Sourire Frö
vinner på Solvalla på 1.13,0/2640 meter!

Sourire Frö vinner Solvalla

Foto: Kjelle Svensson, Viksjö Foto.

 

Sourire Frö

Stall Guldstjärna är 

Jonas Eriksson och Ulrika Wällstedt

Sedan 1 september 2018 håller vi till på en gård som heter Skarphagen och ligger i Kungshusby-Östersta 5, det ligger mellan Grillby och Enköping. Se karta här.

Stallets kommande starter - klicka här.
Tränarresultat - klicka här.

24AN_Dennis

Ullis och Jonas med Untilwemweetagain (t.v.)
och Dennis de Castella (t.h.).


Vår verksamhet har varit igång sedan juli 2007 och den
1 januari 2010 plockade Ullis ut proffslicens, en så kallad
A-licens med Solvalla som hemmabana.

Vårat motto är kvalitet som är en röd tråd för vår verksamhet. Stor vikt läggs på foder biten som vi anser är en förutsättning
för att nå bästa resultat. Vi har ett mycket bra samarbete
med Krafft och dess foderrådgivare. Grovfodret inhandlar vi
av Hästkraft som producerar ett mycket hygieniskt och
välanalyserat hösilage.

Vi är noggranna med att hästarna ska vara välmående och
i bästa skick, därför har vi ett bra samarbete med veterinär
Nils Roneus som är här minst en dag i veckan.

Träningen av hästarna läggs upp individuellt för att passa
varje enskild individ på bästa sätt.

Du är hjärtligt välkommen att höra av
dig om du har några frågor till oss:

Jonas Eriksson 0739-853814
Ulrika Wällstedt 0739-241947
e-mail: stall.guldstjarna@gmail.com

 


In memoriam

UNTILWEMEETAGAIN 

24:an

Untilwemeetagain

 

 

Jag rekommenderar Din Studio

 

 

 

Antalet besökare: [counter]

________________________________________ 

 

Kolla in bildspelen som finns i bildgalleriet.

 

NYHETER:

2022-08-02: Sourire Frö vann på Solvalla

Sourire Frö vinnarbild

Foto: Kjelle Svensson, Viksjö Foto.

Som han gör det Sourire Frö! Vinner igen! På Solvalla igår kväll, den här gången över 2640 meter från ledningen på 1.13,0. Du är fantastisk lilla "SurreBurr”. Vi imponeras av Dig gång på gång och vi är så stolta över Dig. 

I och med segern så klev Surre även över en miljon kronor i intjänade pengar!

Segerintervjuer:

 

 

 

2022-08-01: Stallnytt och inför Solvalla tisdag

Guldstjärna

Imorgon är det dags för Sourire Frö att starta igen efter det fantastiskt roliga Halmstad-äventyret där Surre gjorde ett osannolikt bra lopp i försöket och segrade. I finalen drogs nitlotten att välja spår som trea och spåret blev därefter. Det blev tuffa sista 500 meterna i tredjespår i finalen, men Surre var tapper och kunde trots det bli sexa. Vi var mycket nöjda och stolta över hans jättefina prestationer. 

Sourire Frö

Efter Halmstad fick han ta igen sig lite, men nu är det dags för start igen imorgon tisdag på Solvalla. Surre har tränat på fint och känns fortfarande väldigt fin. Det är dags att testa den längre distansen igen inför kommande Derbykval. Vi tycker att Surre har både snabbhet och stryka så det ska bli spännande att se honom igen på längre distans. Surre har fått ett fint spår och den här gången kör Erik Adielsson hästen. Vi tror på en bra prestation. Vi kommer prova för ledningen och köra där om vi kommer dit, då vi vet att han biter ifrån sig riktigt bra där. 

Atlas Rise har provat kvalat, men agerat knepigt. Nu har han blivit valack och vi hoppas och tror att det ska hjälpa honom att visa vilken fin häst vi tycker han är. 

Holy Ground

Holy Ground och Melvin.

 

Nytt i stallet där vi välkomnar 5-årige Holy Ground, e Father Patrick - Moonlight Kronos, samt 4-åriga Lexi Boko, e. Yarrah Boko - Filoxenia Light, och dess ägare till oss på Stall Guldstjärna. Holy Ground har tidigare hästägare hos oss i stallet leasat av SRF Stable och vi tycker det är jättekul att det gänget är tillbaka som hästägare hos oss. 

Lexi Boko

Lexi Boko med sin ägare Sofia.

 

I veckan har en av våra mest trogna hästägare Gunilla Säll gått bort efter en tids sjukdom. Gunilla och hennes bror Christer har varit hästägare hos oss sedan vi drog igång vår verksamhet och våra varmaste tankar går till Gunillas bror Christer.

Barbabella

I dagarna har vi fått hem Barbabella (bilden ovan) från Menhammar och hon är dräktig med Who’s Who. Vi ser fram emot en spännande vår då Barbabella ska bli mamma för första gången om allt går som det ska. 

Splash The Cash

Fölungarna som vi har växer och utvecklas fint. Vi har den stora glädjen att hälsa Lena och Svante Jernberg välkomna till oss som delägare i Star From Heavens hingstföl e Mosaique Face. Det fölet har fått namnet Splash The Cash (bilden ovan). 

Fölisar 2022

Det andra fölet vi har e. Djali Boko ser också väldigt fin ut och hans namn är Golden Buzzer. 

Swimming Pool prisSwimming Pool har lämnat stallet för att vara med i ridtravarprojektet. Han har sedan 1 juni bott hos Linnea Björkström i Uppsala som är beridare. Swimming Pool har gjort en fantastisk resa hos henne och redan vunnit sin första dressyrtävling. Det känns jätteroligt, men det är också otroligt tomt i stallet efter Swimpan. 

Swimming Pool

 

 

 

 

 

 

 

I lördags hade vi också en hel del besök här på gården. Bland annat hälsade Krille och Kajsa från Ekerö på och hade tårta med sig. Dom är delägare i Lykke de Castella som så klart också fick sitt besök.

 

Änglarnas triumf

Änglarnas Triumf.

 

2022-07-07: Halmstad - Sprintermästaren

Sourire Frö

Sourire Frö

Torsdag förmiddag och vi är på rull mot Halmstad med Sourire Frö. Ikväll är han med i Sprintermästaren och hans försök går som lopp 7 och körs kl 19.42. 

Allt har varit bra med Sourire Frö efter förra loppet och han tränar som han ska. Vi hoppas han tar sig till final och även helst kan vinna sitt försök för då kan han få bra spår i finalen, ett, två eller tre. 

Han går barfota runt om och med blinkers huvudlag som i de tre senaste starterna. Vi ska prova en amerikansk vagn på honom i värmningen och planen är att han ska tävla med den om det funkar bra. Det är i så fall första gången han har en sån vagn i lopp. 

 

2022-06-15: Seger för Jilla May

Under tisdagkvällen blev det seger för Jilla May i Eskilstuna. Hon stack till ledningen direkt, ledde med ett par längder vid varvningen på 1.16,3. Hon ökade sedan tempot på slutvarvet och efter 1.12,3 sista halvvarvet blev segermarginalen 7 längder när hon vann på 1.15,3 över 2140 auto. Stort grattis till ägarna Stall Tomtis Stockholm HB, alltså Gunilla & Christer Säll som även fött upp hästen. 

Se loppet:

 

 

2022-06-07: V75-seger för Sourire Frö

Herregud vilken prestation Sourire Frö svarade för i lördags på Mantorp när han vann V75-lopp. Fjärde-tredjespår genom nästan hela första sväng, sedan första häst i andraspår och när det sedan ska avgöras borrar han ner sig och krigar sig till segern!

Vårat lilla Busfrö vann på banrekordet 1.10,2! En helt fantastisk häst och Sourire Frö slutar aldrig att förvåna och imponera på oss! Stort grattis till Firma Roffe Plahn Entreprenad som äger hästen, Roffe & Maria alltså!

Här är segerintervjuerna efter loppet från V75 Direkt:

 

 

 

2022-05-24: Inför Bollnäs tisdag

Imorgon tisdag åker vi till Bollnäs med tre hästar där första start är 12.20. Och just i lopp 1 har vi Fonda Boko till start. Han känns jättefin hemma i träning, men det är som vanligt med honom att han ska gå med i ryggar, då kan han avsluta bra. Nu har han spår åtta, vilket är tredje starten i rad som han fått det, och han måste så klart ha lite flyt att det löser sig. Det blir inga ändringar. 

I lopp 6 är B.B.Eight med och efter ha galopperat i några lopp så har han skött sig och gått felfritt två gånger i rad. Han har varit lite väl bekväm så nu sätter vi på helstängt huvudlag igen. Det har han haft förut, men inte på sistone. Det blir också rycktussar som han inte haft på några starter men ett par gånger i tidigare starter. Vi hoppas att han fortsätter på den inslagna vägen och sköter sig och går felfritt samt att ändringarna ska göra han mer framåt. 

I lopp 8 har vi en debutant till start i Etoile d’Or. Hon har tränat på fint och efter ha fått några jobb på Solvalla så har hon blivit alertare och nu är hon mogen att debutera. Däremot blev läget trist och det gör det svårbedömt så vi ligger lite lågt. Hon tävlar med skor runt om och öppet huvudlag. 

 

2022-05-18: Seger för Sourire Frö på Solvalla

Sourire Frö slog till med en rejäl svepning från sista häst varvet kvar till första häst i mål i V86-loppet på Solvalla i kväll när han vann på 1.10,2! Grymt! Härligt! Roligt! Fan va duktig han är den lille pojken!

Han svarade för en rejäl svepning på bortre långsidan och stod på starkt hela vägen in i mål. Stort grattis till Firma Roffe Plahn Entreprenad som äger hästen, Roffe & Maria alltså!

Klicka här och se loppet. 

Segerintervjuer:

 

 

 

2022-05-18: Nya starter - debut för Doris

Idag onsdag var det anmälningar till tisdagens tävlingar i Bollnäs. Där har vi tre hästar till start. Fonda Boko är med i lopp 1 från spår 8 bakom bilen… över 1640 meter. I lopp 6 är B.B.Eight med från spår tre i voltstart över 2140 meter. I lopp 8 ska sedan Etoile d’Or göra sin tävlingsdebut. Hon fick spår elva i voltstart över 2140 meter. Alla tre hästarna körs av Torbjörn Jansson. 

 

2022-05-17: Inför Sourire Frös start, ny häst i stallet och annat som hänt i veckan 

Vår
 
Våren är här och grönskan är mäktig just nu. Det är en härlig tid! Man har hela sommaren framför sig och hästarna tycker det är "lagom" varmt och inga flugor, mygg eller bromsar har vaknat till liv riktigt ännu.
Alla årstider har såklart sin tjusning men våren är bra härlig!
 
Kväll
 
I stallet är det som vanligt full fart och vi har den stora glädjen att få presentera en ny häst i stallet. 
Det är fina 2-års hingsten Rovos Rail e. Readly Express u. Fascination. 
Det är Stall Sofo som äger den snygge hingsten med den fantastiska stammen. Den här fina killen ska få tillbringa några månader hos oss för att sedan gå tillbaka till Anders Eriksson som normalt tränar hästen.
Vi är otroligt glada och tacksamma över att få förtroendet att få jobba med den här fina killen. Vi hälsar Rovos Rail och Stall Sofo hjärtligt välkomna till oss på Stall Guldstjärna.⭐
 
2 FölisarSnart börjar det bli dags att släppa de små juvelerna och deras fantastiska mammor på bete. Båda killarna är otroligt sociala och mysiga och det är fantastiskt roligt med föl och få följa deras utveckling. 
 
Imorgon onsdag 18/5 är det dags för Sourire Frö att starta igen. Senast på Solvalla var Surre 6a i ett tufft lopp. Första intrycket då var kanske att han var något sämre än vid starten innan. När man sedan i efterhand tittar på hur fort det går till slut så måste man tycka att han får godkänt.
Han var chanslös på att nå ledningen då det fanns riktigt snabba hästar innanför och Tobbe backade ner och kom ner fint i banan. Tyvärr var Surre inte helt bekväm då han fick springa i rygg och han sprang och bröt lite och slappnade aldrig riktigt av. Han sprang 1.11 sista 1000m med en riktigt snabb avslutning. 
 
Den här gången ska han få prova på 1640m vilket är nytt för honom. Tyvärr fick han bakspår i spår 9 och kan inte utnyttja sin startsnabbhet men det kan vi inte påverka. Allt har varit fint med Surre efter senaste starten och det blir spännande imorgon. Vi planerar att köra barfota runt om och den här gången kommer vi att utrusta honom med ett kupat helstängt (mask med kupor). Erik Adielsson sitter i jollen den här gången.
 
Förra veckan hade vi besök av ägarparet till Love You Brodda och Barbabella
 
Whos WhoDet var väldigt roligt att få visa hur fint Love You Brodda utvecklats och så var vi till Menhammar Stuteri för att hälsa på Barbabella som ska betäckas med Whos Who. 
Det var länge sedan de kunde träffa sina hästar eftersom den eländiga pandemin hindrat dem då de bor i Portugal. 
På bilden Christina & Erik tillsammans med Paralympiavinnaren Whos Who som ska bli far till Barbabellas kommande föl.
 
Även de små fyrbenta på gården njuter av våren.
 
Katt
 

Katt

Föl

Föl

Föl med mamma

Föl bild

 

 

2022-05-03: Inför Sourire Frös V86-start på Solvalla och annat gott och blandat!

Dags för en rapport igen och vi går igenom lite vad som hänt senaste veckan och vad som komma skall, bland annat nya starter. 

Sourire FröImorgon ska Sourire Frö ut i ett ”Margareta”-lopp på Solvalla som också är V86-2. Han har tränat bra efter förra loppet och ska formmässigt vara ännu bättre nu. Vi har fått bra läge då han är startsnabb och vi får testa för ledningen. Kommer han dit så körs han där, en position han biter ifrån sig bra från och vi måste tro på vår häst. Han är anmäld barfota runt om, men eventuellt blir det skor. Mest troligt bak, men kanske även runt om. Han har fungerat bra med skor runt om tidigare och vann i höstas ett Breeders Crown-lopp med skor. 

Blickar vi bakåt till före helgen så hade vi två hästar på Solvalla i fredags. Jilla May gjorde ett bra lopp, räckte inte riktigt till, men visade bibehållen form. Fonda Boko bröt ner lite in mot upploppet när han var i tredjespår och när Torbjörn Jansson fick korrigera han lite hastigt i den vevan när det gick fort så galopperade han. Hästen var annars jättefin enligt Jansson och Fonda ska gå framåt med den genomköraren. 

Blickar vi ytterligare en dag bakåt så var vi till Solvalla även i torsdags, men då för fortkörning. Etoile d’Or skötte sig jättefint i två heat med en snabbare avslutning i det sista heatet och gav ett fint besked. Det var också kul att se flera av hennes delägare på plats. Vi hade även med Emoko som fick en genomkörare inför en tilltänkt start på måndag. 

Atlas RiseI går måndag var vi också till Solvalla med två hästar. Fina treårshingsten Atlas Rise kändes fin på 19,5/1600 meter. Han ska få ytterligare lite träning här hemma innan ett besök till på ”Valla” och sedan blickar vi mot kval med honom. Det känns spännande med den här fina treåringen. Kul att en av delägarna var på plats med sin dotter som här syns med Atlas. 

Med till Solvalla i måndags var även Financial Freedom som "äntligen" är på gång. Han var väldigt fin i jobbet och vi är mycket nöjda med honom för dagen. 

Blickar vi framåt så har vi några starter på gång. Solvalla imorgon har vi gått igenom. Idag tisdag har det varit anmälningar och på Lindesberg söndag har vi med B.B.Eight i lopp 2. Han startar från 20 meters tillägg och fick spår nio på sin volt. Kusk denna gång blir Magnus Jakobsson. 

Det var även anmälningar idag till Romme på måndag där vi har två hästar med. Wishing Noon startar i lopp 7 där hon fick spår 7 bakom bilen över 1640 meter. I lopp 10 är Emoko med. Han starter från 20 meters tillägg och fick spår 1 på sin volt. Båda hästarna körs av Torbjörn Jansson. 

Våra små nya prinsar är det bra med. Fölisarna alltså. På dagarna är dom ute och leker i hagen tillsammans med sina mammor som tar det lite lugnare. På eftermiddagen blir det en skön tupplur i halmen när man kommit in. Det behövs efter att man som liten varit ute och lekt. Här några bilder på fölen från eftermiddagen idag:

stjärnan föl

Stjärnans föl ovan.

 

Cindy föl

Cindys föl. 

 

2022-04-20: Inför Gävle torsdag och Stjärnans nyfödde hingst

stjärnan föl
Stjärnans föl.

Imorgon torsdag 21/4 bär det iväg till Gävle för två av våra hästar. B.B.Eight startar i lopp 1 ett ungdomslopp och det är Zeb Jonasson som kör. Ekipaget har lottats till spår 4 och distansen är 1640 med voltstart.
 
"Roboten" har varit spänd och stressad i sina senaste starter och det har blivit galopp. Här hemma i träningen känns han avspänd och fin och det gjorde han också i ett Solvalla-besök tidigare där han var riktigt fin. Vi kommer att döva ner honom imorgon, men i övrigt är det samma utrustning som tidigare.
 
Wishing Noon startar i lopp 7 och hon har gjort fina lopp varje gång i år. Formen känns bra och hon är uppfräschad efter senaste starten då det tyvärr blev galopp när hon fick anfallsorder av Andreas Lövdal. I det läget när galoppen kom 
gick hon riktigt, riktigt bra och känslan var att det nog var segern som rök i det läget. Den teorin höll även kusken med om när han kom in efter loppet.
 
Andreas Lövdal kör "Wishan" även imorgon och de har lottats till spår 4 över distansen 2140m autostart. "Wishan" går med skor och norskt huvudlag som tidigare.
 
Äntligen! 
Nu är föl 2 här!
Som vi väntat och längtat efter den här juvelen! Det är Star From Heaven som så tragiskt miste sitt föl ifjol pga ett svårt felläge som fölat. Det var oerhört sorgligt och gripande att se hennes sorg ifjol.
 
Natten till tisdag så var det dags. Klockan 01.30, en vecka över tiden så föddes en stor, oerhört långbent vacker hingst e. Mosaique Face.
Det var så fint och magiskt att se hennes lycka när hon så varsamt slickade sin nyfödde son torr.
Den kärleken och glädjen som hon förmedlade var enorm.
 
Nu har båda våra ston fölat och det blev två väldigt fina hingstungar. Både Acinderellastory och Star From Heaven är fantastiskt fina mammor och vi är oerhört glada och lyckliga över att alla fyra mår bra.
 
Acinderellastorys föl:
Cindy föl
 
Cindy föl
 
Star From Heavens föl:
stjärnan föl
 
stjärnan föl
 
stjärnan föl
 
stjärnan föl
 
stjärnan föl
 
 

2022-04-15: Stallrappport

Stall Guldstjärna önskar alla en riktigt GLAD PÅSK  och hopp om att våren snart är i antågande på riktigt. 

 

 Påsk
 
Påsk
 
Påsk
 
Påsk
 
 

Nu ska vi bli bättre på att uppdatera!

Katt på häst

 
Blommor
 
Här kommer en uppdatering om de senaste veckorna här i stallet hos oss.
 
Jilla May har tävlat på fint en längre period och gjorde en mycket fin insats i söndags som 4a på GS75. Hon fick gå först, lite för tidigt, i 3-spår och drog fram hästarna som var före henne. Hon höll riktigt starkt.
 
B.B.Eight har inte fått till det utan har varit spänd och galopperat i sina starter. Senast strök vi honom då det var snöstorm och banan var tveksam och sikten var obefintlig för kuskarna. Vi har provat oss fram med lite olika utrustning och faktum är att han känns riktigt fin hemma I träningen. BB startar nästa gång på torsdag 21/4 i lopp 1 spår 4 på Gävle. Det är ett ungdomslopp och Zeb Jonasson sitter i jollen.
 
Wishing Noon har visat fin fin form en längre tid men har haft oflyt. Hon kunde haft en riktigt snygg rad om det stämt till lite. Hon blev diskad för trängning som 2a i Eskilstuna. Loppet efter var hon riktigt bra 2a på en fin tid, 14,7, i Örebro. 
Sedan var det dags för en GS75 start på Romme och hon såg riktigt stark ut när körande Andreas Lövdal vred på från 2-utvändigt och hon snabbt var på väg att överta ledningen. Tyvärr slog hon då på en galopp och den dagen var förstörd. Riktigt surt!
Wishing Noon startar liksom B.B.Eight i Gävle på torsdag 21/4. Lopp 7, spår 4 och Andeas Lövdal får nytt förtroende. 
 
Häst
Jilla May.
 
Häst
Atlas Rise. 
 
Fonda Boko var fin som 2a i Örebro 28/2 och startade sedan i Eskilstuna 15/3. Han satt länge fast i loppet men när han väl fick lucka så fanns det inget riktigt krut i honom. Han visade lite tecken på förkylning ett par dagar efter det loppet och vi gjorde också en veterinärkoll på honom och han blev lite uppfräschad. Han är igång och tränar för fullt och känns som alltid väldigt fin i träningen. Blir aktuellt att leta lopp inom kort. 
 
Emoko fortsätter att ge oss gråa hår. Han tränar strålande men tar till galopp när det blir dags för lopp.
 
Emoko vinst
Emoko efter seger i Örebro. 
 
I juli i fjol så köpte Roffe Plahn Entreprenad fina 3-års hingsten Sourire Frö och vi fick äran att träna honom.
Surre gjorde fantastiskt fina lopp hela hösten och hann med att både vinna på V75 och vinna ett Breeders Crown-försök. Han satt fast i försök till Kriteriet och kvalade som grädde på moset in till Breeders Crown finalen för 3-åriga hingstar och valacker.
 
 
Surre har haft en fin vinterträning med mycket tryckvagns körning och det ska bli spännande och roligt att se hur han utvecklats och hur han står sig i år som 4-åring.
 
Han årsdebuterade i Margaretas på Solvalla 26/3. Surre tog enkelt hand om ledningen och släppte till favoriten Iznogoud AM. Då den var lite hetsig och drog iväg i en stor ledning så tassade Surre med en bit bakom i rygg ledaren. När kusken ryckte tussarna och gav anfallsorder så svarade Surre riktigt bra och plockade meter för meter i en sylvass avslutning.
Kusken Magnus Djuse kände att han hade krafter kvar i Surre och försökte jaga ikapp. Tyvärr tappade han rytmen och tog ett litet felsteg och det blev galopp 200m före mål. Det var galet surt då Sourire Frö gjorde ett fantastiskt lopp och det var en fin hedrande 2a plats som gick upp i rök.
Besvikelsen var stor men vi var otroligt nöjda med vår lille krigare som visade att han övervintrat på fint sätt och var i bra slag redan i årsdebuten.
 
Örebro snöNästa lopp för Surre blev ett Breeders Crown-försök i Örebro mot riktigt bra hästar. Snön yrde och det blåste på tvären. Det var extremt svåra förhållanden med obefintlig sikt för kuskarna. Erik Adielsson som körde valde att ta en safety start från spår 10 och sedan la han sig sist som 5e häst i andra spår. När tåget gick i 3e spår så följde dom med och avslutade till en 4e plats.
Erik var mycket nöjd med Surre och sa efter loppet att det  endast handlade om att försöka ta sig runt då vädret gjorde det extremt svårt att se något. Målet med loppet var att var bland de 5 främsta och därmed vara inkvalad till semifinalerna. Det gjorde Surre med bravur i det omöjliga vädret. Vi ser fram emot en spännande 4-årssäsong för den här lilla fightern.
 
