NYHETER:   (klicka här för nyhetsarkivet) 

2015-12-27: Fonda Boko vannFonda Boko
svarade för en finfin comeback då han vann på Romme under söndagen. Efter ha fått gå i tredjespår första 600 tog han över ledningen och sedan vann han säkert. Det var hästens fjärde raka seger. Härligt. Stort grattis till ägarna CG Stables!

Tyvärr blev det galopp för Swimming Pool. Han galopperade kort i starten, var sedan gott gåendes och hade varit med i segerstriden utan en ny galopp 300 kvar.

 

2015-12-27: Inför Romme söndag

Idag har vi två hästar till start på Romme. Fonda Boko är med i lopp 2. Han är lättränad och har bland annat gått ett 1.19 jobb full väg inne på Solvalla. Det känns att hästen är mer avslappnad som valack och vi tror så klart att han ska vara med i segerstriden direkt.

I lopp 7 startar Swimming Pool. Han är inte helt att lita på i loppen, men när han som senast skötte sig så brukar han göra bra lopp. Det var ett starkt slutvarv han svarade för och sköter han sig idag ska han räknas med segerchans.

 

2015-12-20: Nästa starter på Romme

Om en vecka har vi två till start på Romme. Det är söndagenden 27 december där Fonda Boko gör comeback. Han är med i lopp 2 och fick spår 5 bakom startbilen. I lopp 7 är Swimming Pool med och han har spår 7 i voltstart. Båda körs av Tony Wallin.

 

2015-12-19: Torpedo tvåa

Torpedo skötte sig mycket fint och slutade tvåa i sin tävlingsdebut. Han fick aldrig riktigt fritt och det var en debut med mersmak. 25.000 kronor fick han för det. Tyvärr gick det inte lika bra för Potemkin som slutade oplacerad efter ett lopp i kön.

 

2015-12-18: Inför Romme fredag

Ikväll har vi två hästar till start på Romme. Torpedo ska göra debut och har fått fint läge i spår 3. Han har gått strax under 1.21 i banjobb på Solvalla som snabbast. Det känns som en fin löphäst och han gör nog ett bra lopp.

Potemkin återkommer efter långt uppehåll då han blivit halsopererad. Han har också varit på Solvalla och gått banjobb. Han är snabb ut, men att det blev bakspår nu är nästan bara bra då han får smyga med och få lopp i kroppen.

 

2015-12-17: Ingen lycka igår

Det blev ingen lycka för Twinberry på Solvalla igår. Tyvärr stannade hästen framför honom 900 kvar och när han fick fritt 700 kvar trodde han loppet var över. När han fick sällskap i sista sväng spurtade han i alla fall bra och det är bara glömma loppet och ta nya tag.

 

2015-12-16: Inför Solvalla onsdag

Ikväll startar Twinberry på Solvalla. Han är med i lopp 4, V5-3. Han har inte startat sedan slutet av augusti och har blivit valack under den perioden. Han har tränat på fint under en längre period nu och har gått ett banjobb på Solvalla för en vecka sedan. Visst kan han vara lite rund om magen ännu, men han ska ha gått framåt med den genomköraren. Nu blev det bakspår bakom bilen, men det kan vara bra i comebacken då han kan smyga med. Vi tror han gör ett bra lopp så får vi se hur långt det kan räcka denna gång. Han kan ju behöva något lopp i kroppen för att komma igång ordentligt. 

 

2015-12-15: Två till start på Romme

Under tisdagen blev startlistorna klara till Rommes tävlingar på fredag där vi har två hästar med. I lopp 3 startar treårige Torpedo som ska göra sin första start. Han fick spår 3 och ska köras av Tony Wallin.

I lopp 8 är Potemkin med. Han fick spår 10 bakom startbilen och loppet körs över över 1640 meter. Kusk är Tony Wallin.

 

2015-12-12: Twinberry gör comeback

På onsdag på Solvalla ska Twinberry göra comeback. Han har inte startat sedan slutet på augusti och har bland annat blivit valack under uppehållet. På onsdag är han med i lopp 4, där han fick spår 10 bakom startbilen. Distansen är 2140 meter och kör gör Tony Wallin.

 

2015-12-11: Swimming Pool vann i Eskilstuna.

Swimming Pool gjorde ett starkt lopp då han vann på Sundbyholmstravet igår. Det var hästens andra start efter ett litet uppehåll och skönt att det blev full pott. Segertiden blev 1.16,7 över 2160 meter, vilket var nytt rekord i voltstart för hästen. Stort grattis till ägarna CG Stables.

 

2015-12-10: Inför Eskilstuna torsdag

I eftermiddag startar Swimming Pool i Eskilstuna. Han galopperade tyvärr kort efter start senast. Han känns fin och har tränat på bra, men måste visa att han kan sköta sig i lopp. Spår två som han har idag i volten är nog bättre än fem som han hade senast. Sköter han sig finns fart och kunnande för att dyka upp långt framme.

Före tävlingarna på Solvalla igår fick två treåringar gå snabbjobb. Det var Torpedo och Twinberry som båda skötte sig fint och sprang bra på drygt 1.20 i 1600 meter. Twinberry är anmäld till Solvalla nästa onsdag.

 

2015-12-02: Galopp för Swimming Pool

Tyvärr blev det galopp kort efter start för Swimming Pool i tisdagskväll. Han klev iväg första biten, men när en annan häst gick ner precis framför honom galopperade han så det var synd.

Vi kan också berätta att Lovely Sky har lämnat stallet.

 

2015-11-30: Start i Eskilstuna tisdag

Imorgon tisdag startar Swimming Pool i Eskilstuna. Han har inte startat på ett bra tag, men har nu tränat på fint en längre tid. Han har gått ett snabbare jobb på Solvalla där han kändes bra. Hästen är inte helt att lita på och kan galoppera, men felfri så är han med och gör upp om segern.

 

2015-11-19: 4 nya hästar i träning

Vi har fått in fyra hästar i träning som ägs av Thomas Jöhncke med familj som hälsas välkomna som hästägare hos Stall Guldsjärna. För oss är det stort att få in fyra hästar på en och samma gång i träning och vi tackar för det förtroendet. Hästarna som kommit in är:

Augusta, sto 5 år e. Super Photo Kosmos - Controls Extas. Har vunnit 4 lopp på 40 starter och tjänat 307.950 kr.

Ediana, sto 5 år e. Love You - Etiennette. Har två segrar på 19 starter och tjänat 100.100 kr.

Robin Razz Trot, valack 3 år e. Adrian Chip - Outside Interest. Har gjort 6 starter och tjänat 13.100 kr.

Uncontrollable, sto 2 år e. Expresss It - Going Crazy.

 

2015-11-12: Start på Solvalla

På onsdag ska Lovely Sky starta på Solvalla. Hon fick spår 2 bakom startbilen och distansen är 2640 meter. Kör gör Tony Wallin.

 

2015-11-11: Star From Heaven blir fölsto

Härom dagen så lämnade vi Star From Heaven hos Anne-Marie och Gunnar på Överberga Gård. Hennes nya liv som mamma har just börjat och hennes första partner blir fantastiska Panne de Moteur
Tack Stjärnan för Din fina tävlingskarriär. Vi ser med spänning fram emot att få se Dina avkommor.

Kul också för Stjärnan att få träffa sin gamla hagkompis Jody May som också står på Överberga Gård som fölsto.

 

2015-11-01: Upsetting fixade premieloppet

På Sovlalla i onsdags grejade Upsetting sitt premielopp då han sprang runt på 29,7.

På onsdag på Solvalla har vi Lovely Sky till start. Hon är med i lopp 6 där hon fick spår 7 bakom startbilen. Kör gör Tony Wallin.

 

2015-10-28: Boxnytt

Ikväll har vi tvåårige Upsetting i premielopp på Solvalla. Jonas kör.

Förra veckan kom det in en ny häst i träning. Ettårsstoet Oiseau Noon (e. Oiseau de Feux - Ambra Noon e. Armbro Trick). Vi hälsar henne och ägarna Stall Gnistan HB i Kista välkomna till Stall Guldstjärna.

Star From Heaven blir fölsto. Hon var rikshäst hos oss 2011 och har sedan dess varit kvar i träning och tävlat. Dock blev detta år misslyckat eftersom hästen skadade sig på Romme i mars. Vi gjorde sedan ett försök att få igång henne igen, men då skadan gjorde sig påmind igen så bestämdes att hon ska bli fölsto. Stjärnan sprang in över 430.000 kronor under sin tävlingskarriär.

 

2015-10-09: Torpedo kvalade in

I onsdagskväll kvalade treårige Torpedo in på 1.20,7. Tyvärr gick det inte lika bra för tvåårige Upsetting som galopperade i premieloppet och kom i mål på 1.35,3, men han får ta nya tag redan på onsdag på Solvalla. På Solvalla på onsdag ska även Fonda Boko starta med Tony Wallin i sulkyn. Fonda fick spår fem bakom startbilen. På torsdag ska Lovely Sky starta i Eskilstuna. Hon fick spår 10 bakom startbilen och körs av Tony Wallin.

 

2015-10-07: Galopp för New Aviator

Det blev tyvärr galopp i New Aviators tävlingsdebut i Eskilstuna igår. Torbjörn Jansson tyckte att han kändes fräsch och fin men att han var spänd och lite tveksam när det stänkte på honom och att han inte var helt fokuserad på sin uppgift.

På Solvalla ikväll väntar kval för treårige Torpedo och premielopp för tvåårige Upsetting. 

 

2015-10-03: Nya ettåringar

På Kriterieauktionen köptes ettårige Emoko in till stallet för 150.000 kronor. Det är en ettårig hingst efter Timoko. Med hem till stallet fick han även en kompis, Bottnas Ego (e. Perhaps Love) även det en ettårig hingst så dessa två har blivit hagkompisar.

Fonda Boko (bilden nedan) imponerade i onsdags när han tog tredje raka segern och tanken är att prova honom i ett Breeders Crown-lopp framöver.

Fonda Boko

Under Kriteriehelgen var Dennis de Castella med i klass I-finalen och han svarade för en mycket fin insats. Han kördes fram i dödens, men åt vinnaren var inget att göra, men Dennis krigade mot hästarna han hade runt omkring sig och slutade trea. Det var tappert gjort av honom!

I slutet av september vann Happy Ours i Gävle då hon ledde runt om. Hon vann på fina 1.14,5.

Närmast från stallet att starta är New Aviator som debuterar i Eskilstuna på tisdag. På Solvalla på onsdag är det ska treårige Torpedo kvala och tvåårige Upsetting vara med i premielopp.

2015-10-01: Fonda Boko vann på Solvalla

Fonda Boko

Fonda Boko fortsätter att leverera. Under onsdagskvällen på Solvalla tog han sin tredje raka seger. Han gjorde det också på nytt rekord 14,8 över 2.140 meter och klev över upploppet ifrån till lätt seger. Stort grattis till ägarna CG Stables.

 

2015-09-18: Seger för Fonda Boko

Fonda Boko tog ännu en seger när han vann i Örebro på torsdagskvällen. Det var hans andra raka seger och tredje totalt i karriären och han har ännu inte förlorat i felfritt lopp. Igår fick en en tung inledning med vida spår genom första sväng innan han kunde köras till ledning efter 700 meter. Ändå spatserade han undan till mycket lätt seger. Det var fantastiskt skoj och stort grattis till ägarna CG Stables.

Fonda Bokos seger var stallets 13:e på 54 starter i år, vilket innebär en härlig segerprocent på 24.

Nästa start för stallet blir på tisdag då Happy Ours är med i Gävle. Sedan ska Frida's Daylight vara med i premielopp på Solvalla på onsdag. På fredag startar Zilence på Solvalla. Sedan siktar vi på V75-final i klass I med Dennis de Castella på Solvalla på lördagen.

Ny häst i träning: Femåriga Lovely Sky hälsar vi välkommen tillbaka till stallet.

 

2015-09-17: Nya start för Happy

På tisdag ska Happy Ours startar i Gävle. Det blev passande förutsättningar med spår fyra bakom startbilen eftersom hon är snabb ut. Distansen är 1640 meter och kör gör Tony Wallin.

 

2015-09-17: Inför Örebro torsdag

Ikväll startar Fonda Boko i Örebro. Senast skötte han sig och travade felfritt hela vägen och tog då en mycket lätt seger på övertygande sätt. Han har vunnit de två gånger han gått felfritt och sköter han sig ikväll så lär han vara med i segerstriden igen.

 

2015-09-16: Andraplats i Eskilstuna

Zilence slutade tvåa på Eskilstuna i tisdags. Hon har verkligen inlett karriären stabilt och fint med två andraplatser och ett tredjepris på tre starter. I Eskilstuna debuterade treårige Go Mirkuce på stabilt och fint sätt med en fjärdeplats som han fick drygt 12.000 kr för.

 

2015-09-11: Fonda Boko startar i Örebro

På torsdag har det blivit dags för Fonda Boko att starta. Han är då med i Örebro i lopp 3 och körs av Tony Wallin.

 

2015-09-10: Två till start i Eskilstuna

På tisdag har vi två hästar till start i Eskilstuna. Go Mirkuce är med i lopp 2 och det handlar om tävlingsdebut för hans del. I lopp 10 startar Zilence. Båda körs av Tony Wallin.

 

2015-09-01: Tack för alla gratulationer

Vi vill passa på att tacka för alla gratulationer som kommit på telefon, sms, facebook och andra tillrop efter helgens framgångar. Det är riktigt skoj att så många hört av sig ochj det känns verkligen stort för oss.

Kul läsning på Solvallas hemsida (klicka på bilden för att få större text):

Och i dagens Travrond:

 

2015-08-29: Dennis de Castella vann på Romme

Det blev en bra söndag på Romme då Dennis de Castella vann ett klass I-försök och han gjorde det på bästa sätt. Det blev ett tungt slutvarv, men ändå lyckades han avgöra upploppet och visade enorm vilja och hur duktig han är. Stort grattis till CG Stables som även hade Fonda Boko som vinnare i lördags. 

Dennis de Castella

Dennis har haft ett jättefint år så hår långt då han vunnit i sex av 13 starter och tagit ytterligare fyra pallplaceringar. Bara i år har han tjänat 371.000 kronor. I och med segern i går är han dessutom inkvalad till V75-finalen på Solvalla under Kriteriehelgen.

Igår startade även Twinberry, men han fungerade tyvärr inte på bästa sätt och blev trött till slut.

 

2015-08-29: Seger för Fonda Boko

Det blev en bra turné till Eskilstuna på lördagkväll då Fonda Boko vann och Zilence slutade tvåa.

Fonda Boko gick felfritt och efter ett lopp i ryggar till 600 kvar avgjorde han väldigt lätt över upploppet. Det var hästens andra seger i karriären och han har ännu inte förlorat felfri. Segertiden blev 16,3 och stort grattis till ägarna CG Stables.

Zilence gjorde sin andra start i karriären och höll bra efter ett lopp i ledningen. Hon slutade tvåa på 17,9 och sprang 1.15 sista varvet. Hon har inlett karriären på fint sätt med en trea och tvåa på lika många starter.

Nu laddar vi om inför Romme söndag och längre ner kan ni läsa vad vi tror om hästarna imorgon.

Här är Fonda Boko:

 

2015-08-28: Fyra starthästar i helgen - inför Eskilstuna och Romme

Lördagkväll har vi två starthästar i Eskilstuna. Zilence skötte sig fint i debuten och blev fast med krafter kvar i rygg på ledaren. Hon fick fint spår denna gång och ska ha bra chans att vara med bland de tre.

Fonda Boko känns fin i träningen och har bra kunnande. Tyvärr har han galopperat alldeles för många gånger och det är felfritt lopp som gäller i första hand. Vi får hoppas han sköter sig, springer med bakom hästar och kan komma till slut.

På Romme på söndag har vi också två starthästar. Twinberry var rejäl vid vinsten i debuten, men sprang senast och var seg i rygg på hästar även om han sprang nytt rekord. Nu kan han förhoppningsvis vara med där framme direkt och kanske få ett lopp utan rygg. Denna gång får han tävla med helstängt huvudlag med hål i istället för helstängt som han haft tidigare. Dessutom blir det rycktussar, vilket fungerade fint i torsdags i träningen. Får han ett lopp i främre träffen kan han vara med bland de tre.

Bästa segerchansen under helgen är Dennis de Castella. Han var mycket bra senast och känns fantastiskt fin i träningen. Visst kan det strula från innerspår, men om det bara löser sig ska segerchansen vara god.

 

2015-08-28: Kvalhästarna skötte sig fint

I onsdagskväll hade vi två hästar som kvalade på Solvalla. New Aviator sprang 21,2/2140 med 1.19 sista varvet med krafter kvar. Go Mirkuce kom i mål på 19,4/2140 meter med 16,5 sista varvet på bra sätt. Här är bådas kvallopp.

New Aviator:

Go Mirkuce:

 

2015-08-25: Nya starter lördag-söndag

Imorgon onsdag har vi två kvalhästar på Solvalla i New Aviator och Go Mirkuce.

Till helgen väntar sedan tävlingar både lördag och söndag. Eskilstuna har tävlingar lördagkväll där Zilence är med i lopp 1 från spår 3. Fonda Boko startar i lopp 10 från spår 10 bakom startbilen. Båda hästarna ska köras av Tony Wallin.

På söndag är Twinberry med på Romme i lopp 4, V64-1 och han startar från spår 2. Dennis de Castella är med i lopp 9, V64-6 där han startar från spår 1 bakom startbilen. Båda våra hästar på Romme ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2015-08-20: Två kvalhästar på onsdag

Nästa onsdag har vi två treåringar som ska kvala på Solvalla. Det är New Aviator som fick spår 1 i sitt kval och Go Mirkuce som fick spår 3 i sitt kvallopp.

 

2015-08-18: Ingen lycka på Färjestad

Tyvärr ville det sig inte för våra två pojkar på Färjestad under måndagskvällen. Potemkin stack direkt till spets, men tröttnade alldeles för tidigt för att han skulle få godkänt. Twinberry var seg och sprang vad han kunde för dagen och sänkte sitt rekord, men det räckte inte till pengar ändå. Det var bara hans andra lopp och det för säkert fram honom ytterligare.

 

 

2015-08-13: Eftersnack efter Dennis vinst

Klicka här och läs på Travrondens hemsida

Klicka här och läs på Trav365

Klicka här och läs på Expressens hemsida

TV4:

 

2015-08-12: Dennis vann på Solvalla

Dennis de Castella fortsätter att leverera topplopp. Efter att tidigt ha körts fram utvändigt ledaren avgjorde han säkert och via 11,7 sista varvet vann han på 14,7 över 2640 meter. Stort grattis till ägarna CG Stables.

 

2015-08-12: Fina insatser på Lindesberg - ny start på V86 ikväll

Det blev två fina insatser på Lindesberg. Treåriga Zilence fick aldrig fritt efter ett lopp i rygg på ledaren och hade krafter kvar i mål som trea. Happy Ours gjorde comeback efter halsoperation och slutade tvåa.

Ikväll har vi Dennis de Castella på V86 på Solvalla. Han gör nästan alltid bra lopp och senast var nog ett av hans bästa i karriären. Formen håller i sig och nu fick han dessutom bra läge och kan få fin position. Oavsett var han hamnar lär han göra ett bra lopp då han är stark och oöm. Det blir inga ändringar utan öppet huvudlag, fast huva, customs jänkarvagn och skor runt om som på sistone. Han ska ses med bra segerchans.

 

2015-08-11: Två till start på Lindesberg

Lindesberg idag och där gör Zilence tävlingsdebut i lopp 5. Det är en fin treåring som tränat på bra och som bör göra ett bra lopp. Klarar hon bara spår 4 kan hon dyka upp bland de tre.

Happy Ours startar i lopp 6 och har tränat på ett tag efter sitt tävingsuppehåll. Hon har inte fått något snabbare rundbanejobb, men tränat på fint. Spåret passar perfekt eftersom hon är startsnabb och likaså är distansen passande.

 

2015-08-04: Debutant på fredag

På Solvalla på fredag ska fyraårige Stone Crab (e. Donato Hanover - In The Shell) debutera. Han gör det i lopp 7 där han fick spår 3 i volten och kör gör Torbjörn Jansson. Det är en stor och reslig häst som lägger en hel del mark under sig. Han skötte sig fint i kvalet för en månad sedan och har tränat på som han ska efter det. Vi hoppas han sköter sig och gör ett fint lopp så får vi se hur långt det räcker.

 

2015-07-27: Debutseger för Twinberry

TwinberryDet blev en härlig dag på Hagmyren trots allt regnande. Treårige Twinberry (bilden) debuterade på bästa sätt och vann sitt lopp. Han var flegmatisk första varvet, men när Torbjörn Jansson styrde på 600 kvar bet det bra och Twinberry avgjorde säkert över upploppet, trots att han bajsade 120 meter före mål :) Han vann på 18,6 och förstapriset var 50.000 kronor. Stort grattis till ägarna Stall Maffia där ett kompisgäng äger hästen.

Även Dennis de Castella gjorde ett riktigt bra lopp som trea. Detta i ett Breeders Crown-lopp, vilket innebär att han kvalat in till semifinalen. Skönt att Dennis fortsätter att leverera på hög nivå.

Twinberry vinner på Hagmyren
Twinberry debutvinner på Hagmyren.

 

2015-07-25: Starter på Hagmyren

Imorgon söndag har vi två hästar till start på Hagmyren. Treårige Twinberry ska göra sin första start och han har tränat på fint. Det snabbaste banjobbet han gått är i kvalet och han känns stark och fin. Spår 6 bör passa rätt bra och vi tror på en fin insats, sen är det svårbedömt hur långt det räcker i den här typen av lopp.

Dennis de Castella har tränat på fint efter senast och gör oftast bra lopp. Tyvärr blev spåret inte det bästa och det är risk att han hamnar en bit bak. Det är några tuffa emot och målsättningen är att han ska kvala in till Breeders Crown genom att vara bland de sex främsta. 

 

2015-07-09: Starter på Solvalla

På tisdag är det dagtrav på Solvalla där vi har två till start. I lopp 4 är Potemkin med från spår 3 på tillägg och Torbjörn Jansson kör. I ett kvallopp är treårige Go Mirkuce med från spår tre.

 
2015-07-09: Dennis trea

Dennis de Castella svarade för ett finfint lopp på Visby. Han avslutade starkt från köplats till en tredjeplats.

Tyvärr gick det inte lika bra för Fonda Boko som slog på en galopp kort efter start.

 

2015-07-08: Inför V86 Visby

Fonda Boko (V86-2) hade nog varit sämst tvåa senast utan galoppen. Gången före skötte han sig hela vägen och visade då sin fina kapacitet. Innerspår bör vara bra och sköter han sig dyker han upp där framme i striden.

Dennis de Castella (V86-7) satt långt bak i kön senast och avslutade bra, men det gick inte att ta så mycket i en snabb avslutning. Formen ska vara fortsatt fin, men från bakspår behövs det alltid lite flyt. Han brukar dock kunna avsluta starkt och ska ses med platschans.

 

2015-07-02: Två till start på V86

På onsdag avgörs V86 på Visbytravet där vi har två hästar till start. I lopp 4 ska Fonda Boko (bilden) vara med. Han fick spår ett i voltstart över 2140 meter. I lopp 9, som är ett klass II-försök, startar Dennis de Castella som fick spår 10 bakom startbilen över 2140 meter. Båda hästarna körs av Torbjörn Jansson.

 

2015-06-30: Galopp för Fonda

Tyvärr blev det galopp för Fonda Boko i Bollnäs i måndags. Han kom fram fint i andra ytter, men när Tobbe vred ut hästen till attack 700 kvar blev det galopp. Annars såg Fonda fin ut och kändes bra så vi får ta nya tag.

Stone Crab ska kvala på Solvalla på måndag. Han fick spår två och vi får hoppas han sköter sig denna gång. Spår två är i alla fall lite bättre än fem.

 

2015-06-23: Ny start för Fonda Boko

På måndag har det blivit dags för ny start för Fonda Boko. Det blir i Bollnäs där han fick spår 11. 

Tyvärr fixade inte Stone Crab spår fem i voltstart som han hade igår och galopperade, men det är bara ta nya tag. Wunder Dream skötte sig fint i sitt premielopp och kom i mål på 29,2.

 

2015-06-22: Kval och premie på Solvalla

Imorgon har vi två hästar ut på lunchtravet, fast det blir på eftermiddagen. Det är nämligen Stone Crab som ska kvala och Wunder Dream som ska vara med i premielopp. Båda dessa lopp startar efter tävlingarna så det blir på eftermiddagen. 

 

2015-06-11: Seger för Fonda Boko

Fonda Boko

Fonda Boko vann på Örebro under torsdagskvällen. Han skötte sig utmärkt och trots ett lopp mestadels som förstahäst i andraspår så vann han mycket enkelt. Det var en riktigt rejäl insats och väldigt kul att han nu visade sitt kunnande i tävling och löpte som han tränar. Stort grattis till ägarna CG Stables som köpte Fonda Boko redan som föl. Jätteskoj!

 

2015-06-11: Inför Örebro torsdag

Fonda BokoIkväll har vi Fonda Boko till start i Örebro. Hästen galopperade senast, men det tog kusken på sig då han blev lite ivrig från start och släppte iväg hästen för mycket. Fonda känns bra i träningen och han gör säkert ett bra lopp ikväll så får vi se hur långt det räcker.

 

2015-06-11: Dennis femma

Dennis de Castella gjorde ett bra lopp på Solvalla som femma. Han hamnade en bit bak i fältet och svarade för en fin avslutning via 1.11 sista 800. Han fortsätter leverera bra insatser.

På Solvalla igår kvalade treårige Twinberry och han skötte sig på bästa sätt. Han knatade runt banan på 20,5 på fint sätt. Här är "Berras" kvallopp:

 

2015-06-10: Inför Solvalla onsdag

Ikväll startar Dennis de Castella på Solvalla. Han har skött sig fint i år och vunnit hälften av sina åtta lopp. Han går verkligen framåt och utvecklas och tar till sig loppen och träningen på bästa sätt. Senast vann han på mycket fin tid och svarade för ett rejält lopp. Han ska vara en av hästarna som är med och gör upp om segern i kvällens lopp och det blir inga ändringar.

För tävlingarna kvalar treårige Twinberry och det loppet startar kl 16.55.

 

2015-06-07: Ny start för Fonda

Fonda Boko är med på Örebro på torsdag. Han fick spår 11 över 2140 meter och kör gör Torbjörn Jansson.

 

2015-06-07: Resultat Lindesberg

Tyvärr hade Potemkin ingen lycka med sig på Lindesberg i fredags. Han sprang sig trött på en bana som han inte fick riktigt med fäste på, men han kommer igen.

 

2015-06-05: Inför Lindesberg fredag

Idag startar Potemkin på Lindesberg i V65-1. Han var riktigt fin vid spetssegern senast och visade upp en bra egenskap i att vara startsnabb. Han har känts fortsatt fin efteråt och fick bra läge idag. Det kan ju bli problem att ta sig förbi Jens Patrik från början, men vi för ett försöka. Potemkin gör nog ett bra lopp igen och det blir samma balans och utrustning som senast, skor samt norskt huvudlag som han hade för första gången senast.

Igår var det anmälningar till Solvalla på onsdag. Där ska Dennis de Castella ut i V86-8. Samma dag ska även treårige Twinberry kvala.

 

2015-06-02: Ny start för Potemkin

På fredag har det blivit dags för Potemkin att starta igen. Det blir på Lindesberg där han fick spår 3 bakom startbilen över 1640 meter. Kör gör Carl Johan Jepson.

 

2015-05-27: Inför Solvalla onsdag

Ikväll har vi Fonda Boko till start på Solvalla och som har galopperat i sina båda starter. Efter förra loppet blev han kastrerad och sedan har han fått en träningsperiod. Han känns riktigt fin i träningen och mera mogen nu, men i första hand så är det felfritt lopp som gäller ikväll. Spåret bör passa då han känns startsnabb.

 

2015-05-25: Potemkin vann på Färjestad

Härliga dagar söndag-måndag då Potemkin följde upp Dennis de Castellas seger på Lindesberg igår med att vinna på Färjestad under måndagen. Potemkin stack direkt till spets och svarade sedan allt och vann på riktigt fint sätt. Segertiden blev nya rekordet 1.13,3. Stort grattis till ägarna Cicignon HB i Vara. Här är segerintervjuen med Tony Wallin och upploppet där Potemkin vinner.

 

2015-05-25: Inför Färjestad måndag

Det var skoj med Dennis de Castella seger igår och vi hoppas det fortsätter idag då vi har Potemkin till start på Färjestad. Han gjorde en fin prestation senast, men det gick lite sakta i loppet, vilket inte passar den här herren som är mer än sluggertyp. Han känns fin i träningen och med lite klaff på loppet så kan han vara med där framme.

 

2015-05-24: Dennis vann på Lindesberg

Det blev full pott för Dennis de Castella på Lindesberg under söndagen. Han segrade på fina tiden 1.13,6 över medeldistans. Så här sa Torbjörn Jansson i vinnarcirkeln efter loppet:
- Vi kom ner ganska bra i andraspår. Sedan fick han gå på 700 kvar och vi kom ner i rygg igen genom sista sväng. Det löste sig och han kämpade tappert för det var ett tufft lopp det här. Nu när han fungerar så här bra så måste vi se optimistiskt på framtiden.

Förstapriset var 30.000 kronor och nu har Dennis vunnit fyra av årets åtta starter samt tagit ytterligare två pallplaceringar. Det är jätteskoj och han visade åter idag hans fina kapacitet.

 

2015-05-24: Inför Lindesberg söndag

Dennis de Castella startar på Lindesberg under söndagen i V64-3. Han gjorde ett bra lopp senast och har känts fin efteråt. Nu fick han spår en bit ut bakom startbilen, men han tål att göra en del själv. Sköter han sig och travar felfritt så gör han säkert ett bra lopp och dyker upp där framme.

 

2015-05-20: Starter söndag - måndag

På söndag har vi Dennis de Castella till start på Lindesberg. Han är med i lopp 6 där han fick spår 7 bakom startbilen. Torbjörn Jansson ska köra.

På Färjestad på måndag startar Potemkin som fick spår 4 bakom startbilen. Det är 1 640 meter och Tony Wallin ska köra.

 

2015-05-08: Potemkin fyra

Potemkin hade gått framåt med förra loppet och gjorde en klart fin insats under fredagen. Han uppträdde fint och travade bra loppet igenom till en fjärdeplats. Med även detta lopp innanför västen ska formen flyttas fram ytterligare till nästa gång.

 

2015-05-07: Inför Solvalla fredag

Imorgon har vi en häst till start på Solvalla. Det är Potemkin som är med i V65-4. Han blev stum i sista sväng senast, men hade inte startat på länge före det. Hästen känns fin i träningen och om han klarar spår två så gör han förhoppningsvis ett bra lopp denna gång.

 

2015-05-05: Dennis tvåa

Dennis de Castella svarade för ett bra lopp som tvåa på Mantorp under måndagkvällen. Han gick en rejäl speed från 800 till 300 kvar och höll riktigt fint.

Tyvärr fungerade inte Happy Ours lika bra som oplacerad så henne får vi kolla upp.

 

2015-05-04: Inför Mantorp måndag

Ikväll drar vi till Mantorp med två hästar. Dennis de Castella är med i V64-6, lopp 9. Han fick mjölksyra in på upploppet senast och rullade över i galopp. Orkesmässigt fanns det krafter kvar. Han har tränat på och känts fin efteråt. Kvällens distans är nog den bästa för hans del och om han sköter sig ska han kunna vara med där framme.

I loppet efter startar Happy Ours. Hon är lite känslig för stänk och galopperade senast. Hon har visat startsnabbhet så trots spår åtta så får hon prova framåt och förhoppningsvis komma till spets. Distansen passar fint och då hon har känts fin i träningen så får vi tro att hon kan göra ett bra lopp.

 

2015-04-27: Inför Eskilstuna tisdag

Vi har två hästar till start i Eskilstuna på tisdag. Potemkin gick bra senast, men det var ett bra tag sedan. Han gjorde sig lite illa efter det, men har nu tränat på ordenligt och känns fin. Han är inte vässad i snabba farter, men gör troligtvis ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker. Det blir skor och öppet huvudlag.

Aibohphobia blev kastrerad direkt efter förra loppet och gör nu första starten som valack. Han har tränat på normalt utan att vara vässad och känns fin. Läget blev bra då han är snabb ut och då han är snäppet vassare i spets så får han nog köras där om han kan hålla ledning. Troligtvis blir det barfota bak och någon form av helstängt huvudlag.

På Solvalla på onsdag ska treåriga Zilence vara med i kvallopp.

