint efter förra loppet. Spåret blev helt okej men hade ju gärna kunnat får vara några hack längre in. Med lite klaff på loppet så ska hon kunna vara med där framme i striden och hon är väl en av hästarna som ska ses med lite chans i loppet.
 
I lopp 2 startar Trottningen som löper jämnt och säkert. Hon har fått ett bra läge då hon ska vara med där framme i loppen direkt och hon ska kunna vara trea, fyra igen. Ett platsbud. Jody May (lopp 11) har agerat knepigt på slutet då hon galopperat, men hon har känts jättefin i övrigt enligt Danne. Hon har även tränat fint hemma. Då hon galopperat på slutet kommer vi att ändra lite i utrustningen på henne så får vi hoppas att hon sköter sig denna gång. Fart har hon för att vara med i striden men vi siktar i första hand in oss på att hon ska sköta sig denna gång.

 

2011-06-05: Två till start på Lindesberg

BBakis i hagenilden: No More Headache laddade upp i hagen under söndagen. 

Imorgon måndag bär det av till Lindesberg där vi har två till start. Först ut är Inspired Love som inlett sin karriär på ett väldigt fint sätt med en seger och ett tredjepris på två starter. Senast gick han med full fart över mål efter ett lopp i rygg på ledaren och Tobbe tyckte han kändes mycket fin. Allt har varit bra i träningen efteråt. Nu handlar det om debut bakom bilen men från bakspår ska det inte vara något problem. Från bakspår är det aldrig lätt att vinna, men då hästen visat bra takter så är han en av hästarna som ska räknas med chans i loppet.
 
Vår andra häst på Lindesberg är No More Headache som var väldigt fin vid segern på Hagmyren senast och även han har tränat på bra efter det loppet. Spår ett är väl inte det bästa på Lindesberg då det är svårt att få någon riktig snabb start därifrån eftersom starten går nästan direkt efter svängen och det är risk att han hamnar en bit bak invändigt. Hittar han dock ut i slagläge så ska han så klart räknas.

Det blir hur som helst en intressant dag då vi har två bra hästar till start. Spännande, spännande. Håll alla tummar!

 

2011-06-03: Redan fredag igen...

Dagarna går fort och det är redan fredagkväll. Tänk att det är en vecka sedan det var Elitloppsauktion... Det har varit härliga dagar med trevligt besök från flera hästägare både igår torsdag och idag. Det är alltid lika trevligt!

I tisdags var vi en tur till Eskilstuna där tyvärr Jody May galopperade bort sig efter 150 meter. Detta för att hon skyggade för lite grusstänk men i övrigt var Danne nöjd med hur hästen kändes. Därför anmälde vi henne redan dagen efter, så hon startar redan på onsdag på Solvalla. Det gör även Trottningen och Rix-hästen Star From Heaven. Båda två sistnämnda gick jobb idag på rakbanan och det var bara fina intryck att rapportera på båda.

Innan onsdag ska vi till Lindesberg på måndag med Inspired Love och No More Headache. Båda två tränade också idag och även här var det bra jobb av båda. Vi återkommer senare i helgen med chanserna när vi har studerat programmet lite nogrannare, men vi kan väl redan nu avslöja att två så här fina hästar måste man ju alltid tro på...;)

 

2011-05-31: Inför Eskilstuna tisdag

I eftermiddag har vi en häst till start på Sundbyholm, Eskilstuna. Tyvärr fick On Cloud Nine lämna återbud till loppet idag då han hade lite förhöjd temp. Jody May däremot verkar allt bra med och hon har tränat normalt efter förra loppet. Hon galopperade senast för grusstänk, men gjorde sedan ett bra lopp och hade krafter kvar i mål. Spår 10 känns inte helt optimalt, men sköter hon sig denna gång så gör hon säkert att bra lopp. Klaffar det kan hon vara med bland de tre, men det är alltid svårt att vinna från bakspår. Hon tävlade utan framskor senast men idag blir det skor runt om och som vanligt ett öppet huvudlag.

 

2011-05-30: En smarrig tårta

Då var Elitloppshelgen över för i år. Full fart har det varit som vanligt. I fredags var vi på auktionen, i lördags hade vi besök i stallet och igår var vi och tittade på dem fina tävlingarna på Solvalla. Apropå besök så var Inspired Loves delägare Lasse med fru här idag och bjöd på tårta. Det var en riktigt smarrig sak som Lasses fru Astrid hade bakat. Inspired Love var trea i fredags från rygg på ledaren. Han avslutade sista varvet på 1.14 med krafter kvar i mål och såg jättefin ut. Allt har sett bra ut efter det loppet och idag anmäldes han till Lindesberg på måndag där han startar. Där har vi även No More Headache till start och även han har tagit sitt segerlopp från förra veckan på ett fint sätt.

Rix-hästen Star From Heaven ser det också bra ut med. Hon gick ett jobb idag och kändes fin. Nästa start för henne blir på Solvalla den 8 juni.

Imorgon drar vi till Eskilstuna och vi tar senaste nytt imorgon bitti.

 

2011-05-26: S E G E R på Hagmyren!
 
Bakis vinner på HagmyrenÄntligen fick No More Headache full pott när han idag vann på Hagmyren. Han har känts fin länge och idag var han riktigt fin då han trots ett tillägg rundade motståndet. Sören attackerade 1300 kvar och 500 kvar körde han till ledningen. Sedan lunkade Bakis undan och vann lätt med tussarna kvar på fina 16,0/2660 meter. Grattis till ägaren Christer Dahlqvist! Skönt också med lite startpoäng på hästen igen.
 
Så här står det på Hagmyrens hemsida om dagens lopp:
Kommentar: No More Headache sist utvändigt, avancerade 1200 kvar, rundade till ledningen 450 kvar och vann säkert.
 
Imorgon hoppas vi det fortsätter då vi har Inspired Love till start på Solvalla i lopp 5. Han var väldigt fin i debuten då han vann lätt från ledningen. Allt är bra med honom efter det och han har fått ett fint läge imorgon och han måste vara en av hästarna i loppet som ska ses med vinstchans.
 
Imorgon efter tävlingarna finns vi på plats på Elitauktionen i Upplands Väsby. Du som vill ha hjälp med att besikta eller bevaka en häst - tveka inte att höra av dig till oss:
Jonas Eriksson 0739 - 853 814
Ulrika Wällstedt 0739 - 241 947

 

2011-05-26: Bakis på Hagmyren torsdag

I eftermiddag är det Hagmyren som gäller men vi har varit på tävlingar både tisdag-onsdag. I tisdags blev Trottningen fyra. Hon visade bra startsnabb då hon tog ledningen, sedan blev det rygg på ledaren och hon gjorde ett klart godkänt lopp och kommer allt mer. Tyvärr gick det inget bra för Jimmy Weston i sin comeback. Han lät i halsen och precis som vi misstänkte efter loppet så visade det sig vid en veterinärkoll igår att han hade en halsinfektion.
 
Igår var vi till Solvalla där Valles Emile slutade på första plats utan pengar. Han hamnade långt ner i fältet och kunde inte förbättra sig till slut.
 
I eftermiddag är det tävlingar på Hagmyren där vi har No More Headache till start. Han tränar förbättrat och vi har en del förhoppningar på honom idag. Det är alltid svårt att runda ett fält från tillägg men vi har lite feeling för att han ska ha en hyfsad chans att kunna göra det i idag.

 

2011-05-24: Comeback för Jimmy Weston

Ikväll blir det Sundbyholm för vår del och "äntligen" har det blivit dags för Jimmy Weston att göra comeback. Det är kul att han kommit så här långt efter sin skada och det känns väldigt spännande inför kvällen. Han var bra i kvalet och tiden han gick där är det snabbaste han tränat. Han har fått mycket träning men inte så mycket snabba jobb. Han lär behöva lopp i kroppen innan han är på topp men han kvalade i alla fall med mersmak. Det är en helmyssig häst som vi hoppas kunna få roligt med framöver.

En annan häst vi startar ikväll är Trottningen. Hon utvecklas för varje start och blir bättre och bättre. Efter ett litet kort uppehåll före förra starten så behövde hon nog det loppet i kroppen. Hon känns bra efteråt och ska vara i bättre slag ikväll så får vi se hur långt det räcker.
 
På Rixallsvenskans sida kan du läsa en ny blogg om Star From Heaven - klicka här.

 

2011-05-22: Starthästar 4 dar denna vecka

Söndagkväll och snart stundar en ny vecka, en härlig sådan där det blir full rulle. Vi har hästar till start tisdag, onsdag, torsdag och fredag och sedan avrudas veckan med auktion på fredagkvällen och två fina travdagar på Solvalla. Vi återkommer i veckan med kommentarer med senaste nytt inför respektive start. Apropå auktionen i Upplands Väsby på fredag så kommer vi att finnas till hands för ett besikta eller bevaka en häst åt dig. Eller vet du inte var du ska lämna din nyinköpta ettåring så är du hjärtligt välkommen till oss . Tveka inte att ta kontakt med oss om du behöver nån hjälp:
Jonas Eriksson 0739 - 853 814
Ulrika Wällstedt 0739 - 241 947

 

2011-05-19: Rix-hästen fyra

Star From Heaven slutade fyra igår på Solvalla. Hon gjorde ett bra lopp och fick inte riktigt fritt till slut men hade bra steg över mål. Det var en bra insats och hon fungerade fint med det helstängda huvudlaget så nu ser vi fram emot nästa start. Hon satte också ett nytt snyggt rekord igår då hon kom i mål på 15,2.

Premiehästen Tricky Track snubblade sig i galopp 800 kvar då han var i ledningen. Han ställde sig i trav och kom tillbaka fint sedan. Han kom i mål på 31,1 och förutom snubbligen så skötte han sig bra under kvällen. Nu laddar vi mot nästa vecka då vi tävlar på Eskilstuna tisdag, Solvalla onsdag och fredag och däremellan är det Hagmyren på torsdag. Det bilr en intressant och skojigt vecka som avslutas med Elitloppshelgen.

 

2011-05-17: Rix-hästen startar på Solvalla onsdag

Onsdagkväll är det Solvalla men först Eskilstuna där vi var på tisdagskvällen och nyss har kommit hem. Trottningen slutade femma där. Det fattades väl lite i henne efter sitt lilla uppehåll, men hon sänkte sitt rekord och blir bättre för varje gång.

På Eskilstuna fick vi även se två av våra inkörningar och uppträningar vinna och imponera. Den ene var New Royalty som vann på 15,8 och ett stort grattis till uppfödarna New Track! Den andre var Fritiof Piraten som spurtade strålande och hann ifatt Idabel Celeber till dött lopp. Stort grattis till ägarna Susanne Richter och Kjell Hägg. Vi har för övrigt en tvåårig helbror till Fritiof Piraten hos oss som det finns några andelar kvar att köpa in sig på - klicka här för mer info. Quaerito heter han förresten.

Imorgon är det Solvalla och dags för Star From Heaven att springa på hemmabanan. Imrogon möter hon bland annat Stall Upplands Rix-häst Aina Sting så vi får hoppas på en trevlig duell. På Stjärnans egen flik här på vår sida så kan du läsa mer inför starten imorgon. Det kan du även göra på Rixallsvenskans sida där Ullis har en blogg publicerad under tisdagen - klicka här.

Med till Solvalla imorgon har vi även en premiehäst, Tricky Track och hans premielopp startar kl 16.35. Då syns vi på Solvalla imorgon!