 
Atlas Rise e. Orlando Vici är en mycket fin 3-års hingst som har utvecklats fint med vinterträningen. Han har varit inne på Solvalla en gång och uppträde då riktigt klassigt och levererade ett fint snabbjobb. Fortsätter den här killen att utvecklas och får vara frisk och kry så blir det spännande att se honom framöver.
 
Miljonären Dennis de Castella, vår fantastiska hederskille, har problem med en kotsenskida och tyvärr ser det ut som tävlingskarriären är över. Ett nytt liv som pensionär väntar.
Tack för allt vi fått uppleva tillsammans på tävlingsbanan. Nu får Du skina i hagen som pensionär som den stjärna Du är.
Tack Dennis!
 
Vi kan också presentera en ny häst i stallet i Brooklyn P.Hill.
Han ägs av Casper Hedberg. Casper har även tidigare haft häst hos oss. Välkommen Brooklyn och Casper!
 
Lämnat stallet har Colorado Star gjort. Han är såld till Mikaela Sparrdal och vi önskar henne stort lycka till med fina Colle.
 
Föl 1 2022Förra veckan fyllde vi också på i stallet med en ny liten stjärna. Acinderellastory fölade en fin mycket välskapt liten hingst e. Djali Boko. Han är fantastisk!
Ytterligare ett föl väntas då Star From Heaven väntar föl e. Mosaique Face. Földatum var 11/4 och vi väntar med spänning på vad som bakas inne i hennes enorma mage. Det är vansinnigt roligt att få vara med ända från allra första början även om det är både oroligt och det blir lite sömn när man vakar.
 
Unghästarna (2år) som är 5 till antalet trummar på och utvecklas fint. Det är 3 hingstar varav ett kallblod och 2 ston.
 
Föl 2022 2
 
Föl 3 2022
 
 Trollet
 
Katt
 
 
 

2022-01-23: Starter tisdag-onsdag

Den här veckan har vi starter i Eskilstuna på tisdag och Solvalla på onsdag. På tisdag börjar vi med B.B.Eight (lopp 5) som inte startat på ett tag. Han har tränat på jättefint och var fin i ett jobb på Solvalla tidigare i veckan där han fick gå två heat. Han känns alertare och spänstigare än tidigare och det är mer framåt i honom nu så det ska bli intressant att se hur han tävlar på tisdag. 

I Eskilstuna har vi även Emoko (lopp 7). Han har inte heller tävlat på ett tag och tränar strålande. Han var jättefin i ett jobb tidigare i veckan och när han kördes i dag söndag var han riktigt läcker. Han har aldrig känts bättre och kan han leverera i lopp som i träning så tror vi på en bra insats. Vi har ändrat lite i utrustningen eftersom han galopperat på sistone. Han har fått gå med annat bett på käken så han inte ska köra ner huvudet och det fungerade bra i jobbet på Solvalla i veckan. 

På onsdag ska Fonda Boko ut i V86-4 på Solvalla. Han levererade ett bra lopp som vanligt förra gången, fick inte fritt och hade lite kräm kvar i mål. Han sprang 1.12,0 vilket var jättebra på den banan och i snöstorm. Det var också första gången på flera år som han gick med brodd i framskorna, men troligtvis blir banan bättre på onsdag och då kan han gå tillbaka till sina duploskor som han brukar tävla med. Han ska ha ett lopp på rulle och inte göra så mycket själv i loppen så det är alltid lite chansartat. Får han sitt lopp och lucka i tid så kan han så klart vinna. 

 

2022-01-11: Fonda Boko trea 

Ikväll startade vi Fonda Boko i Eskilstuna och som vanligt gjorde han ett bra lopp. Det blev rygg ledaren i hårt tempo. Han fick aldrig luckan då hästen utvändigt höll farten och Fonda följde med bra bakom ledaren som vann. 1.12,0 landade Fonda på så det var en riktigt bra tid för årstiden. 10.000 kronor fick han för det och Fonda närmar sig en miljon kronor intjänat. Kul!

 

G O D   J U L !

Klockan har precis passerat 00 och Julafton är här. Julkänslan har faktiskt infunnit sig och ikväll när hästarna nattades så föll det stora vackra snöflingor. Mysigt. Tror nog att det är ett gäng lyckliga fyrbenta som släpps ut i hagarna med härlig fluffig snö imorgon bitti. 

Samtliga hästar har blivit vaccinerade och avmaskade nu inför julen och det kommer att vara ett par dagar ledigt från träningen för dem och lite lugnare dagar för oss.
 
Vi önskar Er alla en riktigt fin julhelg och hoppas att alla får vara friska och krya.
 
GOD JUL
Önskar 
Ulrika Jonas Melvin & Malin
 
Jul24
 
 

Jul

 

Jul

 

 

2021-12-21: Starter tisdag-onsdag

Vi har starthästar ikväll tisdag och imorgon onsdag, men först Fonda Boko som var trea i Gävle i söndags. Som vanligt är han jämnheten själv och knep åter en pallplats. Han har nu varit bland de tre i hälften av årets tolv starter.

Ikväll är det Eskilstuna som gäller och båda båda hästarna känns fina i träning. Det blev svårt utgångsläge för Jilla May (lopp 3). Inga ändringar på henne förrutom att det blir brodd runt om idag.

Emoko (lopp 6) känns jättefin hemma men han måste försöka hjälpa till lite själv och ta sig iväg felfritt. Spår 4 volt är såklart inte optimalt. Han kommer att gå med norskt huvudlag för första gången. Brodd runt om på honom också.

Wishing Noon (lopp 10) är ute på Solvalla onsdag. Hon har gjort det jättebra hela hösten och hennes rad är missvisande tycker vi. Senast blev det för sen lucka och hon gick i mål med segerkrafter och oryckt norskt som kusken uttryckte det. Det blev spår onödigt långt ut på vingen men hon kan öppna fort. Kortlopp och vi måste prova framåt för att försöka få en bra position. Inga ändringar planerade. Skulle hon hitta bra slagläge så har hon fin form och då skulle hon kunna skrälla. En riktig julsmällkaramell!

 

2021-12-14: Hej i vinter rusket!

Det har varit en period då vi inte har uppdaterat här på hemsidan och det beklagar vi. Det dagliga jobbet med hästarna och träningen flyter ju på oavsett väder och vind och årstid men orken att ta tag i saker är inte alltid där efter en lång dag i stallet nu när dagarna känns kortare, när det är mörkt på morgonen när man släpper ut och mörkt redan tidigt på eftermiddagen. 

Att det aldrig blir ordentlig vinter tär också. Hösten är tungjobbad då det går mycket energi att jobba med leriga fyrbenta som älskar att ta ett "spabad" i  hagen och efter träning ska ömtåliga ben noga rengöras och tas omhand på bästa sätt.

Nu är den tiden förbi och har istället bytts ut mot hårt och fruset. Vi önskar så innerligt att det kan komma ordentligt med snö. Det vore så underbart för både två och fyrbenta. 
Det är så underbart att få se hästarna njuta av att rulla sig i ren, mjuk och fluffig snö och kunna ge dem lite alternativ träning i djupsnö. Det är lycka för alla!
 
Träningsförhållanden är svåra och tuffa för alla just nu men vi tycker att vi klarat oss bra trots alla dessa väderomslag.
Vädret kan man inte påverka och det är bara borra ner sig och jobba på som vanligt.
 
Hästarna som startat har tävlat på riktigt fint under de senaste veckorna. Både Wishing Noon, Fonda Boko och Jilla May har varit duktiga.
 
Förra måndagen hade det kunnat bli en dubbelseger på Eskilstuna då Wishing Noon och Fonda Boko avslutade sylvasst efter liiite för sena luckor. Wishan hann "bara" fram till en 3e plats men körande Skoglund hade norsken och gott om krafter kvar, segerkrafter som han uttryckte det.
 
Fonda gjorde sedan om Wishans bedrift några lopp senare och avslutade kanon bra och blev 2a mycket knappt slagen.
Hade det bara löst sig lite lite tidigare så hade vi kunnat fått med oss en dubbel hem till stallet. Vi grämer oss inte över det utan gläds åt att dom levererar och visar fin form.
 
Vi är också stolta över att presentera både Wishing Noon och Fonda Boko i så fin författning och med en fortsatt sådan glädje över att tävla då båda börjar komma upp i åren.
 
Tyvärr har vi också som de allra flesta haft lite förkylningsvirus i stallet och några hästar, framför allt de yngre, men även några av de äldre tävlingshästarna har drabbats. Det har fört med sig att någon har strukits från tävling, vi har fått skjuta fram planer på nått kval och banjobb och att några hästar har tvingats till ofrivillig vila. Det är jättetrist men man får försöka att hålla huvudet kallt och försöka att acceptera att det ofta blir så här på hösten/vintern. Vi är ju inte ensamma om detta problem, det kan man ju tydligt se i startlistorna just nu, det är riktigt tråkigt iallafall. 
 
Unghästarna som är 5 st till antalet går i förskolan och sköter och tränar på så som man kan förvänta sig av dem . De är på lite olika nivå ännu men det ser spännande ut.

Vi har också haft  tråkigheter i stallet då vi förlorat en av våra kära kompisar. Ailihphilia drabbades av kolik som sedan visade sig inte bara vara en "vanlig" kolik utan en tarmsjukdom som gjorde att tarmarna inte fungerade och vår vän tvingades att somna in. Vi vill tacka Dig fina Flisan för alla fina stunder vi upplevt tillsammans. Vila i ro älskade kompis❤ 
Stort tack till ägarna Now I won Easy KB som givit oss förtroendet att träna och förvalta henne under hela hennes tyvärr alldeles för korta tävlingskarriär.
 
Denna vecka har vi bara en start och det är Fonda Boko som startar på Gävle på söndag. Lopp 10 spår 7 och han får tillbaka sin trogna följeslagare i vagnen Torbjörn Jansson, härligt! Vi är mycket glada att Torbjörn är tillbaka och att han mår bra igen. Fonda har gjort fina insatser efter en liten paus. Formen är bra men läget blev lite vanskligt. Inga ändringar planerade.
 
 

2021-10-28: Vinst för Emoko & Jilla trea

Emoko vinst

Emoko gjorde comeback ikväll efter att inte ha startat sedan i juli och vilken comeback det blev, seger direkt! Det var i Örebro där Sofia Adolfsson styrde in hästen till seger. Efter en lugn start från innerspår kom han så småningom fram i andra ytter och avgjorde till slut säkert. Härligt med en fullträff i comebacken. Inte nog med det. Han fick en säck morötter i hederspris och hur nöjd var han inte med det... Han hade velat sätta i sig hela säcken med en gång, men vi får nog spara några till imorgon också, haha. 

Jilla May blev så klart bjuden på några morötter också efter hennes fina insats som trea. Hon hade inget flyt inledningsvis då hon blev över i tredjespår och hamnde i sjunde ytter. 500 kvar sattes attacken in och hon avslutade mycket bra som trea med bra fart över mål så det var ett fint formintryck. 

 

2021-10-26: Sourire Frö i Breeders Crown-final

Sourire Frö, som är på bilden ovan, fixade i söndags en finalplats i Breeders Crown. Han stack till ledningen, fick dra på i bra tempo och lyckades kriga till sig en andraplats i sitt försök (dött lopp med Aquarius Face). Han är en riktig liten krigare och visade ännu en gång vilken kämpe han är. Nu kan vi blicka fram emot finalen i Eskilstuna den 7 november och som ni kan se här bredvid så blev det spår 9 i finalen. 

Imorgon onsdag har vi Atlas Rise i premielopp på Solvalla. Sedan väntar tre starter i Örebro på torsdag. Där ska Emoko, Jilla May och B.B.Eight starta så det rör på sig.

Andelshäst:

Vi har också en ny ettåring i stallet vid namn Lykke de Castella som ska säljas ut i andelar via Easy KB. Lykke de Castella är ett ettårigt sto med Fourth Dimension som pappa och ”Lykke” är mamma Cleo de Castellas första avkomma. Vi återkommer med mer info om Lykke de Castella, men Ni är välkomna att kontaka oss redan nu för mer info om hästen, det är bara ringa eller skicka ett mejl. Här ser Ni en film på Lykke de Castella:

 

  

2021-10-05: Sourire Frö vann Breeders Crown-lopp på Färjestad

Det gick hur bra som helst för Sourire Frö på Färjestad, det var spets och slut. Här är segerintervjuer efter loppet, först från ATG-live och sedan från vinnarcirkeln: 

 

 

 

 

2021-10-05: Sourire Frö på Färjestad ikväll

ikväll är det Breeders Crown-lopp på Färjestad där Sourire Frö är med och en plats bland de sex främsta som gäller för då är han klar för semifinalerna i BC. Han gjorde ett väldigt bra lopp igen senast i klass II-finalen på Solvalla. Han hade spår tolv, satt långt bak, men avslutade riktigt bra. Han tog loppet bra och känns fortsatt fin efter det. Det blir aluminiumskor ikväll för att spara hovarna inför kommande lopp och barfota runt om som han gått på sistone är den optimala balansen. Det är alltid bra hästar med i den här typen av lopp, men han har själv visat att han duger i de flesta sammanhang. Förutom skor blir det helstängt huvudlag och samma vagn som tidigare. 

 

2021-09-23: Inför V75-starten på Solvalla

Lördag är det start för Sourire Frö i klass II-finalen, V75-2, men vi hade så klart hellre varit med i Kriteriet. Det är svårt att komma över att han inte fick luckan där och sprang i mål med krafter kvar bakom Donizetti. Vi hade hoppats få bra spår i detta lopp istället, men tyvärr grinade lottningen oss i ansiktet och från spår tolv blir det så klart svårt att vinna. Det krävs flyt och att det blir tufft tempo på loppet för att ha chans att komma in i matchen. Det blir inga ändringar, barfota runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn, en Custom multicamvagn. 

 

2021-09-14: Inför Eskilstuna tisdag

Eskilstuna ikväll där Ailihphilia startar i första loppet. Det blev en trist löpning för henne senast och hon kom aldrig in i matchen den gången. Hon har besvärligt läge ikväll med, men loppet är inte fullt och häxar det inte så ska hon vara med och slåss om de främsta placeringarna. Det blir barfota runt om som senast, eventuellt får hon gå med en mask med kupor ikväll. 

Wishing Noon (lopp 3) gjorde fina lopp i Bollnäs senast och tränar på riktigt bra inför denna start så även om utgångsläget är trist ska hon räknas med segerchans. Det blir inga ändringar, skor runt om och norskt huvudlag. 

 

 

2021-09-09: Inför Solvalla fredag

Solvalla imorgon fredag och Sourire Frö är med i uttagningslopp till Kriteriet. Han har tränat på och känns bara fin efter förra loppet. Han fick bra spår och drömscenariot vore ju att han fick ledningen, han visade senast att han biter ifrån sig bra i den positionen. "Fröt" har ju tidigare även gått bra på 2640 meter. Det blir inga ändringar, barfota runt om, helstängt huvudlag, rycktusssar och samma vagn. 

 

2021-09-07: Inför Eskilstuna tisdag

Eskilstuna ikväll där Jilla May startar i lopp 4. Hon har visat fin form på sistone, hade krafter kvar i ett V75-lopp näst senast och före det fick hon luckan sent och spurtade vasst som tvåa. Förra gången låg hon på för mycket över lång distans. Ikväll är distansen bättre, formen är fin och det blir framskor med barfota bak som före senast. Hon har form för att vara med bland de tre och stämmer det till och klaffar från bakspåret så har hon vinstchans. 

På fredag är det Kriteriekval på Solvalla för Sourire Frö och han fick ett bra läge i spår två bakom bilen i sitt försök. Härligt!

 

 

2021-09-01: Inför Solvalla onsdag

Solvalla ikväll där Fonda Boko startar i lopp 7, V86-2. I förra loppet stod han med 40 meters tillägg och fick jag för att komma ikapp. Det gick fort ett varv mitt i loppet och då har han inte samma spurt som när han får spara speeden till 300-400 kvar. Får han göra det så brukar han spurta riktigt vasst. Då är det bra chans att han kan vara bland de tre och stämmer det till optimalt så kan han vinna. Det blir inga ändringar, skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn. 

 

2021-08-24: Summering förra veckan med V75-seger

 
Sourire Frö
 
Det var en fullspäckad travvecka för oss förra veckan med både starter men även ett mycket trevligt besök på Solvalla. Ullis var prisutdelare i Energetics alldeles egna montélopp i onsdags under Jubilemspokalkvällen. 
 
Energetic var en av alla fantastiskt fina hästar som Ullis hade förmånen att sköta om när hon arbetade som hästskötare hos Stefan Hultman ute på Menhammar Stuteri. Energetic var framgångsrik både i sulky och monté. Totalt tjänade han 7,5 miljon kronor under sin karriär. En fantastisk individ. 
 
I torsdags var det trav på dubbla banor. Först startade B.B.Eight på Lindesbergs lunchtävlingar och sedan på kvällen var det Ailihphilia och Wishing Noons tur i Bollnäs. Ullis drog med BB till Lindesberg och Jonte tog med Mikael Gustafsson som hjälpreda och drog till Bollnäs.
 
B.B.Eight var inte som bäst för dagen och trivdes inte heller på banan som var stum efter allt regn. Det blev galopp både i den giltiga starten och i en återkallad start. Vi tar ändå med oss att han kändes mer framåt och rappare än vid tidigare starter. Vi tar en veterinärkoll och laddar sedan om mot nya starter. 
 
Först ut i Bollnäs var Wishing Noon som startade i första försöket i Tillmanduellen tillsammans med Andreas Lövdal. Wishan svarade för ett mycket fint lopp som 2a. Hon satt en bit bak i fältet men avslutade sylvasst till en fin 2a-plats och tog sig därmed till finalen. Andreas körde på säkerhet genom sista sväng där hon har sin svaga punkt och lyckades sedan manövrera henne mellan hästar. Snyggt gjort!
 
I finalen av Tillmanduellen så körde Andreas på innerspåret och känslan var att han satt i bra ryggar. Tyvärr blev det inte som man på förhand trodde och Wishan blev fast med lite krafter kvar. Hon fick med sig ett 5e pris i finalen och hon svarade för två fina insatser under kvällen.
 
Ailihphilia var ut i lopp 6. Andreas Lövdal som körde valde invändig position i första sväng men när det blev ledarskifte flera gånger så blev det långt bak invändigt och hon satt där hon satt, loppet blev omöjligt för hennes del tyvärr. 
 
På fredagen var det dags för Jilla May att starta i Gävle. Men  pga det ofattbara regnväder som Gävle med omnejd drabbades av så blev tävlingarna flyttade till Solvalla. Det var debut över lång distans för Jilla May. Hon var med fint och fick en bra position från sitt bakspår. Tyvärr låg hon på alldeles för mycket och det funkar inte över den långa distansen och krafterna tröt i sista sväng tyvärr. Bara att ladda om!
 
Sourire Frö 
 
På lördagen var det dags för Sourire Frö att återigen starta på V75. Den här gången i Gävle som mycket snyggt hade lyckats få till alla problem som regnet orsakat. Bra jobbat! 
 
Det blev en magisk dag! Sourire Frö svarade för en fantastisk prestation och ledde från start till mål. Han visade upp en ny fin egenskap när han kunde öppna riktigt fint bakom bilen och Erik Adielsson körde resolut till ledningen med honom. 
 
Sista varvet fick han rejäl mangling av Westholms Santos de Castella som var favorit och Sourire Frö såg slagen ut i sista sväng. Men när Erik drog tussarna så svarade han bra och han kontrade och vägrade att ge sig. Det blev en härlig duell där Sourire visade prov på en fantastisk vilja och en riktig löpskalle. 
 
Segermarginalen blev till slut 2 längder och tiden fina 1.13.0/2140m. Sourire Frö sprang 11 sista varvet med 9,6 sista 500m.
 
Sourire Frö

 

Sourire Frö är endast 3 år och bara 153 cm hög över manken men har en vilja, en otrolig inställning och ett hjärta som få.
 
Han svarade för en riktigt, riktigt bra prestation och har därmed kvalat in till V75-finalerna Kriteriehelgen.
 
Snyggt jobbat lilla Busfrö't!
 
För fler bilder efter Gävlesegern - klicka här.
 
Sourire Frö
 
Sourire Frö
 
Sourire Frö
 

 

2021-08-22: V75-SEGER 

Grym lördag när till stallets nyinköpta Sourire Frö vann V75-lopp i Gävle igår! Han svarade dessutom för en ruggig prestation då han från ledningen vann på 13,0/2140 auto med 1.11 sista varvet och 1.09,5-tempo sista 500. Det var andra starten Sourire Frö gjorde för oss så det var underbart härligt! Stort grattis till Roffe Plahn och Maria Karlsson som äger hästen!

Här är loppet och segerintervjun med Erik Adielsson:

 

 

2021-08-18: Inför starterna torsdag till lördag

Det blir en intensiv vecka för oss men det är roligt när hästarna är igång och startar. 

19/8 Torsdag lunchtrav på Lindesberg:

Här startar B.B.Eight med Carl Johan Jepson i sulkyn i lopp 7 från spår 5. BB har agerat trögt och valpigt i sina lopp och vi hoppas att han ska börja visa upp bättre takter. Han tränar på bra och känns rappare och piggare i träningen som vi lagt om lite för att försöka få honom just rappare och lite mer framåt.
Man ska komma ihåg att BB för ungefär ett år sedan hade en fraktur i ett kotben och har gjort en otrolig resa tillbaka till tävlingsbanan och vi får ha tålamod och jobba på så hoppas och tror vi att det lossnar. BB kommer att gå med openeye, skor, rycktussar och vanlig sulky.
 
19/8 Torsdag Bollnäs:
Ullis åker och till Lindesberg och till Bollnäs åker Jonas och Micke med Ailihphilia och Wishing Noon. 
Wishing Noon startar i lopp 4 som är ett av två försök i Tillmansduellen. Hon har lottats till spår 7 och det är Andreas Lövdal som kör. Det blev galopp senast och det är sista sväng som är hennes akilleshäl där galoppen kom. Det gick dock vansinigt fort hela vägen i det loppet men det var nog en fin peng som rök där. Hon kändes i övrigt fin och känns också fin i träningen här hemma. Wishing Noon utrustas med norskt huvudlag, skor och vanlig sulky.
 
Ailihphilia kommer ut i lopp 6 och har fått spår 9 tillsammans med Andreas Lövdal. Hon var senast ute i ett montélopp och var 3a. Träningen sköter hon som oftast väldigt bra. Vi hoppas att varva monté ska få henne att tända till lite extra i sulkyloppen också. Hon kommer att gå med öppet huvudlag, barfota runt om och vanlig vagn.
 
20/8 Fredag Gävle:
Här kommer Jilla May ut efter sin fina insats på Hagmyren då hon satt fast med krafter kvar. Hon har visat fin form en längre tid nu och vi tycker hon har lyft sig. Det blir debut över 2640m och den här gången kommer Örjan Kihlström köra från spår 9 i autostart. Hon är anmäld barfota runt om men självklart så tas det hänsyn till väder, vind och banunderlag, i övrigt blir det norskt huvudlag och vanlig sulky.
 
21/8 Lördag V75 Gävle:
Sourire Frö kommer återigen ut på V75. Han känns fin i träningen och vi var mycket nöjda med honom senast då han satt fast i Rättvik. Den här gången är det spår 2 och 2140m bilstart som gäller tillsammans med Erik Adielsson. Han kommer gå med helstängt huvudlag, barfota runt om om vädret och banan tillåter och vanlig vagn. Det känns spännande med tanke på att han satt fast senast med oryckta tussar.
 