 

2015-04-22: Inför Solvalla onsdag

Ikväll har vi två hästar till start på Solvalla. I lopp 3 startar Swimming Pool som tyvärr galopperar emellanåt, men som känns bra i träningen. Ikväll provar i barfota runt om och prio ett är att han sköter sig hela vägen. Senast var första gången han hade rycktussar i lopp, men dessa drogs aldrig. Hur som helst lär Moni To Spare bli svårslagen i detta lopp.

I lopp 5 startar Happy Ours som har fått lopp i kroppen och då gick nytt rekord. Läget är fint då hon är startsnabb och hon lär få fin resa härifrån. Denna gång blir det rycktussar för första gången i lopp.

 

2015-04-16: Nya starter på Solvalla

Tyvärr blev det galopp på för både Swimming Pool och Dennis de Castella i Eskilstuna i måndags. Dennis ledde länge, men blev tyvärr rullig i sista sväng och galopperade mitt på upploppet som trea. Swimming gjorde tyvärr bort sig redan i första sväng, men han får chansen att revanschera sig på Solvalla på onsdag där han är med i lopp 3. Det blev spår 11 bakom bilen över 1640 meter. På Solvalla startar även Happy Ours som är med i lopp 5 och hon fick spår 2 bakom startbilen. 

 

2015-04-13: Inför Eskilstuna måndag
Ikväll har vi två till start i Eskilstuna. I lopp 7, V64-2, startar Swimming Pool. Han känns fin i jobben och i torsdags fick han testa rycktussar, Det fungerade bra så han får ha det ikväll. Spåret blev också ganska bra då han visat att han kan öppna rätt fint om kusken vill.
I lopp 9, V64-4, är Dennis de Castella med. Han hade halsinfektion när han startade senast. Annars känns han allt stabilare och han har tränat fint inför detta. Spåret blev också bra och vi åker så klart med förhoppningar om att hästarna ska sluta långt framme.
I fredags startade Happy Ours på Solvalla och det blev en femteplats på nytt rekord.

 

2015-04-09: Inför Solvalla fredag

Imorgon har vi Happy Ours till start på Solvalla i lopp 5. Hon fick bra läge då hon är kvick bakom startbilen. Ledningen tar hon säkert, men nu vill vi nog att hon får ett rygglopp då hon kan behöva lopp i kroppen. Det blir skor och så sätter vi på henne ett helstängt huvudlag igen som hon fungerat bra med före senast.

 

2015-03-30: Ingen lycka på Romme

Tyvärr blev det ingen start för Star From Heaven idag. På väg upp mot startbilen så körde Ulf Ohlsson upp i ett framförvarande ekipages vagn som gjorde att Stjärnan klev upp i den sulkyn och fick omkull på banan. Hon skrapade i knät ordentligt och tvingades sy några stygn där. Hon fick smärtlindring och penicillin.
Vi fick i alla fall snabb hjälp på hästkliniken på Romme och Stjärnan verkar vara vid gott mod och efter omständigheterna verkar hon må väl.
Det var trist då Stjärnan kändes bra i värmningen. Det var ju också en onödig grej och Ulf Ohlsson fick också böter för ouppmärksam körning.
Stjärnan har alltså en rejäl sårskada på knät, men det verkar inte vara något annat som är skadat. Som ni ser på bilden så blev hon fint lindad på knät med ett svart och gult bandage.
Tyvärr gick det ingen bra för Lovely Sky heller som galopperade bort sig i starten.

 

 

2015-03-24: Starter på Romme

Idag har det varit anmäningar till Romme på måndag där vi har två hästar till start. Star From Heaven är med i lopp 2 och fick spår 3 bakom startbilen i ett sprinterlopp. Kör gör Ulf Ohlsson för första gången.

I lopp 6 är Lovely Sky med och hon fick spå 6 bakom startbilen. Hon ska köras av Torbjörn Jansson.

2015-03-18: Ny häst i träning

En ny häst har anlänt till stallet. Det är tvåårige Davici (e. Orlando Vici) som i Vanilla Sky har samma mamma som Lovely Sky och Zilence som finns i vårt stall sedan tidigare. Det är även samma ägare på dessa hästar i DK Sanering AB.

Tyvärr blev det ingen lycka för Dennis de Castella på V75 i lördags. Han hade inte sin bästa dag och galopperade efter nästan ett varv.

 

2015-03-12: Inför V75 lördag

Dennis de CastellaIdag fick Dennis de Castella (bilden till höger) gå sitt sista jobb inför V75-starten på lördag och allt kändes bara bra. Vi var väldigt nöjda med honom senast och formen verkar intakt. Läget är spännande och han bör få fin resa härifrån. Inga utrustnings-ändringar är planerade och vi tror han kommer göra en bra insats på lördag i sin V75-debut.

Under torsdagen blev startlistorna klara till Sovlalla nästa onsdag där Swimming Pool (bilden nedan) ska vara med. Det är i ett lärlingslopp och det blir Jonas som ska köra honom i loppet. Det blev spår 11 bakom startbilen.

Swimming Pool

 

2015-03-09: Dennis startar på V75

Dennis de Castella

På bilden står Dennis de Castella och laddar upp inför V75-starten i Eskilstuna på lördag. Spår tre blev perfekt och nu får vi hoppas att han får ett fint lopp så ska han kunna vara med där framme.

För övrigt så är Ullis med och är en av tipparna på 5 tippar V75 denna vecka. Klicka här som kommer du till hennes och de övriga tipparnas system. 

På bilden ovan med Dennis syns också hans polare Swimming Pool.

Här är ytterligare en bild från dagens sköna vårdag. Från vänster är det Potemkin, Fonda Boko, Twinberry, Dennis de Castella och Swimming Pool.

Hästar vår Stall Guldstjärna

 

2015-03-06: Seger för Dennis de Castella

Dennis de Castella vann sitt lopp i Eskilstuna igår. Han forcerades till ledning efter nästan ett varv och sedan hade han inga större problem att vinna loppet. Mycket skoj att han åter visade upp sig från sin bästa sida och stort grattis till ägarna CG Stables.

 

 

2015-03-05: Dennis favorit på V64 ikväll.

Ikväll har vi Dennis de Castella till start i Eskilstuna. Han har känts jättefin efter senast och att han inte blev bättre än trea den gången berodde helt enkelt på att han inte hade tillräckligt med speed som de två främsta. Distansen passar fint och han ska normalt vara med och slåss om segern. Det blir samma balans och utrustning som senast.

 

2015-03-03: Inför Solvalla onsdag

Vi startar en häst på Solvalla under onsdagen och det är i V86-8. Aibohphobia har fått två lopp i kroppen efter ett uppehåll och brukar alltid vara lite svår att få igång. Formen blir bättre och bättre för varje start och förhoppningsvis svarar han för en fin insats denna gång.

 

2015-03-01: Dennis startar i Eskilstuna

På Sundbyholmstravet på torsdag startar Dennis de Castella. Han är med i lopp 10 där han fick spår 7 bakom startbilen och ska köras av Torbjörn Jansson. Distansen är 2640 meter.

 

2015-02-27: Nytt rekord av Swimming Pool

Idag startade vi två hästar på Solvalla. Swimming Pool öppnade snabbt till ledning där han sedan kördes. Tyvärr räckte det inte till seger utan han fick nöja sig med tredjeplatsen trots att han sprang nytt rekord fast det denna gång handlade om lång distans, 16,4 över 2640 meter noterades han för.

Fonda Boko klev iväg bra från start och fick rygg på ledaren, men galopperade tyvärr i början av första sväng.

 

2015-02-26: Inför Solvalla fredag

Vi har två hästar till start på Solvalla under fredagen. I lopp 3 startar Swimming Pool från spår tre. Att det är lång distans ska bara var gynnsamt då hästen visat bra styrka. Han är inte helt att lita på ännu, men i felfritt lopp ska han vara med och göra upp om segern. Torbjörn känner hästen allt bättre och lär säkert köra offensivt den här gången. Vi ska länga käken lite på honom denna gång samt att han kommer gå med lite tyngre balans i fram gentemot senast.

I lopp 7 startar Fonda Boko från spår 3. Det är alltid svårbedömt att sia om chanserna i dessa lopp och i första hand så är vi nöjda om han sköter sig. Sköter han sig så hoppas vi så klart att han ska göra ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker denna gång. Det känns annars som en bra häst i träning som vi tror blir bra på sikt.

 

2015-02-26: Bobo på Solvalla nästa vecka

Idag torsdag var det anmälningar till Solvalla nästa vecka. Där har vi med Aibohphobia som fick spår 5 bakom startbilen. Det är ett V86-lopp och Torbjörn Jansson ska köra.

 

2015-02-25: Kvallopp Solvalla

Lovely Sky kvalade på Solvalla under onsagkvällen. Hon ledde hela vägen och "vann" kvalet på 1.19,2/2140 meter och blev godkänd.

 

2015-02-23: Två till start på fredag

Idag måndag var det anmälningar till Solvallas tävlingar på fredag där vi har med två hästar. I lopp 3 startar Swimming Pool som är ute över passande lång distans och startar från spår tre bakom startbilen. I lopp 7 är treårige Fonda Boko med som fick spår tre i voltstart. Båda hästarna körs av Torbjörn Jansson.

 

2015-02-22: Kval för Lovely Sky

På onsdag har vi en kvalhäst på Solvalla. Det är femåriga Lovely Sky som startar från spår 1 med Jonas i sulkyn.  Hon har tidigare vunnit fyra lopp på 13 starter och tjänat drygt 203.000 kr, men har på grund av ett skadeuppehåll inte startat på drygt ett år.

 

2015-02-21: Resultat Solvalla

Det blev en fjärdeplats för Happy Ours i fredags på Solvalla. Hon öppnade snabbt till spets, sedan kördes hon där hela vägen och kom i mål på 17,2. Nu har hon travat felfritt och fått pengar i sina samtliga fem starter, vilket är bra.

 

2015-02-20: Inför Solvalla fredag

I eftermiddag startar vi en häst på Solvalla. Det är Happy Ours som är med i lopp 9. Hon har skött sig fint i årets tre starter och att hon fick framspår bakom bilen är ett plus. Hon är stänkrädd, men startsnabb och sköter hon sig ska hon vara med där framme igen.

 

2015-02-17: Happy Ours startar på fredag

Det har blivit dags för Happy Ours att starta igen. Det gör hon på Solvalla på fredag där hon fick spår 7 bakom startbilen. Torbjörn Jansson kör.

 

2015-02-15: Resultat Solvalla

I fredags hade vi två till start på Solvalla. Dennis de Castella travade felfritt igen vilket var skönt och han gjorde det bra som trea. Aibohphobia blev fyra efter en resda i tredje inner.

I onsdags startade Swimming Pool och efter ha galopperat två gånger under loppet avslutade han riktigt bra som fyra.

 

2015-02-11: Inför Solvalla onsdag

I lopp 1 på Solvalla ikväll startar Swimming Pool. En strykning innanför innebär att läget är något bättre. Han har visat ba styrka och sköter han sig ska han vara med och göra upp om segern.

 

2015-02-09: Nya hästar i stallet

Det kom in fyra nya hästar till oss i förra veckan. Alla kom från Stefan Hultman och vi är glada och tacksamma att ha fått förtroendet från Hultman och hästarnas ägare att ta hand om deras hästar. Hästarna ska senare tillbaka till Stefan Hultman. Det är följande hästar som anlänt.

Posterized, 4 år hingst e. Muscle Hill - D.Liteful Hanover e. Revenue. Ägare är Verrazzano AB & Stall Lasarus HB.

Tonic, 3 år hingst e. Donato Hanover - Corinna Corinna e. Armbro Goal. Ägare är Stall Segerhuva.

Trabant, 3 år hingst e. Cantab Hall - Jalopy e. Donerail. Ägare är Stall Kennys Andelshästar.

Untilwemeetagain, 2 år hingst e. Zola Boko – Kiss Me Again e. Lindy's Crown. Ägare är Stall Segerhuva.

Vi hälsar hästarnas ägare Verrazzano AB & Stall Lasarus HB, Stall Segerhuva och Stall Kennys Andelshästar, som alla är nya som hästägare hos oss, hjärtligt välkomna till Stall Guldstjärna.

En som lämnat stallet är Smoke Detector som såldes på internetauktionen. Det var hästägare hos Lotta Johansson som köpte hästen och vi önskar Smoke Detector och kretsen kring honom god tur framöver.

 

2015-02-09: Bobo och Dennis på Solvalla-fredag

Idag måndag har det varit anmälningar till Solvalla på fredag. Där startar Aibohphobia och Dennis de Castella och de fick spår 7 respektive 10 bakom startbilen. Torbjörn Jansson kör båda.

 

2015-02-06: Ny start för Swimming Pool

På onsdag har vi en häst till start på Solvalla. Det är Swimming Pool som fick spår sju bakom bilen och som ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2015-02-05: Happy tvåa på Solvalla

Happy Ours stack direkt till spets och slutade sedan tvåa på Solvalla i onsdags. Aibohphobia gavs ett snällt och fint lopp i sin comeback, men fick inga pengar med sig hem denna gång. Han lär gå framåt med loppet.

 

2015-02-03: Inför Solvalla onsdag

Vi har två hästar till start på Solvalla imorgon. Happy Ours (lopp 4) skötte sig mycket fint senast vid segern. Hon var mycket snabb ut bakom bilen och från det här spåret måste vi tro att det kan bli ledning igen. Därifrån kan hon vara med och kriga om segern.

Aibohphobia (lopp 9) har inte startat på ett tag och fick för två veckor sedan ett 1.20-jobb inne på Solvalla. Det kan vara svårt att sätta honom i form direkt efter ett uppehåll och han kan behöva loppet, men han får köras som att han är i bra form och får laddas från start. Det blir helstängt huvudlag och om det går att tävla utan bakskor gynnar det honom.

 

2015-01-29: Nya starter på Solvalla

Under torsdagen var det anmälningar till Solvalla på onsdag där vi har två hästar med, varav en på V86. Happy Ours är med i lopp 4 där hon fick passande spår 5 bakom startbilen. I lopp 9 är Aibohphobia med och han fick spår fyra bakom bilen. Båda ska köras av Torbjörn Jansson. 

 

2015-01-24: Två segrar på Solvalla

Igår blev det två segrar på Solvalla. Dennis de Castella vann mycket enkelt på 17,3. Torbjörn Jansson körde fram i dödens, sedan 600 kvar övertog Dennis ledningen och vann lätt. Mycket roligt och det var andra raka segern för honom. Grattis ägarna CG Stables.

Happy Ours gjorde sin andra start efter uppehåll och nu fick hon vinna. Redan före tävlingarna gjorde hon en kanonvärmningen bakom startbilen och i loppet stack hon till spets. Sedan vann hon väldigt säkert på 17,3. Stort grattis till alla andelsägare på Happy Ours!

Tyvärr blev det galopp för Swimming Pool 500 kvar, men han kommer igen snart.

Året har verkligen börjat bra och jätteskoj att hästarna fungerar fint. På sex starter har det i år blivit fyra vinster och en andraplats. Kanon!

Dennis de Castellas upplopp:

 

Happy Ours upplopp:

 

 

2015-01-22: Inför Solvalla fredag

I lopp 3 inleder Dennis de Castella som var riktigt bra senast vid dödensseger. Han är inte helt att lita på och har galopperat två av tre gånger bakom startbilen, men sköter han sig så ska han vara med och slåss om segern. Han är stark och rejäl så distansen bör vara passande.

Simming Pool är med i lopp 6 och jagar fjärde raka segern. Innerspår bakom startbilen kan vara lite lurigt då han inte känns som någon blixt från start och det lär bli att leta fritt i första hand. Det handlar också om bildebut och han får testa den före tävlingarna. Han har bra styrka och är bra för klassen så felfri är han med i den främre träffen. 

Happy Ours (lopp 8) var väl förberedd inför senast då hon gjorde ett starkt lopp som tvåa från dödens. Hon är stänkrädd, men framspår är ändå bra när det är bildebut. Det blir helstängt huvudlag den här gången och sköter hon sig som senast så ska hon vara med och slåss om de främsta placeringarna.

 

2015-01-19: Tre till start på Solvalla

Idag måndag har det varit anmälningar till Solvallas tävlingar på fredag där vi har tre hästar till start. Dennis de Castella (lopp 3) fick spår 7 bakom startbilen, Swimming Pool (lopp 6) fick innerspår bakom bilen och Happy Ours (lopp 8) fick spår 6 bakom startbilen. Alla tre ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2015-01-14: Happy Ours tvåa i Gävle

Igår tisdag hade vi Happy Ours till start i Gävle. Hon fick vandra i dödens och svarade för ett riktigt bra lopp som knappt slagen tvåa. Det var en fin comeback av henne och en bra början på året.

 

2015-01-04: Dubbelseger i Örebro

Vilken härlig start det blev på 2015. Idag hade vi årets första hästar till start och både Swimming Pool och Dennis de Castella vann sina lopp och som dom gjorde det. Båda hästarna travade i dödens och hade inga problem att vinna. Stort grattis till CG Stables i Kungsängen som äger båda hästarna. Både Swimming Pool och Dennis de Castella plockade vi ut på Kriterieauktionen 2012 och de har sedan tränats upp och följts åt här ute hos oss. Skoj!

Här är båda upploppen från idag:

 

Segerintervjuer med Ullis och Tobbe:

 

Här är båda dagens segergrabbar med sina segerrosetter:

Dennis de Castella_Swimming Pool

 

2015-01-04: Två till start i Örebro

Idag gör vi årets första starter och visst hoppas vi kunna få med en seger hem. Det är i Örebro där Swimming Pool och Dennis de Castella är med. Swimming Pool kommer med två raka vinster och har verkligen utvecklats på sistone. Han känns också bara finare och finare i träningen och vi tror på bra segerchans. Dennis de Castella känns också fin, men är inte helt att lita på ännu. I felfritt lopp ska han i alla fall kunna vara med och slåss om segern.

 

2014-12-23: Swimming Pool vann i Gävle

Det blev seger för Swimming Pool i Gävle under tisdagkvällen. Han galopperade kort efter start, men trots det kunde han komma tillbaka och spurta till en säker seger på 17,9. Det var ett jättebra lopp av honom. Segern innebar att han nu har tagit två raka segrar. Jättekul och grattis till ägarna CG Stables HB i Kungsängen. 

Se Swimming Pools upplopp vid segern i Gävle:

Vi vill också passa på att önska alla våra hästägare och samarbetpartners en riktigt GOD JUL!

 

2014-12-22: GOD JUL

Under måndagen startade Potemkin i Eskilstuna och det blev en tredjeplats. Han fungerade bra den här gången då han fick tävla med skor och brodd och svarade för en fin insats.

Imorgon beger vi oss av till Gävle för att starta Swimming Pool. Allt verkar bra efter förra loppet och vi får hoppas att han sköter sig igen och gör ett bra lopp. Då ska han kunna vara med bland de tre igen.

Vi vill också passa på att önska alla våra hästägare och samarbetpartners en riktigt GOD JUL!

 

2014-12-10: Inför Solvalla och Örebro

Ikväll startar Aibohphobia på Solvalla. Han kommer från seger på Solvalla i sin senaste start då han vann med krafter kvar och var väldigt fin. Han har känts bra efteråt och har fått fina förutsättningar ikväll. Det blir inga ändringar och springer han som senast är han med och slåss om segern.

Imorgon torsdag har vi två hästar till start. I lopp 4 är Dennis de Castella med. Han spurtade vasst senast och är i fint slag för dagen. Vi hoppas han fortsätter sköta sig i lopp, men bakspår är aldrig roligt. Löser det sig är han med där framme igen.

Star From Heaven är med i lopp 7. Hon har gjort två riktigt bra lopp i rad och känns fortsatt fin i träningen. Formen är bra, men läget dåligt och vi får hoppas på överpace i loppet. Vi planerar att köra med samma balans och utrustning som senast.

 

2014-12-07: Seger för Swimming Pool

Swimming Pool vann sitt lopp i Eskilstuna. Det var väldigt skoj att han fungerade hela loppet och fick visa hur duktig han är. Det blev tidig ledning och säker seger på 1.19,7/2140 meter. Stort grattis till ägarna CG Stables HB i Kungsängen. e lopp och intervju i vänsterspalten.

Tyvärr fungerade inte Potemkin lika bra och galopperade.

Vi kämpar vidare och imorgon är det lunchtrav i Bollnäs som gäller. I V4-3 återkommer Heckuvahausse efter ha blivit behandlad efter förra loppet. Hon känns bra i träningen och det är klart att vi åker upp i tro att hon ska fungera och prestera bra. Hon har sin etta överst i raden och det vore ju därmed trevligt att byta ut den mot en ny etta. Fungerar hon finns kunnande för att vara med där framme. Det blir skor runt om.
I lopp 7 är Quaerito med. Han har travat felfritt två gånger i rad vilket är glädjande och vi hoppas det fortsätter så. Läget är bra och han är kvick ut och sköter han sig så ska han kunna sluta långt framme. Det blir samma balans och utrustning som senast.

 

2014-12-07: Inför Eskilstuna söndag

Idag har vi två hästar till start i Eskilstuna. Swimming Pool är med i lopp 2. Han har galopperat i båda sina starter, men förhoppningen är så klart att han ska sköta sig idag. Med två strukna hästar innanför så har spåret blivit bättre även om han galopperat under loppets gång tidigare. Vi ändrar lite i utrustningen idag och hoppas det fungerar bra.

Potemkin ska göra första starten hos oss. Han har känts fin, men har inte testats av något snabbare och får bedömas mest på gamla meriter. Annars ser loppet lämpligt ut och vi hoppas så klart han ska vara med och slåss om en framskjuten placering.

 

2014-12-02: Stjärnan tvåa

Star From Heaven svarade för en mycket fin insats på Mantorp igår. Hon fick dödens, men trots att lopp utvändigt ledaren hela vägen slutade hon tvåa. Det var en riktigt fin insats igen och hon visar att formen är bra. 

 

2014-12-01: Inför Mantorp måndag

Ikväll har vi Star From Heaven till start på Mantorp. Hon sprang ett bra lopp senast och har känts fin efteråt. Tyvärr blev läget trist denna gång, men distansen är passande. Vi kör barfota fram igen och med helstängt huvudlag och jänkarvagn, det är alltså samma som senast. Nu får vi hoppas att vi har lite flyt från det här spåret denna gång.

 

2014-11-28: Aibohphobia vann på Solvalla

Aibohphobia vann i onsdagskväll på Solvalla. Det var spets runt som gällde och han gled undan till lätt seger över upploppet och det var inte slutsålt i mål heller. Han var riktigt fin och det var roligt. Förstapriset var 70.000 kronor och stort grattis till ägarna och uppfödarna Sandra och Tomas. 

Även Dennis de Castella svarade för en riktigt bra insats i onsdags. Han låg sist i fältet, men spurtade mycket bra till andraplatsen.

No More Headache fullföljde bra i amatörloppet och fick en matlapp, men var inte långt efter trean i mål. 

Fonda Boko galopperade tyvärr bort sina chanser. 

I torsdagskväll startade Quaerito i Gävle och han skötte sig bra och travade felfritt hela loppet. Det var skönt att han åter gjorde ett felfrit lopp och nu sprang han också nytt rekord, 18,2, som fyra.

 

2014-11-24: Inför Solvalla onsdag

Vi har fyra hästar till start på Solvalla på onsdag. Först ut är tvåårige Fonda Boko som ska göra tävlingsdebut. Spår fyra är inte så roligt, men han känns stabil. Det är en jtätefin häst som skötte sig bra i kvalloppet och vi hoppas på en bra insats, men det är alltid svårt att bedöma motståndet i denna typ av lopp.

No More Headache är med i ett amatörlopp. Han håller hygglig form och får jaga pengar.

Dennis de Castella visade lite av sin kapacitet vid segern senast då han vann med krafter kvar. Nu blev det skitspår och vinstförhoppningarna är låga. Han får springa med i ryggar och det kan vara nyttigt inför framtiden.

Aibohphobia är med på V86 och fick passande läge på onsdag. Senast var han klart positiv och var nära att vinna. Björn Goop upp borde vara passande då hästen är lite småtrög av sig. Han är hyfsat snabb ut, men ingen raket så det är inte givet att han spetsar. Det blir framskor och helstängt huvudlag som senast och eventuellt sätter vi på jänkarvagnen denna gång som han inte haft på länge.

 

2014-11-24: Inför Gävle torsdag

På torsdag startar Quaerito i Gävle. Han var fin senast och vann med krafter kvar. Han känns fin efteråt, men på torsdag blir det lite annorlunda förutsättningar med bakspår. Vi hoppas på felfritt lopp igen så han får ytterligare lopp i sig och sedan kan starta på kontinuerligt framöver.

 

2014-11-17: Inför Gävle och Solvalla

Imorgon tisdag startar Offshore Man i Gävle. Han har bättre form än raden, men det har helt enkelt inte stämt till på sistone. Nu är det bakspår över kort distans så det kan ju strula igen, men vi hoppas han kan vara med och hugga på en fin placering i alla fall då det känns att formen är klart fin. Det blir barfota runt om samt norskt huvudlag för första gången kan vi säga eftersom det inte drogs senast.

På onsdag ska Swimming Pool starta på Solvalla. Han känns fin efter förra loppet och gör nog ett bra lopp som det känns. Det blev tufft upplägg senast och vi siktar på ett snällare upplägg denna gång.

 

2014-11-13: Resultat Solvalla

Aibohphobia var ytterst nära att ta en ny seger till stallet under onsdagkvällen på Solvalla. Efter en löpning i tredje inner kom luckan sent över upploppet och han hann nästan fram till seger. Det blev en andraplats på 15,8. Star From Heaven svarade också för en fin insats då hon slutade femma på 12,8 vilket är den näst snabbaste tiden hon någonsin sprungit i lopp.

 

2014-11-12: Inför Solvalla onsdag

Ikväll har vi två till start på Solvalla. I lopp 2 är Star From Heaven med  från spår 11, så det var ju trist läge. Hon behöver i alla fall inte vara med i någon spetskörning den här gången, så får vi hoppas att hon har tur med rätta ryggar och kan komma med en trudelutt till slut istället. Vi siktar på barfota fram och helstängt huvudlag som senast.

I lopp 3 startar Aibophpobia som galopperade i första sväng senast, en som fick en genomkörare i skymundan. Hästen bör vara lite på gäng, men är ändå lite svårbedömd med bara förra loppet i kroppen. Han är ojämnt startsnabb, men kan ibland öppna bra och det vore fint om han kom till plankan. Denna gång blir det framskor för att göra honom travsäkrare.

 

2014-11-07: Två segrar till stallet

Det blev segrar till stallet både igår och idag. I Bollnäs igår vann Quaerito då han ledde från start till mål. Segertiden blev 19,5 över 2140 meter och i sulkyn satt Mattias Djuse. Grattis alla delägare i Qurre. Med till Bollnäs hade vi även No More Headache som avslutade klart godkänt till ett sjättepris och han känns på gång.

Quaerito
Quaerito.

Idag fredag var det Dennis de Castella som vann på Romme. Torbjörn Jansson körde mot spets efter första sväng och sedan klev Dennis undan till säker seger över upploppet. Tiden blev 17,0 över 2140 meter. Grattis till ägarna Sara, Anders & Hasse. Med till Romme var även Swimming Pool som tyvärr galopperade i sista sväng.

Dennis de Castella
Dennis de Castella.

 

2014-11-07: Två till start på Solvalla

På onsdag har vi två hästar till start på Solvalla. Det är Star From Heaven som ska köras av Torbjörn Jansson och Aibohphobia som får Ville Karhulahti i sulkyn.

 

2014-11-05: Inför Bollnäs torsdag & Romme fredag

Imorgon torsdag har vi två hästar till start i Bollnäs. No More Headache håller stilen och känns fortsatt bra här hemma. Tyvärr får han, precis som nu, byngliga lägen eftersom det inte finns så många andra lopp att anmäla till. Förhoppningsvis får han fina ryggar hela vägen och kan komma med en fin avslutning.

Quearito har inte startat på ett tag och även om han känns bra i träningen så är prio ett att han ska sköta sig och fullfölja ett lopp den här gången. Han har tidigare gjort bort sig med galopp en hel del så vi får hoppas han kan sköta sig nu. Det blir skor runt om och öppet huvudlag.

På fredag har vi två treåringar till start på Romme. Swimming Pool är en fin treåring som vi fått vänta lite på. Han verkar stark och rejäl och vi får hoppas att han kan sköta sig nu när det blir allvar. Då kan han säkert vara med där framme någonstans.

Dennis de Castella spelar nog spåret ingen roll för, men däremot är han inte helt att lita på under vägen. Han känns bra hemma i träning och sköter han sig kan han nog vara med och strida om en tätplacering.

 

2014-11-05: Stjärnan femma

Det blev en femteplats för Star From Heaven i söndags då hon sprang 13,0 vilket är den näst snabbaste tiden hon sprungit på sina 60 starter. Så det var klart godkänd insats av henne även om det såg ut som hon skulle vara bland de tre när de man svängde in mot upploppet. Hon såg i alla fall jättefin ut och kändes väldigt bra enligt kusken så vi letar nya lopp åt henne. 

 

2014-11-01: Inför Eskilstuna söndag

Imorgon är det dags för Star From Heaven att starta i Eskilstuna. Spåret är fint och distansen passande så det blir väl till att försöka utnyttja läget och försöka få så bra position som möjligt. Det blir barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn, så som hon gick när hon spurtade bra på Romme. Vi hoppas så klart att hon ska vara med därr framme.

2014-10-28: Stjärnan på Sundbyholm

På söndag har det blivit dags för Star From Heaven att starta. Hon är då med på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna. Där ska hon starta i lopp 1 och det blev spår 1 bakom bilen över 1640 meter. Det är ett stolopp för lärlingar och kör gör Oskar Kylin-Blom.

 

2014-10-23: Inför Solvalla fredag

Imorgon fredag har vi två till start på Solvalla. I lopp 4, V65-4, är Offshore Man med och trots två nollor i rad är hästen i bättre form än så. Senast gick han i mål med sparat och pressades aldrig till slut. Läget är bra och denna gång får han prova norskt huvudlag för första gången. Normalt ska han kunna vara med där framme i ett sånt här lopp.

I lopp 6, V65-6, får Aibohphobia göra comeback efter ett litet uppehåll. Han känns fin i träningen, men kan nog behöva något lopp innan formen kommer. I första hand så hoppas vi han sköter sig och får en genomkörare denna gång så får vi se hur långt det räcker. Det blir barfota runt om.

 

2014-10-23: Snubbel galopp

Heckuvahausse startade i Gävle ikväll och det började bra. Hon tog ledningen, men tyvärr fastnade hon med bakbenet i banan 850 kvar och snubblade sig i galopp. Det var surt då det såg bra ut i det läget...

 

2014-10-23: Inför Gävle torsdag

Ikväll startar Heckuvahausse i Gävle. Hon var bra senast hon gästade Gävle och har fått bra läge ikväll så löper hon som i senaste Gävlebesöket kan hon vara med bland de tre.

 

2014-10-21: Välkommen Lovely Sky

Vi hälsar Lovely Sky välkommen till stallet. Det fyraåriga stoet anlände i vår träning härom dagen, vilket var roligt. Ägarna DK Sanering AB har sedan tidigare Zilence i vår träning. Lovely Sky (e. Love You) har vunnit fyra lopp på 13 starter och sprungit in 203.900 kronor.

 

2014-10-21: Två till start på Solvalla

På fredag har vi två hästar till start på Solvalla. Det är Offshore Man som fick spår 4 bakom bilen och Aibohphobia som fick spår 5 i volstart. Båda två ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2014-10-17: Heckis till Gävle

Idag har det varit anmälningar till Gävle på torsdag. Där har vi med Heckuvahausse som startar i lopp 4. Det blev spår 3 bakom startbilen och kör gör Torbjörn Jansson.

 

2014-10-16: Resultat Solvalla

Det blev ingen lycka för Star From Heaven på Solvalla igår. Det blev full satsning mot ledning, men det lyckades inte och hon blev oplacerad.

Bättre gick det för tvåårige Fonda Boko som skötte sig alldeles utmärkt i kvalloppet där han sprang 21,2. Treårige Swimming Pool var också med i ett kvallopp. Han galopperade efter 100 meter, men kom sedan tillbaka och blev godkänd på 19,3.

Se Fonda Bokos kvallopp:

 

Se Swimming Pools kvallopp:

 

 

2014-10-15: Inför Solvalla onsdag

Det blev bra startspår för Star From Heaven på Solvalla ikväll och kusken får försöka ta ledning. Sedan får vi se om det blir till att släppa eller inte om man kommer det, det beror väl på hur öppningen blir och vem som i så fall kommer först.

Vi siktar på att hon ska tävla barfota runt om ikväll samt helstängt huvudlag och jänkarvagn.