 

2011-05-17: Trottningen på Eskilstuna ikväll

I eftermiddag åker vi till Eskilstuna där vi startar Trottningen i lopp 2. Hon blir allt bättre och spurtade bra som tvåa senast. Hon har blivit behandlad efter det och har tränat på lugnt och fint efter behandlingen. Vi tror att hon kommer att göra ett bra lopp ikväll, men från det här läget är det inget hett bud och vi får ligga lite lågt. Klaffar det kan hon vara en platsrysare.

 

2011-05-14: Bra formbesked av Jody May
 
Igår var vi på Lindesberg med två hästar. Kaizen fick ett bra lopp men var dålig och något stod inte rätt till med honom. Jonas kände tidigt i loppet att något var fel och vi får ta och kolla upp vad det kan ha varit. Jody May galopperade kort efter start då hon enligt Daniel skyggade för lite grusstänk. Sedan kom hon tillbaka fint och satt fast i mål som femma med gott om krafter kvar. Daniel tyckte hon kändes mycket fin efter galoppen och han hade klockat henne till 15,5/1500 meter så det var ett bra formbesked i alla fall.

Trevlig helg till Er alla önskar Ullis, Jonas och lilla Melvin.

 

2011-05-13: Mot Lindesberg och två till start

Fredag den 13:e idag... och vi har två till start på Lindesberg. Det kan ju bara gå bra...! Där kör man eftermiddagstrav med första start kl 15. Kaizen är med i ett lärlingslopp (lopp 3) och han körs av en kusk som känner hästen bra kan man säga. Ja, det är ju Jonas som svingar sig upp i sulkyn och han har kört många, många jobb med Kaizen. Spår två är perfekt och Kaizen är rätt kvick ut så här kan det nog bli ledning, sen får vi se om han körs där eller inte. Från det här läget så ska han ses med lite chans och framförallt en god platschans. Inga ändringar.

I lopp 6 startar Jody May som är behandlad efter senaste starten där hon inte var bra. Nu tränar hon fint, men det var synd att hon skulle få ett dåligt läge med spår 11 över kort distans. Dessutom var det flera bra hästar med i loppet så vi får ligga lite lågt och hoppas att hon får en fin genomkörare här. Hon har tidigare tävlat med skor men den här gången blir det barfota fram.

Igår var det anmälningar till Solvalla till på onsdag och där startar Rix-hästen Star From Heaven nästa gång. Det är bilstart denna gång och hon fick ett fint läge i spår 3. Mot Lindes!

 

2011-05-12: SEGER PÅ SOLVALLA
 
Vilken härlig kväll det var på Solvalla igår. Treårige debutanten Inspired Love (e. Love You) vann direkt. Torbjörn Jansson körde till ledningen och sedan vann Inspired Love lätt på fina tiden 1.17,1 efter att ha travat sista varvet på strax över 1.15. Det var kanonkul och den här hästen har vi en del förhoppningar på framöver. Stort grattis till ägarna Trixi Tarv HB, C Nyberg och U Swensson.

 

2011-05-11: En debutant på Solvalla ikväll

Ikväll debuterar vi en jättefin treåring på Solvalla. Det är Inspired Love som såg fin ut i kvalet men spår fyra är aldrig optimalt för debutanter. Han är inget stressad och klarade spår fem i kvalet men hade då ingen häst på utsidan. Han lär gå iväg felfritt men det lär nog inte bli någon snabbstart. Det är alltid svårt att veta vad man möter i sådana här lopp men det brukar ju ofta kunna dölja sig några bra hästar med, så det är svårt att sia om chanserna. Det känns i alla fall som han är bra nog att vara bland de tre. Klicka här och se Inspired Loves kvallopp.

 

2011-05-10: Clara trea på Lindesberg

Corleone BokoI helgen var Sanna Richter här och hälsade på och hämtade sin tvååring Corleone Boko som hon haft här hos oss för inkörning och uppträning. Vi önskar Sanna och Kjelle ett stort lycka till med sin fina häst framöver (bilden ovan).

Utflykten till Lindesberg igår blev ett tredjepris och en galopp. Olzons Luring fortsätter tyvärr att uppträda knepigt när det blir lopp. Hon värmde fint och kändes bra i provstarterna men när det blev lopp så tog hon till galopp. Denna gång kort efter start och så var den dagen förstörd för hennes del.

Före det hade Olzons Clara slutat trea. Hon kom med en vass repa från 600 kvar tills i början på upploppet och hon fick ett litet segergrepp. Hon orkade dock inte stå emot två hästar till slut men slutade trea och får mer än godkänt för det. Hon kommer mer och mer den här lilla tjejen.

Det var Lindesberg igår och det bli Lindesberg på fredag. Idag var det nämligen anmälningar till deras eftermiddags tävlingar på fredag. Där har vi två hästar med, Kaizen och Jody May. Vilka spår det blev är dock inte klart ännu på tisdag morgon då listorna blir klara senare under dagen.

 

2011-05-08: Smått och gott & inför Lindesberg måndag

Stjärnan och TobbeDet har blivit söndagkväll och det har blivit dags att sammanfatta en intensiv helg. Längre ner kommer också senaste nytt om våra två starthästar på Lindesberg under måndagen.

Vi börjar med lördagen där vi hade två till start i Örebro. Rix-hästen Star From Heaven (bilden) slutade femma på sitt nya rekord 17,5. Mer om hennes dag på Örebro i lördags och bilder finns under hennes flik Rix-hästen här på sidan.

Valles Emile slutade sexa. Han fick återigen dödens och fullföljde sedan klart godkänt i en snabb avslutning. Han värmde fint och såg bra ut för dagen och blir allt spänstigare med loppen han fått efter sitt uppehåll. Nästa gång får vi hoppas att han slipper dödens och kan få ett bättre lopp, så får vi hoppas att han får bättre utdelning också. Både Valle och Stjärnan såg idag ut att ha tagit loppen bra och idag har de fått vara ute i hagen och njutit av solskenet.

New Proud och JanneIdag har vi även haft en del besök av hästägare i stallet och det är trevligt. Några av Kaizens ägare var på plats, Lasse och Nina. Och så var New Prouds delägare Janne här och han passade på att ta sig en tur med Prouden i det fina vädret (bilden). I vårt Bildgalleri kan du se ett bildsvep från lördagen och söndagen.

Så till starthästarna på Lindesberg måndag. Olzons Clara är med i lopp 6. Hon gick klart godkänt senast men från ett dåligt läge hamnade hon för långt bak i loppet. Hon avslutade med ett 1.15 varv och mer kan man inte begära av henne ännu. Hon har ett bättre spår nu och kan förhoppningsvis få en hysad position och då kan hon vara tre, fyra, femma. Det blir barfota runt om igen.

I lopp 9 är Olzons Luring med och henne kör Jonas själv denna gång på ägarnas önskemål. Hon har som vi rapporterat om förut tränat bra men hon har ju svårt för att sköta sig när det är allvar. Målsättningen denna gång är i första hand ett felfritt lopp och att hon ska sköta sig. Skulle hon göra det har hon visat viss fart som borde räcka långt i ett sånt här lopp men tills hon visat att hon vill sköta sig så får vi ligga lågt. Vi har laborerat med lite olika utrustningsändringar i loppen men det är inte det det hänger på.

Då laddar vi inför Lindesberg och hoppas att vi får fint väder där i morgon eftermiddag.

 

2011-05-06: Inför Örebro lördag

Imorgon är det dags för en tur till Örebro. Där avgörs bland annat det Rixallsvenska loppet där våran Star From Heaven ska vara med. Senaste nytt om henne kan du läsa under hennes egen flik här på sidan - klicka här.

Med till Örebro har vi även Valles Emile som är med i lopp 13, det sista på dagen. Han gjorde sitt bästa lopp hittills, när han senast slutade femma från dödens. Han stred tappert hela loppet och det var kul att se. Det var synd på spåret den här gången, och även om han är nerstruken ett spår så är det inget bra läge. Det är risk att han får en dålig position och då blir det svårt att vinna. Vi tror att han kommer att göra ett bra lopp igen, men hur långt det räcker får vi se.

Han kommer att tävla barfota fram igen och med ett norskt huvudlag. Skillnaden den här gången är att han kommer ha ett norskt som man kan rycka ner och sedan dra bort igen, hur många gånger man vill under loppet, så det blir intressant att se hur det faller ut denna gång.

Då hoppas vi att många ägare både i Valle och Stjärnan dyker upp på Örebro imorgon.

 

2011-05-05: Bakis trea och Jimmy kvalade

Jimmy Weston kvalarNo More Headache slutade trea på Färjestad idag. Han gjorde ett bra lopp då han fick vandra som första häst i andraspår, men blev sedan knappt slagen av två ekipage kort före mål. Han stred tappert i alla fall.

Igår kvalade Jimmy Weston (bilden) på Solvalla och han gjorde det verkligen på ett bra sätt. Han hade inte tränat något snabbare inför kvalet och tiden han gick igår 17,9 var det klart snabbaste han har gått. Det var också härligt idag då bandaget lindades av från hans ben som såg bra ut. Det var sen en pigg och glad Jimmy som skuttade ut i hagen.

På lördag är det två starthästar i Örebro, bland annat Rix-hästen, men det tar vi imorgon.

 

2011-05-04: Kval på Solvalla och inför Färjestad torsdag

I eftermiddag blir det en tur till Solvalla. Där ska Jimmy Weston kvala och det blir spännande att se honom på "tävlingsbanan". Hans kval startar kl 16.35 och det blir Torbjörn Jansson som ska köra honom.

Imorgon är det lunchtrav på Färjestad och där tycker vi att No More Headache har fått en passande uppgift. Hans form är klart bättre än vad programraden säger och vi hoppas att det är dags att få utdelningen på den formen nu. Näst senast galopperade han i ledningen när norsken rycktes och senast så kördes han upp i vagn på att stillastående ekiapge kort efter start. Han såg väldigt fin ut sedan och han känns bra inför loppet imorgon. Troligtvis blir det skor runt om igen och eventuellt ändrar vi från ett norskt till ett öppet huvudlag denna gång.

 

2011-05-03: Se Inspired Loves kvallopp

Nu kan du se Inspired Loves kvallopp från i onsdags. Det kan man göra på Solvallas hemsida - klicka här.

 

2011-05-01: Ny häst i träning + en stallrapport

PiggybankIdag kom det en ny häst i träning. Ett tvåårigt sto som heter Piggybank (bilden) med Zerberus som pappa och Wild Rosebud som mamma. Wild Rosebud sprang själv in 768.000 kronor som tävlingshäst och har tidigare en avkomma. Den heter Mr Clark och har vunnit ett lopp på fem starter. Äger Piggybank gör Hanna och Peter Rexhammar som också fött upp hästen. Vi hälsar häst och ägare hjärtligt välkomna.

Ikväll var det anmälningar till Örebro på lördag. Där avgörs Rix-loppet och vi startar där Star From Heaven. Hon fick spår fyra på tillägg och ska köras av Torbjörn Jansson. En av motståndarna blir precis som på Eskilstuna Stall Dalarnas Banker´s Garcon som också har tillägg. I Örebro på lördag startar vi även Valles Emile som fick tråkiga spår 8 bakom bilen:@. Precis som i hans senaste start är det Björn Goop som ska köra.

Här kommer en liten rapport om två- och treåringarna i stallet.
Tvååringarna har tränat fint hela vintern och dem ser bra ut. Senaste månaden har dem fått börja med alltmer intervallträning och jobbas nu på mot premielopp.