 
 

2021-08-14: Nya starter

På torsdag har vi tre hästar till start på två olika banor. Vi inleder på Lindesberg med B.B.Eight som startar på eftermiddagen i lopp 7. Han fick spår 5 i voltstart och kommer köras av Carl Johan Jepson. 

Vi fortsätter sedan kvällen i Bollnäs där Wishing Noon är med i lopp 4 och hon fick spår 7 bakom bilen. I lopp 6 är Ailihphilia med från spår 9 bakom bilen. Båda hästarna körs av Andreas Lövdal. 

 

2021-08-14: Resultat Gävle

Igår var vi i Gävle med två hästar. Etoile du Paradis gjorde debut. När Torbjörn skulle ta ner henne i banan bakom hästar blev hon tveksam och galopperade kort efter start. Tobbe var tydlig när han kom in efter loppet och sa att galoppen berodde på att hon blev generad när det kom grusstänk från ekipagen framför så därför kommer vi utrusta henne med stänknät nästa gång. Efter galoppen kom hon fram i andra ytter efter en bit, men hon blev lite för trött till slut och tappade några placeringar och blev sjua i mål. 

Fonda Boko fick en löpning som fjärde häst. Han fick springa lite i ingenmansland en bit och det gick fort mitt i loppet, han sprang 1.12 ett varv mitt i loppet, och följde med som fyra i mål på 1.13,7/2180 volt. 

 

2021-08-12: Inför Gävle fredag 

Fredag har vi två hästar till start i Gävle. Fonda Boko (lopp 4) har varit fin i träningen efter senaste starten då han visade att formen är riktigt på gång igen. Siktar på smygresa och får han sitt lopp så spurtar han alltid vasst till slut och fäller nog många....kanske alla.....
 
Etoile du Paradis (lopp 1) gör äntligen debut! Hon har haft en brokig bakgrund. Redan som föl tvingades hon till en operation då hon blev allvarligt sparkad av en annan mamma på betet på Menhammar där vi hade henne uppstallad. Det krävdes massor av vård och pyssel för att få såret att läka på ett bra sätt på den lilla busungen som hon var. Hon ville inte låta stygnen sitta och kunde inte låta bli såret trots att vi kämpade med alla medel för att hon inte skulle lyckas.
 
Som nybliven tvååring så trampade hon snett när hon på våren fick komma ut i stora sommarhagen. Tyvärr visade röntgen en kotsenbensfraktur och lång konvalescens följde.
Hon missade mycket av den viktiga uppträningen då hon vilade och den fick vi ta igen senare. Därför känns det härligt att hon nu trots allt gör debut. 
 
Hon har tränat mycket och har varit på Solvalla några gånger för snabbare rundbanejobb. I kvalet så blev hon lite stressad i starten när hästarna kom "på" henne utifrån och Jonas fick köra på säkerhet med en tappstart som följd. Hon spurtade sedan fint till slut och visade då fin uppfattning.
 
Vi siktar på felfri avgång även om det är lite snävt med spår 7. Sedan hoppas vi att hon tar fram samma inställning som i kvalet och att det räcker till en fin peng. Det är viktigt att hon får med sig en fin upplevelse från den här starten och det känns tryggt med Torbjörn i sulkyn som är mån om hästarna.
 
 

2021-08-09: inför Solvalla måndag

Wishing Noon startar på Solvalla ikväll måndag (lopp 9). Hon blev behandlad efter förra loppet och därför har hon  inte startat på ett tag då hon fick ett litet break. Behandlingen har gjort henne gott och hon kändes mycket fin i ett jobb på Solvalla för ett par veckor sedan där det var bra harmoni i henne. Tyvärr blev det ett trist utgångsläge ikväll i spår 11 mot riktigt vasst motstånd så hon får jaga en fin peng.

 

2021-08-07: Sourire Frö fyra på V75

Idag gjorde Sourire Frö första starten för oss i Rättvik. Vi har haft honom kort tid, men det är en riktigt skön och härlig lirare. Han skötte sig även utmärkt idag både på och utanför banan. I dagens V75-lopp satt han fast till kort före mål och sköt till bra, men hann inte få upp farten på den korta sträckan förrän han var i mål så han sprang fortare efter mål… Hästen gick i mål med tussarna kvar i öronen och hade allt kvar i mål. Erik Adielsson som körde var också nöjd med hur Sourire Frö skötte sig och sa att han hade vunnit med tidigare lucka och att han hade mycket att åka med. Det blev en fjärdeplats och det var synd att det inte löste sig i tid, men kul att hästen var så fin så nu kan vi leta nya lopp. 

 

 

2021-08-05: Ny häst i stallet, nya starter och annat som hänt 

Det har blivit ett litet glapp sedan vi senast uppdaterade sidan men här kommer en liten redogörelse för veckorna som varit.

Torsdag 22/7 var vi inne på Solvalla och körde jobb med två hästar Etoile d'Or och Wishing Noon. Doris som Etoile d'Or kallas hade inte sin bästa dag och agerade lite trögt och oinspirerat men kändes i alla fall fräsch och fin. 

Wishing Noon har blivit behandlad därav att det blivit ett litet break för henne. Behandlingen har gjort henne gott och hon kändes mycket fin och det var också bra harmoni i henne. Hon startar på måndag 9/8 på Solvalla. Tyvärr blev det ett trist utgångsläge i spår 11 mot riktigt vasst motstånd och vi får jaga en fin peng.

23/7 var det meningen att vi skulle haft två hästar till start på Romme. Tyvärr tvingades vi stryka Emoko pga en hovböld och B.B.Eight fick åka ensam.

B.B.Eight hade på pappret en intressant uppgift tillsammans med Tobias J Gustafsson och knep en 3e plats efter att ha avslutat okej. Han agerar omoget och valpigt och behöver själv börja bjuda framåt och göra det hela loppet. Han kommer nu att få lite annat upplägg på träningen för att "vakna till" lite.
 
26/7 var det dags för Fonda Boko att starta igen. Etoile du Paradis fick följa med in till Solvalla för att gå ett jobb innan tävlingarna. Hon skötte det fint och sprang 1.19,5 även om hon tycker det är lite trist att träna utan sällskap.
 
Fonda svarade för en finfin 3e plats efter ett lopp som blev väldigt struligt för honom och Torbjörn Jansson. De fick "fel" ryggar hela tiden och satt med krafter kvar. De fick backa sig sist och levererade sedan en vass avslutning som räckte till en fin och säker 3e plats bakom två bra hästar som hade ryckt undan medan Fonda och Tobbe backade sig ut. Fonda börjar kännas riktigt fin och formen är på uppgång igen, härligt!
 
30/7 var det dags för Ailiphpilia att göra ett nytt försök i monté i ett lopp på Solvalla. På ryggen satt som tidigare duktiga Sofia Adolfsson. Både vi och Sofia vill verkligen tro att monté är en disciplin som ska kunna passa "Flisan" bra. Hon har dom egenskaper som vi tycker passar in på en bra montéhäst.
I ett lopp som blev lite konstigt ridet så fick "Flisan" och Sofia jaga mest hela vägen och det räckte till slut till en 3e plats. Dock hade Sofia en riktigt snabb tid över 1600m på sin GPS klocka och Flisan får godkänt för sin insats.
 
Lördag 31/7 var det dags för debut för Jilla May på V75 i ett Diamantstoförsök. Hagmyren var platsen och Kim Eriksson satt i jollen och ekipaget hade lottats till spår 3. På tillägg stod ett gäng riktigt fina ston men Jilla har visat fin form och riktigt fin inställning så vi åkte till "Myren" med förhoppning att få en fin peng med hem.
Tyvärr fick inte Jilla riktigt chansen i starten då de blev väldigt sena i hennes startvolt och de inre spåren kom iväg riktigt dåligt och det gav tilläggshästarna chansen att komma bra på det direkt. Kanske att det borde varit omstart....
 
Jilla hamnade alldeles för långt bak och när det sedan var dags att anfalla så var det hästar överallt och hon blev fast med sparade krafter utan att få med något av priskakan, surt!
Kim var väldigt nöjd med hur hon kändes i alla fall och vi laddar om.
 
I lördags 31/7 var det ponnytrav på Solvalla och vi sponsrade ett av loppen. Det loppet vanns av Clarius & Johanna Bergström. Stort varmt grattis och här är segerekipaget:
Ponnylopp 2021
 
Vi har också den stora glädjen att hälsa en ny häst välkommen till stallet.
Det är våra mycket goda vänner Roffe och Maria som sedan tidigare är med på Etoile d'Or, som köpt fina 3-års hingsten Sourire Frö.
 
Sourire Frö är efter Wishing Stone och undan Come And Smile. Han har gjort 11 starter och tjänat 187 000 kr. 
Han kom i fint skick och redan nu på lördag 7/8 gör han debut i vår regi på Rättvik. 
Han startar i avd 1 på V75 tillsammans med Erik Adielsson. Loppet är över 2640m och dom har lottats till spår 2. Vi hoppas att han fortsatt håller den fina form han visat i de senaste starterna men man ska komma ihåg att han bytt miljö och gjort ett foderbyte. Sourire Frö kommer att utrustas med ett helstängt huvudlag och om väder och vind tillåter så blir det barfota runt om. Mycket spännande blir det på lördag!
 
 
2021-07-21: Jilla May tvåa

Jilla May slutade tvåa i Eskilstunai ett V86-lopp. Hon tog ledningen för ett släppa till vinnaren efter första sväng. Hon fick luckan kort före och sköt till bra, men hann inte ifatt vinnaren. Det var ändå med full fart över mål och hon blev tvåa på 15,0/2140 meter och fick för det 30 000 kronor. Härligt och hon har riktigt fin form för dagen. 

Nästa starter från stallet är på fredag då vi åker till Romme med två hästar. 

 

2021-07-21: Inför Eskilstuna

Ikväll startar Jilla May i Eskilstuna i V86-3, lopp 6. Hon hade trist läge senast och från en position långt bak i fältet kunde hon inte ta något i snabb avslutning och formen är fortsatt fin. Nu fick hon bra spår och borde hamna bättre till än förra gången. Även om hon möter bra hästar så kan hon förhoppningsvis få med sig fina pengar hem. Vi kommer testa norskt huvudlag på henne i värmningen så det kan bli det i loppet om det fungerar för första gången. Senast hade hon en can't see back-muff på vänster sida. I övrigt går hon barfota bak och i vanlig vagn som förut. 

 

2021-07-14: Resultat Eskilstuna

Emoko tog sig en galopp före start och tappade mark i inledningen. Han kördes sedan invändigt i kön, fick inte fritt förrän i början av upploppet och spurtade bra som fyra. 

Fonda Boko satt i rygg på ledaren första varvet. 800 kvar och in mot mål gick han utvändigt om ledaren och fullföljde bra som trea. Han ska helst ha ryggresa längre, men visade formförbättring med förra loppet i sig, vilket även Emoko gjorde så båda hästarna är på gång formmässigt. 

 

2021-07-13: Inför Eskilstuna tisdag

Eskilstuna ikväll som gäller för oss med två hästar. Emoko (lopp 1) var nära att vinna i comebacken, men en galopp i början av upploppet satte stopp för det. Han ställde sig och blev trea i alla fall och har tränat på fint efter det. Det kanske kan bli barfota bak, annars skor runt om och kåpor på huvudlaget som senast. 

Fonda Boko (lopp 3) behövde förra loppet i sig efter sin paus och känns piggare i träningen efter det så det loppet har för han framåt. Fonda blir det inga ändringar på utan han går som tidigare med skor och öppet huvudlag. 

 

2021-07-01: Nya Eskilstuna starter

På tisdag blir det ny utflykt till Eskilstuna. Då gör B.B.Eight comeback efter ett års uppehåll så det blir spännande. Han fick spår 3 bakom startbilen. I ett annat lopp är Ailihphilia med och hon fick spår 10 bakom bilen. Båda hästarna körs av Andreas Lövdal. 

 

2021-06-30: Resultat Eskilstuna

Emoko gjorde comeback i tisdags i Eskilstuna och var nära att vinna. Han fick gå i tredjespår sista 700 och hade en bit fram till ledaren in mot upploppet. Han kom med bra fart och såg ut att utmana vinnaren när han galopperade 150 kvar, det var surt. Som tur var ställde han sig så han blev trea. 

Fonda Boko satt i fjärde ytter, gick med i tredjespår, men kunde inte utmana över upploppet. Det gick fort till slut och han behövde loppet efter sin paus och ska vara i bättre form nästa gång. 

Jilla May hade trist läge i spårtrappa och hamnade också sist, sjunde inner. Hon kom ut 600 kvar, men trots 1.12 sista 700 gick det inte att ta något i snabb avslutning. 

Etoilde du Paradis var med i kvallopp och gick 1.20 över 2140 volt. Hon hade ett knepigt andraspår och tog en tappstart, men sprang sedan bra med 1.17 sista varvet och framför allt spurtade hon bra och hade full var över mål. Här är hennes kval:

 

 

2021-06-29: Inför Eskilstuna tisdag

Tre hästar till start i Eskilstuna ikväll. Emoko (lopp 1) återkommer efter ett tävlingsuppehåll på ett par månader. Hästen känns fin i träning och har även gått jobb inne på Solvalla, men han behöver nog lopp och får starta igång. Läget blev lite långt ut på vingen och det är vingelrisk så i första hand gäller felfritt lopp och en genomkörare. Han kommer gå med skor runt om. 

Fonda Boko (lopp 3) gick ur form i de senaste starterna och fick en paus för att ladda om. Nu har han tränat på ett tag och känns fin, men formen lär inte vara på topp direkt och han behöver nog också loppet. Han har också varit på Sovalla och gått ett jobb på fint sätt. Han behöver sitt lopp, ryggresa och speeda till slut så vi hoppas han kan få gå med full fart över mål. 

Jilla May (lopp 5) var riktigt duktig senast då hon spurtade in som trea och rekordsänkte ordentligt. Hon har bäst form av våra hästar som startar ikväll, men läget med spår 12 i spårtrappa med 15 hästar är besvärligt och det går åt en del tur för att man ska vara med där framme, men vi hoppas hon fortsätter leverera en bra insats. 

Före tävlingarna har vi även med Etoile du Paradis i kvalloppet. 

 

2021-06-23: Full fart på tisdagkväll

Det blir full fart i Eskilstuna på tisdagkväll då vi har fyra hästar till start under kvällen. Vi inleder redan i kvalloppet med Etoile du Paradis som Jonas ska köra. I lopp 1 sedan är Emoko med och han körs av Sofia Adolfsson. Fonda Boko startar i lopp 3, där han inleder från 20 meters tillägg och körs av Torbjörn Jansson. I lopp 5 startar Jilla May som Kim Eriksson ska köra. 

 

2021-06-19: Resultat Solvalla

Tyvärr blev det inga framgångar på Solvalla igår. Wishing Noon fick en resa i tredje inner och Ailihphilia i fjärde inner. I sista sväng galopperade tyvärr Wishing Noon och Flisan blev kvar bakom där lite länge och fick fritt för sent för att hinna fram till pengar. 

 

2021-06-18: Inför Solvalla fredag

Idag startar båda våra hästar i samma lopp på Solvalla, lopp 6. Wising Noon blev det fel för senast, men hon fick en genomkörare i alla fall och känns fin. Läget blev rätt bra idag då hon kan kliva iväg ganska bra. Den här gången blir det skor runt om, men så har hon oftast tävlat. Ailihphilia känns bra och vi får hoppas det kan lösa sig från bakspåret och att hon kan få fin ryggresa. Hon kommer tävla barfota runt om och inga ändringar. 

 

2021-06-15: Nya Solvalla-starter

På fredag är det dags för nya starter på Solvalla. Det är Ailihphilia och Wishing Noon som ska ut där. Båda med i samma lopp, det sjätte. Wishing Noon fick spår 5 bakom bilen medan Ailihphilia fick spår 10. Det är Kim Eriksson respektive Torbjörn Jansson som kör hästarna. 

 

2021-06-13: Jilla trea på Solvalla

Jilla May svarade för en finfin insats som trea på Solvalla i fredags. Efter en resa i fjärde-femte inner kom hon ut i sista sväng. Sedan spurtade hon bra över upploppet som trea, en längd efter vinnaren. Hon kom i mål på fina 1.13,5 över 2140 auto vilket innebär en rekordsänkning med 1,5 sekund!

Ailihphilia sprang 1.13,6 från mestadels rygg ledaren, men det räckte tyvärr inte till pengar och hon slutade oplacerad. 

 

2021-06-08: Starter på fredag

Solvalla har tävlingar på fredag där vi har två till start. Jilla May är med i lopp 2 där hon fick bra spår i 2 bakom bilen. Hon har visat fin form på sistone, tränat på fortsatt bra och så är tanken barfota bak den här gången vilket är ett plus. 

Ailihphilia är med i lopp 6 och hon fick också bra spår i 3 bakom bilen. Hon har gjort bra lopp på sistone utom senast då hon inte var som bäst vilket berodde på några småsaker, bland annat var hon brunstig och så passade inte banan riktigt. Hon har tränat på som hon ska efter det och gjort det på fint sätt. Den här gången är även tanken att det ska bli barfota runt om så vi ser positivt inför uppgiften. 

 

2021-06-03: Galopp för Wishan

Tyvärr blev det galopp för Wishing Noon i tisdags. Loppet blev inte så passande för henne, kusken körde ner på innerspår mitt i fältet i första sväng, sedan gick det väldigt sakta till sista sväng och Wishan var friskt på bettet. I sista sväng blev det en hastig tempoväxling och då galopperade hon. Surt! Nya teg helt enkelt. 

 

2021-05-31: Inför Eskilstuna tisdag

Imorgon startar Wishing Noon i Eskilstuna i V64-1. Hon har gått bra på sistone och senast höll hon bra från rygg ledaren. Hon känns fin i träningen och tanken är barfota runt om den här gången. Löper hon som hon gjort på sistone så ska hon kunna göra ett bra lopp och då kan hon dyka upp bland de tre. 

 

2021-05-16: Inför Eskilstuna måndag

Imorgon måndag beger vi oss till Eskilstuna där det är dagstävlingar. Ailihphilia (lopp 1) har visat fin form och gjort flera bra lopp i rad. Senast sköt hon till fint efter ha fått chansen sent från tredje inner. Hon har fått bra läge i spår två och ska kunna vara med långt framme igen och dyka upp bland de tre. Vi får se om det går att köra barfota runt om, det ska regna en hel del och risken är att banan blir hård och hon kanske måste ha skor då, vi får se, men hon gick bra med det i förra starten. 

Jilla May (lopp 2) avgjorde på fint sätt senast och det var härligt att hon fick utdelning och seger. Hon hade nämligen gått bra i skymundan före det i några starter, men haft lite oflyt med positionerna. Samma här som med ”Flisan”, vi får se om det går att köra utan skor beroende på hur banan är. Formen är fin och hon kan dyka upp bland de tre igen. 

 

2021-05-09: Seger för Jilla May

Det blev en härlig söndag på Solvalla idag då Jilla May vann. Hon hade inte det bästa läget om man säger så i spår tolv, men fint framlotsad av Andreas Lövdal så löste det sig rätt fint. Jilla svarade också för ett fint slutvarv i 1.13,5-tempo och avgjorde lätt när attacken sattes in mot upploppet. Segermarginalen 6 längder! Tackar! Grattis till ägarna Gunilla Säll och Christer Säll som även fött upp Jilla. 

 

2021-05-08: Inför Solvalla söndag

Jilla May (lopp 6) startar på Solvalla på söndag. Hon har tränat på som hon ska i veckan, men har fått trist läge den här gången. Vi får hoppas att hon har lite flyt vilket krävs från spår tolv för att få med en framskjuten placering. Det är inga ändringar planerade.

 

2021-04-30: Inför Solvalla fredag

Idag startar Emoko på Solvalla i lopp 8 som går strax före 15-tiden i eftermiddag. Emoko gjorde comeback efter nästan ett års frånvaro senast. Det blev tyvärr galopp i första sväng, men sedan fick han ett jobb i alla fall och det ska ha fört fram formen då han inte hade vässats i några snabbare tempon före det loppet. Han har också känts fin och tränat bra efter det loppet. Eventuellt kan det bli barfota runt om den här gången, vilket i så fall är första gången. I övrigt går han med öppet huvudlag och vanlig vagn som senast. 

 

2021-04-16: Inför Solvalla fredag

Eftermiddagstrav på Solvalla under fredagen. Jilla May är med i lopp 2. Hon känns fin i träningen och har fått bra läge. Hon kan öppna rätt bra ibland och hoppas hon kan hitta ner i en fin position. Det blir barfota bak och vanlig vagn, inga ändringar. 

Fonda Boko är med i lopp 6. Det blev helt enkelt för tuff öppning för honom senast och hade inte krafter att öka över upploppet, men han höll sitt tempo in i mål. Han känns som han ska och formen är fortsatt fin. Härifrån får han fint smyglopp och löser det sig kan han avsluta vasst. Det blir skor runt om och vanlig vagn, inga ändringar. 

 

2021-04-15: Wishan trea

I onsdags kväll startade Wishing Noon på Solvalla och hon blev trea. Hon öppnade bra och fick rygg på ledaren som var favoriten i loppet. Det var också den hästen som vann loppet. Hon kunde inte riktigt haka på den sista biten då hon inte riktigt fick det att flyta hundraprocentigt sista 50 metrarna, men en tredjeplats blev det på klart godkänt sätt och åt vinnaren och den spurtade in som tvåa var inget att göra åt. 

 

2021-04-14: Inför Solvalla onsdag

Wishing Noon startar på Solvalla ikväll i lopp 8 V86-4. Hon gjorde ett bra lopp senast då hon spurtade vasst och gången före avgjorde hon lätt efter ryggresa en stor del av loppet. Hon har blivit allt bättre med några lopp i kroppen och formen ska vara bra nu. Hon har fått fint läge och borde kunna få en fin position, en ryggresa i främre träffen vore kanske bra då hon kan bli lite vass ibland. Planen är att köra barfota fram, men vi får se lite hur banan är ikväll. I övrigt inga ändringar, öppet huvudlag och vanlig vagn. 

 

2021-04-14: Flisan trea

Ailihphilia slutade trea i Eskilstuna igår. Efter en resa i tredje inner fick hon inte chansen förrän en bit in på upploppet och spurtade då bra. Hon var nära att hinna fram till andraplatsen, men blev alltså trea på 15,5/2140 auto. Hon visade fortsatt fin form så det är härligt. Emoko var också med igår, men galopperade tyvärr i första sväng. Han kördes sedan runt och såg bra ut och kändes fin enligt kusken så hästen fick sig en genomkörare. 

 

2021-04-13: Inför Eskilstuna tisdag

Ikväll är det Eskilstuna som gäller där två hästar startar. Emoko är med i lopp 3 och detta blir hans första start på nästan ett år. Han har tränat på utan att vässats i några snabba farter så han lär behöva loppet i kroppen så vi ligger lågt angående vinstchansen. Tanken är att ha får starta igång och bli bättre med loppen i kroppen så ju bättre placering han fixar idag är det bra. Det blir skor och vanlig vagn. 

Ailihphilia är med i lopp 7. Hon har visat fin form på sistone. Senast var hon brunstig och inte riktigt lika laddad som i starten före. Hon avslutade ändå bra i snabb avslutning och enligt ATG:s hastighetsmästare sprang hon 1.07,8 sista 200. Hon har fint läge ikväll och borde få bra resa och kan dyka upp bland de tre om det inte häxar från innerspåret. Det blir skor runt om och vanlig vagn. 