 

2014-10-09: Inför Solvalla fredag

Imorgon startar Offshore Man på Solvalla. Allt verkar väl med hästen och från framspår så får Örjan Kihlström testa framåt så får vi se var han hamnar. Det blir bakskor denna gång, öppet huvudlag som vanligt samt vanlig vagn.

 

2014-10-09: Ny start för Stjärnan

På onsdag väntar ny start för Star From Heaven. Hon är då med på Solvalla där hon fick spår 3 bakom startbilen och ska köras av Mattias Djuse. Vi har även med två kvalhästar på onsdag. Tvåårige Fonda Boko och treårige Swimming Pool som båda fick spår 1 i sina respektive kvallopp.

 

2014-10-06: Offen på Solvalla

Under måndagen var det anmälningar till Solvallas tävlingar på fredag. Där är Offshore Man med och han fick spår 6 bakom startbilen över 2140 meter. Kör gör Örjan Kihlström.

 

2014-10-06: Stjärnan trea

Star From Heaven svarade för ett mycket bra lopp på Romme igår. Efter en löpning långt bak i fältet vreds hon ut till attack i fjärdespår 400 kvar. Efter en vass avslutning räckte det till en tredjeplats och framför sig i mål hade hon bara ledarhästen och den som satt i rygg på ledaren. Det var bra gjort och Stjärnan visade fin form.

 

2014-10-03: Inför Örebro och Romme

Imorgon lördag har vi två hästar till start i Örebro. Heckuvahausse (lopp 6) blev behandlad efter förra lopp och känns bra i träningen. Läget blev lite taskigt denna gång, men löser det sig ska hon ses med chans. Det blir skor igen, men halvstängt huvudlag istället för helstängt som hon haft på sistone.

No More Headache (lopp 7) gjorde ett bra lopp senast. Det har gått en månad sedan dess, men han känns fortsatt fin. Nu blev det några tuffa hästar på tillägg och det blir till att smyga med och jaga pengar.

På Romme på söndag startar Star From Heaven (lopp 8). Hon känns bra hemma i träningen, men från spår 9 kan hon inte utnyttja sin startsnabbhet. Från det här läget får vi hoppas att det blir körning i täten och att hon kan smyga med och dyka upp där framme. Denna gång kommer hon kunna tävla utan framskor och så blir det helstängt huvudlag och jänkarvagn.

 

2014-10-01: Fina snabbjobb på Solvalla

Det är onsdagkväll och vi har nyss kommit hem från Solvalla. Dit hade vi med oss två hästar som fick springa snabbjobb före tävlingarna och båda två skötte sig utmärkt. Tvåårige Fonda Boko sprang 1.21 full väg medan treårige Swimming Pool sprang 1.17/1600 meter. Båda hästarna ska därmed kvala inom kort.

2014-09-30: Tre till start i helgen

Idag har det varit anmälningar till Örebro på lördag och Romme på söndag där vi har hästar till start. I Örebro på lördag startar Heckuvahausse och No More Headache. Båda ska köras av Tony Wallin. På söndag startar Star From Heaven på Romme och hon ska köras av Mattias Djuse.

 

2014-09-29: Välkommen Potemkin

Vi fick in en ny häst i träning i helgen. Det är Potemkin som startade på Solvalla i lördags och som följde med oss hem till stallet efter tävlingarna. Vi hälsar därmed både Potemkin med ägare Cicignon HB i Vara välkomna till Stall Guldstjärna. Fyraårige Potemkin (e. R.C.Royalty) har tjänat 211.000 kronor och vunnit tre lopp, bland annat ett på Solvalla i somras.

 

2014-09-27: Två hästar hem från fredagsauktionen

Vi fick två hästar med oss hem från auktionen på Solvalla igår fredag. Åt vår goda vän Frida ropade vi in stoet Daylight Sisu (e. Make It Happen - Candlewick). Själva köpte vi in hingsten Upsetting (e. Jaded - Exciting).

 

2014-09-21: Bilder från stallet

Smoke Detector:

Häst

 

Giant Poe E.S.

häst

 

2014-09-21: Resultat och kommande lopp

I torsdags galopperade tyvärr Dennis de Castella bort sig bakom startbilen när han startade i Gävle. Star From Heaven gjorde montédebut i Örebro och fick med sig en peng hem. Hon blev väldigt muskeltrött till slut och kunde därmed inte göra sig själv rättvisa. Hon återhämtade sig fort och pulsen var låg, men hon sprang och spände sig under loppet och sprang inte lika avslappnat som för sulky.

På onsdag ska Offshore Man starta på Solvalla. Han fick tyvärr återigen spår 8 bakom startbilen och kör gör Tony Wallin. På onsdag ska även Go Mirkuce (e. Order By Fax) vara med i premielop och han fick spår två.

Kriteriehelgen närmar sig och i veckan hålls det en fantastisk auktion på Solvalla torsdag-lördag där närmare 500 hästar säljs. Vi, Ullis och Jonas, kommer att finnas på auktionen och besiktiga massor av hästar. Går Du/Ni i tankar på att skaffa en 1-åring på auktionen och vill ha hjälp med att hitta Din/Eran drömhäst så hör gärna av Dig. Vi hjälper Dig /Er gärna!

Hjärtligt välkommen att ringa eller maila om intresse finns.

Tel: Ullis 0739-241947 eller Jonas 0739-853814
Mail: stall.guldstjarna@gmail.com

 

2014-09-18: Gävle & Örebro

Två hästar till start ikväll. I Gävle ska Dennis de Castella starta och han svarade för ett starkt lopp senast då han var tvåa trots ett lopp i dödens. Nu blev det tråkigt spår i åtta bakom bilen och det är några hästar med i loppet som redan har vunnit, men med tanke på hans fina lopp senast så har vi förhoppningar om en framskjuten placering igen.

I Örebro ska Star From Heaven göra sin första start i monté. Hon skötte sig fint i montékvalet och följde upp med ett bra sulkylopp efter det. Formen verkar fin och hon ska kunna vara med långt framme om allt fungerar i montédebuten.

 

2014-09-16: Trogna hästägare tillbaka

Vi hälsar ett par trogna hästägare tillbaka till stallet som hästägare. Det är Christer och Gunilla Säll som äger Jody May och som var hos oss i fem år. Nu är Jody fölsto och väntar på att bli mamma för första gången i vår. Nu har Christer och Gunilla val att gå med i tvåårige Giant Poe E.S. vilket är roligt. Välkomna tillbaka till Stall Guldstjärna.

 

2014-09-15: Två till start på torsdag

På torsdag har vi två hästar till start på två olika banor. I Örebro ska Star From Heaven vara med i ett montélopp och det blir hennes första start under sadel. Loppet rids över 2.140 meter och Stjärnan startar med 20 meters tillägg. Rider gör Julien Fontaine.

I Gävle ska Dennis de Castella starta över 2.140 meter bilstart och det blev spår 8... Kör gör Torbjörn Jansson.

 

2014-09-12: Tre nya hästar i träning

Vi har fått in tre nya hästar i träning och alla tre är ägda av Travkompaniet. Så här skriver Annika Lindblom på Travkompaniets hemsida:

Tre av stallets treåringar har flyttat från Stefan Hultman och har nu flyttat norr om Stockholm. Smoke Detector, Sugar Daddy och Survival Kit fortsätter nu tränas av Ulrika Wällstedt.

Nästa vecka körs kriteriekval på Solvalla, det här året utan någon representant från Travkompaniets stall. Stallets treårskull har haft en del problem vilket gjort dem sena och därmed har vi ännu inte fått se så mycket av dem på tävlingsbanan.

Infektioner och/eller virus har satt ner dem under sommaren samtidigt som flera av dem har haft problem med sina ben, trots att de ännu inte kommit ut till start.

Nu har tre av våra treåringar flyttat till Ulrika Wällstedt, eller "Ullis" som hon kallas. Hon och hennes sambo Jonas Eriksson har sina hästar på en gård norr om Märsta. Nu har de fått förtroendet att fortsätta träningen av, Smoke Detector, Sugar Daddy och Survival Kit, Stefan Hultman berättar varför:

– Den här trion är riktigt fina hästar, men som tyvärr haft sina problem. De kommer att behöver mer tid, lite miljöombyte och kanske en annan veterinär som kan titta på dem med nya ögon. Därför skickar vi dem nu till "Ullis" som jag känner väl då hon jobbade hos mig i många år och som skötte några av våra allra bästa hästar. Tanken är att hon nu skall sköta uppträningen och försöka få igång dem. Jag vet att de kommer bli väldigt väl omskötta och nu är det bara att hålla tummarna för det här är en trio hästar som är för fina för att ge upp med, avslutar Stefan.

"Ullis" blev väldigt glad när hon fick frågan om hon ville ha vår trio i träning, så glad att hon hade svårt att hålla tårarna borta:

– Ja det är så otroligt roligt att få förtroendet att få träna Travkompaniets hästar och få samarbeta med Stefan. Jag och Jonas jobbade många år på Yttersta och Menhammar stuteri och vi har fortfarande en liten bit av våra hjärtan kvar där på Ekerö. Det skall bli så otroligt roligt att jobba med de här hästarna och det betyder så otroligt mycket för oss. Vi tackar så mycket för att vi får chansen och jag lovar att vi skall ta väldigt väl hand om dem, sa "Ullis".

Smoke Detector, Sugar Daddy och Survival Kit är nu på plats hos Stall Guldstjärna där de snabbt har funnit sig tillrätta i sin nya miljö. Vi önskar "Ullis" och Jonas ett stort lycka till och vi kommer naturligtvis återkomma med fortlöpande information med hur det går för våra fina killar.

 

2014-09-11: Inför Solvalla fredag

Imorgon fredag har vi Heckuvahausse till start i V65-3 på Solvalla. Heckis var mycket fin vid segern i Gävle i senaste starten och det loppet har hon tagit bra. Hon känns fortsatt smidig och fräsch. Distansen är densamma som senast och hon har åter fått fint smygläge så det ser intressant ut. Det blir samma balans som senast då hon var lite lättad.

 

2014-09-11: Två tvååringar premieloppade

Igår på Solvalla hade vi två tvååringar som var med i premielopp. Det var New Aviator (e. From Above) som sprang runt om på 34,8 och Torpedo (e. Muscles Yankee) som kom i mål på 33,5.

 

2014-09-08: Start på Solvalla

Idag måndag var det anmälningar till Solvalla på fredag. Där har vi Heckuvahausse till start som svarade för en riktigt fin insats senast vid segern. Hon har känts fin i två lugna jobb efteråt och fick fint smygläge igen. Det blev spår nio bakom startbilen och det är återigen kort distans som vid segerloppet senast. Kör gör Torbjörn Jansson.

 

2014-09-06: Tvååringar i premielopp

På onsdag har vi två tvååringar med i premielopp på Solvalla. Det är New Aviator som ska springa klockan 16.20 och Torpedo som startar klockan 16.40. Båda hästarna ska köras av Jonas.

 

2014-09-04: Nya hästägare

Vi har fått några nya hästägare i stallet som vi vill hälsa välkomna. Det är ett gäng som köpt tvåårige Twinberry (e. Jocose). Det är stall Maffia med Micke Jonsson med familj, Sinbad Chartering (Kjelle & Leffe), Gunnar och Doreen samt Richard som köpt Twinberry. I stort sett alla är nya som hästägare hos oss, vilket känns väldigt roligt. Välkomna!

 

2014-09-01: Dennis tvåa i Gävle

Vad härligt att framgångarna från söndagen fortsatte under måndagen. Stallets hästar fortsatte visa fin form på Romme idag där treårige Dennis de Castella blev tvåa. Han svarade dessutom för ett riktigt bra lopp då han sprang i dödens loppet igenom och ändå kämpade tappert hela vägen in i mål. Jätteskönt att han skötte sig och travade felfritt och det är skoj när man ser hans fina utveckling. Det känns riktigt härligt att följa upp gårdagens seger och andraplats med ännu en bra prestation och placering idag.

 

2014-09-01: Seger för Heckuvahausse

Heckis vinner
Det blev en bra dag i Gävle igår där Heckuvahausse vann sitt lopp på fina 1.14,5/1640 meter. Hon gjorde ett rejält lopp och det var härligt att hon fick vinna. Stort grattis till ägarna Stall Lycka Till HB som även fött upp hästen och kul för Tomas och Sandra.

I Gävle svarade även No More Headache för en bra insats då han slutade tvåa på 15,6 och det var härligt att han visade att han är på gång igen.

Tidigare i veckan slutade Offshore Man femma i ett lopp på Solvalla och utan att löpa helt på topp så gjorde han det klart godkänt. Samma dag premieloppade vi tvååriga Zilence som gjorde det bra när hon sprang runt på 1.29,4.

 

2014-08-27: Inför Solvalla

Ikväll har vi Offshore Man till start i lopp 5 som är ett amatörlopp. Det är ett uttagningslopp där de två bästa går till finalen på Jägersro som körs under Derbyhelgen. Offshore Man håller bra form och har svarat för tre fina insatser i rad vid andraplatserna. Hästen känns fortsatt fin, men från spår åtta bakom startbilen går det åt en hel del tur om man ska ta sig vidare till final. Vi får hoppas att man är lite offensiva i täten så det blir bra tempo på loppet. Som på sistone blir det barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig sulky.

Med till Solvalla har vi även tvååriga Zilence som ska vara med i premielopp som startar kl 16.20.

 

2014-08-26: Stjärnan fyra

Det blev en fjärdeplats för Star From Heaven på Gävle idag. Hon öppnade mycket snabbt och tog ledningen, men blev lite vass och tempot blev högt. Första 500 gick på mycket snabba 1.07,7 och varvet öppnade hon på 1.10,6. Det blev så klart lite stumt till slut efter den öppningen och hon slutade fyra på 1.13,6.

 

2014-08-25: Inför Gävle tisdag

Imorgon tisdag har vi Star From Heaven till start i Gävle. Hon skötte sig bra i ett montékval senast och har därefter skött träningen fint. Det blir helstängt huvudlag och troligtvis skor runt om denna gång och distansen passar fint.

 

2014-08-22: Offshore Man på Solvalla

Nästa start för Offshore Man blir på Solvalla på onsdag. Då är hästen med i ett amatörlopp, ett uttagningslopp till K.G.Bertmarks minneslopp där finalen körs under Derbyhelgen på Jägersro. De två främsta går vidare till finalen. Offen fick spår 8 bakom bilen och ska köras av Jari Åkerfeldt.

Med till Solvalla på onsdag har vi även tvååriga Zilence som ska vara med i premielopp. Hon fick spår 1 och ska köras av Jonas. Zilences premielopp startar klockan 16.20.

 

2014-08-20: Stjärnan startar på tisdag

Idag var det anmälningar till Gävle på tisdag. Där ska Star From Heaven starta i lopp 10. Hon är med i lopp 10 och fick spår 6 bakom startbilen. Det är Mattias Djuse som ska köra henne i loppet.

 

2014-08-18: Veckan som gick

Förra veckan hade vi några som startade. Offshore Man visade återigen framhovarna då han slutade tvåa på Solvalla. Det var en riktigt fin prestation och nu har han tagit tre raka andrapris. Vi letar nya lopp och hoppas det kan bli en fullträff nästa gång.

Dennis de Castella var ute på Eskilstuna i tisdags. Tyvärr blev han lite störd i starten och galopperade, men svarade sedan för en klart godkänt upphämtning.

I onsdags på Solvalla hade vi en premiehäst som skötte sig utmärkt. Det var Giant Poe E.S. som sprang runt på 29,1.

Aibohphobia var tyvärr inte kurant då han blev oplacerad i torsdags i Gävle. Heckuvahausse gjorde comeback samma dag och efter ett lite struligt lopp så fick hon pengar. Med det loppet i kroppen ska hon gå framåt till nästa gång.

 

2014-08-10: Stjärnan kvalade i monté

I fredags kvalade Star From Heaven i monté. Det var andra gången hon hade sadel på sig och det gick hur bra som helst. 1.18,1 kvalade Stjärnan in på och Sandra Svensson som reda var mycket nöjd med hur hästen kändes.

Vi hade också No More Headache till start, men tyvärr blev det startgalopp för honom.

 

2014-08-07: Både Gävle och Solvalla nästa vecka

Idag torsdag var det anmälningar till Solvalla onsdag och Gävle nästa torsdag. På Solvalla är Offshore Man med i V86-3. Han fick spår 10 bakom startbilen över 1640 meter och ska köras av Torbjörn Jansson. Före tävlingarna är Giant Poe E.S. med i ett premielopp från spår 1 och Jonas kör.

I Gävle på torsdag är Aibohphobia med i lopp 6 där han fick spår 1 bakom startbilen. Distansen är 2640 meter och Mattias Djuse kör. Han ska även köra Heckuvahausse som är med i lopp 9. Hon startar med 20 meters tillägg och fick spår 3.

 

2014-08-06: Spår 11 för Dennis

Idag har det varit anmälningar till Eskilstunas tävlingar på tisdag där vi har med Dennis de Castella. Han fick spår 11 och kommer köras av Torbjörn Jansson.

 

2014-08-05: Solvalla fredag

Igår måndag var det anmälningar till Solvallas tävlingar på fredag. Där startar No More Headache i lopp 6 och han ska köras av Mattias Djuse. Efter tävlingarna är Star From Heaven med i ett montékval som beräknas starta kl 16.07. Stjärnan ska ridas av Sandra Svensson.

 

2014-08-03: Sammanfattning veckan

Twinberry

I onsdags hade vi med tvåårige Twinberry (bilden ovan) i premielopp. Han skötte sig utmärkt när han sprang runt Solvallas bana på 1.30,9/2160 meter.

I fredags hade vi två till start i Örebro. Star From Heaven (bilden nedan) skötte sig klart godkänt då hon blev fyra. Det blev ett drygt slutvarv i spåren och det är inte så lätt att plocka tillägg. Det går inte heller att välja vilka lopp som helst då hon inte har så mycket startpoäng.

Star From Heaven

No More Headache var med i ett annat lopp och fick med sig en slant. Han hade inte startat på ett tag och går förhoppningsvis framåt formmässigt med detta lopp.

 

2014-08-01: Stjärnan till Örebro ikväll

Ikväll startar Star From Heaven i Örebro. Hon har tränat på fint efter senast och känns bra. Det var ett passande lopp ikväll och hon möter lite lättare motstånd än hon gjort på sistone. Det är aldrig lätt med tillägg, men det är klart att vi åker dit med segerambitioner och att hon ska vara med bland de tre.

Stjärnan startar i lopp 3. I loppet efter är No More Headache med. Han har fått fint smygläge och vi hoppas han kan få med sig en bra slant.

 

2014-07-28: Två till start i Örebro

På fredag har vi två hästar till start i Örebro. I lopp 3 är Star From Heaven med från 40 meters tillägg över 2.140 meter. Hon ska köras av Oskar Kylin-Blom. I lopp 4 har vi med No More Headache som fick spår 9 bakom startbilen och ska köras av Mattias Djuse.

 

2014-07-26: Ny andraplats

Under fredagskvällen på Romme blev det en ny andraplats för Offshore Man. Efter ett lopp i rygg på den ledande vinnaren fick Offen aldrig fritt och hade krafter kvar i mål som tvåa. Hästen visar fin form för dagen och nästa gång får vi hoppas det kan bli en fullträff.

 

2014-07-10: Offe tvåa

I början av veckan var Offshore Man och startade i Eskilstuna. Han svarade för ett bra lopp som tvåa på 13,4 och det verkar som han nu hittat formen på allvar.

 

2014-07-09: Ny häst i träning

I dagarna har en ny häst kommit i vår träning. Det handlar om tvåårige Go Mirkuce som har Order By Fax som pappa och Let'sdancetango (e. Pearsall Hanover) som mamma.

 

2014-06-22: Nya starter

Nästa vecka startar Offshore Man på Lindesberg på torsdag. På lördag väntar sedan V75-final för Aibohphobia.

 

2014-06-22: Resultat Lindesberg

Star From Heaven kom inte förbi favoriten från början och fick rygg på denne. Tyvärr blev Stjärnan kvar bakom ledaren och hade krafter kvar i mål. Surt, men så är det. Kusken sa att det var vinstkrafter kvar och känslan var att hon segerstridit med fritt.

No More Headache fungerade inte som han gjort i träningen tyvärr så det var inget bra. Anledningen till det var att hästen slog upp en hovspricka, vilket var oturligt.

New Elegance skötte sig från början och det var positivt. Sedan blev det lite tufft lopp då han inte startat på ett halvår och han bör gå framåt med det loppet.

 

2014-06-20: Inför Lindebserg lördag

Vi åker till Lindesberg med tre hästar på Midsommardagen. Star From Heaven har tränat på några veckor efter en liten förkylning och känns bra. Hon är inte vässad och kan behöva något lopp för att komma i form, men förhoppningsvis kan hon ta sig vidare till final - och då har hon fått lopp i kroppen... Det blir barfota, helstängt och jänkarvagn.

No More Headache travar fint och känns fräsch och fin i träning. Vi hoppas även han kan ta sig vidare till finalen så får vi se hur långt det kan räcka. Det blir skor, öppet huvudag och vanlig sulky.

New Elegance har inte startat på länge, men nu tränat på fint en längre tid. Tyvärr är fjärdespåret i voltstart inte bra åt honom och i första hand får vi hoppas på felfri avgång så han får vara med i loppet. Det blir öppet huvudlag, skor och vanlig sulky.

 

2014-06-19: Nästa Lindesberg

På lördag, midsommardagen, har vi tre hästar till start på Lindesberg. I lopp 2 startar Star From Heaven som fick spår 6 bakom startbilen och i lopp 3 är No More Headache med som fick spår 5 bakom bilen. Båda hästarna körs av Sören Eriksson. I lopp 10 är New Elegance med som fick spår fyra och körs av Thomas Dalborg.

Glad Midsommar!

 

 

2014-06-16: Inför Gävle måndag

Idag startar vi Offshore Man i Gävle som har lunchtrav. Han blev struken från en tilltänkt start för en månad sedan då han blev förkyld. Nu har han tränat på några veckor och kändes riktigt bra i förra veckans jobb. "Offe" kommer göra bra lopp och vi får hoppas att det blir lite tempo på loppet då han nu har bakspår. Att han har bakspår i sig är nog inget minus, men det gäller att då ha lite flyt med löpningsförloppet.

 

2014-06-13: Offen till Gävle

Nästa start för stallet blir i Gävle på måndag där Offshore Man är med. Han fick spår 9 bakom startbilen och körs av Torbjörn Jansson. Hästen kändes fin i veckans träningsjobb och känns på gång nu.

 

2014-06-07: Bobo tvåa

Det blev en andraplats för Aibohphobia i Kalmar i går. Han kunde inte vara med och köra om ledningen, men avslutade istället mycket bra från köposition då han hann fram till en andraplats.

New Racer värmde fint, men när det blev allvar i loppet fungerade han tyvärr inte och galopperade.

 

2014-06-06: Inför Kalmar fredag

I Kalmar idag har vi två hästar till start. Båda hästarna är som ni er på bilderna redan på plats och har rest på bästa sätt. Vi åkte hemifrån klockan 03.55 och var på plats på Kalmartravet klockan 09.45.

New Racer
New Racer.

I lopp 1 startar New Racer som fick bra läge i spår 6. Han har tränat på fint efter förra loppet då han tyvärr blev väldigt hetsig. Vi kommer göra några utrustningsändringar för att försöka få honom lite mindre ambitiös och slappna av lite mer när han springer. Racer kan öppna fint och är ett spetsbud.

Aibohphobia
Aibohphobia.

I lopp 9 startar Aibohphobia som har bättre form än raden. Senast hamnade han snett på det och kom egentligen aldrig in i loppet. Hästen är snabb ut och fick därmed ett bra läge. Vi tror att båda hästarna ska kunna vara med långt framme i loppen.

 

2014-06-02: Två till start i Kalmar

På fredag blir det en tur till Kalmartravet. Där starter New Racer i lopp 1 och han fick spår 6. I lopp 9, som är ett klass II-försök, startar Aibohphobia från spår 1 bakom startbilen. Båda hästarna körs av Kenneth Haugstad.

 

 

2014-05-28: Inför Rättvik torsdag

Imorgon startar Quaerito på Rättvik där han är med i lopp 9 från 20 meters tillägg. Han har tränat fint och vi får hoppas att han kan sköta sig. Det går dock inte att lita på honom helt ännu utan han måste visa det i lopp också och vi får hoppas på det bästa.

 

2014-05-22: Start för Qurre

Under torsdagen var det anmälningar till Rättvik som har tävlingar om en vecka. Där ska Quaerito starta i lopp 9. Han fick spår 2 på 20 meters tillägg och ska köras av Mattias Djuse.

 

2014-05-20: Bobo på lördag

På lördag har vi Aibohphobia till start på Solvalla. Han är då med i lopp 5, som är ett lärlingslopp, där han fick spår 10 bakom startbilen. Körsven är Ville Karhulahti.

 

 

2014-05-15: Ny start för Stjärnan

Star From Heaven ska starta på Solvalla på onsdag. Hon är då med i lopp 2 där hon fick spår 6 bakom startbilen. Distansen är 1640 meter.

 

2014-05-15: Fonda skötte sig bra

Tvåårige Fonda Boko var med i premielopp på Solvalla igår och han skötte sig utmärkt. Han knatade runt banan på 1.30,8 på fint sätt.

 

2014-05-13: Resultat Mantorp

Tyvärr gick det inget vidare på Mantorp igår. Aibohphobia galopperade efter 150 meter när han precis kommit till ledning. New Racer blev för ivrig efter 500 meter och rullade över i galopp, så det var en tung kväll.

Imorgon har vi Fonda Boko i premielopp på Solvalla.

 

2014-05-11: Inför Mantorp måndag

Det blir Mantorp på måndagkvällen där vi har två hästar som startar. I lopp 10 är Aibohphobia med som har gjort bra lopp varje gång i år. Han står på tur för seger och vi hoppas den kan komma nu. Han ska ses med segerchans och det blir helstängt huvudlag och barfota som i de två senaste loppen.

I lopp 11 är New Racer med och det blir hans första start i karriären. Det är skönt att han äntligen får komma till start efter skadan. Allt har varit fin efter kvalet och vi hoppas han sköter sig och gör ett bra lopp.

 

 

2014-05-09: Resultat Solvalla

Star From Heaven gjorde ett bra lopp på Solvalla idag. Från sitt dåliga utgångsläge hamnade hon en bit bak. Det gick sedan väldigt fort när hon attackerade över sista bortre långsidan och även om spurten ebbade ut något sista biten så höll hon farten bra över upploppet som femma.

Happy Ours slutade sexa från ledning och hon visade lite orutin som inte riktigt tog i som hon borde i den positionen.

New Fairytale fick fint lopp i rygg på ledaren, men stannade redan varvet från mål, så där är det tyvärr troligt att något inte är som det ska.

Nästa starter från stallet blir på måndag då Aibohphobia och New Racer ska starta i Mantorp.

 

2014-05-08: Inför Solvalla fredag

Vi har tre hästar till start på Solvalla på fredag. I lopp 1 startar Star From Heaven som känns fortsatt fin i träningen. Däremot fick hon tråkigt spår imorgon i spår 11 över 1640 auto vilket försämrar chanserna och det krävs en hel del tur för att få med något härifrån. Det blir helstängt huvudlag, men hon måste tävla med skor denna gång.

I lopp 8 debuterar treåriga Happy Ours. Hon fick fick bra läge och vi hoppas på ledning då hästen är stänkrädd. Kommer hon till spets kan hon duga långt. Det blir öppet huvudlag och skor.

I lopp 9 är New Fairytale med från spår 1 bakom startbilen. Det blir barfota fram och första gången med norskt huvudlag. Hon fick fint smygläge och vi hoppas hon får fint lopp härifrån och kan tjäna en bra slant.

På måndag på Mantorp har vi två hästar till start. Aibohphobia är med i lopp 10 där han fick spår 6 bakom bilen. New Racer är med i lopp 11 där han fick spår 8 i voltstart. Båda hästarna ska köras av Torbjörn Jansson.

På Solvalla på onsdag har vi med en tvååring i premielopp. Det är Fonda Boko som fick spår 4.

 

 

2014-05-01: Offen femma - Racer fixade kvalet

Det blev en femteplats för Offshore Man på Solvalla igår. Han fick springa på i ledningen och blev femma och då han inte hade startat på ett tag så var vi nöjda med honom. Han går framåt med det loppet i sig.

New Racer blev godkänd i kvalloppet på 22,1. Han tog sig en galopp i sista sväng, men skötte sig i övrigt bra. Vi slipar till balansen så han ska sköta sig hela loppet nästa gång då det är på "riktigt".

 

2014-04-24: Offshore Man till start

Idag var det anmälningar till Solvalla på onsdag där det blivit dags för Offshore Man att starta. Hästen fick spår 3 bakom startbilen i ett lopp över 2.640 meter. Körsven är Torbjörn Jansson. På onsdag ska även New Racer vara med i ett kvallopp. Han fick spår 6 och Jonas kör.

 

 

2014-04-24: Resultat Solvalla

Star From Heaven fick en bra start och kom fram i andra ytter. När hästen framför körde till spets fick hon trava resten av loppet i dödens och höll bra, men blev lite trött sista biten. Stjärnan svarade för ett bra lopp och sprang nytt rekord över medeldistans, men tyvärr slutade hon som första häst utan pengar.

Treåriga Happy Ours var med i kvalloppet där hon tyvärr galopperade kort efter start. Sedan sprang hon bra i upphämtningen och var med klungan i mål och noterades för 1.20,5. Därmed blev hon godkänd.

 

 

2014-04-23: Inför Solvalla onsdag

Stjärnan
Stjärnan före måndagens träningspass.

Ikväll startar Star From Heaven i lopp 4 på Solvalla. Hon hade dåligt startspår senast och kom aldrig in i loppet. Hon känns fin efteråt och gick ett lugnare jobb i måndags.

Från spår 10 får vi hoppas att det löser sig under vägen och att hon ska kunna dyka upp i den främre träffen, men det är ju en del bra hästar med i loppet. Det blir barfota runt om och norskt huvudlag.

Vi har även med oss treåriga Happy Ours till Solvalla som ska vara med i ett kvallopp.

 

 

2014-04-22: Bakis startar på Solvalla

Idag var det anmälningar till Solvallas tävlingar på fredag. Där startar No More Headache i lopp 6 där han fick spår 8 på 20 meters tillägg över 2660 meter. Kör gör Torbjörn Jansson.

 

2014-04-19: Glad Påsk!

Påskris, Melvin, Espadon

Glåd Påsk på Er önskar Stall Guldstjärna!

 

 

2014-04-18: Aibohphobia tvåa

AibohphobiaDet blev en andraplats för Aibohphobia på Färjestad idag. Han svarade åter för en mycket fin insats, men mötte helt enkelt en häst, Daryl Boko, som var för bra. "Bobo" sprang i alla fall mycket fina 14,3 över full väg voltstart. Han har svarat för bra insatser i år och är under härlig utveckling. Fyra starter i år har gett tre andrapris och en tredjeplats så vi hoppas att han snart får sätta pricken över i:et med seger.

Glad Påsk!

 

 

2014-04-17: Inför Färjestad Långfredag

Imorgon startar Aibohphobia på Färjestad. Aibohphobia gjorde ett mycket bra lopp senast och fick bara ge sig mot Order To Fly, som ju var väldigt bra på V75 i lördags. "Bobo" har tränat på fint efter loppet och fick bra läge i spår 3. Han ska kunna vara med långt framme även den här gången.2014-04-17: Stjärnan startar på Solvalla

På onsdag ska Star From Heaven starta på Solvalla. Hon är med i lopp 4, V86-8, där hon fick spår 10 bakom startbilen. Den här gången blir det Johnny Takter som ska köra henne. På onsdag ska även treåriga Happy Ours vara med i kvallopp. Det blev spår 6 och Jonas kör.


2014-04-16: Snabbjobb på Solvalla

Före tävlingarna var vi på Solvalla och körde fort med två hästar. Här är två filmsnutttar från dessa jobb.

New Racer sprang 1.22/2.100 meter:

 

New Fairytale som sprang 1.18,5/1.600 meter:

 

 

2014-04-14: Ny start för Aibohphobia

Idag har det varit anmälningar till Färjestad på Långfredagen. Där ska vi starta Aibohphobia i lopp 5. Han fick spår 3 och ska köras av Torbjörn Jansson.

 

 

2014-04-10: Stjärnan kändes strålande

Star From Heaven hade en svår uppgift på förhand på Solvalla igår från dåligt utgångsläge. Tyvärr löste det sig aldrig och hon gick i mål med sparade krafter. Torbjörn som körde tyckte att Stjärnan kändes strålande så det blir till att leta nya lopp.

Med till Solvalla hade vi även två treårsmärrar, Happy Ours och Uphellyaa som gick snabbjobb före tävlingarna. För Happy Ours väntar kvallopp om två veckor.

