Månadsrapport

En månadsrapport om dagsläget med hästarna i stallet.

Januari 2010

2010-02-01

Här kommer första månadsrapporten nu när vi avverkat en månad av 2010. Det blir en presentation om dagsläget med hästarna i stallet och så här i årets första rapport även en liten tillbakablick på fjolåret för främst starthästarna. Vi hoppas att ni får en trevlig läsning av det och vi siktar på att ha en återkommande månadsrapport framöver här på hemsidan.


2-åringar:

Creole Queen vilar från träning för dagen då hon har problem med ett överben.

Flow Above kom in ganska sent i höstas för inkörning. Det tog några extra veckor innan hon accepterade vagnen, men är körd sedan december. Hon ligger lite efter de andra tvååringarna, men visar bra styrka och om en månad är hon säkert ikapp de andra årskamraterna i stallet.

Fritiof Piraten sköter uppträningen på bästa sätt och tränar cirka 10 km tre gånger i veckan.

Let’sdancetango sköter uppträningen på bästa sätt och tränar cirka 10 km tre gånger i veckan.

New Proud sköter uppträningen på bästa sätt och tränar cirka 10 km tre gånger i veckan.

New Royalty är under inkörning då han kom in i träning i mitten på januari. Är förnuftig och välhanterad.

Olzons Ligist sköter uppträningen på bästa sätt och tränar cirka 10 km tre gånger i veckan.

Olzons Luring sköter uppträningen på bästa sätt och tränar cirka 10 km tre gånger i veckan.

Russell Viper har vilat i två veckor på grund av efterbehandling av en opererad has.


3-åringar:

Ida’s Joy har visat mycket fart, men vi har inriktat oss på en hel del mängdträning för henne. För dagen har hon dock vilat två veckor då hon punktbränt ett överben.

Jody May fick en sårskada på ett framben i höstas som även visade sig vara en spricka på griffelbenet. Hon fick därmed vila några månader men är sedan i början av januari igång och tränar igen. Skadan hon hade ser inte ut att hämma henne längre.

Kaizen sköter träningen på bra sätt. Är den av treåringarna som för dagen ligger närmast att kvala. Han har som snabbast travat 1.23,5 här på Seglinge.

Knick Ovel sköter träningen på bästa sätt. En mycket stor kille över 172 cm som går mycket mängdträning då han behöver mycket styrka i sin stora kropp.

Olzons Clara sköter träningen på bästa sätt. En liten dam med härlig inställning till sitt jobb. För dagen varvar hon mängdträning med intervaller.

On Cloud Nine har haft en del bekymmer med att acceptera kusk och vagn vilket vi jobbat mycket med. Han har mognat mycket under hösten och vintern och sköter sig berömvärt och visar mycket styrka. Han varvar mängdträning med intervaller.
 
Trottningen har efter lite småbekymmer och veterinärbehandling av ett framknä som inte givit önskat resultat, blivit opererad i ett framknä. Tillsammans med veterinären beslutades att göra en artroskopiundersökning av framknät. Operationen gick bra och hon vilar för dagen.

Valles Emile har haft en småtrasslig uppträningsperiod som tvååring med diverse oturliga sårskador. Är en fin häst som är något sen av sig av den anledningen. Han mängdtränas vilket varvas med en del banjobb.

Wendy Viper fick en slagskada på ett bakben vilket ledde till en fraktur på griffelbenet under uppträningsperioden som tvååring. Skadan har tagit tid att läka ut på henne och vi har fått avbryta återupptagandet av träningen ett par gånger. Är igång och tränar sedan ett par månader men ligger långt efter av förklarliga skäl.


4-åringar:

Ashoka är en kraftig kille med ganska tung kropp som det har tagit tid att få ork i. En benbit plockades bort under sommaren vilket ledde till viss försening. Han tränar intervaller vilket alterneras med banjobb. Vi siktar på kval inom snart tid för honom.