 

2021-04-08: Snabba Flisan

Flisan 7,8

 

Ovan ser ni Ailihphilias öppnings- och avslutningstid i söndagens V75-lopp. Det gick alltså väldigt fort till slut och hon avslutade 1.07,8 sista 200 metrarna . Inte konstigt att det inte gick att plocka så många över upploppet alltså. Spännande att se vad hon kan uträtta på tisdag där hon åter fick spår ett bakom bilen i ett V64-lopp denna gång.

Idag har det varit anmälningar till Solvalla onsdag. Där ska Wishing Noon vara med i ett av V86-loppen och hon fick spår två bakom startbilen.

 

2021-04-07: Nya starter

I söndags blev Ailihphilia femma på V75 på Romme. Hon gjorde ett helt okej lopp och kom i mål på 14,9/2140 auto, men hon var inte riktigt lika laddad som i starten före på V75 vilken troligen berodde på att hon var brunstig i söndags. Annars var hon fin och hon kommer att starta i Eskilstuna på tisdag dit det var anmälningar idag onsdag. Hon är med i ett Wången Cup-lopp för ston där hon fick spår ett bakom bilen över 2140 meter bilstart. Kör gör Andreas Lövdal. Med till Eskilstuna har vi även Emoko som startar i lopp 3. Han går ut från 20 meters tillägg i ett 2640-meterslopp där han fick spår fem på sin volt. Även han körs av Andreas Lövdal. 

 

2021-04-04: Ailihphilia på V75 idag söndag

Här ser ni Ailihphilias nya fina rosa skydd på hovarna på gång för avresa mot Romme och V75-start idag. 

Flisan

Ailihphilia spurtade riktigt rappt över upploppet i ett V75-lopp senast. Hon känns riktigt fin i träningen efter det och har bra form. Hon kan öppna kvickt så läget är bra och hon borde kunna få en bra resa. Det ser intressant ut på förhand och hon kan vara med långt fram igen. Det blir öppet huvudlag, barfota runt om och vanlig vagn som senast. 

Vi hade Fonda Boko till start i torsdags i Gävle. Det blev en väldigt tufft öppning för han från 20 meters tillägg och han hade tyvärr därför inget kvar att öka till slut, men han höll sin fart över upploppet, men det räckte tyvärr inte till någon framskjuten placering denna gång. 

 

 

2021-03-31: V75 starter torsdag & söndag

Vi startar hästar på V75 både på torsdag och söndag den här veckan. Fonda Boko (V75-7) är först ut i Gäve på torsdag. Han var riktigt bra i årsdebuten och det var ett skönt besked. Han sprang 11,0 vilket är topp 3-tid i Sverige i år så här långt. Han känns riktigt bra efter det och han brukar leverera bra insatser mest varje gång och gör säkert det igen. Det är klart att tilägg och kort distans och innerspår kan vara lite lurigt, men han brukar få ryggresa en bit bak i loppen och avsluta vasst så vi hoppas att det blir körning och att det löser sig för honom. Då brukar han för det mesta avsluta vasst. Det blir som vanligt öppet huvudlag, skor runt om och vanlig vagn. 

På söndag är det Ailihphilia som ska ut i V75-2 på Romme. Hon spurtade riktigt rappt över upploppet i ett V75-lopp senast. Hon känns riktigt fin i träningen efter det och har bra form. Hon kan öppna kvickt så läget är bra och hon borde kunna få en bra resa. Det ser intressant ut på förhand och hon kan vara med långt fram igen. Det blir öppet huvudlag, barfota runt om och vanlig vagn som senast. 

 

2021-03-24: Wishan sänkte rekordet med 1,4 sekunder

Wishing Noon slutade trea i Eskilstuna igår. Från spår åtta bakom bilen kom hon fram som femte häst efter en bit, vilket blev fjärde ytter 900 kvar. Hon avslutade sedan bra som trea på 1.12,7/1640 meter vilket är ny rekordnotering för henne, tidigare hade hon sprungit 14,1 som snabbast. Det var duktigt och hon har gjort två bra lopp i mars så vi ser fram emot nästa race med henne. 

 

2021-03-23: Inför Eskilstuna tisdag

Ikväll startar Wishing Noon i Eskilstuna på V64. Senast vann hon i Eskilstuna då hon efter en resa i tredje inner-andra ytter avgjorde lätt och vann med ett par längder efter drygt 1.12 sista 800. Hon har känts fin efteråt, men har fått jobbigt läge ikväll, spår 8 bakom bilen över 1640 m, så det krävs en del flyt därifrån. Vi får helt enkelt hoppas att det kan lösa sig på något sätt, hästen är i alla fall bra i ordning. Hon kommer tävla som senast med öppet huvudlag, skor runt om och vanlig vagn. 

 

2021-03-21: Flisan nästa gångare i TV-program

I TV-programmet Grand Slam 75 som sändes i TV12 idag lyfte dem fram Ailihphilia som en "nästa gångare", alltså en av de hästar från gårdagen som ska passas nästa gång den startar. Det gick väldigt fort sista biten i Flisans lopp och enligt ATG:s positioneringssytem avslutade hon 1.08,8 sista 200 metrarna. Den som vann loppet, Joyful Trix, hade snabbaste avslutningen sista 200 m igår av alla V75-hästarna som startade under hela dagen med 1.07,1. 

 

2021-03-21: Flisan fyra på V75

Ailihphilia var med i ett Diamantsto försök på V75 igår på Mantorp och gjorde det bra. Efter först ha suttit invändigt i första sväng kom hon ut i tredje ytter efter ett halvvarv. Hon följde sedan med i rygg på vinnande Joyful Trix och kunde inte följde den över upploppet, men hon avslutade bra till fjärdeplatsen. Hon kom i mål på 15,2/2140 volt vilket är den näst snabbaste tiden i voltstart hon sprungit. Härligt att hon fortsätter leverera fina insatser. 

Nästa start från stallet är på tisdag då Wishing Noon ska ut i Eskilstuna.

 

2021-03-20: V75-start för Flisan idag

Idag ska Ailihphilia ut i V75-4. Hon har bra form för dagen och höll bra senast efter en resa utvändigt om ledaren. Gången före tog hon en välförtjänt seger efter ha gjort flera fina lopp före det och hon har känts fin i veckan. Bakspår blev trist, men vi får hoppas att det stämmer till i loppet i stället. Normalt ska hon inte ha några problem med voltstart och om banan tillåter ska hon ska tävla barfota runt om. I övrigt så går hon med öppet huvudlag och vanlig vagn som förut. 

 

2021-03-18: Vilken årsdebut av Fonda Boko!

Fonda Boko gjorde en strålande insats igår på Solvalla. Det var årsdebut och han hade fått spår åtta bakom bilen. Han hamnade sist i fältet, gick sedan med i rygg på vinnande Moses under slutvarvet. Fonda följde med mycket bra bakom vinnaren hela vägen in i mål och efter ha avslutat drygt 1.10 sista varvet kom han i mål på 11,0, näst snabbaste tiden han någonsin sprungit. Andraplatsen var värd 30 000 kronor. Spana in listan nedan, 11,0 gör att Fonda är fjärde snabbaste hästen på en svensk bana i år. Nu ser vi fram emot lördagens V75-start med Ailihphilia. Info om henne finns nedan.

 

2021-03-16: V86- & V75-starter i veckan

Den här veckan har vi starthäst onsdag och lördag, på V86 & V75. Imorgon ska Fonda Boko ut i lopp 10 på Solvalla, V86-8. Det blir årets första start för honom. Efter en lång säsong så var han fortsatt fräsch och fin efter fjolårets sista start när han kollades upp så det var skönt. Han har tränat på fint som han brukar göra under uppehållet. I onsdags fick han ett snabbjobb på Solvalla efter 1.20/1600 meter med snabb avslutning. Han kändes mycket bra i det jobbet, men lär säkert behöva loppet innan formen är riktigt på topp. Dessutom blev ju läget trist och eftersom han ska få ett snällt lopp så lär det krävs flyt för att hamna i bra position. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som tidigare. 

På lördag ska Ailihphilia ut i V75-4. Hon har bra form för dagen och höll bra senast efter en resa utvändigt om ledaren. Gången före tog hon en välförtjänt seger efter ha gjort flera fina lopp före det. Det var trist att hon fick bakspår på lördag, men vi får hoppas att det stämmer till i loppet i stället. Normalt ska hon inte ha några problem med voltstart och om banan tillåter är tanken att hon ska tävla barfota runt om. Det hade vi tänkt redan senast, men då passade inte banan för det. I övrigt så går hon med öppet huvudlag och vanlig vagn som förut. 

 

2021-03-11: Välkommen Delerious Rain!

Vi har nyligen fått in en häst i träning och det är första gången vi har en Muscle Hill-avkomma i stallet så det är jätteroligt. Hästen heter Delerious Rain och är en 6-årig valack som är jättetrevlig. Vi hälsar Delerious Rain samt hästens ägare Johannes och Maja med familj välkomna till oss på Stall Guldstjärna för det är första hästen de har hos oss. Skoj!

 

2021-03-11: Inför Solvalla fredag

Imorgon fredag har vi Jilla May till start på Solvalla i lopp 5. Hon blev fast för länge senast, men spurtade bra över upploppet, men hann inte bli bättre än sexa. Det var i alla fall ett fint intryck efter att hon inte startat på 1,5 månad och loppet har säkert för fram henne ytterligare. Nu fick hon bakspår, men vi får hoppas Kim kan lotsa fram henne i bra slagläge och att hon åter kan leverera en bra spurt så får vi se hur långt det kan räcka. 

 

2021-03-11: Ailihphilia duktig igen

Ailihphilia startade på Solvalla igår och följde upp segern från starten före med ännu en fin insats. Hon fick gå i dödens större delen av loppet och höll bra som femma på 15,0 över 2140 auto. Hon känns riktigt fin för dagen och vi letar nya lopp. 

Vi hade även med Fonda Boko till Solvalla igår. Han fick gå ett snabbjobb på riktigt fint sätt så idag anmälde vi honom till Solvalla nästa onsdag. Han är med i ett V86-lopp, men hade inget flyt i spårlottningen då han drog spår åtta bakom bilen. Men det blir skoj att ha ut han på tävlingsbanan igen efter sin träningsperiod i vinter. 

 

2021-03-10: Inför Solvalla onsdag

Ikväll startar Ailihphilia på Solvalla i lopp 5. Hon har gått bra ett tag så det var skönt att hon fick vinna senast. Och hon gjorde det på bra sätt. Hon har varit fin efteråt och gör säkert ett bra lopp igen. Hon möter några bra hästar, men vi hoppas hon kan vara med bland de tre. Vi får se hur banan är, vi har anmält henne barfota runt om, men det är inte säkert att det går att köra så ikväll. 

 

2021-03-02: Vinst för Wishing Noon

Det blev full pott ikväll för Wishing Noon i Eskilstuna tillsammans med Andreas Lövdal i vagnen. Efter en resa i tredje inner kom hon ut i andra ytter 800 kvar. När attacken sattes in avgjorde Wishing Noon lätt och vann med ett par längder på 1.16,7/2140 auto efter drygt 1.12 sista 800. 

Wishans lopp visades inte på atg-live, men finns på Sundbyholms hemsida - klicka här för att komma dit eller se Wishans lopp här:

 

För Jilla May löste det sig inte lika bra. Efter en resa i tredje-fjärde inner löste det sig inte i tid och när hon fick fritt längst ut i banan en bit in på upploppet så hann hon inte bli bättre än sexa, men hon levererade en fin avslutning över upploppet. 

 

2021-03-02: Inför Eskilstuna tisdag

Ikväll startar vi två hästar i Eskilstuna. Wishing Noon (lopp 2) är med i ett lopp som kallas för Juniorchansen, ett lopp som man inte kan spela på eftersom det finns kuskar i loppet som är under 18 år. Startlistan finns inte på atg, men på travsport.se eller här. Hon har ett passande lopp, fint startspår bakom bilen, hon nerstruken till spår fyra och ska kunna vara med och göra upp om segern. Andreas Lövdal kör henne och även Jilla May som är med i lopp 5. Hon fick också bra spår i fjärdespår bakom bilen. Hon kommer tävla utan bakskor ikväll och dessutom kommer båda hästarna tävla utan brodd.  

 

2021-02-15: Seger för Ailihphilia

Ailihphilia vinner

Yes, där satt den. Ailihphila har visat form på sistone utan att det stämt till i loppen och ikväll kunde hon ta full pott i Eskilstuna. Hon fick tredjespår i första sväng innan hon kom ner utvändigt om ledaren. Hon blev sedan avlöst 1200 kvar. Attacken sattes sedan in 300 kvar och då avgjorde hon nästsan på en gång och höll undan till lätt seger på 16,8/2140 auto på bra sätt. Det var riktigt skoj och stort grattis till hela ägargänget och Tomas och Sandra som förutom är delägare fött upp henne. Förstapriset ikväll var 35 000 kronor.

Travronden skrev en artikel om segern där man även kan se hennes lopp - klicka här för att komma dit

Vi hade även med Dennis de Castella som från sitt åttondespår hamnade sist. Han gick ett bra slutvarv till fjärdeplatsen på 13,9/2140 auto.

 

2021-02-15: Inför Eskilstuna måndag

Två hästar på V64 i Eskilstuna ikväll, båda från spår åtta bakom bilen... Ailihphilia (lopp 7) fick inte till det i montén senast. Hon kändes fin och har gjort så efteråt så formen är bra. Nu blev det ett dåligt startspår och även om hon är kvick ut så kan det kosta på att ladda och det kan bli svårt att komma till. Vi får ligga lite lågt angående vinstchanserna från det här spåret.

Dennis de Castella (lopp 9) gjorde en fin insats senast och avslutade bra. Läget blev chansartat och det krävs tur för att komma in i matchen. Formen är fin och och han gör säkert ett bra lopp, men hur långt det räcker beror på hur det löser sig från början och om han har lite flyt med positionerna.

 

2021-02-05: Inför Eskilstuna fredag

I tisdags så fick Dennis de Castella en resa i tredje ytter, avslutade sedan bra till fjärdeplatsen i ett lopp som gick fort till slut.

Idag fredag har vi Ailihphilia till start i Eskisltuna. Hon är i fin form och det blir intressant i monté. Sofia har varit nöjd med hur hon känts under sadel, men tyvärr har det inte funnits något passande montélopp förrän nu. Spåret blev en bit ut, men hon är kvick ut om man vill trycka av henne, men det får Sofia avgöra. Hon ska inte vara helt borta här och en plats bland de tre är rimlig i alla fall.

 

2021-02-01: Inför Örebro tisdag

På tisdagkväll har vi Dennis de Castella till start i Örebro (lopp 9, V64-6). Han var senast oplacerad på Solvalla, men banunderlaget passade inte den gången och han fick mjölksyra. Han hade inte startat på ett tag före det och borde gå framåt med loppet och han tränar på fint. Spåret blev bra och han är inte så tokig från början så han borde kunna få fin resa härifrån. Det är inte planerat några ändringar.

 

2021-01-20: Inför Solvalla onsdag

Vi har två hästar till start på Solvalla ikväll, båda på V86. Wishing Noon (lopp 8, V86-4) har gjort en start efter knäoperation och att det skulle fattas i henne var inte oväntat. Hon känns fin, men behöver nog ytterligare lopp innan formen är på topp. Nu har hon bakspår över kort distans och får smyga med, så får vi se hur mycket hon gått framåt med loppet. Det blir inga ändringar, öppet huvudlag och vanlig vagn. 

Dennis de Castella (lopp 9, V86-6) gjorde vad han kunde senast utan att vara helt på topp och han har blivit behandlad efteråt. Han brukar gå bra efter uppehåll och gör säkert ett bra lopp direkt. Det blir inga ändringar utan öppet huvudlag och vanlig vagn. 

 

2021-01-20: Resultat Eskilstuna

Det blev en fjärdeplats och en galopp i Eskilstuna igår. Ailihphilia stack till ledningen och släppte sedan spets och blev sedan fyra från rygg på ledaren. Jilla May hade ett spår långt ut bakom bilen, men var på väg ner i fjärde inner i första sväng när hon rullade över i galopp. Surt. 

 

2021-01-19: Inför Eskilstuna tisdag

Eskilstuna tävlar idag och vi startar två hästar. Ailihphilia (lopp 1) har gått bra på sistone och formen är fin. Hon visade senast hur snabb hon är från start och har fått bra läge även idag. Senast hade hon norskt huvudlag, men det blir nog öppet idag då effekten inte blev som vi hoppats på med den. I övrigt inga ändringar. 

Jilla May (lopp 7) fick chansen sent senast efter en resa i fjärde inner. Då sköt hon till bra och formen är fin. Nu har hon spår långt ut bakom bilen vilket inte är optimalt så vi får hoppas på lite flyt och att det löser sig. Inga ändringar. 

 

2021-01-06: Resultat Eskilstuna

Årets tävlande inleddes med en fjärdeplats för Ailihphilia i Eskilstuna igår, men oj vad det såg bra ut och såg ut att bli seger en bit in på upploppet. Hon snabbstartade till ledning (1.06,3 första 250 metrarna). Över sista bortre långsidan gick det sedan riktigt fort, Torbjörn Jansson som körde, ryckte sedan in mot upploppet och hon fick ett par längders försprång, men tyvärr blev hon upphunnen precis föra mål och fick nöja sig med fjärdepriset. Det var lite snöplig eftersom det länge såg ut som det skulle bli vinst.

Jilla May fick en resa i fjärde inner och fick inte fritt förrän 75 kvar. Då sköt hon till bra, men hann inte bli bättre än femma fast hon sprang med full fart över mål. Formintrycket var fint i alla fall och hon hade krafter kvar i mål då tussarna var oryckta.

 

 

2021-01-05: Inför lunchtrav Eskilstuna tisdag

Vi inleder årets tävlande i Eskilstuna tisdag där vi har två hästar till start. Ailihphilia (lopp 2) följde med bra från tredje inner senast utan att få fritt och hade sparat i mål enligt Torbjörn Jansson. Vi hoppas formen håller i sig och att hon kan göra ett bra lopp igen. Spåret kanske är lite långt ut, men vi hoppas det löser sig och att hon kan få en fin resa. Det blir norskt huvudlag nu isället för helstängt som hon hade förra gången, i övrigt inga ändringar.

Jilla May (lopp 7) var med i samma lopp som Ailihphilia senast där hon satt i tredje ytter och fullföljde godkänt även om hon tappade några längder sista biten. Spår ett är bra om hon kan komma iväg bra och förhoppningsvis kan hon få ett fint lopp i främre träffen, då kan hon dyka upp bland de tre. Inga ändringar.

 

 

2020-12-23:  G O D   J U L !

 

2020-12-19: Inför Gävle söndag

Imorgon söndag startar Dennis de Castella på GS75 i Gävle (lopp 4). Han avslutade bra senast på Solvalla och har tränat på fortsatt fint efter det loppet. Han möter några bra, men det är litet fält och distansen passar. Blir det bra tempo på loppet och han får gå med i ryggar så kommer han avsluta bra. Han tävlar alltid med skor och som vanligt blir det öppet huvudlag och hybrid vagn.

 

2020-12-19: Resultat fredag

Wishing Noon fick en resa utvändigt i kön i går och blev oplacerad. Hon behövde loppet efter sitt uppehåll. Ailihphilia och Jilla May var med i samma lopp. Flisan fick en resa i tredje inner och följde med bra till tredjeplatsen utan att få fritt och hade krafter kvar enligt Tobbe. Jilla fick en resa i tredje ytter och blev fyra några längder bakom Flisan. Det var Solvalla det, på kvällen hade vi Fonda Boko på Romme. Han fick en resa mestadels som första häst i andraspår i hårt tempo. Det blev lite för opassande löpning för hans del och han fick nöja sig med sjättepriset den här gången.

 

2020-12-17: Inför Solvalla och Romme fredag

Fredagstävlingarna inleds på Solvalla där vi har tre hästar till start. Wishing Noon (lopp 2) har inte tävlat sedan början av juli då hon opererat framknäna under uppehållet. Hon har varit igång och tränat en längre tid och har fått två jobb på Solvalla. Nu blev det dåligt läge även om hon är nerstruken ett hack bakom bilen. Nu ska hon ändå gå i ryggar och få en genomkörare så får vi se hur långt det räcker härifrån, men vi får ligga lite lågt i vinstsnacket och från det här spåret är det en slant som gäller i första hand. Det blir skor runt om och hybrid vagn som hon oftast tävlat med.

I lopp 4 har vi både Ailihphilia och Jilla May med. Ailihphilia gick riktigt bra i comebacken näst senast och förra loppet hade hon otur i starten och det är bara glömma det loppet. Formen är fin och läget inte så tokigt så klaffar det kan hon var med på en plats och är en luring. Det blir inga ändringar, norskt huvudlag, skor runt om och hybrid vagn.

Jilla May har hamnat dåligt på det i starterna på sistone och vi får hoppas hon har lite mer flyt den här gången, vilket kan behövas från bakspår. Hon får försöka smyga med och jaga en bra slant i första hand. Det blir inga ändringar, skor runt om och hybrid vagn.

Efter tävlingarna på Solvalla är det bara åka hem och lasta om för på kvällen startar Fonda Boko (lopp 8) på Romme. Han har varit riktigt fin och hållit hög standard hela året. Därför är det extra kul att han har tagit två raka segrar nu efter många bra insatser före det. Formen är riktigt bra och får han sitt lopp, helst en ryggresa, så har han en mycket vass speed. Han är väl en av tre, fyra hästar som sticker ut lite i detta lopp och som ska ses med segerchans. Inga ändringar, skor runt om, öppet huvudlag och hybrid vagn.

 

2020-12-15: Många starter i veckan

Det är full fart på tävlandet i slutet av veckan. Vi har fyra hästar till start på fredag, tre på Solvalla och en på Romme, och så en häst i Gävle på söndag. 

På Solvalla på fredag startar Wishing Noon i lopp 2 medan både Ailihphilia och Jilla May är med i lopp 4. Där är det dagtävlingar. Sedan på Romme på kvällen startar Fonda Boko. I Gävle på söndag ska Dennis de Castella tävla på GS75. Klicka på respektive namn för att komma till startlistorna. 

 

2020-12-08: Seger för Fonda Boko

Det blev vinst för Fonda Boko igår i Eskilstuna. Efter en resa i tredje ytter styrde Torbjörn på 700 kvar och då svepte Fonda till ledningen in i slutsvängen. Sedan drog han ifrån till överlägsen seger på 15,3 över 2160 voltstart. Det var hans andra raka seger. Härligt!

 

2020-12-07: Inför Eskilstuna måndag

Fonda Boko (lopp 4) hade feber när han skulle ha startat i ett V75-lopp för en månad sedan. Nu har han tränat på ett par veckor och känns bra så han gör säkert ett bra lopp idag. Motståndet ser passande ut, men läget är lite lurigt. Han ska ändå ses med en vettig segerchans och bland de tre ska han ha bra chans att dyka upp. Skor brukar han tävla med så för hans del är det inget problem. 

 

2020-12-06: Resultat Solvalla

Jilla May startade på Solvalla i fredags. Hon blev över i tredjespår från början och backades sist invändigt. Därifrån var det sedan svårt att ta något och trots att hon avslutade ganska bra i skymundan räckte det inte till någon pengaplacering. 