Ikväll bär det av till Örebro där vi startar två hästar. No More Headache har många hästar att runda i sitt lopp och det är inte så lätt uppgift. Hästen känns bra och vi tror på fin insats i alla fall så får vi se hur långt det kan räcka.

Dennis de Castella galopperade i sista sväng i sitt debutlopp, men hade varit långt framme utan det inslaget. Hästen är fortfarande lite valpig, men har fin kapacitet och vi hoppas han sköter sig ikväll.

 

2014-04-08: Inför Solvalla onsdag

Star From Heaven startar på Solvalla imorgon. Hon var inte riktigt lika vass senast på Mantorp som gången före vid segerloppet. Det kan ha berott på att hon inte var lika vass när hon fick tävla med skor.

Senaste jobbet inför loppet imorgon var i måndags då allt var väl.

Tyvärr blev ju läget väldigt trist med spår tolv över kort distans och det blir svårt att vara med i segerstriden från det här läget. Stjärnan får försöka jaga en fin slant i första hand och så får vi hoppas på mycket tur och att det blir ordentlig fart i täten. Det blir barfotabalans den här gången om banan tillåter.

 

 

2014-04-06: Nya starter i veckan

Nästa start från stallet blir på Solvalla på onsdag där Star From Heaven är med i lopp 2, V86-4. Hon fick tyvärr trist läge i spår 12 bakom bilen över kort distans, vilket var synd.
På torsdag har vi två till start i Örebro. No More Headache är med i ett stayerlopp där han fick spår 4 i sin volt. I ett annat lopp ska Dennis de Castella starta igen och han fick spår 11…

 

 

2014-04-03: Bobo tvåa på Solvalla

Aibohphobia, eller Bobo som vi kallar honom i stallet, blev tvåa på Solvalla under onsdag kvällen. Han fick denna gång springa utan skor på hovarna och då blev han klart bättre och kvickare och värmde också jättefint. Bobo var med i en snabb öppning i 1.11-tempo första halvvarvet, men kunde ändå strida ända in på mållinjen. Han kunde inte stå emot vinnaren sista biten, men höll bra som tvåa på 1.14,1 över 2140 meter och det känns som han är under stadig utveckling.

 

2014-04-02: Inför Solvalla onsdag

Aibohphobia
Aibohphobia i måndagens träningspass.

Ikväll startar Aibohphobia på Solvalla i lopp 8. Han öppnade rappt i en bilprovstart före tävlingarna senast, men kunde tyvärr inte försvara ledningen i själva loppet. Det blev sedan ganska lågt och opassande tempo och i den snabba avslutningen så sprang hästen så fort han kunde. Hästen känns fin efteråt och vi provar barfota runt om ikväll i förhoppningen att han ska kunna bli ännu snabbare från start och vi siktar på ledning. I övrigt helstängt huvudlag och jänkarvagn som senast.

 

2014-04-01: Bilder på tvååringarna

Al's Fancy MoccaNu har vi uppdaterat bilder på våra tvååringar. Det är bara gå in på hästarna och kika på dessa. Bilderna ligger under rubriken hästar eller under respektive hästs bildgalleri.

Här på bilden är det Korean-dottern Al's Fancy Mocca som visar upp sig.

 

 

2014-03-28: Härliga dag

Det var en skön fredag, soligt och trevligt väder och träningspassen flöt på fint. Bland annat var Aibohphobia, som ska starta på onsdag, fin i dagens pass. Här är han under duschning efter träningsjobbet:

Aibohphobia

Dennis de Castella ser också ut att njuta i solen efter duschningen efter dagens jobb:

Dennis de Castella

 

 

2014-03-28: Bobo på Solvalla

Igår torsdag var det anmälningar till Solvalla på onsdag. Där har vi Aibohphobia till start i lopp 8. Han fick spår 1 bakom startbilen och ska köras av Torbjörn Jansson.

 

 

2014-03-27: Jody May ska bli mamma

Jody May

Jody May har lämnat stallet för att bli mamma. Vi tackar för förtroendet vi haft från ägarna Stall Tomtis och vi är
tacksamma över att få ha haft detta trevliga sto under hela hennes tävlingskarriär. Hon kom ju till oss som ettåring då vi började med köra in henne.

Nu har Jody May åkt till Överberga, den gård där hon föddes, och hon ska nu betäckas med One Too Many.

Vi önskar ägarna och Jody May all lycka med hennes nya karriär och ser fram emot att få se hennes bebisar på tävlingsovalen.

Jody May
Jody May.

 

 

2014-03-25: Ny häst i träning

Det har kommit en ny häst i träning. Det handlar om ett tvåårigt sto vid namn Zilence. Hon är efter Orlando Vici och mamma heter Vanilla Sky som själv sprang in över 1,7 miljoner på tävlingsbanan. Hästen ägs av DK Sanering AB i Södertälje som hälsas välkomna som hästägare hos oss.

 

2014-03-25: Ingen lycka på Mantorp

Det blev en sjundeplats för Star From Heaven på Mantorp igår. Efter en löpning i tredje ytter slutade hon sjua på 14,7. Hon var lite segare än i starten före och möjligt att skorna på kan ha gjort några tiondelar.

Quaerito hade vi gjort lite ändringar på, men han galoperade tyvärr kort efter start igen. Tony Wallin trodde ändå att det hade kunnat gå bra om han inte varit tvungen att flytta ut honom i sidled lite hastigt kort efter start då han fick en galopperade häst framför sig.

 

2014-03-24: Inför Mantorp måndag

Vi har två hästar till start på Mantorps lunchtrav. Star From Heaven fick spår 9 vilket är fint smygläge. Hon har visat riktigt bra form i starterna på sistone och vann med lite sparat senast. Den här gången får hon tävla med skor runt om och vi smyger med och se vad det kan bli. Hon har ett passande lopp på Solvalla om några veckor, men så klart hoppas vi på framskjuten placering även här.

Quaerito är med i lopp 7 där han har innerspår på tillägg. Tyvärr galopperade han kort efter start senast, men såg sedan fin ut och har känts bra i träningen efteråt. Tyvärr slog han upp en hovspricka i förra veckan, som är tillfixad, men det gör att han måste tävla med skor denna gång. Vi kommer även ändra lite i övrig utrustning och han får stängt huvudlag och jordbländare på sig samt att han kommer dövas ned. Vi hoppas i första hand att han sköter sig och tar sig runt felfritt så får vi se vad det blir för utdelning.

 

2013-03-21: Aibohphobia trea

Det blev en tredjeplats för Aibohphobia i Eskilstuna igår. Han kunde inte försvara ledningen och fick sedan aldrig chansen från rygg på ledaren. 

Det gick inte lika bra för New Fairytale på Solvalla i onsdags. Hon tvingades tävla med skor på banan och gav tyvärr upp redan på sista bortre långsidan och slutade oplacerad.

 

2014-03-19: Inför Solvalla onsdag

Ikväll startar New Fairytale på Solvalla i lopp 7. Hon var fin i comebacken senast och gjorde ett bra lopp. Dels hade hon inte startat på ett tag och sedan gick det riktigt fort sista 700 meterna och vi var nöjda med hennes spurt över upploppet. Med det loppet i sig borde hon gått framåt och hon fick bra spår idag. Senast tävlade hon utan framskor, vilket fungerade fint, så det blir samma balans ikväll. Vi skulle även haft Boris The Blade till start under kvällen, men tyvärr har vi tvingats stryka honom. Inget allvarligt och han är förhoppningsvis snart tillbaka på banan.

 

2014-03-19: Galopp för Dennis

Tyvärr galopperade Dennis de Castella igår, detta i sista sväng med en pallplats inom räckhåll. Surt… Han klev iväg från femtespår både i en omstart och i den giltiga. Sedan fick han ett lugnt och avvaktande lopp i kön av Örjan. Det gick fort hela vägen och Dennis var gott gåendes när han rullade över i galopp i sista sväng. Hästen är stark och känslan var att en fin placering rök. Det var surt eftersom vi vet att Dennis har fin kapacitet, men han är fortfarande valpig och orutinerad.

 

2013-03-18: Ny start för Stjärnan och Qurre

Idag var det anmälningar till Mantorps lunchtävlingar på måndag. Där har vi Star From Heaven och Quaerito till start och båda ska köras av Tony Wallin.

 

2013-03-18: Igår lämnade två hästar stallet

Två hästar lämnade stallet under måndagen. Det handlar om vår fina New Proud som ska få ny karriär som ridhäst hos delägaren Janne. Prouden har haft problem med en skada, men han har också varit väldigt stressad vid tävling. Vi tog därför ett tidigt beslut att han inte ska behöva utsätts för den stressen och han har gått här hemma som gårdshäst. Nu har Janne köpt egen gård och Prouden ska få bli en glad familje-ridhäst hemma hos dem. Det blir toppen för honom och vi önskar Prouden och Janne all lycka!

Även Igotitfrommymama lämnade stallet igår. Hon skall få bli mamma och åkte iväg på betäckning. Lycka till med din nya karriär!

 

2014-03-18: Inför Gävle tisdag

Dennis de CastellaIdag har vi treårige debutanten Dennis de Castella till start i Gävle. Hästen har tränat fint, men uppträdde lite valpigt i kvalloppet och tog sig en galopp. Därefter sprang han riktigt fint och en bra tid. Spåret blev inte idealiskt, men sköter han sig ska han kunna göra ett bra lopp och vara med där framme även om vi inte känner till moståndet.

 

 

2014-03-17:  Förberedelser inför start

Idag har det varit full fart som vanligt. Bland annat har förberedelserna inför morgondagens start i Gävle varit i full gång. Då ska treårige Dennis de Castella debutera när han gör sin första start i Gävle. Jonas var igång med sista finslipningen av hästens balans och fixade till skoningen som ni ser här på bilden:

Skoning

 

2014-03-14: Segerglädje

Vi bjuder här på ytterligare en filmsnutt från i tisdags efter Star From Heavens seger i Eskilstuna:

 

 

2014-03-14: Starter i Gävle och på Solvalla

Kommande starter för stallet blir i nästa vecka tisdag och onsdag. På tisdag ska treårige Dennis de Castella debutera. Det är i Gävle där han fick spår 5 och ska köras av Örjan Kihlström. På Solvalla på onsdag har vi två till start. I lopp 7 fick New Fairytale spår 2 bakom bilen och i lopp 8 fick Boris The Blade spår 6.

 

2014-03-12: Stjärnan vann i Eskilstuna

Stjärnan vinnarcirkel

Star From Heaven hade vi förhoppningar på igår och hon levde upp till dem! Äntligen en fin seger för hennes del! Hon fick ett fint lopp i kön i andraspår och det kördes på rejält hela första varvet. Hon gick med i rygg i tredjespår och kunde avgöra lätt när Mattias Djuse vred på till angrepp in på upploppet. Underbart! Grattis alla delägare!

New Fairytale hade haft en hovböld som krånglat och därför inte startat på länge. Det blev ryckigt kört i hennes lopp och hon tappade position när det blev en rejäl temposkärpning i loppet och fick inte riktigt travet att stämma då. Dock spurtade hon bra till slut och känslan är att hon behövde den här genomköraren. Hon fick med sig en matlapp.

Quaerito galopperade åter igen och han ger oss gråa hår! Tränar finfint här hemma och värmer mycket bra och när de kallar till start så blir han som en pinne. Det är så ledsamt när en så fin häst som Qurre inte får till det. Han är upp kollad på längden och tvären och bredden och det finns inga fel. Vi får trots allt kämpa på med lilla Qurre.

Segerintervju Mattias Djuse:

 

 

2014-03-11: Inför Eskilstuna tisdag

Tre hästar till start i Eskilstuna ikväll. Quaerito (lopp 2) har tränat på och känts fin efter senaste loppet. Han kommer tävla utan framskor ikväll vilket vi tror ska fungera bra. Vi hoppas han sköter sig och travar felfritt och gör ett bra lopp.

New Fairytale (lopp 4) har haft lite problem med en hov förut, men har nu tränat på fint ett tag. Hon var bra i ett jobb utan framskor nyligen och kommer tävla barfota fram ikväll. Spår fyra är inte optimalt, men normalt bör hon klara det läget. Sköter hon sig ska hon kunna göra ett bra lopp.

Star From Heaven (lopp 7) har svarat för två fina insatser och är i bra form. Hon har gått underhållande pass efter senast och känns fortsatt fräsch och fin. Visst är det många att runda, men det visste vi att det skulle bli när hon anmäldes. Spiegelei är en bra häst, men visst ska Stjärnan vara med och slåss om segern. Det blir barfota fram igen.

 

2014-03-09: Två femmor på Färjestad

Det blev två femtepris på Färjestad igår och vi känner oss lite besvikna på dagen. No More Headache gjorde ett helt okej lopp, men tempot var alldels för lågt för att han skulle komma in i matchen. Vi tyckte dock att han travade lite sämre igår och hängde lite på en töm. Vi får kolla upp honom och se om det är något som stör honom.

Offshore Man var fin i värmningen, men även han hängde lite på en töm i loppet sa Torbjörn och från sidan såg det inte helt klockrent ut heller kan vi tycka. Offen är en klok kille och när något stör honom så brukar han sig inte fullt ut. Han hade låg puls och var inte särskilt trött när han kom in i stallet efter loppet. Vi får ta en uppkollning av honom också.

 

 

2014-03-06: Inför Färjestad lördag

Offshore Man

På lördag har vi Offshore Man (bilden ovan) till start på Färjestad i V75-6. Vi var nöjda med hans insats i årsdebuten då han skulle få en genomkörare där. Han har så klart flyttat fram positionerna formmässigt med det loppet och har känts fin i veckans pass. Den här gången blir det barfota runt om och som senast öppet huvudlag och vanlig sulky. Läget blev fint och han är ju som bekant riktigt snabb ut så Tobbe lär prova från början. Det vore perfekt om han kom ner på innerspår och över kort distans är det väl inte omöjligt att han körs där.

Vi startar även No More Headache på lördag i lopp 4. Han galopperade senast i starten och från innerspår gick det inte att ladda med honom. Sedan kom han tilbaka fint och såg ut att ändå ha vinstchans när han galopperade i utgången av sista sväng, vilket kändes surt. Formen är bra på den här kanten, men han har fått klen utdelning på den. Nu är det tillägg och några bra emot så det är lite chansartat, men vi hoppas han gör en bra insats och med lite klaff kan han kanske vara bland de tre. Den här gången får han tävla med skor.

 

2014-03-05: Tre till Eskilstuna

Under ondagen blev startlistorna klara till Eskilstuna på tisdag där vi har tre hästar med. Quaerito (lopp 2) fick spår 8, New Fairytale (lopp 4) fick spår 4 och Star From Heaven (lopp 7) fick spår 13 bakom startbilen. Alla tre ska köras av Mattias Djuse.

 

2014-03-05: Inget Gävle

Imorgon var det tänkt att New Elegance skulle ha startat i Gävle, men det blir inget av med det. Hästen har lite problem med karlederna och har blivit struken.

 

2014-03-03: V75-tips Färjestad

Ullis är en av tränarna som är med på Fem tippar V75 till Färjestad på lördag. Klicka här för att få alla V75-raderna i pdf-fil.

Här är raderna:

Fem tippar V75

 

 

2014-03-03: V75-start på Färjestad

På lördag är det V75 på Färjestad och där har vi Offshore Man till start i klass I-loppet, V75-6. Han fick spår 3 bakom bilen över 1640 meter och Torbjörn Jansson ska köra. På Färjestad startar även No More Headache i lopp 4.

Före det har vi New Elegance till start i Gävle på torsdag. Han fick spår 12 och ska köras av Ulf Ohlsson.

 

2014-02-27: Resultat Mantorp

Aibohbhobia

Alla fyra hästarna gjorde det bra på Mantorp idag, men de hade inte riktigt stolpe in. Aibohphobia (bilden ovan) svarade för en fin årsdebut då han gick ett starkt slutvarv och krigade till sig andraplatsen. Tyvärr fick han för långt fram till ledarhästen.

Star From Heaven svarade enkelt spets, men fick alldeles för hårt tryck på utsidan av en konkurrent som var slagen tidigt. Öppningen 1.08,5 första halvvarvet satt så klart i benen över upploppet och hon blev trött sista 100. Hon var i alla fall tapper som femma och såg och kändes mycket bra så där verkar formen på topp.

No More Headache galopperade i starten, men kom sedan tillbaka mycket fint och satt bra på det när han åter galopperade i utgången av sista sväng. Det kändes nästan som det var segern som rök där och tyvärr får han ingen utdelning på sin fina form.

Boris The Blade fick löpa i dödens större delen av loppet och kämpade på bra som fyra och var heller inte långt efter andraplatsen. Kul att hästarna gick bra idag, även om själva resultaten blev lite klena.

 

2014-02-27: Inför Mantorp torsdag

Fyra hästar till start på Mantorps lunchtrav idag. Först ut är Aibohphobia (lopp 1) som tränat på fint inför årsdebuten och fått ett skarpare banjobb på Solvalla. Läget är så klart besvärligt med bakspår på tillägg, men löser det sig är han med där framme. Det blir skor runt om.

Star From Heaven (lopp 2) gjorde bra lopp från tillägg senast och visade fin form. Hon har känts bra efteråt, fick ett fint läge idag då hon är kvick ut och är en av de som ska vara med och gära upp om segern. Det blir barfota runt om och så har hon inte tävla på ett tag.

No More Headache (lopp 3) galopperade tyvärr bort sina möjligheter i starten. Spår ett är bra, men kanske inte helt idealiskt åt honom då man måste accelerera snabbt och risken finns att han blir över. Vi får hoppas det löser sig och då ska han kunna vara med i den främre träffen. Den här gången blir det barfota runt om för första gången på länge.

Boris The Blade (lopp 4) är kvick ut och trivs riktigt bra i ledningen. Inte omöjligt att det går att spetsa här trots tillägg och då ska han kunna vara med och strida om segern och en platsplacering. Det blir barfota bak för första gången i vår regi.
Alla fyra hästarna tränade i måndags och gjorde det på bra sätt.

2014-02-27: Dennis kvalade på Solvalla

Igår kvalade treårige Dennis de Castella på Solvalla. Han tog sig en galopp i starten då han bröt ut lite och ville fortsätta volta ett varv till efter att det hade varit en omstart. Sedan sprang han bra och kom i mål på 20,7 efter ha sprungit strax under 1.18 i 2.000 meter.

 

2014-01-21: Galopp för Qurre

Tyvärr blev det galopp för Quaerito idag. Han klarade starten, men fick tyvärr återigen dödens. Där galopperade han varvet från mål och sedan tyvärr 500 meter kvar. Såna dagar är det tyvärr ibland. Vi laddar om mot ny vecka.

Trevlig helg!

 

2014-02-21: Fyra till Mantorp

Idag har det varit anmälningar till Mantorps lunchtrav på torsdag och där har vi fyra hästar till start. I lopp 1 ska Aibohphobia årsdebutera. Han fick spår 8 på 20 meters tillägg. I lopp 2 fick Star From Heaven spår 1 bakom bilen. Båda dessa ska köras av Tony Wallin. I lopp 3 fick även No More Headache innerspår bakom startbilen och han ska köras av Thomas Dalborg. I lopp 4 är Boris The Blade med och han fick spår 3 på 20 meters tillägg. Boris ska köras av Tony Wallin. 

 

2014-02-21: Inför Solvalla fredag

En starthäst på Solvalla idag. Det är Quaerito som är med i lopp 7 där han har spår 3. Han känns fortsatt bra i träningen och fick ju bättre spår imorgon än på sistone så det är klart att vi hoppas att han ska sköta sig igen. Förhoppningsvis kan han trampa iväg och få en position i främre träffen och kan sänka sina tider så får vi se hur långt det räcker i detta lopp. Öppet huvudlag och skor runt om igen.

 

2014-02-20: Dennis kvalar

Idag var det anmälningar till Solvalla på onsdag där vi ska kvala en treåring. Det är Dennis de Castella (e. Repeat Love) som fick spår 3 och Jonas kör. Det är så galet roligt när 3-åringarna kommer ut och ska inleda sitt tävlande.

 

2014-02-19: Jody May struken

Tyvärr blir det ingen start för Jody May på Solvalla ikväll. Vi har fått stryka henne för karledsinflammation.

 

2014-02-17: Ny start för Qurre

Idag var det anmälningar till Solvalla på fredag där Quaerito ska starta. Han är med i lopp 7 där han fick spår 3 över 2140 voltstart. Kör gör Torbjörn Jansson.

 

2014-02-15: Resultat Solvalla fredag

Igår hade vi två hästar till start på Solvalla. Boris The Blade presterade helt klart under sin förmåga och så här dagen efter kan vi inte finna någon självklar förklaring till det. Känslan är att det lite kladdiga banunderlaget passade honom dåligt och att han sprang sig riktigt muskeltrött.

Offshore Man årsdebuterade och planen var att ge honom ett snällt lopp. Hedersmannen Torbjörn Jansson gav honom verkligen det och han spurtade bra när han fick fritt. Han satt sist i sista sväng men i mål var han sexa. Nu är han igång och med detta lopp ikroppen så tror vi han kliver framåt rejält formmässigt. Han har ju inte varit ute och tävlat sedan Derbyt i september.

 

2014-02-14: Inför Solvalla fredag

Idag har vi två hästar till start på Solvalla. Boris The Blade (lopp 4) blev behandlad efter senaste starten och fick lite vila. Han tränade 1.18/1600 meter förra vecka på Solvalla i lag med Offshore Man (lopp 5) och båda hästarna var fina. Boris har fått bra smygläge och det blir skor, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

Offshore Man körde Torbjörn i banjobbet förra veckan och han var nöjd med hästen. Offen är väl förberedd och vi hoppas på en fin insats. Det blir eventuellt barfota fram samt öppet huvudlag och vanlig sulky.

 

2014-02-14: Jody på Solvalla

På onsdag startar Jody May på Solvalla. Hon fick tyvärr spår 12 över 2140 auto och körsven är Thomas Dalborg.

 

2014-02-11: Stjärnan tvåa

Star From Heaven gjorde ett mycket fint lopp i Eskilstuna igår. Trots bakspår på tillägg lyckades hon sluta tvåa efter ett starkt sista varv. Det blev lite för långt fram till ledarhästen som vann, men Stjärnan avslutade bra och var bara en längd efter vinnaren i mål. Hon såg riktigt fin ut och Torbjörn var mycket nöjd med hur Stjärnan kändes och sprang i loppet. Formen verkar vara riktigt på gång nu!

 

2014-02-10: Inför Eskilstuna måndag

Ikväll startar Star From Heaven i lopp 6 i Eskilstuna. Hon har tränat på fint efter förra loppet, men har fått ett tråkigt läge med bakspår på tillägg och det krävs en del tur från detta spår. Denna gång blir det vanlig sulky, helstängt huvudlag som senast samt sommarskor med grepp bak.

 

2014-02-10: Årsdebut för Offen

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på fredag. Där startar Boris The Blade och Offshore Man. Båda fick spår 9 i sina respektive lopp och ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2014-02-04: Ny start för Stjärnan

Star From Heaven ska starta i Eskilstuna på Sundbyholmstravet på måndag dit det var anmälningar idag. Hon är med i lopp 6 där hon startar med 20 meters tillägg över 2140 meter. Det blev spår 8 och hon ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2014-02-04: Resultat Eskilstuna

Det blev tyvärr galopp för båda hästarna igår. Jody May hade ett svårt fjärdespår och det var inte helt överraskande att det skulle bli galopp. Hon kom tillbaka fint och över upploppet spurtade hon förbi flera hästar och han fram till sista pengen. Det var en bra insats av henne. No More Headache slog ihop i starten och galopperade. Han tappade alldeles för mycker för att ha med loppet att göra.

 

2014-02-03: Inför Eskilstuna måndag

Ikväll har vi två till start på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna. I lopp 6 startar 11 Jody May som känns fin i träningen. Hon har ett fjärdespår i voltstart vilket inte är helt optimalt, men vi hoppas på felfri avgång och att hon kan tjäna en fin slant. Det blir skor runt om och norskt huvudlag samt jänkarvagn.

I lopp 8 startar 3 No More Headache som svarade för två fina insatser efter uppehåll. Tyvärr fick han stå över lite efter förra starten då han blev lite förkyld och han kan behöva ett lopp i kroppen för att komma i form. Han känns i alla fall fräsch och fin och vi hoppas han kan dyka upp bland de tre. Det blir skor runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

 

2014-01-30: Två fjärdepris på Romme

Igår blev det två fjärdeplatser på Romme. Både Quaerito och Star From Heaven fick lopp utvändigt ledaren. I Qurres fall så känns det som han blir allt mer stabil och fortfarande är det felfria lopp som i första hand är målet med honom. Igår klev han iväg från ett svårt fjärdespår.

Stjärnan måste vi vara nöjda med efter ett tävlingsuppehåll. Spår 8 - 1640m auto är inte optimalt och Tobbe laddade framåt såklart och då var det bara dödens som var ledigt. Tobbe var klart nöjd med henne!

Tyvärr så tvingades vi att stryka New Elegance då han hade ett sår efter ett tramp. Vi laddar om för nya starter. Trevlig torsdag!

 

2014-01-29: New Elegance struken

Tyvärr har vi stryka bort New Elegance idag. Han har dragit på sig en sårskada och har fått stanna hemma i stallet.

 

2014-01-28: Inför Romme onsdag

Imorgon onsdag åker vi till Romme där vi har tre hästar till start. Vi börjar direkt i lopp 1 där Quaerito är med. Senast sprang han sig trött på en bana som var lite lösare än gången före då han vann. Han har tränat på efter det och känns bra och det här var första passande loppet han haft sedan förra starten. Spåret klarade han senast, men visst kunde läget ha varit bättre. Vi hoppas han sköter sig och i så fall ska han kunna vara med i den främre träffen. Det blir öppet huvudlag och skor runt om som senast.

I lopp 8 startar New Elegance från spår 5 bakom startbilen. Han skötte sig fint senast då han gjorde sin första start bakom bilen och visade att han kan öppna bra. Han kändes fin i ett banjobb på Solvalla i onsdags och han borde kunna pipa iväg bra från början även här. Visst måste han ses med goda segermöjligheter i det här loppet. Det blir skor runt om och öppet huvudlag som vid vinsten senast.

I lopp 10 återkommer Star From Heaven efter ett litet tävlingsuppehåll. Hon känns stark och bra i träningen och borde kunna svara för en fin insats här. Tyvärr fick hon trist startspår, men då det nu är bilstart och kort distans sätter vi på helstängt huvudlag och jänkarvagn och trots läget lär kusken ladda från början. Som hon känns i träning så så kan hon vara ett kul spelobjekt.

 

2014-01-28: Två till Eskilstuna på tisdag

I dag tisdag var det anmälningar till Eskilstuna på måndag 3 februari där vi har två hästar med. I lopp 6 startar Jody May från spår 4 på 20 meters tillägg över 2160 meter. I lopp 8 startar No More Headache från spår tre i voltstart över 2140 meter. Båda hästarna ska köras av Thomas Dalborg.

 

2014-01-26: Nu även på facebook

Nu kan ni följa oss även på facebook. Klicka här och gå in och gilla vår facebook-sida.

 

2014-01-23: Tre till start på Romme

Under torsdagen var det anmälningar till Rommes lunchtrav på onsdag och där har vi tre hästar som ska starta. I lopp 1 är Quaerito med och han fick spår fyra i voltstart. I lopp 8 startar New Elegance från spår 5 bakom startbilen och Star From Heaven är med i lopp 10 från spår 8 bakom bilen. Alla tre ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2014-01-23: New Fairytale struken

Tyvärr blir det ingen start för New Fairytale på Solvalla imorgon. Hon har fått en hovböld och får istället ta igen sig några dagar.

 

2014-01-22: Heckis provar på Solvalla igen

Solvalla tävlar tätt den här veckan och man tävlar även på söndag då man också kör V75. I lopp 10 har vi med Heckuvahausse som fick där spår 6 bakom startbilen och ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2014-01-20: Fairytale på Solvalla

På fredag ska New Fairytale starta på Solvalla. Hon är med i lopp 1, fick spår 6 bakom startbilen och ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2014-01-19: Lycka till Ida

Ida Hällberg har gjort sin sista arbetsdag hos oss och vi vill tacka henne så mycket för de drygt två åren hon jobbat hos oss. Det har varit ett stort nöje för oss att ha haft dig här och vi önskar dig Ida ett stort lycka till med vad du än tar dig an i framtiden!

Vi har redan gjort klart med Idas ersättare som är rutinerade hästskötaren Goce Kulusevski. Han har varit hos oss den senaste månaden och gått dubbelt med Ida så han har kommit in i våra rutiner vilket känns förträffligt och det blev därmed en bra övergång. Goce har jobbat hos flera tränare tidigare, bland annat Per Lennartsson och hos stall Tilly och han har själv amatörtränarlicens.

Vi kan också passa på att presentera våra extrajobbare som rycker in hos oss när det behövs och är här och jobbar på helgerna. Det är Felicia Molin och Alexandra Axdal, så även dessa kommer ni säkert träffa på när ni kommer och hälsar på här ute på helgerna.

Det har varit lugnt med starter senaste veckan då hästarna inte haft några passande lopp, men snart är vi med i listorna igen.

 

2014-01-09: Heckis tvåa på Solvalla

Det blev en andraplats för Heckuvahausse på Solvalla igår. Under första varvet löpte hon i rygg på ledaren. Drygt ett var från mål gick Tobbe ut i andraspår med hästen och hon höll sedan bra som tvåa, men kunde inte svara en smygkörd. Bra comeback av Heckis som kom i mål på 17,9.

Jody May startade också igår. Hon satt i tredje inner, men tappade tyvärr till slut och blev oplacerad.

 

2014-01-07: Ny start för "Bakis"

Idag var det anmälningar till Eskilstuna på söndag. Där startar vi No More Headache som kom med i lopp 7, V64-4. Däremot blev det inget flyt med startspåret då han fick bakspår på tillägg... Spår 8 över 2660 meter och kör gör Torbjörn Jansson. Formen är dock finfin och han rundar nog många ändå.

 

2014-01-06: Två femtepris på Gävletravet

Quaerito klev iväg bra från spår fyra i Gävle igår, men galopperade tyvärr i ledning i första sväng. Sedan kördes han fram i dödens och slutade femma. Femma blev även New Fairytale som hade bakspår på tillägg och hamnade sist i fältet. Loppet gick väldigt fort och hon sprang vad hon kunde för dagen och har nu fått två genomkörare innanför västen.

 

2014-01-04: Inför Gävle söndag

Imorgon tar vi en tur till Gävle där två vi har två hästar till start. I lopp 1 är 4 Quaerito med som kommer från seger och han har känts bra efter den starten. Han tog sig iväg felfritt från spår fem senast, men spår fyra som han har nu är inte heller optimalt och det finns galopprisk. Sköter han sig så kan han säkert vara med och strida om tätplaceringarna. Vi vill gärna ha ett felfritt lopp igen så han får starta på lite regelbundet. Det blir öppet huvudlag, skor och vanligt sulky som senast.

I lopp 11 är 13 New Fairytale med som i comebacken gjorde ett bra lopp i skymundan även om det inte blev några pengar. Nu är det bara en vecka mellan starterna, men det lilla hon hunnit gå i jobb i veckan så känns hon fräsch och normalt ska hon ha gått framåt formmässigt. Nu blev det dåligt läge, men känslan är att det är lite enklare lopp denna gång och hon är en platsrysare. Det blir helstängt huvudlag, skor och vanlig sulky som senast.

 

2014-01-02: Nya starter på Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på onsdag. I lopp 1 starter Heckuvahausse som fick spår 7 och ska köras av Torbjörn Jansson. I lopp 11 är Jody May med och hon fick spår 1 bakom startbilen och ska köras av Johan Untersteiner.

 

2013-12-31: Årskrönika 2013

Gott Nytt År!! Nu stundar ett nytt år och då har det, precis som förra året, blivit dags att blicka tillbaka på det göregående året. Vår alldeles egna och personliga årskrönika för vårt stall ligger nu ute på denna sida - läs Stall Guldstjärnas Årskrönika 2013 här.

 

2013-12-29: Seger för New Elegance

New Elegance
Vinnarhästen på Romme New Elegance.

RosettDet blev en seger på Romme idag. New Elegance visade upp sig från sin bästa sida, vad härligt! Han öppnade snabbt till ledning och när det sedan var dags för upplopp stack han iväg och vann med fyra längder. Kul att han börjar fungera ordentligt med tanke på att han inte fungerade som tvååring och en bit in på detta år. Så himla skoj att han nu till och med fick vinna lopp innan treåringssäsongen var över. Vilken skön utveckling.

No More Headache verkar också ha kommit i bra slag för dagen. Idag blev det en fjärdeplats efter en riktigt vass avslutning. Kusken trodde till och med att han kunnat vinna om han fått luckan lite tidigare.