Creole QueenCreole Queen (bilden) tränar på fint och av skadan som hon ådrog sig i höstas märks inget av. Vi hoppas att det fortsätter så och då siktar vi på kval i sommar för hennes del.
Russell Viper har kommit igång efter sin känoperation och har börjat tränas lite lätt.
Let´sdancetango har tränat på hela vintern men det har varit svårt att få den rätta orken i henne. Det går sakta framåt och hon får fortsätta träna på ett tag innan kval är aktuellt.
Inspired Love har fungerat fint hela vintern och tränat på bra och kvalade i förra veckan på ett starkt sätt. Kommer att starta inom kort.
New Proud har växt mycket under vintern men ser jättefin ut och kvalar inom kort.
Olzons Luring fortsätter att gäcka oss då hon tränar starkt hemma men i loppen ställer hon till det för sig på olika sätt och har helt plötsligt lätt att ta till galopp. Vi gnuggar vidare och hoppas att det släpper för henne även i lopp.
Olzons Ligist är i grunden en fin travare men har platsproblem vilket gör det lite svårare för honom. Han debuterade nyligen och presterade sämre än vad vi hade räknat med.
Stjärnan kan ni läsa om på hennes egen flik. Ny blogg finns på Rixallsvenskans sida - klicka här.
Av de som är fyra år och äldre så är alla igång och tävlar utom Jimmy Weston, som kvalar på onsdag, och Ida´s Joy. Ida har tränat på ett par månader efter sin knäoperation, men har en bit kvar till att vara startklar.

Då laddar vi inför kvalet på Solvalla på onsdag, Bakis start på Färjestad på torsdag och Stjärnans och Valles starter på Örebro.

 

2011-04-29: Bakis på Färjestad med Goop

Igår var vi till Eskilstuna med två hästar, men det blev bara en som kom till start. Kaizen blev struken efter att det blev en omstart. Det var inga fel på hästen mer än att han tog i lite för mycket, så kusken orkade inte hålla honom och valde att köra av och stryka hästen. Olzons Clara däremot kom till start. Hon hamnade så småningom i sjätte par utvändigt och trots att sista varv under 1.15 räckte det bara till en sjundeplacering.

Nu är det lugnt med starter i några dagar. Närmast väntar kval för Jimmy Weston på Solvalla på onsdag. Sen på torsdag är det lunchtrav på Färjestad där No More Headache ska starta i ett för honom passande lopp. Han ska köras av Björn Goop.
Nu önskar vi alla en riktigt trevlig helg!(flower)

 

2011-04-28: Bra insatser på Solvalla men klen utdelning

Kvalhästen Inspired Love skötte sig bra på Solvalla igår och visade sin fina inställning som vi trodde han skulle ha också. Han vann sitt kvallopp efter en bra avslutning.

Valles Emile gjorde sitt klart bästa lopp hittills då han trots ett lopp utvändigt om ledaren slutade femma i mål igår. Lite klen placering fick han med tanke på den bra insatsen han gjorde men han verkar uppåt för dagen. Han visade bra moral och kommer mer och mer.

I amatörloppet hade No More Headache inget flyt. Han fick en bra start från sitt tillägg men kom upp i en rygg på en stillastående häst och blev störd till galopp. Sedan hamnade han sist och då tempot var 1.20 första varvet så var det så klart svårt att plocka något till slut. Ändå spurtade han in som sexa och det var med krafter kvar i mål och norsken oryckt. Hans fötter såg dessutom fina ut idag vilket var skönt och han borde få utdelning snart på sin fina form.

Nu är vi på väg mot Eskilstunas lunchtrav idag. Där inleder vi med Kaizen som senast fick dödens och det ska han inte ha så han är ursäktad den dagen. Han är snabb ut och kan förhoppningsvis ta ledningen och släppa till någon bra. Med en ryggresa så kan han absolut vara med bland de tre. Det blir norskt huvudlag för första gången och skor som vanligt.

Olzons Clara var brunstig senast och tog inte i då utan sprang bara och tittade på kusken...:P Brunsten har gått över nu och då kan hon koncentrera sig på att springa istället. Det blir barfota runt om för första gången och hon är på väg uppåt men har ett spår lite väl långt ut bakom vingen. Kan hon hitta ner i en vettig position ska hon ändå vara ett platsbud om hon springer som näst senast i Gävle, ja kanske kan hon då till och med vara en liten luring i detta lopp.

 

2011-04-27: Nya tag på Solvalla ikväll

Vi har tre hästar till start på Solvalla ikväll onsdag. Treårige Inspired Love inleder i kvalloppet som startar klockan 16.55.

I lopp 3 är Valles Emile med. Han skötte sig fint i comebacken som tvåa och har tränat på normalt efter det och känns fin. Björn Goop kör ikväll och han fick bra snurr på honom då och det hoppas vi att han får även ikväll då motståndet ser tufft ut. Vi hoppas att "Valle" gör ett bra lopp och kan vara trea, fyra, femma eller nåt sånt. Inga ändringar planerade.

I amatörloppet, lopp 11, så startar No More Headache. Han galopperade i ledningen senast och hade sämst varit tvåa utan galoppen. Johnny B Karlsson har vunnit med hästen förut och normalt sätt är "Bakis" en av hästarna som kan vinna loppet ikväll. Det blir norskt huvudlag som på slutet, men skor runt om denna gång.

Måndagens starter på Mantorp gick inte så bra, vilket var lite överraslande då båda hästarna värmde bra före tävlingarna. Olzons Ligist hamnade långt bak och tog sedan aldrig i utan hängde bara med. On Cloud Nine galopperade bort sig efter några meter i starten.

Vi tar nya tag ikväll, håll tummarna för våra hästar på Solvalla!

 

2011-04-25: Två på Mantorp ikväll

Vid 13-tiden idag drar vi till Mantorp med två hästar. Olzons Ligist (lopp 2) ska debutera ikväll men har tyvärr dragit ett kenpigt spår i nr 5. Det är inte det bästa läget att starta från men vi får hoppas att han sköter sig. Hur långt han i så fall räcker är svårt att säga men i felfritt lopp så hoppas vi på en plats.

I lopp 9 gör On Cloud Nine sin andra start. I debuten var han oförklarligt blek. Han var inte trött efter mål heller så det var lurigt. Han har varit fin i båda sina jobb i förra veckan och av träningen att döma så ska han kunna göra ett bra lopp. Bakspår är vi nöjda med och den här gången får han springa i ryggar så får vi se hur det går. Ikväll blir det barfota bak, men efter insatsen i debuten så får vi ligga lite lågt och se vad det kan bli för utdelning denna gång helt enkelt.

 

2011-04-23: Trottningen tvåa på Långfredagen

Igår var vi på turné till Eskils. Där blev det en andraplats för Trottningen. Hon fick rygg på ledaren, sedan fick Tobbe backa sig loss i sista sväng och hon avslutade bra över upploppet. 18,0 blev tiden och hon visar bra kämpatakter den här tjejen.

Före det hade Olzons Luring startat och hon galopperade igen. Hon kom i alla fall tillbaka och blev sjua och fick en matlapp, men hon fortsätter att gäcka oss. Hon tränar så fint hemma men på tävlingsbanan så knyter det sig för henne. Vi får fortsätta att gnugga och se om vi kan få henne på bättre tankar till nästa gång.

Vi önskar alla en riktigt skön Påskafton!

 

2011-04-21: Inför Sundbyholm Långfredag

PåskImorgon är det Långfredag och det blir en lång dag tor Sundbyholm för oss då vi har två hästar som startar.

Först ut är Olzons Luring (lopp 3) som har spår fem i volten vilket inte är helt bra. Hon har haft svårt för att sköta sig i loppen och skulle hon ta sig iväg felfritt är planen i första hand att hon ska få ta sig runt felfritt. Går hon som hon tränar även i loppet så kan hon säkert vara med där framme men tills vidare måste hon visa att hon kan sköta sig när det är allvar.

Trottningen avslutar sedan i lopp 10. Hon gjorde ett godkänt lopp senast trots att hon blev oplacerad men hon stod dåligt till i loppet och blev tempotorsk. Spåret bör hon klara då det bara är fyra på volten och hon bör få ett lopp i den främre träffen vilket är bra. Hon ska ses med lite chans och kommer som senast att tävla med ett öppet huvudlag och skor runt om.

Idag har det även varit anmälningar till Sundbyholms tävlingar nästa torsdag. Där startar vi Kaizen och Olzons Clara och båda kommer att köras av Daniel Olsson. Det innebär att stallet i dagsläget har nio halvrader, så det börjar röra på sig kan man säga...

Rix-hästens sida här finns också en lite uppdatering om Star From Heaven.

Glad Påsk!

 

2011-04-20: Anmälningar till Solvalla

Ikväll ligger vi lågt när Solvalla tävlar. Däremot var det anmälningar idag till nästa onsdags tävlingar och där har vi tre hästar med:
Valles Emile fick spår sju och ska köras av Björn Goop, No More Headache är med i ett amatörlopp och ska köras av Johnny B Karlsson och i ett kvallopp före tävlingarna så är Inspired Love med och han ska köras av Torbjörn Jansson.

Före det är det tävlingar i Påsk och vi återkommer med senaste nytt om dessa starter.

 

Stjärna2011-04-19: Clara blev fyra och Påsk-starter

Olzons Clara startade igår i Bollnäs. Hon sprang i ledningen och slutade fyra på 19,2. Det var hennes andra start efter sitt långa uppehåll och det har blivit två fjärdeplaceringar i dessa.

I Påsk ger vi oss ut på tävlingar två av dagarna. På fredag blir det Sundbyholm där Olzons Luring och Trottningen startar. På måndag är det Mantorp som gäller och där startar Olzons Ligist och On Cloud Nine.

 

2011-04-17: Vårsol och imorgon startar Olzons Clara

Häst i solHästar i solenVad härligt det är nu när våren har kommit. Skönt väder idag med solen som värmer och både två- och fyrbenta kan njuta av solen.

Imorgon bär det av till Bollnäs. Ullis åker upp med Olzons Clara som startar i lopp 11. Hon satt fast med krafter kvar i rygg på ledaren senast och hon har tränat på bra efter det. Hon fick ett bra läge och vi hoppas att hon ska kunna vara med bland de tre denna gång.

Igår hade vi några andelsägare i Rix-hästen som var här och hälsade på. Det var jättetrevligt och kul när det kommer folk och hälsar på sina hästar.

I torsdags var Offshore Mans ägare på plats en stor del av dagen. De bor i Orust och hade inte sett sin häst sedan de lämnade honom här i höstas. Nu när vägarna är lite bättre att åka på tog det turen till sin häst. De fick se sin häst springa ett jobb på rundbanan och Offshore Man skötte sig bra.

I torsdagskväll hade vi även veterinär Roneus på plats här i stallet. Bland annat kollade han igenom Star From Heaven och det mesta såg bra ut. Lite, lite skavanker hittades på ett ställe i vänster framben och vänster bakben som behandlades. Det var dock inga stora grejer utan lite finlir. Planerna kvarstår och vi siktar närmast på Rixloppet i Örebro den 7 maj med henne.

Vad gäller starter för stallet så gäller Bollnäs imorgon och på fredag, långfredagen så har vi Olzons Luring och Trottningen till start.

 

2010-04-12: Godmorgon!

VinnarfotoDet blev en härlig kväll på Sundbyholm igår. Stjärnan skötte sig så fint så fint och tog en ny seger. Andra raka! Det var en hel del delägare på plats också och det var skoj när det blir besök i vinnarcirkeln... I bildgalleriet här på sidan finns lite bilder från kvällen - klicka här.

Stjärnan skötte sig väldigt fint under kvällen. Resan gick bra, värmningen var lugn och fin och för att inte tala om loppet. Pang till spets, sedan fick hon bestämma en bit och så stack hon undan till slut med lite mer än en längd.