 

2020-12-04: Inför Solvalla fredag

Jilla May är med i lopp 5 på Solvalla idag som går kl 13.50. Från femte inner fick hon anfallsorder i sista sväng och avslutade godkänt i skymundan. Hon har spår lite långt ut idag, men vi hoppas hon sköter sig i inledningen, kan få en fin resa och få med sig en fin slant hem och nya startpoäng.

 

2020-12-03: Dennis duktig trea

Dennis de Castella svarade för en mycket fin insats igår. Från femte ytter avslutade han mycket bra sista 700 i tredjespår till tredjepriset. De enda hästarna som var före honom i mål var den i ledningen och rygg på ledaren så det var en mycket fin insats. 

Tyvärr gick det inte lika bra för Ailihphilia, men det var inte hennes fel. Från ett snävt femtespår blev det punktering och tyvärr så illa att hjulet inte rullade så det var omöjligt att fullfölja loppet. Det var mycket oturligt och trist. 

 

2020-12-02: Inför Solvalla onsdag

Ikväll har vi två hästar med på V86 på Solvalla. Dennis de Castella (lopp 7, V86-2) blev struken ur ett V75-lopp för knappt en månad sedan då hans hagkompis och boxgranne Fonda Boko, som också skulle ha startat den dagen, hade feber. Då vill man inte chansa och starta den andra hästen för risken finns ju att han kan vara nedsatt av något han med. Dennis har blivit behandlad i en framkota efter förra loppet och efter att han börjat träna igen så har han gjort det bra och känns fin. Från det här läget får han smyga med i ryggar och klaffar det så kan han dyka upp bland de tre. Det blir inga ändringar, skor, öppet huvudlag och hybrid vagn.

Ailihphilia (lopp 10, V86-8) hade inte startat på två månader innan senaste loppet. Där avslutade hon 1.12 sista 700 från femte inner och det gick snabbare tempo hela vägen in i mål så hon gjorde det bra. Spår fem i voltstart är aldrig optimalt, men hon är förnuftig och borde kliva iväg i trav även om det kanske inte är någon snabbstart att vänta. Förhoppningvis kan hon få en ryggresa i främre träffen och då kan hon dyka upp där framme. Det blir inga ändringar, skor, helstängt huvudlag och hybrid vagn.

 

2020-11-29: Barbabella femma

Det blev en femteplats för Barbabella i fredags på Solvalla. Efter en resa i tredje ytter fick hon inte fritt och följde med i ryggar som femma i mål. Det stämmer inte riktigt till för henne i loppen trots fina insatser och snart hoppas vi hon kan ha lite flyt i loppen också så hon kan ta en placering bland de tre. 

Närmast väntar starter på Solvalla på onsdag med Dennis de Castella och Ailihphilia

 

2020-11-27: Inför Solvalla fredag

Ikväll startar Barbabella på Solvalla i lopp 2. Hon har gått flera bra lopp utan att få någon bra utdelning. Senast galopperade hon när hon kom till ledning kort efter start och gjorde sedan en stark upphämtning. Idag är det voltstart och bakspår och det blir ett annat upplägg med andra ord. Får hon ett fint lopp så ska hon kunna leverera en bra avslutning. Då kan hon vara med där framme och hon är en platsaspirant. 

 

2020-11-23: Start Solvalla fredag

Under måndagen var det anmälningar till Solvallas tävlingar på fredag. Där är Barbabella med. Hon fick spår åtta i voltstart och ska köras av Torbjörn Jansson. Det är nästa start från stallet. 

 

2020-11-22: Resultat Solvalla

Ailihphilia hade ett trist läge på förhand på Solvalla i fredags och hamnade i femte inner efter en bit. Det gick fort till slut i loppet och hon avslutade bra i skymundan i 1.10-tempo över upploppet så insatsen var bra, men utdelningen med ett sjättepris lite klen. Jilla May hade bakspår på tillägg och hamnade också i femte inner efter en bit. Hon fick sedan full anfallsorder i spåren i sista sväng, men hade långt fram och blev tyvärr första häst utan pengar trots en klart godkänd avslutning. 

 

2020-11-20: Inför Solvalla fredag

I onsdags startade Barbabella på Solvalla. Hon öppnade snabbt till ledningen, men precis då hon kommit dit galopperade hon. Sedan gick hon jättebra, avslutade underkant 1.13 sista varvet vilket räckte till en sjätteplats.

Idag startar Ailihphilia (lopp 7) på Solvalla. Hon har inte startat på två månader och fick därför ett banjobb på Solvalla i lördags där hon kändes riktigt fin. Idag blev spåret riktigt trist och från spår åtta bakom bilen över 1640 meter går det åt en del tur om man ska komma till.

Jilla May (lopp 9) har inte heller startat på två månader och var också till Solvalla i lördags. Hon var med i provlopp för att testa voltstart som hon inte tävlat i på länge. Det gick bra och hon fick en fin genomkörare inför dagens lopp. Nu har hon bakspår på tillägg så det blir inte så lätt, men förhoppningsvis sköter hon sig och går felfritt. Sedan får hon smyga med i ryggar och då får vi se hur långt hennes spurt kan räcka.

 

2020-11-03: V75-starter på lördag

På lördag har vi två hästar till start på V75 i Eskilstuna. Dennis de Castella (lopp 8, V75-4) är med i ett lopp över tre kilometer där han står med 40 meters tillägg. Han startade i fredags i Örebro där han från tredje inner fullföljde bra och inte fick chansen till slut. Formen är bättre än raden och Torbjörn tyckte hästen kändes mycket bra senast. Från det här läget och över den här distansen får man köra lite på chans, men han brukar gå bra till slut bara han får chansen. Distansen har han inga problem med. Det blir inga ändringar, skor runt om, öppet huvudlag och hybrid vagn.

Fonda Boko (lopp 9, V75-5) tog en mycket välförtjänt seger senast efter ha gjort många duktiga insatser och tagit flera platsplaceringar en längre tid. Han avslutade vasst och sprang med full fart över mål. Formen är riktigt fin och han är vass på speed när han får gå med i ryggar. Nu har han bakspår över kort distans så han behöver lite flyt på vägen att det blir högt tempo. Det blir lite svårare att vinna från det här läget, men han kommer säkert leverera en bra spurt och kan mycket väl dyka upp på en plats igen och visst hoppas vi att det ska kunna bli en fullträff igen. Det blir inga ändringar, skor runt om, öppet huvudlag och hybrid vagn.

 

2020-11-01: Seger för Fonda Boko

Fonda Boko efter segern

Fonda Boko.

I fredags blev det full pott för Fonda Boko som vann i Örebro. Efter många fina insatser så kan man verkligen säga att han var värd en vinst. Riktigt skönt och skoj! Han visade att han fortsätter hålla sin fina form och vann på 12,1 över 1609 auto. 

Dennis de Castella hade innerspår bakom bilen och fick en löpning i tredje inner. Det löste sig aldrig någon gång och han gick i mål med full fart över mål utan att få chansen tyvärr och blev oplacerad. Hästen såg riktigt fin ut och Tobbe var också mycket nöjd med hur hästen kändes så formen är mycket bra. 

 

2020-10-30: Inför Örebro fredag

Ikväll har vi två hästar till start på Örebro, men redan i onsdags hade vi Barbabella på Solvalla. Hon höll bra som fyra från ledningen efter att ha blivit lite vass efter startrusningen och så hade det gått lite långt mellan loppen. Hon var i alla fall duktig och loppet ska föra fram henne till nästa start. Hon visade också fin kvalité då hon var riktigt startsnabb.

Örebro fredag kväll. Fonda Boko (lopp 4) är allt bra med och han känns bara fortsatt fin i träningen som han brukar göra. Han har gjort många bra lopp från dåliga spår så det var kul att han fick bra läge nu och vi tror på en ny bra insats. Det blir öppet huvudlag, skor runt om och hybrid vagn som förut.

Dennis de Castella (lopp 8) hade lite sparat senast och känns mycket bra i träningen efter det. Han är lite snabbare från start än vad folk i allmänt tror och kan nog få en fin position. Han lär få en fin resa härifrån i alla fall. Det blir inga ändringar, skor runt om, öppet huvudlag och hybrid vagn.

 

 
❤️Sovgott vår fina "24:an❤️
❤️UNTILWEMEETAGAIN ❤️
 
Du klev rakt in i våra hjärtan i februari som nybliven 2-åring.
Det hade varit krångel med ett bakknä redan när de började köra in Dig på Yttersta/Menhammar och röntgen visade att det fanns benbitar där. En riktigt stor. Margareta Wallenius Kleberg ville ge Dig en chans och Gunnar Nilsson på Hästsjukhuset på Solvalla fick uppdraget att operera Dig.
 
Det såg dystert ut och prognosen att Du skulle kunna bli travhäst var i stort sett noll. Vi hämtade Dig direkt efter operationen för vi fick förtroendet att ta hand om Dig under Din konvalescent och rehab tid. Den killen som vi hämtade var en liten kille som var märkt av sina problem med knät men som hade en otroligt vänlig och tacksam uppsyn.
 
I tre veckor stod Du på strikt boxvila men Du misströstade inte en sekund. Du var bara glad och tacksam över att i lugn och ro vila, äta och bli ompysslad. 
 
Du fick smeknamnet "24:an" för när Du kom så hade Du en gul nummerbricka märkt 24. Det var Din mammas nummer på Menhammar. Alla ston har en nummerbricka och fölen får samma fast i en annan färg. Brickan hade följt med ner till unghäststallet på Yttersta och satt på grimman när vi hämtade Dig.
 
Det blev lång konvalecenttid och under tiden växte och växte Du. I början av året då Du fyllt 3 år kunde vi börja skritta i vagn och sakta sakta börja träna upp Dig. Då bestämde sig Menhammar att Du var en av ett antal hästar som skulle säljas.
 
Vi kunde inte skiljas från Dig för Du var ett lyckopiller som alltid var glad och positiv och självklart så köpte vi Dig. Vi var så glada över den möjligheten.
 
Det blev en lång och försiktigt väg fram emot start men lyckan visste inga gränser när Du kvalade. Du har alltid haft en stor personlighet och Din inställning till allt var så positiv, glad och tacksam.
 
Vi har haft några trogna hästägare som i flera omgångar haft häst hos oss. De leasar alltid häst och vi hade under en längre period försökt hitta en fin häst till dem men det var svårt. Då det för oss som små tränare är väldigt svårt och tufft att få in några nya hästar och ägare så fick grabbarna leasa Dig av oss. Självklart under förutsättning att Du skulle vara kvar här i stallet.
 
Du har under detta år provat på montè och debuten i monté, som blev det enda loppet som Du hann genomföra i den disciplinen, gav en finfin 2:a plats. Det var roligt tyckte Du och det var precis så Du var, glad i allt!
 
I lördagsmorse tidigt lastade vi Dig och Dennis för ett V75 äventyr på Åby. Vi var så otroligt stolta över att Du och
Sofia Adolfsson hade kvalat in till Dam-SM genom en fin 2a plats i ett försök på Örebro. Stort för oss att få ha med två fina hästar den här dagen.
 
Alla förberedelser hade varit perfekta och Du glänste i jobben här hemma och även om vi trodde att det skulle bli svårt att blanda sig i någon seger så hade vi förhoppningar om att Du skulle göra ett fint lopp och kanske få med Dig en peng hem. 
 
Så blev det inte. Det blev den värsta dagen i våra liv. 
 
Att förlora Dig på banan där och då är outhärdligt. Den sorgen, smärtan, saknaden och chocken går inte att beskriva med ord.
 
Det gör så förbannat ont och sorgen känns oändlig. Hur ska vi orka vidare?! Var hittar man kraften?
 
Hur vi fick ut Dennis till start två lopp senare vet varken Jonas eller jag. Inte heller hur vi lyckades packa ihop allt och ta oss hem från Åby. Allt är som ett stort svart hål med tårar som aldrig vill sluta rinna.
 
Dennis de Castella är en otroligt sällskapssjuk kille och när vi lastade på honom på släpet efter tävlingarna så gnäggade han flera gånger efter Dig. Det skar genom märg och ben och Jonas och jag fick uppbringa all styrka för att klara av att åka hem med Din plats i släpet tom.
 
Det skulle bli värre.
 
Att komma hem och se Din tomma box var så grymt och gjorde så ont. Din hemmagrimma hängde på kroken, Din krubba var fylld med mat och boxen nyspånad för att Du skulle vila skönt efter en lång resa men den ekade tom.
 
Idag har många tårar rullat ner för våra kinder. Igår var allt så overkligt och man var i chock idag blev allt verkligt då Du inte med Ditt vanliga glada jag välkomnade oss i stallet och inte glatt skuttade ut i hagen med Din kompis.
 
Det var fruktansvärt att packa upp Dina saker och att veta att Du aldrig mer kommer att vara med oss.
 
Vi kommer sakna Dig så obeskrivligt mycket och det kommer bli en otroligt tung tid.
 
Så småningom så lägger sig förhoppningsvis sorgen och alla fina minnen får fylla våra sinnen istället men det känns väldigt långt dit.
 
Du kommer alltid att ha en alldeles speciell plats i våra hjärtan älskade "24an". En speciell kille får självklart en speciell plats.
 
Vi älskar Dig kompis. Vila i frid, Until we meet again❤️❤️
 
Vi vill passa på att tacka alla som på ett eller annat sätt hört av sig och beklagat vår stora förlust och sorg. Ett extra stort tack till Er som hjälpte oss på plats på Åby igår, Ni vet vilka Ni är ❤️
 
Det har även varit en del journalister som hört av sig men sorgen är för svår för att vi ska orka dela med oss av den. Vi hoppas att det respekteras. Tack.
 
Mvh
Ulrika & Jonas

 

 

 

 

2020-10-09: Inför V75 Åby

Imorgon lördag har vi två hästar till start på V75 på Åby. Untilwemeetagain är med i Dam-SM V75-4. Han svarade för en bra avslutning i försöket näst senaste. Förra gången blev det lite fel då han tappade lite från början på grund av en störning i starten. Sedan galopperade hästen framför när de avancerade i tredjespår och han fick gå utan rygg sista 700 i hårt tempo. Han gick bra in i mål, men fick för långt fram. Spår ett är bra och förhoppningsvis kan han få en fin resa i rygg på ledaren eller tredje inner. Bra tempo skulle var gynnsamt och då kan han vara med långt fram. Det blir inga ändringar, barfota runt om, norskt huvudlag och hybridvagn.

Dennis de Castella är med i V75-6 från 40 meters tillägg i 2640-meterslopp. Han avslutade 1.11 sista varvet senast och gick jättebra. Han har tränat på bra efter det och håller fin form. Uppgiften ser ganska intressant ut och han ska kunna vara med långt framme den här gången också. Det blir inga ändringar, skor runt om, öppet huvudlag och hybridvagn.

 

2020-10-01: Resultat Solvalla onsdag

Hästarna gick bra igår på Solvalla, men det stämde inte riktigt till i loppen och det blev två fjärdepris som bäst. Barbabella var på väg ner i rygg på ledaren och vinnaren av loppet i första sväng då hon galopperade. Torbjörn tog på sig den då han tog upp henne lite kraftigt för att komma ner i rygg. Sedan gick Barbabella mycket bra i upphämtningen till en fjärdeplats. Dennis de Castella satt sist invändigt, fjärde par, varvet från mål och gick ett starkt slutvarv i underkant 1.11, men det räckte bara till ett fjärdepris. Untilwemeetagain hamnade ännu längre bak i sitt lopp, femte ytter. Han fick sedan dålig draghjälp på slutvarvet då hästen framför galopperade 700 kvar. Han avslutade 1.12 sista 700, kunde inte ta så mycket i avslutningen och blev oplacerad, men hästen var fortsatt fin.

 

2020-09-30: Inför Solvalla onsdag

Vi har tre hästar till start på Solvalla ikväll. Barbabella (lopp 1) har gjort några starter och gått bra i skymundan. Efter förra loppet har hon fått en träningsperiod och det ska bli spännande att se vad hon kan prestera ikväll, men som vanligt i den här låga klassen är det svårt att bedöma chanserna. Det blir skor runt om och hybridvagn som förut.

Dennis de Castella (lopp 2) sköt till bra efter ett lopp i rygg på ledaren senast och han håller riktigt bra form. Han känns väldigt formstark efter senast. Han gör säkert ett bra lopp och kan vara med i striden även ikväll. Det blir inga ändringar, skor och hybridvagn som senast.

Untilwemeetagain (lopp 7) har svarat för flera fina lopp i rad och i de två senaste loppen har han avslutat bra. Han känns formstark för dagen och gör säkert ett bra lopp ikväll, då ska han kunna dyka upp bland de tre igen och han ska även ses med vinstchans. Det blir norskt huvudlag som i de två senaste loppen samt barfota runt om och hybridvagn som förut. Däremot blir det nog en annan typ av vagn ikväll, en multicamvagn för Custom istället för Custom FCS som han gått i förut.

 

2020-09-30: Fonda Boko trea

Det blev en ny pallplats för Fonda Boko igår i Eskilstuna då han spurtade in som trea. Tyvärr hamnade han lite för långt bak, femte ytter, och fick en dålig rygg framför sig så han fick attackera i fjärdespår 400 kvar. Därmed blev det långt fram till täthästarna, men han spurtade åter strålande och var inte långt efter att ha hunnit fram till seger via underkant 1.11,5 sista varvet. Torbjörn Jansson trodde också att han vunnit loppet om han inte hade fått så dålig rygg utan blivit framdragen lite bättre. Fonda Boko levererar i alla fall på en jämn och hög nivå och har väldigt fin form för dagen.

 

2020-09-29: Inför Eskilstuna tisdag

Ikväll testar Fonda Boko lyckan i Eskilstuna igen. Senast svarade han åter för ett riktigt bra lopp och gick starkt hela vägen in i mål trots tredjespår sista varvet. Formen är fortsatt riktigt bra och även om han inte vunnit på länge kan det vara dags när som helst. Det ska vara en bra platschans ikväll i alla fall. Det blir skor runt om, hybridvagn och öppet huvudlag som förra gången, inga ändringar. 

 

2020-09-23: Fonda Boko  trea

Fonda Boko levererade igen. Igår i Eskilstuna slutade han trea och tog sin sjätte pallplats i år. Det blev lugnt tempo på loppet och redan varvet kvar fick Torbjörn Jansson styra på. Fonda Boko fick vandra i tredjespår hela sista varvet men kunde trots det knipa tredjepriset så han visade fortsatt fin form. 

Jilla May fick ett tungt lopp med tredjespår fram till dödens. Att hon sedan blev stum och slutade sjua är inget att säga om efter det tunga loppet.

 

2020-09-22: Inför Eskilstuna tisdag

Två hästar till start i Eskilstuna idag. Jilla May (lopp 2) blev störd till galopp i sista sväng senast precis när attacken sattes in. Idag har hon ett liknande läge som senast och risken finns att hon blir över i spåren som senast, men idag får hon nog laddas lite mer för att försöka komma i bättre position. Inga ändringar, barfota bak och hybrid vagn som senast. 

Fonda Boko (lopp 3) gör bra lopp hela tiden och håller fortsatt finfin form. Tyvärr har han ett iskallt spår idag och det krävs en del flyt för att blanda sig i segerstriden härifrån, men han kommer säkert spurta bra som vanligt. Det blir inga ändringar, skor runt om och hybridvagn.

 

2020-09-18: Dennis de Castella blev miljonär 

Det blev en andraplats och en tredjeplacering med oss hem från Örebro igår så det blev en bra kväll. Dennis de Castella slutade trea, fick för det 11.000 kr och i med detta blev han miljonär då han klev över en miljon kronor intjänat i karriären. Totalt har han sprungit in 1.002.600 kronor. 

Igår öppnade han kvickt bakom startbilen och fick rygg på ledaren. Sedan gick det ”bara" 1.16,4 på varvet så det blev en snabb avslutning. I sista sväng galopperade ledarhästen så det blev ett stopp där också, men Dennis spurtade bra som trea på 14,0 över 2100 auto. 

Untilwemeetagain var med i uttagningslopp till Dam-SM där de två första i mål gick till final. Han blev tvåa tillsammans med Sofia Adolfsson och därmed blir det start i finalen på Åby lördag den 10 oktober. Igår kom han fram i andra ytter efter en bit. Han avslutade sedan fint som tvåa, men kunde inte stå emot Rally Gunnar som smög med i hans rygg fram till upploppet. Han kom i mål på 14,3 över 2100 auto och nu har vi en SM-final att se fram emot med honom. Skoj!

Nästa starter från stallet blir i Eskilstuna på tisdag där Jilla May och Fonda Boko är med.

 

2020-09-17: Inför Örebro torsdag

Ikväll har vi två hästar till start i Örebro. Dennis de Castella (lopp 5) avslutade bra senast även om det kanske inte ser ut så på resultatet, men han hamnade långt bak, det gick sakta första varvet och han sprang så fort han kunde till slut. Vi hade runt 1.10 sista 700. Han känns fortsatt bra efter det och formen är mycket fin. Nu är både spår och distans bättre än senast så han ska kunna dyka upp bland de tre. Inga ändringar. Han går med skor runt om, öppet huvudlag och hybridvagn som senast.

Untilwemeetagain (lopp 7) spurtade bra senast när han väl fick chansen och hade bara bra hästar framför sig. Han känns riktigt fin för dagen och är i finfin form. Han fick bra läge och kan förhoppningsvis vara bland de två främsta och ta sig vidare till finalen. Han hade fått norskt huvudlag på sig senast som han svarade bra på och det blir samma igen samt barfota runt om och hybridvagn som senast.

 

2020-09-17: Resultat Solvalla

Tyvärr blev det galopp för Ailihphilia i montéloppet på Solvalla igår. Hon galopperade i första sväng. Hon blev lite generad av hästen utvändigt som red rätt tight på henne, det var ingen påridning, men utan vagn kommer hästarna lite närmare varandra och enligt Sofia skyggade "Flisan" till när den andra hästen var så nära. Annars var Sofia väldigt nöjd med hur hästen kändes så det var surt.

 

2020-09-16: Inför Solvalla onsdag

Ikväll har vi Ailihphilia till start i montélopp på Solvalla. Det är lopp 4 som går kl 19.27. Det blir hennes första start i monté och för några veckor sedan genomförde hon ett kvallopp under sadel. Precis som ikväll var det Sofia Adolfsson som red och hästen skötte sig bra i kvalet och Sofia tyckte det kändes bra. Det är spännande förutsättningar ikväll med bra spår bakom bilen och kort distans så det ska bli roligt att se hur det går. 

Här kan hennes montékval ses:

 

2020-09-03: Inför Örebro torsdag

Ikväll har vi Dennis de Castella till start i Örebro (lopp 8). Han var duktig vid vinsten senast. Även om det var ett lopp med lite billigare konkurrens gjorde han det bra då han tappade en del från start. Han har inte startat på kort distans så ofta, men blir det tempo på loppet så kan det passa honom fint. Det blir inga ändringar, skor runt om, öppet huvudlag och hybridvagn. 

 

2020-09-02: Fonda Boko tvåa

Fonda Boko gjorde åter ett riktigt fint lopp när han i måndagskväll blev tvåa på Romme. Han gick en stor del av loppet utvändigt om Chapuy som vann, men åt vinnaren var inget att göra. Fonda Boko gjorde det bra bakom denne och blev klar tvåa på 11,8/1640 auto. Untilwemeetagain slutade fyra i ett lopp över 2640 meter där han kom i mål på 15,3. Efter en resa i tredje ytter avslutade han bra mellan hästar över upploppet. Tyvärr blev det ett struligt lopp för Jilla May. Hon blev över i tredjespår, fick backas sist och sedan när hon var på väg till attack blev hon störd av ett annat ekipage till galopp, det var surt.