New Fairytale gjorde comeback och henne får vi vara nöjda med även om hon inte fick några pengar med sig hem. Hon satt sist i fältet, men svarade för att bra slutvarv och sprang förbi flera hästar sista halvvarvet. En bra genomkörare till starten på Gävle om en vecka.

Tyvärr löpte inte Boris The Blade upp till sitt kunnande idag. Han var lite loj i loppet och trött redan i slutsvängen.

 

 

2013-12-28: Inför Romme söndag

Full fart på Romme imorgon där vi har fyra hästar till start. New Elegance i lopp 1 galopperade direkt i starten senast efter att det varit flera omstarter som han blev irriterad av. Den här gången är det premiär bakom startbilen, men normalt ska det inte vara något problem. Hästen känns fin och vi hoppas på ett felfritt och bra lopp.

I lopp 5 startar Boris The Blade som inte var lika bra senast som gången före vid segern och det är möjligt att han inte fick riktigt med fäste senast. Hästen känns bra i träningen, men fick dåligt läget här. Distansen går bra och om det klaffar kan han vara med på en plats.

Spår 12 blev det också för No More Headache i lopp 6 så det krävs mycket tur även för honom för att vara med på en framskjuten placering. Det blev linjestart i hans lopp senast och han slog ihop och galopperade i starten, men gjorde sedan ett riktigt bra lopp. Torbjörn var också mycket nöjd med hur hästen kändes och "Bakis" verkar vara i fin form i alla fall.

Tyvärr blev det dåligt spår även för New Fairytale i lopp 9. Hon återkommer efter långt uppehåll och har tränat runt 1.20 som snabbast i banjobb på Solvalla. Hästen känns fin men behöver säkert lopp i kroppen och vi får se hur långt det kan räcka så här i comebacken.

 

2013-12-28: Qurre & Fairytale till Gävle

Det har redan varit anmälningar till Gävles tävlingar söndag 5 januari. Där ska Quaerito och New Fairytale vara med. Quaerito fick spår fyra i voltstart medan New Fairytale fick spår 8 på 20 meters tillägg. Båda hästarna ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2013-12-24: Julafton!

Stall Guldstjärna har sponsrat en Trafiksäkerhetskampanj i år istället för att skicka ut julkort och julklappar till våra kunder och samarbetspartners. Ha en riktigt skön jul allihopa!

trafik

 

2013-12-23: GOD JUL!

julStall Guldstjärna önskar alla våra hästägare, samarbetspartners och hela travsverige en riktigt GOD JUL!

 

 

2013-12-21: Nya starter på Romme

Det har varit anmälningar till Rommes tävlingar söndag den 29 december där vi har fyra hästar till start. I lopp 1 är New Elegance med från spår fyra bakom startbilen och det blir första gången han ska vara med bakom bilen. I lopp 5 startar Boris The Blade som fick spår 12 bakom bilen över 2640 meter. Dessa två körs av Torbjörn Jansson. I lopp 6 är No More Headache med som fick spår 12 över 1640 meter med bilstart. I lopp 9 startar New Fairytale som fick spår 11 bakom bilen. Dessa två hästar körs av Mattias Djuse.

 

2013-12-19: Qurre vann i Eskilstuna

Quaerito segerfoto
Glada delägare efter Quaeritos seger.

Quaerito skötte sig ikväll och travade felfritt för första gången i lopp. Inte nog med det - då gjorde han det så bra så han kunde vinna från dödens på 20,0 över 2140 meter. Jätteskoj att han skötte sig och fick till en fullträff och det var ju verkligen ett steg i rätt riktning för hans del.

Vi hade även Jody May till start i sista loppet. Hon fick bara en hygglig start och blev hängandes i tredjespår, men galopperade tyvärr efter 200 meter. Hon kördes sedan runt och slutade oplacerad.

 

 

2013-12-19: Inför  Eskilstuna torsdag

QuaeritoIkväll blir det en turné till Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna där vi startar två hästar. I lopp 2 är Quaerito (bilden ovan) med som galopperade i sista sväng i sin comeback senast. Hästen känns fin i träningen, men fick inget optimalt spår denna gång. Vi får hoppas på felfritt lopp i första hand. Det blir skor och öppet huvudlag som senast.

Jody May (bilden nedan) är med i lopp 11 där hon har springspår på 20 m tillägg. Hon har gjort två starter efter sitt tävlingsuppehåll och visade senast uppåtform och med lite bättre klaff hade hon nog varit bland de tre. Har hon lite flyt ikväll kan hon vara en platsrysare. Eventuellt kan det bli tal om barfotakörning för hennes del, men det beror på hur banan ser ut.
Jody May

 

2013-12-16: Resultat Gävle

Oj va det var skitigt på Gävle igår. Det var rena gyttjebanan. Det blev till och med linjestart i No More Headaches lopp istället för bilstart. Tyvärr gillade han inte när man axade så snabbt som det blir i startögonblicket i linjestart så han slog ihop och galopperade. Sedan sprang han bra i sin comeback och svarade för ett fint slutvarv. Han spurtade in som femma med tussarna kvar.

För New Elegeance blev det galopp. Där blev det flera omstarter och det gillade han inte och i den giltiga starten galopperade han direkt i starten.

 

2013-12-15: Inför Gävle söndag

Idag startar New Elegance i Gävle i lopp 3. Han gjorde det klart godkänt i debutloppet utan att han var som bäst för dagen. Hästen känns fin i träningen och det känns som han kan öppna ganska bra. Vi hoppas han kan få ett fint lopp och vara med på en framskjuten placering.

I lopp 8 är No More Headache med. Han återkommer efter ett längre tävlingsuppehåll och har tränat på fint. Från det här spåret lär han fått bra lopp och distansen funkar fint. Förhoppningen är att han ska kunna vara med där framme.

 

2013-12-13: Anmält till Eskilstuna

Idag fredag har det varit anmälningar till Eskilstuna på torsdag. Där ska Quaerito starta i lopp 2 där han fick spår 5 i volstart över 2140 meter. Torbjörn Jansson ska köra. I lopp 11 är Jody May med. Hon fick spår 6 på 20 meters tillägg över 2140 meter och ska köras av Mattias Djuse.

 

2013-12-11: Nya starter på Gävletravet

På söndag har vi två hästar som ska starta i Gävle. New Elegance ska starta i lopp 3 där han fick spår 7. I lopp 8 är No More Headache med och han fick spår 1 bakom startbilen. Båda hästarna ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2013-12-09: Resultat söndag-måndag

Det har varit tävlingar söndag-måndag. I söndags staratde Boris The Blade på Solvalla och även om han fick dödens så var han lite sämre än vid segerloppet gången före. Möjligt att han inte fick riktigt med fäste på banan den dagen och han fick nöja sig med en sjätteplats.

Idag var det Mantorp som gällde där Star From Heaven inte löpte upp till det vi hade förväntat oss. Visserligen fick hon kliva fram till dödens mitt i loppet, men hon var slagen väl tidigt och fick inga pengar med sig hem.

Jody May svarade däremot för en positiv insats. Hon satt först invändigt innan hon i näst sista sväng kom ut i andra ytter. Hästen framför tröttnade i sista sväng och hon drogs bakåt och fick inte chansen förrän 200 kvar. Då spurtade hon bra över upploppet till ett femtepris, så det var skoj att hon visade fin form.

 

2013-12-08: Inför Solvalla söndag & Mantorp måndag

Idag har vi Boris The Blade till start på Solvalla. Han har gjort det jättebra i sina tre starter och visat bra inställning. Han känns bra efteråt och är under fortsatt utveckling. Den här gången är det bakspår, men han har rygg på en startsnabb häst och kan förhoppningsvis få en fin position även om det är lite chansartat från bakspår. Det är ett jämnt och bra lopp men vi hoppas att Boris ska kunna vara med där framme igen.

Imorgon måndag åker vi till Mantorps lunchtävlingar med två hästar. I lopp 2 startar Star From Heaven som visade uppåtform senast och som känns på gång med två lopp i kroppen. Nu är det bakspår och visst kan det bli svårt att vinna härifrån, men vi tror att hon ska kunna vara med långt framme då det känns som hon är i bra form. Hon tävlar med skor, norskt huvudlag och vanlig sulky som senast.

I lopp 3 startar Jody May som gjorde ett klart godkänt lopp i sin comeback. Hon har fått bra läge den här gången då hon gynnas av att kunna vara med långt framme i loppen och hon kan vara en platsrysare. Hon kommer tävla med skor som förra gången och i jänkarvagn.

 

2013-12-04: Boris på Solvalla

På söndag har det blivit dags för Boris The Blade att starta igen. Då är han med i ett lopp på Solvalla, lopp 6 - V64-3, där han fick spår 9 bakom startbilen. Distansen är 2140 meter och hästen ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2013-12-02: Anmälningar till Mantorp

Idag har det varit anmälningar till Mantorps tävlingar om en vecka, måndag 9 december då man har lunchtrav. Där ska Star From Heaven starta i lopp 2, V4-2, där hon fick spår 12 bakom startbilen över 2140 meter. I lopp 3 är Jody May med och hon fick spår 1 över 2140 meter. Båda hästarna ska köras av Tony Wallin.

 

2013-12-01: Jody May sexa

Jody May slutade sexa i fredags. Efter en löpning i fjärde inner följde hon med klart godkänt till sjättepriset på 16,1.

 

2013-11-28: Inför Romme fredag

Imorgon är det lunchtrav på Romme där vi har Jody May till start. Hon har inte startat på drygt tre månader. Efter senaste loppet fick hon en paus och fick det lugnt några veckor för att ladda om. Sedan har hon tränats igång och efter ett fint banjobb på Solvalla härom veckan så tycker vi det är dags för henne att starta igång igen. Spåret blev lite långt ut, men vi hoppas hon kommer ner i vettig position och får ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker imorgon.

 

2013-11-25: Jody gör comeback

Jody May har inte startat på några månader, men på fredag gör hon comeback på tävlingsbanan. Hon ska då starta på Rommes lunchtrav. Distansen är 2140 meter och hon fick spår 6 bakom bilen och ska köras av Kaj Widell.

 

2013-11-25: Resultat Mantorp måndag

Det blev ingen speciellt lyckad turné till Mantorp även om Star From Heaven fick ett nyttigt lopp till kroppen. Hon galopperade tyvärr från start, vilket hon gjort tidigare i voltstart. Hon svarade sedan för en bra upphämtning och lyckades bli sjua. Stjärnan visar uppåtgående form.

Quaerito tog sig iväg felfritt, men efter ha avancerat i tredjespår mitt i loppet och kommit fram i dödens 700 kvar galopperade han som slagen i utgången av sista sväng.

 

2013-11-24: Inför Mantorp måndag

Imorgon tar vi turen till Mantorp där vi startar två hästar. I lopp 8 ska Quaerito göra comeback. Han galopperade i starten i kvalet, men kändes sedan bra. Nu provar vi bilstart och hoppas att han ska sköta sig. I första hand är siktet inställt på felfritt lopp och sköter han sig gör han säkert ett bra lopp.

I lopp 10 är Star From Heaven med. Hon har ett lopp i kroppen, men behöver fler lopp innan toppformen infinner sig och i första hand blir det ytterligare ett lopp i kroppen för hennes del. Tyvärr blev spåret inte det bästa och vi får hoppas hon tar sig iväg felfritt. Hon har känts fin i träningen efter förra loppet. Båda hästarna kommer tävla med skor och öppet huvudlag. Eventuellt kan det bli norskt på Star From Heaven.

Får dig som vill läsa lite mer om tjejhästen så kan du bläddra ner lite i den här spalten, till uppdateringen 20 november, så finns mer info om henne.

 

2013-11-23: Boris The Blade vann i Gävle

Boris The Blade vinner

Det blev en härlig tur till Gävle idag. Boris The Blade vann sitt lopp, vilket var underbart. Han öppnade riktigt bra och kunde kort efter start ta ledningen. Sedan fick han tryck under vägen, men kunde ändå kliva ifrån till lätt seger över upploppet på 1.13,9.
Stort grattis till ägarna och uppfödarna Stall Lycka Till HB!
Vilken comeback han gjort Boris The Blade efter sin skada. Nu har han slutat etta, tvåa och etta i sina tre senaste starter. Jätteskoj!

Här kan Ni se tv-klipp från Gävle och intervju med både ägaren Tomas och kusken Torbjörn Jansson:

 

 

2013-11-22: Inför Gävle lördag

Imorgon lördag åker vi till Gävle för att starta en häst, detta efter att vi tvingats stryka No More Headache för en trampskada. Det är inget allvarligt och förhoppningsvis ska han snart vara tillbaka på banan.

I lopp 2 är det Boris The Blade som ska starta. Han har kommit tillbaka fin efter sitt långa uppehåll och även om han inte vann senast så gjorde han det bra. Framförallt över upploppet där han kom tillbaka och kontrade till sig andrapriset. Han känns fortsatt fin i träningen och den här gången ska han tävla barfota runt om och dessutom i jänkarvagn så det blir intressant. Vi hoppas han ska svara för ännu en fin insats.

Trevlig helg!

 

2013-11-20: Tjejer se hit - gå med i vår tjejhäst

Annons

Klicka på annonsen så kommer en större version av bilden.

Du kan ladda ner köpanbudet direkt från vår hemsidan - klicka här för att göra det.

 

2013-11-19: Två till start på Mantorp

I dag var det anmälningar till Mantorps måndagstävlingar där det är lunchtrav. Där ska Quaerito starta i lopp 8 där han fick spår 10 bakom startbilen. Distansen är 2140 meter och det är Tony Wallin som ska köra hästen.

I lopp 10 är Star From Heaven med som startar med 20 meters tillägg över 2140 meter. Hon fick spår 5 på sin volt och ska köras av Jonas.

 

2013-11-17: Nya starter i Gävle

Det är söndag kväll och det har varit anmälningar till Gävle på lördag där vi har två hästar till start. I lopp 2 är Boris The Blade med från spår 6 bakom bilen i ett sprinterlopp. I lopp 4 startar No More Headache från spår 7 på 20 meters tillägg över 2640 meter. Båda hästarna ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2013-11-15: Boris tvåa på Romme

Det blev en andraplats för Boris The Blade på Romme i dag. Han svarade för en fin insats och visade att han är segstark då han såg slagen ut i början av upploppet och såg ut att bli trea, men sista biten kontrade han och blev tvåa. Han har gjort två fina instatser i rad nu så det är härligt.

Star From Heaven gjorde comeback i dag efter sitt långa uppehåll. Hon hade på förhand dåligt startspår och kom väl egentligen aldrig in i loppet. Hon kändes i alla fall smidig och fin före tävlingarna och loppet har säkert gjort henne gott.

I går var vi till Gävle där New Elegance debuterade. Han fick vandra i dödens och orkade inte riktigt utmana till slut, men höll godkänt som sexa och fick med sig en peng hem.

Trevlig helg!

 

2013-11-14: Inför starter torsdag & fredag

Ikväll åker vi till Gävle där New Elegance debuterar i lopp 2. Hästen har verkligen utvecklats de senaste månaderna och det är verkligen roligt att se när en häst gör så som Elegance gjort. Han skötte sig fint i kvalet vilket är det snabbaste han gått. Förhoppningsvis sköter han sig och gör ett fint lopp så han kan tjäna en bra peng.

Fredag är det lunchtrav på Romme som gäller där Boris The Blade startar i lopp 1. Han svarade för en fin comeback på Mantorp där han gick ett rejält slutvarv och vann enkelt. Hästen fortsätter att kännas bra i träning och distansen bör passa fint då han känns stark och är bra på att hålla tempot till mål. Han får tävla med helstängt huvudlag och skor som senast och bör kunna vara med i striden igen. 

I lopp 2 återkommer Star From Heaven en tävlingspaus. Efter flitigt tävlande så var hon värd att få pusta lite och hon fick en månads semester i hagen. Sedan har hon fått träna igång successivt och hon har jobbat på riktigt starkt den senaste tiden. Hon känns bra förberedd, men lär ändå behöva lopp i kroppen. Nu när läget blev som det blev som lär hon få smyga med och köras till slut och springa en trudelutt sista biten så får vi se hur långt det räcker. Hon tävlar med skor och öppet eller norskt huvudlag.

 

2013-11-14: Qurre kvalade

Quaerito kvalade på Solvalla under onsdagkvällen. Det blev tyvärr en galopp i starten då han blev lite ivrig, men sedan skötte han sig bra. Det var det viktigaste att han travade fint och såg bra ut och han kvalade in på 1.21,2 över 2140 meter. Så nu kan vi snart börja se fram emot start med honom.

 

2013-11-12: Tjejkväll på Solvalla

Onsdag 20 november är det tjejkväll på Solvalla och jag (Ullis) har bokat platser på restaurangen där vi är ett gäng tjejer som ska ha en kul kväll. Det finns några platser kvar och du som vill hänga med oss den kvällen kan kontakta mig snarast på 0739-241947. Först till kvar är det som gäller... Priset är 395 kr/person och i det ingår två rättersmeny, ett glas vin, kaffe & kaka samt program. Dessutom kommer jag guida Er och visa er runt på på stallbacken. Denna kväll kommer jag även introducera tjejhästen som vi ska ha i stallet. Så slå gärna en signal.
/Ullis

 

2013-11-11: Två till start på Romme

Idag har det varit anmälningar till Romme på fredag där det är lunchtävlingar. Vi anmälde två stycken och båda är med. Det är Boris The Blade som är med i lopp 1 och som fick spår fyra bakom startbilen. Distansen är 2.640 meter och det är första gången han ska starta över den.

I lopp 2 ska Star From Heaven göra comeback efter sitt tävlingsuppehåll. Hon fick spår 12 bakom bilen och distansen är 2.140 meter. Båda hästarna ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2013-11-09: Elegance debuterar

På torsdag ska New Elegance debutera och hans första start blir i Gävle. Han fick spår 11 och ska köras av Erik Adielsson.

 

2013-11-07: Qurre kvalar

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på onsdag där Quaerito ska kvala. Han fick spår 3 och ska köras av Jonas. Vi hade änmält Star From Heaven i ett lopp, men tyvärr räckte inte hennes poäng för att komam med så där letar vi nya lopp och anmälningar.

 

2013-10-31: Resultat Solvalla

New Steel startade på Solvalla igår. Han fick attackerade 1400 kvar och fick svar en bit och det blev tuff forcering fram till dödens. Han tröttnade sedan över upploppet och blev första häst utanför pengarna på 16,9/2160 meter, men var inte som bäst för dagen heller.

 

 

2013-10-29: Seger för Boris The Blade

Boris The Blade vann på Mantorp på måndagskvällen. Underbart och stort grattis till ägarna Stall Lycka Till HB som även fött upp hästen. Skoj!

Det här var Boris första seger och det är extra kul nu när hästen kämpat sig tillbaka efter den allvarliga skada han ådrog sig för ett år sedan. Det här var ju trots allt bara hans åttonde start.

Han vann väldigt lätt på 16,3 över 2160 meter. Det står visst en halv längd på resultatlistan, men som ni ser på bilden så var segermarginalen betydligt större än så, fem, sex längder var det.

Boris The Blade vinner
Boris The Blade vann mycket lätt på Mantorp.

 

2013-10-25: Stålis på Solvalla

På onsdag ska New Steel starta på Solvalla. Han är med i lopp 12 där han startar på 20 meters tillägg och ska köras av Björn Goop.

 

2013-10-24: En tur till Solvalla

Star From Heaven var inne på Solvalla för att gå ett snabbare träningsjobb igår onsdag. Hon fick springa 1.19  i 1640m med 1.17 sista 1000 metrarna vilket hon löste bra och det ser nu ut som hon närmar sig comeback. Om allt känns bra efter denna genomkörare så är planen att Stjärnan ska starta om ett par tre veckor.

 

2013-10-22: Start på Mantorp

Idag har det varit anmälningar till Mantorp på måndag där Boris The Blade ska starta. Han har 20 meters tillägg (2160 meter) och fick spår två på sin volt. Körsven är Tony Wallin.

 

2013-10-19: Upploppsgalopp

Aibohphobia hade trist utgångsläge igår och blev över i spåren en bit innan han kom ner i fjärde inner efter 500 meter. Där satt han sedan fast in på upploppet när han backades ut, men 75 meter före mål galopperade han då han inte klarade av sidledsförflyttningen och fick därmed inga pengar eftersom han blev diskad.

 

2013-10-18: Bobo på Romme

Ikväll har vi Aibohphobia till start på Romme. Hästen har fått träna på här hemma utan ha vässats något speciellt och formen är lite svårbedömd, men han känns bra. Spåret blev trist, även om han nu kommit ner ett hack i banan efter en strykning, och det behövs så klart en del tur från det här läget för att han ska vara med i striden.

 

2013-10-15: Start Romme och boxnytt

På fredag är det dags för Aibohphobia att starta igen. Han ska då vara med på Romme i ett treåringslopp som körs som lopp 7, V64-5. Han fick spår åtta bakom startbilen och ska köras av Tony Wallin.

Jasper Lane har lämnat stallet. Han får inte längre tävla i Sverige eftersom han är tolv år och danskregistrerad och ägaren Anders Hesselgren har skickat hästen till Tyskland.

In i stallet har åter tvååriga stoet Uphellyaa (e. Orlando Vici) kommit och som varit här tidigare och gick premielopp i juni. Efter det har hästen varit hemma hos ägaren Kerstin Larsson några månader, men nu är alltså Uphellyaa tillbaka hos oss.

 

2013-10-03: Nya ettåringar & andelshäst

Efter kriterieauktionen kom tre nya ettåringar till stallet. Mycket trevligt. Vi köpte själva in hingsten Twinberry e. Jocose - Elderberry för 35.000 kr.

Sara, Anders och Hasse, som redan är hästägare hos oss, köpte stoet Al's Fancy Mocca e. Korean - Windsong Cappucino för 40.000 kr.

Sedan fick vi även med oss stoet Come And See e. Zola Boko - Glimma du Ling som Per Johansson köpte för 40.000 kr. 

Det innebär att vi nu har tio ettåringar, vilket är trevligt. De tre senaste hästarna har precis börjat sin inskolning, men de andra sju som varit här ett tag tränar alla för vagn nu. En av dessa är New Aviator e. From Above, som det fortfarande finns några andelar till salu i. Hör av er snarast till oss om ni är intresserade att hoppa med i en intressant och spännande ettårshingst. Här är New Aviator:

New Aviator 
New Aviator. Foto: New Track.

 

2013-09-22: Resultat veckan som gått

I onsdags startade Aibohphobia i ett Kriteriekval. Han gjorde det godkänt som sexa, men skulle nog ha kunnat haka på lite bättre till slut.

I torsdags var vi till Gävle med Piggybank, men tyvärr slog hon upp en hovspricka i loppet och fungerade därmed inte alls.

I fredags var Jasper Lane ute och startade på Romme, men blev tyvärr oplacerad trots 11,4.

 

2013-09-18: Inför Solvalla och Gävle

Ikväll har vi Aibohphobia i Kriteriekval på Solvalla. Han är med i lopp 8 där han startar från spår 2. Han ska ha gått framåt med det senaste loppet och fick bra läge ikväll då han är snabb ut. Det ska bli intressant att se hur långt han räcker. Han tävlade barfota runt om senast, men eventuellt blir det bakskor ikväll beroende på hur banan ser ut.

Imorgon startar Piggybank i Gävle i lopp 8 där hon fick spår 4. Hon fick äntligen vinna senast efter ha varit nära flera gånger tidigare så det var skoj. Hon känns fortsatt fin och ska ha bra form. Det blir norskt huvudlag som senast, men den här gången tävlar hon med bakskor.

Vidare starter från stallet blir på Romme på fredag där Jasper Lane ska starta med Torbjörn Jansson i sulkyn och på Mantorp på måndag startar New Steel tillsammans med Tony Wallin i sulkyn.

 

2013-09-14: Nya starter nästa vecka

På onsdag är Aibohphobia med i ett Kriteriekval (lopp 8, V86-2) på Solvalla. Han fick spår två och kommer köras av Torbjörn Jansson. På torsdag startar Piggybank på Gävle i ett försök i Diamantstoet, lopp 8, V64-6. Hon fick spår fyra i voltstart och Tony Wallin kör.

 

2013-09-14: Resultat Bergsåker fredag

Igår fredag startade Jasper Lane på Bergsåker. Efter en löpning i mestadels andra ytter kunde han inte haka på Device och Kadett C.D. till slut. Han fick även släppa förbi sig Klöver Knekt kort före mål och blev därmed fyra på 1.13,3 över 2140 auto.

2013-09-08: Resultat fredag-lördag

Tyvärr blev det inga framgångar under fredagen och lördagen. Jasper Lane kom aldrig till ledningen i fredags och blev sedan fast med krafter kvar i mål. Igår i Bollnäs så galopperade tyvärr New Steel kort efter start när han var på väg mot ledningen och diskades medan Aibohphobia inte fick några pengar med sig hem trots nytt rekord på 1.12,9.

 

2013-09-06: Inför Bollnäs lördag

Imorgon lördag har vi två fina treåringar till start i Bollnäs. I lopp 3 startar 4 New Steel som väl gjorde ett godkänt lopp senast, men inte mer, han tappade lite väl mycket till slut. Hästen känns fin i träningen och kändes bra i tisdagsjobbet. Han kommer som senast tävla med helstängt huvudlag, skor runt om och en vanlig sulky. Senast var han rejält neddövad med en fast huva som vi dock kommer plocka bort den här gången. Löper han som han ska är han en av de som kan vinna loppet då han även fått ett fint utgångsläge.

I lopp 8 startar 7 Aibohphobia som senast galopperade i första sväng i ledningen. Han visade i alla fall prov på sin startsnabbhet då och han är snabb ut. Han var lite röd i halsen efter den starten och fick stå över lite, men har nu tränat på bra ett tag. Han kan som sagt öppna snabbt, men vi får se hur Tobbe gör, men troligen laddar han en bit, sen får vi se om han vill köra i spets eller inte, om hästen nu kommer dit. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn igen och han ska nog kunna dyka upp bland de tre om det inte häxar.

 

2013-09-06: Hallå där Ulrika Wällstedt

Solvalla har gjort en intervju med Ullis idag - klicka här för att läsa den.

 

2013-09-06: Inför Örebro fredag

Ikväll startar Jasper Lane i Örebro. Han är med i lopp 7 och fick ett bra läge i spår 4 bakom bilen. Prawns är dock snabb ut och har spår innanför och den kan bli svår att komma förbi. Jasper Lane håller i alla fall fin form och tävlar barfota som vanligt.

 

2013-09-05: Piggybank vann i Rättvik

Piggybank vinner

Idag fick hon äntligen vinna - Piggybank! Efter flera andraplatser så var hon verkligen värd denna vinst och vi hade lite på känn att det skulle ske idag som ni kunde läsa om i inför rapporten. Efter ett lopp i fjärde ytter avancerade Piggybank 700 kvar. Vid upploppets början hade hon kopplat greppet och trots att det kom en smygkörd invändigt om henne så svarade hon säkert sista biten.

– Hon har gjort många bra lopp, men varit ute mot bra hästar flera gånger. Idag fick hon ett ganska bra lopp. Nu kom det en häst fort invändigt om oss 100 kvar, men jag förstod att den aldrig skulle hinna ifatt oss även om man inte ska ta ut något i förskott. Hon gör det bra det här stoet, sade Torbjörn Jansson i vinnarcirkeln efter segern med Piggybank.

Segertiden blev 1.15,7 över 2140 auto. Stort grattis till Hanna & Peter som äger hästen och även är uppfödare till Piggybank!

Piggybank oddsskylt

Vi hade även med oss Boris The Blade som gjorde comeback idag, men efter en löpning i fjärde ytter slutade han oplacerad på 1.18,6/2160 meter.

 

2013-09-05: Inför lunchtrav Rättvik torsdag

Idag åker vi till Rättvik med två hästar. I lopp 4 startar 10 Piggybank som senast galopperade kort efter start i ett försök till Derbystoet. Torbjörn Jansson var annars mycket nöjd med hur hästen kändes den dagen och hade aldrig känt henne bättre. Hon verkar alltså i bra slag, men har ännu aldrig vunnit lopp fast det hoppas vi hon kan ändra på idag. Hon kommer tävla utan skor igen, i vanlig sulky samt med norskt huvudlag för första gången. Hon hade visserligen det senast, men då gjorde hon bort sig tidigt.

I lopp 6 startar 12 Boris The Blade från 20 meters tillägg. Han gjorde en start för oss förra året, men blev efter tredjeplatsen allvarligt skadad och det har tagit tid för honom att komma tillbaka. Hästen har tränat en längre tid och gör det på bra sätt och är fint förberedd. Vi tror på en bra insats direkt, men hur långt det räcker är svårt att säga så här i första starten efter långt uppehåll. Men det blir en spännande start i alla fall.

 

2013-09-05: "Offe" var inte frisk

I början på veckan så fick veterinären gå igenom Offshore Man. Det visade sig att hästen var nedsatt i söndags i Derbyt där han blev ordentligt trött till slut. Hästen var röd och svullen i halsen och får nu ta igen sig lite.

 

2013-09-02: Nya starter denna vecka

På torsdag är det lunchtrav i Rättvik. Där är Piggybank med i lopp 4 från spår tio bakom bilen medan Boris The Blade fick spår tre i sin volt på 20 meters tillägg över 2140 meter. Båda hästarna körs av Torbjörn Jansson.

På fredag är Jasper Lane med i Örebro. Han fick där spår fyra bakom bilen över 1609 meter och kör gör Jennifer Tillman.

På lördag är New Steel med i Bollnäs där han fick spår fyra bakom bilen. Aibohphobia är med i klass II, V75-4, där han fick spår sju bakom bilen. Båda dessa ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2013-09-01: Derbyresultat

Tusen tack alla ni som har stöttat och hejat på oss i Derbyfinalen. Det värmer så gott! Tyvärr var Offshore Man inte som bäst idag och vi misstänker att allt inte står helt rätt till. Det är hårfint mellan succé o fiasko, men vi lovar att vi kommer igen. Vi är otroligt stolta över vår fina häst som idag var en av de tolv som deltog i Derbyt!

 

2013-09-01: Reportage i TV4

Se reportaget om Stall Guldstjärna som visades i TV4 inför Derbyt- klicka här.

 

2013-09-01: Derbydagen

Idag smäller det. Vojlocken är uthämtad, spänningen stiger. Allt verkar väl så långt. Nu kör vi!

Derby vojlock

2013-08-30: Kerstin och Ulrika laddar för Derbyskräll

Svensk Travsport har idag publicerat en intervju med Ullis och Offshore Mans ägare Kerstin Larsson inför Derbyt på travsport.se. Klicka här för att läsa den: "Kerstin och Ulrika laddar för Derbyskräll".

 

2013-08-30: Inför Solvalla & Bollnäs fredag

På Solvalla i eftermiddag har vi 12 New Fairytale till start i lopp 6. Hon behövde senaste loppet i sig och även om hon säkert gått framåt med det kan hon behöva ytterligare något lopp innan formen sitter där på allvar. Hon har fungerat fint i ett jobb på barfotabalans och kommer tävla barfota runt om ikväll för första gången. Sedan blir det öppet huvudlag och vanlig sulky som senast.

I lopp 8 är 1 Heckuvahausse med och hon gjorde en positiv debut där hon hade krafter kvar i mål. Hon har fått samma läge i eftermiddag och med tanke på hur fin hon var i debuten så ska hon väl ses med lite segerchans idag. Hon tävlade utan bakskor i debuten, men det gjorde ingen skillnad mot skor så hon får ha skorna på ikväll samt helstängt huvudlag och vanlig sulky som senast.

I Bollnäs ikväll startar 1 Jasper Lane som fått bra läge då han är kvick ut, men kusken får bestämma taktiken. Han tävlar oftast barfota runt om, men det kan bli skor runt om ikväll, vilket bestäms under kvällen så här får ni hålla koll på skoinformationen.

 

2013-08-29: V75-tips söndag

Ullis är med på "Fem tippar V75" till på söndag. Här är hennes och de andras spelförslag. Klicka på bilden för större version.Fem tippar V75

2013-08-29: Ullis i Aftonbladet

Klicka här och läs "Man får nypa sig lite i armen"

 

2013-08-29: New Elegance kvalade på Solvalla

Under onsdagskvällen kvalade New Elegance på Solvalla. Efter ett lopp i rygg på ledaren landade han på 1.19,5/2140 meter via 1.17,8 sista varvet.

Han hade spår fyra och här är kvalet:

 

2013-08-27: Glädjetårar inför Derbyt

På atg.se har man under tisdagen publicerad en artikel inför Derbyt: "Glädjetårar inför Derbyt" - klicka här för att läsa den.