Resan hem gick också bra, ja förutom att det blev broöppning på Hjulstabron. Så där blev det en ofrivillig paus i tolv minuter...

På bilden under segerdefilerar Stjärnan och Tobbe.

Idag går Stjärnan ute i hagen med sin kompis Valle. Nästa start för henne är planerad till Örebro den 7 maj i det Rixallsvenska loppet.

SegdefI bloggen på Rixallsvenskans sida finns ett bildsvep utlagt från kvällen på Sundbyholm - klicka här. På travnet.se kan du också läsa en artikel med Ullis - klicka här.

Ikväll har vi Jody May till start på Solvalla. Hon har varit fin efter sitt segerlopp senast och det känns som om hon borde ha gått framåt med det loppet. Spåret borde inte vara några problem och trots att det är några bra hästar emot så är hon ett platsbud. Det blir inga ändringar gentemot senaste loppet.

 

2010-04-12: Ny seger för Rix-hästen Star From Heaven

Stjärnan och TobberKlockan är strax 01.00 och vi har precis kommit hem från en lyckad tur till Sundbyholm. Star From Heaven tog andra raka segern så det var härligt. Hon svischa till ledningen direkt och vann sedan med en säker längd till slut. Det var kanon. Nä nu får det bli läggdags så återkommer vi imorgon med lite mera rapporter. Njut av segern alla andelsägare i Rix-hästen.

 

2010-04-11: Inför Eskilstuna tisdag med Rix-hästen

Det har blivit måndag kväll och tyvärr blev det ingen vidare utdelning för oss på Gävle idag. No More Headache galopperade 300 kvar. Han blev lite överambitiös när Tobbe drog norsken och det fanns krafter kvar i det läget. Tobbe trodde till och med att det var segern som rök där. Surt...

Kaizen hamnade i dödens och det är ingen position han ska ha så att han inte räckte till därifrån är inte så mycket att säga om.

Imorgon bär det av till Eskilstuna på eftermiddagen då Star From Heaven ska starta där. Hon vann lätt från ledningen i sin senaste start och hon känns faktiskt ännu bättre och spänstigare i träningen efter det loppet. Hon fick dessutom ett bra läge och vi är optimister. Löper hon som hon ska så har hon segerchans. Vill ni läsa lite mer inför starten imorgon - kika in på Ullis blogg - klicka här.

Hoppas nu att många av er andelsägare i Rix-hästen kan ta er till Sundbyholmstravet imorgon kväll. Vi syns där, annar får ni heja på oss framför atg-live.

 

2010-04-11: På väg mot Gävles lunchtrav

Kaizen mot GävleIdag startar vi två hästar på lunchtravet på Gävle, båda är med på V4. No More Headache blev tempotorsk senast och det var svårt att plocka något i den snabba avslutningen, men det var också meningen att han skulle få ett snällt lopp då. Nu har han fått ett bra läge och uppgiften ser intressant ut. Vi tycker att han ska räknas tidigt. Han kommer att tävla med ett norskt huvudlag som på slutet samt barfota bak som senast.

Kaizen visade fin startsnabbhet senast och då läget är lite bättre denna gång så tror vi det kan bli spets denna gång. Då loppet inte såg så tufft ut så tycker vi att han också är ett tidigt bud i sitt lopp. Han har gått jämnt och bra hela året så det känns som han står på tur för en seger. Senast hade han ett helstängt huvudlag då det var kort distans men nu blir det som tidigare ett öppet huvudlag.

Det ser med andra ord ut att kunna bil en fin dag i Gävle...

Bilden: Kaizen och No More Headache är klara för avfärd mot Gävle.

Här kan du läsa senaste nytt om Rix-hästens start på Eskilstuna imorgon. Klicka här för att läsa Ullis blogg.

 

2011-04-10: Valles Emile tvåa i Bollnäs

Valles Emile efter loppetValles Emile (bilden) slutade tvåa i Bollnäs i fredags. Det var riktigt skoj. Han är lite flegmatisk under loppet men går hela vägen in mot mål. Ett tag mitt på upploppet såg det ut som att han skulel kontra till seger men det räckte inte riktigt till seger. Det var bra ändå och nu kan vi leta nya lopp.

On Cloud Nine däremot gjorde oss lite besvikna då han blev oplacerad. Han värmde riktigt bra och Sören tyckte han kändes fin så när et gick så långsamt lyfte han fram honom i dödens men det tog emot till slut. Vad det beror på vet vi inte men han var inte speciellt trött efteråt så vi får se om vi kan komma på vad det var. Annars är det bara prova en start igen.

Imorgon väntar lunchtrav på Gävle med två hästar och vi återkommer ikväll eller imorgon bitti när vi satt oss i transporten med senaste nytt inför Gävle starterna.

 

2011-04-08: På väg mot lunchtrav i Bollnäs

Igår blev det strömavbrott i Märsta på eftermiddagen vilket gjorde att det blev en rörig eftermiddag och kväll. Därmed fungerade inte heller vattnet men det löste vi på ett annat sätt. Vi lastade in en 1000 liters tunna i hästsläpet och åkte iväg till brandstationen vid Arlanda. Där fylldes tunnan med vatten på ett par minuter och vi kunde ge hästarna drickbart vatten när vi kom tillbaka. Tack för hjälpen säger vi tll brandmännen! Klockan 23.00 kom strömmen tillbaka. Skönt...!

Klockan sju rullade vi iväg med två hästar mot Bollnästravet och tävlingarna där i eftermiddag. Valles Emile är med på V4. Han slog upp en hovspricka i senaste starten och därför blev det ett litet uppehåll till den här starten. Han har fått en tränings-period inför det här och gått ett 19,5-jobb som snabbast. Läget blev bra för att vara med där framme på en gång vilket gynnar honom. Bra platschans. Inga ändringar, barfota fram som i de två senaste starterna.

Mot BollnäsI lopp 7 debuterar On Cloud Nine. Han har tränat 18,5 inne på Solvalla för några veckor sedan som är det snabbaste han gått inför debuten. Det var ett bra jobb av honom och nu tycker vi att det blivit dags för honom att debutera då han fungerat fint en längre tid och han har fått mycket träning. Spår sju är inte lika bra som sjättespår men vi är ändå nöjda att det blev framspår och han känns travsäker. Alltid svårt att bedöma chanserna i nolloppen, men om det inte krånglar i loppet är det ett sunt platsbud.

Trottningen startade i onsdags på Solvalla. Hon hamnade långt bak i fältet från sitt bakspår och tyvärr gick det långsamt första varvet. Det blev därmed svårt att plocka in något i slutskedet av loppet men hon gjorde vad hon kunde i alla fall och kändes bra.

Håll nu tummarna för oss i Bollnäs i eftermiddag.

 

2011-04-06: Trottningen på Solvalla ikväll

Ikväll blir det en tur till Solvalla där Trottningen ska starta i lopp 1. Hon hade otur senast då ett annat ekipage krokade i hennes sulkyhjul 500 kvar och hon tappade all fart. Sedan kom hon tillbaka starkt och avslutade fint till tredjeplatsen och hon blir bättre och bättre för varje start.

Hon tränade fint på rakbanan i måndags och vi tror att hon gör ett bra lopp igen. Däremot blev läget dåligt och vi får hoppas att hon har lite flyt i loppet istället så får vi se vad vi kan få med av priskakan den här gången.

Igår var det anmälningar till Gävle på måndag. Två hästar har vi till start där, No More Headache och Kaizen som båda ska köras av Torbjörn Jansson.

Idag har vi även anmält Rix-hästen Star From Heaven till Eskilstuna på tisdag som alltså blir hennes nästa start.

 

2011-04-04: Nya starter i veckan

Fredagens båda vinnarhästar, Jody May och Star From Heaven verkar ha tagit sina lopp bra. Dom har nu fått vara ute i hagen med sina respektive kamrater några dagar och gottat sig efter sina segrar. Propparna bläddras igenom så får vi se vad vi kan hitta för nya lopp åt dom.

Den här veckan har vi tre hästar till start. Först ut är Trottningen som startar på Solvalla på onsdag och körs av Torbjörn Jansson. Idag var det anmälningar till Bollnäs på fredag. Där startar Valles Emile i ett fyraåringslopp och så debuterar On Cloud Nine i ett annat lopp. Båda körs av Sören Eriksson. Vi återkommer med senaste nytt inför starterna i veckan.

 

2011-04-01: Två starter = två segrar - inget aprilskämt!

Vilken härlig fredag vi har haft!! Två starthästar och två segrar blev det - och detta är inget aprilskämt...

Jody May vinner SolvallaFörst ut att vinna var Jody May som slog till med seger på Solvalla. Hon har fått några lopp i kroppen och känts allt bättre så det var inte överraskande att hon skulle vinna idag. Hon vann dessutom överlägset och när Daniel Olsson attackerade för fullt in på upploppet så försvann hon ifrån till seger med fem, sex längder. Härligt!! Stort grattis till hästens ägare Stall Tomtis HB som nu också fick uppleva en seger på Solvalla. Skojigt!

 

Stjärnan vinner RommeSenare på kvällen så var det så dags för Rix-hästen Star Form Heavens tur att få segerdefilera. Hon skötte sig exemplariskt ikväll och trots ett bakspår så kunde hon ta över ledningen redan i första sväng, detta sedan Torbjörn Jansson lotsat fram henne fint mellan hästar i början.

Sedan vann hon lätt och Tobbe var väldigt nöjd med henne. Han sa att hon kändes spänstigare än senast och att hon hade gått framåt med det loppet. Kul! Dessutom meddelade Tobbe att det här är en jävligt skön individ...

Stjärnan var dessutom oberörd efter loppet så det bådar gott för framtiden. Hennes skötare Maria fick köra henne i första värmningen och det var skojigt för henne för från början är Romme Marias hemmabana så det tyckte hon var skoj
och hon var dessutom mycket nöjd med hur Stjärnan kändes.

Stort grattis till alla andelsägare och ett stort tack för alla gratulationer som strömmat in under kvällen!

Det blev en fin avrundning på tävlingsveckan och vi önskar alla en riktigt trevlig helg!!

Foto: Båda målbilderna är från atg-live

 

2011-04-01: Jody till Valla och Stjärnan till Romme

Idag har vi starthästar på två olika banor så det rullar på kan man säga... Men vi börjar väl med en rapport om gårdagkvällens starthäst Olzons Clara. Efter ett lopp i rygg på ledaren fick hon aldrig någon lucka och hon gick i mål med krafter kvar. Det blev en fjärdeplats och Danne som körde trodde att det hade blivit seger med lucka. Han var jättenöjd med hästen och han behövde aldrig dra tussarna på henne. Vi får hoppas att det stämmer till nästa gång, men skönt att hon fungerade så bra i comebacken.

Staro From HeavenIdag startar Jody May på Solvalla. Hon pressades aldrig till slut av Danne senast och de lopp hon har fått nu ska föra henne framåt. Det känns att hon är på gång igen och programraden hon har är missvisande. Hon har fått ett bra läge men vi siktar nog in oss på ett rygglopp igen. Hon gör säkert ett bra lopp idag och då ska hon ha en bra chans att vara bland de tre. Inga ändringar är planerade på henne utan vi kör med öppet huvudlag som senast.

Senare ikväll startar Star From Heaven (bilden) på Romme. Tyvärr drog hon ett bakspår den här gången men det känns att hon är på gång uppåt för dagen och hon kändes jättefin i tisdagsjobbet. Har hon inte alltför mycket missflyt under vägen så ska det vara en bra segerchans. Hon får som senast tävla med ett öppet huvudlag.