 

2020-08-31: Inför Romme måndag

Tre hästar till start på Romme ikväll, samtliga på V86. Första ut är Fonda Boko (lopp 7) som varit riktigt bra hela året och som det känns hemma så håller han den fina formen. Läget blev bra eftersom han ändå ska köras i ryggar och han borde kunna få en rätt fin position här. En sådan som Chapuy kan bli svår att hinna ifatt om han får bestämma i ledningen, men med ryggresa så har Fonda Boko visat att han kan spurta vasst och en platskandidat är han. Det blir inga ändringar, öppet huvudlag, skor runt om och hybrid vagn som tidigare.

Jilla May (lopp 8) har gjort det bra på sistone och känns fortsatt bra så även här ska formen hålla i sig. Hon kan öppna kvickt, men har gått bra med ryggresor och från ett fint läge så kan hon kanske slinka ner i fin ryggposition. Får hon en bra resa kan hon vara med bland de tre. Det blir inga ändringar, barfota bak och hybrid-vagn.

Untilwemeetagain (lopp 9) har behövt några lopp i sig för att komma igång och det har han gjort nu. Han var duktig i montédebuten senast och som det känts i träning efter det har han lyft sig ytterligare ett snäpp efteråt. Han kan kliva iväg bra, men det gäller att kusken prickar i starten då och får med sig bra fart från början. Distansen passar och vi tror på en bra insats igen. Det blir barfota runt om och hybrid-vagn och sedan är tanken att köra med norskt huvudlag för första gången istället för helstängt.

 

2020-08-27: Ailihphilia i montékval

Igår på Solvalla var Ailihphilia med i montékval på Solvalla och hon skötte sig galant. Hon var ensam montéhäst, men skötte sig utmärkt och sprang runt på 1.20,8/2140 voltstart. Hon hade ju gått två lopp samma dag i fredags och därför pressades hon inget i kvalet för att springa fortare än hon behövde. Sofia Adolfsson som red var mycket nöjd med hur hästen kändes. Kul!

 

2020-08-24: Rekord av Jilla May

Jilla May slutade fyra på Romme i lördagskväll. Hon fick en tung inledning i spåren fram till dödens innan hon blev avlöst till andra ytter. Hon avslutade sedan bra som fyra på 1.15,0 över 2140 auto vilket var rekord för henne.

 

2020-08-22: Inför Romme lördagkväll

Ikväll startar vi Jilla May (lopp 7) på Romme. Hon har gått bra på sistone och har fin form. Hon har fått bra spår bakom bilen då hon är kvick ut. Hon har gått bra med ryggresor på sistone och går bra både i ledning och bakifrån. Med klaff på loppet ska hon vara med i segerstriden. Det blir inga ändringar, barfota bak, hybrid-vagn och öppet huvudlag som senast.

 

2020-08-22: Resultat Ailihphilia Bollnäs

Det blev två lopp för Ailihphilia i Bollnäs igår. I försöket fick hon en invändig resa och när hon kom ut på upploppet fullföljde hon bra till fjärdeplatsen på 1.13,5, vilket är rekord för henne. Därmed gick hon vidare till finalen som avgjordes senare på kvällen. Där hade hon spår sex bakom bilen och fick en dryg inledning. Det blev fjärde-tredjespår i första sväng till utvändigt om ledaren. Hon kunde sedan överta ledningen 600 kvar och ledde till början av upploppet, men sista biten tröt krafterna och hon blev oplacerad på 1.13,7.

 

2020-08-21: Inför Bollnäs fredag

Ikväll startar vi Ailihphilia (lopp 5) i Bollnäs. Hon var duktig vid segern näst senast, men även om hon sprang rekord i förra loppet var det inte riktigt samma tryck i henne den gången som vid segerloppet. Hon känns fin hemma i träning och formen ska vara bra. Hon är nerstruken till spår ett ikväll och lär få fin resa därifrån och kan dyka upp bland de tre. Är hon bland de fem främsta går hon vidare till finalen som körs som lopp 10. Det blir skor runt om och hybrid-vagn, men eventuellt kan det bli någon ändring på huvudlaget beroende på hur hon känns i värmningen.

 

2020-08-18: Seger för Dennis de Castella

Det blev en lyckad tisdagkväll i Eskilstuna då vi fick med oss en seger och ett andrapris hem. Dennis de Castella kom fram i andra ytter 1200 kvar. 400 kvar satte han in attacken och hade greppet in mot upploppet. Han höll sedan säkert undan för angripande konkurrent i snabb avslutning och via 1.11 sista 700 vann han på 14,5/2160 volt.

Untilwemeetagain gjorde montédebut och det blev en lyckad sådan då han blev tvåa. Efter en löpning i tredje-andra ytter reds han fram utvändigt om ledaren 700 kvar. Han tryckte på ledaren, kunde inte ta sig förbi denne till slut och blev tvåa, men svarade för ett fint slutvarv. Han kom i mål på 1.15,9/2160 volt och fungerade under sadeln så det kan bli fler montéstarter framöver.

 

2020-08-17: Inför Eskilstuna måndag

Två hästar till start i Eskilstuna ikväll. Untilwemeetagain (lopp 3) ska göra första starten i monté, vilket är spännande. Han har provat lite ridning hemma och det har fungerat bra. Formen är mycket god och i senaste loppet visade han att formen är riktigt bra. Vi tror på en bra insats och att han ska vara med och slåss om tätplaceringarna. Det blir skor runt om.

Dennis de Castella (lopp 10) gav ett bra formbesked senast då han gick starkt sista 700. Det är väl sådana lopp han ska ha numera, ryggresor. Det är ett lättare lopp nu men han ska nog ändå inte köras för offensivt för tidigt utan förhoppningsvis kan hans sista 700 metrar bita riktigt bra den här gången. Det ser ut som en riktigt bra segerchans. 

 

2020-08-17: Fonda Boko femma

Fonda Boko slutade femma på V75 i lördags. Han gjorde ett bra lopp utan att kanske vara riktigt lika bra som i starterna före. Det var några procent sämre typ, men samtidigt sprang han 1.12,4 över medeldistans, vilket var rekord för honom med nio tiondelar över 2140 meter. Det gick också oerhört fort sista 700 metrarna och Fonda avslutade själv 1.09,2 sista 700. 

 

2020-08-14: Inför V75 Romme

Fonda Boko är med i V75-7 imorgon. Det blir tredje starten i rad på V75 för hans del. Näst senast avslutade han bra från köposition och senast satt han fast med krafter kvar i mål. Han har känts jättefin i veckan och han håller mycket bra form för dagen. Det var roligt att han fick bra spår den här gången och förhoppningsvis kan han får bra position den här gången, en bra position i främre träffen. Han är startsnabb, men ska helst inte gå i ledningen numera, men en resa i rygg på ledaren vore inte fel. Det blir inga ändringar, skor runt om, öppet huvudlag, fast huva och hybrid-vagn. Loppet ser jämnt ut och löser det sig den här gången så blir vi inte förvånade om han är med och slåss om segern. 

 

2020-08-11: Montédebut för 24:an

Dennis å 24an

Igår startade Ailihphilia på Färjestad. Efter en resa i andra ytter slutade hon oplacerad trots att hon sprang nytt rekord på 1.13,6 och hon får ta nya tag. 

Idag tisdag var det anmälningar till Eskilstuna måndag dit vi har två hästar. Untilwemeetagain är med i ett montélopp och det blir första gången han ska tävla under sadel, spännande. Han har testat på att få ha sadel på sig hemma vilket fungerat fint. Det blir Sofia Adolfsson, en av de mest meriterade ryttarna i Sverige som ska rida honom. Med till Eskilstuna har vi även Dennis de Castella, men han kommer tävla för vagn. Kör gör Andreas Lövdal. 

Bilden ovan och nedan är från dagens träningspass där Dennis är först och Untilwemeetagain är hästen i rygg. 

Dennis å 24an

 

2020-08-10: Inför Färjestad måndag

Ikväll startar Ailihphilia (lopp 5) på Färjestad. Hon var duktig vid segern senast och precis som den gången är det Andreas Lövdal som kör ikväll. Hästen tog loppet bra och har känts bra efteråt. Spåret blev ganska bra och förhoppningsvis kan hon få en bra position härifrån. Då ska hon kunna vara med och strida om tätplaceringarna igen. Det blir inga ändringar.

På lördag väntar ny start på V75 för Fonda Boko. Den här gången fick han bra spår också i spår två bakom startbilen. 

 

2020-08-04: Inför Hagmyren tisdag

Ikväll är det Hagmyren som gäller för Untilwemeetagain (lopp 7). Han avslutade bra senast efter sen lucka och har gått framåt formmässigt med kontinuerliga starter och formen är fin. Spåret är helt okej och han borde komma iväg rätt bra. Det blir inga ändringar mot förra starten, barfota fram, skor bak, samma huvudlag, open eye och hybrid-vagn. Formen är fin och med en bra resa ska han kunna dyka upp bland de tre.

 

2020-08-04: Jilla May tvåa på Lindes

Jilla May slutade tvåa på Lindesberg igår måndag. Efter en lugn start från spår ett hamnade hon invändigt en bit bak, men Jonas kunde glida ut i andra ytter med henne i andra svängen. Sedan avslutade hon bra sista 600 metrarna i tredjespår som tvåa, men åt en överlägsen vinnare var det inget att göra åt. Hon skötte sig dock utmärkt och knep sin andra raka andraplats.

New Aviator startade också på Lindesberg, men det var inte riktigt samma bra tryck i honom denna gång som näst senast Claes Sjöström körde hästen tyckte han. Det blev till slut galopp i sista sväng när Aviator låg sexa-sjua.

 

2020-08-02: Inför Lindesberg måndag

Imorgon måndag har vi två hästar tilll start i Lindesberg. Jilla May (lopp 2) spurtade bra efter sen lucka senast och har känts fin efteråt så formen är bra. Imorgon har hon samma läge som senast och risken är att hon blir över från start igen. Skulle det bli så behövs det flyt men har hon det så kan hon dyka upp bland de tre. Det blir inga ändringar.

New Aviator (lopp 4) gick felfritt för andra starten i rad senast, vilket var positivt men hans prestationen räckte helt enkelt inte till i det loppet. Han har fått fint läge den här gången och kan få en resa i främre träffen. Det optimala skulle vara om han fick springa på i ledningen eller få rygg ledaren kanske. Han kommer lättas lite i balansen, men fortsatt ha skor runt om. Annars inga ändringar.

 

2020-08-02: Sammanfattning fredag-lördag

Igår lördag startade Fonda Boko på V75. Han fick aldrig fritt över upploppet och gick i mål med gott om krafter kvar som förstahäst utanför pengar. Torbjörn tyckte hästen kändes mycket bra. Han avslutade 1.11 sista varvet och under 1.09 sista 800 så det är surt när det inte blir något med, men hästen ser strålande ut för dagen och vi hoppas på bättre lycka nästa gång.

I fredags var Barbabella i Gävle. Hon hade spår åtta, fick en invändig resa i fjärde-tredje inner. Hon kom aldrig ut över upploppet och gick i mål med krafter kvar som sexa på 17,8/2140 volt.

Även Dennis de Castella var med i Gävle. Från sitt bakspår satt han i femte ytter. Han spurtade sedan mycket bra, 1.10,5 sista 700, till delad fjärdeplats på 13,3/2140 auto.

 

2020-07-31: Inför Gävle fredag

Ikväll fredag är det Gävle som gäller. I lopp 2 startar Barbabella som gjort två klart godkända lopp efter att ha hamnat lite svårt på det båda gångerna, först långt bak utvändigt och senast i dödens. Nu fick hon bakspår och får smyga med i ryggar till en början vilket kan vara bra. Hon kommer gå med en can't see back-muff på vänster sida istället för helstängt huvudlag som i de båda tidigare loppen. I övrigt inga ändringar. 

I lopp 8 startar Dennis de Castella som håller fin form. Senast blev det en tuff resa i tredjespår och att placeringen inte blev bättre är inget att säga om. Han hade inte startat på en månad och ska ha gått framåt med loppet. Spåret blev helt okej och han gör säkert ett bra lopp ikväll och kan dyka upp bland de tre. Det blir inga ändringar. 

 

2020-07-31: Inför V75 Rättvik lördag

På lördag får Fonda Boko testa lyckan på V75 för andra veckan i rad. Han avslutade strålande i lördags då han fick gå i tredjespår sista 700 metrarna. Han fortsätter att leverera bra prestationer och även om det var ett tag sedan han vann så spurtar han nästan alltid in bland de tre. Det blev återigen ett dåligt läge, men hästen är i mycket fint slag och kommer nog leverera en bra avslutning igen. Vi får hoppas att det blir högt tempo på loppet så spurten biter bra. Det blir inga ändringar, skor runt om, öppet huvudlag, hybrid-vagn och fast huva som tidigare. 

 

2020-07-26: Seger för Ailihphilia

Det blev en strålande utflykt till Färjestad på måndagskvällen då Ailihphilia vann. Hon fick en resa som tredjehäst till en början någon längd bakom tätduom som öppnade första 500 på 1.08,5. 700 kvar blev hon lämnad utvändigt om ledaren, men kunde ändå koppla greppet i början av upploppet för att hålla undan till säker seger. Segertiden blev finfina 1.13,9/1640 auto. 

 

2020-07-26: Inför Färjestad måndag

Vi har en häst till start under måndagen och det är på Färjestad där Ailihphilia startar. Hon har inte startat på två månader men känns bra i träningen. Hon har fått fint läge i spår tre då hon kan öppna bra bakom bilen och sikter är inställt att prova för ledningen. Uppgiften ser fin ut på förhand och löper hon upp till sitt kunnande är hon med i segerstriden. 

 

2020-07-26: Fonda Boko trea på V75

Fonda Boko svarade för en strålande insats igår på V75. Han hamnade efter en bit i sjätte ytter. Han följde sedan med som tredjehäst i tredjespår och spurtade mycket bra som trea på 1.11,8/1640 auto. Han visade att han duger även i dessa sammanhang vilket var roligt. Han får prova på V75 redan på lördag igen då han åter är med i ett bronsförsök. Den här gången fick han spår elva bakom bilen över 2140 meter och med ryggresa, vilket han lär få, så kommer han spurta starkt igen. 

 

2020-07-25: Inför V75 Bollnäs

Idag tar vi turen till Bollnäs där Fonda Boko ska starta på V75. Han är med i sista avdelningen. Fonda Boko har svarat för ruskigt bra prestationer i ett år nu utan att få segra, men han har varit på plats i tio av de tolv senaste loppen. Hästen känns fortsatt fin och behåller formen. Han har blivit nerstruken ett hack bakom bilen, men hästen har bara en speeed och den vill vi spara till slut istället för att han ska laddas i början. Det är klart att det behövs klaff, men får han ryggresa kommer han spurta starkt igen, vilket han gjort i de flesta loppen i år. Det blir skor runt om och hybrid-vagn som tidigare. Kanske sätter vi på honom ett norskt huvudlag, annars får han gå med öppet som senast.

 

2020-07-25: Resultat Solvalla

New Aviator startade på Solvalla igår och skötte sig och gick felfritt för andra starten i rad, viilket var positivt. Däremot så räckte hans prestetion inte till att bli prisplacerad utan han blev oplacerad på 1.15,6/2140 auto, vilket är den snabbaste tiden han sprungit över medeldistans.

 

2020-07-24: Inför Solvalla fredag

Under fredagseftermiddagen startar New Aviator på Solvalla i lopp 8. Senast skötte han sig fint och gick felfritt. Då han känns fortsatt fin i träningen efter det hoppas vi på felfritt lopp igen och en bra insats så får vi se hur långt det räcker från detta spår. Det blir inga ändringar, skor och hybrid-vagn. 

 

2020-07-21: Bra spurt av 24:an och V75-start

Vi hade två hästar som startade i Rättvik igår. Barbabella kom igenom snabbt från sitt tolftespår och var tidigt framme med tätkänning. Sista 1500 metrarna fick hon trava utvändigt om ledaren och sista biten stumnade hon och blev åtta. Untilwemeetagain fick en resa i tredje inner. Han fick chansen sent, först ut i andraspår bakom hästar och sista biten sköt han till bra invändigt till fjärdeplatsen, inte långt efter vinnaren och en nos från att vara trea... Jaja, formen verkar på gång uppåt på honom i alla fall :)

Närmast att starta är New Aviator som är med på Solvalla på fredag i lopp 8 som går på eftermiddagen. Han fick spår 10 bakom startbilen och körs av Örjan Kihlström. På lördag väntar V75-start för Fonda Boko som är med i bronsdivisionen, V75-7. Han fick spår 7 bakom bilen över 1640 meter och körs av Torbjörn Jansson. På måndag har vi sedan med Ailihphilia på Färjestad. Hon fick spår 3 bakom bilen och ska köras av Andreas Lövdal.

 

2020-07-20: Inför Rättvik måndag

Ikväll blir det en tur till Rättvik med två hästar. Barbabella (lopp 3) skötte sig fint i debuten och gick ett bra slutvarv, men det var svårt att ta något från köposition. Ikväll har hon trist läge och det kan ju bli liknande som senast, men vi får hoppas på bättre flyt och att hon då kan ta en bra placering. Det blir inga ändringar.

Untilwemeetagain (lopp 9) vann ett billigare lopp senast, men gjorde det bra. Han ska ha gått framåt med loppet och har fint läge, så vi hoppas på spets och då är tanken att prova där hela vägen. Han har gått med helstängt huvudlag på sistone, men tanken är att öppna upp det lite och troligen blir det helstängt med hål. Han måste även ha bakskor ikväll.

 

2020-07-20: Grattis Eclipse Am

Vi tar emot konvalesencshästar ibland och en sådan är Eclipse Am. Han hade en skada och var här hos oss från januari till Elitloppshelgen för rehab och uppträning under våren. Eclipse Am åkte hem till stall Kolgjini under Elitloppshelgen. Därför var det roligt att se när hästen vann på Jägersro i förra veckan. Grattis till alla inblandade kring hästen!

 

2020-07-17: Inför Romme fredag

Ikväll bär det av till Romme med två hästar som båda ska köras av Jonas. Dennis de Castella (lopp 6) gick ett starkt lopp senast och känns fin efteråt så formen är bra. Läget med spår elva är inte så bra, men han ska kunna vara med i segerstriden i det här loppet. Inga ändringar. Jilla May (lopp 11) galopperade i starten senast. Hon känns fin i träningen och fick spår ett ikväll, men det är inget plus för henne. Vi hoppas på felfritt lopp i första hand, då är hon med långt framme. Det blir framskor på ikväll och enbart barfota bak samt öppet huvudlag denna gång.

 

2020-07-09: Seger i Eskilstuna

I måndags blev det full pott för Untilwemeetagain. Han vann på bra sätt då han efter en ganska bra start sedan kördes fram utvändigt om ledaren inför slutvarvet. Sedan tog han över ledningen sista sväng och vann säkert. Härligt att han fick utdelning då det känts att han gått ett par bra lopp i skymundan före det. 

Tyvärr gick det inte lika bra för Wishing Noon som underpresterade och det visade sig att hon var dålig i halsen. 

 

2020-07-09: Välkommen B.B.Eight

Vi hälsar B.B.Eight och hans ägare Stall Gogo HB hjärtligt välkomna till stallet.

B.B.Eight är en 3-årig valack efter Googoo Gaagaa och undan Foretta.

Det är Fredrik Linder och Magdalena Eriksson som tränar B.B.Eight men tyvärr har "Roboten" haft en fruktansvärd otur och skadade sig mycket illa i ett lopp på Lindesberg och behöver nu lång vila och rehabilitering. Vi är mycket glada och tacksamma över att vi fått ägarnas, Fredriks och Magdalenas förtroende att sköta den biten.

"Roboten" som ägarna kallar honom är en mycket trevlig kille och han har charmat oss alla i stallet på bara ett par dagar!
Till och med Melvin som normalt inte är så intresserad är jätteförtjust i "Roboten". Han tyckte så klart också att den här killen har det coolaste namnet ever eftersom Melvin är Star Wars-fantast.... För Ni vet väl vem B.B.Eight är?

Hjärtligt välkomna B.B.Eight och Stall Gogo HB!

 

2020-07-06: Inför Eskilstuna måndag

Ikväll är det två starter i Eskilstuna. Wishing Noon (lopp 6) krånglade det för senast då hon fick dåliga ryggar och hon gick i mål med krafter kvar. Formen är bättre än raden, men läget inte så bra så det behövs flyt för att det ska räcka till seger, men som hon känns ska hon göra ett bra lopp.

Untilwemeetagain (lopp 9) gick ett bra slutvarv senast i tredjespår och hans form är bättre än raden. Kommer han till från det här läget så har han kunnande för att segerstrida i det här loppet och en god chans att dyka upp bland de tre ska det vara.

 

2020-07-01: Inför Gävle torsdag

Imorgon torsdag har vi New Aviator till start i Gävle. Han är med i lopp 9 som går kl 15.24. Han har spår 9 bakom startbilen. Han tränar starkt här hemma och känns fortsatt väldigt fin. Det gör att man blir väldigt frustrerad över galopperna när det blir tävling. Nu hoppas vi att han sköter sig, får ett felfritt lopp utan några störningar, då tror vi att han gör bra ifrån sig.

 

2020-07-01: Willmore kvalade

På tisdagskvällen kvalade Willmore på Solvalla. Hon skötte sig fint, tog sig iväg som han skulle trots femtespår i voltstart och sprang sedan runt på 1.20,8/2140 meter. Det var det snabbaste jobbet han gått och även om han blev lite trött till slut så lär han gå framåt av detta.

 

2020-06-30: Vass spurt av Fonda Boko

Fonda Boko slutade fyra i måndags på Mantorp. Han hade trist läge och hamnade sist. Från den positionen spurtade han återigen mycket bra till en fjärdeplats på 1.12,0/1640 auto. Han har levererat många fina avslutningar nu och måste snart få till en full träff. Formen är riktigt bra.

 

2020-06-29: Inför Mantorp måndag

Ikväll är det Mantorp som gäller och Fonda Boko i lopp 8. Han har gjort flera fina lopp i rad där han spurtat riktigt vasst. Formen är mycket bra på honom, men läget ikväll med spår åtta över 1640 bilstart är chansartat och han lär hamna en bit bak och behöver sedan tur med högt tempo för att hans spurta ska bita bra till slut. Det blir inga ändringar. 

 

2020-06-28: Resultat Solvalla fredag

Det blev tyvärr startgalopp för Jilla May i fredags, annars kändes hon fin. Barbabella gjorde debut och skötte sig fint, men från femte ytter räckte inte drygt 1.15 sista varvet till någon framskjuten placering och hon blev oplacerad på 16,4/2140 volt. 

 

2020-06-26: Inför Solvalla fredag

Idag har vi två hästar till start på Solvalla. I lopp 1 debuterar vi Barbabella, ett fint treårigt sto som tränat på ordentligt och som känns bra. Sedan är det svårbedömt i sådana här lopp och från bakspår, men vi hoppas det löser sig bra och att hon kan vara med långt fram.

I lopp 5 är Jilla May med och hon har fått några lopp i kroppen och från bakspår tre gånger i rad. I dag har hon framspår och kan därmed få en bättre position. Det blir barfota runt om idag, vilket var länge sedan hon gick och fungerar det bra så ska hon kunna vara med långt fram.

 

2020-06-24: Dennis spurtade in som fyra

Dennis de Castella gjorde ett bra lopp igår på Solvalla. Efter en resa i fjärde och sedan tredje inner kom luckan i sista sväng. Han spurtade sedan bra som fyra på 14,7/2660 meter. Med till Solvalla var även Danza L.E. som gick kvallopp. Hon skötte sig fint och kvalade in på 20,7/2140 meter.