 

2013-08-26: Derbylistan

Kolla - läcker läsning...:

Derbylistan

 

2013-08-26: Nya starter

Idag har det varit anmälningar till Solvalla och Bollnäs på fredag. På Solvalla startar New Fairytale i lopp 6 med Torbjörn Jansson i sulkyn och i lopp 8 är Heckuvahausse med och henne ska Tony Wallin köra. 

I Bollnäs är Jasper Lane med i lopp 5 där han fick spår 1 bakom startbilen och det är Jennifer Tillman som ska köra honom.

 

2013-08-24: Tack för alla gratulationer

Att Offshore Man  tog sig till Derbyt verkar inte bara ha berört oss och vår närmsta krets. Vi har fått ta emot mycket gratulationer och många sms och vi vill verkligen tacka alla för era fina tillrop. Vi känner att många gläds med oss och det är verkligen roligt. Tack så hjärtligt.

 

2013-08-24: Resultat Solvalla

Igår fredag hade vi Jody May till start på Solvalla. Efter ett  ha haft ett svårt utgångsläge hamnade hon i kön och därifrån fick hon tyvärr inga pengar med sig hem.

Med in till Solvalla hade vi även Boris The Blade som gick sitt första riktiga banjobb efter sin svåra skada. Glädjande nog gick det jättebra och han visade härlig löpglädje så  vi hoppas att han ska ha en hel del att hämta framöver.

 

2013-08-22: Inför Solvalla fredag

Det är lunchtrav på Solvalla på fredag och där startar vi Jody May i lopp 4. Hon fick ett besvärligt utgångsläge då hon fick spår 12 bakom bilen i ett 15 hästars lopp. Har hon lite flyt från det läget så kan hon tjäna en fin slant, men det blir svårt att räcka till seger därifrån. 

 

2013-08-22: Resultat Solvalla

New Steel gjorde ett godkänt lopp när han igår på Solvalla blev sexa på nya rekordet 15,0. Vi hade också med oss tvååriga Happy Ours som fixade sitt premielopp genom att springa 30,6.

 

2013-08-21: Artikel i Aftonbladet

Läs: "Det känns helt underbart, jag är otroligt glad"

 

2013-08-20: Offshore Man i Derbyfinal

Offshore Man
Offshore Man
gjorde det - han fixade en finalplats i Svenskt Travderby den 1 september och är en av tolv hästar som kvalificerade sig för final. Mycket härligt och vad duktig han är "Offe". Loppet blev också precis så som vi ville ha det då han fick rygg på Increased Workload och följde sedan med som tvåa på 14,5 över 2640 meter. Nu laddar vi för finalen den 1 september där han fick spår 6. Stort grattis till hästens ägare Kerstin & Rune Larsson och Gösta Andersson.

Tyvärr blev det galopp kort efter start för Piggybank i hennes försök till Stoderbyt.

Imorgon väntar start på Solvalla för New Steel:
På onsdag har vi New Steel till start på Solvalla i lopp 11, V86-8. Senaste galoppen ser vi som ett olycksfall i arbetet då han slog ihop kort efter start då han var på väg ner i banan. Hästen har känts fin i jobben efteråt och vi gör några korrigerar på honom till denna gång. Han kommer tävla med helstängt huvudlag och lättas i balansen både fram och bak fast det fortfarande blir med skor. Dessutom kommer vi återgå till en vanlig sulky vilket vi i dagsläget tror passar honom bra då han fortfarande kan behöva en sidostång ibland. Han galopperade kort efter start senast men visade viss startsnabbhet och helt omöjligt är det inte att det kan bli spets på onsdag. Vi har positiv feeling inför det här loppet och det här är en bra häst som har fått fint läge.

 

2013-08-19: Inför Jägersro tisdag

Spännande dagar väntar på Jägersro tisdag och Solvalla onsdag. Både Offshore Man och Piggybank reste ner till Jägersro under måndagen och det gick jättebra.

Jägersro tisdag:
Offshore Man är med i Derbykval och hästen var senast ute i ett lopp där det gick fort första varvet och han orkade inte riktigt sista 100. Han har tränat på bra efter det med sikte på detta lopp. Hästen kommer tävla barfota runt om, med öppet huvudlag och i jänkarvagn igen. Det blev bra läge denna gång och förhoppningsvis kan han komma ner på innerspår och få ett lopp i draget och då hoppas vi det räcker långt.

Piggybank, som är med i ett försök till Derbystoet, löper jämnt och säkert, men måste nog höja sig lite för att ta sig till final. Vi har haft tankar på att prova henne utan skor flera gånger, men nu har vi bestämt att vi rycker av skorna runt om för första gången. Dessutom sätter vi på henne ett norskt huvudlag även det för första gången då vi måste optimera det vi kan denna gång för att ta oss till final. Hon kommer även tävla i jänkarvagn. Piggybank är hyfsat snabb ut, men kanske får svårt att komma till tät här. Vi hoppas på en bra smygresa så får vi se hur långt det räcker, men förhoppningsvis kan hon överraska.

 

2013-08-14: Galopper i Gävle

Det blev ingen lyckad dag i Gävle igår. Både New Steel och Aibohphobia galopperade i inledningarna av sina lopp. Annars kändes hästarna bra och det är bara ta nya tag. Aibohphobia kom tillbaka bra efter sin galopp och knep sista pengen så det var lite snöpligt att han skulle galoppera i ledningen i första sväng. Jasper Lane sprang 11,5 men det räckte inte heller till pengar i ett tufft lopp.

 

2013-08-13: Inför Gävle tisdag

Ikväll åker vi till Gävle där vi inleder med New Steel i lopp 3. Han gjorde det riktigt bra vid segerloppet senast och har känts fin efteråt. Han fick trist utgångsläge ikväll, men ska ändå kunna dyka upp i striden. Det blir skor och öppet huvudlag som senast.

I lopp 7 startar Jasper Lane som gör det bra mest hela tiden och senast fullföljde han fint. Formen är bra och läget fint, men motståndet tufft. Kanske kan han dyka upp bland de tre ändå och det blir barfota runt om som vanligt.

Aibohphobia var ute i tufft lopp senast och fullföljde bra. Han blir bättre och bättre för varje lopp och det är fin utveckling i honom. Han är snabb bakom bilen och kan förhoppningsvis komma till ledning och bör ses med hygglig vinstchans. Det blir helstängt huvudlag som senast och eventuellt plockar vi av skorna runt om ikväll, vilket i så fall blir första gången han tävlar barfota.


2013-08-13: Derbykval

Igår var det anmälningar till Derbykvalen som körs på Jägersro om en vecka. Där har vi med Offshore Man som fick spår 2 bakom bilen i sitt försök. I Derbystoet har vi med Piggybank som fick spår 6 bakom startblen och båda dessa körs av Torbjörn Jansson. Piggybank gjorde det godkänt på Solvalla i onsdags där hon sprang nytt rekord på 14,9 över medeldistans vilket räckte till en fjärdeplats. I samma lopp startade New Fairytale som också noterades för nytt rekord över medeldistans, men hon blev trött tidigt och behövde loppet. Hon bör gå framåt med den genomköraren till nästa gång.

 

2013-08-07: Inför Solvalla onsdag

Två hästar till start på Solvalla ikväll, båda i lopp 12. Piggybank fick lite elak press under vägen senast och kort före mål kom den häst längst ut i banan som spurtade förbi henne tyvärr. Det var synd att hon inte fick vinna det loppet. Hon känns fortsatt fin och kommer tävla barfota runt om ikväll och i jänkarvagn. New Fairytale fungerade inte i comebacken och är tillfixad efter det. Hon tränar fint och känns bra så vi tror på en bra insats ikväll. Hon kommer tävla utan bakskor.

 

2013-08-07: Stålis & Bobo i Gävle

På tisdag startar New Steel och Aibohphobia i Gävle. New Steel är med i lopp 3 där han fick spår 8 bakom startbilen medan Aibohphobia startar i lopp 9 och han fick spår 5 bakom bilen. Båda hästarna körs av Torbjörn Jansson.

 

2013-08-05: Fyra ettåringar anlände i helgen

I helgen anlände fyra nya hästar till stallet vilket är mycket trevligt. De är alla ettåringar, två hingstar och två ston, uppfödda av New Track i Skåne.
Hingstarna är New Aviator (e. From Above - Night Owl e. Yankee Glide) och New Blue Chip (e. Revenue - Yurrae Boko e. Muscles Yankee).
Stona är New Steel lillasyster New Hot Mama (e. Triton Sund - Fran Dance e. Crowntron) och New Destiny (e. Dream Vacation - New Likeness e. Joyau d'Amour).

2013-08-05: Tredjeplats för Jasper Lane

Jasper Lane startade på Åmål under söndagen där man tävlade i högervarv eller bakvarv som man brukar säga. Efter en löpning först i dödens och sedan andra ytter blev det en tredjeplats. Han var väldigt nära att bli tvåa, men precis före mål spurtade Photo Sea förbi.

 

2013-08-04: Bra debutant på Solvalla

I fredags skötte sig Heckuvahausse mycket fint på Solvalla. Efter ett lopp i rygg på ledaren slutade hon tvåa 17,4 över 2140 meter i sin tävlingsdebut.

Jody May startade med tillägg och hamnade en bit ner i kön. Hon kom aldrig riktigt in i loppet och slutade oplacerad.

 

2013-08-04: Inför V64 Åmål

Idag startar Jasper Lane i Åmål. Han visade fortsatt rktigt bra form i sin senaste start då han avslutade vasst. Bakspår i Åmål är inte lätt, men å andra sidan är loppet inte lika tufft som han brukar vara ute i. Klaffar det lite så kan han dyka upp i segerstriden. Det blir barfota runt om som vanligt.

 

2013-08-01: Inför Solvalla fredag

På fredag är det eftermiddagstrav på Solvalla med första start klockan 15. I loppet 1 startar vi treåriga debutanten Heckuvahausse som tränat klart förbättrad den senaste tiden. Hon fick bra spår och sköter hon sig så ska hon få ett fint lopp. Hur långt det räcker är svårbedömt, men vi tror hon gör ett bra lopp.

I lopp 6 startar Jody May som löper på jämnt och stabilt och håller nyttig form. Spår fyra är inte helt optimalt, men sköter hon sig ska hon kunna tjäna en fin slant om det klaffar. Däremot blir det nog svårt att räcka till seger från tillägg.

 

2013-08-01: Nya starter

På söndag ska Jasper Lane ut och starta i Åmål där han fick spår 10 bakom bilen över 1680 meter. Han körs av Jennifer Tillman. Under torsdagen var det anmälningar till Solvalla nästa onsdag. Där startar både New Fairytale (Björn Goop) och Piggybank (Torbjörn Jansson) i lopp 12. Dessutom har vi med tvååriga Happy Ours i premielopp från spår 4.

 

2013-08-01: Resultat Solvalla

Vi hade två hästar till start på Solvalla igår kväll där båda svarade för fina insatser. Aibohphobia öppnade snabbt bakom startbilen, en egenskap som är nyttig att ha med sig framöver. Han fick sedan en löpning i tredje inner och fullföljde klart bra till femtepriset mot rätt tufft motstånd. Offshore Man var med i en snabb öppning, den blev lite väl utdragen och satt i benen till slut så han fick nöja sig med sjätteplatsen från ledning.

 

2013-07-31: Inför Solvalla onsdag

Ikväll startar vi två hästar på Solvalla. I lopp 8 nr 5 Aibohphobia som fick vinna senast och det efter flera bra insatser. Det är en stor häst under utveckling som vi tror kommer bli riktigt bra framöver. Han kan öppna bra bakom bilen, men kanske får svårt att ta sig förbi Random Shot. Det är lite tuffare emot ikväll, men vi hoppas han ska kunna vara med på en fin placering och tjäna en fin slant. Han kommer tävla med skor och halvstängt huvudlag ikväll.

I lopp 10 startar 3 Offshore Man som gjort det bra hela sommaren och senast avslutade han mycket vasst med full fart genom mål. Hästen känns fortsatt strålande och har fått ett bra läge ikväll så han är säkert med bland de främsta igen. Det blir åter barfota runt om, öppet huvudlag samt jänkarvagn ikväll då det är autostart.

 

2013-07-29: Debutant på Solvalla

Under måndagen var det anmälningar till Solvallas tävlingar på fredag där vi har två hästar till start. I lopp 1 startar treåriga debutanten Heckuvahausse som fick spår 1 i volten. I lopp 6 startar Jody May från 20 meters tillägg över 2140 meter och hon fick spår fyra på sin volt. Båda hästarna ska köras av Tony Wallin.

 

2013-07-26: Starter på onsdag

Igår var det anmälningar till Solvallas tävlingar på onsdag där vi har två hästar med. I lopp 8, som är ett treåringslopp, startar Aibohphobia från spår 5 bakom bilen. I lopp 10 är Offshore Man med och han fick spår 3 bakom bilen. Båda hästarna körs av Torbjörn Jansson.

 

 

2013-07-23: New Steel vann på Rättvik

På måndagskvällen vann treårige New Steel och här är en bild från segerdefileringen:

New Steel Rättvik

New Steel fick vandra sista 1200 meterna i dödens, men kunde ändå kliva ifrån och ta karriärens första seger i sin sjätte start. Segertiden blev nya rekordet 16,4. Skönt att han fungerade som vi hade hoppats på efter sitt tävlingsuppehåll. Tobbe var också mycket nöjd och berättade att han hade kontroll på ledaren redan i sista sväng och att Stålis avgjorde lätt med krafter kvar. Härligt! Stort grattis till hästens alla ägare och uppfödare New Track!

Även Piggybank skötte sig fint under kvällen då hon slutade tvåa. Hon fick dock lite elakt tryck under vägen och kunde inte svara en som kom långt ut i banan och spurtade förbi. Sammantaget blev det ändå en härlig kväll med en etta och en tvåa hem till stallet. Bra jobbat Stålis och Piggy.

 

2013-07-22: "Offen" mycket bra på Axevalla

Offshore Man svarade för ett mycket starkt lopp på Axevalla igår. Han spurtade in som fyra på 13,6 över 2160 meter i voltstart och det var med full fart över mål. En riktigt stark insats och han leverar finfina insatser varje gång.

 

2013-07-22: Inför Rättvik måndag

Ikväll har vi två hästar till start i Rättvik. I lopp 5 startar 10 Piggybank som var ute i uttagningslopp till Stochampionatet senast där hon inte riktigt räckte till. Hon känns fin i träningen och kommer säkert att svara för ett fint lopp. Motståndet är lämpligt och hon kan säkert vara med där framme denna gång.

I lopp 7 startar 2 New Steel som återkommer efter ett litet uppehåll. Hästen känns fin i träningen och vi har förhoppningar om att han ska göra ett bra lopp. Han svarade för flera fina insatser i våras, men fick inte till det hundraprocentigt aktionsmässigt varje gång och vi hoppas i första hand att allt ska fungera ikväll. Då kommer han säkert göra ett bra lopp också.

 

2013-07-20: Inför Axevalla söndag

Imorgon bitti bär det av till Axevalla med Offshore Man som startar i lopp 9, V75-5. "Offe" höll mycket bra senast i en V75-final efter ha löpt i dödens och han har svarat för många finfina insatser på sistone. Hästen känns fortsatt strålande i träningen och håller bra form. Det här loppet blev dock stentufft och i första hand får vi jaga en bra slant. Det blir barfota runt om som senast, men när det nu är voltstart byter vi från jänkarvagn till vanlig sulky.

 

2013-07-19: Inga framgånar i Örebro

Två hästar till start i torsdags på Örebro där det tyvärr blev klena resultat. No More Headache fick med sig en liten slant hem, men borde ha kunnat bättre. Star From Heaven var Jorma Kontio helnöjd med efter värmningen. I loppet kom Stjärnan ingenstans från sitt tillägg. Även om man avslutade med ett 13,5-varv i täten så borde hon normalt ha kunnat bättre än vad hon presterade denna dag.

 

2013-07-19: Ny start för Jasper

På tisdag väntar ny start för Jasper Lane. Han är då med i Eskilstuna lopp 6, V64-1. Han fick ett bra läge i spår 3 bakom bilen över kort distans och körs av Jennifer Tillman. Han visade bra form som tvåa i måndags i Rättvik trots att banan var opassande lös.

 

2013-07-17: Inför Örebro torsdag

Imorgon åker vi till Örebros lunchtrav med två hästar. I lopp 1 startar 7 No More Headache som spurtade bra i skymundan senast och vi var klart nöjda med insatsen. Han tävlade i jänkarvagn senast och det blir samma nu samt öppet huvudlag och skor som sist.

I lopp 2 startar 15 Star From Heaven som senast blev ivrig och galopperade ur volten. Nu står hon med tillägg och har ingen häst på utsidan så då kan det bli en lugnare avgång och vi har förhoppningar om felfri start. Hon känns fortsatt fin i jobben efteråt och det blir vanlig sulky, norskt huvudlag och skor runt om. Jorma Kontio kör för första gången och han passar säkert bra på henne. Det är många att runda, men så klart åker vi med förhoppningar till Örebro att hon ska göra det.

 
 
2013-07-17: Segertårta

Idag har vi haft trevligt besök av ägarna till Aibohphobia som bjöd på smörgåstårta. Mums!!

Thomas segertårta

 

2013-07-16: Jasper Lane tvåa

Det blev en andraplats för Jasper Lane i Rättvik igår. Han togs lugnt från början och efter ett lopp i fjärde ytter avslutade han bra och var inte långt ifrån att vinna. Han kom i mål på 12,5.

Jody May satt långt bak invändigt och kom i mål som sexa på 17,1.

 

2013-07-15: Inför Rättvik måndag

Med gårdagens seger i bagaget åker vi vidare mot Rättvik ikväll och hoppas på nya framgångar. I lopp 4 startar 8 Jasper Lane som har fått ett dålig, men som är snabb ut. Kusken kan hästen utan och innan och får köra som hon känner för. Löper han upp till vad han kan finns chansen att han dyker upp bland de tre.

I lopp 9 startar 12 Jody May som inte fungerade på 800 metersbanan senast och galopperade. Hon känns normal i träningen efteråt. Från tillägg behövs det lite tur och vi får hoppas hon kan få med sig en bra peng hem. Ikväll får hon tävla med skor.

 

2013-07-15: Bobo vann på Mantorp

Igår blev det seger i Mantorp då Aibohphobia vann sitt lopp. Jätteskoj och kul att det fungerade så bra som vi hoppats! Pang till ledningen och sen vann han säkert med med två längder på 16,4. Stort grattis till ägarna Sandra, Thomas och Ofelia som även fött upp hästen!

 

2013-07-14: Inför Mantorp söndag

Idag har vi Aibohphobia till start på Mantorp. Han är med i lopp 10 där han har fått spår 6. Han gjorde ett bra lopp senast och har känts fin efteråt. Hästen är snabb ut och kan förhoppningsvis komma till ledning här, då ska det vara en bra segerchans.

 

2013-07-14: Stjärnan och Bakis till Örebro

På torsdag är det lunchtrav i Örebro och där har vi två hästar med. No More Headache är med i lopp 1 där han fick spår 7 bakom bilen. Distansen är 2100 meter och han kommer köras av Jennifer Tillman. I lopp 2 startar Star From Heaven som fick spår 5 på 20 meters tillägg över 2140 meter. Hon ska köras av Jorma Kontio.

 

2013-07-14: Piggybank sexa

Det blev en sjätteplats för Piggybank i fredags i uttagningslopp till Stochampionatet efter en löpning i tredje invändigt. 1.16,3 över 2640 auto blev sluttiden för henne.

 

2013-07-12: Inför Axevalla fredag

Ikväll startar vi Piggybank i ett uttagningslopp till Stochampionatet. Hon skötte sig fint senast och har matchats mot det här loppet. Hon känns fin i träningen och fick ett perfekt läget här. Vi hoppas att hon kan öppna bra och få rygg på Fascination och att hon sedan kan rygga henne hela vägen. Det vore väl fint! Vi hoppas att "Piggan"gör ett bra lopp och en finalplats vore kanon.

 

2013-07-10: Fin spurt av "Bakis"

No More Headache spurtade bra längst ut i banan över upploppet efter ett lopp i kön igår på Eskilstuna. Det räckte till en femteplats men det var med full fart över mål så det var bra. Dessutom sprang han nytt rekord över medeldistans med bilstart då han kom i mål på 14,3 så det går inte vara annat än nöjd.

 

2013-07-10: Nya starter i Mantorp & Rättvik

På söndag har vi Aibohphobia till start i Mantorp. Han är med i lopp 10 från spår 6 i voltstart och ska köras av Torbjörn Jansson.

På måndag startar två hästar i Rättvik. Jasper Lane är med i lopp fyra från spår 8 bakom bilen… och Jody May startar i lopp 9 från spår 6 på 20 meters tillägg. Båda två ska köras av Jennifer Tillman.

 

2013-07-09: Inför Eskilstuna tisdag

Idag blir det en tur till Eskilstuna och Sundbyholm där vi startar 9 No More Headache i lopp 3. Det går vid 15.40-tiden då man har eftermiddagstävlingar där. "Bakis" gjorde comeback senast och gick bra efter ett struligt lopp. Han har säkert gått framåt med loppet och har fått bra smygläge och gör förhoppningsvis ett bra lopp. Det blir skor runt om och jänkarvagn idag.

 

2013-07-09: Piggy i Stochampionatskval

På fredag körs kvalen till Stochampionatet. Där har vi med Piggybank som fick spår ett bakom bilen och kommer köras av Torbjörn Jansson.

 

2013-07-08: Resultat Halmstad

Jasper Lane fick tyvärr inga pengar med sig hem från Halmstad i lördags. Efter ett lopp i rygg på ledaren så orkade han inte riktigt till slut.

 

2013-07-06: Inför V75 Halmstad

Idag startar 2 Japser Lane i V75-3 i Halmstad. Han hade sparat i mål senast i tredje inner och näst senast trivdes han inte på banan. Den här gången har han fått ett fint läge då han är snabb ut. Förhoppningsvis kan han ta ledningen och sedan släppa till någon bra. Då ska han kunna vara med och slåss om en fin peng. Vi siktar på barfota runt om denna gång.

 

2013-07-04: Bakis till Eskils

På tisdag ska No More Headache starta i Eskilstuna. Han fick spår 9 bakom bilen och ska köras av Johan Untersteiner.

 

2013-07-04: Tugnt Åmål

Det blev en tung hemresa från Åmål då båda hästarna galopperade. Jody May galopperade 500 meter från mål i fjärde inner och Star From Heaven galopperade direkt i starten.

 

2013-07-03: Inför Åmål onsdag

Ikväll har vi två hästar till start i Åmål, båda inom V86. I lopp 8 startar 1 Jody May som höll farten bra senast efter ha fått attackera lite tidigt. Hon tränar fint efteråt och håller formen. Läget blev bra och hon kan förhoppningsvis få en fin resa och en bra slant med sig hem. Den här gången blir det barfota runt om samt jänkarvagn och öppet huvudlag som tidigare.

I lopp 10 startar 3 Star From Heaven som fick ett fint lopp senast och spurtade bra när luckan kommer. Formen hennes är bra. Hon har fått ett bra läge och ska kunna vara med i striden. Hon får tävla med skor som senast. Däremot ändrar vi från helstängt till norskt huvudlag då det är voltstart och det blir nog även vanlig sulky istället för jänkarvagn ikväll.

 

2013-07-01: Fina insatser i Örebro

Igår söndag hade vi två hästar till start i Örebro och båda svarade för fina insatser. Treårige Aibohphobia var mycket tapper då han fick vandra i dödens hela loppet men trots det stred han tappert och slutade fyra på 1.15,5. Det känns som det är bra utveckling i den här killen och det blir intressant att följa honom framöver. No More Headache gjorde comeback efter en tävlingspaus, men fick ett struligt lopp och det är inte mycket att säga om placeringen som blev sexa. Vi var nöjda med hästen och kul att han är igång igen.

2013-07-01: Ny start i gulddivisionen

På lördag har det blivit dags för ny start för Jasper Lane. Han är då med i gulddivisionen i Halmstad där han fick spår två bakom bilen och det är Jennifer Tillman som ska köra hästen i loppet.

 

2013-06-30: Inför Örebro söndag

Idag söndag har vi två hästar till start i Örebro. I lopp 5 startar 6 Aibohphobia som fick testa bilen innan tävlingarna senast och det fungerade bra. Hästen klev iväg fint och bör kunna få en fin position här. Hästen är under utveckling och ska kunna vara med och slåss om en framskjuten placering. Det blir skor runt om.

I lopp 9 gör 13 No More Headache comeback efter ett uppehåll. Hästen känns bra i träningen, men det är klart att det kan fattas lite i honom efter sin tävlingspaus. Han komemr tävla barfota runt om.

 

2013-06-30: Offen finalfyra

Offshore Man fick den otacksamma uppgiften att trava i dödens i klass II-finalen igår. Han höll mycket bra som fyra och det var en mycket fin insats.

 

2013-06-28: Inför V75-Eskilstuna

Offshore Man startar i klass II-finalen på Sundbyholm imorgon som är V75-4. Han håller fortsatt bra form och kändes fin i måndagsjobbet. Den här gången kommer han tävla barfota runt om vilket blir enda ändringen jämfört med senast då han även tävlade i jänkarvagn och med öppet huvudlag. För någon månad sedan var han favirut i V75, nu blir han helt bortglömd fast han inte är sämre än då. Det är klart att det kan bli tufft att vinna, men han gör nog ett bra lopp och positionerna blir väldigt viktiga.

 

2013-06-28: Starter i Åmål

På onsdag tar vi turen till Åmål som är en 800 metersbana. Där startar Jody May från spår 1 bakom bilen och Star From Heaven har spår 3 i voltstart i sitt lopp. Båda loppen går inom V86-spelet. I ett nyhetsbrev som ATG skickade ut under torsdagen skrev man följande:
Torbjörn Jansson kör i sex av Åmåls 12 lopp. Bästa chansen har han i V86-7/DD-1.
– Star From Heaven har inte vunnit sedan januari, men hon visar uppåtgående form och från ett bra spår blir jag inte förvånad om hon vinner Diamantstoet och 100 000 kronor, säger Torbjörn.

 

2013-06-28: Resultat Lindesberg

I onsdags startade vi två hästar i Lindesberg. Jasper Lane satt fast i tredje inner och hade sparat i mål som femma. New Fairytale fick det inte alls att fungera på en bana som inte passade henne och hon kom aldrig in i loppet.

2013-06-25: Piggybank tvåa på Solvalla

Under tisdagens lunchtrav på Solvalla startade vi Piggybank. Efter ett lopp i mestadels andra ytter spurtade hon bra till slut och knep andraplatsen strax före mål. Det var ett bra besked och vi tar nu sikte på Stochampionatskval med henne. Med till Solvalla var även Heckuvahausse som kvalade in på 21,3.

 

2013-06-25: Inför V86 på Lindesberg onsdag

I Lindesberg imorgon startar vi två hästar på V86. I lopp 6, V86-3 är 6 Jasper Lane med. Han var ute på en opassande bana senast och sprang bara och slirade. Hästen känns annars lika fin som förut. Kusken får bestämma taktiken, men klaffar det ska man inte nonchalera honom. Han var ju inte så långt ifrån att vinna ett guldlopp i Umeå för ett tag sedan. Han kommer tävla i jänkarvagn igen och troligen barfota runt om som vanligt.

I lopp 8, V86-5, gör 10 New Fairytale comeback efter lång frånvaro på grund av en knöoperation. Hon har fått mycket träning på slingan och sandbanan, men inga rundbanejobb och är i behov av lopp. Härifrån får hon smyga med och köras till slut så får vi se hur långt det räcker. Det blir öppet huvudlag och skor runt om som tidigare, fast med lite lättare frambalans imorgon. Dessutom kommer hon för första gången tävla i en jänkarvagn.

 

2013-06-25: Nya starter i Örebro

På söndag är det tävlingar i Örebro dit det var anmälningar under tisdagsmorgonen. Där startar vi Aibohphobia i lopp 5 och han fick spår 6 bakom startbilen. I lopp 9 är No More Headache med och han fick spår 1 på 20 meters tillägg över 2640 meter. Båda hästarna körs av Tony Wallin.

 

2013-06-24: Inför Solvalla tisdag

Imorgon är det lunchtrav på Solvalla där vi startar 9 Piggybank i lopp 4. Vi hade väl hoppats på en lite bättre prestation av henne i V75-loppet senast, men det visade sig vid en koll efteråt att hon var lite röd i halsen, vilket troligtvis satte ner henne något. Efter en liten paus tränar hon fint igen och känns bra. Nu går hon ner lite i klass och trots att hon startar med tillägg ska hon inte vara helt borta. Hon kommer tävla i vanlig sulky, med öppet huvudlag och skor runt om denna gång.

 

2013-06-24: V75-final för Offshore Man

På lördag är Offshore Man med i Klass II-finalen som avgörs på Sundbyholm. Det är V75-4 där han fick spår 6 bakom bilen och körs av Torbjörn Jansson.

 

2013-06-20: Starter på Lindesberg

Idag torsdag var det anmälningar till Lindesberg och V86 på onsdag där vi har med två hästar. I lopp 6 startar Jasper Lane från spår 6 bakom bilen över 1640 meter. Kör gör Jennifer Tillman. I lopp 8 är det dags för New Fairytale att göra comeback efter fem månaders frånvaro på grund av en knäoperation. Hon fick spår 10 bakom bilen och distansen är 2140 meter. Kör gör Torbjörn Jansson.

 

2013-06-18: Nya starter på Solvalla

Under tisdagen var det anmälningar till Solvallas tävlingar på tisdag den 25 juni. Där har vi med Piggybank i lopp 4 där hon fick spår 3 på 20 meters tillägg över 2140 meter. Kör gör Torbjörn Jansson. Vi har även med Heckuvahausse i ett kvallopp och hon fick spår 10 över 2140 meter.

 

2013-06-18: En trea och en fyra på Mantorp

Tjejerna skötte sig finfint på Mantorp under måndagskvällen. Star From Heaven satt i rygg på ledaren och kom loss in mot upploppet. Hon spurtade då bra som trea i mål och det var åter en riktigt fin insats. Stjärnan kom dessutom i mål på nytt snyggt rekord som lyder på 12,3.

Jody May kom också med en bra avslutning. Hon fick ta sista svängen i tredjespår och höll tempot bra hela vägen in i mål som fyra. Kul att båda tjejerna visade fortsatt bra form så det var en fin ikväll i Mantorp.

 

2013-06-17: Inför Mantorp måndag

Ikväll beger vi oss till Mantorp där vi har två hästar till start. 2 Star From Heaven är med i lopp 7 och känns fortsatt fin i träningen. Hon fick ett bra läge ikväll och är kvick ut så hon borde få en fin position. Hon tävlar med helstängt huvudlag och vanlig sulky som senast, men ikväll får hon tävla med skor runt om.

I lopp 11 startar 11 Jody May som inte fick riktigt fritt senast och följde med bra i ryggar genom mål. Johan fungerar bra på henne och hon får tävla vidare med jänkarvagn och barfota som senast, men däremot ändrar vi till öppet huvudlag ikväll. Formen hennes är fin.

 

2013-06-15: Aibohphobia tvåa på Solvalla

Stallet hade en bra fredag på Solvalla. Aibohphobia fick ett bra lopp i rygg på ledaren och fullföjde fint bakom vinnaren som helt enkelt var för bra. "Bobo" slutade tvåa på bra sätt på 18,0. Före det skötte sig tvåårige Swimming Pool fint i ett premielopp som han "vann" på 29,7.

 

2013-06-14: Inför Solvalla fredag

Idag har vi tvåårige Swimming Pool med i ett premielopp på Solvalla. Sedan startar 2 Aibohphobia i lopp 2. Han har tränat på efteråt senaste loppet och känns fin. Han fick prova på rycktussar för första gången i måndagsjobbet och det gav bra effekt så det får han ha idag. I övrigt blir det skor och öppet huvudlag.

 

2013-06-14: Resultat Bergsåker

Jasper Lane fick tyvärr dödens igår och det blev så klart lite stumma ben på upploppet. Det blev dock en liten matlapp via en femteplats sedan måltvåan diskats. Kobold hade heller ingen lycka med sig och fick inga pengar med sig.

 

2013-06-13: Inför Bergsåker torsdag

Två hästar ut på Bergsåker ikväll. I lopp 3 startar 5 Jasper Lane som varit ute i tuffa gäng på sistone och senast blev dragen bakåt i ett guldlopp, men avslutade sedan bra när han fick chansen. Han håller riktigt bra form och går nu ner lite i klass. Läget är bra och han är mycket startsnabb och är en av de som kan vinna loppet.

I lopp 7 startar 8 Kobold som inte är så speedig och det blev därmed inte så bra lopp för honom senast och han var inte tom i mål. Formen är bättre än raden och från det här läget får han ett fint smyglopp. Skulle han få chansen så kan han dyka upp bland de tre och det kan vara en storskräll att se upp med.