På travnet.se finns en intervju med oss inför kvällens start med Stjärnan - klicka här för att se den.

Då hoppas vi på en bra fredag på tävlingsbanan. Håll tummarna!

 

2011-03-31: Gävle ikväll med Olzons Clara

Tyvärr blev det ingen lycka för Olzons Luring igår på Solvalla. Hon öppnade bra och tog hand om ledningen men galopperade tyvärr efter 200 meter och så var den kvällen förstörd...

Nya tag på Gävle ikväll och dags för nästa Olzon häst. Ikväll är det Olzons Clara som startar. Hon gjorde en start ifjol men var då sjuk och fick ta igen sig efter det. Nu har hon tränat på länge och på slutet har hon tränat förbättrad, bland annat
i snabbjobb inne på Solvalla. Hon har fått ett bra smygläge här och vi hoppas att hon kan vara trea, fyra.

På Rixallsvenskans hemsida finns en ny blogg av Ullis inför starten imorgon på Romme - klicka här.

På Easy KBs sida kan du nu läsa mer om Quaerito som är till salu och som du kan bli andelsägare i - klicka här.

Här kan du ladda ner köpanbud.

 

2011-03-30: En Luring på valla igen

Ikväll har vi Olzons Luring till start på Solvalla. Hon har strulat till det för sig i starterna men tränar fortsatt jättefint här hemma så vi hoppas att det lossnar för henne ikväll. Senast galopperade hon med vinstchans in på upploppet. Det ser ut att kunna vara några bra hästar med i detta lopp, men hon har fått ett bra läge så i felfritt lopp kan hon vara bland de tre. Hon kommer att tävla med skor men lättas lite i balansen.

 

2011-03-28: Inget flyt för Trottningen - ny start för Rix-hästen

Trottningen hade inget tur i lördagens start på Eskilstuna. 500 kvar krokade en annan häst i hennes sulkyhjul och det blev tvärstopp. Hon kom sedan tillbaka jättebra och spurtade fint till tredjeplatsen, så det var synd på den störningen. Tobbe trodde att det var segern som rök så det var surt, men han var nöjd med hur Trottningen kändes.

I fredags så skötte sig No More Headache fint. Han fick en genomkörare i kroppen som vi hade tänkt, men från sitt dåliga startspår så hamnade han där bak i loppet och när det sedan blev en riktigt snabb avslutning i loppet var det inte lätt att plocka placeringar på upploppet.

Idag har det varit anmälningar till både Solvalla och Romme och vi har en häst till start på båda banorna. På Solvallas dagtävlingar på fredag så startar Jody May i lopp 9 och hon fick spår 2 bakom bilen. På Romme på kvällen har det sedan blivit dags för Rix-hästen Star From Heaven stt starta igen. Hon fick tyvärr inget bra spår i 11, men så är det. Hon körs av Torbjörn Jansson igen och är med redan i lopp 1 på fredagkväll.

Innan fredag har vi häst till start både onsdag och torsdag och vi återkommer med senaste nytt inför dessa lopp.

 

2011-03-24: Inför Solvalla och Eskilstuna

Imorgon bär det av till Solvalla igen. Då har vi No More Headache till start. Han har varit ifrån ett tag men var bra i ett jobb på Solvalla i förra veckan då han sprang 16,5/1600 meter. Tyvärr fick han ett dåligt läge imorgon och det är dessutom några bra med i loppet så vi ligger lite lågt och hoppas i första hand att han gör ett bra lopp.

På lördag tar vi turen till Eskilstuna där vi har en häst till start. Det är Trottningen som startar i lopp 13. Hon gjorde ett klart godkänt lopp senast och hon har tränat på fint efter den starten. Den här gången har hon fått ett bra läge och vi kommer även att ändra lite på balansen på henne. Hon verkar ha gått framåt ytterligare sedan senaste starten och vi har förhoppningar om att hon ska kunna vara med bland de tre i det här loppet.

 

2011-03-24: Rix-hästen fyra på Solvalla

Två hästar till Solvalla igår, en för start och en för ett snabbjobb.

Star From Heaven skötte sig fint under kvällen. Hon klarade fjärdespåret galant och visade bra uppfattning där. Det blev sedan lite positionsbyten under loppets gång men hon var reglerbar och fin och skötte sig fint i ryggar. När hon väl fick fritt på upploppet spurtade hon också bra och hade fint steg över mål som fyra. Det var bra och det bådar gott inför framtiden.

Du kan läsa mer om Rix-hästen i Ullis blogg på Rixallsvenskans hemsida - klicka här.

Med till Solvalla var även On Cloud Nine som fick träna 18,5/1600 meter. Det gjorde han på ett bra sätt och han visade att han gått framåt av det jobb han fick för 14 dar sedan. Härligt!

 

2011-03-23: Start på Solvalla ikväll

Ikväll startar vi Rix-hästen Star From Heaven på Solvalla. Hon galopperade direkt i starten senast och har väl inte fått något idealiskt spår ikväll heller. Men Torbjörn känner hästen bättre nu och vi tror att hon ska gå felfritt.

Hon har tränat på fint efter senaste starten så allt ser bra ut så långt i alla fall. I felfritt lopp så hoppas vi att hon ska kunna vara med långt framme i loppet.

 

2011-03-21: Kaizen trea på nytt rekord

Kaizen slutade trea på Gävle idag. Han öppnade mycket bra med det helstängda huvudlaget och i första sväng kom han ner i rygg på ledaren. I sista sväng strulade det då ledaren galopperade men då Kaizen väl fick fritt på upploppet spurtade han fint och kom i mål på 14,8, nytt rekord för hans del!:) Han fortsätter att löpa jämnt och bra och har nu på årets fem starter tre andrapris och ett tredjepris.

Jody May fick tyvärr inget med men det berodde inte på att hon var dålig utan att hon fastnade på innerspår bakom trötta hästar:@. Tvärtom kändes hon väldigt fin före loppet och Danne var också väldigt nöjd med hur hon kändes i loppet men också frustrerad att Jody inte fick chansen i loppet. Skönt att hon fungerar och snart ska det väl lossna för henne placeringsmässigt också så nu får vi leta nya lopp.

Anmälningar har det också varit till Solvallas lunchtrav på fredag. Där har vi No More Headache till start i lopp 3. Tyvärr fick han inget bra läge, spår åtta bakom bilen...:@  men vi får hoppas att Tobbe som ska köra löser det på ett bra sätt ;).

 

2011-03-20: Inför Gävle måndag

Melvin rider BakisHärlig dag denna söndag, våren verkar vara i antågande... Melvin hade också en trevlig dag i stallet där han fick provrida på "Bakis"...;)   Bildbeviset ser ni här bredvid...:)

Igår var vi till Solvalla och körde fort med två hästar. Både New Proud och Valles Emile skötte sig bra. Idag fick No More Headache träna på rakbanan och Jonas var nöjd med hästen. Det kändes att "Bakis" tagit onsdagsjobbet på Solvalla på ett bra sätt.

Imorgon åker vi till Gävle för att starta två hästar under dagtävlingarna där. Först ut är Kaizen (lopp 1) som tyvärr har fått ett trist spår i nr 8 bakom bilen, men han har ju haft bra lägen flera gånger så nån gång ska väl även han få ett sånt läge. Vi hoppas att han har lite flyt i loppet och hittar en vettig position så kan det kanske bli en plats igen. Det blir helstängt huvudlag för första gången och även första gången utan framskor.

I lopp 7 startar Jody May som vi var klart nöjda med senast och hon har känts fortsatt fin i veckan. Läget blev bra och känslan är att hon kan öppna bra. Det är debut bakom bilen så hon får öva lite på det före tävlingarna. Distansen passar bra och känslan är att hon är en av dom som kan vinna loppet. Inga ändringar är planerade på henne utan skor runt om och öppet huvudlag som senast.

Idag har det även varit anmälingar till Eskilstuna på lördag som har V75. I ett av ramloppen startar vi Trottningen. Nu laddar vi inför en härlig dag på Gävle imorgon. Håll tummarna!

 

2011-03-18: Reportage i Travronden

I dagens utgåva av Travronden är det ett mycket fint reportage om oss. Det var trevligt skrivit med många fina bilder. Fler bilder finns för övrigt att se här.

Star From Heaven kom med i loppet på Solvalla på onsdag och det blev lopp 1. Hennes lopp startar därmed klockan 18.10. Hon fick spår fyra vilket inte är helt idealiskt, men det är som det är. Här kan du läsa senaste bloggen på rixallsvenskans sida.

Lite personalförändringar har vi haft också. Emma är sjukskriven i väntan på att hennes barn ska titta fram. Vi önskar att hon frisknar till och att allt går bra med den lille. En tjej som heter Johanna Sällström har börjat hos oss. Vi kommer att presentera henne lite mera med bild och så framöver.

Trevlig helg önskar vi och vi lär även återkomma i helgen med någon uppdatering.

 

2011-03-17: Rix-hästen anmäld till Solvalla

Igår på Solvalla startade Trottningen och hon gjorde ett klart godkänt lopp. Hon slutade sexa och sänkte sitt rekord till 18,9 och de här starterna borde föra henne framåt ytterligare.

Med in till Solvalla igår hade vi också No More Headache som fick sig ett snabbjobb före tävlingarna. Jonas körde 16,5/1600 meter med "Bakis" och det kändes bra.

Idag har vi anmält Rix-hästen till Solvalla nästa onsdag. Star From Heaven tränade jättefint på rakbanan i tisdags så nu hoppas vi att hon får ett bra spår till på onsdag. Före det väntar starter i Gävle på måndag då både Kaizen och Jody May ska starta där. Mer info inför starterna kommer senare i veckan.

 

2011-03-16: Trottningen till start på Solvalla

Solen skiner även idag, härligt nu när det börjar kännas att våren är på gång.

Ikväll har vi Trottningen till start på Solvalla (lopp 1). I förra starten hade hon ett dåligt läge och det blev lite tokigt kört det loppet. Det var nämligen ingen som ville ligga i andraspår så hon hamnade långt bak. Hon borde ha gått framåt med det loppet och hon känns i alla fall fin träningen och har tagit det loppet bra. Läget blev bättre än senast och förhoppningsvis ska hon kunna få en bra position sedan får vi se hur långt det räcker. Det är som vanligt svårt att bedöma motståndet i den här typen av lopp.

Med in till Solvalla tar vi även No More Headache som ska få ett träningsjobb.

 

2011-03-13: Snöplig galopp för Luringen

Solvalla idag och det höll ju på att börja riktigt bra i lopp 1, men attans också. Olzons Luring galopperade 200 kvar när hon var på väg att slå klorna i ledarhästen och det var snöpligt. Det var som sämst en andraplats som gick upp i rök, så den galoppen kändes tung. Hon visade i alla fall i loppet att hon kan springa som i träningen, så vi hoppas att det släpper till nu.

Jody May slutade fyra idag. Precis som vi ville fick hon ett snällt och avvaktande lopp i ryggar av Danne. Hon avslutade sedan riktigt bra över upploppet och gick med bra fart över mål, vilket var precis vad vi hade hoppats på. Hon avslutade med 15,5 sista varvet med 1.13 sista 400 vilket räckte till en fjärdeplats. Det var skönt att hon fungerade så bra idag så nu kan vi se framåt mot nästa start för henne.

Nästa start från stallet blir på onsdag på Solvalla då Trottningen ska ut i lopp 1. Mer om det senare i veckan.