 

2020-06-23: Inför Solvalla tisdag

Ikväll startar Dennis de Castella på Solvalla (lopp 4, V64-1). Han har blivit uppfräschad efter förra loppet, sedan har han tränat på och känns fin. Nu blir det till att smyga med och försöka jaga fina pengar i första hand. Det blir inga ändrngar utan skor, hybrid och öppet huvudlag som tidigare.

Ikväll har vi även Danza L.E. med till Solvalla och som ska vara med i kvallopp. 

 

2020-06-23: Resultat Eskilstuna

Igår hade vi två hästar i Eskilstuna. Wishing Noon fick en resa i fjärde inner. När sedan ledaren tröttnade 500 kvar drogs hon sist. När hon fick fritt spurtade hon bra över upploppet, men kom upp i rygg på hästar framför och fick inte fritt sista biten. Hon blev tyvärr oplacerad, men kändes fin och travade bra. Untilwemeetagain hade ett svårt utgångsläge på förhand och hamnade i sjunde ytter. Han följde med i rygg i tredjespår 1300 kvar. Sedan attackerade han i fjärdespår 500 kvar och avslutade bra som fyra.

 

2020-06-22: Inför Eskilstuna måndag

Ikväll har vi två till start i Eskilstuna. Wishing Noon (lopp 3) gick barfota senast, men det blev ingen riktig effekt med det och hon får återgå till skor ikväll. Hon tränar fint. Spåret blev lite långt ut, men hon är snabb ut och får testas en bit från början och hoppas att hon kan komma till en bra position. Untilwemeetagain (lopp 5) kändes bra enligt kusken senast, men han fick gå en rätt tung avslutning. Hästen har känts fin efteråt, men har ett riktigt trist läge ikväll med spår tolv i spårtrappa och det behövs tur för att komma till. Vi siktar på barfota runt om den här gången.

 

2020-05-28: Jilla May spurtade in som trea

Jilla May svarade för en fin insats igår i Örebro där hon spurtade in som trea. Från spår 14 bakom bilen hamnade hon till en början i sjätte invändigt innan hon kom ut i femte ytter efter ett varv. Hon följde sedan med i rygg på häst i tredjespår på slutvarvet och över upploppet avslutade hon bra som trea. Efter 1.14,5 sista varvet kom hon i mål på 16,0/2100 auto. 

I loppet efter hade vi med Wishing Noon som också inledde från bakspår bakom startbilen och fick fjärde ytter. Hon fick sedan leda avancemanget i tredjespår varvet kvar och fullföljde klart godkänt hela vägen in i mål och höll farten bra till slut på 15,7/2100 auto. Hon blev första häst utanför pengarna, men var ytterst nära femteplatsen så det var synd. 

 

2020-05-27: Inför Örebro onsdag

Ikväll har vi två hästar till start i Örebro. Jilla May (lopp 5) spurtade bra efter sen lucka i comebacken och eftersom hon inte hade startat på två månader före det ska formen vara framflyttad till ikväll. Däremot är läget med spår 14 bakom bilen besvärligt och det behövs flyt under vägen om hon ska dyka upp där framme, så vi får helt enkelt hoppas på det. Inga ändringar. 

Wishing Noon (lopp 6) gjorde ett klart godkänt lopp senast och även där ska formen vara bättre med det loppet i kroppen. Den här gången ska hon få tävla barfota runt om för första gången, i övrigt inga ändringar. Från spår tio får vi hoppas att det kan lösa sig bra och att barfotakörningen slår väl ut, då kan hon dyka upp på en plats.

 

2020-05-24: Fonda Boko spurtade in som tvåa

Fonda Boko levererade en sylvass avslutning i GS75-loppet på Lindesberg under söndagen. Från spår tolv bakom bilen hamnade han långt bak i kön i sjätte ytter. Över sista bortre långsidan följde han med i ryggar i tredjespår och över upploppet spurtade han mycket vasst som tvåa, inte långt efter vinnaren i mål. Fonda Boko kom i mål på 1.12,7/1640 auto. 

 

2020-05-23: Inför Lindesberg söndag

Fonda Boko startar på Lindesberg imorgon söndag i lopp 9 som är GS75-6. Han spurtade bra senast och har fin form för dagen. Tyvärr fick han iskallt utgångsläge den här gången i spår 12 över 1640 meter. Han får smyga med i ryggar för då har han en vass avslutning, men han blir ju beroende av vad det är för tempo och hur mycket det går att plocka till slut. Vi får helt enkelt hoppas på rejält överpace. Det blir inga ändringar, skor runt om, öppet huvudlag och hybrid-vagn.

 

2020-05-20: Resultat Romme

Untilwemeetagain startade på Romme igår där han fick en resa i fjärde ytter. Han avslutade runt 1.13,5 sista varvet och kom i mål på 14,7/2140 meter, men det räckte bara till en sjundeplats. Han hade gått framåt med förra loppet i kroppen, men inte tillräcklligt så detta lopp bör föra fram honom ytterligare. 

Nästa start från stallet är på söndag på Lindesberg där Fonda Boko ska starta. Sedan ska Ailihphilia och New Aviator ut i Eskilstuna på måndag.

 

2020-05-19: Inför Romme tisdag

Tyvärr gick det inget bra för Dennis de Castella på Lindesberg i söndags. Han fick visserligen attackera redan varvet kvar i tredjespår från tredje ytter, men det var inte något riktigt bett i honom och han blev oplacerad. 

Idag har vi Untilwemeetagain till start på Rommes lunchtrav (lopp 3, V4-3). Han gjorde nyligen sin första start för året och fick aldrig chansen då och hade krafter kvar. Den genomköraren ska ha fört fram honom till idag och hans form är på uppåtgående. Som senast blir det helstängt huvudlag och hybrid-vagn, men idag blir det även barfota runt om. 

 

Dennis de Castella 200517
Dennis de Castella redo för avfärd mot Lindesberg.

2020-05-17: Inför Lindesberg söndag

Idag åker vi till Lindesberg med Dennis de Castella (lopp 7). Han har varit bra i sina två starter i år och trots att han var oplacerad senast gick han ett starkt slutvarv. Formen är bra, läget är bra och han kan öppna bra. Det ser ut som en vettig segerchans. Det blir öppet huvudlag, skor runt om och en hybrid-vagn. 

 

2020-05-15: Bra spurt av Jilla May

Igår hade vi Jilla May till start i Örebro och hon skötte sig fint och var duktig. Hon hade bakspår, kort efter start var det en häst som galopperade framför, men det klarade hon fint. Efter första sväng kom hon fram i fjärde inner. Det såg sedan länge ut som hon skulle bli fast bakom hästar. I sista sväng kom hon ut i andraspår, sedan en bit in på upploppet fick hon chansen invändigt och spurtade bra med full fart över mål. Hon blev femma på 15,9 vilket är snabbaste tiden hon sprungit i 2100-meterslopp, så det var ett fint formintryck. Nu letar vi nya lopp åt henne. Nästa start från stallet blir på söndag då Dennis de Castella ska starta i Lindesberg och därefter ska Untilwemeetagain starta på Romme på tisdag. 

 

2020-05-14: Inför Örebro torsdag

Ikväll har vi en häst till start i Örebro. I lopp 5 startar vi Jilla May som haft ett litet break, men nu har hon tränat på fint. Hon har lämpligt smygläge denna gång och det blir barfota bak ikväll.

 

2020-05-14: Wishan fyra

Wishing Noon startade på Solvalla igår där hon fick en resa i tredje inner. Hon kunde inte haka på de två hästarna framför, men fullföljde bra och kändes fin enligt Kim Eriksson som körde. Hon sprang 1.14,4 vilket är den näst snabbaste tiden hon sprungit över 2140 meter. 

 

2020-05-13: Inför Solvalla onsdag

Ikväll har vi Wishing Noon (lopp 6) till start på Solvalla. Hon kändes fin i årsdebuten, men när hon fick fritt från tredje inner 250 kvar så galopperade hon, vilket var synd då det var en fin placering som gick upp i rök. Formen ska vara lite framflyttad till den här starten. Hon fick bra läge och planen är att hon ska tävla barfota fram ikväll. 

 

2020-05-10: Ingen framgång på Solvalla idag

Tyvärr uteblev framgångarna på Solvalla idag. New Aviator galopperade i början av första sväng. En annan häst gick ner lite, lite tajt framför honom i första sväng, lite väl tajt för att Aviatorn skulle klara det tyvärr, så det blev galopp kort därefter. Ailihphilia togs lugnt och hamnade sist i fältet. Sedan var det hästar framför henne i spåren i sista sväng och då valde kusken att chansa invändigt utan att hästen fick chansen till slut och hon gick i mål med tussarna oryckta som oplacerad. Vi får ta nya tag med dessa två. Nästa start från stallet blir på onsdag då Wishing Noon startar på Solvalla och på torsdag är det Emoko och Jilla May som testar lyckan i Örebro.

 

2020-05-09: Inför Solvalla söndag

Imorgon söndag har vi två hästar till start på Solvalla, i samma lopp dessutom. Det var en delningsprop och man delar upp hästarna efter deras startsumma och eftersom dessa två hästar ligger ganska nära varandra hamnade de i samma lopp. New Aviator kämpade på bra senast, men det blev en snöplig galopp i sista sväng. Hästen känns fin efteråt, har fått bra läge och ska vara med där framme. Ailihphilia känns som vanligt jättefin i träningen. Hon fick dåligt läge nu. Hon får försöka smyga med och stämmer det till kan hon vara med där framme.

 

2020-05-08: Fonda Boko spurtade in som trea

Fonda Boko hade dåligt startspår i spår 8 bakom startbilen på Solvalla idag. Han fick fjärde ytter efter en bit som blev femte utvändigt 1200 kvar. Torbjörn Jansson sparade hästens speed till in mot upploppet och då avslutade Fonda Boko riktigt bra som trea på 13,5/2140 auto. Det var dock för långt fram för att hota tätduon, så det blev max från det läget han hade idag och han visade fin form. 

Untilwemeetagain fick som planerat ett snällt lopp och satt i femte-sjätte inner efter en bit. Sedan löste det sig aldrig och hästen gick i mål med krafter kvar bakom hästar. Han kändes fin och det här loppet ska föra fram honom formmässigt till nästa gång. 

 

2020-05-07: Inför Solvalla fredag

Imorgon fredag har vi två hästar till start på Solvalla som har dagtrav. Fonda Boko (lopp 7) blev det tufft för senast och han tröttnade till slut. Han har gått framåt med loppet, känns fin i träningen efteråt och är nog i hygglig form, men kan behöva ytterligare något lopp. Dessutom har han dåligt läge denna gång och det var även några bra hästar emot så vi får ligga lågt här vad gäller vinstchansen. Det blir inga ändringar, han får fortsätta med öppet huvudlag, skor runt om och hybrid-vagn. 

I lopp 8 gör Untilwemeetagain årsdebut med Jonas i vagnen. Hästen känns fin i träningen, men behöver lopp för att komma i form och det är passivt upplägg som gäller denna gång. Han kommer tävla med helstängt huvudlag som han brukar samt barfota fram och hybrid-vagn. 

 

2020-05-07: Barbabella fin i kvalloppet

Igår kvalade treåriga stoet Barbabella på Solvalla. Hon hade innerspår på 20 meters tillägg och skötte sig så fint. Hon sprang runt på 1.19,0/2160 meter med ett avslutande sista varv på 1.16,5. 

Här går det att se kvalloppet: 

 

2020-05-04: Kval och nya starter

Närmast väntar ett kvallopp på onsdag för en av stallets hästar. Det är treåriga Barbabella som är med i kvalloppet på Solvalla som startar kl 17.00. Hon har innerspår på 20 meters tillägg och körs av Jonas.

Sedan har vi två hästar till start på Solvalla på fredag. Fonda Boko är med i lopp 7 som startar 14.30. Han fick tyvärr spår åtta bakom startbilen... Kör gör Torbjörn Jansson. 

I lopp 8, som går kl 14.49, startar Untilwemeetagain. Han går ut från 20 meters tillägg över 2140 meter och fick spår fem på sin volt. Kör gör Jonas. 

 

2020-04-29: Resultat Solvalla

Dennis de Castella hade spår sju bakom bilen ikväll och inte helt oväntat hamnade han bland de sista och till slut sjätte utvändigt. Han avslutade sedan drygt 1.10 sista 800 meterna, men trots det blev han först utanför pengar tyvärr på 13,6/2140 auto. Han svarade för en bra avslutning och var värd mer än så, men han visade bra form i alla fall. 

 

2020-04-29: Inför Solvalla onsdag

Ikväll startar vi Dennis de Castella på Solvalla i lopp 9. Han gjorde årsdebut för ett par veckor sedan och en bra sådan där han gick starkt till slut. Han tog loppet bra och ska ha gått framåt formmässigt med det loppet. Ikväll fick han vingelläge, men vi tror på en bra insats. Det blir inga ändringar, skor runt om, hybrid-vagn och öppet huvudlag som senast. 

 

2020-04-26: Resultat Solvalla

Det blev ingen lyckad dag på Solvalla då det blev två galopper och en oplacerad. Emoko togs lugnt från sitt sjundespår bakom bilen, hamnade sist och kunde inte förbättra sig till slut då han kom i mål på 16,5/2140 m i sin comeback. New Aviator hade spår tio bakom bilen och satt mestadels i femte ytter. Torbjörn styrde sedan på 700 kvar i tredjespår och hästen galopperade mitt i sista sväng. Han var fin i både värmning och i lopp, men det blev lite för tufft i comebacken då han inte startat sedan augusti. Wishing Noon kändes också fin, men när hon fick fritt från tredje inner 250 kvar så galopperade hon, vilket var synd då det var en fin placering som gick upp i rök. Samtliga tre hästar gjorde comeback efter uppehåll och behövde genomkörare då de inte vässats i jobb. De kommer igen. Vi gör det redan på onsdag då nästa häst från stallet startar, mer om det senare i veckan. 

 

2020-04-24: Inför Solvalla söndag

Imorgon drar vi till Solvalla med tre hästar som startar där. Först ut är Emoko (lopp 2) som tränat på fint inför sin comeback, men han är inte vässad i träningen. Spåret blev också dåligt så vi ligger lågt, han har ju inte startat på länge heller. Det blir skor runt om, vanlig vagn (kallas hybrid...) samt blinkers huvudlag, så det är inga ändringar mot förra starten.

New Aviator (lopp 5) har inte startat sedan slutet av augusti och lär behöva loppet. Han har tränat på fint och förra lördagen gick han ett 1.22-jobb på Solvalla. Läget med bakspår kan vara passande då han ska få ett snällt lopp i comebacken och gå till slut. Det blir skor runt om, blinkers och hybrid-vagn.

Wishing Noon (lopp 6) hon har tränat på fint inför sin comeback, men behöver nog loppet efter uppehållet även om det är en framåt tjej. Hon fick passande läge nu då hon inte startat på ett tag eftersom hon kan få ett snällt lopp i ryggar härifrån och köras till slut. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och hybrid-vagn.

 

2020-04-21: 3 till start på Solvalla

Under tisdagen var det anmälningar till Solvalla söndag och där har vi med tre hästar. Först ut är Emoko som är med i lopp 2. Han fick spår 7 bakom bilen över 2140 meter. New Aviator är med i lopp 5 och han fick spår 10 bakom bilen över 2140 meter. Wishing Noon är med i lopp 6 och hon fick spår 9 bakom bilen över 2140 meter. Alla tre hästarna kommer köras av Torbjörn Jansson.

 

2020-04-21: Resultat Eskilstuna

Vi hade två hästar till start i Eskilstuna igår. Swimming Pool galopperade i första sväng. Sedan fick han springa runt bakom fältet och kom in som åtta på 18,3/2180 meter. Fonda Boko fick gå på redan 900 kvar i tredjespår från tredje ytter. Han blev sedan kvar i tredjespår resten av loppet och det blev lite för tufft och han stumnade över upploppet. Han blev oplacerad på 14,9/2160 meter. 

 

2020-04-19: Inför Eskilstuna måndag

Imorgon måndag har vi två hästar till start i Eskilstuna. Swimming Pool är med i lopp 1 och ska den här gången starta under sadel, alltså i montélopp. Det har han gjort förut och varit bland de tre sex gånger på åtta försök. Han gjorde nyligen comeback efter lång frånvaro och gick bra i snabb avslutning även fast det inte blev några pengar. Formen borde vara ännu bättre nu och vi tror på en bra insats igen. Det blir skor runt om. 

I lopp 4, V64-1, ska Fonda Boko göra årsdebut. Han tränar som vanligt fint, men har inte gått några snabbare farter. Det kan fattas lite i honom, men han är den typen som är ganska lätt att få igång. Nu lär han köras i ryggar i det längsta och då har han en vass spurt. Det blir skor runt om och hybrid-vagn, en vanlig Custom FCS-vagn. Vidare blir det öppet huvudlag, vi sparar norsken till ett annat tillfälle. 

 

2020-04-18: Dennis trea

I torsdags var vi till Bollnäs med två hästar. Dennis de Castella gjorde comeback och svarade före ett fint lopp. Han spurtade in som trea på 15,3/2160 meter och det var ett skönt besked i hans första start för året.

Ailihphilia fick också en resa i kön i sitt lopp, följde med i spåren 700 kvar, men det ebbade ut lite på upploppet och hon fick nöja sig med en femteplats på 1.17,5/2160 meter.

 

2020-04-02: Ailihphilia tvåa

Ailihphilia slutade tvåa från ledningen på Romme i tisdags. Hon ledde i det längsta, men åkte dit precis före mål. Hon gick 15,4 över 2140 auto efter en avslutning på 13,5 sista 700. 

Swimming Pool gjorde comeback efter nästan ett års uppehåll och vi var jättenöjda med honom trots att han blev oplacerad. Efter en resa i femte ytter följde han med fint i ryggar hela vägen in i mål och efter en avslutning på 11,5 sista 700 kom han i mål på 14,1 över 2140 auto. 

 

2020-03-30: Inför Romme tisdag

Dagtrav på Romme imorgon tisdag där vi har två hästar till start. Först ut är Swimming Pool (lopp 3) som gör comeback efter lång tävlingsfrånvaro. Därför ska han få ett snällt lopp så här i comebacken. Det blir helstängt med hål och Custom FCSII-sulkyn. Vi har anmält honom barfota runt om, men vi får se hur banan är innan vi kan ta det beslutet. 

Ailihphilia (lopp 8) fick en alldeles för tuff öppning senast och sedan dödens på det, det blev för jobbigt och prestationen var helt okej. Vi hoppas på ledning den här gången. Det blir Custom FCSII-sulkyn samt skor och norskt som senast. 

 

2020-03-26: Starter på Romme

På tisdag har det blivit dags för nya starter, det är på Romme där vi har två hästar till start. Swimming Pool ska starta i lopp 3 där han fick spår 5 bakom startbilen över 2140 meter. I lopp 8 är Ailihphilia med och hon fick spår tre bakom startbilen över 2140 meter. Båda hästarna körs av Torbjörn Jansson.

 

2020-03-25: Ailihphilia sexa

Det blev en tuff inledning för Ailihphilia som testades för ledning och var nära att komma dit, men lyckades inte och det kostade 1.09,5 första 500. Hon fick sedan gå utvändigt om ledaren sista 1200 meterna. Sista 100 meterna tröttnade hon och blev sexa på 1.17,1/2140 auto.

 

2020-03-23: Inför Eskilstuna tisdag

Imorgon tisdag blir det en tur till Eskilstuna där Ailihphilia ska starta i lopp 11. Det är breddlopp då hon tyvärr lyckats hamna utan poäng, men hästen känns bättre än så kan vi lugnt säga. Spåret är ju som det är, hon har spår åtta bakom bilen, men kan öppna kvickt så kusken får prova ladda en bit. Hon är bättre än raden och ambitionen är att vara med och slåss om segern. Det blir inga ändringar, hon kommer ha norskt huvudlag som senast, vilket aldrig användes då eftersom hon galopperade och inte var med i slutstriden sedan. Däremot testade Jonas det i värmningen, vilket fungerade fint. 

 

2020-03-23: Kallblod ny i träning

I söndags anlände en ettårig kallblodshingst till oss. Det är Änglarnas Triumf som är köpt till stallet av Anne och Lars Grevald och det ska bli inspirerande att få träna honom framöver. Hästen är ett år med den ovanliga färgen musblack. Pappa är Järvsö Tore och mamma är Briskeby Philip-dottern Änglarnas Philippa. Här är han:

Änglarnas Triumf

 

2020-03-08: Inför Eskilstuna söndag

Imorgon har vi två hästar till start i Eskilstuna. Ailihphilia (lopp 5) gick okej senast, men borde ha kunat lite bättre. Det var länge sedan hon startade i volstart, men det borde inte var några problem. Vi hoppas på en bra insats. Den här gången får hon ha norskt huvudlag för första gången, men hon har förut haft helstängt så hon har haft skygglappar förut. I övrigt blir det inga ändringar. 

Jilla May (lopp 9) har gått bra på sistone och formen är fin. Hon är snabb ut så läget blev bra och med den form hon har visat på sistone så ska hon vara med där framme och slåss om segern. Eventuellt blir det barfota bak den här gången, beroende på hur banan är, i övrigt blir det inga ändringar.

 

2020-02-29: Ailihphilia blev fyra

Ailihphilia lyckades inte hålla ledningen, vilket inte är så lätt från innerspår i Eskilstuna, men efter 500 meter satt hon placerad i andra ytter. Hon svepte till ledning in mot upploppet, men orkade inte stå emot några angripande konkurrenter sista 100 meterna. Hon fick nöja sig med fjärdepriset som var värt 6.500 kronor. 

 

2020-02-28: Inför Eskilstuna fredag

Ailihphilia (lopp 9) har gjort två starter i år utan att få till det riktigt och haft lite oflyt. Hon känns bra i träningen och har fått bra läge. Vi får försöka hålla upp innerspåret den här gången, men det är inte lätt att ta ledningen från det spåret i Eskilstuna. Förhoppningsvis kan det bli spets och... Det blir helstängt huvudlag med hål på höger sida samt svensk jänkarvagn.

 

2020-02-27: Berra blev struken

Tyvärr blev det ingen start för Twinberry igår. Han hade trampat sig i hagen häromdagen och blev lite svullen där så han kunde inte vara med denna gång.

 

2020-02-23: Berra på Valla på onsdag

Nästa start blir på onsdag på Solvalla där Twinberry ska starta. Han är med i lopp 5 där han startar från 20 meters tillägg och fick spår 2 på sin volt. Det blir Rikard N Skoglund som ska köra Berra den här gången. 

 

2020-02-18: Jilla May tvåa

Efter en invändig resa kom Jilla May fram i andra ytter 600 kvar. Hon fick sedan fritt in på upploppet och spurtade bra, men kunde inte svara vinnaren sista biten. Jilla May blev tvåa på 16,9/2140 auto och andraplatsen var värd 17.500 kronor. Det här var hennes andra raka andraplats i februari. 

 

2020-02-16: Inför Eskilstuna måndag

Imorgon måndag har vi Jilla May till start i Eskilstuna, lopp 9. Hon spurtade riktigt bra senast, visade fin form och att hon kan avsluta starkt. Nu har hon spår ett bakom bilen, vilket är rätt bra, men innerspår i Eskilstuna är inte optimalt och det är svårt att tro att hon är något spetsbud även om hon har visat förut att hon är bra från start. Förhoppningsvis hamnar hon inte för långt bak utan får en fin resa och då kan hon vara med långt fram om hon avslutar som senast. Det blir helstängt huvudlag och svensk jänkarvagn som i förra loppet. 