 

2013-06-13: Premiehästen vann

Igår hade vi tvååriga Uphellyaa i ett premielopp på Solvalla. Hon skötte sig fint och "vann" sitt premielopp på 1.30,9 över 2160 meter.

 

2013-06-11: Nya starter på Bergsåker, Solvalla och Mantorp

På torsdag är det Bergsåker som gäller och där startar Jasper Lane i lopp 3 från spår 5 bakom bilen över 1640 meter och Kobold i lopp 7 från spår 8 i voltstart över 1640 meter. Båda hästarna körs av Jennifer Tillman.

På fredag startar Aibihphobia i lopp 2 på Solvalla där han fick spår 2 i voltstart över 2140 meter. Kör gör Torbjörn Jansson. På Solvalla ska även tvåårige Swimming Pool vara med i ett premielopp.

På måndag bär det av till Mantorp där Star From Heaven startar i lopp 7 från spår 2 bakom bilen över 1640 meter. Kör gör Torbjörn Jansson. I lopp 11 startar Jody May från spår 4 på tillägg över 2160 meter tillsammans med Johan Untersteiner.

 

2013-06-09: "Offen" femma på V75

Det blev en tuff inledning på loppet för Offshore Man igår då det blev svar av en invändig häst. Ut på sista långsidan blev det till slut spets, men inne på upploppet tröt krafterna och det blev en femteplats på nya rekordet 12,8.

 

2013-06-07: V75-start i Östersund

Imorgon väntar V75-start för Offshore Man i Östersund. Allt har varit bra efter senaste starten och hästen kommer till start i fin form. Hästen kommer åter tävla med bakskor då vi vill spara lite hovarna till en eventuell final för att maxa allt då. Den här gången är det bilstart och då blir det jänkarvagn igen som han haft före senast då det blev vanlig sulky eftersom det var voltstart. Bakom bilen är hästen säker och kvickare och bilstart får ses som en fördel. Förhoppningsvis kommer han till tät och sedan borde han vara med långt framme.

 

2013-06-04: Artikel på atg.se

Idag fanns en artikel på atg.se om Offshore Man inför V75 på lördag. Klicka här för att läsa den.

 

2013-06-04: Resultat Hagmyren

Det blev en femteplats för Star From Heaven igår. Hon fick gå sista svängen i tredjespår och avslutade hyggligt över upploppet, men fick tyvärr släppa en häst förbi sig i sista steget och tappade därmed fjärdepriset.

Kobold var med i en snabb öppning för att sedan släppa spets. Efter ett lopp i rygg på ledaren tappade han något sista biten, men fick i alla fall med sig sista pengen hem.

 

2013-06-03: Ny V75-start för "Offe"

På lördag väntar ny V75-start för Offshore Man då han är med i Klass II-försöket i Östersund. Han fick spår 4 över 1609 meter med bilstart och kommer köras av Torbjörn Jansson.

2013-06-03: Inför Hagmyren måndag

Kobold & Stjärnan
Kobold och Stjärnan väntar på att kliva på transporten mot Hagmyren.

Ikväll har vi två hästar till start i Hagmyren. I lopp 6 startar 5 Kobold som har fått ett ganska bra läge och det blir till att prova lite från början. Hästen kommer tävla med skor ikväll, men med jänkarvagn för första gången vilket blir intressant. Löper hästen upp till vad han kan så är han med i den främre träffen.

I lopp 7 startar 9 Star From Heaven som håller fin form. Från bakspår måste det klaffa lite, men gör det så är hon med långt framme. Om banan tillåter så är planen att köra utan skor. Vidare blir det helstängt huvudlag och en vanlig sulky.

 

2013-06-03: Helgsummering

I fredags blev det en femteplats för Aibohphobia på Romme. Han blev störd i starten och hamnade en bit bak, men kom sedan fram invändigt. Han fick dock inte chansen förrän ganska sent på upploppet och hann inte göra så mycket. Jody May slutade sexa och följde med i ryggar över upploppet utan att få helt fritt till slut.

I lördags var det Mantorp som gällde där Jasper Lane var med i guldloppet. Han fick rygg på ledaren, men då Francais du Gull tröttnade så drogs han bakåt och det var inte så mycket att göra år det. Piggybank knep sista slanten i sitt lopp, men efter en fin löpning så hade hon inget krut att ge över upploppet.

 

2013-05-31: Inför starterna fredag/söndag

I helgen har stallet fyra hästar till start - två på Romme ikväll fredag och två på V75 i Mantorp imorgon lördag.

Romme fredag:
Ikväll på Romme är 9 Aibiohphobia med i lopp 2. Han skötte sig fint i debuten men galopperade tyvärr senast i första sväng. Hästen var lite lättad i balansen förra gången, men nu återgår vi till järnskor igen precis som i debuten och hästen har känts fin i träningen efter senast. Han har tävlat med halvstängt huvudlag, men får öppet på sig ikväll. Han utvecklas undan för undan och den här hästen kommer bli bättre och bättre för varje lopp han får i sig och vi tror mycket på honom framöver under året. Det är lite chansartat läge den här gången, men löser det sig så lär han dyka upp där framme.

Vi fortsätter med 9 Jody May i lopp 11 som är i fin form för dagen. Hon har gjort bra lopp i skymundan i de senaste två starterna och trivs fint med Johan i sulkyn så det var kul att vi fick han på henne igen. Och tilläggas kan att hon har tävlat med jänkarvagn på sistone och den trivs ju också Johan i... Det blir alltså samma ikväll och dessutom rycker vi skorna runt om denna gång vilket är ett litet plus. Förhoppningsvis kan hon ha lite flyt den här gången och löser det sig så är hon en platsrysare då hon visat fin form på slutet.

V75-lördag:
8 Jasper Lane är med i V75-3 och provar gulddivisionen igen. Han var ute jippo-loppet "Speedrace" på Solvalla i söndags och slutade där tvåa så han är springglad för dagen den "gamle herren". Läget har förbättrats något efter strykning invändigt och han är ju startsnabb så vi får se vad kusken hittar på... Motståndet är som vanligt tufft, men han är ju inte så tokig själv den här och var ju inte alls långt ifrån att slå Up Date Hoss i Umeå och denne är ju återigen betyldigt mera betrodd än "Jasper" denna gång, men å andra sidan har "Jasper" fått sämre läge så realistiskt får vi ligga lite lågt ändå. Vi siktar på barfotakörning igen.

8 Piggybank är i med i V75-5 och hon har visat riktigt bra form i år och utvecklats fint under vintern. Senast fick hon tyvärr inte chansen och gick i mål med krafter kvar. Dock funkade hon väl inte helt klockrent i travet då vi körde barfota runt om senast så nu återgår vi till bakskor och barfota fram och det ser vi alltså som ett plus. Läget är chansartat, men tur och otur brukar kunna jämna ut sig så vi hoppas att "PIggy" ska ha turen på sin sida denna gång och få fritt till slut... Stämmer det så ska hon dyka upp långt framme och i ett öppet lopp ska hon väl ses som ett kul skrällbud i alla fall, för hon ser ut att bli bortglömd på lördag...

Håll nu tummarna för hästarna i helgen!

Trevlig helg!

 

2013-05-28: Andelshäst

Vi försöker sy ihop ett ägargäng kring ettårige New Aviator. Se info i vänsterspalten.

 

2013-05-28: Stjärnan till Hagmyren

Idag var det anmälningar till Hagmyren där vi har med två hästar. Kobold är med i lopp 6, V64-4 där han fick spår 5 bakom bilen och kommer köras av Jennifer Tillman. Star From Heaven är med i lopp 7, V64-5 som också är DD-1. Stjärnan fick spår 9 bakom startbilen, distansen är 1640 meter och körsven är Torbjörn Jansson.

 

2013-05-28: Ingen lycka för Quizmaster

Quizmaster startade på Sundbyholm på tisdagskvällen. Han hade ett knepigt utgångsläge med bakspår på tillägg och hade heller inget flyt i loppet. Han satt sist invändigt och slutade sedan oplacerad på 16,8.

 

2013-05-27: Auktionsköp

I fredags var det ettåringsauktion och glädjande så kunde vi ropa in en häst åt några av våra hästägare. Det handlar om en ettårig hingst efter Muscles Yankee - Heavy Connection e. Mack Lobell vid namn Torpedo. Hästen har faktiskt i Red Hot Mama samma mormor som New Steel. Det var skoj att vi kunde ropa in den här fina krabaten. Klicka här för att se bilder på Torpedo.

 

2013-05-27: Inför Eskilstuna tisdag

Quizmaster startar i lopp 3, V65-1 i Sundbyholm på tisdagkvällen. Hästen blev behandlad efter senaste starten då han inte riktigt fungerade. Han har tränat på fint sedan han kom hit och ska nog kunna göra ett bra lopp. Sedan vad det räcker till från det här läget med bakspår på tillägg får vi se, men vi hoppas på det bästa.

 

2013-05-27: V75-starter i Mantorp på lördag

På lördag blir det turné till Mantorp och V75. Där startar Jasper Lane i guldloppet, V75-3 från spår 8 bakom bilen med Jennifer Tillman i sulkyn. I V75-5 fick Piggybank spår 8 i voltstart och hon körs av Torbjörn Jansson.

Innan Mantorp ska vi till Romme på fredag där vi startar två hästar. I lopp 2 fick Aibohphobia spår 9 i voltstart och han ska köras av Torbjörn Jansson. i lopp 11 är Jody May med från 20 meters tillägg och hon fick spår 1 på sin volt. Precis som i de senaste starterna är det Johan Untersteiner som ska köra henne.

 

2013-05-27: Nya hästar i stallet

Anders Hesselgren, som vi känt länge har flyttat sina hästar till vårt stall, vilket är trevligt. Det är tre stycken, Jasper Lane, Kobold och Quizmaster. Jasper Lane var ute i Speedracet på Solvalla igår och slutade tvåa så det var en fin insats. Ikväll var Kobold med i ett montélopp i Gävle, men tyvärr blev det inga pengar med hem då hästen slutade oplacerad på 18,4.

 

2013-05-23: Resultat Solvalla

Tyvärr fungerade inte New Steel igår på Solvalla. Det blev galopp i första sväng och det var så klart tråkigt. Däremot skötte sig tvåårige Dennis de Castella i premieloppet där han knatade runt på 30,2 över 2160 meter.

 

2013-05-22: Inför Solvalla onsdag

Ikväll har vi New Steel till start i lopp 8 på Solvalla. Han fungerade inte i travet senast och blev behandlad efteråt. Trots det fullföljde han loppet bra och han har även gjort det bra i starterna före det. Hästen känns fin i träningen och vi tror på en ny bra insats. Ikväll blir det jänkarvagn på för första gången samt helstängt huvudlag (öppet tidigare) samt skor runt som förut. Bilstart blir nytt för honom så han får bekanta sig med den före tävlingarna.

Vi har även tvåårige Dennis de Castella med oss in till Solvalla då han ska vara med i ett premielopp.

 

2013-05-21: Resultat Mantorp måndag

Igår hade vi två hästar till start i Mantorp. Star From Heaven fick fritt in på upploppet från tredje inner och spurtade bra till fjärdeplatsen, men trots 1.10-fart sista 400 så gick det inte att ta så mycket. Det var i alla fall full fart över mål och hon sprang nytt rekord med 13,5.

Jody May startade med bakspår på tillägg, men hade inget flyt då hästen framför var långsam ut och hon hamnade därmed långt bak. Sjätte invändigt var det varvet från mål, men 700 kvar hittade Johan ut och attackerade i tredjespår. Jody May avslutade bra sista 700 i tredjespår utan rygg och höll farten starkt hela vägen in i mål som femma. Båda hästarna visade åter bra form, men placeringsmässigt blev det lite klen utdelning.

 

2013-05-20: Inför Mantorp måndag

Två hästar till start på Mantorp ikväll och i lopp 3, V65-1, är 4 Star From Heaven med. Det känns som hon håller fin form och hon har nu fått fina förutsättningar med kort distans och ett bra startspår bakom bilen. Den här gången blir det barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn och kusken får ladda framåt. Hon ska ha lite chans att kunna vara med där framme i striden.

I lopp 10 startar 12 Jody May som spurtade bra till slut senast och visade att hon håller formen. Hon har fått ett bra smygläge och då motståndet inte såg så tufft kan hon vara en platsrysare. Inga ändringar på henne utan det blir skor och jänkarvagn. Både Jody och Stjärnan tränade i fredags och båda var spänstiga och fina.

 

2013-05-19: "Offe" tvåa på V75

Det blev en andraplats för Offshore Man på V75 i Gävle igår. Det blev en stökig inledning med massa omstarter och Offe blev lite stressad efter den första då han blev lite störd av den utvändigt. Som tur var kom han i alla fall iväg felfritt i den giltiga och han svarade sedan för ett bra lopp som tvåa på 14,2 över 2140 meter voltstart. Tyvärr blev han lite ensam när den utvändige hästen galopperade i sista sväng och han hann inte svara vinnaren.

Tyvärr galopperade treårige Aibohphobia i första sväng och blev diskad för den galoppen.

 

2013-05-17: Inför Gävle lördag

Imorgon bär det av till Gävle där vi startar två hästar. Offshore Man är med i V75-2 och han kommer från en insats där han var urtapper efter ett lopp i dödens i högt tempo över lång distans på Hagmyren. Spåret är bra och vi hoppas han ska kunna ta spets här, men det är inget måste då han även är bra bakifrån och han ska räknas. Som tidigare blir det öppet huvudlag och som näst senast får han tävla barfota runt om denna gång, senast hade han bakskor. Han har tävlat med jänkarvagn (mulitcam) i årets starter, men senast var det voltstart och Tobbe pratade med oss i onsdags och ville byta till en vanlig sulky. Detta då det senast var voltstart och det då blev trångt för hästen i vagnen i uppvändningen och därför blev det ingen bra start. Så imorgon får han tävla i en Custom FCS för att han ska få en bättre start.

AibohphobiaI lopp 12 startar 8 Aibohphobia som skötte sig fint som tvåa i debuten, men där han inte kunde stå emot Financial Dust (som vann på Solvalla i onsdags igen) över upploppet. "Bobo" (bilden) kommer att utvecklas och bli bättre och bättre med några lopp i kroppen. Han och Offshore Man tränade i tisdags och de kändes fina. "Bobo" gick dövad senast, men vi tar bort huvan denna gång och han kommer även lättas lite i balansen till aluminiumskor fram och så blir det halsvstängt huvudlag som senast.

 

2013-05-16: Stålis på Solvalla på onsdag

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på onsdag och i ett treåringslopp med 220.000 kronor till vinnaren har vi New Steel till start. Det är i lopp 8 där han fick spår fyra bakom startbilen och han kommer köras av Torbjörn Jansson. Totalt är det 10 hästar med i loppet. Vi plockar även ut en tvååring i premielopp på onsdag. Det är Dennis de Castella (e. Repeat Love) som fick spår fyra.

 

2013-05-16: Piggybank blev fast

Igår startade vi Piggybank på Solvalla, men tyvärr hade hon inget flyt. Hon snabbstartade till ledning för att sedan släppa till betrodde Gyllenberg. Då den sistnämnde sedan stannade på upploppet blev Piggybank kvar där bakom med allt sparat. Trist att hennes fina sifferrad skulle brytas med en nolla, men vi får hoppas på revansch nästa gång!

 

2013-05-15: Inför Solvalla onsdag

Ikväll startar Piggybank på Solvalla i V86-8, lopp 11. Hon har skött sig fint i årets starter och borde snart få sätta pricket över i:et med en seger, kanske redan ikväll? Hon har i alla fall fått ett fint läge och ska ha bra spetschans. Sedan ska hon kunna vara en av hästarna som gör upp om segern. Vi siktar på barfota fram igen och inga ändringar.

 

2013-05-14: Stjärnan & Jody till Mantorp

Idag var det anmälningar till Mantorp på måndag. Där har vi med Star From Heaven i lopp 3,V65-1, från spår 4 bakom bilen. Det är sprinterdistans och kusk är Per Lennartsson. I lopp 10 är Jody May med från 20 meters tillägg. Hon fick spår 8 i sin volt och körs av Johan Untersteiner.

 

2013-05-13: V75-start på lördag

Offshore Man ska starta på V75 på lördag där han fick spår 3 i voltstart. Kör gör Torbjörn Jansson. I ett ramlopp är Aibohphobia med som fick spår 8 och som också körs av Tobbe.

 

2013-05-12: En film från lördagen

 

2013-05-09: Ny start för Piggybank

Solvalla har tävlingar på onsdag om en knapp vecka och det har redan varit anmälningar dit. Där har vi med Piggybank i lopp 11. Hon fick spår 6 över 2640 meter och kommer köras av Torbjörn Jansson. Efter två andrapris i årets båda starter så hoppas vi att det kan bli... en fullträff på onsdag;)

 

2013-05-09: Bra avslutning av Jody

Under onsdagskvällen startade Jody May på Solvalla. Hon hamnade långt bak invändigt efter en bit och fick ett lopp i kön. Hon spurtade bra till slut som sexa och via ett slutvarv på i underkant 1.14 kom hon i mål på 15,6 vilket är nytt rekord för henne över medeldistans och voltstart.

 

2013-05-08: Jody May på Solvalla ikväll

Ikväll har vi 10 Jody May till start på Solvalla i lopp 9, V86-6. Senast blev hon påkörd 200 kvar och därför galopperade hon. Tussarna var inte ryckte i det läget och det var en peng som rök. Ikväll har hon fjärdespår på tillägg precis som senast och då tog hon några galoppsteg i starten så vi får hoppas att hon sköter sig denna gång och att hon då ska kunna få med sig en fin slant.

 

2013-05-06: Offshore Man trea

Offshore Man gjorde en tapper insats på Hagmyren igår. Efter ett lopp i dödens höll han mycket bra som trea på 15,8 över 2640 meter. Hästen fortsätter att leverera fina insatser och har gjort det bra i årets fyra starter.

 

2013-05-05: Inför Hagmyren söndag

Idag har vi en häst till start i Hagmyren där Offshore Man startar i lopp 7 från spår fyra. Han har varit bra i årets tre starter och håller bra form. Spåret och distansen klarar han normalt sätt och han ska ses med lite segerchans idag. Idag blir det barfota fram, senast var det barfota runt om, samt öppet huvudlag och jänkarvagn som senast.

 

2013-05-04: Resultat Rättvik fredag

New Steel RättvikIgår var vi på Rättvik med två hästar. New Steel (bilden till höger) fungerade tyvärr inte aktionsmässigt och fick inte travet att flyta, men kom ändå i mål som fyra på 17,2. Star From Heaven (undre bilden) startade med tillägg och hade inget direkt flyt under loppet. Det blev lågt tempo första varvet och hon hade heller inget flyt under slutvarvet. När Jansson attackerade med lite mer än ett varv från mål gick ekipaget framför ut snävt så Stjärnan fastnade med sitt ena framben i sulkyn framför och blev kraftigt störd. Det blev sedan ett ryckigt slutvarv, men hon avslutade godkänt som femma på 16,3.
Stjärnan Rättvik

 

2013-05-03: Inför Rättvik ikväll fredag

Vi åker till Rättvik i eftermiddag där vi har två hästar till start ikväll. I lopp 5 startar 7 New Steel som inlett på ett bra sätt och svarat för fina lopp i alla sina tre starter. Han har känts fin i ett lugnt jobb efter förra veckans start och känns faktiskt bara bättre och bättre och tar till sig loppen på ett skönt sätt. Han klev iväg bra från spår sju i debuten och vi får hoppas att han gör det ikväll igen. Hästen kommer säkert göra ett bra lopp igen och måste ses med segerchans. Vi kör vidare med samma balans och utrustning som han haft i de tidigare starterna, vilket innebär skor runt om, öppet huvudlag och fasta tussar öronen.

I lopp 8 startar 13 Star From Heaven som gjorde ett fint slutvarv senast, men som fick stryk av en för dagen bättre häst helt enkelt. Hon känns fräsch och fin efter loppet och är i fint slag. Det blev många att runda här och hon måste ha lite flyt, men har hon det kan hon vara med bland de tre. Som senast tävlar hon med en vanlig sulky, norskt huvudlag, men ikväll blir det barfota runt om, senast hade hon bakskor.

 

2013-05-02: Jody May till start på Solvalla

Jody May är med i ett av loppen på Solvalla på onsdag. Det var anmälningar dit idag och hon är med i lopp 9 som är ett stolopp. Hon fick spår 4 på 20 meters tillägg och kommer köras av Johan Untersteiner.

 

2013-04-30: Offshore Man på V64

Under tisdagen var det anmälningar till Hagmyrens tävlingar på söndag. Där startar vi Offshore Man i lopp 7, V64-4. Han fick spår 4 i voltstart över distansen 2640 meter och kör gör Torbjörn Jansson.

 

2013-04-30: Lira nästa gång

Liranästagång

Ovanstående text fanns att läsa i tisdagens Travronden på sid 43 i resultatrapporteringen från Eskilstunas tävlingar. Kul. Och så vet ni ju att en av hästarna är med redan på fredag i Rättvik...;)

 

2013-04-29: Två till start i Rättvik på fredag

Idag var det anmälningar till Rättviks tävlingar på fredag. I lopp 5 startar nr 7 New Steel och i lopp 8 startar 13 Star From Heaven som har innerspår på 20 meters tillägg. Båda hästarna körs av Torbjörn Jansson och båda loppen är på V65.

 

2013-04-27: Två andrapris i Eskilstuna

Bobo värmning

Igår hade vi två treåringar till start på Sundbyholmstravet och båda skötte sig finfint. Aibohphobia (bilden ovan) gjorde sin tävlingsdebut och efter ha sprungit i ledningen slutade han tvåa på 18,4 efter ett sista varv på strax under 16,5. New Steel (bilden nedan) avslutade bra sista 700 från andra ytter och slutade också på andraplats men kunde helt enkelt inte rå på ledarhästen. Stålis kom i mål på nya rekordet 16,8 efter ett sista varv på strax över 1.14. Kul att treåringarna levererar och gjorde så fina lopp. Under bildgalleriet finns fler bilder från gårdagen - klicka här.

New Steel

 

2013-04-26: Inför Sundbyholm fredag

I eftermiddag har vi två hästar till start på Sundbyholm, båda är treåringar. I lopp 1 debuterar 3 Aibohphobia som skötte sig fint i kvalet vilket är det snabbaste han tränat. Han känns fin efteråt och har fått ett bra läge. Vi får hoppas han sköter i starten och i sådana fall kanske han kan dyka upp på en plats. Det blir skor runt om och halvstängt huvudlag som i kvalet. I lopp 4 startar 4 New Steel som svarat för två fina insatser i sina båda lopp. Träningen sköter han bra och nu när det bara blev fyra på start så ökar chansen att han ska fixa en felfri avgång från fjärdespåret. Sköter han sig så ska han kunna vara med i segerstriden i eftermiddag. Det blir skor runt och öppet huvudlag som tidigare.

 

2013-04-24: Piggybank tvåa på Solvalla

Piggybank skötte sig fin på Solvalla ikväll igen. Hon kördes till ledning i första sväng och kunde sedan sluta tvåa. Hon avslutade med 14,5 sista varvet och svarade åter för ett fint lopp och sprang ikväll in 25.0000 kronor. Båda årets starter har nu slutat med andraplatser och hon ser ut att kunna få en fin säsong. Härligt och vi hoppas fortsättning följer för den här tjejen!

 

2013-04-24: Inför V86 på Solvalla ikväll

Ikväll startar vi Piggybank på Solvalla. Hon var finfin senast i årsdebuten då hon spurtade mycket bra till slut. Hon har känts fin i träningen efteråt så vi måste tro på lite chans även ikväll. Det blir barfota fram, öppet huvudlag och jänkarvagn som senast.

 

2013-04-24: Resultat Sundbyholm

Jody May startade på Sundbyholm igår kväll. Hon tog sig en kortare galopp i starten och fick sedan ett invändigt lopp. Hon blev tyvärr påkörd 200 kvar när hon var på väg att passera ett ekipage och hade fått med sig en slant hem annars så det var synd. I övrigt kändes hon fin under kvällen så vi får ta nya tag.

 

2013-04-23: Inför Sundbyholm tisdag

Vi har tyvärr tvingats stryka bort New Racer ur kvällens första lopp på Sundbyholm vilket innebär att det blir Jody May som är den som startar från stallet ikväll. Jody är med i lopp 10 som är ett amatörlopp och hon körs av Richard Hjellström. Jody May kom aldrig in i matchen senast så det loppet får vi dra ett streck över. Hon har ett fjärdespår i voltstart ikväll vilket inte är idealiskt. Vi får hoppas att hon sköter sig och går felfritt och sedan har lite flyt med löpningsförloppet och då kan knipa en fin slant. Ikväll tävlar hon med skor runt om, vanlig sulky och öppet huvudlag.

 

2013-04-22: Två treåringar till start på fredag

Under måndagen var det anmälningar till Sundbyholms fredagstävlingar som har första start kl 15.00. I lopp 1 har vi treårige debutanten Aibohphobia till start. Han fick spår 3 och kommer köras av Torbjörn Jansson. I lopp 4 är New Steel med från spår 4. Även han körs av Torbjörn Jansson.

 

2013-04-19: Piggybank på Solvalla

Det har varit anmälningar till Solvalla på onsdag där Piggybank ska göra årets andra start. Hon startar i lopp 5, V86-2, från spår 2 i voltstart över 2140 meter och ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2013-04-17: New Racer debuterar på tisdag

Idag var det anmälningar till Sundbyholmstravet på tisdag där vi startar två hästar. I lopp 1 debuterar treårige New Racer från spår 10 med Torbjörn Jansson i sulkyn.

I lopp 10, som är ett amatörlopp, är Jody May med från spår 4 med 20 meters tillägg över 2140 meter. Hon körs av Richard Hjellström.

Det finns fortfarande chans att köpa en andel i New Racer. Ett fåtal andelar finns ännu till salu och för mer info eller köp av andel kontakta Ullis 0739-241947 eller Jonas 0739-853814 eller gå direkt in på www.easykb.se då andelarna administreras av Easy KB.

 

2013-04-17: Offshore Man trea

Offshore Man startade på Solvalla under onsdagskvällen och tog ledningen och det blev sedan bra tempo på loppet, 14 första 500 och 15,4 första varvet. Det såg länge ut som han skulle ta hem segern över upploppet, men fick kort före mål släppa två hästar förbi sig. Det blev en tredjeplats för "Offe" som kom i mål på 14,6 över 2140 meter (tidigare hade han 16,8 i rekord över medeldistans).

 

2013-04-16: Inför V86-Solvalla onsdag

Stallet har en till start imorgon på Solvalla. Det är Offshore Man som gjort två bra lopp efter sitt uppehåll. Senast hade han ett tråkigt startspår men avslutade bra vid fritt. Imorgon har han ett mycket bättre utgångsläge och han visade prov på sin startsnabbhet näst senast vid seger. Han känns fortsatt bra i träningen och från ett fint spår måste vi tro på vinstchans igen. Den här gången kommer han desstuom tävla barfota runt om för första gången och som i de två senaste starterna med öppet huvudlag och jänkarvagn.

 

2013-04-15: Resultat Mantorp

Det blev tyvärr inga framgångar på Mantorp idag. Jody May hamnade från sitt bakspår sist i loppet och kom aldrig till, men knep en matlapp (sjua) på 15,7. No More Headache satt i tredje ytter och vreds ut till angrepp 900 kvar, men det räckte tyvärr inte till pengar idag.

 

2013-04-15: Inför Mantorp måndag

Idag har vi med två stycken på lunchtravet i Mantorp. No More Headache startar i lopp 1 och han fick dödens senast över 3160 meter så det är bara glömma den starten. Nu har han fått ett trist läge i spår 12 så vi får ligga lite lågt från det här läget och hoppas på flyt under vägen.

I lopp 2 startar Jody May som känns fortsatt fin i träningen som vanligt. Hon har också ett tråkigt läge i spår 11 och från detta läge så blir det svårt att vinna över kort distans.

 

2013-04-14: Stjärnan tvåa på Sundbyholm

Det blev en andraplats för Star From Heaven idag. Hon kom fram utvändigt om vinnaren Global Ninja varvet från mål och höll sedan bra som tvåa på 15,1 över 2160 meter. Hon fortsätter leverera fina insatser den här tjejen.

 

2013-04-13: Inför Sundbyholm söndag

Star From Heaven startar på Sundbyholstravet utanför Eskilstuna på söndagkvällen. Hon har tagit det loppet fint, tränade i torsdags då hon fick intervaller på rakbanan och hon kändes riktigt bra då och formen ska vara fortsatt bra. Hon kommer tävla med norskt huvudlag och en vanlig sulky som senast och så blir det barfota fram eller skor runt om denna gång. Hon står på tillägg, men loppet ser rätt passande ut och vi får hoppas att det kan bli en snabbstart och att hon kan hitta ut i andraspår rätt snabbt och få ett fint slagläge. Eller kanske rent av köras till ledning... :) Vi tycker att hon ska ses med en bra vinstchans i alla fall.

 

2013-04-12: Bra insatser på Solvalla - Piggy 2a & Stålis 3a

New SteelDet blev en bra dag på tävlingsbanan på Solvalla idag. New Steel (bilden) satt i tredje inner, men hade en trött häst framför sig 600 kvar och drogs sist. Han spurtade sedan bra över upploppet som trea utan att pressas så det var klart bra.

Piggybank gjorde årsdebut och det gjorde hon med mersmak. Redan i värmningen i bilprovstarten visade hon härligt klipp i steget då hon öppnade mycket rask. I loppet hittade Tobbe tredje inner. När hon sedan fick chansen på upploppet avslutade hon mycket starkt som tvåa inte långt efter vinnaren och sprang 12,2 sista 700. Det var en härlig årsdebut av den här tjejen!

Kul att hästarna fungerade bra idag och det bådar gott för framtiden. Nästa start från stallet är på söndag och vi återkommer i helgen med en rapport inför det loppet. Ha en fortsatt trevlig fredagkväll och en härlig helg!

 

2013-04-12: Inför Solvalla fredag

New SteelIdag har vi två hästar till start på Solvalla som har lunchtävlingar. I lopp 6 ska treårige New Steel (bilden) göra sin andra start. I debuten svarade han för ett riktigt bra lopp utvändigt ledaren, men han var inte helt perfekt i travet och är tillfixad efteråt. Har tränat på bra inför detta lopp och har fått ett bra spår så vi har så klart förhoppningar om en framskjuten placering. Han tävlar med som i debuten med skor runt om, öppet huvudlag och en vanlig sulky.

I lopp 9 ska Piggybank göra årsdebut. Hon har varit borta länge och gått ett snabbare rundbanejobb, men behöver säkert minst ett lopp i kroppen för att komma i toppform. Även spåret är dåligt så vi får ligga lågt angående vinstchanserna och i första hand se till att hon får ett lopp i kroppen. Hon kommer tävla med jänkarvagn för första gången och utan framskor i eftermiddag samt ett öppet huvudlag.

 

2013-04-11: Ny start för "Offe"

Idag var det anmälningar till Solvalla på onsdag där vi har Offshore Man till start. Han fick spår två bakom bilen vilket vi så klart är mycket nöjda med då han visat startsnabbhet, så det blir intressant. Torbjörn Jansson är det som ska köra.

Treåringarna som var ute och kvalade igår har fått haft det bra i hagen idag och de ser fina ut. Full träning har det varit idag, bland annat har Stjärnan, Jody och Bakis fått träna inför deras kommande starter och alla tre kändes riktigt fina. Alla tvååringarna har också fått springa på idag och dom fungerar riktigt fint. Ännu en trevlig dag! :)

 

2013-04-11: Se Bobos och Races kvallopp

Igår kvalade treåringarna Aibohphobia och New Racer på Solvalla och här är deras respektive kvallopp.

Aibohphobia (spår 5):

New Racer (spår 8):

 

2013-04-10: Treåringarna skötte sig fint i kvalet

Bobo kval

Under onsdagkvällen hade vi två treåringar som kvalade på Solvalla och båda skötte sig fint. Aibohphobia (bilden ovan) kvalade in på 1.21,1 och New Racer (undre bilden) sprang 1.19,4. Nu ser vi fram emot när det är dags att börja starta de båda herrarna. :)

New Racer

Foto båda bilderna Richard Färlén

 

2013-04-09: Program till Solvalla & Mantorp

Här finns länkar för att ladda ned program till Solvalla och Mantorp:

Solvalla onsdag

Solvalla fredag

Mantorp måndag

 

2013-04-09: Tisdag och fyra nya halvrader

Idag har det varit anmälningar både till Solvalla och Mantorp och vi har två hästar till start på respektive bana. Solvalla kör lunchtävlingar på fredag där New Steel ska göra sin andra karriärstart i ett treåringslopp (lopp 6). Han fick spår 1 och kommer den här gången köras av Björn Goop. Det blev sju motståndare för "Stålis". I ett stolopp (lopp 9) gör Piggybank årsdebut. Hon fick spår 8 bakom bilen över kort distans och kommer köras av Torbjörn Jansson.