 

2011-03-12: Lurigen och Jody på Solvalla söndag

Imorgon åker vi till Solvalla för att starta två hästar. Vi börjar direkt i lopp 1 med Olzons Luring som startade förra söndagen. Täta starter inenbär att hon tränat lugnt i veckan men hon känns bra och tränar bättre än vad hon har visat i loppen hittills. Vi provar igen så hoppas vi att hon börjar förstå vad det här med tävling handlar om. Vi får hoppas att hon gör det imorgon, men tills hon bevisat det får vi ligga lite lågt.

Sen dröjer det till lopp 10 och där är Jody May med. Hon gjorde comeback senast efter långt uppehåll på grund av en halsoperation, men fick ett elakt lopp och det är bara att glömma den starten. Hon hade tränat fint inför comebacken och känns fortsatt fin efteråt. Det lät inget i halsen på henne senast så det var inga bekymmer med det utan hon sprang helt enkelt på sig mjölksyra. Den här gången ska hon få ett snällt lopp i ryggar så får vi se hur långt det räcker sedan, men hon känns bra och vi tror att hon ska svara för ett bra lopp i alla fall.

Trevlig lördagkväll önskar Stall Guldstjärna!

 

2011-03-10: Galopp för Rix-hästen

Det blev ingen bra start för Rix-hästen Star From Heaven ikväll på Gävle - det blev tyvärr galopp i starten… Det var trist men sånt som händer ibland med orutinerade hästar och vi får sätta upp det på orutinkontot. Tobbe körde sedan ett lätt jobb med hästen efter galoppen och var nöjd med hur hon kändes. Vi får ta kvällen som ett olyckfalls i arbetet och kommer att försöka hitta ett lämpligt lopp åt henne snart igen.

 

2011-03-10: Rix-hästen debuterar ikväll

Ikväll debuterar Star From Heaven i Gävle.
Här kommer en webb-tv intervju inför starten:

Snabbjobb på Solvalla under onsdagen:

Igår var vi inne och körde fort med två hästar på Solvalla. Olzons Clara, som Maria körde och On Cloud Nine, som Jonas körde, sprang 1.20/1600 meter.

Olzons Clara har fått några jobb inne på Solvalla nu och det fortsätter att peka uppåt för henne och hon kändes riktigt bra ikväll. Nu känns hon startklar – äntligen! Så nu får vi börja kika i prophäftet igen för hennes del. Skönt.

För On Cloud Nines del var det här första besöket på Solvalla sedan kvalloppet i maj och vi var nöjda med vad han presterade i jobbet och det han sprang i det här jobbet var precis vad vi hade tänkt oss. Det pekar äntligen åt rätt håll även för hans del och nu ska han få ytterligare något skarpt jobb på Solvalla om några veckor.

Då laddar vi mot Gävle och Rix-hästens debut ikväll. Vid 14-tiden i eftermiddag åker vi och Stjärnan mot Gävle.

Klicka här så kan du läsa senaste bloggen med Ullis på Rixallsvenskans sida.

 

2011-03-07: Nya tag på Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvallas tävlingar på söndag och vi har två som ska startar där. Vi provar med Olzons Luring igen och hon fick spår 7 även på söndag. I ett annat av loppen startar Jody May och hon kommer den här gången ut från tillägg. Båda hästarna kommer att köras av Daniel Olsson.

Före söndag startar Rix-hästen i Gävle på torsdag. Star From Heaven är rankad tvåa i Gävleprogrammet. 

 

2011-03-06: Luringen sjua på Valla

Solvalla idag och Olzons Luring slutade sjua. Hon travade bra men blev tyvärr lite väl trött till slut och tappade några placeringar på upploppet. Hon tränar bättre än hon tävlar och vi får prova starta snart igen och se om hon släpper till.

 

2011-03-06: Solvalla idag med "Luringen"

Idag startar vi Olzons Luring på Solvalla. Hon var sämre än väntat i senaste starten. Hon har tränat på sedan dess och visar fin fart i träningen men spänner sig i loppen så vi hoppas att det lossnar för henne snart. Vi hoppas att sköter sig idag och gör ett bra lopp.


2011-03-04: Rix-hästen debuterar på torsdag

Star From HeavenIdag har det varit anmälningar till Gävle på torsdag och där har det blivit dags för vår Rix-häst Star From Heaven att debutera.

Hon är med i lopp 3 som är ett treåringslopp och hon fick spår 9. Det är bara ostartade hästar med i loppet, förutom en häst som står på tillägg, så det är svårt att bedöma motståndet. Vi är dock nöjda med vår Stjärna och hon var fin i ett lätt jobb imorse.

Det blir kul att komma igång och starta henne och vår tanke är att hon ska utvecklas allt eftersom. På torsdag är det Torbjörn Jansson som ska köra henne i loppet. Förstapriset i loppet är 30.000 kronor. Nu kör vi Stall Stockholm!  

På Rixallsvenskans sida kan du läsa en fredagsblogg av Ullis - klicka här.

 

2011-03-03: Kaizen tvåa i Gävle

Idag startade Kaizen i Gävle och det blev en andraplats. Åt vinnande Carpenters On Tour fanns inget att göra men en andraplats var inte så dumt. Det var hans tredje andraplacering på de fyra senaste starterna så han har gjort det riktigt bra i år. Idag fick han ytterligare 12.500 kronor till sitt konto. Nästa start från stallet blir på söndag då Olzons Luring startar på Solvalla.

 

2011-03-03: Kaizen i lunchtrav i Gävle

Idag vid 12.30-tiden så startar Kaizen i Gävle. Han gjorde bra lopp vid andraplatserna men var sämre i senaste starten. Det berodde, enligt Robert Bergh som körde på att hästen fick dåligt med fäste på den lösa banan den dagen. Allt verkar normalt i träningen och han fick ett bra läge denna gång.

Löper han som vid andraplatserna är han ett platsbud igen. Vi har inte planerat några ändringar på honom utan han tävlar med samma balans och utrustning som på slutet. Ni som inte kan vara på plats och se loppet live i Gävle, glöm inte att loppet sänds direkt i TV4 Sport.

 

2011-03-01: Kaizen först ut - en Luring på söndag

Då är vi inne i mars och denna månads första start blir på torsdag då Kaizen startar i Gävle. Igår var det anmälningar till Solvallas tävlingar på söndag. Där startar vi Olzons Luring som fick spår sju. Hon kommer att köras av Tobjörn Jansson. Vi återkommer med senaste info om starthästarna senare i veckan.

 

2011-02-27: Webb-radio från Rix-hästens kick off

I fredags var det anmälningar till Gävle på torsdag som kör lunchtävlingar. Där startar vi Kaizen som fick spår tre bakom startbilen och han kommer denna gång att köras av Daniel Olsson.

Igår kväll så var vi, med flera andra, och firade Kjell Jonssons som hade stallet bredvid oss på Seglinge. Han firade sin 60-årsdag och det var trevligt umgänge med mat och dryck på Knutby Krog. Grattis igen Kjelle och maila oss när du fått igång datan så vi kan få din mailadress...;)

Rix-hästen Star From Heaven blev behanldad i tisdags som ni kan läsa mera om på Rixallsvenskans hemsida och i Ullis blogg där. Vi har här på sidan under fliken Rix-hästen lagt ut lite fler bilder från kick-off dagen förra söndagen. Det är Bertil Selander som har fotat och vi tackar för bilderna.

Du som inte var på plats eller du som vill höra intervjuerna från kick-off dagen kan göra det igen. Det är Tommy Söderlind som på hemsidan sverigerunt.eu lagt ut intervjuerna med Ullis, Maria och Jonas och som går att lyssna på i webb-radio. Klicka här för att komma dit.

 

2011-02-22: Rix-hästen på veterinärbesök

Idag har Star From Heaven gåtts igenom av veterinär. På rixallsvenskans hemsida kan du läsa en rapport om hur det gick - klicka här för att komma dit.

 

2011-02-21: Olzons Clara på gång

Kaizen box SolvallaRixallsvenskans kick-off igår blev lyckad då det var mycket folk på plats. Mer om kick-offen kan ni läsa på annan plats här på sidan.

Igår tävlade även två av våra hästar på Solvalla. Kaizen (bilden till höger) fick inte det fäste han behöver enligt Robert Bergh som körde och det var lite lurigt underlag bitvis under gårdagen.

Trottningen gjorde sin debut men det blev ett lite struligt lopp och en dålig värdemätare på vad hon kan. Hon skötte sig i alla fall och det var positivt att se.

Före tävlingarna körde vi även ett snabbjobb med Olzons Clara (bilden här under) som sprang strax under 1.20/1600 meter. Det löste hon på ett positivt sätt och det är kul att se att hon går framåt för varje jobb. Hon ska in till Solvalla och gå ett jobb till innan hon är aktuell för start.

Olzons Clara heat Solvalla

 

2011-02-20: Rix-hästens kick-off

Idag har det varit kick-off på Solvalla för Rix-hästen Star From Heaven. Bloggar om dagen finns att läsa på rixallsvenskans sida och det finns även bilder under fliken Rix-hästen här på vår sida.

I Webb-TV kan du även här på sidan se några intervjuer med Ullis och Maria från dagens kick-off.

Lite mer utförlig rapport om starthästarna kommer imorgon.

 

2011-02-19: Kick-off dag på Solvalla med två starthästar

Imorgon är det kick-off för Rix-hästen på Solvalla men vi har också två hästar som startar. På V65 är Kaizen med och han har svarat för två bra lopp i rad där han fått se sig slagen av två bra hästar (Joyland Park och Pitch Command). Det här är nog det bästa motståndet han stött på, loppet set väldigt jämnt ut på förhand, men gör han om insatserna från de senaste starterna så kan han nog dyka upp där framme. Han öppnade snabbt senast och tredjespåret är också bra och det är inte omöjligt att han kan ta ledningen igen. Inga ändringar är planerade och med tanke på hans form och spåret han har så tror vi på platschans igen.

Lite senare på dagen så debuterar Trottningen. Hon har haft diverse problem förut och därmed har hon hunnit bli fyra år innan debuten sker men nu är hon äntligen startklar och det är kul. Hon var bättre än väntat i kvalet där hon visade 1.18 sista varvet med ett stopp på vägen. Hon har tränat på efter kvalet och känns allmänt uppåt för dagen. Spåret blev bra då vi vill smyga igång henne och ge henne ett snällt lopp, men vi blir inte förvånade om hon dyker upp ganska långt framme då hon verkar ha en fin inställning.

Star From Heaven är också med till Solvalla då hon ska visas upp i ett snabbjobb under kick-offen för Rixallsvenskan. Med till Solvalla åker också Olzons Clara som kommer att gå ett snabbjobb före tävlingarna.

Vi kan också rapportera om att Olzons Ligist har blivit kastrerad i veckan som var och han är numera valack.

Väl mött på Solvalla imorgon!

 

2011-02-18: Jody May oplacerad

Tyvärr blev Jody May trött och slutade oplacerad i onsdags. Det blev en lite väl tuff inledning på loppet då hon inte hade startat på ett tag och hon fick mjölksyra och tröttnade. Hon återhämtade sig normalt efteråt och lät i inget i halsen så det var nog så att hon helt enkelt behövde loppet. Vi får se hur hon tagit loppet och är det bra så får vi prova snart igen.

Nu laddar vi om inför söndagen på Solvalla då vi har två till start samt kick-off för Rix-hästen.

 

2011-02-16: Jody May gör årsdebut ikväll

Ikväll på Solvalla hade vi två hästar med i programmet men det blir bara en av hästarna som kommer till start. Valles Emile har problem med hovarna och kan därmed inte starta.