 

2020-02-14: Ni har väl inte missat den här!

Instant Pace

Detta är Instant Pace, ett tvåårigt sto med Raja Mirchi som pappa och som Du har chansen att vara med på!

Så är det faktiskt och du kan läsa mer på vår sida under fliken "Till salu andelshäst" eller så kontaktar du oss Ullis, 0739241947, eller Jonas, 0739853814, för mer info. Vi hörs!

 

2020-02-13: Ingen lycka för flisan

Det stämde inte till för Flisan den här gången heller. Ailihphilia heter hon egentligen, men ni som följer oss har ju koll på det :) Hon hamnade en bit bak från sitt bakspår, gick med i tredjespår på sista långsidan och genom sista kurvan, men in mot upploppet så galopperade hästen framför och drog tvärstopp och det blev stopp för Flisan. Erik Adielsson tyckte hon kändes bra och sa att det bara var fortsätta starta på så vi letar nya race. Bilden nedan är från gårdagen, foto: Mikael Kudrén.

Ailihphilia

 

2020-02-12: Inför Solvalla onsdag

Ikväll startar Ailihphilia på Solvalla, lopp 5. I comebacken senast hade hon inget flyt då hon fastnade bakom en trött ledarhäst och aldrig fick chansen. Hästen kändes fin och har tränat bra efteråt, så vi hoppas på mer flyt ikväll. Det blir inga ändringar, helstängt huvudlag och svensk jänkarvagn. 

 

2020-02-11: Andelshäst till salu

Vi har den stora glädjen att presentera en ny mycket spännande och fin andelshäst hos oss, Instant Pace. Läs mer under fliken "Till salu" - klicka här.

 

2020-02-11: Start på måndag

Under tisdagen blev startlistorna klara till Eskilstuna måndag. Där har vi Jilla May till start i ett försök i Mälardalscupen. Det är en spårtrappa och hon fick spår ett bakom startbilen över 2140 meter och Kim Eriksson ska köra henne. 

 

2020-02-07: Berra sexa i comebacken

Twinberry skötte sig fint på Solvalla idag där han slutade sexa och fick en fin genomkörare efter sitt långa tävlingsuppehåll. Han fick en resa i fjärde inner och följde med bra och när han fick fritt på innerspår sista biten avslutade han bra. 
 
Erik Adielsson som körde var jättenöjd med Berra och tyckte det var en mysig häst och att han kunnat vara trea-fyra med fritt tidigare. 
 
Nu hoppas vi allt är bra med Berra närmsta dagarna, så letas nya lopp inom kort. 
 
 

2020-02-07: Inför Solvalla fredag

Idag är det dags för Twinberry att göra comeback. Solvalla, lopp 6 är det som gälller. Han gick ett jobb på Solvalla för ett tag sedan på bra sätt. Han känns fin, men han kan behöva loppet för att formen ska höjas ytterligare. Han har ju förut varit bättre när han varit med i främre träffen så bakspår är väl inget plus, men å andra sidan kan det vara bra idag då han inte startat på länge och kan få smyga med i ryggar och få en genomkörare. Vi väntar oss inga stordåd av honom idag, men hoppas så klart att han gör ett bra lopp. Han kommer tävla med aluminiumskor runt om, helstängt huvudlag och multicam-vagnen, en svensk jänkarvagn.

 

2020-02-05: Jilla May tvåa

Jilla May skötte sig utmärkt i Gävle igår och blev tvåa. Efter en resa en bit bak i fältet avslutade hon 1.12 sista 700 i tredjespår och blev tvåa på nya rekordet 15,6 över 1640 auto. Hon hann inte fram till vinnaren som sprang i ledningen, men avslutade bra. Andrapriset var värt 15.000 kronor. 

 

2020-02-04: Inför Gävle tisdag

Ikväll har vi Jilla May till start i Gävle i lopp 5, V64-2. Hon galopperade senast i första sväng och när det som då är voltstart spänner hon sig och kommer inte igång i travet riktigt. Annars kändes hon fin i värmningen och hon känns även bra efter den starten. Nu är det bilstart, vilket är ett plus, men bakspår över kort distans är inget plus. Senast hade hon can't see back, men ikväll får hon ha helstängt huvudlag för att hålla sig mer koncentrerad.

 

2020-02-03: Berra gör comeback

Idag måndag var det anmälningar till Solvallas lunch/eftermiddagstävlingar på fredag. Där ska Twinberry göra comeback. Han är med i lopp 6 där han fick spår 10 bakom starbilen och ska köras av Erik Adielsson. 

 

2020-02-01: Ingen lycka på Valla

Ailihphilia hade ingen lycka med sig i loppet i fredags. Hon öppnade bra till ledningen, sedan släppte man till ett annat ekipage som inte hade någon bra dag visade det sig och Ailihphilia åkte med bakåt 600 kvar. Hon fick sedan inte chansen, men var fin och kändes bra, så vi får ta nya tag. 

 

2020-01-31: Inför Solvalla fredag

Ailihphilia startar på Solvalla idag (lopp 5, V65-4). Hon har inte startat på några månader, men har tränat på fint en tid och var nyligen riktigt bra i ett jobb på Solvalla. Hon har blivit nerstruken ett spår idag och sjättespår är bättre än sju, men eftersom hon inte startat på ett tag, så är planen att helst ge henne ett snällare lopp än för offensivt. Det blir helstängt huvudlag och svensk jänkarvagn.

 

2020-01-27: Solvalla-start

Tyvärr blev det galopp för Jilla May i fredags. Voltstart verkar inte vara hennes bästa melodi och hon travar liksom inte in sig då. Hon spänner sig lite och nu kom galoppen i första sväng. Annars känns hon bra och vi anmälde henne till Solvalla på fredag, men dit räckte inte poängen för att komma med så vi letar nya lopp åt henne. 

På Solvalla på fredag startar Ailihphilia. Hon har inte startat sedan oktober, men har nu tränat på fint ett tag och kändes riktigt bra i ett jobb på Solvalla nyligen. Nu fick hon spår sju bakom bilen, så det var inte så kul spår. Erik Adielsson ska köra henne och enda gången han gjort det för nästan ett år sedan blev det seger :) Vi hoppas på det bästa. 

 

2020-01-20: Fredagsstart i Örebro

På fredag blir det ny start för Jilla May som då ska starta i Örebro. Det är i lopp 9, V64-6, där hon fick spår 1 i voltstart och ska köras av Oskar J Andersson. 

 

2020-01-08: Jilla May fyra

Jilla May startade i Eskilstuna igår. Hon kördes till spets efter 250 meter. Sedan fick hon dra ner på tempot en bit innan det blev tempoökning 700 kvar. Hon kunde inte stå emot sista biten och blev fyra på 18,2/2140 auto och ska gå framåt formmässigt med detta lopp. Fjärdeplatsen var värd 7 500 kr. 

 

2020-01-07: Inför Eskilstuna tisdag

Ikväll gör vi årets första start då Jilla May ska starta i Eskilstuna, lopp 9, V64-6. Hon startade för nästan en månad sedan då hon fick ett ganska tufft lopp i ledningen och stumnade. Hon är vaccinerad under uppehållet nu och har sedan tränat på och känns fin, men det är väl inte säkert att formen är på topp direkt. Hon är kvick ut så läget är bra, men kusken får lägga upp taktiken. Det fungerade bra med helstängt huvudlag senast och vi köra med samma igen och det blir inga ändringar. 

 

2020-01-02: Årets första start

Idag har det varit anmälningar till Eskilstuna på tisdag där Jilla May ska starta. Det blir årets första start för oss. Hon är med i lopp 9 där hon fick spår 5 bakom startbilen och ska köras av Oskar J Andersson. 

 

2019-12-11: Inför Solvalla onsdag

Idag har vi Jilla May till start på Solvalla i lopp 5. Hon känns fin i jobben och ska kunna göra ett bra lopp även om hon kanske inte är i toppform direkt efter sitt kortare uppehåll. Det är bra att hon blivit nerstruken ett spår och femtespår är mycket bättre än sjätte. Hon har haft can't see back-muff, men vi kör nog med helstängt huvudlag denna gång för att få henne lite mer fokuserad. Det blir skor och svensk jänkarvagn som tidigare.

 

2019-12-11: Berra kvalade

Igår hade vi Twinberry i kvallopp på Solvalla. Han skötte sig fint och gjorde ett bra kvallopp då han kvalade in på 18,8. Här är kvalet där han inleder från spår 2:

Timoko skulle ha startat igår, men blev tyvärr struken då han har lite problem med karlederna.

 

2019-12-06: Starter på Solvalla

Nästa vecka har vi ett par starter på Solvalla. På tisdag ska Emoko vara med i lopp 7. Han fick spår åtta bakom bilen, vilket inte är så kul, men det är 2640 meter och han är inte så kvick ut ändå. Torbjörn Jansson kör. På tisdag ska även Twinberry kvala med Jonas i sulkyn. Twinberry har inte startat sedan 6 november förra året då han fick en skada efter det. Nu är han på gång igen och han har tränat på en längre tid. I kvalet fick han spår fyra.

På onsdag på Solvalla ska Jilla May starta. Hon skötte sig fint och kändes bra i ett banjobb på Solvalla i onsdagskväll. Hon fick spår sex bakom bilen och ska köras av Kim Eriksson.

 

2019-11-24: Wishan oplacerad

Det blev inget lyckat resultat för Wishing Noon i onsdags. Hon blev oplacerad på 15,5 över 2140 meter och var inte som bäst för dagen. Nu laddar vi för ny vecka. Vi har inga starter planerade i veckan utan vi trimmar på för kommande starter.

 

2019-11-20: Inför Solvalla onsdag

Ikväll har vi Wishing Noon till start på Solvalla i lopp 10, V86-8. Hon fick gå utvändigt ledaren senast och det blev för tufft. Hon gick jobb på Solvalla i förra veckan ihop med Emoko som vann i måndags och Wishan kändes fräsch och fin och formen ska vara bra. Vi får hoppas hon slipper dödens, för då ska hon kunna vara med långt framme ikväll. Det blir inga ändringar, skor runt om, öppet huvudlag och svensk jänkarvagn som senast.

 

 

2019-11-19: Emoko vann i Eskilstuna

Det blev en lyckad tur till Sundbyholmstravet igår där vi fick med oss en seger och ett tredjepris hem. Emoko tog karriärens andra seger på tio starter när han vann på 17,5 över 2140 meter auto. Det blev en rätt stökig resa då han fick flera störningsmoment framför sig efter en resa en bit bak i fältet. Han följde med i tredjespår under slutvarvet och när slutstöten sattes in på upploppet avgjorde han säkert. Segern var värd 25.000 kronor.

Fonda Boko fortsätter att leverera jämna och fina prestationer och slutade trea. Efter en resa i andra ytter spurtade han bra över upploppet och var sånär att hinna fram till andraplatsen i en snabb avslutning över upploppet. Fonda blev trea på 14,5 över 2140 auto och det här var hans sjunde raka start med en placering bland de tre.

 

2019-11-18: Inför Eskilstuna måndag

Vi början veckan med lunchtrav i Eskilstuna idag. I lopp 3 startar Fonda Boko som har gått jämnt och bra en längre tid, han har ju varit bland de tre främsta i sina sex senaste starter, och det finns inget som tyder på att han inte skulle hålla den fina formen. Klaffar det så är han med där framme igen. Det blir inga ändringar, skor, norskt huvudlag och svensk jänkarvagn som senast.

Emoko (lopp 6) har haft lite oturliga galopper på sistone och senast blev han påkörd kort efter start. Hästen har tränat fint efter senaste loppet och känns bra. Han fick bra läge och han har ju visat att han kan en del och när läget blev bra så ska han vara med i segerstriden. Det blir inga ändringar, skor, blinkers och svensk jänkarvagn som senast.

 

2019-11-10: Schaffla L.E.

Ettåriga Schaffla L.E. är ett brunt sto född 7 maj. Schaffla är uppfödd och ägd av Jonas pappa Lage Eriksson, därav initialerna L.E. i hästens namn. Det är Lage-stam på modersidan då han haft både mamma Let'sdancetango, mormor Takestwototango och mormorsmor Lindys Flight. Schaffla L.E. är Let'sdancetangos tredje avkomma. Den första var Go Mirkuce, född 2012, och den andra är Danza L.E. som är fyra år och i träning hos oss. Pappa till Schaffla L.E. är Amaru Boko (e. Coktail Jet), vars första avkommor är två år. Här är Schaffla L.E.:

Schaffla LE

 

2019-11-09: Jaga May

Ettåriga Jaga May är ett mörkbrunt sto född 22 maj. Pappa är Super Photo Kosmos (e. S.J.'s Photo) som bland annat lämnat miljonärerna Digital Ink, Sorbet och Timetosaygoodbye. Jaga Mays mamma är Jody May (e. Express Lavec) som vi också hade i träning sedan hon var ett år. Jody May ägdes av Christer och Gunilla Säll som även har fött upp och äger Jaga May. Jaga är Jody Mays tredje avkomma. Hennes äldsta är Jilla May som även hon är i träning hos oss och hon har vunnit två av tolv starter och tjänat 67 000 kronor. Här är Jaga May:

Jaga May

 

 

2019-11-08: Instant Pace

Ettåriga Instant Pace är ett brunt sto född 4 maj. Pappa är Raja Mirchi (e. Viking Kronos) vars mest vinnande avkomma är Cyber Lane med drygt tio miljoner kronor på kontot. Några andra miljonärer som han lämnat är Treasure Kronos, Target Kronos och Rajesh Face. Instants mamma är Vici Wine (e. Chocolatier) vars första avkomma är Instant Pace. Mormor till Instant är italienskan Reginella Spin e. Cantab Hall. Instant Pace är uppfödd av Pace Trotting AB i Halmstad som också äger henne. Här är Instant Pace:

Instant Pace

 

2019-11-07: Financial Freedom

Ettårige Financial Freedom är en brun hingst född 11 juni. Honom köpte vi på Kriterieauktionen i höstas för 90 000 kronor. Financial Freedoms pappa är The Bank (e. Donato Hanover u. Lantern Kronos) och hans äldsta avkommor är två år. Financial Freedoms mamma är Chi Mearas (e. Raja Mirchi) och han är hennes första avkomma. Mormor Dance of Joy har lämnat Buzz Mearas som tjänat över 2,5 miljoner kronor och treårige Gazoline Mearas som vunnit fem av sju starter. Här är Financial Freedom:

Financial Freedom

 

 

2019-11-06: Etoile d'Or

Idag fortsätter presentationen av våra ettåringar i stallet och idag är det Etoile d'Or som gäller. Det handlar om ett svart sto, född 21 maj och som vi är uppfödare till själva. Mamma är Star From Heaven som vi hade som rixhäst för några år sedan. När hon sedan avslutade tävlingskarriären så köpte vi henne som fölsto och Etoile d'Or är nu hennes andra avkomma. Den första är ett år äldre Etoile du Paradis (e. Panne de Moteur) som också är i träning hos oss.

Om vi återvänder till Etoile d'Or så har hon mycket spännande stam med Maharajah som pappa och From Above som morfar och Ni som kan stamtavlor vet att det är precis samma pappa och morfar som Who's Who har, en häst som vann Derbyt förra året, Jubileumspokalen i år och som nu siktas mot en vinter i Frankrike med Prix d'Amérique start i sikte. Här är Etoile d'Or:

Etoile d'or

 

2019-11-05: Colorado Star

Vi har sex ettåringar i träning just nu och vi ska ta en presentation av dessa. Med start idag så tar vi en varje dag och först ut är Colorado Star. En ljusbrun hingst, född 29 maj, som vi ropade in på Kriterieauktionen för 35 000 kronor. Colorados pappa är franske Orlando Vici som i Sverige bland annat lämnat miljonärerna Alfas da Vinci, Monark Newmen och Pato. Mamma är Hippolina D.T. och Colorado Star är hennes första avkomma. Morfar är 2009 års Elitloppsvinnare Torvald Palema som sprang in 26,7 miljoner kronor under sin tävlingskarriär. Colorados mormor är Kathleen Laser som vann fem lopp på 31 starter och tjänade 305 000 kronor. Här är Colorado Star:

Colorado Star

 

 

2019-10-31: Ny pallplats för Fonda Boko

Det blev en tredje- och en fjärdeplats på Solvalla igår och hästarna skötte sig bra. Dennis de Castella tog en kortare galopp 700 kvar, men kom sedan tillbaka bra och blev fyra på 13,8. Fonda Boko fick en resa i rygg på ledaren. Sedan kom han ut i andraspår i rygg på den som vann loppet. Han kunde inte utmana den, men fullföljde bra som trea på 13,3. Fonda knep därmed sin nionde placering bland de tre i år på 14 starter och är verkligen jämn och säker och har varit bland de tre i sina sex senaste starter. 

 

2019-10-30: Inför V86 Solvalla onsdag

Wishing Noon hamnade utvändigt om ledaren igår och det blev för tufft. Hon blev sjua och första häst utanför prispallen trots att hon tangerade sitt rekord.

Ikväll är det Solvalla som gäller där Dennis de Castella startar i lopp 9, V86-6. Han har gjort mycket bra lopp på sistone och har även utvecklat sin speed, så nu är han kvick en kort bit också. Om det inte strular för mycket från bakspåret så är han med och gör upp om segern. Ett bra platsbud är han.

Fonda Boko är med i lopp 10, V86-8. Han har i stort sett gjort bra lopp hela året utan att ännu få vinna. Nu har han smaskigt läge och han är värd en seger. Från det här läget så ska han kunna vara med bland de tre.

 

2019-10-29: Inför Solvalla tisdag med Wishing Noon

Tyvärr gick det inget vidare för Emoko förra veckan. Han blev påkörd kort efter start och så var den dagen förstörd. Rikard N Skoglund som körde på honom fick 1000 kr i böter, men vad hjälper det...

Ikväll startar Wishing Noon på Solvalla i lopp 9, V64-6. Efter fyra raka vinster blev det en sjundeplats förra gången, men hon blev fast i andra ytter och fick aldrig chansen den gången. Hon är i bra form och har bättre utgångsläge ikväll då hon är kvick ut. Hon börde få en bra resa och ska då kunna vara med bland de tre. Det blir inga ändringar, skor runt om, öppet huvudlag och svensk jänkarvagn som tidigare. 

 

2019-10-20: Inför Solvalla onsdag

På onsdag har vi Emoko (lopp 4) till start på Solvalla från spår 11 över 2640 meter med Björn Goop i sulkyn. Han gick bra över 2640 meter näst senast från dödens, så distansen går bra för honom. Läget blev däremot dåligt, men kanske kan han slippa dödens.. Det blir inga ändringar.

 

2019-10-11: Inför Eskilstuna fredag

Idag har vi tre hästar till start i Eskilstuna. Ailihphilia (lopp 1) har haft ett ofrivilligt uppehåll då hon hade problem med en hov som tog tid att läka. Nu har hon tränat på bra en tid och även fått ett banjobb på Solvalla. Hon känns jättefin och fick bra läge här. Hon är hyfsat snabb ut och det bästa vore om hon kom ner till plankan. Sedan kanske man ska släppa då hon inte startat på ett tag. Vi tror på en bra insats i alla fall. Det blir skor runt om och svensk jänkarvagn som senast.

Jilla May (lopp 3) såg bra ut senast tills hon hoppade bort minst en platsplacering i sista sväng. Hästen såg fin ut i det läget och har känts bra efteråt. Drömmen vore om hon kunde få ledningen här och hon är en av de som kan vinna loppet. Det blir skor runt om och svensk jänkarvagn.

Quickly S.W. (lopp 3) var dålig senast och ville inte springa den dagen. Banan var dålig och det påverkade henne negativt. Vi provar igen, men det hade varit ett plus med framspår för henne och med tanke på förra insatsen får vi ligga lite lågt. Det blir en stänkmask på henne den här gången. Vi får avvakta banan lite och se vilken balans det blir, men det kan bli skor den här gången och hon går i vanlig vagn.

 

2019-10-10: Krafter kvar för Wishan i Gävle

Under torsdagskvällen startade Wishing Noon i Gävle i ett Diamantstoförsök. Från spår elva kom hon igenom bra och fick andra ytter. Attackerna bakifrån kom redan varvet kvar och Kim Eriksson valde då att sitta kvar. Sedan fick Wishan aldrig fritt och gick i mål med krafter kvar. Det blev en sjundeplats värd 5.000 kronor.

 

2019-10-09: Dennis tvåa på Solvalla

Under onsdagskvällen slutade Dennis de Castella tvåa på Solvalla. Ut på slutvarvet gick Torbjörn Jansson ut med Dennis som förstahäst i andraspår utvändigt om favoriten som fått bestämma i lågt tempo i ledningen. Sista 400 meterna gick oerhört fort och Dennis avslutade i 1.08-tempo och var mycket duktig, men åt vinnaren Reverend Wine gick inget att göra åt i den snabba avslutningen. Andraplatsen varv värd 30.000 kronor.

 

2019-10-04: Dennis till start på Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på onsdag och där ska Dennis de Castella vara med. Han startar i lopp 6, fick spår 3 i voltstart och ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2019-10-02: Fonda Boko tvåa

Fonda Boko fortsätter att leverera. I måndags i Eskilstuna tog han en andraplats igen. Han kördes fram utvändigt om ledaren 1200 kvar och höll sedan bra. Han har nu på sina fem senaste starter tagit tre andraplatser och två tredjepris. 

Samma dag var Quickly S.W. till Romme, men det gick tyvärr inte lika bra. Hon hamnade i kön från sitt bakspår och kom sedan ingen vart. Hon trivdes nog inte på den skitiga banan och var inte som bäst för dagen.

I söndags var Jilla May på Solvalla. Hon fick en resa i tredje inner, men när det blev fritt mitt i sista sväng och hon togs ut lite häftigt så galopperade hon. Det var trist för det var nog sämst en tredjeplats som gick upp i rök.

 

2019-09-30: Inför starter måndag

Tyvärr blev det ingen lycka på Solvalla igår. Jilla May fick en fin resa i tredje inner. När hon fick fritt i sista sväng och backades utåt så galopperde hon tyvärr 300 kvar. Det var surt och vi får ta nya tag.

Det gör vi idag på två olika banor. Quickly S.W. startar i lopp 7 på Romme. Hon fick inte riktigt chansen senast och hade krafter kvar imål. Nu har hon bakspår och får smyga med och ska ses med platschans. Det blir inga ändringar. 

Fonda Boko är med i lopp 7 i Eskilstuna. Han har svarat för flera fina lopp i rad och är i bra form och ska ses med segerchans. Det blir inga ändringar. 

 

2019-09-29: Inför Solvalla söndag

Idag har vi Jilla May till start i lopp 1 på Solvalla. Hon känns fin i jobben och har fått ett bra läge i spår två bakom bilen. Hon borde få en fin position och har platschans. Det blir inga ändringar.

 

 

2019-09-26: Segrar för Dennis & Wishan på Solvalla

Vilka dagar det blev tisdag och onsdag på Solvalla. Dennis de Castella vann i tisdags och Wishing Noon i onsdags! 

Dennis svarade för en mycket bra avslutning som hann i fatt ledaren precis vid mållinjen. Det var stenhårt i mål och det dröjde ett tag innan resultatet kom, men oj så skönt att Dennis fick vinna. Segertiden blev 1.14,5 över 2160 meter och förstapriset var 40.000 kr. 

<img id="a7c6a284-db77-49f