Mantorp har tävlingar på måndag och även där handlar det om lunchtrav. Där är No More Headache med i lopp 1 som körs över 2640 meter. Han fick spår 12 bakom startbilen och kusk är Kim Eriksson. I lopp 2 är Jody May med och hon fick spår 11 bakom bilen över kort distans. Hon körs liksom senast av Tony Wallin.

Det innebär att vi har hästar på Solvalla imorgon och på fredag, Eskilstuna på söndag och Mantorp måndag. Det börjar röra på sig... :)

 

2013-04-08: Stjärnan till start på söndag

Idag måndag var det anmälningar till Sundbyholms tävlingar på söndag och där startar vi Star From Heaven. Hon är med i lopp 8 (startar kl 17.27) där hon fick innerspår på 20 meters tillägg i ett stolopp. Körsven denna gång är Torbjörn Jansson.

 

2013-04-05: Två treåringar kvalar på Solvalla

På onsdag har det blivit dags för två av våra treåringar att kvala på Solvalla. Hästarna är med i varsitt kvallopp där Aibohphobia (e. From Above) fick spår 5 medan New Racer (e. Dream Vacation) fick spår 8 i sitt kval. Båda hästarna ska köras av Jonas.

 

2013-04-04: Resultat Solvalla

Star From Heaven visade fortsatt riktigt bra form igår, men tyvärr krånglade det i sista sväng då det blev tvärstopp framför och hon var sist 300 kvar. Hon spurtade i alla fall mycket fint över upploppet och avslutade med strax under 1.12 sista 700.

Offshore Man hade ett trist utgångsläge och fick en invändig resa. När hästen kom ut spurtade han riktigt vasst över upploppet och gav ett härligt formbesked. Han visade att han tagit segerloppet på helt rätt sätt.

No More Headache hamnade i dödens i stayerloppet och det blev för tufft för honom och inget att säga om att han tröttnade till slut.

 

2013-04-03: Inför V86 på Solvalla ikväll

Stallet har tre hästar till start på Solvalla ikväll, alla inom V86. Först ut är 9 Star From Heaven i lopp 8. Hon fick pusta lite efter senaste starten, men har sedan tränat på och hon känns riktigt bra för dagen. Läget är inte så tokigt och vi kan hoppas på en bra ryggresa och hon ska inte vara borta ur segerstriden här. Hon har haft jänkarvagn några gånger när det varit autostart, men får ikväll tävla i en vanlig sulky. Det blir barfota runt om samt ett norskt huvudlag, senast var det helstängt.

I lopp 9 startar 12 Offshore Man som gjorde en mycket fin årsdebut. Han har känts minst lika fin efteråt i träningen och är i bra slag för dagen. Läget med spår 12 över kort distans är däremot inte så roligt och det krävs mycket tur om man ska vinna från detta läge, men hästen är bra! Det blir som senast barfota fram, öppet huvudlag och jänkarvagn.

I lopp 11 startar 10 No More Headache som senast provades i ett montékval, men det fungerade tyvärr inte. Gången före hoppade han bort en bra placering i sista sväng. Han kommer tävla barfota runt om, med öppet huvudlag och en vanlig sulky. Distansen funkar, men det var några bra emot så han får smyga med och försöka tjäna en bra slant.

 

2013-04-02: Jody sexa på valla

Jody May startade på Solvalla igår och hon öppnade bra till ledning för att sedan släppa. Hon slutade sedan sexa på 15,0 vilket var nytt rekord för henne över 2140 meter.

 

2013-04-01: Inför Solvalla ikväll

Då är vi inne i april och våren borde väl komma så sakteliga, men imorse hade vi tolv minusgrader här ute... brr...

Ikväll har vi en häst till start på Solvalla och det är Jody May, nr 4 i lopp 9. Hon kändes fortsatt bra i intervallträningen i veckan och hon håller sin fina form. Hon måste smyga med och ska helst vara med i den främre träffen så läget är ganska bra för att hon ska få en fin position. Klaffar det så ska hon kunna tjäna en bra peng.

Vi kan också rapportera att Fortunate Son C.J. och Ramble Tamble C.J. har lämnat stallet och åkte hem till ägarna Sjömossen HB. Cajsa Lövqvist har plockat ut sin amatörtränarlicens igen och ska träna sina hästar själv framöver och vi önskar henne och hästarna lycka till framöver.

 

2013-03-29: G L A D   P Å S K

StjärnanIgår var det anmälningar till Solvalla på onsdag där vi har tre hästar till start. Star From Heaven (hästen på bilden ovan) är med i lopp 8 som är ett lärlingslopp i Wången Cup. Hon fick spår 9 bakom startbilen och kommer köras av Ville Karhulahti. I lopp 9 är Offshore Man med från spår 12 bakom bilen i ett sprinterlopp. Han kommer den här gången köras av Torbjörn Jansson. I lopp 11 är No More Headache med i ett lopp över 3140 Påskmeter där han startar med 20 meters tillägg och han får denna gång Jennifer Tillman i sulkyn. Alla tre hästarna startar för övrigt inom V86.

Vi vill också önska alla en riktigt Glad Påsk!

 

2013-03-27: Jody på Solvalla

På måndag har vi Jody May till start på Solvalla. Hon är med i lopp 9 där hon fick spår 4 bakom startbilen. Distansen är 2140 meter och körsven är Tony Wallin.

 

2013-03-24: Offshore Man på Solvalla

Det blev en lyckad årsdebut för Offshore Man på Solvalla idag. Hästen visade sin startsnabbhet då han tog ledningen direkt. Sedan svarade han hästen utvändigt bra upploppet ner och vann säkert. Segertiden blev nya rekordet 14,1 och det här var en mersmakande årsdebut. Stort grattis till Offshore Mans ägare Kerstin & Rune Larsson och Gösta Andersson!

Idag startade även Jody May men trots att hon sprang nytt rekord över medeldistans räckte det inte till pengar.

 

2013-03-22: Inför Solvalla söndag

På söndag har vi två till start på Solvalla. I lopp 4 är 10 Jody May med och hon körs för första gången av Erik Adielsson. Hon gjorde ett godkänt lopp senast och håller formen. Spåret är lite dåligt då hon helst ska vara med där framme i loppen och hon måste helst smyga med i det längsta för att ha en trudelutt kvar. Lyckas Erik med det så hoppas vi hon kan tjäna en bra slant.

I lopp 5 startar 5 Offshore Man som gör comeback efter vinterträning. Det blir också första starten som valack då han kastrerades under uppehållet. Han har testats i jobb på Solvalla på barfotabalans och det verkade bra så han kommer tävla barfota fram på söndag om banan är bra. Vi har förhoppningar på han under året, men nu i första starten så handlar det mera om att han ska få sig en genomkörare. Båda hästarna kommer att tävla i jänkarvagn.

 

2013-03-20: New Aviator - ny andelshäst i 20 andelar

Ettårige hingsten New Aviator e. From Above u. Night Owl e. Yankee Glide finns nu till salu som andelshäst i 20 andelar.

New Aviator
New Aviator                    Foto: New Track

Detta är en riktigt fin individ som är mycket fin exteriört. Stammen är intressant med From Above som pappa, vilken jag är förtjust i och med Yankee Glide som morfar på ett ungt sto vilket visat sig vara en bra kombination och ett vinnande koncept på flera hästar. Mamman Night Owl är ostartad då hon skadade sig. Hon är därför tidigt satt i aveln vilket är intressant. New Aviator kommer gå kvar hos uppfödaren på bete över sommaren för att komma till oss i augusti. Vi ser fram emot att köra in och träna på hästen till en fulländad tävlingshäst.

Pris 7.813 kr/andel (1/20) per den 31/3-13 (moms återfås inom kort). Som vanligt är det först till kvarn..., som gäller!
Hästens ägande kommer att adminsitreras av Easy KB - läs mer här. Vill du teckna dig för en andel gör du det där genom att klicka på förtryckt köpanbud och fylla i formuläret.

New Racer - andelar kvar i treåring som närmar sig kval

Det finns några andelar kvar i New Racer, valack 3 år e. Dream Vacation. För mer info eller köp av andel kontakta Ullis 0739-241947 eller Jonas 0739-853814. Andelarna administreras av Easy KB - läs mer här.

 

2013-03-14: Montékval på onsdag

På onsdag ska No More Headache kvala i monté på Solvalla. Han fick spår två och i sadeln har han Jenni Åsberg.

 

2013-03-14: Galopper på valla

Det blev tyvärr galopp för både No More Headache och Quaerito på Solvalla igår. För "Bakis" kom galoppen i sista sväng vilket var synd för han hade säkert fått en bra slant som fyra eller något sådant annars, med tanke på att han spurtade bra över upploppet. Qurre fungerade inte och bromsade sig i galopp i spets efter 100 meter. Då han inte är fokuserar på tävlandet på rätt sätt så fick han bli valack idag...

 

2013-03-13: Två till start på Solvalla ikväll

Inleder gör 3 Quaerito i lopp 3 och som återkommer efter ett längre tävlingsuppehåll. Han har tränat på en längre tid och det har nu blivit dags att starta honom. Han galopperade i loppen ifjol och prio ett i denna start är att han ska sköta sig och springa ett felfritt lopp. Det blir skor runt om och öppet huvudlag.

I lopp 4 startar 5 No More Headache som håller fin form. Loppet är ett liknande som han var med i förra veckan och vi får tro att han kan göra ett bra lopp igen. Senast tävlade han barfota runt om, men ikväll blir det skor runt om samt som senast helstängt huvudlag och jänkarvagn.

 

2013-03-09: Resultat Solvalla lördag

Star From Heaven värmde mycket fint idag och det var det bästa hon har känts hittills. I loppet öppnade hon bra, men hamnade i dödens och det blev lite för tufft då hon sista biten tappade några placeringar. Det är inget att säga om hon sänkte sitt rekord till 13,7. Vi kan bara vara nöjda med henne även om det inte blev några pengar idag.

Jody May däremot fick pengar med sig hem. Hon satt i femte ytter, men avslutade bra och spurtade in som fyra. Hon löper jämnt och bra och håller en stabil och fin form.

Ha nu en skön och trevlig lördag kväll alla travvänner!

 

2013-03-08: Inför starterna Solvalla lördag

Imorgon har vi två hästar till start på Sovalla. 7 Star From Heaven är med i V75-2 (lopp 6), alltså samma läge som hon hade när hon vann för tre starter sedan... Senast fick hon ett fint invändigt lopp och hade krafter kvar i mål vilket var nyttigt efter två lite tyngre löpningar före det. Hon har tränat lugnt efter det och känns harmonisk och fin. Senast tävlade hon med skor, öppet huvudlag och en vanligt sulky då det var voltstart. Imorgon blir det barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn på precis som vid segern för tre starter sedan. Från det här läget får vi ladda framåt och hoppas hon kan slinka ner i en bra position. Motståndet är tuffare nu än vid segerloppet, men det ska bli spännande att se hur långt hon räcker.

12 Jody May i lopp 13 galopperade bort sig i starten senast och det är bara dra ett streck över den dagen. Hon har annars visat fin form på sistone och var ju riktigt bra som fyra näst senast då hon avencerats fram i dödens varvet kvar. Formen bör hålla i sig och vi hoppas hon kan vara med och hugga åt sig en bra slant även imorgon. Balansen får vi avvakta med till tävlingsdagen, men om banan tillåter är det inte omöjligt att vi kör henne utan skor.

 

2013-03-07: Andelar kvar i treåring som närmar sig kval

Det finns några andelar kvar i New Racer, valack 3 år e. Dream Vacation. För mer info eller köp av andel kontakta Ullis 0739-241947 eller Jonas 0739-853814. Andelarna administreras av Easy KB - läs mer här.

 

2013-03-07: Bra debutant och nya starter

Igår på Solvalla skötte sig debuterande New Steel mycket fint och han svarade också för en mycket fin insats. Det blev tredjespår i första sväng fram till dödens där han sedan höll tappert som fyra, bara en längd efter vinnaren. Det bådar gott för framtiden! Fyra blev även No More Headache som spurtade bra efter ett invändigt lopp. "Bakis" får vara med på Solvalla även nästa vecka då han är med i lopp 4 där han fick spår 5 bakom bilen. På onsdag har vi även Quaerito med i lopp 3 och han fick spår 3. Båda hästarna ska köras av Björn Goop.

 

2013-03-07: Ullis V75-system till på lördag på Solvalla

Ullis är med och tippar V75 till lördag i Fem tippar V75. Klicka här och se V75-systemet.

 

2013-03-06: Inför Solvalla ikväll

Vi har två hästar till start på Solvalla ikväll och först ut är treårige debutanten 7 New Steel i lopp 1. Han skötte sig fint i kvalet där han lunkade runt utan att pressas. Det är en fin häst som vi har stora förhoppningar under året och vi tror att han kommer göra ett bra lopp direkt, sen hur långt det räcker är alltid svårt att sia om när det handlar om lopp med orutinerade hästar. Det blir skor runt om och öppet huvudlag som i kvalet.

I lopp 4 startar 7 No More Headache som vi gör en del förändringar på till kvällens start som gör att vi hoppas han kan få en extra kick av. Sedan förra loppet har hästen inte tränats något för vagn utan bara gått under sadel och gått jobb på släpturer. Ikväll kommer han också tävla barfota runt om (om banan tillåter), med helstängt huvudlag och jänkarvagn. Det blir andra gången som han ska tävla barfota runt om - första gången blev han störd till galopp i sista sväng. Vi hoppas ändringarna faller väl ut så han gör ett bra lopp ikväll.

 

2013-03-04: V75-start

På lördag har vi med Star From Heaven i ett Klass I-försök på Solvalla som är V75-2. Hon fick spår 7 bakom bilen, precis som hon hade när hon vann på Solvalla nyligen. Distansen är också densamma...

Till start på lördag har vi även Jody May som är med i lopp 13 där hon fick spår 6 på 20 meters tillägg. Båda hästarna ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2013-03-01: Treårig debutant på Solvalla

Igår var det anmälningar till Solvallas tävlingar på onsdag. Där har vi med treårige debutanten New Steel i lopp 1. Han fick spår 7 och kommer köras av Torbjörn Jansson. I lopp 4 har vi No More Headache till start som fick spår 7 bakom bilen och som ska köras av Sören Eriksson.

 

2013-02-28: Solvalla resultat

Det blev tyvärr startgalopp för Jody May igår och hon tappade alldeles för mycket på det så var den dagen över för henne. Star From Heaven blev fast på innerspår hela vägen och hade krafter kvar i mål, vilket i sig kan vara nyttigt för framtiden. Hon fick i alla fall en sjundeplats med sig hem och en liten slant.

 

2013-02-27: Inför Solvalla onsdag (V86)

Jody MayIkväll har stallet två hästar till start på Solvalla och på V86-spelet. I lopp 5 är 3 Jody May (bilden) med som svarade för ett bra lopp senast då hon kördes fram i dödens varvet kvar. Hon visade fortsatt bra form som hon haft en längre tid och känns fin i jobben efteråt. Läget är bra och hon lär kunna få ett lopp i den främre träffen igen. I ett öppet lopp kan hon kanske vara en platsrysare. Om bannan tillåter blir det barfota runt om ikväll samt norskt huvudlag.

I lopp 11 startar 7 Star From Heaven som var med i ett lite ryckigt kört lopp senast och hon svarade för en klart godkänd insats. Den här gången startar hon på tillägg och har innerspår så det måste till lite klaff då det måste lösa sig, men gör det så är hon säkert med i den främre träffen igen. Den här gången kommer hon att tävla med öppet huvudlag och vanlig sulky istället för helstängt och jänkarvagn som på sistone. Det blir även skor runt om som i senaste starten.

 

2013-02-23: Lördagstur

Bakis och Ida

Här ovan ser ni No More Headache och Ida ute på en lördagstur. Det blev en tur under sadel för "Bakis" idag.

Vi hade även besök av "morotskungen" Björn idag som levererade morätter till stallets kusar.

Igår var det full träning av hästarna och bland annat gick Jody May och Star From Heaven (bilden nedan) jobb inför onsdagens starter - och det var fina båda två så det känns verkligen som de båda håller formen.

Stjärnan

 

Offshore Man

2013-02-21: "Offe" tillbaka

Offshore Man är tillbaka i stallet! Mycket glädjande och trevligt att vi har fått tillbaka denna trevliga individ i stallet.

Hästen har varit hemma hos ägaren i några månader för laddning av batterierna inför denna säsong. "Offe" är igång med träningen och känns riktigt fin så det ska bli ett spännande år med honom.

 

2013-02-21: Nya hästar på ingång efter Skåne-besök

För någon vecka sedan var vi nere hos uppfödarna New Track i Skåne och tittade på unghästar. Glädjande nog blev det tre nya inköp till stallet. Det är ettåringarna New Hot Mama (sto e. Triton Sund - Fran Dance, alltså en lillasyster till New Steel) och New Blue Chip (hingst e. Revenue - Yurrae Boko) som båda köptes av några av delägarna i New Steel, samt New Destiny (sto e. Dream Vacation - New Likeness). Klicka här så kan ni se bilder på ettåringarna på New Tracks hemsida. 

 

2013-02-21: Nya Solvalla-starter

Nästa vecka har stallet två till start på Solvalla på onsdag. Jody May är med i lopp 5 där hon fick spår tre i volten och Star From Heaven är med i lopp i lopp 11 där hon fick spår 1 på 20 meters tillägg. Båda hästarna ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2013-02-21: Resultat Solvalla

No More Headache gjorde ett klart godkänt lopp igår på Solvalla och slutade fyra på 16,6 över 2700 meter. I kvalet skötte sig New Steel bra då han kvalade in på 21,4 via ett slutvarv på 1.19. Se kvalet här (startspår 8):

 

2013-02-20: Inför Solvalla ikväll

Ikväll på Solvalla startar No More Headache i ett amatörlopp (lopp 3) där han körs av Samuel Rehn. "Bakis"  gjorde ett klart godkänt lopp senast och ska ha gått framåt med det loppet. Så känns det också att han gjort i träningen efteråt. Läget med 60 meters tillägg är inte så lätt och det är många att runda, men loppet såg inte så tufft ut så det ska vara en bra chans att han är med bland de tre. Inga ändringar är planerade i balans eller utrustning.

Föe hans lopp har vi även med treårige New Steel i ett kvallopp. Han har spår åtta och körs av Jonas. Kvalet startar kl 17.05.

 

2013-02-14: Nya tag på Solvalla nästa vecka

Idag var det anmälningar till Solvalla nästa onsdag där No More Headache startar i ett amatörlopp. Hästen kommer att köras av Samuel Rehn och startar med 60 meters tillägg över 2640 meter.

Med in till Solvalla på onsdag ska även treårige Going Kronos-sonen New Steel som ska kvala från spår åtta.

 

2013-02-14: Två fyror på Solvalla

Det blev två fjärdeplatser på Solvallas tävlingar igår för våra hästar. Star From Heaven fick rygg ledaren till en början. När hon sedan var på väg att få tredje inner valde Tobbe att gå ut i dödens 1200 kvar. Hon höll sedan farten bra till slut och blev fyra på 15,6.

Jody May kördes fram i dödens varvet kvar och höll sedan farten riktigt bra till slut med strax under 1.15 sista varvet. Även hon blev fyra (Jody ville väl inte vara sämre än sin hagkompis Stjärnan) och det var en fin insats av den här tjejen som fortsätter visa att hon är i fint slag för dagen. 

 

2013-02-13: Inför Solvalla ikväll

Stjärnan vinner på SolvallaOnsdag och då är det Solvalla som gäller. I lopp 10, V86-7, startar 2 Star From Heaven som kommer från seger i senaste starten. Hon har känts fortsatt fin i jobben här hemma efter det och formen är mycket god. Här fick hon bra spår, men det kan bli svårt att ta sig förbi ettan. Oavsett det gör hon säkert ett bra lopp och det bör bara en bra chans att hon är bland de tre. Planen är att hon ska tävla som senast, helstängt huvudlag, jänkarvagn och barfota runt om bara banan tillåter det.

I lopp 12 startar 12 Jody May som har spår 3 på tillägg. Hon tränar fortsatt fint efter senaste loppet och även hon är i fint slag för dagen. Hon måste ha lite klaff med löpningen och spara sin speed till slutskedet av loppet. Har hon lite tur med löpningen så kan hon roffa åt sig en fint slant här. Inga ändringar är planderade på henne heller.

 

2013-02-07: Nya starter på Solvalla

Idag har det varit anmälningar till Solvalla på onsdag där vi har två hästar till start. Star From Heaven får prova lyckan igen i ett lopp enbart för ston. Hon fick spår 2 bakom startbilen och distansen är 2140 meter. Det blev lopp 10, V86-7. I lopp 12 startar Jody May även denna gång från tillägg. Även hon möter enbart ston och hon fick spår 3 på sin volt. Båda hästarna ska köras av Torbjörn Jansson.

 

2013-02-07:  Två sjättepris på Sovlalla

Igår på Solvalla hade vi två hästar som startade och båda slutade sexa och fick med sig en slant hem. Jody May kom i mål på 16,4 vilket får anses som en bra tid på den banan och No More Headache kom i mål på 17,3/3180 meter.

 

2013-02-05: Inför Solvalla onsdag och V86

Imorgon har vi två hästar till start på Solvalla och båda inom V86. I lopp 7 (V86-4) startar 10 Jody May som har innerspår på tillägg. Läget är passande för henne då hon ska ha ett smyglopp och man får köra lite på chans med henne. Därför ser resultatraden ut som den gör och den är missvisande då hennes form är bra och hon har känts fortsatt fin i veckans jobb efter senaste starten. Vi får hoppas på lite tur den här gången för hon har form för att slåss om en fin slant om det löser sig, men är väl inget hett vinstbud härifrån på förhand. Blir det mildväder och bra bana så rycker vi skorna på henne och det är ett plus i så fall.

I lopp 9 (V86-6) startar 14 No More Headache som fick hoppa över ett lopp nyligen då han fick en hovspricka tyvärr. Annars har han varit bra igång, men fick stå över lite för det. Han var på Solvalla i lördags och kändes fin på 1.23 full väg med 19,5 sista varvet i det jobbet. Vi får hoppas att hans grundklass räcker långt i detta lopp. Han tävlar med skor som på sistone. Däremot ändrar vi från helstängt till norskt huvudlag. Det har han haft förut, men det var ett tag sedan.

 

2013-02-04: Veckans glädjespridare

Så här såg det ut i travets TV4-sändning igår:

 

2013-02-02: Bäst ikväll - Kandidat 1

Klicka här och läs mer.

 

2013-02-01: Nya starter på Solvalla

Nästa starter från stallet blir på Solvalla på onsdag. Där är Jody May med i lopp 7 där hon startar med 20 meters tillägg över 2160 meter. Hon har spår 1 på sin volt och körs av Ulf Ohlsson. No More Headache är med i lopp 9 som körs över 3140 meter. Han startar med 40 meters tillägg och har fått spår 7 på sin volt. Kör gör Sören Eriksson.

 

2013-01-30: Stjärnan vann på Solvalla

Stjärnan vinner på Solvalla

Det blev en härlig kväll på Solvalla med en seger och en tredjeplats till stallet. Star From Heaven svarade för ett mycket bra lopp ikväll då hon trots ett lopp i dödens kunde vinna. Hon kämpade verkligen tappert upploppet ned och det var riktigt skönt att hon fick vinna. Det var hon verkligen värd! Stort grattis till alla delägare i Stjärnan. Hon vann på nytt rekord ikväll 14,2, tjänade 60.000 kronor och fick många härliga nya startpoäng.

Lite senare på kvällen slutade New Fairytale trea och hon svarade också för ett fint lopp från sitt tillägg. Hon kom i mål på 17,6 och vi är klart nöjda även med hennes insats under kvällen.

Kul också att det var så många delägare på plats till de båda hästarna.

Stjärnan i vinnarcirkel med ägare

 

2013-01-29: Inför Solvalla onsdag -
helstängt och jänkarvagn på denna gång

Imorgon onsdag har vi två hästar till start på Solvalla och en är inom V86-spelet. Det är Star From Heaven som är med i lopp 8, V86-5 där hon för första gången startar över kort distans. Hon har gjort på bra lopp på slutet och hade varit närmare vinnaren i mål senast om hon blivit bättre framdragen. Gången före höll hon bra bakom vinnande Havbergs Mimi. Stjärnan har känts fortsatt fin i jobben efteråt, senast i måndags, och formen är bra. Läget blev trist, men vi sätter på helstängt huvudlag och jänkarvagn denna gång och så får kusken ladda framåt så får vi se var hon kan hamna i för position. Om underlaget tillåter siktar vi även på barfota runt om denna gång och åtminstone barfota fram borde det gå att köra i alla fall. Hon ser att att bli lite väl bortglömd på strecken denna gång...

New Fairytale startar i lopp 12 och hon återkommer efter ett litet uppehåll och tillfräschning. Hon har gått några jobb och känts helt okej, lugn och fin. Hon har fått ett läge med bakspår på tillägg, vilket alltid är lite lurigt, men även ett vettigt smygläge om det löser sig nu när hon ska börja starta igen. Fairytale har även visat att hon tål att göra jobb själv i loppen om det behövs och det är väl inte omöjligt att hon kan dyka upp bland de tre. Hon vill helst ha hård och fast bana och det är nog ett minus om det skulle bli en moddig eller lös bana.

 

2013-01-28: Ingen lycka för Jody

Jody May fick en invändig löpning i går på Solvalla, men hade inget flyt till slut. Dels tröttnade ledaren och dels fick hon inte fritt så det var inte mycket att göra åt.

 

2013-01-26: Inför Solvalla söndag

Imorgon söndag har vi Jody May till start på Solvalla i lopp 5, V64-2. Hon kom aldrig riktigt till i loppet senast och vi får hoppas att det stämmer bättre denna gång. Hon har känts jättefin i veckans jobb och formen är det inga fel på. Här har hon fint smygläge, men måste ändå ha lite tur från bakspår. Det blir tufft att vinna, men har hon lite flyt så ska hon kunna tjäna en fin slant.

 

2013-01-25: Nya starter på Solvalla onsdag

På Solvalla på onsdag har vi med två hästar. I lopp 8 startar Star From Heaven som fick spår 7 bakom startbilen. Distansen är 1640 meter. I lopp 12 är New Fairytale med. Hon startar med 20 meters tillägg över 2140 meter och fick spår 8 på sin volt. Båda hästarna körs av Torbjörn Jansson.

 

2013-01-23: Ny start för Jody

På söndag ska Jody May starta igen. Hon är då med i lopp 5 på Solvalla där hon fick spår 9 bakom bilen. Distansen är 1640 meter. Den här gången kör Tony Wallin då Torbjörn Jansson har en egentränad häst med i loppet.

 

2013-01-22: Ingen start för "Bakis"

Ikväll skulle No More Headache ha startat i Eskilstuna. Han har tyvärr slagit upp en hovspricka så han kan inte starta ikväll. Vi hoppas att han snart inte ska ha känningar av den så han kan vara tillbaka på tävlingsbanan snart igen.

 

2013-01-17: Stjärnan trea på Solvala

Star From Heaven skötte sig fint på Solvalla i onsdags. Efter ha följt med i ryggar i tredje spår sist 700 från femte ytter spurtade hon bra över upploppet till tredjepriset. Läs mer om hennes lopp under Stjärnans flik här ovan.

Under torsdagen startade Jody May i Eskilstuna, men tyvärr räckte det inte till pengar denna gång utan hon slutade som första häst utanför pengar.

Nästa start från stallet blir Eskilstuna på tisdag där No More Headache är med.

 

2013-01-16: Inför Solvalla & Eskilstuna

Ikväll startar Star From Heaven på Solvalla i lopp 3. Hon möter inte lika tufft motstånd som senast, men står i gengäld på 20 meters tillägg vilket aldrig är lätt. Vi hoppas att hon har lite flyt under vägen och då dyka upp på en plats. Ikväll blir det skor runt om samt som på slutet norskt huvudlag.

Imorgon är det lunchtrav i Eskilstuna där Jody May startar i lopp 2. Hon visade fortsatt fin form senast då hon gjorde ett bra lopp som trea. Hon kändes jättefin i måndagsjobbet så formen ska bestå. Här fick hon ett perfekt smygläge och vi måste tro att hon kan vara med bland de tre igen om det löser sig. Hon kommer att tävla med skor runt om och brodd denna gång och ett öpppet huvudlag som vanligt. Senast var första gången hon tävlade i en multicam-sulky och det blir samma variant imorgon.

 

2013-01-11: Nya starter

Igår var det anmälningar till Solvalla på onsdag där Star From Heaven är med i lopp 3. Hon fick spår 2 på 20 meters tillägg och distansen är 2140 meter.

Idag har det varit anmälningar till Eskilstuna på torsdag där det är lunchtrav. Där har vi med Jody May i lopp 2 och hon fick spår 9 över 1640 med bilstart. Båda hästarna kommer att köras av Torbjörn Jansson.

Både Star From Heaven och Jody May tränade idag och kändes fina.

I veckan lämnade Flea Southwind stallet för att starta en ny karriär som mamma. Hon åkte till Skråmsta där hon ska betäckas i vår och vi tror att hon kommer bli en toppenmorsa.

Nyblivna tvååringen Lady Lash har vi haft för inkörning och uppträning. Idag lämnade hon som planerat stallet och vi önskar henne lycka till framöver hos sin ägare.

 

2013-01-11: Resultat Örebro

No More Headache gjorde ett klart godkänt lopp i Örebro igår, men det blev inte helt rätt kört för våran del. Tobbe tyckte hästen kändes bra och gick ett bra lopp.

 

2013-01-09: Inför Örebro torsdag

Imorgon är det dags för en tripp till Örebro där No More Headache startar i V65-2. Senast blev det galopp i utgången av sista sväng då hästen överforcerades lite och dessutom var banan lite lös på innerspåret i sista sväng. Utan galoppen hade "Bakis" slutat tvåa eller trea så prestationsmässigt hade han gjort det bra. Med två lopp i kroppen ska formen vara fin och han kändes bra i måndagsjobbet. Senast tävlade hästen i en multicam-sulky, men då det är voltstart blir det nog en vanlig sulky denna gång, men det har fungerat bra tidigare. I övrigt inga ändringar. Han ska inte vara helt borta här och distansen ska fungera bra. Senast han startade över den blev det seger.

 

2013-01-06: Jody trea på Solvalla

Jody May skötte sig bra på Solvalla idag. Efter en löpning i tredje ytter spurtade hon bra till slut och kom in som trea på 15,2. Det var skoj.

 

2013-01-06: Inför Solvalla söndag

Idag har vi Jody May till start på Solvalla i lopp 10. Hon gjorde ett klart godkänt lopp senast från ett svårt utgångsläge. Hon håller fin form och ska helst ha ett smyglopp så vi hoppas hon kan slinka ner i en bra position från det här läget. Det blir inga andra ändringar förutom att hon kommer tävla i en mulitcam-sulky idag.

 

2013-01-04: Ny start för Bakis

Under fredagen var det anmälningar till Örebros tävlingar nästa torsdag. Där har vi med No More Headache i lopp 4 som är V65-2. Det är ett lopp över 2640 meter och han startar med 40 meters tillägg. Han fick spår 3 i sin volt och kommer att köras av Torbjörn Jansson.

 

2013-01-03: Stjärnan fyra

Star From Heaven fick en löpning i andra ytter på Solvalla igår. Efter attack i tredjespår 700 kvar höll hon farten bra till slut som fyra på 16,4 och fick för det 11.000 kr.

 

2013-01-03: Ny start på Solvalla

Igår onsdag var det anmälningar till Solvallas tävlingar på söndag. Där har vi Jody May till start i lopp 10. Hon fick spår 6 bakom bilen över 1640 meter och körsven är Torbjörn Jansson.

 

2013-01-02: Stjärnan på Solvalla ikväll

Årets första start för stallet blir ikväll på Solvalla där Star From Heaven är med i lopp 10, V86-7. Hon fick chansen för sent senast, men sköt då till bra och hade varit längre fram med lite tidigare lucka. Tussarna hann inte ryckas heller så det fanns krafter kvar i mål. Spår fyra bakom bilen är bra och det gör kunna bli en fin position. Formen är bra och ett platsbud är hon. Vi siktar på att köra henne barfota runt om ikväll om det funkar på banan.

 

Årskrönika 2012 - klicka här.

Nyhetsarkivet 2012 - klicka här

Nyhetsarkivet 2011 - klicka här

Nyhetsarkivet 2009/2010 - klicka här

Här är Star From Heavens egen flik

Kolla in bildspelen som finns i bildgalleriet