Däremot är Jody May startklar. Hon visade fin kapacitet förra året och gjorde några bra lopp, men fick sedan problem med halsen. Det fick vi åtgärda genom operation och den har slagit väl ut och hon har tränat på fint en längre tid nu. Hon har på slutet fått två banjobb inne på Solvalla, det snabbaste på 1.18/1600 meter och hon känns bra.

Det är en bra häst för klassen, men det är möjligt att hon kan behöva något lopp i kroppen innan hon är segermogen. Dessutom blev läget inte så bra denna gång i spår fem, men trampar hon iväg så tror vi att hon har en bra platschans.

Nu finns även en ny blogg om Rix-hästen publicerad på rixallsvenskan.se - klicka här för att läsa den.

 

2011-02-15: Kaizen och en debutant på Solvalla

Igår var det anmälningar till Solvalla på söndag. Två hästar har vi till start då. Det är Kaizen som är med i lopp 6 och han fick den här gången spår 3. I lopp 9 är debutanten Trottningen med och hon fick spår 11. Båda hästarna ska köras av Daniel Olsson.

Med in till Solvalla på söndag ska även Rix-hästen Star From Heaven. Det är på söndag det är kick-off och hon kommer bland annat att gå ett snabbjobb på banan under tävlingarna. Ni som är delägare i Rix-hästen och ännu inte har anmält att ni ska komma på kick-offen kan göra det till på torsdag. Mail har gått ut om det till alla delägarna.

Innan söndag är det Solvalla redan imorgon onsdag. Där har vi två hästar till start och vi tar senaste nytt om dem två imorgon.

 

2011-02-12: Kaizen tvåa på Solvalla

Kaizen slutade tvåa på Solvalla idag. Idag fick han en kanonstart och tog ledningen hur lätt som helst. Sedan körde Tobbe i ledningen. Tyvärr hade han inget svar mot Pitch Command sista biten men en andraplats igen var bra och han visade att lång distans inte var några problem. 17,6 blev hans tid. Det var Kaizens andra raka andraplacering på Solvalla och på årets två starter har han tjänat 40.000 kronor. Bra jobbat Kaizen!

 

2011-02-11: Personal sökes

Vi letar efter någon som kan börja jobba hos oss så snart som möjligt. Är du intresserad så ring Ullis 0739-241 947 eller Jonas 0739-853814 eller maila stall.guldstjarna@gmail.com.

Imorgon startar Kaizen på Solvalla. Vi var nöjda med vad han presterade senast och han har tränat på fint efter den starten. Han har fått samma läge som senast och han öppnade bra då och bör kunna få ett fint lopp även denna gång. Han ska ses med bra chans att vara bland de tre igen. Distansen tror vi kan passa bra och han kommer att gå med samma balans och utrustning som senast.

 

2010-02-10: Två på Solvalla nästa vecka

Idag var det anmälningar till Solvalla till nästa onsdag och vi har två hästar med. Valles Emile är med i lopp 2 och kommer att köras av Björn Goop. I lopp 11 kom Jody May med och hon körs av Torbjörn Jansson.

Redan på lördag startar vi Kaizen på Solvalla och vi återkommer under fredagen med senaste nytt inför det loppet.

 

2011-02-09: Snabbjobb på Solvalla

Ikväll har vi varit på Solvalla där vi körde fort med fyra hästar före tävlingarna. Olzons Ligist gick tillsammans med Inspired Love och dem avslutade med 1.19 sista varvet. Olzons Ligist var positiv ikväll jämfört med i kvalloppet för några veckor sedan och vi hoppas han är på rätt väg igen. Inspired Love visade att han tagit till sig vinterträningen jättebra. Det här jobbet var ett led i matchningen och som han kändes ikväll så ser det ut som om han går en spännande säsong till mötes.

Sen tränade No More Headache och Jody May. Tyvärr fungerade inte No More Headache ikväll och hans hovsprickor fortsätter att spöka. Jody May däremot hade gått framåt med senaste snabbjobbet på Solvalla i sig. Idag var hon mera framåt och kändes jättefin på 1.18/1600 meter. Hon kommer imorgon anmälas till Solvalla nästa onsdag så vi hoppas på ett bra läge där.

 

2011-02-08: Föredrag för ATG-ombud på Solvalla

Idag var jag (Ullis) och höll ett föredrag för en massa ATG-ombud i Nordinsalen på Solvalla. Bland annat berättade jag om Rix-hästen och vad jag som tränare vill förmedla till alla ägare som är med på hästen. Bland annat upplevelsen om hur det är att ha en häst och förhoppningsvis om känslan att få besöka vinnarcirkeln. Det var roligt och man får alltid träffa en massa trevliga människor. Det var även två galopptränare, Patrick Wahl och Annika Källse som var i Nordinsalen och pratade.

Igår var Russell Viper hos farbror doktorn på Solvalla. Där gick veterinären in i ett av framknäna och gjorde en artiskopi. Prognosen för detta ingrepp blev bra och för att "Russell" ska bli hundraprocentigt återställd var mycket god.

Du som är delägare i vår Rix-häst har väl inte missat att kick-offen närmar sig. Den 20 februari är det dags. Igår mailades programmet ut till alla andelsägare och du som ska delta ska anmäla dig genom att besvara det mailet före söndagen den 13 februari. Se till att inte missa den dagen. Det ska bli trevligt! :)

Vi har en ny flik uppe i menyn: Till salu. Vad den handlar om, ja det säger sig väl självt... ;)

Snart övergår tisdagkvällen till att bli onsdag, så nu har det blivit dags att säga god natt.|-)|-)

 

2011-02-06: Stjärnglans i stallet

Melvin, Perrelli, Ullis
Charlotte Perrelli med Ullis och Jonas lilla son Melvin i famnen.
Foto: Richard Hjellström

Söndagen börjar lida mot sitt slut och det var en trevlig dag. Några av våra nya hästägare hälsade på sin häst. Det var ingen mindre än Schlager-stjärnan Charlotte Perrelli och hennes syster Kina som var här för första gången och det var riktigt trevlig att träffa dom och deras familjer. Dom hade med sig morötter som dom delade ut till sin häst New Fairytale och hennes hagkompisar. Här kan du läsa Charlotte Perrellis blogg där hon berättar om sitt besök hos oss idag.

Vill du också vara med på en del i New Fairytale så finns det fortfarande några andelar kvar. Är du intresserad att köpa in dig i henne så kan du kontakta oss, ring eller maila. För övrigt har vi andelar till salu i en annan tvååring i stallet också. Han heter Quaerito och är en välstammad tvååring med Andover Hall som pappa och mamma är Valley Victory-dottern Jungle Belle. Du som är intresserad vet vad du ska göra – kontakta oss.

Nästa start blir på lördag på Solvalla då Kaizen ska starta och det är Tobbe som kör som senast. Kaizen hade tur i spårlottningen och fick spår ett igen. Det gick ju bra förra gången så det spåret är vi klart nöjda med. Den här gången blir det första starten över 2640 meter och det tror vi kan passa honom bra.

Imorgon börjar en ny vecka med nya möjligheter.

 

2011-02-02: Stjärnan och Clara tränade på Solvalla

Det har blivit onsdagkväll. Före tävlingarna på Solvalla ikväll så hade vi två hästar som var inne och tränade på Solvalla. Jonas körde Rix-hästen Star From Heaven och Maria satt bakom Olzons Clara. Det blev 1.22/1600 meter och det löste båda hästarna på ett bra sätt.

Olzons Clara gav ett skönt besked att hon är på rätt väg nu efter hennes virus bekymmer. Hon travade fint idag och det här var ett steg i rätt riktning.

Star From Heaven löste sitt jobb på bästa vis och det här var ett led för henne i matchningen mot Rixallsvenskan som börjar i mars. Hon ska få ett till finslipande jobb på Solvalla den 20 februari (kick off-dagen). Sen är målet att hon ska kunna vara igång och starta under första halvan av mars.

I en ny blogg av Ullis på rixallsvenskan.se kan du läsa mer om Star From Heaven - klicka här.

Då har det snart blivit dags å säga godnatt, så hoppas vi på en bra torsdag.:)

 

2011-02-01: Rix-hästen till Solvalla och en stallrapport

Stjärnan fotograferasImorgon åker vi in till Solvalla med två hästar. Det blir Rix-hästen Star From Heaven och Olzons Clara som kommer att gå ett snabbjobb på Solvalla före tävlingarna. Svårt att säga någon exakt tid, men det blir nog runt kl 16.

Idag hade vi besök från TravRonden, en reporter med fotograf var på plats, vilket var jättetrevligt. Det blev en lång intervju och fotograferande av hästar så det ska bli kul att läsa det reportaget så småningom. På bilden är det Star From Heaven som fotograferas tillsammans med Maria.

Nu är vi inne i februari men om vi blickar tillbaka lite så blev januari bra för Kaizens del. Han gjorde en start och det var i förra veckan då han slutade tvåa. Idag tränade han på och han kändes fortsatt fin och kommer att starta snart igen. Här följer några kommentarer av några av stallets övriga hästar.

No More Headache fick tyvärr en hovspricka förra veckan, den fixar vi till och hoppas att han kan komma ut snart igen. Jimmy Weston fortsätter att träna på. Ida's Joy började träna i januari efter sin konvalescens. Jody May var inne på Solvalla före tävlingarna i onsdags och gick ett jättefint jobb på 1.19/1600 meter. Det jobbet var vi verkligen nöjda med och hon känns bra. Hon kommer att få något skarpare jobb till innan hon kommer ut till start.

Trottningen tränar på fint efter sitt kvallopp i december och kommer snart att få debutera. Valles Emile gjorde det bra som fyra senast men slog upp en hovspricka som han kände av. Nu ser det bra ut igen och han får träna på i några jobb och sen får vi börja leta lopp igen. Olzons Ligist var ute i kvallopp i januari och blev godkänd utan att vara som bäst den dagen. Nu tränar han på igen.

Olzons Luring slutade sexa på Solvalla i sin senaste start men utan att agera som bäst för dagen och hon har tränat bättre än vad hon visat så vi hoppas att det lossnar för henne. Treåringarna Inspired Love och New Proud tränar på fint. Efter mycket strul för Creole Queen så har hon fått kontinuerlig träning länge nu och det ser mycket bra ut för henne. Vi hoppas att det fortsätter så. Tvååringarna i stallet har varit friska och krya och därmed kunnat träna på för fullt och det ser bra ut.

Det var en liten kort stallrapport så här på kvällskvisten den första dagen i februari. Nu laddar vi om inför onsdagen då vi väntar besök från hästtandläkaren som ska kolla om nån av hästarna har nåt hål eller inte…;)  Även veterinären kommer hit och tittar till några av hästarna. Sen blir det "Valla" på eftermiddagen.

 

2011-01-31: Luringen sexa

Det blev en sjätteplats för Olzons Luring på Solvalla igår och hon knep därmed sista pengen. Hon agerade dock lite sämre än väntat och löpte inte upp till sitt kunnande.

En häst lämnade stallet i slutet av förra veckan och det var Texas Flickan.

Ikväll håller vi tummarna för Maria som åker till Romme för att köra sin familjs kallblod Rakel Tabac.

 

2011-01-30: En Luring på Solvalla

Idag startar vi Olzons Luring på Solvalla. Tyvärr har hon galopperat i båda starterna hon gjort och hon är inte helt att lita på. Hon känns fortsatt fin i jobben och från det här läget så tror vi att hon ska kunna ta sig iväg felfritt. Däremot så lär hon hamna en bit bak och då kan det bli svårt att vinna, men har hon lite klaff i loppet så kan hon vara ett platsbud.