Magic Rex är en stor kille som visade härlig inställning i dom sex lopp han gjorde i fjol som resulterade i tre segrar. Han fick ta igen sig några veckor efter senaste starten i december. Han är nu under tung träningsperiod då han behöver mycket styrka i sin stora kropp.

No More Headache är en fin häst som vi hade förhoppningar på som treåring. Han visade sin kapacitet när han gick sitt rekord i uttagningsloppet till E3 där han bara var en längd efter hästar som Red Hot Dynamite och Zola Boko. Matchningen i fjol var inriktad på Kriteriekval men på grund av en hovspricka blev han tvungen att vila två månader. Han har kommit igång med startandet igen och vann ett lopp i december. Startar närmast på Solvalla på onsdag.

Piova Kronos är en mycket välstammad häst som kom till oss i somras med ett krånglande framknä. I samråd med veterinär beslutades att göra en artroskopioperation. Efter en konvalescens på tre månader har hon varit under uppträning. För dagen mängdtränas hon och hon har nyligen börjat gå på rakbanan.

Texas Flickan kom in i träning under hösten. Hon sköter tärningen bra och har gått framåt mycket under december och januari. Hon varvar intervaller med banjobb och börjar närma sig kval.


5-åringar och äldre:

B.W.T.Warrior lyckades mot alla odds komma tillbaka till tävlingsbanan efter sin svåra skada han ådrog sig sommaren 2008. Han vann två lopp under sommaren i fjol och därefter spände vi bågen och provade på V75 två gånger, men tyvärr fick vi problem i stallet med halsinfektioner under den perioden och han kunde inte göra sig själv rättvisa i dom loppen. Han fick en träningsperiod under hösten och är igång och startar igen. Har sett mycket fin ut men inte haft någon tur med sina löpningsförlopp. Startar på Solvalla på onsdag.

Cash or Credit tog fem raka segrar som fyraåring, men hade ändå problem med fräschören och tvingades operera framknäna. Han gjorde comeback under sommaren och vann bland annat ett lopp, men presterade inte lika bra som året innan. Vid en veterinärundersökning hos Anders Ekfalk konstaterades halsproblem och i samband med det upptäcktes också en hjärtmuskelinflammation. Han har vilat i två månader och fått hjärtat friskförklarat. Han är nu under behandling för sitt halsproblem.

First Eleven L. var Norges bästa treåring med seger i Kriteriet och Oaks hemma i Norge 2008. Hon kom till oss som konvalescent efter förfrågan av Stig H Johansson. Hon var konvalescent till slutet av oktober. Hon mängdtränas för dagen och beräknas under vårkanten att efter uppträning hos oss gå vidare till Stig H Johanssons träning.

Ivan Tilly kom in under sommaren som konvalescent från Stig H Johansson. Efter vila är han igång för uppträning sedan november. Han varvar mängdträning med tryckvagn.

M.T.Danny Boy kom in till oss i somras efter en rehabiliterad senskada. Han skötte uppträningen bra under hösten, men fick återigen problem och vilar för dagen.

Scratch My Back inledde karriären på bästa sätt och sprang in 230.000 kr som trering med seger i bland annat ett Breeders’ Crown-försök. Han skadade sig i hagen som fyraåring vilket ledde till att hela fyraåringssäsongen blev spolierad. Skadan tog lång tid att rehabilitera men han gjorde comeback i somras med dåligt resultat. Det visade sig att han hade dubbelsidig hälta i framknäna och det ledde till operation. Han har rehabiliterat sig efter det och är under uppträning igen. Han mängdtränas för dagen.

Hyper Viper är vår egen uppfödning och han har alltså hängt med oss från allra första början. Han är en känslosam häst för oss och lite av stallets maskot. Han har inte startat så flitigt under fjolåret, men det har inte varit några direkta fel på honom förutom att han haft dåligt med poäng och haft svårt att komma med i loppen. Han har haft en träningsperiod där vi försökt få honom motiverad. Han känns fin för dagen och gjorde comeback i slutet på januari. Han startar igen så snart han kommer med i något passande lopp.