 

2011-01-27: Kaizen tvåa på Solvalla

Kaizen tvåaKaizen gjorde som vi hade hoppats på igår och slutade på en andraplats. Att han inte kunde rå på Johanssons häst som vann loppet är inget att säga om.

Kaizen skötte sig fint i starten och tog ledningen. Sedan släppte Jansson till vinnaren efter 500 meter och ja, det löste sig bra och som vi hade tänkt oss och Kaizen gjorde ett fint lopp. Via 15,5 sista varvet så landade han på 17,4. Snyggt jobbat grabben!

Precis som vi förutspådde så hamnade Texas Flickan långt bak invändigt från sitt bakspår. Sedan hängde hon med till ett sjättepris på 18,6.                                                                          Kaizen tvåa. Foto: atg-live

Nya tag på Solvalla på söndag då Olzons Luring startar.

 

2011-01-26: Solvalla ikväll

Ikväll är det Solvalla. Kaizen (lopp 7) har inte startat på ett tag och fick ett snabbjobb på Sovlalla förra onsdagen och var fin då. Allt verkar normalt och han fick ett bra läge ikväll. Vi får sitka in oss på ryggen på Joyland Park och får han ett bra lopp är han ett platsbud. Som på slutet tävlar han med skor runt om och ett öppet huvudlag.

Texas Flickan (lopp 11) tränar normalt men från bakspår lär hon hamna långt bak och då blir det svårt. Vi får sikta in oss på en fin slant i första hand. Det blir skor runt om och norskt huvudlag som senast. No More Headache har tyvärr en hovspricka som gör att han inte kan starta ikväll. Synd det, och vi får lappa ihop den och komma igen.

 

2011-01-25: Kick off Rix-hästen

Star From HeavenNu är det klart när Kick offen för Stockholms stallets Rix-häst ska vara. Det blir söndagen den 20 februari på Solvalla som har tävlingar den dagen. Då kommer Star From Heaven (bilden) att vara på Solvalla och visa upp sig, och då hoppas vi att många tar sig dit den dagen. Idag har "Stjärnan" tränat på, det blev intervallträning som hon skötte bra och hon känns fortsatt fin. Klicka på bilden för större upplösning.

Solvalla har tävlingar på söndag igen och igår var det anmälningar dit. Vi anmälde en häst och det var Olzons Luring som kom med och det blev lopp 2. Hon fick spår 11 och ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2011-01-24: Valles Emile 4:a på Valla

Valles Emile blev fyra på Solvalla igår på 17,4 efter ett lopp i tredje par invändigt.

Björn Goop drog norsken 150 kvar och han tyckte att hästen svarade bra på det och med tidigare lucka trodde Björn att han kunde varit någon placering bättre. Det var bra och Valle sänkte sitt rekord ordentligt så det var bra. 

 

2011-01-23: "Valle" på Valla

Morgon hemtorpetSöndag morgon och det ser ut att bli en klar och fin, men kall dag. Ännu så länge är det i det närmaste molnfritt i alla fall.

Idag har vi Valles Emile till start på Solvalla, lopp 2. Han startade för en vecka sedan och slutade trea. Han har gått lite lugnt i veckan och allt verkar normalt. Idag är det debut bakom bilen och den kommer han att få öva bakom före tävlingarna. Senast gick han med norskt huvudlag och det är planerat att ha samma igen. Om det går för banan så har vi planer på att låta honom tävla barfota fram som senast. Förhoppningen är att han ska kunna vara med bland de tre även denna gång.

I torsdags var vi till Åland där Ullis höll ett föredrag om sitt travliv och sin träningsrörelse med mera. Det var uppskattat av åhörarna så det var roligt. Vi blev också mycket väl omhändertagna av Marie Stefansdotter som var ansvarig för utställningen på Ålands Museum. Vi tackar för den mycket fina gästfriheten och den trevliga kvällen.

Håll tummarna för "Valle" på Valla idag!

 

2011-01-21: Nya starter på Solvalla

På Solvalla nästa onsdag har vi tre hästar till start. No More Headache är med i lopp 5, Kaizen startar i lopp 7 och i lopp 11 är Texas Flickan med. Alla tre kommer att köras av Torbjörn Jansson.

Redan på söndag är det Solvalla och där har vi Valles Emile till start med Björn Goop i sulkyn. Vi återkommer i helgen med mer info inför det loppet.

 

2011-01-20: Resultat Solvalla onsdag

Olzons LuringTyvärr blev det galopp för Olzons Luring (bilden) igår på Solvalla. Örjan Kihlström som körde tog på sig galoppen - han fick en så pass bra start och släppte åt henne lite för mycket och då slog hon ihop och galopperade. Sen kördes hon runt och såg fin ut. Hon sprang ca 1.19 i 1900 meter med en snabbare avslutningen över upploppet.

Olzons Ligist var med i kvalloppet och sprang 22,4 och blev godkänd men gjorde det utan att vara som bäst för dagen.

Före tävlingarna hade vi också två hästar som gick fort på Solvalla. Det var Kaizen och Trottningen som gick ett 21,5-jobb tillsammans med en snabbare avslutning på ett bra sätt för båda två. Kaizen, som Jonas körde, travade bra och är anmäld till Solvalla på onsdag.

Trottningen, som kördesd av Maria, var positiv och travade mycket bättre än i kvalet för en månad sedan. Hon följde med bra och henne kommer vi att börja leta lopp åt framöver.

 

2011-01-19: Inför Solvalla onsdag

Olzons LigistIkväll startar Olzons Luring på Solvalla. Det blev galopp i debuten då hon blev ivrig när man kom bakifrån. Annars var Sören väldigt nöjd med henne den dagen. Hon gick då med helstängt huvudlag men kommer ikväll ha öppet.

Det hade hon förra veckan när hon tränade på Solvalla och "Tobbe" som körde var nöjd med hästen. Läget ikväll blev bra, motståndet är som vanligt svårbedämt i sådana här lopp, men förhoppningarna är att hon ska vara med där framme i striden. Hennes lopp startar kl 18.10.

Före det har vi Olzons Ligist (bilden) i kvallopp. Det loppet startar kl 16.55 och det är Jonas som kör från spår 5. Då kör vi!

 

2011-01-17: Valles Emile trea

Solvalla igår och det blev en tredjeplats för Valles Emile. Han klarade femtespåret utan problem och fick så småningom fjärde par invändigt. Åt vinnaren fanns inget att göra då den var överlägsen, men Valle spurtade bra på upploppet till tredjepriset på 19,3. Han är anmäld till Solvalla på söndag då vi provar lyckan med honom igen.

 

2010-01-15: Solvalla söndag

Imorgon är det Solvalla som gäller och där startar vi Valles Emile i lopp 9. Han har agerat trögt i loppen, men tränar normalt och vi provar igen och hoppas att han kommer igång.

Spåret är inte optimalt men vi hoppas att han ska greja det. Sen får vi se hur långt han räcker, motståndet är som vanligt svårbedömda i den här låga klassen. Loppet startar ca kl 17.20.

 

2010-01-14: Ullis på Solvallas hemsida

På Solvallas hemsida skriver man idag om Ullis kommande besök på Åland. Klicka här för att läsa det.

Stall Guldstjärna med personal vill också passa på att önska alla en riktigt trevlig helg! Och så glöm inte bort att det är tävlingar på Solvalla på söndag...

 

2010-01-13: Snabbjobb på Solvalla

 Igår var vi på Solvalla och hade med oss två treåringar som gick jobb före tävlingarna. Den ena var Olzons Luring som Torbjörn Jansson körde 1.21/1600 meter med. "Tobbe" var nöjd med hur hon kändes och meddelade att det bara var att starta. Nu gick hon ensam i jobbet igår men hon blir mer fokuserad bland hästar. Hon kommer att starta på Solvalla på onsdag i lopp 1. Hon fick spår 3 och ska köras av Örjan Kihlström.

Med till Solvalla igår var även Olzons Ligist som Jonas körde 1.21/1600 meter med. Han skötte sig också fint och kommer att kvala nästa vecka, på onsdag på Solvalla. Det är Jonas som ska kvala honom och han fick spår 5. Sen blev det lite middag och trevligt surr med Olzon-hästarnas ägare, så det blev en bra kväll på Solvalla. Nu laddar vi inför söndagens start med Valles Emile.

 

2011-01-11: Bilder på "Stjärnan"

Nu finns det några flera bilder på Star From Heaven. Dom finns i hennes egen flik Rix-hästen.

 

2011-01-10: Blogg på rixallsvenskan.se

Nu finns vår första blogg att läsa på rixallsvenkans hemsida. Där kommer vi att blogga om vad som händer med Rix-hästen Star From Heaven. Klicka här för att komma till bloggen.

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på söndag. Där har vi Valles Emile till start och han kommer att köras av Torbjörn Jansson.

 

2011-01-07: Föreläsning på Åland

Full fart i Rix-hästens egen gästbok här på vår sida. Det är roligt att folk är intresserade av Star From Heaven och skriver trevliga inlägg. Star From Heaven själv tränar på fint och allt går enligt planerna med henne så här långt.

För ett tag sedan fick Ullis en förfrågan från Ålandstravet om hon kunde komma dit och hålla en föreläsning där med anledning av hästutställningen "Hästens Dragningskraft". Den 20 januari är det dags och det är kul att vi får en förfrågan om att hålla en föreläsning om travet. Det ska blir skoj. På Ålandstravets hemsida kan du läsa lite mer om föreläsningen – klicka här.

 

2011-01-06: "Bakis" oplacerad

Solvalla igår och No More Headache slutade oplacerad. Han fick problem med en hovspricka som han förmodligen slog upp precis före eller i början av loppet och med tanke på det så gjorde han en fullt godkänd insats. Han fick efter en bit femte invändigt och när luckan sen kom på upploppet avslutade han bra utan att hinna fram och få pengar. Så kan det vara ibland och det är bara ta nya tag.

 

2011-01-05: Inför "Bakis"-loppet

 Ikväll är det dags för årets första start för stallet. Det är No More Headache som är med i lopp 4 på Solvalla. Han fick aldrig chansen senast förrän det var för sent på upploppet och gick i mål med tussar och norsken oryckta. Han har känts fin efteråt i träningen så formen är nog bra.

Ikväll har han fått bakspår vilket gör att man är lite utlämnad åt vad de andra gör och risken är att han hamnar en bit ner i fältet. Har han dock lite flyt i loppet och det blir tempo på tillställningen så kan han dyka upp bland de tre. Inga ändringar är planerade utan som på slutet skor runt om och ett norskt huvudlag.

 

2011-01-04: God fortsättning

VinterbildNytt år och några dagar av 2011 har redan avverkats. Vi hoppas på ett bra år och tycker det ser bra ut i stallet med många unga hästar.

Vi har 10 nyblivna tvååringar i stallet och dom fick träna på under gårdagen och sköter sig fint. I stallet finns åtta treåringar, varav en är Rix-hästen Star From Heaven. Det blir väldigt kul och är inspirerande att vi är med i Rixallsvenskan i år och vi hoppas att alla Star From Heavens andelsägare ska få kul med henne under året.

Fjolårets treåringar krånglade det lite med överlag och det blev inte så många starter för dom men vi hoppas att det släpper i år och att dom får prestera vad dom kan på tävlingsbanorna. I stallet finns sju fyråringar. Det är alltså en hel del unghästar i stallet, men vi har även några som är äldre. No More Headache är en och han startar redan på onsdag (senaste nytt inför loppet kommer imorgon). Jimmy Weston är en annan som vi hoppas ska kunna ge oss glädje under året.

2011 är här - nu kör vi!

 

Nyhetsarkivet 2009/2010 - klicka här